ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥΣ 12, 13

«Διαπαιδαγώγηση​—Απόδειξη της Αγάπης του Ιεχωβά»

Εβρ. 12:5-7, 11 Η διαπαιδαγώγηση αναφέρεται στην τιμωρία, στη διόρθωση, στη διδασκαλία και στην εκπαίδευση. Όπως ένας στοργικός πατέρας διαπαιδαγωγεί τα παιδιά του, έτσι και ο Ιεχωβά διαπαιδαγωγεί εμάς. Λαβαίνουμε διαπαιδαγώγηση μέσω . . .

  • Ανάγνωσης της Γραφής, προσωπικής μελέτης, παρακολούθησης των συναθροίσεων και στοχασμού
  • Συμβουλής ή διόρθωσης από ομόπιστό μας
  • Των συνεπειών που προέρχονται από τα λάθη μας
  • Δικαστικού ελέγχου ή αποκοπής
  • Δοκιμασιών ή διωγμού που επιτρέπει ο Ιεχωβά.​—w15 15/9 σ. 21 ¶13· it-1 770, 771

Εβρ. 12:5​—Μην παραιτείστε όταν λαβαίνετε διαπαιδαγώγηση (w12 15/3 σ. 29 ¶18)

Οδυνηρή συμβουλή. Τι πρέπει να κάνουμε αν μπαίνουμε στον πειρασμό να σκεφτόμαστε με μνησικακία κάποια συμβουλή που λάβαμε στο παρελθόν; Αυτό θα μπορούσε να αποδειχτεί όχι μόνο οδυνηρό αλλά και εξουθενωτικό​—θα μπορούσε να μας κάνει να “εξαντληθούμε”. (Εβρ. 12:5) Είτε “υποτιμούμε” τη συμβουλή, δηλαδή την απορρίπτουμε, είτε “εξαντλούμαστε”, δηλαδή τη δεχόμαστε μεν αλλά κατόπιν παραιτούμαστε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο​—δεν αφήνουμε στην ουσία τη συμβουλή να μας ωφελήσει και να μας εξαγνίσει. Πόσο καλύτερα θα ήταν να δώσουμε προσοχή στα λόγια του Σολομώντα: «Κράτησε τη διαπαιδαγώγηση· μην την αφήσεις. Διαφύλαξέ την, γιατί αυτή είναι η ζωή σου». (Παρ. 4:13) Σαν τον οδηγό που συμμορφώνεται με τις πινακίδες, ας δεχτούμε τη συμβουλή, ας την εφαρμόσουμε και ας προχωρήσουμε παρακάτω.​—Παρ. 4:26, 27· διαβάστε Εβραίους 12:12, 13.

Μητέρα διαβάζει στην κόρη της το βιβλίο «Μάθε από τον Μεγάλο Δάσκαλο»

Εβρ. 12:6, 7​—Ο Ιεχωβά διαπαιδαγωγεί εκείνους που αγαπάει (w12 1/7 σ. 21 ¶3)

Ο στοργικός πατέρας διαπαιδαγωγεί τα παιδιά του, επειδή τον ενδιαφέρει τι είδους άνθρωποι θα γίνουν. (Εφεσίους 6:4) Είναι μεν σταθερός, αλλά δεν τα διορθώνει ποτέ με σκληρότητα. Παρόμοια, ο ουράνιος Πατέρας μας ίσως κατά καιρούς κρίνει απαραίτητο να μας διαπαιδαγωγήσει. Αλλά η διαπαιδαγώγηση του Θεού δίνεται πάντοτε με αγάπη και δεν περιλαμβάνει ποτέ κακομεταχείριση. Όπως ο Πατέρας του, έτσι και ο Ιησούς δεν ήταν ποτέ σκληρός, ακόμη και όταν οι μαθητές του δεν ανταποκρίνονταν αμέσως στην απαραίτητη διόρθωση.​—Ματθαίος 20:20-28· Λουκάς 22:24-30.

Εβρ. 12:11​—Αν και κάποιες φορές φέρνει πόνο, η διαπαιδαγώγηση μας εκπαιδεύει (w18.03 σ. 32 ¶18)

Αν και η διαπαιδαγώγηση μπορεί να είναι οδυνηρή, υπάρχει κάτι ακόμα πιο οδυνηρό​—η βλάβη που μπορεί να προκύψει όταν απορρίπτουμε τη διαπαιδαγώγηση. (Εβρ. 12:11) Προσέξτε δύο παραδείγματα: του Κάιν και του βασιλιά Σεδεκία. Όταν ο Κάιν ανέπτυξε δολοφονικό μίσος για τον Άβελ, ο Θεός τού έδωσε ισχυρή συμβουλή λέγοντας: «Γιατί θύμωσες τόσο πολύ και κατσούφιασες; Αν στραφείς στο να κάνεις το καλό, δεν θα αποκτήσεις πάλι την εύνοιά μου; Αν όμως δεν στραφείς στο να κάνεις το καλό, η αμαρτία παραμονεύει συσπειρωμένη στην πόρτα και λαχταράει να σε κυριεύσει· αλλά εσύ θα μπορέσεις να της επιβληθείς;» (Γέν. 4:6, 7) Ο Κάιν δεν άκουσε. Τότε η αμαρτία τον κυρίευσε. Τι πόνο και τι βάσανα προκάλεσε άσκοπα στον εαυτό του! (Γέν. 4:11, 12) Συγκριτικά, ο πόνος από την επίπληξη του Ιεχωβά ήταν ήπιος.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Εβρ. 12:1​—Πώς μας ενθαρρύνει το παράδειγμα του “μεγάλου σύννεφου μαρτύρων”; (w11 15/9 σ. 17, 18 ¶11)

Το «μεγάλο σύννεφο μαρτύρων» δεν ήταν απλοί θεατές ή παρατηρητές, σαν να λέγαμε, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί απλώς και μόνο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ή να δουν τον αγαπημένο τους αθλητή ή ομάδα να κερδίζει τη νίκη. Αντιθέτως, είχαν συμμετάσχει και αυτοί σαν δρομείς στον αγώνα. Μάλιστα, είχαν τρέξει με επιτυχία και είχαν τερματίσει. Αν και δεν ήταν πλέον ζωντανοί, μπορούσαν να θεωρηθούν έμπειροι δρομείς οι οποίοι ήταν σε θέση να ενθαρρύνουν τους μεταγενέστερους δρομείς στον αγώνα. Φανταστείτε πώς θα ένιωθε ένας αθλητής αν ήξερε ότι κάποιοι από τους πλέον διακεκριμένους δρομείς ήταν κοντά του και τον παρατηρούσαν. Δεν θα υποκινούνταν να κάνει το καλύτερο που μπορεί ή ακόμη και να ξεπεράσει τον εαυτό του; Εκείνοι οι μάρτυρες της αρχαιότητας ήταν σε θέση να πιστοποιήσουν ότι, όσο εξαντλητικός και αν ήταν ένας τέτοιος συμβολικός αγώνας, μπορούσε να είναι νικηφόρος. Ως εκ τούτου, αν οι Εβραίοι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα είχαν διαρκώς στο νου τους το παράδειγμα εκείνου του “σύννεφου μαρτύρων”, θα μπορούσαν να αντλούν θάρρος και να “τρέχουν τον αγώνα με υπομονή”​—όπως άλλωστε μπορούμε και εμείς σήμερα.

Εβρ. 13:9​—Τι σημαίνει αυτό το εδάφιο; (w89 15/12 σ. 22 ¶10)

Συνεπώς, οι Εβραίοι χρειαζόταν να αποφύγουν να ‘παρασυρθούν από διάφορες και ξένες διδασκαλίες’ των Ιουδαϊστών. (Γαλάτας 5:1-6) Όχι με αυτές τις διδασκαλίες, αλλά ‘με την παρ’ αξία καλοσύνη του Θεού ενισχύεται η καρδιά’ για να παραμείνει σταθερή στην αλήθεια. Προφανώς, μερικοί λογομαχούσαν σχετικά με τροφές και θυσίες, γιατί ο Παύλος είπε ότι η καρδιά δεν ενισχύεται «με φαγητά, από τα οποία δεν είδαν καμμίαν ωφέλειαν όσοι βασίζονται σ’ αυτά». Τα πνευματικά οφέλη απορρέουν από τη θεοσεβή αφοσίωση και από την εκτίμηση για το αντίλυτρο, κι όχι από το ακατάλληλο ενδιαφέρον για τη βρώση ορισμένων τροφών και την τήρηση συγκεκριμένων ημερών. (Ρωμαίους 14:5-9) Εκτός απ’ αυτό, η θυσία του Χριστού κατέστησε ανώφελες τις Λευιτικές θυσίες.—Εβραίους 9:9-14· 10:5-10.

Εβρ. 12:2​—Ποια ήταν η «χαρά που είχε τεθεί μπροστά [στον Ιησού]» για την οποία «υπέμεινε ξύλο βασανισμού»; Ήταν η χαρά τού να βλέπει τι θα επιτελούσε η διακονία του​—πράγματα όπως ο αγιασμός του ονόματος του Ιεχωβά, η δικαίωση της κυριαρχίας του Θεού και η απολύτρωση της ανθρώπινης οικογένειας από το θάνατο. Επίσης, ο Ιησούς απέβλεπε στην ανταμοιβή τού να κυβερνήσει ως Βασιλιάς και να υπηρετήσει ως Αρχιερέας προς όφελος της ανθρωπότητας.

Εβρ. 13:20​—Γιατί αναφέρεται ότι η νέα διαθήκη είναι “αιώνια”; Για τρεις λόγους: (1) Δεν θα αντικατασταθεί ποτέ, (2) τα οφέλη της είναι μόνιμα και (3) τα «άλλα πρόβατα» θα συνεχίσουν να ωφελούνται από τη διευθέτηση της νέας διαθήκης έπειτα από τον Αρμαγεδδώνα.​—Ιωάν. 10:16.

Εβρ. 12:3, 4. Αντί να “κουραζόμαστε και να εξαντλούμαστε στις ψυχές μας” εξαιτίας μικρών δοκιμασιών ή εναντίωσης που ίσως αντιμετωπίζουμε, πρέπει να προοδεύουμε προς την ωριμότητα και να βελτιώνουμε την ικανότητά μας να υπομένουμε δοκιμασίες. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε «μέχρις αίματος», δηλαδή μέχρι θανάτου.​—Εβρ. 10:36-39.

Εβρ. 12:13-15. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε “δηλητηριώδη ρίζα”, δηλαδή σε οποιουσδήποτε μέσα στην εκκλησία που επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα πράγματα, να μας εμποδίσει “να κάνουμε ευθείς δρόμους για τα πόδια μας”.

Εβρ. 12:26-28. Τα “πράγματα που είναι κατασκευασμένα” από άλλα χέρια και όχι από τα χέρια του Θεού​—δηλαδή ολόκληρο το παρόν σύστημα πραγμάτων, ακόμη και ο πονηρός “ουρανός”—​θα κλονιστούν και θα πάψουν να υπάρχουν. Όταν συμβεί αυτό, μόνο «τα πράγματα που δεν κλονίζονται», δηλαδή η Βασιλεία και οι υποστηρικτές της, θα παραμείνουν. Πόσο ζωτικό είναι να διακηρύττουμε με ζήλο τη Βασιλεία και να ζούμε σύμφωνα με τις αρχές της!

Εβρ. 13:7, 17. Αν προσέχουμε αυτή τη νουθεσία που μας καλεί να είμαστε υπάκουοι και υποτακτικοί στους επισκόπους της εκκλησίας, θα βοηθούμαστε να εκδηλώνουμε συνεργατικό πνεύμα.

Εβρ. 13:5, 6. Να Αποδίδετε στον Ιεχωβά Αποκλειστική Αφοσίωση Να γιατί ο απόστολος Παύλος έγραψε: «Ο τρόπος της ζωής σας ας είναι απαλλαγμένος από τη φιλαργυρία».​

Εβρ. 13:6 Παραμείνετε Πιστοί στη Διάρκεια της “Μεγάλης Θλίψης” Όταν μας επιτεθούν τα έθνη στη διάρκεια της μεγάλης θλίψης, θα χρειαστεί να δείξουμε θάρρος και να εμπιστευτούμε στον Ιεχωβά όσο ποτέ προηγουμένως.

Εβρ. 13:16 Τι θα σας Κάνει ο Ιεχωβά να Γίνετε; Είτε είμαστε νέοι είτε ηλικιωμένοι, είτε άντρες είτε γυναίκες, μπορούμε όλοι να βοηθάμε έμπρακτα τους αδελφούς και τις αδελφές μας.​

Εβρ. 13:4,5 Πώς να Έχετε την Καλύτερη Δυνατή Ζωή Σήμερα Η συμβουλή της Γραφής: «Ο τρόπος της ζωής σας ας είναι απαλλαγμένος από τη φιλαργυρία, καθώς μένετε ικανοποιημένοι με τα παρόντα πράγματα».​—Εβραίους 13:5. … Και φυσικά, οι παντρεμένοι πρέπει να περιορίζουν τις ερωτικές εκδηλώσεις τους μόνο στον σύντροφό τους.​

Εβρ. 13:20 «Ελάτε σε Εμένα, . . . και Εγώ θα σας Αναζωογονήσω» Οι πρεσβύτεροι που μας ποιμαίνουν προσπαθούν να μιμούνται τον Ιησού, «τον μεγάλο ποιμένα».

Εβρ. 13:5, 6 Πώς να Προσαρμοστείτε σε έναν Καινούριο Διορισμό Να εμπιστεύεστε στον Ιεχωβά, ο οποίος υπόσχεται ότι θα μας προμηθεύει ό,τι χρειαζόμαστε από πνευματική, συναισθηματική και υλική άποψη «όταν έχουμε ανάγκη για βοήθεια».​

Εβρ. 13:5, 6 Προετοιμαστείτε από Τώρα για τον Διωγμό Να είστε πεπεισμένοι ότι ο Ιεχωβά σάς αγαπάει και ότι δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ.

Εβρ. 13:6 Συνεχίστε να Λατρεύετε τον Ιεχωβά σε Περίπτωση Απαγόρευσης Ξέρουμε ότι, αν έχουμε τη δική του υποστήριξη, ούτε η πιο ισχυρή ανθρώπινη κυβέρνηση δεν μπορεί να μας εμποδίσει να λατρεύουμε πιστά τον Θεό μας.

Εβρ. 12:15, 16 Αγάπη και Δικαιοσύνη Παρά την Πονηρία Μιμούμενοι τον Ιεχωβά, εμείς ως Μάρτυρές του αποστρεφόμαστε την κακοποίηση παιδιών και δεν την ανεχόμαστε μέσα στη Χριστιανική εκκλησία.​

Εβρ. 13:7, 17 Να Ακούτε τη Φωνή του Ιεχωβά Προσέξτε άλλον έναν τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δείχνουμε ότι ακούμε τον Ιησού: Συνεργαζόμενοι με εκείνους που αυτός έχει διορίσει να ασκούν την ηγεσία μεταξύ μας.

Εβρ. 13:17 Να Δείχνετε Ενδιαφέρον για τα Αισθήματα των Άλλων Ξέρουν ότι θα δώσουν λογαριασμό για τα πρόβατα που είναι εμπιστευμένα στη φροντίδα τους.

Εβρ. 13:15 Να Αινείτε τον Ιεχωβά στην Εκκλησία Τα σχόλιά μας στις συναθροίσεις είναι μέρος της “θυσίας αίνου” που προσφέρουμε, και κανείς δεν μπορεί να την προσφέρει για λογαριασμό μας.

Εβρ. 12:3 Τι μας Διδάσκει ένα Απλό Δείπνο για έναν Ουράνιο Βασιλιά Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για εκείνους, πράγμα που περιλαμβάνει και το να μιλάμε για να τους υπερασπιζόμαστε. (Φιλιπ. 1:14· Εβρ. 13:19) … Όταν εκτιμούμε αυτό που έκαναν για εμάς ο Ιησούς και ο Ιεχωβά και κατανοούμε πώς ωφελεί εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, η ελπίδα μας γίνεται πιο ισχυρή, και υποκινούμαστε να υπομείνουμε μέχρι το τέλος.​

Εβρ. 13:3 Τι Φανερώνει για Εμάς η Παρουσία μας στις Συναθροίσεις Σκεφτείτε μια στιγμή πώς επηρεάζει το παράδειγμά μας τους αδελφούς που είναι φυλακισμένοι για την πίστη τους.

Εβρ. 13:5 Κάνετε Κτήμα σας τις Σκέψεις του Ιεχωβά; Τι αποκαλύπτουν οι πράξεις σας;

Εβρ. 13:8 Να Εμπιστεύεστε τον Δραστήριο Ηγέτη Μας—Τον Χριστό Τόσο στην εποχή του Ιησού του Ναυή όσο και τον πρώτο αιώνα, ο Χριστός πάντοτε παρείχε σοφή κατεύθυνση για να προστατεύει τον λαό του Θεού ως σύνολο, για να ενισχύει την πίστη τους και να διατηρεί την ενότητα μεταξύ των υπηρετών του Θεού.​

Εβρ. 13:16 Ευτυχισμένοι Είναι Όσοι Υπηρετούν “τον Ευτυχισμένο Θεό” Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι ευαρεστούμε τον Ιεχωβά.

Εβρ. 13:16 Ανήκουμε στον Ιεχωβά Με το βάφτισμα, αναγνωρίζουμε επίσημα και δημόσια ότι ανήκουμε στον Ιεχωβά και ότι είμαστε πρόθυμοι να υποτασσόμαστε σε αυτόν. (Εβρ. 12:9) … Όταν δείχνουμε φιλοξενία, γενναιοδωρία, συγχωρητικότητα και καλοσύνη ο ένας στον άλλον, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο Ιεχωβά το παρατηρεί και αυτό.​

Εβρ. 13:17 Πού Κοιτάζουν τα Μάτια Σας; Απεναντίας, θα ακολουθούμε αμέσως κάθε νέα οδηγία που παρέχει ο Ιεχωβά μέσω της οργάνωσής του.

Εβρ. 13:2 Φιλοξενία—Απολαυστική και Απαραίτητη! Οι Γραφές προτρέπουν τους Χριστιανούς να είναι φιλόξενοι.

Εβρ. 12:8 Μην Αφήσετε Τίποτα να σας Στερήσει το Βραβείο Αν οι γονείς σας δεν σας διόρθωναν ποτέ, δεν θα αναρωτιόσασταν αν όντως νοιάζονται για εσάς;

Εβρ. 12:11 Καταφεύγετε Εσείς στον Ιεχωβά; Δεύτερον, αυτή η διευθέτηση ενισχύει τους μετανοημένους παραβάτες ώστε να παραμείνουν στη φροντίδα του Θεού και να μην κάνουν την αμαρτία συνήθειά τους.

Εβρ. 12:11 Η Αλήθεια Δεν Φέρνει Ειρήνη, Αλλά Σπαθί Η διευθέτησή του μπορεί μακροπρόθεσμα να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους, περιλαμβανομένου και του παραβάτη, μολονότι οι άμεσες συνέπειες είναι οδυνηρές.

Εβρ. 13:18 Πόσο αναζωογονητικό είναι να συναναστρεφόμαστε ανθρώπους που επιδιώκουν πάντα να είναι έντιμοι «σε όλα»!​

Εβρ. 12:6 Αγάπη—Μια Πολύτιμη Ιδιότητα Παρόμοια, ο Θεός είναι αγάπη, αλλά «αυτόν που αγαπάει ο Ιεχωβά, τον διαπαιδαγωγεί».

Εβρ. 13:7, 17 Η Μάχη για τη Διάνοιά Σας—Πώς να την Κερδίσετε Σαφώς υπάρχουν άφθονες αποδείξεις που δείχνουν ότι μπορείτε να εμπιστεύεστε τον αγωγό που χρησιμοποιεί ο Ιεχωβά εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια για να μας οδηγεί στην οδό της αλήθειας.​

Εβρ. 12:2 «Ας Στέψει με Επιτυχία Όλα σου τα Σχέδια» Για παράδειγμα, έμαθε τη χαρά που νιώθει κάποιος όταν αγγίζει καρδιές με τα καλά νέα καθώς και όταν κρατάει ακεραιότητα υπό δοκιμασία.

Εβρ. 13:16 Απολαύστε τα Οφέλη που Προκύπτουν Όταν Δίνετε Εφόσον ο Ιεχωβά Θεός είναι η πηγή της γενναιοδωρίας, και εσείς είστε πλασμένοι κατά την εικόνα του, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως όταν δίνετε—μιμούμενοι τον Θεό—κάνετε καλό στον εαυτό σας και κερδίζετε την εύνοιά του.

Εβρ. 12:2 Ο Ιεχωβά Οδηγεί τον Λαό Του Επιπρόσθετα, το άγιο πνεύμα παρήγε μέσα στον Ιησού τέλειο καρπό, που περιλάμβανε την αγάπη, τη χαρά και την ακλόνητη πίστη.

Εβρ. 12:12, 13 «Να Εμπιστεύεσαι στον Ιεχωβά και να Κάνεις το Καλό» Κατόπιν, είναι καλό να μάθουμε από τα λάθη μας, να προχωρήσουμε στην υπηρεσία μας προς τον Ιεχωβά και να ατενίζουμε το μέλλον με πεποίθηση.

Εβρ. 13:5 Ο Ιεχωβά Ανταμείβει Εκείνους που τον Αναζητούν Ένθερμα Εμείς, με τη σειρά μας, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι, αν εκδηλώνουμε εγκάρδια πίστη στον Ιεχωβά, εκείνος θα τηρεί την υπόσχεσή του: «Δεν πρόκειται να σε αφήσω ούτε πρόκειται να σε εγκαταλείψω».

Εβρ. 13:7, 17 Οργανωμένοι σε Αρμονία με το Βιβλίο του Θεού Το Βιβλίο του Ιεχωβά δίνει σε όλους μας την εντολή να είμαστε υπάκουοι και υποτακτικοί.

Εβρ. 12:12 Να Ενθαρρύνετε ο Ένας τον Άλλον Κάθε Μέρα Ωστόσο, ο Θεός ευαρεστείται όταν μιλάμε ενθαρρυντικά στους ομοπίστους μας και σε άλλους.

Εβρ. 13:3, 7 Ενισχύστε την Πίστη σας στα Όσα Ελπίζετε Η καρδιά μας συγκινείται όταν βλέπουμε πώς απαντάει ο Ιεχωβά στις ενωμένες προσευχές μας!

Εβρ. 12:2 Να Ασκείτε την Πίστη σας στις Υποσχέσεις του Ιεχωβά Δεν πρέπει ποτέ να πάψουμε να ευχαριστούμε τον Ιεχωβά για το ότι μας έλκυσε στον εαυτό του μέσω του Γιου του, “του Πρώτιστου Παράγοντα και Τελειοποιητή της πίστης μας”.

Εβρ. 12:1, 4 Συνεχίστε να Αγωνίζεστε για την Ευλογία του Ιεχωβά Ο Παύλος παρομοίασε τον αγώνα των Χριστιανών με την έντονη προσπάθεια των αθλητών που αναμετρούνταν σε αρχαία ελληνικά αθλήματα, όπως ο αγώνας δρόμου, η πάλη και η πυγμαχία.

Εβρ. 12:28, 29 «Ο Ιεχωβά ο Θεός μας Είναι Ένας Ιεχωβά» Αν κατανοούμε ξεκάθαρα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι «ο Ιεχωβά ο Θεός μας είναι ένας Ιεχωβά», θα κάνουμε όλα όσα μπορούμε ώστε να του αποδίδουμε αποκλειστική αφοσίωση, υπηρετώντας τον όπως εκείνος επιδοκιμάζει.​

Εβρ. 12:2, 3 “Η Υπομονή ας Έχει το Έργο της Πλήρες” Ωστόσο, ο Ιησούς τα υπέμεινε όλα αυτά «για τη χαρά που είχε τεθεί μπροστά του».

Εβρ. 13:7, 17 Μπορείτε να Συμβάλλετε στην Ενίσχυση της Χριστιανικής μας Ενότητας—Πώς; Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η υποταγή και ο σεβασμός μας σε εκείνους που έχει διορίσει ο Ιησούς για να παρέχουν κατεύθυνση στην εκκλησία, τους πρεσβυτέρους.

Εβρ. 13:17 Αποδειχτείτε Όσιοι στον Ιεχωβά Στην ουσία, όλοι μας μπορούμε να αποδειχτούμε όσιοι στον Ιεχωβά σεβόμενοι εκείνους στους οποίους δίνει εξουσία.​

Εβρ. 13:7 «Θα Πάμε με Εσάς» Μιλώντας για τους Χριστιανούς πρεσβυτέρους, η Γραφή μάς παροτρύνει να μιμούμαστε την πίστη εκείνων που αναλαμβάνουν την ηγεσία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μας προστάζει να εξυψώνουμε κάποιον άνθρωπο ως ηγέτη μας.

Εβρ. 13:5 Βλέπετε το Χέρι του Θεού στη Ζωή Σας; Ή, μήπως αφήσατε ποτέ κάποια εργασία για πνευματικούς λόγους και έπειτα διαπιστώσατε πόσο αληθινή είναι η υπόσχεση του Θεού: “Δεν πρόκειται να σε εγκαταλείψω”;

Εβρ. 13:15 Γιατί Κηρύττουμε; Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά κηρύττουν για να δοξάζουν τον Θεό και να γνωστοποιούν το όνομά του.

Εβρ. 13:17 Προετοιμαστείτε Τώρα για τη Ζωή στον Νέο Κόσμο Αν συνεργαζόμαστε με όσους αναλαμβάνουν την ηγεσία σήμερα, βρίσκοντας ίσως ικανοποίηση και χαρά σε νέους διορισμούς υπηρεσίας, θα έχουμε πιθανότατα την ίδια στάση και στον νέο κόσμο.

Εβρ. 13:16 Πρεσβύτεροι, Πώς Βλέπετε την Εκπαίδευση Άλλων; Οι μεγαλόκαρδοι δάσκαλοι βλέπουν τους πρόθυμους εκπαιδευόμενους, όχι ως ανταγωνιστές, αλλά ως «συνεργάτες»​—πολύτιμα δώρα στην εκκλησία.

Εβρ. 13:17 Ας Υποστηρίζουμε Όσια τους Αδελφούς του Χριστού Επίσης, υπακούν όσια σε εκείνους που «ο πιστός και φρόνιμος δούλος» έχει διορίσει να ηγούνται.​

Εβρ. 13:15 Διατηρήστε Ζωντανό το Ζήλο σας για τη Διακονία Το να μιλάμε για τον Ιεχωβά καθώς και το να τον αινούμε δημόσια είναι σημαντικά χαρακτηριστικά της λατρείας μας.​


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: