ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ 1-8

«Πιάστε την Άκρη της Φορεσιάς ενός Ιουδαίου»

Δέκα άντρες από όλες τις γλώσσες των εθνών θα έπιαναν σφιχτά τη φορεσιά ενός Ιουδαίου και θα έλεγαν: «Θα πάμε με εσάς». Σε αυτές τις τελευταίες ημέρες, άνθρωποι από όλα τα έθνη συρρέουν για να λατρέψουν τον Ιεχωβά μαζί με τους χρισμένους Χριστιανούς

Ποιοι είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους τα άλλα πρόβατα υποστηρίζουν τους χρισμένους σήμερα; Δυο Μάρτυρες του Ιεχωβά στη διακονία, Συμμετέχουν ολόκαρδα στο έργο κηρύγματος, Κάποιος βάζει χρήματα σε ένα κουτί συνεισφορών, Υποστηρίζουν ολόκαρδα το έργο με οικονομικές συνεισφορές

Ζαχ 8:20-22—Άνθρωποι από όλες τις γλώσσες των εθνών εκζητούν την εύνοια του Ιεχωβά (w14 15/11 σ. 27 ¶14)

Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι θα συνέρρεαν για να λατρέψουν τον Ιεχωβά μαζί με το λαό του σε αυτόν τον καιρό του τέλους προειπώθηκε από δύο αρχαίους προφήτες. Ο Ησαΐας προφήτευσε: «Πολλοί λαοί θα πάνε και θα πουν: “Ελάτε να ανεβούμε στο βουνό του Ιεχωβά, στον οίκο του Θεού του Ιακώβ· και αυτός θα μας διδάξει τις οδούς του και εμείς θα περπατήσουμε στους δρόμους του”. Διότι από τη Σιών θα βγει νόμος, και ο λόγος του Ιεχωβά από την Ιερουσαλήμ». (Ησ. 2:2, 3) Παρόμοια, ο προφήτης Ζαχαρίας προείπε ότι «πολλοί λαοί και κραταιά έθνη θα έρθουν να εκζητήσουν τον Ιεχωβά των στρατευμάτων στην Ιερουσαλήμ και να απαλύνουν το πρόσωπο του Ιεχωβά». Τους περιέγραψε ως «δέκα άντρες από όλες τις γλώσσες των εθνών» οι οποίοι, με συμβολική έννοια, θα έπιαναν την άκρη της φορεσιάς του πνευματικού Ισραήλ και θα έλεγαν: «Θα πάμε με εσάς, γιατί ακούσαμε ότι ο Θεός είναι με εσάς».—Ζαχ. 8:20-23.

Ζαχ 8:23—Εκείνοι που έχουν την επίγεια ελπίδα συνοδεύουν και υποστηρίζουν πρόθυμα το χρισμένο υπόλοιπο (w16.01 σ. 23 ¶4· w09 15/2 σ. 27 ¶14)

Αν τα μέλη των άλλων προβάτων δεν μπορούν να γνωρίζουν με βεβαιότητα τα ονόματα όλων των πνευματικών Ισραηλιτών που βρίσκονται στη γη σήμερα, πώς μπορούν να “πάνε με” αυτούς; Προσέξτε τι δηλώνει η προφητεία του Ζαχαρία σχετικά με τους συμβολικούς δέκα άντρες. Αυτοί θα έπιαναν «την άκρη της φορεσιάς ενός άντρα που είναι Ιουδαίος, λέγοντας: “Θα πάμε με εσάς, γιατί ακούσαμε ότι ο Θεός είναι με εσάς”». Παρ’ όλο που εδώ αναφέρεται μόνο ένας Ιουδαίος, και στις δύο περιπτώσεις η αντωνυμία «εσάς» αναφέρεται σε περισσότερα από ένα άτομα. Ο πνευματικός Ιουδαίος, λοιπόν, πρέπει να είναι ένα σύνθετο πρόσωπο, όχι απλώς ένα μεμονωμένο άτομο! Γι’ αυτό, δεν είναι απαραίτητο να προσδιορίσουμε κάθε πνευματικό Ιουδαίο και κατόπιν να πάμε μαζί του ή μαζί της. Αντιθέτως, χρειάζεται να προσδιορίσουμε αυτά τα άτομα ως ομάδα και κατόπιν να τα υποστηρίζουμε ως ομάδα. Οι Γραφές δεν μας προτρέπουν σε καμιά περίπτωση να ακολουθήσουμε ένα μεμονωμένο άτομο. Ο Ιησούς είναι ο Ηγέτης μας.—Ματθ. 23:10.

Ο Ιησούς Χριστός θεωρεί την όσια υποστήριξη που παρέχεται στους αδελφούς του σαν να παρέχεται στον ίδιο. (Διαβάστε Ματθαίος 25:40.) Πώς μπορούν, λοιπόν, εκείνοι που έχουν την επίγεια ελπίδα να υποστηρίζουν τους χρισμένους με το πνεύμα αδελφούς του Χριστού; Κυρίως βοηθώντας τους στο έργο κηρύγματος της Βασιλείας. (Ματθ. 24:14· Ιωάν. 14:12) Ενώ ο αριθμός των χρισμένων στη γη έχει μειωθεί στο διάβα των δεκαετιών, ο αριθμός των άλλων προβάτων έχει αυξηθεί. Όταν εκείνοι που έχουν επίγεια ελπίδα συμμετέχουν στο έργο μαρτυρίας, υπηρετώντας ως ολοχρόνιοι κήρυκες των καλών νέων αν είναι δυνατόν, τότε υποστηρίζουν στην επιτέλεση του διορισμού που αφορά τη μαθήτευση τους χρισμένους με το πνεύμα. (Ματθ. 28:19, 20) Δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τις ευκαιρίες που έχουμε να υποστηρίζουμε αυτό το έργο κάνοντας οικονομικές συνεισφορές με διάφορους τρόπους.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ζαχ 5:6-11—Ποια είναι η ευθύνη μας όσον αφορά την πονηρία σήμερα; (w17.10 σ. 25 ¶18)

Εντούτοις, το όραμα θύμιζε στους Ιουδαίους και την ευθύνη που είχαν οι ίδιοι να διατηρούν τη λατρεία τους αγνή. Η πονηρία δεν μπορεί να εισχωρήσει στον λαό του Ιεχωβά και να κατοικεί εκεί, ούτε θα της επιτραπεί κάτι τέτοιο. Εφόσον έχουμε τεθεί υπό την προστατευτική και στοργική φροντίδα της καθαρής οργάνωσης του Θεού, έχουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στη διατήρησή της. Νιώθουμε εμείς την ώθηση να κρατάμε το «σπίτι» μας καθαρό; Η πονηρία σε οποιαδήποτε μορφή δεν έχει θέση στον πνευματικό μας παράδεισο.

Ζαχ 6:1—Τι αντιπροσωπεύουν τα δύο χάλκινα βουνά; (w17.10 σ. 27, 28 ¶7, 8)

Στην Αγία Γραφή, τα βουνά μπορεί να εξεικονίζουν βασίλεια, δηλαδή κυβερνήσεις. Τα βουνά στην αφήγηση του Ζαχαρία είναι παρόμοια με δύο βουνά που περιγράφονται στην προφητεία του Δανιήλ. Το ένα βουνό αντιπροσωπεύει την παγκόσμια και αιώνια κυριαρχία του Ιεχωβά. Το άλλο αντιπροσωπεύει τη Μεσσιανική Βασιλεία υπό τη διακυβέρνηση του Ιησού. (Δαν. 2:35, 45) Αφότου ενθρονίστηκε ο Ιησούς το φθινόπωρο του 1914, και τα δύο βουνά παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην εκπλήρωση του θελήματος του Θεού στη γη.

Γιατί είναι χάλκινα τα βουνά; Όπως ο χρυσός, έτσι και ο χαλκός είναι περιζήτητο μέταλλο. Κατ’ εντολήν του Ιεχωβά, αυτό το αστραφτερό μέταλλο χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή τόσο της σκηνής της μαρτυρίας όσο και του ναού της Ιερουσαλήμ αργότερα. (Έξοδ. 27:1-3· 1 Βασ. 7:13-16) Επομένως, το γεγονός ότι τα δύο συμβολικά βουνά είναι από χαλκό μάς φέρνει στον νου την εξαιρετική ποιότητα της παγκόσμιας κυριαρχίας του Ιεχωβά και της Μεσσιανικής Βασιλείας, που θα προσφέρουν σταθερότητα και ευλογίες σε όλη την ανθρωπότητα.

Ζαχ 2:1—Γιατί μετρούσε ένας άντρας την Ιερουσαλήμ με σχοινί; Προφανώς, αυτή η ενέργεια υποδήλωνε την οικοδόμηση προστατευτικού τείχους γύρω από την πόλη. Ο άγγελος πληροφορεί αυτόν τον άντρα ότι η Ιερουσαλήμ πρόκειται να επεκταθεί και να έχει την προστασία του Ιεχωβά.—Ζαχαρίας 2:3-5.

Ζαχ 6:11-13—Μήπως η στέψη του Αρχιερέα Ιησού τον κατέστησε βασιλιά-ιερέα; Όχι, ο Ιησούς δεν προερχόταν από τη βασιλική γραμμή του Δαβίδ. Η στέψη του, όμως, τον κατέστησε προφητικό τύπο του Μεσσία. (Εβραίους 6:20) Η προφητεία σχετικά με τον «Βλαστό» εκπληρώνεται στο πρόσωπο του ουράνιου Βασιλιά-Ιερέα Ιησού Χριστού. (Ιερεμίας 23:5) Όπως ο Ιησούς υπηρέτησε τους επαναπατρισμένους Ιουδαίους ως αρχιερέας στον ανοικοδομημένο ναό, έτσι και ο Ιησούς Χριστός είναι ο Αρχιερέας για την αληθινή λατρεία στον πνευματικό ναό του Ιεχωβά.

Ζαχ 8:1-23—Πότε εκπληρώνονται οι δέκα εξαγγελίες που αναφέρονται σε αυτά τα εδάφια; Οι εξαγγελίες έπονται της φράσης «αυτό είπε ο Ιεχωβά των στρατευμάτων» και αποτελούν υπόσχεση του Θεού ότι ο λαός του θα έχει ειρήνη. Μερικές από αυτές τις εξαγγελίες εκπληρώθηκαν τον έκτο αιώνα Π.Κ.Χ., αλλά όλες τους είτε έχουν ήδη εκπληρωθεί από το 1919 Κ.Χ. είτε εκπληρώνονται τώρα.

Ζαχ 8:3—Γιατί αποκαλείται η Ιερουσαλήμ «η πόλη της αλήθειας»; Πριν από την καταστροφή της το 607 Π.Κ.Χ., η Ιερουσαλήμ ήταν η «καταδυναστευτική πόλη», στην οποία κατοικούσαν διεφθαρμένοι προφήτες και ιερείς, καθώς και άπιστοι άνθρωποι. (Σοφονίας 3:1· Ιερεμίας 6:13· 7:29-34) Εντούτοις, μετά την ανοικοδόμηση του ναού και τη δέσμευση του λαού να λατρεύει τον Ιεχωβά, οι αλήθειες της αγνής λατρείας θα λέγονταν εκεί, και η Ιερουσαλήμ θα αποκαλούνταν «η πόλη της αλήθειας».

Ζαχ 1:2-6· 7:11-14. Ο Ιεχωβά ευαρεστείται με όσους δέχονται μετανοημένα έλεγχο και επιστρέφουν σε εκείνον αποδίδοντας ολόψυχη λατρεία, και ο ίδιος επιστρέφει σε αυτούς. Από την άλλη πλευρά, δεν απαντάει στις επικλήσεις που κάνουν για βοήθεια όσοι “αρνούνται να δώσουν προσοχή και στρέφουν πεισματικά τον ώμο, και τα αφτιά τους τα κάνουν να μην ανταποκρίνονται” στο άγγελμά του.

Ζαχ 4:6, 7. Κανένα εμπόδιο δεν αποδείχτηκε τόσο μεγάλο ώστε να μην μπορεί να το υπερνικήσει το πνεύμα του Ιεχωβά για να αποπερατωθεί επιτυχώς το έργο ανοικοδόμησης του ναού. Οποιαδήποτε προβλήματα και αν αντιμετωπίζουμε στην υπηρεσία μας προς τον Θεό μπορούν να υπερνικηθούν αν ασκούμε πίστη στον Ιεχωβά.—Ματθαίος 17:20.

Ζαχ 4:10. Υπό την εποπτεία του Ιεχωβά, ο Ζοροβάβελ και ο λαός του αποπεράτωσαν το ναό σύμφωνα με τους υψηλούς κανόνες του Θεού. Δεν είναι υπερβολικά δύσκολο για τους ατελείς ανθρώπους να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του Ιεχωβά.

Ζαχ 7:8-10· 8:16, 17. Για να αποκτήσουμε την εύνοια του Ιεχωβά, πρέπει να ασκούμε δικαιοσύνη, να δείχνουμε στοργική καλοσύνη, να εκδηλώνουμε έλεος και να λέμε την αλήθεια ο ένας στον άλλον.

Ζαχ 8:9-13. Ο Ιεχωβά μάς ευλογεί όταν “τα χέρια μας είναι ισχυρά” στο έργο που μας έχει αναθέσει. Σε αυτές τις ευλογίες συγκαταλέγονται η ειρήνη, η ασφάλεια και η πνευματική πρόοδος.

ΤΑ ΟΧΤΩ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ

1:8-17: Εγγυάται την αποπεράτωση του ναού και δείχνει ότι η Ιερουσαλήμ και οι άλλες πόλεις του Ιούδα θα ευλογηθούν.

1:18-21: Υπόσχεται το τέλος των “τεσσάρων κεράτων που διέσπειραν τον Ιούδα”, δηλαδή όλων των κυβερνήσεων που εναντιώνονταν στη λατρεία του Ιεχωβά.

2:1-13: Φανερώνει ότι η Ιερουσαλήμ θα επεκταθεί και ότι ο Ιεχωβά θα γίνει για αυτήν «τείχος φωτιάς ολόγυρα»—προστασία.

3:1-10: Δείχνει ότι ο Σατανάς είχε ανάμειξη στην εναντίωση στο έργο του ναού και ότι ο Αρχιερέας Ιησούς απελευθερώνεται και καθαρίζεται.

4:1-14: Παρέχει τη διαβεβαίωση ότι κάποια εμπόδια που μοιάζουν με βουνά θα ισοπεδωθούν και ότι ο Κυβερνήτης Ζοροβάβελ θα αποπερατώσει την οικοδόμηση του ναού.

5:1-4: Εξαγγέλλει κατάρα για όσους πράττουν το κακό και έχουν μείνει ατιμώρητοι.

5:5-11: Προλέγει το τέλος της πονηρίας.

6:1-8: Υπόσχεται αγγελική επίβλεψη και προστασία.

Ζαχ 4:8-10 Να Συμβαδίζετε με την Οργάνωση του Ιεχωβά Γιατί προοδεύει σήμερα η οργάνωση του Θεού, και γιατί πρέπει εμείς να συμβαδίζουμε μαζί της; 5 Όπως οι πρώτοι Χριστιανοί, οι σύγχρονοι Μάρτυρες του Ιεχωβά είχαν ένα μικρό ξεκίνημα από το οποίο επεκτάθηκαν.

Ζαχ 8:23 Καλά Νέα για τους Ανθρώπους Όλων των Εθνών Ο Λόγος του Θεού προείπε: «Εκείνες τις ημέρες, δέκα άντρες από όλες τις γλώσσες των εθνών θα πιάσουν, ναι, θα πιάσουν την άκρη της φορεσιάς ενός άντρα που είναι Ιουδαίος, λέγοντας: “Θα πάμε με εσάς, γιατί ακούσαμε ότι ο Θεός είναι με εσάς”».

Ζαχ 7:9 Να Μιμείστε τη Δικαιοσύνη και το Έλεος του Ιεχωβά «Να κρίνετε με αληθινή δικαιοσύνη και να φέρεστε ο ένας στον άλλον με όσια αγάπη και έλεος».

Ζαχ 8:9, 13 «Ας Μην Ατονήσουν τα Χέρια Σου» Τα λόγια των εδαφίων Ζαχαρίας 8:9, 13 (διαβάστε) ειπώθηκαν ενόσω ανοικοδομούνταν ο ναός στην Ιερουσαλήμ, αλλά είναι πολύ κατάλληλα και για εμάς.

Ζαχ 7:9 Να Δείχνετε Στοργική Καλοσύνη σε Όσους Έχουν Ανάγκη «Να δείχνετε ο ένας προς τον άλλον στοργική καλοσύνη».—ΖΑΧΑΡΙΑΣ 7:9. … Είναι βέβαιο ότι θα τιμούμε τον Ιεχωβά και θα απολαμβάνουμε μεγάλη χαρά καθώς θα “δείχνουμε ο ένας προς τον άλλον στοργική καλοσύνη”

Ζαχ 4:4, 5 Ακούστε Τι Έχει να Πει το Πνεύμα Μερικές φορές, αυτά τα αγγέλματα μεταφέρθηκαν από πνευματικά πλάσματα που υπηρετούσαν ως αγγελιοφόροι του Θεού.

Ζαχ 8:23 Να Βλέπετε τη Διαφορά στους Ανθρώπους Αν η διαγωγή μας είναι θεοσεβής, οι άλλοι θα μας παρατηρούν, και μερικοί μάλιστα ίσως πουν: «Θέλουμε να έρθουμε μαζί σας, γιατί ακούσαμε ότι ο Θεός είναι μαζί σας».

Ζαχ 2:8 Πώς μας Δείχνει ο Ιεχωβά την Αγάπη Του; Έτσι νιώθει και ο Ιεχωβά για τον λαό του.

Ζαχ 2:8 Συνεχίζετε να Προχωρείτε Μαζί με την Οργάνωση του Ιεχωβά; Εκλαμβάνει τις επιθέσεις εναντίον των υπηρετών του ως επιθέσεις που στοχεύουν τον ίδιο προσωπικά.

Ζαχ 4:6 Ιεχωβά—Ο Προμηθευτής μας και ο Προστάτης Μας Για να επιτελούμε αυτό το έργο, όλοι μας στηριζόμαστε σε ακόμη μία προμήθεια του Ιεχωβά—το άγιο πνεύμα του.

Ζαχ 7:9 “Ο Νόμος της Στοργικής Καλοσύνης” ας Διαφυλάττει τη Γλώσσα Σας Με κάθε τρόπο, λοιπόν, ας “δείχνουμε ο ένας προς τον άλλον στοργική καλοσύνη”.

Ζαχ 4:6 Ακολουθείτε Εσείς Πλήρως τον Χριστό; Να προσεύχεστε συχνά για την υποστήριξη και την καθοδήγηση του πνεύματος του Θεού.

Ζαχ 4:6 «Να Φλέγεστε με το Πνεύμα» Επιπλέον, είμαστε προσωπικά πεπεισμένοι ότι είναι θέλημα Θεού να συμμετέχουμε σε αυτές τις δραστηριότητες.

Ζαχ 4:6 Πώς Μπορείτε να Υπομείνετε στη Διακονία; Ναι, χρειαζόμαστε το πνεύμα του Θεού για να μας υποστηρίζει στη διακονία μας!

Ζαχ 4:6 Αντεπεξερχόμαστε στις Δυσκολίες της Διακονίας από Σπίτι σε Σπίτι Τι καθιστούσε τον απόστολο Παύλο ικανό να λέει τα καλά νέα με τόλμη; 4 Αναμφίβολα αναγνωρίζετε ότι το παγκόσμιο έργο κηρύγματος επιτελείται, όχι με ανθρώπινη δύναμη ή σοφία, αλλά με το πνεύμα του Θεού.

Ζαχ 2:8 Εκείνος Κατανοεί τον Πόνο Μας Μάλιστα και άλλοι Βιβλικοί συγγραφείς επιβεβαιώνουν αυτό το γεγονός.

Ζαχ 4:6 Κανένα Όπλο που Κατασκευάζεται Εναντίον σου Δεν θα Έχει Επιτυχία Μολαταύτα, το πνεύμα του Ιεχωβά έχει δώσει στο λαό Του τη δυνατότητα να επιβιώνει παρά τις τρομερές αντιξοότητες, τόσο σε αυτές όσο και σε άλλες χώρες.

Ζαχ 4:6 Ο Ιεχωβά Δίνει «Άγιο Πνεύμα σε Εκείνους που Ζητούν από Αυτόν» Παρόμοια και εμείς, επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε το πνεύμα του Θεού για να επιτελέσουμε τη διακονία μας ως αληθινοί Χριστιανοί, προσευχόμαστε συνεχώς στον Θεό ζητώντας αυτό το πνεύμα.

Ζαχ 8:23 Συμμερίζεστε την Άποψη του Ιεχωβά για τα Ιερά Πράγματα; Εκπληρώνουν πιστά αυτή την αποστολή, και εκατομμύρια προβατοειδή άτομα ανταποκρίνονται, λέγοντας συμβολικά στους χρισμένους: «Θα πάμε με εσάς, γιατί ακούσαμε ότι ο Θεός είναι με εσάς».

Ζαχ 8:23 Νεαροί, Διαλέξτε να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά Λένε σε αυτούς τους πνευματικούς Ισραηλίτες: «Θα πάμε με εσάς, γιατί ακούσαμε ότι ο Θεός είναι με εσάς».

Ζαχ 4:6 «Μαρτυρία σε Όλα τα Έθνη» Μέσω του ισχυρού αγίου του πνεύματος, ο Ιεχωβά συνεχίζει να δίνει στους υπηρέτες του τη δύναμη να επιτελούν το θέλημά του.

Ζαχ 2:8 Χριστιανοί—Να Νιώθετε Περήφανοι για Αυτό που Είστε! Ο Ιεχωβά είναι περήφανος για εκείνους «που ανήκουν σε αυτόν» και δηλώνει: «Αυτός που αγγίζει εσάς αγγίζει το μάτι μου».

Ζαχ 2:8 Ιεχωβά, το “Φρούριό μας σε Καιρούς Στενοχώριας” Αντίθετα, ο Ιεχωβά θλίβεται βαθιά όταν οι υπηρέτες του υποφέρουν

Ζαχ 4:6 Η Μεγαλοσύνη του Ιεχωβά Είναι Ανεξερεύνητη Μόνο ο Ιεχωβά θα μπορούσε να τα επιτύχει όλα αυτά, χρησιμοποιώντας το άγιο πνεύμα του.

Ζαχ 2:8 Η Υπομονή Κάτω από Δοκιμασίες Φέρνει Αίνο στον Ιεχωβά Στον αιχμάλωτο λαό του στη Βαβυλώνα, ο Ιεχωβά δήλωσε: «Αυτός που αγγίζει εσάς αγγίζει το μάτι μου».

Ζαχ 8:23 Εσείς Ρωτάτε «Πού Είναι ο Ιεχωβά»; Αν ναι, θα παραμένουμε κοντά στην οργάνωση του Ιεχωβά, θα ανταποκρινόμαστε στην κατεύθυνσή της και θα συμμετέχουμε πλήρως στο έργο που επιτελεί αυτή υπό την κατεύθυνση του Ιησού Χριστού.

Ζαχ 4:6 Να Καλλιεργείτε Υπακοή Καθώς Πλησιάζει το Τέλος Παρόμοια σήμερα, το πνεύμα του Θεού—η πιο ισχυρή δύναμη στο σύμπαν—βοηθάει εκατομμύρια ανθρώπους να γίνουν υπάκουοι στον Ιεχωβά, με αποτέλεσμα να μπορούν να έχουν «την πλήρη βεβαιότητα της ελπίδας μέχρι το τέλος».

Ζαχ 2:8 Ο Ιεχωβά έθεσε το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθούμε όσον αφορά την εκδήλωση συμπόνιας. 1

Ζαχ 4:6 Η Ευλογία του Ιεχωβά μάς Πλουτίζει Στους αρχαίους καιρούς, αυτή η ισχυρότερη δύναμη στο σύμπαν—το άγιο πνεύμα ή αλλιώς η ενεργός δύναμη του Θεού—ενίσχυσε άντρες και γυναίκες πίστης, περιλαμβανομένων και των πρώτων Χριστιανών.

Ζαχ 8:23 Να Είστε Χαρούμενοι Θεριστές! Μολονότι σήμερα βλέπουμε αυτό το “πολυπληθές έθνος” των χρισμένων να έχει ουσιαστικά συμπληρωθεί, η χαρά μας είναι άφθονη καθώς παρατηρούμε τον αριθμό των άλλων θεριστών να αυξάνει από χρόνο σε χρόνο.

Ζαχ 4:6 Πώς Διαφέρει το Κυβερνών Σώμα από ένα Νομικό Σωματείο Ασφαλώς, οτιδήποτε επιτελούμε ως υπηρέτες του Θεού γίνεται, “όχι με στρατιωτική δύναμη ούτε με ισχύ, αλλά με το πνεύμα του Ιεχωβά”.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: