ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΣΑΪΑΣ 58-62

«Κηρύξτε το Έτος της Καλής Θέλησης του Ιεχωβά» «Το έτος της καλής θέλησης του Ιεχωβά» δεν είναι ένα κατά γράμμα έτος

Ησ 61:1, 2 Είναι μια περίοδος κατά την οποία ο Ιεχωβά δίνει στους πράους την ευκαιρία να ανταποκριθούν ευνοϊκά στη διακήρυξή του για ελευθερία Τον πρώτο αιώνα, το έτος της καλής θέλησης άρχισε το 29 Κ.Χ., όταν ο Ιησούς ξεκίνησε τη διακονία του, και διήρκεσε μέχρι «την ημέρα της εκδίκησης» του Ιεχωβά το 70 Κ.Χ., όταν καταστράφηκε η Ιερουσαλήμ Στις ημέρες μας, το έτος της καλής θέλησης άρχισε με την ενθρόνιση του Ιησού στον ουρανό το 1914 και θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη θλίψη Ο Ιεχωβά ευλογεί τον λαό του με «μεγάλα δέντρα δικαιοσύνης»

Ησ 61:3, 4 Τα ψηλότερα δέντρα του κόσμου συνήθως μεγαλώνουν πολλά μαζί σε δάση, όπου το ένα δέντρο στηρίζει το άλλο Μεγάλα συστήματα ριζών μπλέκονται μεταξύ τους στηρίζοντας τα δέντρα και βοηθώντας τα να αντιμετωπίζουν τις καταιγίδες Τα ψηλά δέντρα παρέχουν προστατευτική σκιά στα δενδρύλλια, και τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα εμπλουτίζουν το έδαφος που βρίσκεται από κάτω Όλα τα μέλη της παγκόσμιας Χριστιανικής εκκλησίας ωφελούνται από την υποστήριξη και την προστασία των “μεγάλων δέντρων δικαιοσύνης”, δηλαδή του χρισμένου υπολοίπου

Ησ 61:1, 2—Ο Ιησούς χρίστηκε για “να κηρύξει το έτος της καλής θέλησης του Ιεχωβά” (ip-2 σ. 322 ¶4)

Ποιος διορίζεται να πει καλά νέα στην πρώτη εκπλήρωση του εδαφίου Ησαΐας 61:1, και ποιος στη δεύτερη; Ο Ησαΐας γράφει: «Το πνεύμα του Υπέρτατου Κυρίου Ιεχωβά είναι πάνω μου, επειδή ο Ιεχωβά με έχρισε για να πω καλά νέα στους πράους. Με έστειλε να επιδέσω τα τραύματα εκείνων που έχουν συντετριμμένη καρδιά, να κηρύξω ελευθερία στους αιχμαλωτισμένους και άνοιγμα των ματιών στους φυλακισμένους». (Ησαΐας 61:1) Ποιος είναι αυτός που διορίζεται να πει καλά νέα; Πιθανώς, στην πρώτη περίπτωση είναι ο Ησαΐας, ο οποίος εμπνέεται από τον Θεό να καταγράψει καλά νέα για τους αιχμαλώτους στη Βαβυλώνα. Ωστόσο, ο Ιησούς τόνισε την πιο σημαντική εκπλήρωση όταν εφάρμοσε τα λόγια του Ησαΐα στον εαυτό του. (Λουκάς 4:16-21) Ναι, ο Ιησούς στάλθηκε για να πει καλά νέα στους πράους, και γι’ αυτόν το σκοπό χρίστηκε με άγιο πνεύμα κατά το βάφτισμά του.—Ματθαίος 3:16, 17.

Ησ 61:3, 4—Ο Ιεχωβά προμηθεύει «μεγάλα δέντρα δικαιοσύνης» για να υποστηρίξουν το έργο του (ip-2 σ. 326, 327 ¶13-15)

13 Από την Πεντηκοστή του 33 Κ.Χ. και έπειτα, ο Θεός φύτεψε παρόμοια «μεγάλα δέντρα δικαιοσύνης»—θαρραλέους χρισμένους Χριστιανούς—στην πνευματική επικράτεια του νέου του έθνους, του «Ισραήλ του Θεού». (Γαλάτες 6:16) Με το πέρασμα των αιώνων, αυτά τα «δέντρα» έγιναν συνολικά 144.000, παράγοντας δίκαιη καρποφορία που προσδίδει ωραιότητα, δηλαδή φέρνει δόξα, στον Ιεχωβά Θεό. (Αποκάλυψη 14:3) Τα τελευταία από αυτά τα επιβλητικά «δέντρα» ακμάζουν από το 1919, όταν ο Ιεχωβά αναζωογόνησε τα εναπομείναντα μέλη του Ισραήλ του Θεού από την προσωρινή τους αδράνεια. Παρέχοντάς τους άφθονα πνευματικά νερά, ο Ιεχωβά έχει παραγάγει ουσιαστικά ένα δάσος από δίκαια, καρποφόρα δέντρα.—Ησαΐας 27:6.

14, 15. Ποια προγράμματα έθεσαν σε εφαρμογή οι απελευθερωμένοι λάτρεις του Ιεχωβά αρχίζοντας από (α) το 537 Π.Κ.Χ.; (β) το 33 Κ.Χ.; (γ) το 1919;

14 Τονίζοντας το έργο αυτών των “δέντρων”, ο Ησαΐας λέει στη συνέχεια: «Θα ανοικοδομήσουν τα μέρη τα ερειπωμένα εδώ και πολύ καιρό· θα ανεγείρουν τα ερημωμένα μέρη των παλιότερων καιρών και θα ξαναφτιάξουν τις ερειπωμένες πόλεις, τα μέρη που είναι έρημα επί γενεές γενεών». (Ησαΐας 61:4) Με το διάταγμα του Βασιλιά Κύρου της Περσίας, οι πιστοί Ιουδαίοι που επέστρεψαν από τη Βαβυλώνα ανοικοδόμησαν την Ιερουσαλήμ και το ναό της, που βρίσκονταν σε ερήμωση τόσο πολύ καιρό. Προγράμματα αποκατάστασης θα χαρακτήριζαν και τα έτη μετά το 33 Κ.Χ. και το 1919.

15 Το 33 Κ.Χ., οι μαθητές του Ιησού λυπήθηκαν πολύ όταν αυτός συνελήφθη, δικάστηκε και θανατώθηκε. (Ματθαίος 26:31) Ωστόσο, η διάθεσή τους άλλαξε όταν ο Ιησούς παρουσιάστηκε σε αυτούς μετά την ανάστασή του. Και αφότου εκχύθηκε πάνω τους το άγιο πνεύμα, άρχισαν να ασχολούνται εντατικά με το έργο κηρύγματος των καλών νέων, «τόσο στην Ιερουσαλήμ όσο και σε όλη την Ιουδαία και τη Σαμάρεια και ως το πιο απομακρυσμένο μέρος της γης». (Πράξεις 1:8) Έτσι λοιπόν, άρχισαν να αποκαθιστούν την αγνή λατρεία. Με παρόμοιο τρόπο, από το 1919 και έπειτα, ο Ιησούς Χριστός έκανε το υπόλοιπο των χρισμένων αδελφών του να ανοικοδομήσουν “μέρη που ήταν έρημα επί γενεές γενεών”. Επί αιώνες, ο κλήρος του Χριστιανικού κόσμου δεν είχε μεταδώσει τη γνώση του Ιεχωβά, αλλά την είχε αντικαταστήσει με ανθρωποποίητες παραδόσεις και αντιγραφικά δόγματα. Οι χρισμένοι Χριστιανοί αφαίρεσαν από τις εκκλησίες τους συνήθειες μολυσμένες από την ψεύτικη θρησκεία, για να μπορέσει να προχωρήσει η αποκατάσταση της αληθινής λατρείας. Και ξεκίνησαν κάτι που επρόκειτο να αποτελέσει τη μεγαλύτερη εκστρατεία κηρύγματος την οποία γνώρισε ποτέ ο κόσμος.—Μάρκος 13:10.

Ησ 61:5, 6—«Αλλοεθνείς» συνεργάζονται με τους «ιερείς του Ιεχωβά» στη μεγαλύτερη εκστρατεία κηρύγματος όλων των εποχών (w12 15/12 σ. 25 ¶5, 6)

5, 6. (α) Ποιο ερώτημα ίσως εγείρεται όσον αφορά τα εδάφια Ησαΐας 61:5, 6; (β) Ποιοι είναι οι «ιερείς του Ιεχωβά» και οι «αλλοεθνείς» που αναφέρει ο Ησαΐας; (γ) Τι το κοινό έχουν αυτές οι δύο ομάδες;

5 Κάποιος, όμως, μπορεί να παραπέμψει στο 61ο κεφάλαιο του βιβλίου του Ησαΐα, το οποίο περιέχει μια προφητεία που βρίσκει εκπλήρωση στη Χριστιανική εκκλησία. Το εδάφιο 6 αυτού του κεφαλαίου αναφέρεται σε εκείνους που θα υπηρετούν ως «ιερείς του Ιεχωβά». Αλλά στο εδάφιο 5 γίνεται λόγος για κάποιους “αλλοεθνείς” οι οποίοι θα συνεργάζονταν με αυτούς τους «ιερείς». Πώς πρέπει να εννοηθούν αυτά τα λόγια;

6 Καταλαβαίνουμε ότι οι «ιερείς του Ιεχωβά» είναι οι χρισμένοι Χριστιανοί που συμμετέχουν «στην πρώτη ανάσταση» και οι οποίοι «θα είναι ιερείς του Θεού και του Χριστού και θα βασιλέψουν μαζί του τα χίλια χρόνια». (Αποκ. 20:6) Υπάρχουν, όμως, και πολλοί όσιοι Χριστιανοί που έχουν επίγεια ελπίδα. Αυτοί, μολονότι συνεργάζονται και συναναστρέφονται στενά με εκείνους που θα υπηρετήσουν στον ουρανό, είναι αλλοεθνείς με μεταφορική έννοια. Υποστηρίζουν και βοηθούν με χαρά τους «ιερείς του Ιεχωβά» υπηρετώντας, σαν να λέγαμε, ως «γεωργοί» και «αμπελουργοί» τους. Ναι, συμβάλλουν στην παραγωγή πνευματικής καρποφορίας που φέρνει δόξα στον Θεό, συμμετέχοντας στην υποβοήθηση και στο θερισμό ανθρώπων. Πράγματι, τόσο οι χρισμένοι όσο και τα «άλλα πρόβατα» βρίσκουν και κατόπιν ποιμαίνουν στοργικά τα ειλικρινή άτομα που επιθυμούν να υπηρετούν τον Θεό για πάντα.—Ιωάν. 10:16.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ησ 60:17—Ποιοι είναι κάποιοι τρόποι με τους οποίους ο Ιεχωβά έχει εκπληρώσει αυτή την υπόσχεση στις τελευταίες ημέρες; (w15 15/7 σ. 9, 10 ¶14-17)

14, 15. Ποιες οργανωτικές προσαρμογές έγιναν τη δεκαετία του 1970, και πώς έχουν αποδειχτεί ωφέλιμες;

14 Όλα αυτά τα χρόνια, οι μεγαλύτεροι ανάμεσά μας έχουν ζήσει από πρώτο χέρι μερικές από τις οργανωτικές προσαρμογές που έχουν κάνει πιο όμορφο το επίγειο τμήμα της οργάνωσης του Ιεχωβά. Θυμούνται την εποχή που οι εκκλησίες είχαν υπηρέτη εκκλησίας αντί για πρεσβυτέριο, οι χώρες είχαν υπηρέτη τμήματος αντί για Επιτροπή του Τμήματος και την κατεύθυνση την έδινε ο πρόεδρος της Εταιρίας Σκοπιά και όχι το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, με το οποίο είμαστε καλά εξοικειωμένοι σήμερα. Αν και όλοι αυτοί οι αφοσιωμένοι αδελφοί είχαν την υποστήριξη πιστών βοηθών, τις αποφάσεις στις εκκλησίες, στα γραφεία τμήματος και στα παγκόσμια κεντρικά γραφεία τις έπαιρνε ουσιαστικά ένα άτομο. Τη δεκαετία του 1970, έγιναν προσαρμογές ώστε η ευθύνη της επίβλεψης να ανήκει σε ομάδες πρεσβυτέρων και όχι σε μεμονωμένα άτομα.

15 Αποδείχτηκαν ωφέλιμες αυτές οι προσαρμογές; Ναι, όπως ήταν αναμενόμενο. Γιατί; Επειδή βασίζονταν σε αυξημένη γνώση γύρω από το πρότυπο που θέτουν οι Γραφές. Αντί να δεσπόζει η άποψη ενός ατόμου, η οργάνωση ωφελείται από τον συνδυασμό των καλών ιδιοτήτων που διαθέτουν όλοι εκείνοι τους οποίους μας έχει προμηθεύσει ο Ιεχωβά ως «δώρα [σε μορφή] ανθρώπων».—Εφεσ. 4:8· Παρ. 24:6.

16, 17. Ποιες πρόσφατες προσαρμογές σάς έχουν εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, και γιατί;

16 Σκεφτείτε επίσης κάποιες πιο πρόσφατες προσαρμογές, όπως τις αλλαγές στην εμφάνιση, στα περιεχόμενα και στις μεθόδους διανομής των εντύπων μας. Πόσο χαιρόμαστε να προσφέρουμε στη διακονία μας πρακτικά και ελκυστικά έντυπα! Και όταν αξιοποιούμε την πιο σύγχρονη τεχνολογία για να διαδίδουμε την αλήθεια, όπως μέσω του ιστότοπου jw.org, αντανακλούμε το ενδιαφέρον του Ιεχωβά, ο οποίος θέλει να προσφέρει στους ανθρώπους παντού την καθοδηγία που οι περισσότεροι δεν έχουν, αλλά τη χρειάζονται απεγνωσμένα.

17 Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στη σοφία που υπάρχει πίσω από την προσαρμογή η οποία μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε βραδιά Οικογενειακής Λατρείας ή περισσότερο χρόνο για προσωπική μελέτη. Εκτιμούμε επίσης τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στα προγράμματα των συνελεύσεων. Πολλές φορές λέμε ότι κάθε χρόνο γίνονται καλύτερες! Και ασφαλώς χαιρόμαστε για την αυξημένη εκπαίδευση που παρέχεται από τις πολλές θεοκρατικές σχολές μας. Σε όλες αυτές τις προσαρμογές, φαίνεται ξεκάθαρα το χέρι του Ιεχωβά. Εκείνος κάνει όλο και πιο όμορφη την οργάνωσή του και τον πνευματικό παράδεισο που απολαμβάνουμε ακόμα και τώρα!

Ησ 61:8, 9—Ποια είναι η «διαθήκη που θα παραμένει στον αιώνα», και ποιοι αποτελούν το «σπέρμα»; (w07 15/1 σ. 11 ¶5)

Ποια είναι η «διαθήκη που θα παραμένει στον αιώνα», και ποιοι αποτελούν το «σπέρμα»; Αυτή είναι η νέα διαθήκη την οποία έχει συνάψει ο Ιεχωβά με τους χρισμένους Χριστιανούς. Το «σπέρμα» είναι τα «άλλα πρόβατα»—τα εκατομμύρια άτομα που ανταποκρίνονται στο άγγελμά τους.—Ιωάννης 10:16.

Ησ 59:9 Ωστόσο, αναφερόμενος στις ημέρες μας, προείπε υπό θεϊκή έμπνευση ότι, ακόμη και σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, ο Ιεχωβά θα καθιστούσε λαμπρές τις προοπτικές όσων αγαπούν το φως.

Ησ 60:12 Σήμερα, η εναντίωση προσλαμβάνει πολλές μορφές.

Ησ 58:1-14. Οι υποκριτικές εκδηλώσεις αφοσίωσης και δικαιοσύνης είναι μάταιες. Οι αληθινοί λάτρεις πρέπει να αφθονούν σε γνήσιες εκδηλώσεις θεοσεβούς αφοσίωσης και πράξεις αδελφικής αγάπης.—Ιωάννης 13:35· 2 Πέτρου 3:11.

Ησ 59:15β-19. Ο Ιεχωβά παρατηρεί τις ανθρώπινες υποθέσεις και επεμβαίνει στο δικό του κατάλληλο καιρό.

Ησ 61:8, 9—Ποια είναι η «διαθήκη που θα παραμένει στον αιώνα», και ποιοι αποτελούν το «σπέρμα»; Αυτή είναι η νέα διαθήκη την οποία έχει συνάψει ο Ιεχωβά με τους χρισμένους Χριστιανούς. Το «σπέρμα» είναι τα «άλλα πρόβατα»—τα εκατομμύρια άτομα που ανταποκρίνονται στο άγγελμά τους.—Ιωάννης 10:16.

Ησ 61:1-3 Δεν ήξεραν πώς θα μπορούσε να επιτελεστεί ένα τέτοιο έργο, αλλά ήταν βέβαιοι ότι ο Ιεχωβά θα τους άνοιγε το δρόμο.

Ησ 58:3-7 Η εγκάρδια μετάνοια, όχι η νηστεία αυτή καθαυτή, είναι που οδηγεί στη συγχώρηση των αμαρτιών.

Ησ 60:22 Αυτοί έχουν μάθει να αποβλέπουν στον καιρό κατά τον οποίο θα αποκατασταθεί ολόκληρη η γη ως ένας ασφαλής, ειρηνικός παράδεισος, σύμφωνα με τον αρχικό σκοπό του Θεού.

Ησ 60:2 Σύντομα, η Βασιλεία του Ιησού θα διεκδικήσει ολόκληρη τη γη ως εδαφική της επικράτεια.

Ησ 61:1-3 Επιπρόσθετα, ο στοχασμός μας γύρω από το ρόλο του Ιησού ως του Μεγαλύτερου Μωυσή βαθαίνει την πεποίθησή μας στο ότι εκείνος θα απελευθερώσει τους ακολούθους του όταν έρθει για να εκτελέσει κρίση εναντίον των πονηρών.

Ησ 61:1, 2 Το αποτέλεσμα της παγκόσμιας διακήρυξής του έχει δύο πτυχές: το σείσιμο των εθνών και τον ερχομό των επιθυμητών πραγμάτων των εθνών στη δόξα του Ιεχωβά.

Ησ 58:11· 61:3, 11 Επομένως, όπως ακριβώς επρόκειτο να βελτιωθούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες της κατά γράμμα γης, έτσι επρόκειτο να επέλθουν αλλαγές και στον αποκαταστημένο Ιουδαϊκό λαό.

Ησ 60:22 Μέσω της παρ’ αξία καλοσύνης του, σχεδόν ένα εκατομμύριο νέοι μαθητές έχουν βαφτιστεί ως Μάρτυρες του Ιεχωβά τα τελευταία τρία χρόνια

Ησ 61:1,2 Όπως είχε προειπωθεί, ο Ιησούς ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για όσους “μοχθούσαν και ήταν καταφορτωμένοι”.

Ησ 60:22 Δεν είμαστε ευγνώμονες όταν μπορούμε να κηρύττουμε τα καλά νέα σε ειρηνικές συνθήκες;

Ησ 61:1, 2 Παρά τις μάταιες προσπάθειες που κάνει ο Σατανάς να εξουσιάσει το λαό του Θεού και όλη την ανθρωπότητα, εμείς εκτιμούμε βαθιά την πνευματική μας κληρονομιά και είμαστε αποφασισμένοι να διακρατούμε την ακεραιότητά μας στον Θεό και να εξυμνούμε τον Υπέρτατο Κύριο Ιεχωβά τώρα και για πάντα.

Ησ 60:6, 7 Σε εκπλήρωση αυτής της προφητείας, εκατομμύρια άνθρωποι προσφέρουν στον Θεό «θυσία αίνου, δηλαδή τον καρπό των χειλιών που κάνουν δημόσια διακήρυξη για το όνομά του».

Ησ 58:13, 14 Ακόμη πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι το Σάββατο υποδείκνυε προφητικά έναν καιρό κατά τον οποίο θα ερχόταν πραγματική αναζωογόνηση μέσω της Χιλιετούς Βασιλείας του Χριστού.

Ησ 61:1, 2 Ο Ησαΐας προείπε επίσης ότι ο Ιησούς θα συμπεριφερόταν με καλοσύνη, πραότητα και ταπεινοφροσύνη σε όσους είχαν ανάγκη θεραπείας.

Ησ 61:5, 6 Εφόσον οι πρεσβύτεροι στις εκκλησίες μας υποτάσσονται στον Χριστό, την Κεφαλή της εκκλησίας, αξίζουν την πλήρη συνεργασία μας.

Ησ 61:2 Είτε ανήκετε στο μικρό ποίμνιο είτε στο μεγάλο πλήθος, είθε να συμμετέχετε όσο το δυνατόν πληρέστερα στη γνωστοποίηση της έκχυσης του θυμού του Ιεχωβά από τις εφτά κούπες, μιλώντας για τις κρίσεις του Θεού εναντίον του κόσμου του Σατανά.

Ησ 60:22 Είδατε να διασαφηνίζονται Γραφικές αλήθειες και γίνατε μάρτυρες της προοδευτικής εκλέπτυνσης του ορατού μέρους της οργάνωσης του Θεού.

Ησ 60:17 Επιδιώκετε να εποικοδομείτε άλλους με το να μοιράζεστε μαζί τους την προσωπική σας πείρα αναφορικά με την ευθύτητα με την οποία πολιτεύεται ο Ιεχωβά;

Ησ 60:2·2 Όσοι διαλέγουν το φως μπορούν να λένε μαζί με τον ψαλμωδό: «Ο Ιεχωβά είναι το φως μου και η σωτηρία μου. …

Ησ 60:2 Για όλους όσους το δέχονται, αυτό το φως σημαίνει ειρήνη διάνοιας και χαρά τώρα, καθώς και αιώνια ζωή στο μέλλον, τίποτε λιγότερο.

Ησ 61:1 Προσκαλούσε όσους “μοχθούσαν και ήταν καταφορτωμένοι” να έρθουν κοντά του, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα “έβρισκαν αναζωογόνηση”.

Ησ 60:13 Τέτοιες συμβολικές εκφράσεις δεν πρέπει να τις εκλαμβάνουμε κατά γράμμα, όπως ακριβώς δεν εκλαμβάνουμε κατά γράμμα αναφορές που λένε ότι ο Ιεχωβά είναι «ο Βράχος» ή «ασπίδα».

Ησ 61:8 Δεν είναι παρηγορητικό να γνωρίζουμε ότι ο Θεός μας βρίσκει ευχαρίστηση στο να κάνει το σωστό, δηλαδή το δίκαιο;

Ησ 60:22 Όσο αυξάνονται οι υπήκοοι της Βασιλείας τόσο μεγαλώνει η ανάγκη για εκτυπωτικές εγκαταστάσεις παραγωγής Γραφικών εντύπων.

Ησ 60:22 Εκείνοι που είναι συνταυτισμένοι με αυτή την οργάνωση απολαμβάνουν υπέροχη πνευματική προστασία.

Ησ 60:5 Αυτό αποδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό ατόμων που παρακολουθούν τις συνελεύσεις μας καθώς και την Ανάμνηση κάθε χρόνο.

Ησ 60:22 Κάποτε, το χρισμένο υπόλοιπο φαινόταν “ελάχιστο”, αλλά ο αριθμός τους αυξήθηκε καθώς φέρθηκαν και άλλοι πνευματικοί Ισραηλίτες στην οργάνωση του Θεού.

Ησ 60:17 Το 1919, διορίστηκε σε κάθε εκκλησία ένας διευθυντής υπηρεσίας για να ηγείται στο έργο κηρύγματος.

Ησ 60:22 Ο Ιησούς έδειξε όμως ότι μερικοί θα δυσκολεύονταν να παραμείνουν επικεντρωμένοι σε αυτό το έργο στη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

Ησ 60:22 Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, δεδομένου ότι ο Ιησούς προείπε πως οι μαθητές του θα ήταν «αντικείμενα του μίσους όλων των ανθρώπων» εξαιτίας του ονόματός του και μάλιστα θα διώκονταν, θα φυλακίζονταν, ακόμη και θα θανατώνονταν.

Ησ 59:2 Συνεπώς, θέλει να είναι βέβαιος ότι αξίζουμε τη συγχώρησή του.

Ησ 61:1 Στη συνέχεια, εφάρμοσε αυτά τα λόγια στο πρόσωπό του, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον Μεσσία που είχε την αποστολή να γνωστοποιήσει ένα παρηγορητικό άγγελμα.

Ησ 60:22 Η μικρή ομάδα των χρισμένων που ασχολούνταν με το έργο της Βασιλείας στις αρχές του 20ού αιώνα δεν μπορούσε καν να φανταστεί ότι το έτος 2008 περίπου εφτά εκατομμύρια Μάρτυρες θα συμμετείχαν σε αυτό το έργο σε περισσότερες από 230 χώρες.

Ησ 60:22 Ο ποταμός θα ρέει με το πιο δραστικό νερό της ζωής κατά τη διάρκεια της Χιλιετίας, και τα νερά του θα περιλαμβάνουν περαιτέρω κατανόηση που θα αποκτηθεί από τους «ρόλους» οι οποίοι θα ανοιχτούν τότε.

Ησ 59:2 Όσον αφορά την αμαρτία, έχει διευθετήσει να υπάρχει ένα μέσο με το οποίο να γίνεται εξιλέωση για αυτήν ώστε να εξαλείφεται, αλλά δεν θα την ανέχεται για πάντα.

Ησ 61:2 Προτού η παρούσα γενιά των πνευματικών ακρίδων εξαντλήσει τη διάρκεια ζωής της, θα έχει ολοκληρωθεί το έργο που τη διόρισε ο Θεός να κάνει, δηλαδή να διακηρύξει τις κρίσεις του Ιεχωβά—προκαλώντας οδύνη σε όλους τους σκληροτράχηλους χλευαστές.

Ησ 59:7 Η ανθρωπότητα έχει επίσης επισύρει ενοχή αίματος κάνοντας κακή χρήση τεράστιων ποσοτήτων αίματος για μεταγγίσεις, παραβιάζοντας τους δίκαιους νόμους του Ιεχωβά.

Ησ 60:22 Η Σχολή Διακονικής Εκπαίδευσης δίνει στους πρεσβυτέρους και στους διακονικούς υπηρέτες την ευκαιρία να εξαρτιστούν για να διευρύνουν τη διακονία τους, με μεγάλα οφέλη για τους ίδιους και για άλλους στον παγκόσμιο αγρό.

Ησ 59:2 Εντούτοις, εδώ ο Ιεχωβά παρουσιάζεται, όχι σαν να κρύβεται, αλλά σαν να στέκεται φανερά μπροστά στον πιστό λαό του.

Ησ 60:2 Ταυτόχρονα, όμως, εκατομμύρια άνθρωποι αποβλέπουν στο μέλλον με πεποίθηση.

Ησ 60:22 Καθώς προσμένουμε, λοιπόν, την ημέρα του Ιεχωβά, ας συμμετέχουμε με ζήλο στο έργο θερισμού και ας βλέπουμε τους ανθρώπους όπως τους βλέπει ο στοργικός μας Θεός.

Ησ 61:1 Επομένως, εμείς πρέπει να δίνουμε προσοχή στα όσα λέει τώρα ο Θεός μέσω του Ιησού χρησιμοποιώντας το άγιο πνεύμα.

Ησ 60:17 Υποστηρίζουμε ολόκαρδα το έργο κηρύγματος και μαθήτευσης;

Ησ 61:4· 66:8 “Έγιναν κάτοχοι εθνών” με το ότι διασκορπίστηκαν σε πολλές χώρες για να αναζητήσουν όλους εκείνους που θα ενώνονταν με την πνευματική τους οικογένεια.

Ησ 60:2 Φυσικά, αυτά τα λόγια αναφέρονταν σε πνευματικό, όχι φυσικό, σκοτάδι, αλλά η σοβαρότητά τους δεν πρέπει να υποτιμάται.

Ησ 59:1 Είχαμε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις στη ζωή μας καθώς και μερικές δυσάρεστες, αλλά σε όλα αυτά ο Ιεχωβά μάς έχει στηρίξει.

Ησ 59:1 Εντούτοις, δεν έχουμε το δικαίωμα να αναμένουμε τέτοιου είδους επέμβαση στις σημαντικές μας αποφάσεις, εναποθέτοντας ουσιαστικά στον Θεό τη λήψη των δικών μας αποφάσεων.

Ησ 60:17 Σε αρμονία με αυτά τα προφητικά λόγια, εκείνοι που υπηρετούν ως Χριστιανοί ποιμένες εργάζονται σκληρά για να προάγουν την ειρήνη μεταξύ τους καθώς και ανάμεσα στο ποίμνιο.

Ησ 61:1 Εκείνα τα λόγια δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ότι είχε ανατεθεί στον Ιησού η αποστολή να διαγγείλει καλά νέα.

Ησ 60:13 Όλοι οι άνθρωποι θα εκπαιδευτούν στη θεϊκή οδό ζωής, ώστε η γνώση των ένδοξων σκοπών του Ιεχωβά να γεμίσει τη γη όπως γεμίζουν οι ωκεανοί τις θαλάσσιες λεκάνες.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: