ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑΣ 17-21

«Να Επιτρέπετε στον Ιεχωβά να Διαπλάθει τον Τρόπο Σκέψης και τη Διαγωγή Σας»

Να ανταποκρίνεστε ευνοϊκά στη διάπλαση από τον Ιεχωβά

Ιερ18:1-11 Ο Ιεχωβά διαμορφώνει τις πνευματικές μας ιδιότητες μέσω συμβουλών και διαπαιδαγώγησης Είναι αναγκαίο να είμαστε εύπλαστοι και υπάκουοι Ο Ιεχωβά δεν μας αναγκάζει ποτέ να κάνουμε κάτι παρά τη θέλησή μας Ο αγγειοπλάστης ίσως αλλάξει γνώμη για το τι θα κάνει με ένα σκεύος Επειδή ο Ιεχωβά μάς έχει δώσει ελεύθερη βούληση, εμείς έχουμε την επιλογή είτε να δεχτούμε είτε να απορρίψουμε τη διάπλαση από εκείνον Ο Ιεχωβά μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο φέρεται στους ανθρώπους ανάλογα με το πώς ανταποκρίνονται στην κατεύθυνσή του

Ιερ 18:1-4—Ο αγγειοπλάστης έχει εξουσία πάνω στον πηλό (w99 1/4 σ. 22 ¶3)

Το γεγονός ότι είναι ανάγκη να ανταποκρίνεστε πρόθυμα και υπάκουα προκειμένου να ωφελείστε από την επιρροή που ασκεί ο Ιεχωβά όταν πλάθει φάνηκε με δυναμικό τρόπο όταν εκείνος είπε στον προφήτη Ιερεμία να επισκεφτεί το εργαστήρι ενός αγγειοπλάστη. Ο Ιερεμίας είδε ότι ο αγγειοπλάστης άλλαξε γνώμη ως προς το τι να κάνει με κάποιο σκεύος όταν εκείνο το οποίο προσπαθούσε να φτιάξει «χάλασε στο χέρι του αγγειοπλάστη». Κατόπιν ο Ιεχωβά είπε: «Δεν μπορώ να κάνω σε εσάς όπως αυτός ο αγγειοπλάστης, οίκε του Ισραήλ; . . . Δείτε! Όπως ο πηλός στο χέρι του αγγειοπλάστη, έτσι είστε εσείς στο χέρι μου, οίκε του Ισραήλ». (Ιερεμίας 18:1-6) Μήπως αυτό σήμαινε ότι ο λαός του Ισραήλ ήταν σαν σβόλοι άψυχου πηλού στα χέρια του Ιεχωβά, τους οποίους μπορούσε αυθαίρετα να πλάθει ώστε να γίνουν το ένα ή το άλλο είδος σκεύους;

Ο Ιεχωβά ποτέ δεν χρησιμοποιεί την παντοδυναμία του για να κάνει τους ανθρώπους να ενεργούν αντίθετα με τη θέλησή τους? ούτε είναι υπεύθυνος για ελαττωματικά προϊόντα, όπως μπορεί να συμβαίνει με έναν ανθρώπινο αγγειοπλάστη. (Δευτερονόμιο 32:4) Τα «ελαττώματα» προκύπτουν όταν εκείνοι τους οποίους προσπαθεί ο Ιεχωβά να πλάσει με θετικό τρόπο αντιστέκονται στην κατεύθυνσή του. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά ανάμεσα σε εσάς και σε έναν άψυχο σβόλο πηλού. Εσείς έχετε ελεύθερη βούληση. Χρησιμοποιώντας την, μπορείτε να επιλέξετε είτε να ανταποκριθείτε στην επιρροή που ασκεί ο Ιεχωβά όταν πλάθει είτε να την απορρίψετε εσκεμμένα.

Ιερ 18:5-10—Ο Ιεχωβά έχει εξουσία πάνω στο ανθρώπινο γένος (it-2 σ. 342 ¶2)

Ο αγγειοπλάστης μπορεί να αρχίσει να φτιάχνει κάποιου είδους αγγείο αλλά στη συνέχεια να του δώσει άλλη μορφή αν αυτό “χαλάσει στο χέρι του αγγειοπλάστη”. (Ιερ 18:3, 4) Με αυτό το παράδειγμα ο Ιεχωβά δείχνει παραστατικά, όχι ότι μοιάζει με ανθρώπινο αγγειοπλάστη στο ότι “χαλάει με το χέρι του”, αλλά απεναντίας ότι έχει θεϊκή εξουσία πάνω στο ανθρώπινο γένος, εξουσία να τροποποιεί την πολιτεία του μαζί τους ανάλογα με το πώς αυτοί ανταποκρίνονται ή δεν ανταποκρίνονται στη δικαιοσύνη και στο έλεός του. (Παράβαλε Ησ 45:9? Ρω 9:19-21.) Έτσι λοιπόν, μπορεί να “μεταμεληθεί για τη συμφορά που είχε σκεφτεί να εκτελέσει” πάνω σε κάποιο έθνος ή “να μεταμεληθεί για το καλό το οποίο είπε μέσα του ότι θα κάνει για το καλό τους”, στηριζόμενος αποκλειστικά στην αντίδραση του έθνους προς την προηγούμενη πολιτεία του με αυτό. (Ιερ 18:5-10) Άρα, το ζήτημα δεν είναι ότι ο Μεγάλος Αγγειοπλάστης, ο Ιεχωβά, σφάλλει, αλλά ότι ο ανθρώπινος «πηλός» υφίσταται «μεταμόρφωση» όσον αφορά την κατάσταση της καρδιάς του, προκαλώντας μεταμέλεια, δηλαδή αλλαγή αισθημάτων, από μέρους του Ιεχωβά.

Ιερ 18:11—Να ανταποκρίνεστε ευνοϊκά στη διάπλαση από τον Ιεχωβά (w99 1/4 σ. 22 ¶4, 5)

Ο Ιεχωβά ποτέ δεν χρησιμοποιεί την παντοδυναμία του για να κάνει τους ανθρώπους να ενεργούν αντίθετα με τη θέλησή τους? ούτε είναι υπεύθυνος για ελαττωματικά προϊόντα, όπως μπορεί να συμβαίνει με έναν ανθρώπινο αγγειοπλάστη. (Δευτερονόμιο 32:4) Τα «ελαττώματα» προκύπτουν όταν εκείνοι τους οποίους προσπαθεί ο Ιεχωβά να πλάσει με θετικό τρόπο αντιστέκονται στην κατεύθυνσή του. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά ανάμεσα σε εσάς και σε έναν άψυχο σβόλο πηλού. Εσείς έχετε ελεύθερη βούληση. Χρησιμοποιώντας την, μπορείτε να επιλέξετε είτε να ανταποκριθείτε στην επιρροή που ασκεί ο Ιεχωβά όταν πλάθει είτε να την απορρίψετε εσκεμμένα.

Τι αφυπνιστικό μάθημα! Πόσο καλύτερο είναι να δίνει κάποιος προσοχή στη φωνή του Ιεχωβά αντί να λέει αλαζονικά: «Κανένας δεν μου υπαγορεύει τι να κάνω»! Όλοι χρειαζόμαστε την επιρροή του Ιεχωβά με την οποία μας καθοδηγεί. (Ιωάννης 17:3) Να είστε σαν τον ψαλμωδό Δαβίδ, ο οποίος προσευχήθηκε: «Μάθε μου τις οδούς σου, Ιεχωβά? δίδαξέ με τους δρόμους σου». (Ψαλμός 25:4) Να θυμάστε τα λόγια του Βασιλιά Σολομώντα: «Ο σοφός θα ακούσει και θα λάβει περισσότερη εκπαίδευση». (Παροιμίες 1:5) Εσείς θα ακούσετε; Αν ναι, τότε “η ικανότητα σκέψης θα σας φυλάει, η διάκριση θα σας διαφυλάττει”.—Παροιμίες 2:11.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ιερ 17:9—Πώς μπορεί να εκδηλωθεί η δολιότητα της καρδιάς; (w01 15/10 σ. 25 ¶13)

«Η καρδιά είναι πιο δόλια από οτιδήποτε άλλο και βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση», προειδοποίησε ο Ιερεμίας. (Ιερεμίας 17:9) Αυτή η δολιότητα της καρδιάς μπορεί να εκδηλωθεί όταν εμείς δικαιολογούμαστε για τα λάθη μας, μικροποιούμε τις αδυναμίες μας, καταφεύγουμε σε εκλογικεύσεις για σοβαρά ελαττώματα της προσωπικότητάς μας ή υπερβάλλουμε σε σχέση με τα επιτεύγματά μας. Η καρδιά που βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση μπορεί επίσης να υιοθετήσει μια διπρόσωπη στάση—τα μελιστάλακτα χείλη να λένε ένα πράγμα και οι πράξεις να λένε κάποιο άλλο. (Ψαλμός 12:2? Παροιμίες 23:7) Πόσο ζωτικό είναι να είμαστε έντιμοι καθώς εξετάζουμε τι βγαίνει από την καρδιά μας!

Ιερ 20:7—Με ποιον τρόπο χρησιμοποίησε ο Ιεχωβά την ισχύ του

Επειδή ο Ιερεμίας αντιμετώπιζε αδιαφορία, απόρριψη και διωγμό όταν διακήρυττε τις κρίσεις του Ιεχωβά, μπορεί να ένιωθε ότι δεν είχε τη δύναμη να συνεχίσει. Ωστόσο, ο Ιεχωβά χρησιμοποίησε την ισχύ του εναντίον τέτοιων τάσεων, ενδυναμώνοντας τον Ιερεμία για να συνεχίσει. Ο Ιεχωβά ξεγέλασε έτσι τον Ιερεμία χρησιμοποιώντας τον για να επιτελέσει αυτά που ο ίδιος ο προφήτης νόμιζε ότι δεν μπορούσε να κάνει.

Ιερ 17:1, 2. Οι αμαρτίες του λαού του Ιούδα έκαναν τις θυσίες του δυσάρεστες στον Ιεχωβά. Η ηθική ακαθαρσία καθιστά μη αποδεκτές τις θυσίες μας αίνου.

Ιερ 17:5-8. Οι άνθρωποι και οι θεσμοί αξίζουν την εμπιστοσύνη μας μόνο στο βαθμό στον οποίο ενεργούν σε αρμονία με το θέλημα του Θεού και τις θεϊκές αρχές. Όταν πρόκειται για ζητήματα όπως η σωτηρία και η γνήσια ειρήνη και ασφάλεια, είναι σοφό να θέτουμε την εμπιστοσύνη μας μόνο στον Ιεχωβά.—Ψαλμός 146:3.

Ιερ 20:8-11. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στην απάθεια, στην εναντίωση ή στο διωγμό να μειώνουν το ζήλο μας για το έργο κηρύγματος της Βασιλείας.—Ιακώβου 5:10, 11.

Ιερ 21:8, 9 Ακόμη και την τελευταία ώρα, ο Ιεχωβά έδωσε δυνατότητα επιλογής στους αμετανόητους κατοίκους της Ιερουσαλήμ οι οποίοι ήταν άξιοι θανάτου. Ναι, «είναι πολλά τα ελέη του».

Ιερ 17:9 Επομένως, η καρδιά μας είναι δυνατόν να μας εξαπατήσει, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε πραγματικό πνευματικό πρόβλημα, ενώ κάποιοι άλλοι ίσως βλέπουν προειδοποιητικά σημάδια και ανησυχούν.

Ιερ 20:11 Ο Ιερεμίας είχε γίνει τόσο γνωστός για το θάρρος και την τόλμη του ώστε, στη διάρκεια της επίγειας διακονίας του Ιησού, μερικοί νόμισαν ότι ο Ιησούς ήταν ο Ιερεμίας που είχε επιστρέψει στη ζωή!

Ιερ 21:2 Ο Βασιλιάς Σεδεκίας δεν ήθελε να ακολουθήσει την οδηγία που έδωσε ο Θεός να παραδοθούν στη Βαβυλώνα

Ιερ 18:2-6 Ο Μεγάλος Αγγειοπλάστης προσαρμόζει την πολιτεία του με εμάς σύμφωνα με την αδυναμία της αμαρτωλής μας φύσης και τον τρόπο που ανταποκρινόμαστε ή δεν ανταποκρινόμαστε στην καθοδήγησή του.

Ιερ 17:9, 10 Αυτή η “έρευνα της καρδιάς” δεν απαιτεί ιατρική εξέταση της κυριολεκτικής καρδιάς, η οποία μέσα σε 70 ή 80 χρόνια μπορεί να χτυπήσει περίπου τρία δισεκατομμύρια φορές.

Ιερ 18:20 Από τα λόγια του Ιερεμία αντιλαμβάνεστε ότι αναζητούσε το καλό στους αδελφούς του, δεν σκεφτόταν αρνητικά για αυτούς.

Ιερ 20:8, 9 Προσέξτε πως, όταν ο Ιερεμίας επικέντρωσε την προσοχή του στον εμπαιγμό του λαού, έχασε τη χαρά του.

Ιερ 18:11 Στην εποχή μας, ο Ιεχωβά εξακολουθεί να συγχωρεί όλους όσους μετανοούν ειλικρινά και εγκαταλείπουν τις εσφαλμένες πράξεις.

Ιερ 17:5-7 Να θυμάστε, επίσης, ότι η προέλευση των θρησκευτικών γιορτών παίζει ρόλο στο κατά πόσον είναι αποδεκτές από τον Θεό ή όχι.

Ιερ 20:11 Όπως συνέβη και με τον Ηλία, ίσως αποθαρρυνθείτε επειδή πιστεύετε ότι η υπηρεσία σας δεν αποφέρει καρπούς ή επειδή κάποιος πνευματικός στόχος φαίνεται ανέφικτος.

Ιερ 17:13 Εμείς δεν θέλουμε επ’ ουδενί λόγω να επιφέρουμε συμφορά στον εαυτό μας ακολουθώντας παρόμοια πορεία.

Ιερ 17:9 Σε μια τέτοια κατάσταση, ο Ιεχωβά μπορεί να ενεργήσει ταχύτερα από ό,τι θα μπορούσαν οι ανθρώπινοι γονείς, επειδή τα «ακτινοβόλα μάτια» του έχουν την ικανότητα να βλέπουν βαθιά μέσα μας, να εξετάζουν τις ενδόμυχες σκέψεις μας

Ιερ 17:7, 8 Χάρη στα ευχάριστα λόγια τους και στο καλό τους παράδειγμα, τα πιστά ηλικιωμένα άτομα αποτελούν τεράστια πηγή ενθάρρυνσης για τους άλλους και συνεχίζουν να καρποφορούν τον έναν χρόνο μετά τον άλλον.

Ιερ 17:9, 10 Ναι, ο Ιεχωβά κατανοεί «την καρδιά»—περιλαμβανομένων και των εσωτερικών μας κινήτρων—καθώς και «τα νεφρά», τις βαθύτερες σκέψεις μας και τα αισθήματά μας.

Ιερ 17:9 Η συμβολική μας καρδιά είναι επιρρεπής στην αυτοδικαίωση και στην αυταπάτη.

Ιερ 17:9, 10 Να είστε σαν τον δίκαιο Ιώβ, ο οποίος δεν επέτρεπε στον εαυτό του να δώσει προσοχή σε οποιαδήποτε άλλη γυναίκα εκτός από τη σύζυγό του.

Ιερ 17:9, Ρόδερχαμ [Rotherham] Εκτός από την καλλιέργεια εσφαλμένων επιθυμιών, η καρδιά μπορεί να εξαπατήσει το νεαρό άτομο κάνοντάς το να νομίζει ότι γνωρίζει τα ζητήματα καλύτερα από τους γονείς του, μολονότι εκείνοι διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη πείρα.

Ιερ 17:7, 8 Η πνευματική σας ζωντάνια σάς κάνει πολύτιμο κεφάλαιο για τους ομοπίστους σας.

Ιερ 20:11 Στα μετέπειτα χρόνια όταν έγιναν απόπειρες κατά της ζωής του Ιερεμία, ο Ιεχωβά εξακολούθησε να είναι μαζί του και, όπως συνέβη με τον Βαρούχ, ο Ιερεμίας επέζησε από την καταστροφή της Ιερουσαλήμ ως ελεύθερος άνθρωπος, ενώ οι διώκτες του και εκείνοι που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις του είτε αφανίστηκαν είτε σύρθηκαν στη Βαβυλώνα.

Ιερ 17:20 Είτε χρησιμοποιούμε το όνομα του Ιεχωβά όταν εισάγουμε εδάφια είτε όχι, προτού ολοκληρώσουμε την εξέτασή μας, θα πρέπει να προσπαθούμε να επισημάνουμε πως ό,τι υπάρχει στην Αγία Γραφή είναι δικός Του λόγος.

Ιερ 21:8, 9 Μολονότι οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ άξιζαν να καταστραφούν, ο Ιεχωβά έδειξε συμπόνια για όσους υπάκουαν σε αυτόν, ακόμη και εκείνες τις κρίσιμες, τελευταίες στιγμές.*

Ιερ 17:7, 8 Άντρες όπως ο Έσδρας, ο Αγγαίος, ο Ζαχαρίας και ο Αρχιερέας Ιησούς αποδείχτηκε ότι ήταν με εξέχοντα τρόπο «μεγάλα δέντρα»—ακλόνητοι υπερασπιστές της αλήθειας και πολέμιοι της πνευματικής μόλυνσης του έθνους.

Ιερ 17:7, 8 Ο Ιεχωβά θα δώσει στα μέλη του λαού του τη δύναμη να εκπληρώσουν το ρόλο τους ως μαρτύρων για τη Θειότητά Του.

Ιερ 20:9 Υποκινούμαι να αγωνίζομαι σθεναρά, συμμετέχοντας σε κάποια μορφή της ολοχρόνιας διακονίας όταν είναι δυνατόν

Ιερ 17:9 Αυτή η δολιότητα της καρδιάς μπορεί να εκδηλωθεί όταν εμείς δικαιολογούμαστε για τα λάθη μας, μικροποιούμε τις αδυναμίες μας, καταφεύγουμε σε εκλογικεύσεις για σοβαρά ελαττώματα της προσωπικότητάς μας ή υπερβάλλουμε σε σχέση με τα επιτεύγματά μας.

Ιερ 20:11 Η εκτίμηση του Ιερεμία για τη ζωτική σπουδαιότητα του αγγέλματός του και για το θεόδοτο διορισμό του τον έκανε να ανταποκριθεί στην ενθάρρυνση του Ιεχωβά.

Ιερ 17:9, 10 Εσφαλμένες σκέψεις και επιθυμίες αρχίζουν να την κατακλύζουν, προκαλώντας μια θανατηφόρα αλυσιδωτή αντίδραση.

Ιερ 17:9 Αν αντιληφθείτε ότι σε κάποιον βαθμό έχετε επηρεαστεί αρνητικά, προσευχηθείτε οπωσδήποτε για άγιο πνεύμα.

Ιερ 20:5 Καθώς εμείς πλησιάζουμε στο τέλος αυτού του συστήματος πραγμάτων, δεν είναι τώρα καιρός να συσσωρεύουμε ολοένα και περισσότερα υλικά πράγματα.

Ιερ 20:9 Αυτά τα ζεστά λόγια ενθάρρυνσης αντικατόπτριζαν την εμπιστοσύνη που έχουν ο Ιεχωβά και ο Ιησούς στους όσιους υποστηρικτές της Βασιλείας.

Ιερ 17:9 Χρειάζεται να ρυθμίζουμε τη διάνοια και την καρδιά μας με βάση τους αξιόπιστους κανόνες του Θεού.

Ιερ 17:9 Δεν πρέπει, λοιπόν, “να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας σχετικά με το αν είμαστε στην πίστη, να αποδεικνύουμε τι είμαστε”, κάνοντας ειλικρινή αυτοεξέταση υπό το φως αυτών που μελετούμε στη Γραφή;

Ιερ 17:9 Γι’ αυτό, είναι ευγνώμονες όταν λαβαίνουν συγκεκριμένες προειδοποιήσεις που τους βοηθούν να προσκολλούνται στους υψηλούς ηθικούς κανόνες.

Ιερ 17:9 Εφόσον ρέπει προς το κακό, είναι ζωτικό να την εκπαιδεύουμε και να τη διαπαιδαγωγούμε.

Ιερ 17:9 Μπορείτε, όμως, να τα καταφέρετε αν μένετε διαρκώς “σε επιφυλακή σύμφωνα με το λόγο του Θεού”.

Ιερ 20:9 Παρ’ όλα αυτά, με την ενθάρρυνση του Ιεχωβά, ο Ιερεμίας μπόρεσε να κηρύξει ένα αντιδημοφιλές άγγελμα επί 40 χρόνια.

Ιερ 17:9 Αν ψυχαγωγούμαστε παρακολουθώντας πράγματα που καταδικάζει ο Ιεχωβά, “αποστρεφόμαστε” όντως «ό,τι είναι πονηρό»;

Ιερ 17:9 Η επιθυμία της καρδιάς μας δεν πρέπει να αποτελεί το πιο σημαντικό κριτήριο.

Ιερ 17:9 Για να παραμείνουμε όσιοι στον Ιεχωβά, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά ώστε να αποβάλουμε την παλιά προσωπικότητα που μας κάνει να ρέπουμε προς την αλαζονεία και την αυτοπεποίθηση.

Ιερ 17:9 Για να κερδίσουμε τη φιλία του Θεού, πρέπει να μάθουμε να προσαρμόζουμε τον τρόπο σκέψης μας σύμφωνα με τις οδούς του Θεού, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο.

Ιερ 17:7 Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές ίσως χρειάζεται να μένουν ικανοποιημένοι με λιγότερα, αλλά αυτό το θεωρούν μικρή θυσία σε σύγκριση με τις ευλογίες που τους επιφυλάσσονται.

Ιερ 17:9 Παρ’ όλα αυτά, ο ειλικρινής Χριστιανός αποβλέπει στον Ιεχωβά για καθοδηγία.

Ιερ 20:9 Θα νιώθετε ισχυρή υποκίνηση για να μιλάτε σε άλλους σχετικά με τον Θεό και τους σκοπούς του.

Ιερ 17:9 Θέλει να περπατάμε με σοφία, να τον εμπιστευόμαστε ως τον σοφό Οδηγό και Εκπαιδευτή μας.

Ιερ 17:10 Μη βιάζεστε να συμπεράνετε ότι είστε τόσο ασήμαντοι ώστε δεν σας παρατηρούν τα μάτια του Ιεχωβά, τα οποία βλέπουν τα πάντα!

Ιερ 17:9 Μια αδιαφώτιστη και ανεκπαίδευτη συνείδηση μπορεί να μας κάνει να νομίζουμε ότι η εσφαλμένη οδός είναι η ορθή οδός.

Ιερ 17:10 Συνεπώς, όταν διαβάζουμε Γραφικές αφηγήσεις σχετικά με τις κρίσεις του Θεού κατά ορισμένων ατόμων, ας μην ξεχνάμε ότι τα μάτια του, τα οποία βλέπουν τα πάντα, έλαβαν υπόψη κρυφές σκέψεις, κίνητρα και προθέσεις που δεν έχουν καταγραφεί στο Λόγο του.

Ιερ 17:9 Αν επιτρέπουμε να αναπτύσσονται μέσα στην καρδιά μας εσφαλμένες επιθυμίες, μπορεί να αρχίσουμε να αγαπάμε το κακό και να μισούμε το καλό.

Ιερ 17:9 Πρέπει να αντιστεκόμαστε αποφασιστικά στις προσπάθειες που καταβάλλει για να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της υποστήριξης των κανόνων του Ιεχωβά.

Ιερ 17:10 Αν αγαπάμε αληθινά τη δικαιοσύνη, αυτός το διακρίνει και θα μας βοηθάει να υπομένουμε τις καθημερινές μας δοκιμασίες.

Ιερ 17:9 Η άποψη του Θεού για το γάμο με μη ομόπιστο άτομο εκφράζεται στο εδάφιο Μαλαχίας 2:12: «Ο Ιεχωβά θα εκκόψει τον καθένα που το κάνει αυτό».

Ιερ 17:9 Όταν ερχόμαστε δε αντιμέτωποι με σοβαρές αποφάσεις, συναισθανόμαστε συχνά τους περιορισμούς μας.

Ιερ 17:10 Η πιστή πορεία ενός ανθρώπου είναι δυνατόν μάλιστα να επηρεάσει βαθιά τον Ιεχωβά.

Ιερ 19:13 Η θεϊκή οργή θα ξεσπούσε και πάνω σε όσους προσπαθούσαν να αναμείξουν την αληθινή λατρεία με την ψεύτικη θρησκεία “κάνοντας όρκους στον Ιεχωβά και επικαλούμενοι τον Μαλχάμ”.

Ιερ 17:10 Ο Ιεχωβά μπορεί να διαβάσει με ακρίβεια την καρδιά ενός ατόμου.

Ιερ 20:9 Είναι φυσιολογικό να νιώθουν κατά καιρούς αποθάρρυνση οι πιστοί υπηρέτες του Θεού.

Ιερ 17:9 Αυτή η δολιότητα εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, λόγου χάρη με το να δικαιολογούμαστε όταν κάνουμε κάτι κακό.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: