ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ 1, 2

«Πώς να Έχετε Επιτυχία στην Οδό Σας»

Να μελετάτε και να εφαρμόζετε τον Λόγο του Θεού Ιησούς του Ναυή 1:7, 8· w13 15/1 σ. 8 ¶7)

Για να διαθέτουμε θάρρος ώστε να κάνουμε το θέλημα του Θεού, πρέπει να μελετάμε και να εφαρμόζουμε το Λόγο του. Αυτή η οδηγία δόθηκε και στον Ιησού του Ναυή όταν έγινε διάδοχος του Μωυσή: «Να είσαι θαρραλέος και πολύ ισχυρός για να φροντίζεις να ενεργείς σύμφωνα με όλο το νόμο που σε διέταξε ο Μωυσής ο υπηρέτης μου. . . . Αυτό το βιβλίο του νόμου δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το στόμα σου, και αυτό πρέπει να διαβάζεις χαμηλόφωνα ημέρα και νύχτα, για να φροντίζεις να ενεργείς σύμφωνα με όλα όσα είναι γραμμένα σε αυτό· διότι τότε θα έχεις επιτυχία στην οδό σου και τότε θα ενεργείς σοφά». (Ιησ. Ναυή 1:7, 8) Εκείνος ακολούθησε αυτή τη συμβουλή και “είχε επιτυχία στην οδό του”. Αν κάνουμε και εμείς το ίδιο, θα έχουμε μεγαλύτερο θάρρος και επιτυχία στην υπηρεσία του Θεού.

Να εμπιστεύεστε στον Ιεχωβά καθώς κάνετε το θέλημά του Ιησούς του Ναυή 1:9· w13 15/1 σ. 11 ¶20)

Δεν είναι εύκολο να ακολουθούμε θεοσεβή πορεία μέσα σε έναν πονηρό και ταραχώδη κόσμο που μας προξενεί δοκιμασίες. Αλλά δεν είμαστε μόνοι. Ο Θεός είναι μαζί μας. Το ίδιο και ο Γιος του, η Κεφαλή της εκκλησίας. Έχουμε επίσης πάνω από 7.000.000 άλλους Μάρτυρες του Ιεχωβά σε όλο τον κόσμο. Μαζί με αυτούς, ας συνεχίζουμε να ασκούμε πίστη και να διακηρύττουμε τα καλά νέα, έχοντας κατά νου το εδάφιο του έτους για το 2013: «Να είσαι θαρραλέος και ισχυρός. . . . Ο Ιεχωβά ο Θεός σου είναι μαζί σου».​—Ιησ. Ναυή 1:9.

ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ: “Σε ποιες καταστάσεις χρειάζομαι το θάρρος που δίνει ο Θεός;”

Κολάζ: 1. Αδελφός δίνει μαρτυρία σε συνάδελφό του στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος. 2. Αδελφός παραμένει πιστός ενώ τον ανακρίνει η αστυνομία.

Πνευματικά Πετράδια

Ιησούς Ναυή 2:4, 5​—Γιατί παραπλάνησε η Ραάβ τους άντρες του βασιλιά που έψαχναν τους κατασκόπους; (w04 1/12 σ. 9 ¶1)

Γιατί παραπλανά η Ραάβ τους άντρες του βασιλιά που ψάχνουν τους κατασκόπους; Η Ραάβ προστατεύει τους κατασκόπους με κίνδυνο της ζωής της επειδή έχει αποκτήσει πίστη στον Ιεχωβά. Επομένως, δεν είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για τους κατασκόπους σε ανθρώπους που επιζητούν να βλάψουν το λαό του Θεού. (Ματθαίος 7:6· 21:23-27· Ιωάννης 7:3-10) Στην πραγματικότητα, η Ραάβ «ανακηρύχτηκε δίκαιη μέσω έργων», περιλαμβανομένης και της ενέργειάς της να παροδηγήσει τους απεσταλμένους του βασιλιά.—Ιακώβου 2:24-26.

Ιησ. Ναυή 1:7-9. Η καθημερινή ανάγνωση της Γραφής, ο τακτικός στοχασμός γύρω από τα περιεχόμενά της και η εφαρμογή αυτών που μαθαίνουμε είναι ουσιώδη πράγματα προκειμένου να έχουμε επιτυχία στις πνευματικές μας προσπάθειες.

Ιησ. Ναυή 1:11. Ο Ιησούς του Ναυή ζητάει από το λαό να ετοιμάσουν προμήθειες και να μην περιμένουν άπραγοι να προμηθεύσει ο Θεός για αυτούς. Η νουθεσία που έδωσε ο Ιησούς να μην ανησυχούμε για τα απαραίτητα της ζωής, καθώς και η υπόσχεσή του ότι «όλα αυτά τα άλλα πράγματα θα σας προστεθούν», δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαβαίνουμε κανένα μέτρο για να συντηρούμε τον εαυτό μας.—Ματθαίος 6:25, 33.

Ιησ. Ναυή 2:4-13. Αφού ακούει για τις μεγαλειώδεις πράξεις του Ιεχωβά και συνειδητοποιεί πόσο κρίσιμη είναι η συγκεκριμένη περίοδος, η Ραάβ παίρνει την απόφαση να ταχθεί με το μέρος των λάτρεών του. Αν μελετάτε τη Γραφή για κάποιο διάστημα και αναγνωρίζετε ότι ζούμε «στις τελευταίες ημέρες», δεν θα έπρεπε να πάρετε και εσείς την απόφαση να υπηρετείτε τον Θεό;—2 Τιμόθεο 3:1.

Ιησ. Ναυή 1:8 Πώς να Ωφελείστε Όσο το Δυνατόν Περισσότερο από την Αγία Γραφή Πρέπει και να διαβάζουμε τη Γραφή και “να κάνουμε στοχασμούς γύρω από αυτήν”.

Ιησ. Ναυή 1:8 Να Ενισχύετε την Πίστη σας στον Δημιουργό Παρ’ όλα αυτά, για να οικοδομείτε πίστη στον Δημιουργό σας, χρειάζεται να συνεχίσετε να μελετάτε τον Λόγο του Θεού.

Ιησ. Ναυή 1:8 “Να Ακολουθείτε τα Ίχνη του Πιστά” Χρειάζεται να αφιερώνουμε χρόνο για να τα μελετούμε προσεκτικά και να τα στοχαζόμαστε βαθιά.

Ιησ. Ναυή 1:8, 9 Μείνετε Ήρεμοι και Δείξτε Εμπιστοσύνη στον Ιεχωβά Αυτές οι υπενθυμίσεις θα τον βοηθούσαν επίσης να υπερνικήσει τον φόβο που θα μπορούσαν να του προκαλέσουν οι περιστάσεις του.

Ιησ. Ναυή 1:8 Θα Υπηρετούν τον Θεό Όταν Μεγαλώσουν; Από την άλλη πλευρά, αν ακούσετε τον Ιεχωβά και επιλέξετε να βάζετε το θέλημά του στην πρώτη θέση στη ζωή σας, θα έχετε επιτυχία και “θα ενεργείτε σοφά”.​

Ιησ. Ναυή 1:7-9 Είστε Έτοιμοι να Γίνετε Ψαράδες Ανθρώπων; Καθώς συνεχίζετε να ενισχύετε το θάρρος σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι “ο Ιεχωβά ο Θεός σας είναι μαζί σας όπου και αν πηγαίνετε”.​

Ιησ. Ναυή 1:8 Να Παραμένετε Κοντά στην Οργάνωση του Ιεχωβά Μέσω αυτού του αγωγού, ο Ιεχωβά μάς συμβουλεύει να διαβάζουμε τον Λόγο Του καθημερινά, να παρακολουθούμε τακτικά τις συναθροίσεις μας και να έχουμε ουσιαστική συμμετοχή στο κήρυγμα των “καλών νέων της Βασιλείας”.

Ιησ. Ναυή 1:8 Βελτιώστε τις Συνήθειες Μελέτης Σας! Επιπρόσθετα, αφιερώστε χρόνο για να κάνετε στοχασμούς γύρω από τα εδάφια που διαβάσατε και συλλογιστείτε πώς μπορείτε εσείς προσωπικά να τα εφαρμόσετε στη ζωή σας.​

Ιησ. Ναυή 1:7-9 Νεαροί, Μπορείτε να Έχετε μια Αληθινά Ικανοποιητική Ζωή Αντί για αυτό, τους είπε ότι χρειαζόταν να υπακούν στις εντολές του και να εμπιστεύονται σε αυτόν.

Ιησ. Ναυή 1:1, 2 Να Εμπιστεύεστε τον Δραστήριο Ηγέτη Μας—Τον Χριστό Σήκω λοιπόν, πέρασε τον Ιορδάνη, εσύ και όλος αυτός ο λαός, και μπες στη γη που δίνω σε αυτούς».

Ιησ. Ναυή 2:9-11 Τίνος την Αναγνώριση Επιδιώκετε; Το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν τόσο θεαματικό ώστε οι άνθρωποι σε εκείνη την περιοχή μιλούσαν ακόμα για αυτό 40 χρόνια αργότερα.

Ιησ. Ναυή 1:7, 8 Πώς να Κάνετε τη Μελέτη της Γραφής Πιο Αποτελεσματική και Ευχάριστη Τότε θα έχεις επιτυχία και θα ενεργείς σοφά”.​

Ιησ. Ναυή 1:1, 9 Να Μιμείστε τον Ιεχωβά—Τον Θεό που Παρέχει Ενθάρρυνση Μην τρομάξεις ούτε να φοβηθείς, επειδή ο Ιεχωβά ο Θεός σου είναι μαζί σου όπου και αν πηγαίνεις».

Ιησ. Ναυή 2:4, 5, 9, 12-16 «Να Είσαι Θαρραλέος . . . και να Αναλάβεις Δράση» Δείχνοντας όμως εμπιστοσύνη στον Ιεχωβά και θάρρος, έκρυψε τους δυο άντρες και τους βοήθησε να διαφύγουν.

Ιησ. Ναυή 1:8 «Ο Λόγος του Θεού . . . Ασκεί Δύναμη» Αν θέλουμε να ασκεί ο Λόγος του Θεού επίδραση πάνω μας, χρειάζεται να τον διαβάζουμε τακτικά, κάθε μέρα αν είναι δυνατόν.

Ιησ. Ναυή 1:8 Να Καλλιεργείτε Εγκράτεια Θυμηθείτε τι είπε ο Θεός στον Ιησού του Ναυή: «Αυτό το βιβλίο του νόμου δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το στόμα σου, και αυτό πρέπει να διαβάζεις χαμηλόφωνα ημέρα και νύχτα, για να φροντίζεις να ενεργείς σύμφωνα με όλα όσα είναι γραμμένα σε αυτό· διότι τότε θα έχεις επιτυχία στην οδό σου και τότε θα ενεργείς σοφά».

Ιησ. Ναυή 1:8 Πώς Βγάζουμε από Πάνω μας την Παλιά Προσωπικότητα και την Κρατάμε Μακριά Μας Για να ωφεληθούμε και εμείς από αυτή τη δύναμη, πρέπει να διαβάζουμε τη Γραφή καθημερινά, να κάνουμε στοχασμούς γύρω από αυτήν, καθώς και να προσευχόμαστε συνεχώς για σοφία και δύναμη ώστε να εφαρμόζουμε τις Γραφικές συμβουλές.

Ιησ. Ναυή 1:9 Η Μάχη για τη Διάνοιά Σας—Πώς να την Κερδίσετε Μη συνταραχτείς ούτε να τρομοκρατηθείς, επειδή ο Ιεχωβά ο Θεός σου είναι μαζί σου οπουδήποτε πηγαίνεις».

Ιησ. Ναυή 1:8, 9 Να Προσηλώνετε την Καρδιά σας σε Πνευματικούς Θησαυρούς Αυτό θα μας βοηθάει να ανακαλύπτουμε αλήθειες που μπορεί να είναι «καινούριες» με την έννοια ότι δεν τις γνωρίζαμε προηγουμένως.

Ιησ. Ναυή 1:8 Ο Ιεχωβά Οδηγεί τον Λαό Του «Αυτό πρέπει να διαβάζεις χαμηλόφωνα ημέρα και νύχτα», του ειπώθηκε, «για να φροντίζεις να ενεργείς σύμφωνα με όλα όσα είναι γραμμένα σε αυτό».

Ιησ. Ναυή 1:7-9 Να Ρίχνετε Κάθε Ανησυχία σας στον Ιεχωβά Ο Ιεχωβά συνέδεσε συγκεκριμένα το να διαβάζει κάποιος τον Λόγο του με το να είναι «θαρραλέος και ισχυρός» και να μη “συνταράζεται ούτε να τρομοκρατείται”.

Ιησ. Ναυή 1:8 Νεαροί—Είστε Έτοιμοι να Βαφτιστείτε; Συνεπώς, η προσπάθεια που κάνουμε για να μελετήσουμε τη Γραφή είναι άλλη μια ένδειξη που φανερώνει ότι θέλουμε πραγματικά να πλησιάσουμε πιο κοντά στον Ιεχωβά και να τον υπηρετήσουμε από καρδιάς.

Ιησ. Ναυή 2:9-13 Βλέπετε το Χέρι του Θεού στη Ζωή Σας; Αν και λόγω αυτής της στάσης της διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο, εξέφρασε την πίστη ότι ο Ιεχωβά μπορούσε να διασώσει την ίδια και την οικογένειά της.​

Ιησ. Ναυή 1:8 Να Στοχάζεστε Πνευματικά Πράγματα Να γιατί έδωσε στον Ιησού του Ναυή την οδηγία να διαβάζει το βιβλίο του Νόμου «χαμηλόφωνα». Με αυτόν τον τρόπο, τη “διαβάζουν . . . ημέρα και νύχτα”, δηλαδή τακτικά.

Ιησ. Ναυή 2:9-11 Ο Ιεχωβά Είναι Θεός Οργάνωσης Μη συνταραχτείς ούτε να τρομοκρατηθείς, επειδή ο Ιεχωβά ο Θεός σου είναι μαζί σου οπουδήποτε πηγαίνεις».​—Ιησ. Ναυή 1:9… Και πρόσθεσε: «Ο Ιεχωβά ο Θεός σας είναι Θεός πάνω στους ουρανούς και κάτω στη γη».

Ιησ. Ναυή 1:8 Θα Κάνετε Εσείς Θυσίες για τη Βασιλεία; Τέτοιες θυσίες περιλαμβάνουν το χρόνο και τις δυνάμεις που αφιερώνουμε στην προσευχή, στην ανάγνωση της Γραφής, στην οικογενειακή λατρεία, στην παρακολούθηση των συναθροίσεων και στη διακονία αγρού.*

Ιησ. Ναυή 2:1 «Ανακηρύχτηκε Δίκαιη Μέσω Έργων» Ωστόσο, η Αγία Γραφή είναι απόλυτα ξεκάθαρη και δεν ωραιοποιεί τα γεγονότα.

Ιησ. Ναυή 1:8 Να Επωφελείστε Πλήρως από την Ανάγνωση της Γραφής Τα αρχαία χρόνια είπε στον Ιησού του Ναυή: «Αυτό το βιβλίο του νόμου δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το στόμα σου, και αυτό πρέπει να διαβάζεις χαμηλόφωνα ημέρα και νύχτα».

Ιησ. Ναυή 1:7,8,9 Να Είστε Θαρραλέοι—Ο Ιεχωβά Είναι Μαζί Σας! Ο Ιεχωβά ο Θεός σου είναι μαζί σου».​ Αυτό το βιβλίο του νόμου δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το στόμα σου, και αυτό πρέπει να διαβάζεις χαμηλόφωνα ημέρα και νύχτα, για να φροντίζεις να ενεργείς σύμφωνα με όλα όσα είναι γραμμένα σε αυτό· διότι τότε θα έχεις επιτυχία στην οδό σου και τότε θα ενεργείς σοφά».

Ιησ. Ναυή 2:13 Βοηθήστε τους Ανθρώπους να “Ξυπνήσουν από τον Ύπνο” Γιατί δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες για να βοηθήσουμε τους συγγενείς μας; Ασφαλώς, θέλουμε να βοηθήσουμε τους συγγενείς μας να δεχτούν τα καλά νέα.

Ιησ. Ναυή 1:7-9 Πιστά Άτομα της Αρχαιότητας που Καθοδηγούνταν από το Πνεύμα του Θεού Αλλά όπως συνέβη και στην περίπτωση του Ιησού του Ναυή, λαβαίνουμε τη διαβεβαίωση ότι θα έχουμε επιτυχία αν προσκολλούμαστε πιστά στις θεϊκές οδηγίες.​

Ιησ. Ναυή 1:8 Πώς Μπορείτε να Πλησιάσετε τον Θεό; Ο στοχασμός με προσευχή οικοδομεί εγκάρδια εκτίμηση για την αγάπη και τη σοφία του Θεού.

Ιησ. Ναυή 2:9-13 Ουδετερότητα Παρ’ όλα αυτά, δείχτηκε έλεος στη Ραάβ και στους Γαβαωνίτες επειδή έδειξαν πίστη στον Ιεχωβά.

Ιησ. Ναυή 1:7, 8 Εμείς θα Περπατάμε με Ακεραιότητα! Ο Ιησούς του Ναυή οδήγησε τους Ισραηλίτες μέσα στην Υποσχεμένη Γη, αλλά η επιτυχία του οφειλόταν στο ότι διάβαζε «το βιβλίο του νόμου . . . ημέρα και νύχτα» και ενεργούσε σε αρμονία με αυτό.

Ιησ. Ναυή 1:8 Εφτά Βήματα για Ωφέλιμη Ανάγνωση της Αγίας Γραφής Η Γραφή, όμως, μας προτρέπει να τη διαβάζουμε καθημερινά, λέγοντας: «Αυτό το βιβλίο του νόμου δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το στόμα σου, και αυτό πρέπει να διαβάζεις χαμηλόφωνα ημέρα και νύχτα, για να φροντίζεις να ενεργείς σύμφωνα με όλα όσα είναι γραμμένα σε αυτό· διότι τότε θα έχεις επιτυχία στην οδό σου και τότε θα ενεργείς σοφά».​

Ιησ. Ναυή 1:8 Να Απομακρύνετε τα Μάτια σας από Ό,τι Δεν Έχει Αξία! Και επειδή η όραση αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό αγωγό επικοινωνίας με τη διάνοιά μας, παίζει κύριο ρόλο στην απόκτηση γνώσης για τον Ιεχωβά και στην οικοδόμηση πίστης σε αυτόν.​

Ιησ. Ναυή 1:8 Επιτρέπετε στον Θεό να σας Μιλάει Κάθε Μέρα; Όταν ο Ιεχωβά Θεός διόρισε τον Ιησού του Ναυή να ηγείται του έθνους του Ισραήλ, του είπε: «Αυτό το βιβλίο του νόμου δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το στόμα σου, και αυτό πρέπει να διαβάζεις χαμηλόφωνα ημέρα και νύχτα, για να φροντίζεις να ενεργείς σύμφωνα με όλα όσα είναι γραμμένα σε αυτό· διότι τότε θα έχεις επιτυχία στην οδό σου και τότε θα ενεργείς σοφά».

Ιησ. Ναυή 2:8-13, 15, 18, 19 Πού Πρέπει να Βρίσκεστε Όταν Έρθει το Τέλος; Αν κάποιος έβγαινε από το σπίτι θα καταστρεφόταν μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης.

Ιησ. Ναυή 1:8 Προχωρείτε Εντατικά προς την Ωριμότητα—«Η Μεγάλη Ημέρα του Ιεχωβά Είναι Κοντά» Οι συμβουλές του Θεού σχετικά με την ηθική, την εντιμότητα, την κατάλληλη χρήση της γλώσσας, την προσωπική ανάγνωση και μελέτη των Γραφών, την παρακολούθηση των Χριστιανικών συναθροίσεων και τη συμμετοχή στο έργο κηρύγματος είναι σαφείς.

Ιησ. Ναυή 2:9, 10 Δεν Πρέπει να Ξεχάσετε τον Ιεχωβά Σαράντα χρόνια αργότερα, η Ραάβ από την Ιεριχώ είπε σε δύο Ισραηλίτες: «Ο φόβος σας έχει πέσει πάνω μας . . . διότι ακούσαμε πώς ο Ιεχωβά έκανε να στερέψουν τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας όταν βγήκατε από την Αίγυπτο».

Ιησ. Ναυή 1:7, 8 Είστε Έτοιμοι για την Ημέρα του Ιεχωβά; Προφανώς, ο Ιησούς του Ναυή έκανε κάτι παρόμοιο.

Ιησ. Ναυή 1:7-9 Να Καλλιεργείτε Ιδιότητες που Μπορούν να σας Βοηθήσουν να Κάνετε Μαθητές Για να οδηγήσει ο Ιησούς του Ναυή τους Ισραηλίτες στην Υποσχεμένη Γη έπρεπε να έχει θάρρος, εμπιστοσύνη στον Ιεχωβά και γνώση του Νόμου Του.

Ιησ. Ναυή 1:8 Αγγέλματα του Ιεχωβά για Τότε και για Τώρα Να θυμάστε την εξής αλήθεια: «Όλα όσα γράφτηκαν παλιότερα γράφτηκαν για την εκπαίδευσή μας, ώστε, μέσω της υπομονής μας και μέσω της παρηγοριάς από τις Γραφές, να έχουμε ελπίδα»

Ιησ. Ναυή 1:7, 8 Βρίσκετε Εσείς Ευχαρίστηση «στο Νόμο του Ιεχωβά»; Εφόσον οι σκοποί του έχουν πάντα επιτυχία και εμείς βρίσκουμε ευχαρίστηση στις εντολές του, ευημερούμε πνευματικά.

Ιησ. Ναυή 1:8 Ο Ιεχωβά Προμηθεύει για τις Καθημερινές μας Ανάγκες Αυτή η τάξη του πιστού δούλου δεν προμηθεύει απλώς άφθονη πνευματική τροφή με τη μορφή βοηθημάτων για μελέτη της Γραφής, αλλά και μας παροτρύνει να διαβάζουμε τη Γραφή καθημερινά.

Ιησ. Ναυή 2:1-13 Να Μιμείστε τον Ιεχωβά, τον Απροσωπόληπτο Θεό Μας Ως αποτέλεσμα, όταν ο Ιεχωβά επέφερε καταστροφή στην Ιεριχώ, έσωσε την ίδια και όσους βρίσκονταν στο σπίτι της.

Ιησ. Ναυή 1:7, 8 Πόσο Ισχυρή Είναι η Πίστη Σας; Αυξημένη πίστη μπορεί να προέλθει από την καθημερινή ανάγνωση της Αγίας Γραφής και την επιμελή μελέτη των Γραφών με τη βοήθεια των εντύπων που παρέχονται μέσω “του πιστού οικονόμου”.

Ιησ. Ναυή 1:8 Να Βρίσκετε Ευχαρίστηση στο Λόγο του Θεού Θα αισθανθείτε ισχυρή έλξη προς Αυτόν που μας αγαπάει, μας φέρεται με έλεος, μας βοηθάει όταν προσπαθούμε ταπεινά να κάνουμε το θέλημά του και μας δείχνει πώς να έχουμε επιτυχία σε όλα όσα κάνουμε.

Ιησ. Ναυή 1:8 Να Απολαμβάνετε την Προσωπική Μελέτη του Λόγου του Θεού Για να έχει την ευλογία του Ιεχωβά, έπρεπε να διαβάζει ο ίδιος το Λόγο του Θεού.

Ιησ. Ναυή 2:1, 9-13 «Αν ο Θεός Είναι με το Μέρος μας, Ποιος θα Είναι Εναντίον Μας;» Έτσι λοιπόν, η πεποίθηση της Ραάβ στον Θεό των Ισραηλιτών δεν ήταν άτοπη.​

Ιησ. Ναυή 1:7 Δοκιμάζονται Αλλά Παραμένουν Πιστοί στον Ιεχωβά! Πάνω από όλα, η πίστη τους και η εμπιστοσύνη τους στον Ιεχωβά ήταν αυτά που επρόκειτο να τους βοηθήσουν να αντέξουν τις δοκιμασίες της πίστης τους.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: