ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 3, 4

«Ο Ιησούς Δίνει Μαρτυρία σε μια Σαμαρείτισσα»

  • 4:6-26, 39-41 Πώς μπόρεσε ο Ιησούς να δώσει ανεπίσημη μαρτυρία;
  • 4:7​—Άρχισε τη συζήτηση ζητώντας να πιει νερό αντί να μιλήσει για τη Βασιλεία ή να πει ότι είναι ο Μεσσίας
  • 4:9​—Δεν βιάστηκε να κρίνει τη Σαμαρείτισσα με βάση τη φυλή της
  • 4:9, 12​—Όταν εκείνη ανέφερε κάποια σημεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αντιλογία, ο Ιησούς φρόντισε να μην ξεφύγει η συζήτηση.​—cf σ. 77 ¶3
  • 4:10​—Ξεκίνησε με ένα παράδειγμα από την καθημερινή ζωή της γυναίκας
  • 4:16-19​—Αν και εκείνη ζούσε ανήθικα, ο Ιησούς τής φέρθηκε με αξιοπρέπεια

Πώς δείχνει αυτή η αφήγηση πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε ανεπίσημη μαρτυρία;

Ιωάν. 4:6, 7​—Αν και ο Ιησούς ήταν κουρασμένος, πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσει σε μια Σαμαρείτισσα («κατάκοπος» σημείωση μελέτης για Ιωα 4:6, nwtsty)

κατάκοπος:

Αυτό είναι το μόνο σημείο στις Γραφές όπου ο Ιησούς αναφέρεται ότι ήταν «κατάκοπος». Ήταν περίπου 12:00 το μεσημέρι, και το πρωί εκείνης της μέρας ο Ιησούς πιθανότατα είχε κάνει οδοιπορία από την κοιλάδα του Ιορδάνη της Ιουδαίας μέχρι τη Συχάρ της Σαμάρειας. Πρόκειται για μια απότομη ανάβαση σε ύψος 900 μέτρων ή και περισσότερο.​—Ιωα 4:3-5· βλέπε Παράρτημα Α7.

Ιωάν. 4:21-24​—Η ανεπίσημη συζήτηση του Ιησού οδήγησε σε μεγάλη μαρτυρία

Ιωάν. 4:39-41​—Χάρη στις προσπάθειες του Ιησού, πολλοί Σαμαρείτες πίστεψαν σε αυτόν

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια:

Ιωάν. 3:29​—Πώς πρέπει να κατανοήσουμε αυτό το εδάφιο; («ο φίλος του γαμπρού» σημείωση μελέτης για Ιωα 3:29, nwtsty)

ο φίλος του γαμπρού:

Στους Βιβλικούς χρόνους, κάποιος από το στενό περιβάλλον του γαμπρού ενεργούσε ως ο νομικός εκπρόσωπός του και έπαιζε καθοριστικό ρόλο στις διευθετήσεις του γάμου. Θεωρούνταν το άτομο που συνέβαλλε ώστε να ενωθεί η νύφη με τον γαμπρό. Την ημέρα του γάμου, η νυφική πομπή έφτανε στο σπίτι του γαμπρού ή του πατέρα του, όπου και γινόταν το γαμήλιο συμπόσιο. Στο συμπόσιο, ο φίλος του γαμπρού θα ένιωθε χαρούμενος ακούγοντας τη φωνή του γαμπρού καθώς μιλούσε στη νύφη του, εφόσον ο φίλος θα θεωρούσε ότι η αποστολή του είχε στεφθεί με επιτυχία. Ο Ιωάννης ο Βαφτιστής παρομοίασε τον εαυτό του με “τον φίλο του γαμπρού”. Σε εκείνη την περίπτωση, ο Ιησούς ήταν ο γαμπρός και οι μαθητές, ως τάξη, αποτελούσαν τη συμβολική του νύφη. Καθώς ο Ιωάννης ο Βαφτιστής ετοίμαζε την οδό για τον Μεσσία, παρουσίασε τα πρώτα μέλη της “νύφης” στον Ιησού Χριστό. (Ιωα 1:29, 35· 2Κο 11:2· Εφ 5:22-27· Απ 21:2, 9) Όταν «ο φίλος του γαμπρού» εκπλήρωνε τον σκοπό του με επιτυχία, έπαυε να αποτελεί κεντρικό πρόσωπο. Παρόμοια, ο Ιωάννης είπε για τον εαυτό του σε σχέση με τον Ιησού: «Εκείνος πρέπει να αυξάνεται, ενώ εγώ πρέπει να ελαττώνομαι».​—Ιωα 3:30.

Ιωάν. 4:10​—Τι μπορεί να κατάλαβε η Σαμαρείτισσα με τη φράση «ζωντανό νερό», αλλά σε τι αναφερόταν ο Ιησούς; («ζωντανό νερό» σημείωση μελέτης για Ιωα 4:10, nwtsty)

ζωντανό νερό:

Η έκφραση ὕδωρ ζῶν του πρωτότυπου κειμένου χρησιμοποιείται με κυριολεκτική έννοια για το τρεχούμενο νερό, το νερό μιας πηγής ή το γλυκό νερό ενός πηγαδιού το οποίο τροφοδοτείται από πηγές. Αυτό διαφέρει από το στάσιμο νερό μιας στέρνας. Στο εδάφιο Λευ 14:5, η εβραϊκή έκφραση για το «φρέσκο νερό» είναι κυριολεκτικά «ζωντανό νερό». Στα εδάφια Ιερ 2:13 και 17:13, ο Ιεχωβά περιγράφεται ως η «πηγή του ζωντανού νερού», δηλαδή του συμβολικού νερού που δίνει ζωή. Όταν ο Ιησούς μιλούσε με τη Σαμαρείτισσα, χρησιμοποίησε τον όρο «ζωντανό νερό» συμβολικά, αλλά όπως φαίνεται εκείνη στην αρχή νόμιζε ότι ο Ιησούς μιλούσε κυριολεκτικά.​—Ιωα 4:11.

Ιωάν. 3:1-9. Το παράδειγμα του Νικόδημου, ενός άρχοντα των Ιουδαίων, μας διδάσκει δύο μαθήματα. Πρώτον, ο Νικόδημος έδειχνε ταπεινοφροσύνη, ενόραση και συναίσθηση της πνευματικής του ανάγκης, αναγνωρίζοντας το γιο ενός ταπεινού ξυλουργού ως δάσκαλο σταλμένο από τον Θεό. Η ταπεινοφροσύνη είναι αναγκαία για τους αληθινούς Χριστιανούς σήμερα. Δεύτερον, ο Νικόδημος δίσταζε να γίνει μαθητής ενόσω ο Ιησούς βρισκόταν στη γη. Ίσως αυτό οφειλόταν στο φόβο του για τους ανθρώπους, στην προσκόλλησή του στη θέση που κατείχε στο Σάνχεδριν ή στην αγάπη του για τα πλούτη. Από αυτό μπορούμε να αντλήσουμε ένα πολύτιμο μάθημα: Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε τέτοιου είδους τάσεις να μας κάνουν να διστάζουμε να “σηκώνουμε το ξύλο του βασανισμού μας και να ακολουθούμε τον Ιησού συνεχώς”.—Λουκ. 9:23.

Ιωάν. 4:23, 24. Για να είναι η λατρεία μας αποδεκτή από τον Θεό, πρέπει να συμφωνεί με την αλήθεια που έχει αποκαλυφτεί στις σελίδες της Γραφής και πρέπει να καθοδηγείται από το άγιο πνεύμα.

Ιωάν. 4:34 «Ο Δίκαιος θα Χαρεί σε Σχέση με τον Ιεχωβά» Ωστόσο, και πάλι έβρισκε ευχαρίστηση στο να κάνει το θέλημα του Πατέρα του.

Ιωάν. 4:34 «Αν Γνωρίζετε Αυτά τα Πράγματα, Ευτυχισμένοι θα Είστε αν τα Εκτελείτε» «Η τροφή μου είναι να κάνω το θέλημα εκείνου που με έστειλε και να τελειώσω το έργο του».​—ΙΩΑΝ. 4:34. … Σύμφωνα όμως με τα λόγια του Ιησού στο εδάφιο Ιωάννης 4:34, η πνευματική τροφή δεν περιλαμβάνει μόνο την απόκτηση γνώσης.

Ιωάν. 4:44 Ο Ιεχωβά Αγαπάει Εκείνους που «Καρποφορούν με Υπομονή» Ακόμα και ο Ιησούς αναγνώρισε ότι το έργο κηρύγματος «στον τόπο του» αποτελούσε πρόκληση​—κάτι που κατέγραψαν και οι τέσσερις Ευαγγελιστές.

Ιωάν. 3:16 Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα στη Γη Υποκινούμενος από αγάπη, ο Θεός «έδωσε τον μονογενή του Γιο [τον Ιησού Χριστό], για να μην καταστραφεί όποιος εκδηλώνει πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή».

Ιωάν. 3:19 Ειρήνη—Πώς Μπορείτε να τη Βρείτε; Αλλά δεν ανταποκρίνονται όλοι ευνοϊκά στο άγγελμά μας, τουλάχιστον στην αρχή.

Ιωάν. 4:34 Γιατί Συνεχίζουμε να “Κάνουμε Πολύ Καρπό” Παρόμοια, αν εμείς παραμένουμε ενωμένοι με τον Χριστό ακολουθώντας πιστά τα βήματά του, γευόμαστε την ίδια χαρά που έχει και αυτός καθώς επιτελεί το θέλημα του Πατέρα του.

Ιωάν. 3:16 Ποιο Είναι το Καλύτερο Δώρο; Την απάντηση δίνουν τα πολύ γνωστά λόγια του Ιησού στο εδάφιο Ιωάννης 3:16: «Ο Θεός αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή». … Θυμηθείτε ότι τα λόγια του Ιησού στο εδάφιο Ιωάννης 3:16 τονίζουν πως μόνο όσοι “ασκούν πίστη” στον ίδιο θα σωθούν.

Ιωάν. 3:16 Να Προσηλώνετε την Καρδιά σας σε Πνευματικούς Θησαυρούς Επιπρόσθετα μάθαμε ότι η Βασιλεία του θα τερματίσει όλα τα βάσανα και ότι έχουμε την προοπτική να ζήσουμε για πάντα με ειρήνη και ευτυχία υπό τη διακυβέρνηση της Βασιλείας.​

Ιωάν. 3:36 Να Ασκείτε την Πίστη σας στις Υποσχέσεις του Ιεχωβά Για παράδειγμα, ο Ιωάννης εξήγησε: «Αυτός που ασκεί πίστη στον Γιο έχει αιώνια ζωή· αυτός που παρακούει τον Γιο δεν θα δει ζωή, αλλά η οργή του Θεού μένει πάνω του».

Ιωάν. 4:5-30 Διακρίνετε την Ανάγκη να Εκπαιδεύετε Άλλους; Για παράδειγμα, έκανε μια ζωηρή και καρποφόρα συζήτηση με μια γυναίκα στο πηγάδι του Ιακώβ κοντά στην πόλη Συχάρ.

Ιωάν. 4:23, 24 Για να είναι μια θρησκεία ευάρεστη στον Θεό, πρέπει να βασίζεται στη Γραφική αλήθεια.​

Ιωάν. 3:16 Ευγνώμονες Αποδέκτες της Παρ’ Αξία Καλοσύνης του Θεού Έστειλε το μεγαλύτερο από όλα τα δώρα του, «τον μονογενή του Γιο», στη γη για να πεθάνει για χάρη μας.

Ιωάν. 4:35 Πρόσφεραν Πρόθυμα τον Εαυτό Τους—Στην Γκάνα Είναι συγκινητικό να βλέπουμε τόσο πολλά άτομα από άλλες χώρες να εργάζονται σκληρά μαζί με ντόπιους αδελφούς και αδελφές προκειμένου να κάνουν το έργο θερισμού.

Ιωάν. 3:36 Διαδώστε τα Καλά Νέα της Παρ’ Αξία Καλοσύνης Ο απόστολος Ιωάννης έγραψε: «Αυτός που ασκεί πίστη στον Γιο έχει αιώνια ζωή· αυτός που παρακούει τον Γιο δεν θα δει ζωή, αλλά η οργή του Θεού μένει πάνω του».

Ιωάν. 3:16 Ο Ιεχωβά «Ενδιαφέρεται για Εσάς» Εκείνος αγαπάει τον κόσμο τόσο πολύ ώστε έδωσε τον Γιο του, τον Ιησού, για να σώσει τους ανθρώπους από την αμαρτία και τη βλάβη που προκαλεί αυτή στην ανθρωπότητα.

Ιωάν. 4:5-9, 20 Πρέπει να Ασκούν οι Χριστιανοί Λατρεία σε Ιερά; «Οι προπάτορές μας ασκούσαν λατρεία σε αυτό το βουνό», είπε, «εσείς όμως λέτε ότι στην Ιερουσαλήμ είναι ο τόπος όπου πρέπει να ασκούν λατρεία οι άνθρωποι».​

Ιωάν. 3:16 Ο Ιεχωβά Είναι ο Θεός της Αγάπης Όσον αφορά την αγάπη του Θεού για την ανθρωπότητα, ο Ιησούς είπε: «Ο Θεός αγάπησε τον κόσμο [της λυτρώσιμης ανθρωπότητας] τόσο πολύ, ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή».

Ιωάν. 4:6 Να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά Χωρίς Περισπασμούς Αν και τέλειος, είχε τις φυσιολογικές ανθρώπινες ανάγκες, και μερικές φορές ένιωθε πολύ κουρασμένος επειδή δαπανούσε τον εαυτό του στην υπηρεσία του Θεού.​

Ιωάν. 3:16 «Να Στέκεστε Σταθεροί στην Πίστη» Και επιπλέον, λόγω της πίστης μας, θα λάβουμε ένα δώρο που κανένας δεν θα μπορούσε ποτέ να κερδίσει με δικές του προσπάθειες​—την αιώνια ζωή.​

Ιωάν. 4:46-54 Αγαπούσε τους Ανθρώπους Και μπορούσε να θεραπεύει ανθρώπους μέσα σε μια στιγμή, μερικές φορές ακόμη και από μακριά.

Ιωάν. 4:35-38 Μάθετε από την Παραβολή για τα Τάλαντα Νωρίτερα, είπε στους μαθητές του: «Σηκώστε τα μάτια σας και δείτε τους αγρούς, ότι είναι λευκοί για θερισμό».

Ιωάν. 3:16 Ας Υποστηρίζουμε Όσια τους Αδελφούς του Χριστού Αυτό το συμβολικό νερό αντιπροσωπεύει τις προμήθειες που έχει κάνει ο Ιεχωβά για να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την αμαρτία και το θάνατο με βάση τη λυτρωτική θυσία του Χριστού.

Ιωάν. 4:23 Δεν θα μετανιώσετε ποτέ για το ότι μάθατε τι λέει η Αγία Γραφή σχετικά με τη Βασιλεία του Θεού.​

Ιωάν. 3:16 Πώς μας Πλησιάζει ο Ιεχωβά Ο Ιεχωβά έστειλε «τον μονογενή του Γιο» στη γη για να απελευθερωθούμε από την αμαρτία και το θάνατο.​

Ιωάν. 4:23, 24 Συνεχίζετε να Προχωρείτε Μαζί με την Οργάνωση του Ιεχωβά; Ως αποτέλεσμα του παγκόσμιου έργου κηρύγματος και διδασκαλίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μάθει να λατρεύουν τον Θεό «με πνεύμα και αλήθεια».

Ιωάν. 4:13, 14 Πώς να Αγγίξετε την Καρδιά των Μη Ομόπιστων Συγγενών Σας Κάποτε ο Ιησούς παρομοίασε το άγγελμα της αλήθειας με νερό που μεταδίδει αιώνια ζωή.

Ιωάν. 3:16 Ιεχωβά—Ο Καλύτερος Φίλος Μας Ο Ιησούς είπε: «Ο Θεός αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή».

Ιωάν. 4:34 Κάντε Σοφές Επιλογές στα Νεανικά σας Χρόνια Χαιρόταν όταν έβλεπε τους πράους να δέχονται τα καλά νέα.

Ιωάν. 3:16 Να Υπακούτε στους Ποιμένες του Ιεχωβά Μάλιστα, σκοπός του Ιεχωβά είναι «να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη [στον Ιησού], αλλά να έχει αιώνια ζωή»!​

Ιωάν. 4:5-10 Μπορείτε να Κάνετε Περισσότερα για να Προειδοποιήσετε; Κήρυττε σε όλους όσους συναντούσε​—από τον εισπράκτορα φόρων που βρήκε στο δρόμο ως τη γυναίκα που γνώρισε σε κάποιο πηγάδι στη διάρκεια μιας μεσημβρινής ανάπαυλας.

Ιωάν. 3:16 Να Εκτιμάτε τη Γενναιοδωρία και τη Λογικότητα του Ιεχωβά Όπως είπε ο Ιησούς: «Ο Θεός αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή».

Ιωάν. 4:23, 24 Πρέπει να Προσευχόμαστε σε Αγίους; Η προσευχή αποτελεί πολύ σημαντικό μέρος της λατρείας μας, και το να λατρεύουμε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον Θεό σαφώς δεν εναρμονίζεται με τη διδασκαλία της Γραφής.

Ιωάν. 4:23, 24 Αυτή Είναι η Πνευματική μας Κληρονομιά Σήμερα, οι λεπτομέρειες που μας χρειάζονται για να λατρεύουμε τον Θεό «με πνεύμα και αλήθεια» μπορούν να βρεθούν στο γραπτό Λόγο του.

Ιωάν. 4:34 Ο Ιησούς Έθεσε Υπόδειγμα Ταπεινοφροσύνης Ως ενήλικος, ο Ιησούς εκδήλωσε ταπεινοφροσύνη βάζοντας το θέλημα του Ιεχωβά πάνω από το δικό του.

Ιωάν. 3:16 Η Διαφθορά θα Τελειώσει! Αυτοί θα έχουν την ευκαιρία να ωφεληθούν από τη μεγαλύτερη πράξη αγάπης του Θεού, όπως διαβάζουμε στο εδάφιο Ιωάννης 3:16: «Ο Θεός αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή».

Ιωάν. 3:16 Καλοσύνη—Ουσιώδης στα Μάτια του Θεού Η δε πιστή τους πορεία προσκίασε το πώς θα παρείχε ο Θεός τη βάση για τη σωτηρία των ανθρώπων μέσω της αγάπης του και της παρ’ αξία καλοσύνης του.​

Ιωάν. 4:7-26 Γιατί Κηρύττουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά από Σπίτι σε Σπίτι; Όπως ο Ιησούς, κήρυτταν και εκείνοι ανεπίσημα και σε δημόσιους χώρους.

Ιωάν. 3:16 Αντανακλάτε Εσείς τη Δόξα του Ιεχωβά; Ασκώντας πίστη σε αυτή τη θυσία, δεν είμαστε πια «δούλοι της αμαρτίας», αλλά έχουμε τη δυνατότητα να αντανακλούμε τη δόξα του Ιεχωβά.

Ιωάν. 4:7-10 “Να Έχετε Αγάπη Μεταξύ Σας” Η αγάπη του ξεπερνούσε την προκατάληψη της εποχής του ενάντια στα άλλα έθνη και στις γυναίκες.

Ιωάν. 3:16 Πώς Πρέπει να Θυμόμαστε το Θάνατο του Ιησού; Πρέπει να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να δείχνουμε εκτίμηση για όσα έχει κάνει ο Ιεχωβά και ο Ιησούς προς όφελός μας.​

Ιωάν. 4:4-26, 39-42 Να Μιμείστε το Παράδειγμα Εγρήγορσης του Ιησού Ωστόσο, πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσει με τη γυναίκα και έδωσε δυναμική μαρτυρία που επηρέασε τη ζωή πολλών ανθρώπων σε εκείνη την πόλη.

Ιωάν. 4:34 Ήθελα να Μοιάσω στην Κόρη του Ιεφθάε Για να μείνω σταθερή στην απόφαση που είχα πάρει να τον υπηρετώ χωρίς περισπασμούς, σκεφτόμουν την κόρη του Ιεφθάε αλλά και τον Ιησού​—και οι δύο έμειναν ανύπαντροι και αφοσιώθηκαν στην εκτέλεση του θελήματος του Θεού.​

Ιωάν. 3:16-18 Για να Έχετε Ζωή και Ειρήνη, να Περπατάτε σε Συμφωνία με το Πνεύμα Αν δεχόμαστε την αγάπη του Θεού και ασκούμε πίστη στη λυτρωτική θυσία του Ιησού Χριστού, μπορούμε να ελευθερωθούμε από την καταδίκη που φέρνει η κληρονομημένη αμαρτία μας.

Ιωάν. 3:16 Πώς μας Ωφελούν οι Νόμοι του Θεού; Το χυμένο αίμα του καθιστά εφικτή για εμάς την αιώνια ζωή.​

Ιωάν. 4:23 Ο Θεός Δέχεται Κάθε Ειλικρινή Λατρεία—Αληθεύει; Ο Ιησούς είπε: «Οι αληθινοί λάτρεις θα λατρεύουν τον Πατέρα με πνεύμα και αλήθεια».

Ιωάν. 3:16 Πηγαίνουν Όλοι οι Πιστοί Χριστιανοί στον Ουρανό; Πολλοί έχουν διαβάσει τα παρηγορητικά λόγια του Ιησού: «Ο Θεός αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ, ώστε έδωσε τον μονογενή του Γιο, για να μην καταστραφεί όποιος ασκεί πίστη σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή». (Ιωάννης 3:16) … Προσέξτε μια δήλωση του Ιησού που υποκινεί σε σκέψεις: «Κανείς δεν έχει ανεβεί στον ουρανό εκτός από αυτόν που κατέβηκε από τον ουρανό, τον Γιο του ανθρώπου». (Ιωάννης 3:13)

Ιωάν. 3:16, 36 Η Πλήρης Εμπιστοσύνη στον Ιεχωβά μάς Γεμίζει Πεποίθηση Εφόσον γνωρίζουμε ότι ο Ιεχωβά, ο “δίκαιος Θεός”, ευλογεί τους ευθείς υπηρέτες του, μπορούμε να προσευχόμαστε με πεποίθηση σε αυτόν μέσω του Γιου του ασκώντας πίστη στη λυτρωτική θυσία του Ιησού.

Ιωάν. 3:16 Θα Είναι Ανιαρή η Αιώνια Ζωή στον Παράδεισο; Κατ’ αρχάς, σκεφτείτε ότι αυτός που προσφέρει την αιώνια ζωή είναι ο Ιεχωβά Θεός, ο Συγγραφέας της Αγίας Γραφής.

Ιωάν. 3:16 Όταν οι Ηλικιωμένοι θα Ξαναγίνουν Νέοι Ο Ιεχωβά έδωσε με αγάπη ως λύτρο για εμάς τον Γιο του, τον Ιησού.

Ιωάν. 4:22 Πρέπει να Ενταχθώ σε Κάποια Θρησκευτική Ομάδα; Μιλώντας σε μια γυναίκα διαφορετικού θρησκεύματος, είπε: «Εμείς λατρεύουμε αυτό που γνωρίζουμε».

Ιωάν. 3:16 Παίρνετε την Πρωτοβουλία να Τιμάτε τους Ομοπίστους Σας; Αν, λοιπόν, έχουμε βάσιμους λόγους να σεβόμαστε τους ανθρώπους γενικά, πόσο μάλλον οφείλουμε να σεβόμαστε τους ομοπίστους μας!​

Ιωάν. 4:24 Προσέχετε Μην Εξαπατηθείτε Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι “λατρεύετε τον Θεό με πνεύμα και αλήθεια”;

Ιωάν. 4:6, 34 Πώς Μεγαλύνει ο Ιησούς τη Δικαιοσύνη του Θεού Οι περιοδείες που έκανε πεζός από άκρη σε άκρη στην Υποσχεμένη Γη τον άφηναν κατάκοπο, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να τον εμποδίσει να δώσει πλήρη μαρτυρία για την αλήθεια

Ιωάν. 4:35 Να Έχετε Πλήρη Συμμετοχή στο Μεγάλο Πνευματικό Θερισμό Εκεί είπε στους μαθητές του: «Σηκώστε τα μάτια σας και δείτε τους αγρούς, ότι είναι λευκοί για θερισμό».

Ιωάν. 3:36 Μη Λυπείτε το Άγιο Πνεύμα του Ιεχωβά Αλλά και οι Χριστιανοί που έχουν επίγεια ελπίδα χρειάζονται το άγιο πνεύμα για να διακρατήσουν την ακεραιότητά τους στον Θεό και να λάβουν το δώρο της ζωής, το οποίο χαρίζει εκείνος με βάση την πίστη στη λυτρωτική θυσία του Χριστού.

Ιωάν. 3:16 Αδελφοί—Να Σπέρνετε στο Πνεύμα για να Επιδιώκετε Προνόμια Υπηρεσίας! Δέχτηκε πρόθυμα το διορισμό του ως Λυτρωτή της ανθρωπότητας.

Ιωάν. 4:24 Καλώς Ήρθατε στην Καλύτερη Οδό Ζωής! Ο Ιησούς δίδαξε τους ακολούθους του να λατρεύουν τον Θεό με πνεύμα και αλήθεια και τους ανέθεσε την αποστολή να κάνουν μαθητές.

Ιωάν. 4:24 Αποδειχτείτε Αληθινοί Ακόλουθοι του Χριστού Οι ψεύτικοι Χριστιανοί έχουν διαστρεβλωμένη άποψη για τον Θεό και συχνά εκδηλώνουν υποκριτική ευσέβεια, ενώ εκείνοι που έχουν πνευματική ενόραση λατρεύουν τον Θεό «με πνεύμα και αλήθεια».

Ιωάν. 3:36 Ανήκουμε στον Ιεχωβά Χάρη στην Παρ’ Αξία Καλοσύνη Του Μόνο αν εμπιστευτούμε τον εαυτό μας στον Ιεχωβά, με βάση τη θυσία του Χριστού, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα απαλλαχτούμε από τις συνέπειες της αμαρτίας και ότι θα ζήσουμε για πάντα.

Ιωάν. 4:3 Να Χρησιμοποιείτε την Κάθε Μέρα σας προς Δόξα του Θεού Δίνουμε προτεραιότητα στην ιερή μας υπηρεσία, η οποία περιλαμβάνει τη μελέτη της Γραφής, την προσευχή, τις Χριστιανικές συναθροίσεις και τη διακονία.

Ιωάν. 3:16, 36 Να Καλλιεργείτε Αγάπη που Δεν Χάνεται Ποτέ Αυτή η προμήθεια είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο της ανθρωπότητας, αλλά πρόκειται να ωφεληθούν μόνο όσοι ανταποκρίνονται στην αγάπη του Θεού και ασκούν πίστη στον Γιο του.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: