ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 9, 10

«Ο Ιησούς Φροντίζει τα Πρόβατά Του»

Ιωάν. 10:1-5, 11, 14, 16 Η σχέση ανάμεσα στον ποιμένα και στα πρόβατά του βασίζεται στη γνώση και στην εμπιστοσύνη. Ο Ιησούς, ο Καλός Ποιμένας, γνωρίζει προσωπικά τα πρόβατά του​—τις ανάγκες, τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους. Τα πρόβατα γνωρίζουν τον ποιμένα και εμπιστεύονται την ηγεσία του.

  • Πώς ο Ιησούς, ο Καλός Ποιμένας, . . .
  • συγκεντρώνει τα πρόβατά του;
  • καθοδηγεί τα πρόβατά του;
  • προστατεύει τα πρόβατά του;
  • τρέφει τα πρόβατά του;

ΓΙΑ ΣΤΟΧΑΣΜΟ: Πώς μπορώ εγώ να δείχνω μεγαλύτερη εκτίμηση για τη φροντίδα του Ιησού;

Ιωάν. 10:1-3, 11, 14​—Ο Ιησούς, «ο καλός ποιμένας», γνωρίζει προσωπικά τα πρόβατά του και φροντίζει απλόχερα για τις ανάγκες τους («Η Μάντρα των Προβάτων» πολυμέσα για Ιωα 10:1, nwtsty· w11 15/5 σ. 7, 8 ¶5)

Η Μάντρα των Προβάτων

Η μάντρα των προβάτων ήταν ένας περιφραγμένος χώρος σχεδιασμένος έτσι ώστε να προφυλάσσει τα πρόβατα από τους κλέφτες και τα αρπακτικά ζώα. Οι ποιμένες έβαζαν τα ποίμνιά τους μέσα στη μάντρα για να τα κρατούν ασφαλή στη διάρκεια της νύχτας. Στους Βιβλικούς χρόνους, οι μάντρες των προβάτων δεν είχαν στέγη, χτίζονταν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, και συνήθως είχαν πέτρινους τοίχους με ένα μόνο άνοιγμα. (Αρ 32:16· 1Σα 24:3· Σοφ 2:6) Ο Ιωάννης λέει ότι η είσοδος σε μια μάντρα ήταν «από την πόρτα», την οποία φύλαγε ο «θυρωρός». (Ιωα 10:1, 3) Σε μια κοινόχρηστη μάντρα, μπορεί να διανυκτέρευαν αρκετά ποίμνια μαζί, και ο θυρωρός έμενε άγρυπνος για να τα προστατεύει. Το πρωί, ο θυρωρός άνοιγε την πόρτα για τους ποιμένες. Ο κάθε ποιμένας συγκέντρωνε το ποίμνιό του φωνάζοντας τα πρόβατα, ενώ εκείνα αναγνώριζαν τη φωνή του ποιμένα τους και ανταποκρίνονταν. (Ιωα 10:3-5) Ο Ιησούς αναφέρθηκε σε αυτή τη διαδικασία για να δείξει πώς φρόντιζε τους μαθητές του.​—Ιωα 10:7-14.

Τι είδους γνώση έχει ο Καλός Ποιμένας για την εκκλησία; Η σχέση ανάμεσα στον ποιμένα και στα πρόβατά του βασίζεται στη γνώση και στην εμπιστοσύνη. Ο ποιμένας γνωρίζει τα πάντα για τα πρόβατά του, και τα πρόβατα γνωρίζουν και εμπιστεύονται τον ποιμένα. Αναγνωρίζουν τη φωνή του και υπακούν σε αυτήν. «Γνωρίζω τα πρόβατά μου και τα πρόβατά μου με γνωρίζουν», είπε ο Ιησούς. Η γνώση που έχει αυτός για την εκκλησία δεν είναι επιφανειακή. Το ρήμα γινώσκω του πρωτότυπου ελληνικού κειμένου υποδηλώνει «προσωπική, βαθιά γνώση». Ναι, ο Καλός Ποιμένας γνωρίζει τα πρόβατά του προσωπικά. Γνωρίζει τις ατομικές τους ανάγκες, τις αδυναμίες τους και τα προτερήματά τους. Τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο από το Υπόδειγμά μας όσον αφορά τα πρόβατά του. Και τα πρόβατα γνωρίζουν πλήρως τον ποιμένα και εμπιστεύονται την ηγεσία του.

Ιωάν. 10:4, 5​—Τα πρόβατα γνωρίζουν τη φωνή του Ιησού, και όχι τη φωνή των ξένων (cf σ. 124, 125 ¶17)

Από προσωπική παρατήρηση, ο Τζορτζ Α. Σμιθ έγραψε στο βιβλίο του Η Ιστορική Γεωγραφία των Αγίων Τόπων (The Historical Geography of the Holy Land): «Μερικές φορές απολαμβάναμε τη μεσημεριανή μας ανάπαυση κοντά σε κάποιο από εκείνα τα πηγάδια της Ιουδαίας, στα οποία κατέβαιναν τρεις ή τέσσερις ποιμένες με τα ποίμνιά τους. Τα ποίμνια αναμειγνύονταν μεταξύ τους, και εμείς αναρωτιόμασταν πώς θα ξεχώριζε κατόπιν ο κάθε βοσκός το δικό του. Όταν όμως τελείωνε το πότισμα και το παιχνίδι, οι βοσκοί ανέβαιναν ο ένας μετά τον άλλον σε διαφορετικές πλευρές της κοιλάδας και ο καθένας χρησιμοποιούσε το δικό του χαρακτηριστικό κάλεσμα. Τότε τα πρόβατα του καθενός αποχωρίζονταν από το πλήθος και κατευθύνονταν στο δικό τους ποιμένα, έτσι ώστε τα ποίμνια έφευγαν το ίδιο εύτακτα όπως είχαν έρθει». Ο Ιησούς σίγουρα δεν θα είχε βρει καλύτερο παράδειγμα για να τονίσει το σημείο που ήθελε, δηλαδή ότι αν εμείς αναγνωρίζουμε τις διδασκαλίες του και υπακούμε σε αυτές και αν ακολουθούμε την ηγεσία του, μπορούμε να λαβαίνουμε τη φροντίδα του “καλού ποιμένα”.

Ιωάν. 10:16​—Τα πρόβατα του Ιησού έχουν ενότητα («βάλω μέσα» σημείωση μελέτης για Ιωα 10:16, nwtsty)

βάλω μέσα:

Ή αλλιώς «οδηγήσω». Το ρήμα ἄγω του πρωτότυπου κειμένου σημαίνει «φέρνω (μέσα)» ή «οδηγώ», ανάλογα με τα συμφραζόμενα. Ένα ελληνικό χειρόγραφο που χρονολογείται περίπου από το 200 Κ.Χ. χρησιμοποιεί τη συγγενική λέξη συνάγω, που συχνά αποδίδεται «συγκεντρώνω». Ως ο Καλός Ποιμένας, ο Ιησούς συγκεντρώνει, καθοδηγεί, προστατεύει και τρέφει τα πρόβατα που ανήκουν σε αυτή τη μάντρα (αναφέρονται επίσης ως «μικρό ποίμνιο» στο εδάφιο Λου 12:32) και τα άλλα πρόβατά του. Όλα μαζί γίνονται ένα ποίμνιο υπό έναν ποιμένα. Αυτή η λεκτική εικόνα τονίζει την ενότητα που θα είχαν οι ακόλουθοι του Ιησού.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ιωάν. 9:38​—Με ποια έννοια προσκύνησε τον Ιησού ο πρώην τυφλός ζητιάνος; («τον προσκύνησε» σημείωση μελέτης για Ιωα 9:38, nwtsty)

τον προσκύνησε:

Ή αλλιώς «γονάτισε μπροστά του· πρόσπεσε ενώπιόν του· του απέδωσε τιμή». Σε περιπτώσεις που το ρήμα προσκυνέω του πρωτότυπου κειμένου αναφέρεται στην απόδοση λατρείας σε έναν θεό ή μια θεότητα, αποδίδεται “λατρεύω” ή “προσφέρω λατρεία”. (Ιωα 4:20-24· 12:20) Σε αυτά τα συμφραζόμενα όμως, ο εκ γενετής τυφλός που θεραπεύτηκε αναγνώρισε ότι ο Ιησούς ήταν ο εκπρόσωπος του Θεού και τον προσκύνησε. Δεν τον έβλεπε ως τον Θεό ή κάποια άλλη θεότητα, αλλά ως τον προειπωμένο «Γιο του ανθρώπου», τον Μεσσία με θεϊκή εξουσία. (Ιωα 9:35) Όταν προσκύνησε τον Ιησού, προφανώς το έκανε αυτό όπως διάφορα άτομα που αναφέρονται στις Εβραϊκές Γραφές. Εκείνοι προσκύνησαν όταν συνάντησαν προφήτες, βασιλιάδες ή άλλους εκπροσώπους του Θεού. (1Σα 25:23, 24· 2Σα 14:4-7· 1Βα 1:16· 2Βα 4:36, 37) Σε πολλές περιπτώσεις, όταν κάποιοι προσκυνούσαν τον Ιησού, εξέφραζαν ευγνωμοσύνη επειδή ο Θεός τούς είχε αποκαλύψει την ταυτότητα του Ιησού ή επειδή αναγνώριζαν ότι ο Ιησούς είχε τη θεϊκή εύνοια.​—Ματ 2:2· 8:2· 14:33· 15:25.

Ιωάν. 10:22​—Τι ήταν η Γιορτή της Αφιέρωσης; («η Γιορτή της Αφιέρωσης» σημείωση μελέτης για Ιωα 10:22, nwtsty)

η Γιορτή της Αφιέρωσης:

Το εβραϊκό όνομα αυτής της γιορτής είναι Χανουκά (εβρ., χανουκκάχ) που σημαίνει «Εγκαινίαση· Αφιέρωση». Διαρκούσε οχτώ μέρες, αρχίζοντας την 25η μέρα του μήνα Χισλέβ, κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο, (βλέπε σημείωση μελέτης για χειμώνας σε αυτό το εδάφιο και Παράρτημα Β15) και γινόταν σε ανάμνηση της επαναφιέρωσης του ναού της Ιερουσαλήμ το 165 Π.Κ.Χ. Ο Βασιλιάς της Συρίας Αντίοχος Δ΄ ο Επιφανής είχε δείξει την περιφρόνησή του για τον Ιεχωβά, τον Θεό των Ιουδαίων, βεβηλώνοντας τον ναό Του. Για παράδειγμα, ανήγειρε έναν βωμό πάνω στο μεγάλο θυσιαστήριο στο οποίο προσφερόταν προηγουμένως το καθημερινό ολοκαύτωμα. Στις 25 Χισλέβ του 168 Π.Κ.Χ., για να μιάνει ολοκληρωτικά τον ναό του Ιεχωβά, ο Αντίοχος θυσίασε ένα γουρούνι στο θυσιαστήριο και έβαλε να ραντίσουν όλο τον ναό με τον ζωμό από το κρέας του. Έκαψε τις πύλες του ναού, γκρέμισε τα δωμάτια των ιερέων και απομάκρυνε το χρυσό θυσιαστήριο, το τραπέζι του ψωμιού της πρόθεσης και τον χρυσό λυχνοστάτη. Στη συνέχεια, επαναφιέρωσε τον ναό του Ιεχωβά στον ειδωλολατρικό θεό Ολύμπιο Δία. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ιούδας Μακκαβαίος ανακατέλαβε την πόλη και τον ναό. Αφού ο ναός εξαγνίστηκε, επαναφιερώθηκε στις 25 Χισλέβ του 165 Π.Κ.Χ., ακριβώς τρία χρόνια από την ημέρα που ο Αντίοχος είχε κάνει την αηδιαστική θυσία του στο θυσιαστήριο προς τον Δία. Τότε άρχισαν και πάλι να προσφέρονται στον Ιεχωβά τα καθημερινά ολοκαυτώματα. Στις θεόπνευστες Γραφές δεν δηλώνεται άμεσα ότι ο Ιεχωβά χάρισε τη νίκη στον Ιούδα Μακκαβαίο και ότι τον κατηύθυνε να επισκευάσει τον ναό. Ωστόσο, ο Ιεχωβά είχε χρησιμοποιήσει ακόμα και ανθρώπους από ξένα έθνη, όπως τον Κύρο της Περσίας, για να φέρουν σε πέρας ορισμένους σκοπούς σχετικά με τη λατρεία Του. (Ησ 45:1) Είναι λογικό λοιπόν να συμπεράνουμε ότι ο Ιεχωβά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν Ιουδαίο, έναν άνθρωπο από τον αφιερωμένο λαό του, για να εκπληρώσει το θέλημά Του. Οι Γραφές δείχνουν ότι ο ναός θα έπρεπε να υπάρχει και να λειτουργεί ώστε να εκπληρωθούν οι προφητείες σχετικά με τον Μεσσία, τη διακονία του και τη θυσία του. Επίσης, οι Λευιτικές θυσίες έπρεπε να συνεχίσουν να προσφέρονται μέχρι τον καιρό που ο Μεσσίας θα πρόσφερε τη μεγαλύτερη θυσία, τη ζωή του για χάρη της ανθρωπότητας. (Δα 9:27· Ιωα 2:17· Εβρ 9:11-14) Οι ακόλουθοι του Χριστού δεν είχαν την εντολή να τηρούν τη Γιορτή της Αφιέρωσης. (Κολ 2:16, 17) Ωστόσο, δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο Ιησούς ή οι μαθητές του καταδίκασαν τον εορτασμό αυτής της γιορτής.

Ιωάν. 10:16 «Αγόραζε την Αλήθεια και Μην την Πουλάς Ποτέ» Μας δίνει επίσης πληροφορίες για τη Μεσσιανική Βασιλεία, και προσφέρει την ουράνια ελπίδα στους χρισμένους και την ελπίδα του επίγειου Παραδείσου στα «άλλα πρόβατα».

Ιωάν. 9:1-3 Βάσανα—Είναι Τιμωρία από τον Θεό; Ο Ιησούς απάντησε: “Ούτε αυτός αμάρτησε ούτε οι γονείς του, αλλά αυτό έγινε για να φανερωθούν τα έργα του Θεού στην περίπτωσή του”».​

Ιωάν. 10:17 «Να Κλαίτε με Όσους Κλαίνε» Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο που πρέπει να ένιωσε ο Ιεχωβά.​

Ιωάν. 10:16 Ποιος Οδηγεί τον Λαό του Θεού Σήμερα; Τα πρόσφατα χρόνια, υπεύθυνοι αδελφοί από τα «άλλα πρόβατα» υπηρετούν στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας και των άλλων σωματείων που χρησιμοποιεί ο λαός του Θεού, επιτρέποντας έτσι στο Κυβερνών Σώμα να επικεντρωθεί στην παροχή πνευματικής εκπαίδευσης και κατεύθυνσης.

Ιωάν. 10:16 Το Λύτρο—Ένα «Τέλειο Δώρημα» από τον Πατέρα Ο Ιεχωβά ανακηρύσσει τους χρισμένους Χριστιανούς δίκαιους ως γιους του και εκείνους που ανήκουν στα «άλλα πρόβατα» δίκαιους ως φίλους του.

Ιωάν. 10:16 Ο Ιεχωβά Ανταμείβει Εκείνους που τον Αναζητούν Ένθερμα Εκεί «θα βρίσκουν εξαιρετική ευχαρίστηση στην αφθονία της ειρήνης»

Ιωάν. 10:16 Ενισχύστε την Πίστη σας στα Όσα Ελπίζετε Όλοι μας, είτε ανήκουμε στους χρισμένους είτε στα «άλλα πρόβατα», ελπίζουμε να δούμε την εκπλήρωση του αρχικού σκοπού του Θεού και τον αγιασμό του ονόματος του Ιεχωβά.

Ιωάν. 10:16 Είναι η Διακονία σας Σαν τη Δροσιά; Εκείνος υποσχέθηκε ότι οι χρισμένοι κήρυκες θα ήταν «σαν δροσιά από τον Ιεχωβά» καθώς θα διακήρυτταν το άγγελμα της Βασιλείας με την υποστήριξη των συντρόφων τους από τα «άλλα πρόβατα».

Ιωάν. 10:30 Εργαζόμαστε Μαζί με τον Θεό—Αιτία για Χαρά Επισημαίνοντας την ιδιαίτερα στενή τους σχέση, ο Ιησούς είπε: «Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα».

Ιωάν. 9:1-7 Ο Ιεχωβά Θα σας Στηρίξει Διαβάζουμε ότι ο Ιησούς θεράπευσε θαυματουργικά λεπρούς, επιληπτικούς, τυφλούς και παράλυτους.

Ιωάν. 10:16 «Να Θεωρείτε Τέτοιου Είδους Ανθρώπους Πολύτιμους» Αυτοί οι βοηθοί, που ανήκουν στα «άλλα πρόβατα», προσφέρουν πολύτιμη υποστήριξη στο Κυβερνών Σώμα.

Ιωάν. 10:16 Να Εργάζεστε για να Κάνετε πιο Όμορφο τον Πνευματικό Παράδεισο Εκατομμύρια «άλλα πρόβατα» τους υποστηρίζουν όσια.

Ιωάν. 10:11 Αγαπούσε τους Ανθρώπους Εκείνες οι θεραπείες φανέρωσαν τα βαθιά αισθήματα του πρωτότοκου Γιου του Θεού και έδειξαν πόσο πολύ αγαπάει την ανθρωπότητα.

Ιωάν. 10:16 Να Μιμείστε Εκείνον που Υπόσχεται Αιώνια Ζωή. Πώς επηρεάζουν τον Ιεχωβά οι στενοχώριες μας; Αναμφίβολα, χαιρόμαστε που ο Θεός έχει υποσχεθεί στα πιστά χρισμένα άτομα αθανασία στον ουρανό και στα όσια «άλλα πρόβατα» του Ιησού αιώνια ζωή στη γη.

Ιωάν. 10:16 Να Είστε σε Εγρήγορση—Ο Σατανάς Θέλει να σας Καταβροχθίσει! Αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι το «κυρίως πιάτο»​—το χρισμένο υπόλοιπο, που πλαισιώνεται από τους συντρόφους του, τα «άλλα πρόβατα».

Ιωάν. 10:16 «Αυτός Είναι ο Τρόπος Ενέργειας που Έχεις Επιδοκιμάσει» Διευκρινίστηκε ότι ο πιστός δούλος είναι το Κυβερνών Σώμα, ενώ το «υπηρετικό προσωπικό» είναι όλοι όσοι τρέφονται πνευματικά, είτε ανήκουν στους χρισμένους είτε στα «άλλα πρόβατα».

Ιωάν. 10:16 Μάθετε από την Παραβολή για τα Τάλαντα Σε αυτές τις κρίσιμες τελευταίες ημέρες, οι δύο ομάδες συνεργάζονται ως «ένα ποίμνιο» επιτελώντας με ζήλο το έργο μαθήτευσης.​

Ιωάν. 10:16 Εσείς θα «Είστε σε Εγρήγορση»; Γιατί μπορούν να ωφεληθούν και τα «άλλα πρόβατα» από την παραβολή για τις δέκα παρθένες; Εφόσον η παραβολή του Ιησού για τις δέκα παρθένες απευθυνόταν στους χρισμένους ακολούθους του, μήπως πρέπει να συμπεράνουμε ότι δεν περιλαμβάνει κάποιο ωφέλιμο δίδαγμα για τα «άλλα πρόβατα» του Χριστού; (Ιωάν. 10:16) Το αίτημα για λάδι μάς θυμίζει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι πιστός αντί για εμάς ή να μείνει σε εγρήγορση αντί για εμάς

Ιωάν. 10:14-16 «Τώρα Είστε Λαός του Θεού» Γίνονται μέρος του λαού του Θεού, «ένα ποίμνιο» μαζί με τους χρισμένους, υπό “τον καλό ποιμένα”, τον Χριστό Ιησού.​

Ιωάν. 10:16 Πρέπει να Είμαστε Άγιοι σε Όλη τη Διαγωγή Μας “Ο Άγιος”, ο Ιεχωβά, αναμένει από τους χρισμένους και από τα «άλλα πρόβατα» να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να γίνουν άγιοι σε όλη τη διαγωγή τους​—όχι μόνο σε κάποιους τομείς.​

Ιωάν. 9:4 Να Θεωρείτε Πολύτιμο το Προνόμιο της Συνεργασίας σας με τον Ιεχωβά! Για να τονίσει πόσο επείγοντα θα ήταν αυτά τα έργα, εξήγησε: «Πρέπει να εργαζόμαστε τα έργα εκείνου που με έστειλε ενόσω είναι ημέρα· έρχεται νύχτα, οπότε κανείς δεν μπορεί να εργάζεται».​

Ιωάν. 10:16 Να Υπηρετείτε τον Θεό Όσια Παρά τις “Πολλές Θλίψεις” Τα «άλλα πρόβατα» θα λάβουν αιώνια ζωή στη γη όπου “θα κατοικεί δικαιοσύνη”.

Ιωάν. 10:14 Λαβαίνετε Εσείς “Τροφή στον Κατάλληλο Καιρό”; Και επειδή «δεν υπάρχει δημιουργία που να μην είναι φανερή ενώπιον του [Ιεχωβά]», μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα ελκύσει στην οργάνωσή του όσους έχουν «συναίσθηση της πνευματικής τους ανάγκης» και θα τους παρέχει πνευματική τροφή.​

Ιωάν. 10:16 «Θα Είστε Μάρτυρές Μου» Καθώς υπομένουν σε αυτό το έργο μαρτυρίας και συνεχίζουν να ασκούν πίστη στο λύτρο του Χριστού, θα έχουν το προνόμιο να επιζήσουν από «τη μεγάλη θλίψη», η οποία θα βάλει τέλος στον κόσμο του Σατανά.​

Ιωάν. 10:16 Τι Έχει Κάνει ο Θεός για Εσάς Στο εδάφιο Ιωάννης 10:16, επισήμανε: «Και άλλα πρόβατα έχω, που δεν είναι από αυτή τη μάντρα· και εκείνα πρέπει να τα φέρω, και θα ακούσουν τη φωνή μου και θα γίνουν ένα ποίμνιο, ένας ποιμένας».

Ιωάν. 10:11, 15 Nα Υπακούτε στους Ποιμένες του Ιεχωβά Παρέδωσε ακόμη και «την ψυχή του για χάρη των προβάτων».

Ιωάν. 10:11 Ποιμένες, να Μιμείστε τους Μεγαλύτερους Ποιμένες Τα πρόβατα του ποιμνίου που φροντίζουν ανήκουν στον Ιεχωβά και στον Ιησού, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε ως «ο καλός ποιμένας».

Ιωάν. 10:16 Να Ενεργείτε σε Αρμονία με τη Στοργική Προσευχή του Ιησού Πάνω από εφτά εκατομμύρια «άλλα πρόβατα» από «όλα τα έθνη και τις φυλές και τους λαούς και τις γλώσσες» έχουν ενωθεί με τους χρισμένους του Θεού και έχουν γίνει ένα ποίμνιο μαζί τους.

Ιωάν. 10:10 Να Εκτιμάτε τη Γενναιοδωρία και τη Λογικότητα του Ιεχωβά Όποιοι ασκούν πίστη στον Ιησού θα λάβουν ζωή με αφθονία​—αιώνια ζωή!

Ιωάν. 10:16 Διαφυλάξτε την Κληρονομιά σας Κάνοντας Σοφές Επιλογές Ποια είναι η κληρονομιά των εκατομμυρίων “άλλων προβάτων” του Ιησού, που συνεργάζονται με τους χρισμένους ακολούθους του στο κήρυγμα των καλών νέων της Βασιλείας του Θεού;

Ιωάν. 10:17, 18 Ιησούς—Το Κλειδί για μια Ζωή με Νόημα Καθόλου παράξενο που ο Ιησούς είπε με έμφαση: “Ο Πατέρας με αγαπάει”! (Ιωάννης 10:17) … Ακόμη και μπροστά στο θάνατο διατήρησε ισορροπία και συναισθηματική σταθερότητα. (Ιωάννης 10:18)

Ιωάν. 10:16, 27 Ας Μη σας Εμποδίζει Τίποτα να Απολαμβάνετε Δόξα Τα πρόβατα του Ιησού ακούν τη φωνή του και τον ακολουθούν.

Ιωάν. 10:28, 29 Μείνετε στην Προστατευτική Κοιλάδα του Ιεχωβά Πώς παραμένουμε στην προστατευτική κοιλάδα του Ιεχωβά, και γιατί είναι τώρα αυτό πιο σημαντικό από ποτέ; Αν μείνουμε προσκολλημένοι στον Ιεχωβά και σταθεροί στην αλήθεια, Αυτός και ο Γιος του, ο Ιησούς Χριστός, θα κάνουν το δικό τους μέρος, και ο Θεός δεν θα επιτρέψει σε κανέναν ή σε τίποτα να μας «αρπάξει από το χέρι Του».

Ιωάν. 10:16 Εκτιμάτε την Πνευματική μας Κληρονομιά; Σήμερα, ένα υπόλοιπο χρισμένων Χριστιανών και εκατομμύρια «άλλα πρόβατα» του Ιησού είναι ενωμένοι στη διακήρυξη της Γραφικής αλήθειας ως υπηρέτες του Ιεχωβά.​

Ιωάν. 10:3 Χριστιανοί Πρεσβύτεροι—“Συνεργάτες για τη Χαρά Μας” Οι πρεσβύτεροι θα συμβάλλουν ιδιαίτερα στη χαρά των αδελφών τους αν θυμούνται το όνομά τους όταν τους καλούν να απαντήσουν στη Μελέτη Σκοπιάς ή σε άλλες συναθροίσεις.​

Ιωάν. 10:16 Ο Ιησούς Έθεσε Υπόδειγμα Ταπεινοφροσύνης Ο θάνατος του Ιησού πρόσφερε την προοπτική της αθάνατης ζωής στον ουρανό για τους χρισμένους με το πνεύμα Χριστιανούς και της αιώνιας ζωής στη γη για τα «άλλα πρόβατα».​

Ιωάν. 10:16 Θα Προμηθεύσει ο Θεός μια Παγκόσμια Κυβέρνηση; Όπως ένας ποιμένας συγκεντρώνει τα πρόβατά του, έτσι και ο Ιησούς συγκεντρώνει ήδη πράους από όλα τα έθνη και τους διδάσκει τη θεϊκή οδό αγάπης.

Ιωάν. 10:28, 29 Μάθετε από την Υπομονή του Ιεχωβά και του Ιησού Ο Ιησούς κατέχει όλη την εξουσία στον ουρανό και στη γη, και τίποτα δεν μπορεί να σας «αρπάξει» από την προστατευτική του φροντίδα​—εκτός από τον ίδιο σας τον εαυτό.

Ιωάν. 9:1-7 Μπορείτε να Πιστεύετε στα Θαύματα που Αναφέρει η Αγία Γραφή; Όλα αυτά τα θαύματα, καθώς και πολλά άλλα, δείχνουν ότι πίσω τους πρέπει να κρυβόταν μια υπερανθρώπινη δύναμη ικανή να επιδρά σε κάθε είδους ύλη.​

Ιωάν. 10:16 Αφήστε τον Ιεχωβά να σας Οδηγήσει στην Αληθινή Ελευθερία Ωφελούνται δε από αυτόν τόσο οι χρισμένοι Χριστιανοί όσο και «τα άλλα πρόβατα».​

Ιωάν. 10:16 Χαιρόμαστε σε Σχέση με την Ελπίδα Μας Το «μεγάλο πλήθος» των “άλλων προβάτων”, που είναι πολύ περισσότερα σε αριθμό, τρέφουν την ελπίδα να ζήσουν για πάντα σε μια παραδεισιακή γη ως υπήκοοι της Μεσσιανικής Βασιλείας.

Ιωάν. 10:16 Καθοδηγούμενοι από το Πνεύμα του Θεού τον Πρώτο Αιώνα και Σήμερα Σήμερα, τόσο οι χρισμένοι με το πνεύμα όσο και εκείνοι που ανήκουν στα «άλλα πρόβατα» τρέφονται μαζί πνευματικά, απορροφώντας τις ίδιες αυτές αλήθειες.

Ιωάν. 10:22 Τι ήταν «η γιορτή της αφιέρωσης» που αναφέρεται στο εδάφιο Ιωάννης 10:22; … Ωστόσο, η γιορτή που αναφέρεται στο εδάφιο Ιωάννης 10:22 τηρούνταν το “χειμώνα”, σε ανάμνηση της επαναφιέρωσης του ναού του Ιεχωβά το 165 Π.Κ.Χ.

Ιωάν. 10:14, 15 “Να Μένετε Άγρυπνοι” ως Χριστιανικές Οικογένειες Προσέξτε πώς περιέγραψε ο Ιησούς τη σχέση του με τους ακολούθους του.

Ιωάν. 10:3, 4, 14 Έχω Βρει Πολλά Καλά Πράγματα Αυτό μας θύμισε τα λόγια του Ιησού στα εδάφια Ιωάννης 10:3, 4, 14 για τον Καλό Ποιμένα που γνωρίζει τα πρόβατά του, όπως και αυτά γνωρίζουν εκείνον.

Ιωάν. 10:16 Να Εμπιστεύεστε στον Ιεχωβά Καθώς το Τέλος Πλησιάζει Εξάλλου, είμαστε δικά του «πρόβατα» και εκείνος έχει θέσει το όνομά του πάνω μας.

Ιωάν. 10:16 «Τώρα Είναι ο Ιδιαίτερα Ευπρόσδεκτος Καιρός» Όλοι οι χρισμένοι Χριστιανοί και οι σύντροφοί τους, τα «άλλα πρόβατα», οι οποίοι συνεργάζονται με αυτούς, συνεχίζουν να προσκαλούν ανθρώπους να ωφεληθούν από τον “ευπρόσδεκτο καιρό”.​


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: