ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ 1-4

«Βγάλτε από Πάνω σας την Παλιά και Ντυθείτε τη Νέα»

Κολ. 3:5-14 Μήπως κάνατε μεγάλες αλλαγές στην προσωπικότητά σας όταν γνωρίσατε την αλήθεια; Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο Ιεχωβά ευαρεστήθηκε με τις προσπάθειές σας. (Ιεζ 33:11) Ωστόσο, χρειάζεται να προσπαθούμε διαρκώς ώστε να καταπνίγουμε τα χαρακτηριστικά της παλιάς προσωπικότητας και να συνεχίσουμε να εκδηλώνουμε τη νέα προσωπικότητα. Απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις για να δείτε σε ποιους τομείς μπορείτε να βελτιωθείτε:

  • Μήπως κρατάω κακία σε κάποιον που με αδίκησε;
  • Δείχνω υπομονή ακόμα και όταν βιάζομαι ή είμαι κουρασμένος;
  • Αν κάνω μια ανήθικη σκέψη, τη διώχνω γρήγορα από το μυαλό μου;
  • Μήπως έχω αρνητικά αισθήματα για ανθρώπους διαφορετικής φυλής ή εθνικότητας;
  • Μήπως πρόσφατα μίλησα άστοργα σε κάποιον ή έχασα την ψυχραιμία μου;

Εικόνα Αδελφή κάνει στοχασμούς αφού διάβασε το βιβλίο Πλησιάστε τον Ιεχωβά μαζί με τη Γραφή της

Κολ. 3:5-9​—«Βγάλτε από πάνω σας την παλιά προσωπικότητα» (w11 15/3 σ. 10 ¶12, 13)

Ποιο πνεύμα αντανακλά η προσωπικότητά μου; (Διαβάστε Κολοσσαείς 3:8-10, 13) Το πνεύμα του κόσμου προωθεί τα έργα της σάρκας. (Γαλ. 5:19-21) Το ποιο πνεύμα μάς επηρεάζει γίνεται φανερό, όχι όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, αλλά όταν δεν πηγαίνουν καλά, λόγου χάρη όταν ένας Χριστιανός αδελφός ή αδελφή μάς αγνοήσει, μας προσβάλει ή ακόμη και αμαρτήσει εναντίον μας. Επιπρόσθετα, πίσω από τις πόρτες του σπιτιού μας, μπορεί να φανεί καθαρά ποιο πνεύμα υπερισχύει. Γι’ αυτό, κάποια αυτοεξέταση θα ήταν κατάλληλη. Ρωτήστε τον εαυτό σας: “Τους περασμένους έξι μήνες, έχει γίνει η προσωπικότητά μου πιο χριστοειδής ή μήπως έχω ξανακυλήσει σε κάποιες κακές συνήθειες ομιλίας και διαγωγής;”

Το πνεύμα του Θεού μπορεί να μας βοηθήσει “να βγάλουμε από πάνω μας την παλιά προσωπικότητα με τις συνήθειές της” και να ντυθούμε «τη νέα προσωπικότητα». Ως αποτέλεσμα, θα εκδηλώνουμε περισσότερη αγάπη και καλοσύνη. Θα έχουμε την τάση να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον ανεπιφύλακτα, ακόμη και αν φαίνεται ότι υπάρχει βάσιμη αιτία για παράπονο. Δεν θα ξεσπάμε πλέον με “μοχθηρή πικρία και θυμό και οργή και κραυγή και υβριστικά λόγια” σε περίπτωση που νομίζουμε ότι έχουμε αδικηθεί. Τουναντίον, θα προσπαθούμε να δείχνουμε «τρυφερή συμπόνια».​—Εφεσ. 4:31, 32.

Κολ. 3:10-14​—«Ντυθείτε τη νέα προσωπικότητα» (w13 15/9 σ. 21 ¶18, 19)

Για να επιτελέσει ο Λόγος του Θεού μέσα μας την αναγκαία μεταμόρφωση, η τακτική ανάγνωση της Γραφής και η απόκτηση γνώσης από αυτήν είναι μόνο η αρχή. Πολλοί άνθρωποι διαβάζουν τη Γραφή κατά καιρούς και είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τα περιεχόμενά της. Ίσως έχετε συναντήσει τέτοια άτομα στη διακονία αγρού. Μερικοί μπορούν ακόμη και να απαγγέλλουν Γραφικές περικοπές από μνήμης.* Ωστόσο, αυτό μπορεί να επηρεάζει ελάχιστα τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και ενεργούν. Τι είναι αυτό που λείπει; Για να επηρεάζει και να μεταμορφώνει κάποιον ο Λόγος του Θεού, πρέπει αυτό το άτομο να τον αφήνει να διεισδύει στην καρδιά του. Επομένως, χρειάζεται να δαπανούμε χρόνο για να σκεφτόμαστε όσα μαθαίνουμε. Είναι καλό να αναρωτηθούμε: “Είμαι πεπεισμένος ότι αυτά δεν είναι απλώς θρησκευτικές διδασκαλίες; Δεν έχω διαπιστώσει προσωπικά ότι πρόκειται όντως για την αλήθεια; Επιπλέον, διακρίνω τρόπους για να εφαρμόσω στη ζωή μου όσα μαθαίνω ή μήπως τα βλέπω απλώς ως κάτι που μπορώ να διδάξω στους άλλους; Νιώθω ότι ο Ιεχωβά μού μιλάει προσωπικά;” Οι σκέψεις και οι στοχασμοί γύρω από τέτοια ερωτήματα μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε βαθύτερα τα αισθήματα που έχουμε για τον Ιεχωβά στην καρδιά μας. Η αγάπη μας για αυτόν θα αυξηθεί. Όταν η καρδιά επηρεάζεται με αυτόν τον τρόπο, μας υποκινεί σε θετικές αλλαγές.​—Παρ. 4:23· Λουκ. 6:45.

Η τακτική ανάγνωση και ο στοχασμός γύρω από το Λόγο του Θεού θα μας υποκινούν να εξακολουθούμε να κάνουμε αυτό που πιθανότατα ήδη κάνουμε σε κάποιον βαθμό: “Βγάζουμε από πάνω μας την παλιά προσωπικότητα με τις συνήθειές της και ντυνόμαστε τη νέα προσωπικότητα, η οποία μέσω ακριβούς γνώσης γίνεται νέα”. (Κολ. 3:9, 10) Ναι, καθώς συλλαμβάνουμε το αληθινό νόημα και την πρακτική αξία του Λόγου του Θεού, θα έχουμε πάντα καλά αποτελέσματα​—θα φοράμε τη νέα Χριστιανική προσωπικότητα η οποία θα μας προστατεύει από τις πανουργίες του Σατανά.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Κολ. 1:13, 14​—Τι είναι η «βασιλεία του αγαπημένου του Γιου»; (it-1 σ. 469 ¶3-5)

“Η Βασιλεία του Γιου της Αγάπης Του”. Δέκα ημέρες μετά την ανάληψη του Ιησού στον ουρανό, την Πεντηκοστή του 33 Κ.Χ., οι μαθητές του έλαβαν την απόδειξη του ότι εκείνος είχε “εξυψωθεί στα δεξιά του Θεού” όταν ο Ιησούς εξέχυσε άγιο πνεύμα πάνω τους. (Πρ 1:8, 9· 2:1-4, 29-33) Με αυτόν τον τρόπο, άρχισε να ισχύει η “νέα διαθήκη” όσον αφορά εκείνους, και αυτοί έγιναν ο πυρήνας ενός νέου “αγίου έθνους”, του πνευματικού Ισραήλ.—Εβρ 12:22-24· 1Πε 2:9, 10· Γα 6:16.

Ο Χριστός καθόταν πλέον στα δεξιά του Πατέρα του και ήταν η Κεφαλή αυτής της εκκλησίας. (Εφ 5:23· Εβρ 1:3· Φλπ 2:9-11) Οι Γραφές δείχνουν ότι, από την Πεντηκοστή του 33 Κ.Χ. και έπειτα, εγκαθιδρύθηκε επί των μαθητών του μια πνευματική βασιλεία. Όταν έγραψε στους Χριστιανούς του πρώτου αιώνα στις Κολοσσές, ο απόστολος Παύλος ανέφερε ότι ο Ιησούς Χριστός είχε ήδη μια βασιλεία: «[Ο Θεός] μάς ελευθέρωσε από την εξουσία του σκοταδιού και μας μετέφερε στη βασιλεία του Γιου της αγάπης του».—Κολ 1:13· παράβαλε Πρ 17:6, 7.

Η βασιλεία του Χριστού από την Πεντηκοστή του 33 Κ.Χ. και έπειτα είναι μια πνευματική βασιλεία που κυβερνάει τον πνευματικό Ισραήλ, τους Χριστιανούς που έχουν γεννηθεί από το πνεύμα του Θεού και έχουν γίνει τα πνευματικά παιδιά του Θεού. (Ιωα 3:3, 5, 6) Όταν αυτοί οι γεννημένοι από το πνεύμα Χριστιανοί λάβουν την ουράνια αμοιβή τους, δεν θα είναι πια επίγειοι υπήκοοι της πνευματικής βασιλείας του Χριστού, αλλά βασιλιάδες με τον Χριστό στον ουρανό.—Απ 5:9, 10.

Κολ. 2:8​—Ποια είναι «τα στοιχειώδη πράγματα του κόσμου»; (w08 15/8 σ. 28 ¶8)

Ποια είναι «τα στοιχειώδη πράγματα του κόσμου» για τα οποία προειδοποίησε ο Παύλος; Είναι τα στοιχεία που αποτελούν τον κόσμο του Σατανά​—βασικά πράγματα ή αρχές που τον διαμορφώνουν, τον καθοδηγούν ή τον υποκινούν. (1 Ιωάν. 2:16) Σε αυτά συγκαταλέγονται η φιλοσοφία, ο υλισμός και οι ψεύτικες θρησκείες αυτού του κόσμου.

Κολ. 2:8​—Ποια είναι «τα στοιχειώδη πράγματα του κόσμου» για τα οποία προειδοποίησε ο Παύλος; Είναι τα στοιχεία που αποτελούν τον κόσμο του Σατανά​—βασικά πράγματα ή αρχές που τον διαμορφώνουν, τον καθοδηγούν ή τον υποκινούν. (1 Ιωάν. 2:16) Σε αυτά συγκαταλέγονται η φιλοσοφία, ο υλισμός και οι ψεύτικες θρησκείες αυτού του κόσμου.

Κολ. 4:16​—Γιατί δεν αποτελεί η επιστολή προς τους Λαοδικείς τμήμα της Γραφής; Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή η επιστολή δεν περιείχε πληροφορίες που χρειαζόμαστε σήμερα. Ή ίσως ο λόγος είναι ότι επαναλάμβανε σημεία τα οποία υπήρχαν σε άλλες κανονικές επιστολές.

Κολ. 1:2, 20. Το λύτρο, που αποτελεί προμήθεια της παρ’ αξία καλοσύνης του Θεού, μπορεί να καθαρίσει τη συνείδησή μας από ενοχή και να μας δώσει εσωτερική ειρήνη.

Κολ. 2:18, 23. Η «προσποιητή ταπεινοφροσύνη»​—το πρόσχημα ταπεινοφροσύνης που αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό άλλων, ίσως με το να αποκηρύσσει κάποιος τα υλικά πράγματα ή με το να μεταχειρίζεται αυστηρά το σώμα του—​αποτελεί ένδειξη του ότι αυτός είναι «φουσκωμένος με υπερηφάνεια από τη σαρκική διανοητική του διάθεση».

Κολ. 3:15 Πώς να Έχετε την Καλύτερη Δυνατή Ζωή Σήμερα Αντί για αυτό, «να δείχνετε ευγνωμοσύνη», όπως λέει η Γραφή.

Κολ. 3:23 Ο Ιεχωβά Θεωρεί Πολύτιμους τους Ταπεινούς Υπηρέτες Του Ήξεραν ότι ήταν αφιερωμένοι στον Θεό​—όχι σε μια εργασία, σε έναν τίτλο ή σε κάποιον διορισμό.

Κολ. 4:6 Να Υποτάσσεστε Πρόθυμα στον Ιεχωβά—Γιατί και Πώς; Οι πρεσβύτεροι δείχνουν την υποταγή τους στον Ιεχωβά όταν μιλούν στοργικά και ευγενικά στους αδελφούς στην εκκλησία, περιλαμβανομένων και των συμπρεσβυτέρων τους.​

Κολ. 1:9-11 Ιωάννης ο Βαφτιστής—Ένα Μάθημα για τη Διατήρηση της Χαράς Όπως ο Ιωάννης, έτσι και εμείς, αν εστιάζουμε σε πνευματικά ζητήματα, θα μπορούμε να υπομένουμε με χαρά και μακροθυμία.

Κολ. 4:5, 6 “Αυτοί που σας Ακούν” θα Σωθούν Ο απόστολος Παύλος έδωσε στους Χριστιανούς τη συμβουλή: «Τα λόγια σας ας είναι πάντοτε καλοσυνάτα, καρυκευμένα με αλάτι, ώστε να ξέρετε πώς πρέπει να απαντάτε στον καθέναν».

Κολ. 3:23 «Δεν Παραιτούμαστε»! Αντιθέτως, αποκαλύπτουμε το βάθος της αφοσίωσής μας εκδηλώνοντας θετικό πνεύμα και κάνοντας όλα όσα είμαστε σωματικά ικανοί να κάνουμε.

Κολ. 3:13, 14 Συνεχίστε να Λατρεύετε τον Ιεχωβά σε Περίπτωση Απαγόρευσης Αν εμείς προσπαθούμε σκληρά να ξεπερνούμε τις διαφορές μας με τους αδελφούς μας, θα αποφεύγουμε την παγίδα της διχόνοιας.​

Κολ. 2:4, 8 «Προσέξτε να Μη σας Αιχμαλωτίσει Κανείς»! «Προσέξτε να μη σας αιχμαλωτίσει κανείς μέσω της φιλοσοφίας και της κενής απάτης σύμφωνα με ανθρώπινες παραδόσεις».​—ΚΟΛ. 2:8. … Για να τα καταφέρει, κάνει έκκληση στις επιθυμίες μας.​

Κολ. 2:6, 7 Να Ανατρέπετε Κάθε Συλλογισμό που Είναι Εναντίον της Γνώσης του Θεού! Τότε, σαν δέντρο με βαθιές ρίζες, θα είμαστε γερά ριζωμένοι, “σταθεροποιημένοι στην πίστη”.

Κολ. 3:5 Εγγυημένη Προστασία από μια Σατανική Παγίδα Περικοπές όπως τα εδάφια Κολοσσαείς 3:5 θα σας βοηθήσουν να ευθυγραμμίσετε τον τρόπο σκέψης σας με την άποψη του Ιεχωβά για την πορνογραφία καθώς και με τις απαιτήσεις του

Κολ. 1:18 Αγάπη και Δικαιοσύνη στη Χριστιανική Εκκλησία Για παράδειγμα, περίπου το 96 Κ.Χ., ο Χριστός ανέθεσε στον απόστολο Ιωάννη να ενθαρρύνει και να συμβουλέψει χρισμένους Χριστιανούς.​

Κολ. 3:23 Επιτελείτε Εσείς Πλήρως τη Διακονία Σας; Επειδή αγαπάμε τον Ιεχωβά και τον πλησίον μας, εργαζόμαστε ολόψυχα στη Χριστιανική διακονία μας.

Κολ. 3:13 Να Ακούτε τη Φωνή του Ιεχωβά Δείχνουμε ότι ακούμε τη φωνή του όταν “ανεχόμαστε ο ένας τον άλλον και συγχωρούμε ο ένας τον άλλον ανεπιφύλακτα”.

Κολ. 3:13 Να Εκζητείτε Πραότητα και να Ευαρεστείτε τον Ιεχωβά Ας υπακούμε υποτακτικά στην εντολή του Ιεχωβά: «Να ανέχεστε ο ένας τον άλλον».

Κολ. 2:8 Πώς Μπορείτε να Προφυλάσσετε την Καρδιά Σας; Ποια είναι μια αντίληψη που προωθεί ο Σατανάς, και γιατί είναι επικίνδυνη; Ο Σατανάς προσπαθεί επίσης να μολύνει την καρδιά μας ωθώντας μας να εμπιστευόμαστε στην ανθρώπινη σοφία και όχι στον τρόπο σκέψης του Ιεχωβά.

Κολ. 3:13 Τι Προσωπικότητα Έχει ο Θεός; Για παράδειγμα, η Γραφή μάς παροτρύνει: «Να συγχωρείτε ο ένας τον άλλον ανεπιφύλακτα».

Κολ. 3:23 Νεαροί, ο Δημιουργός σας Θέλει να Είστε Ευτυχισμένοι Βέβαια, θέλει να προσπαθείς να τα πηγαίνεις όσο καλύτερα γίνεται στο σχολείο ώστε να μπορείς να συντηρείς τον εαυτό σου όταν αποφοιτήσεις.

Κολ. 1:9, 10 «Αγόραζε την Αλήθεια και Μην την Πουλάς Ποτέ» Εκτιμούμε επίσης ιδιαίτερα τη Γραφική αλήθεια, χάρη στην οποία μπορέσαμε να καλλιεργήσουμε αυτόν τον δεσμό με τον ουράνιο Πατέρα μας.​

Κολ. 3:12 Καλοσύνη—Μια Ιδιότητα που Εκδηλώνεται με Λόγια και Πράξεις Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Ιεχωβά μάς λέει να “ντυθούμε” την καλοσύνη.

Κολ. 2:6, 7 Να Διδάσκετε την Αλήθεια Έτσι θα βοηθηθούν να αποκτήσουν στερεό θεμέλιο στην αλήθεια.​

Κολ. 3:19-21 Είναι Παντοδύναμος Αλλά Σκέφτεται τους Άλλους Πόσο σημαντικό είναι λοιπόν να μιμείστε τον Ιεχωβά δείχνοντας περίσκεψη, καλοσύνη και μακροθυμία στις σχέσεις σας με εκείνους που είναι στη φροντίδα σας!

Κολ. 1:15, 16 Ο Θεός θα Τερματίσει Σύντομα Όλα τα Βάσανα Αλλά ο Ιησούς έδειξε ότι ο ίδιος και ο Πατέρας του μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία της φύσης.

Κολ. 4:12 «Αν Γνωρίζετε Αυτά τα Πράγματα, Ευτυχισμένοι θα Είστε αν τα Εκτελείτε» Ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Ρώμη, ο Παύλος έγραψε στους Χριστιανούς που ζούσαν στις Κολοσσές ότι ο Επαφράς “αγωνιζόταν πάντοτε για αυτούς στις προσευχές του”.

Κολ. 3:10,12,15 Μακροθυμία—Υπομονή με Σκοπό Σε αρμονία με αυτό το παράδειγμα, ο απόστολος Παύλος περιέγραψε υπό θεϊκή έμπνευση «τη νέα προσωπικότητα», η οποία περιλαμβάνει τη «μακροθυμία», και μας πρότρεψε να αφήνουμε “την ειρήνη του Χριστού να κυβερνάει την καρδιά μας”.

Κολ. 3:10, 11 Ας Είμαστε Όλοι Ένα Όπως ο Ιεχωβά και ο Ιησούς Είναι Ένα. Όταν ντύθηκαν «τη νέα προσωπικότητα», οι πρώτοι Χριστιανοί άρχισαν να θεωρούν όλους τους ανθρώπους ίσους ενώπιον του Θεού.​

Κολ. 4:11 Η Δύναμη ενός Χαιρετισμού Πόσο περισσότερο χρειάζονται ενίσχυση οι αδελφοί και οι αδελφές σήμερα, καθώς αντιμετωπίζουμε τη σφοδρή επίθεση του Σατανά ενάντια στον λαό του Θεού!​

Κολ. 3:15 Γιατί Συνεχίζουμε να “Κάνουμε Πολύ Καρπό” Καθώς υπομένουμε, νιώθουμε στην καρδιά μας ένα διαρκές αίσθημα ειρήνης επειδή γνωρίζουμε ότι έχουμε την επιδοκιμασία του Ιεχωβά και του Ιησού.

Κολ. 3:5 Γνωρίστε τον Εχθρό Σας Πόσο σημαντικό είναι να εξετάζουμε διαρκώς την καρδιά μας, να απορρίπτουμε τις ανήθικες σκέψεις και να καταπνίγουμε τη νοσηρή υπερηφάνεια!​

Κολ. 2:6, 7 Να Προοδεύετε ως Πνευματικό Άτομο! Χρειάζεται να κάνουμε συνεχώς πνευματική πρόοδο.

Κολ. 1:9, 10 Χαρά—Μια Ιδιότητα που μας Χορηγεί ο Θεός Ως νοήμονα πλάσματα που έχουν ελκυστεί από τον Ιεχωβά, κατανοούμε το θέλημά του για εμάς.

Κολ. 3:12 Γονείς—Βοηθήστε τα Παιδιά σας να Γίνουν “Σοφά για Σωτηρία” Στην πραγματικότητα, η υπομονή, η οποία αποτελεί βασική πτυχή της μακροθυμίας, είναι σημαντική για όλους τους Χριστιανούς.

Κολ. 3:2 Μην Αφήσετε Τίποτα να σας Στερήσει το Βραβείο «Ας μη σας στερήσει το βραβείο κανείς».​ Για να βοηθήσει τους χρισμένους συγχριστιανούς του να παραμείνουν πιστοί και να κερδίσουν το βραβείο, ο Παύλος τούς παρότρυνε: «Να κρατάτε το νου σας προσηλωμένο σε αυτά που βρίσκονται πάνω».

Κολ. 3:16 Ψάλλετε Χαρούμενα! Υπό θεϊκή έμπνευση, ο απόστολος Παύλος έδωσε στους Χριστιανούς αδελφούς του την εξής οδηγία: «Να διδάσκετε και να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον με ψαλμούς, αίνους προς τον Θεό και πνευματικούς ύμνους που ψάλλονται από ευγνωμοσύνη, υμνώντας στην καρδιά σας τον Ιεχωβά».

Κολ. 3:13 Η Σωστή Άποψη για τα Λάθη Πάνω από όλα, ωφελούμαστε καθώς μαθαίνουμε να μιμούμαστε την αγάπη του Θεού και την προθυμία του να συγχωρεί ανεπιφύλακτα.​

Κολ. 3:15 Έχετε Φύλακα Άγγελο; Ωστόσο, είναι απόλυτα σωστό να ευχαριστούμε τον Παντοδύναμο για οποιαδήποτε υποστήριξη είναι πιθανόν να μας έχει παράσχει.​

Κολ. 1:11, 12 Είστε Πρόθυμοι να Περιμένετε Υπομονετικά; Αυτές οι ιδιότητες μας καθιστούν ικανούς να υπομένουμε δύσκολες καταστάσεις ενώ παράλληλα διατηρούμε θετική στάση. (Κολ. 1:11· Ιακ. 1:3, 4) … Έτσι λοιπόν, “υπομένουμε πλήρως και είμαστε μακρόθυμοι με χαρά”.

Κολ. 3:13, 14 Η Μάχη για τη Διάνοιά Σας—Πώς να την Κερδίσετε Παραδείγματος χάρη, όσον αφορά τη διατήρηση ενότητας με τους αδελφούς και τις αδελφές σας, η Γραφή σάς παροτρύνει «να συγχωρείτε ο ένας τον άλλον ανεπιφύλακτα» και να λύνετε γρήγορα τις διενέξεις.

Κολ. 4:11 Μην Αφήσετε την Αγάπη σας να Ψυχρανθεί Επομένως, η αγάπη για την αλήθεια ξεκινάει με την απόκτηση ακριβούς γνώσης του Λόγου του Θεού. (Κολ. 1:10) … Είτε είναι νέοι είτε ηλικιωμένοι, οι αδελφοί και οι αδελφές που νιώθουν αποθάρρυνση ή κατάθλιψη ή περνούν άλλες δοκιμασίες χρειάζονται την προσοχή, την ενθάρρυνση και την παρηγοριά μας.

Κολ. 1:13-15 Το Μεγαλύτερο Δώρο του Θεού—Γιατί Είναι Τόσο Πολύτιμο; Ο Ιησούς είναι ο “Γιος της αγάπης του” και «η εικόνα του αόρατου Θεού».

Κολ. 1:15 Να Θεωρείτε Πολύτιμο το Δώρο της Ελεύθερης Βούλησής Σας Ο πρώτος που έλαβε αυτό το δώρο ήταν ο πρωτότοκος Γιος του, «η εικόνα του αόρατου Θεού».

Κολ. 3:23, 24 Ο Ιεχωβά Ανταμείβει Εκείνους που τον Αναζητούν Ένθερμα Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γνωρίζοντας ότι από τον Ιεχωβά θα λάβουμε την κατάλληλη ανταμοιβή.

Κολ. 3:12 Πραότητα—Πορεία Σοφίας Βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται καλύτερη, και ξέρουν ότι τους περιμένει ένα υπέροχο μέλλον.

Κολ. 3:10 Να Ρίχνετε Κάθε Ανησυχία σας στον Ιεχωβά Αυτές οι θετικές ιδιότητες που παράγονται από την ενεργό δύναμη του Θεού αντανακλούν την ίδια την προσωπικότητα του παντοδύναμου Θεού.

Κολ. 1:23 Οργανωμένοι σε Αρμονία με το Βιβλίο του Θεού Μάλιστα, ο Παύλος μπορούσε να πει ότι τα καλά νέα «κηρύχτηκαν σε όλη τη δημιουργία που είναι κάτω από τον ουρανό».

Κολ. 3:5, 8-10 Να Ασκείτε την Πίστη σας στις Υποσχέσεις του Ιεχωβά Και εργαζόμαστε σκληρά να “βγάλουμε από πάνω μας την παλιά προσωπικότητα με τις συνήθειές της”, φυλαγόμενοι από οτιδήποτε θα μπορούσε να μας εξασθενίσει πνευματικά.

Κολ. 3:10, 11 «Μην Ξεχνάτε την Καλοσύνη προς τους Ξένους» Οι ειλικρινείς μας προσπάθειες να υπερνικήσουμε τις προκατειλημμένες απόψεις για εκείνους που έχουν διαφορετική καταγωγή σίγουρα θα μας βοηθήσουν να ντυθούμε τη νέα προσωπικότητα.

Κολ. 3:5-9 Συνεχίστε να Αγωνίζεστε για την Ευλογία του Ιεχωβά Πρέπει δε να μαχόμαστε συνεχώς ενάντια στις σαρκικές μας αδυναμίες και στην αποθάρρυνση.

Κολ. 4:11 Πώς Δίνει Παρηγοριά ο Θεός Ο απόστολος Παύλος είπε για τους συντρόφους του ότι “στάθηκαν η παρηγοριά του” σε περιόδους “ανάγκης και θλίψης”.​


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: