ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΛΑΧΙΑΣ 1-4

«Ευαρεστεί ο Γάμος σας τον Ιεχωβά;»

2:13-16 Στις μέρες του Μαλαχία, πολλοί Ισραηλίτες έπαιρναν διαζύγιο για ασήμαντους λόγους. Ο Ιεχωβά δεν δεχόταν τη λατρεία όσων φέρονταν δόλια στον σύντροφό τους

Ο Ιεχωβά ευλογούσε όσους φέρονταν έντιμα στον σύντροφό τους. Πώς μπορούν οι γαμήλιοι σύντροφοι σήμερα να παραμένουν όσιοι όσον αφορά . . .

  • τις σκέψεις τους;
  • τα μάτια τους;
  • τα λόγια τους;

Μαλ 2:13, 14—Ο Ιεχωβά απεχθάνεται τη δολιότητα στον γάμο (jd σ. 125, 126 ¶4, 5)

4 Στις ημέρες του Μαλαχία τον πέμπτο αιώνα Π.Κ.Χ., το διαζύγιο ήταν διαδεδομένο μεταξύ των Ιουδαίων. Ο Μαλαχίας τούς είπε: «Ο ίδιος ο Ιεχωβά έχει δώσει τη μαρτυρία του ανάμεσα σε εσένα και στη σύζυγο της νεότητάς σου, στην οποία εσύ έχεις φερθεί δόλια». Λόγω της δόλιας συμπεριφοράς των αντρών, το θυσιαστήριο του Ιεχωβά είχε καλυφτεί με τα δάκρυα των προδομένων γυναικών, «με κλάματα και αναστεναγμούς». Μάλιστα οι διεφθαρμένοι ιερείς παρέβλεπαν αυτή τη σκληρότητα!—Μαλαχίας 2:13, 14.

5. (α) Πώς βλέπει ο Ιεχωβά το διαζύγιο; (β) Γιατί είναι τόσο σοβαρό το να ενεργεί κάποιος δόλια προς το γαμήλιο σύντροφό του; Πώς θεωρούσε ο Ιεχωβά την αξιοθρήνητη στάση που υπήρχε απέναντι στο γάμο τον καιρό του Μαλαχία; «“Αυτός έχει μισήσει το διαζύγιο”, είπε ο Ιεχωβά, ο Θεός του Ισραήλ», έγραψε ο Μαλαχίας. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Ιεχωβά “δεν έχει αλλάξει”. (Μαλαχίας 2:16· 3:6) Διακρίνετε το σημείο; Ο Θεός είχε αντιταχθεί και παλιότερα στο διαζύγιο. (Γένεση 2:18, 24) Το απεχθανόταν στις ημέρες του Μαλαχία. Εξακολουθεί να το απεχθάνεται και σήμερα. Μερικοί ίσως αποφασίζουν να διαλύσουν το γάμο τους απλώς και μόνο επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι από το σύντροφό τους. Η καρδιά τους μπορεί να είναι δόλια, αλλά ο Ιεχωβά την ερευνάει. (Ιερεμίας 17:9, 10) Γνωρίζει οποιαδήποτε απάτη ή κακόβουλη μηχανορραφία κρύβεται πίσω από το διαζύγιο, σε όποιες εκλογικεύσεις και αν καταφεύγει ένα άτομο. Ναι, «τα πάντα είναι γυμνά και τελείως εκτεθειμένα στα μάτια εκείνου στον οποίο έχουμε να δώσουμε λογαριασμό».—Εβραίους 4:13.

Μαλ 2:15, 16—Παραμείνετε όσιοι στον γαμήλιο σύντροφό σας (w02 1/5 σ. 18 ¶19)

Επισημαίνοντας τη θετική πλευρά, ο Μαλαχίας δείχνει ότι μερικοί σύζυγοι δεν φέρονταν δόλια στις συζύγους τους. “Είχαν ό,τι απέμενε από το άγιο πνεύμα του Θεού”. (Εδάφιο 15) Χαιρόμαστε για το ότι η οργάνωση του Θεού σήμερα είναι γεμάτη από τέτοιους άντρες που “αποδίδουν τιμή στις γυναίκες τους”. (1 Πέτρου 3:7) Αυτοί δεν κακομεταχειρίζονται τις συζύγους τους σωματικά ή φραστικά, δεν επιμένουν σε εξαχρειωτικές σεξουαλικές συνήθειες και δεν ατιμάζουν τις συζύγους τους φλερτάροντας με άλλες γυναίκες ή κοιτώντας πορνογραφικό υλικό. Η οργάνωση του Ιεχωβά είναι επίσης ευλογημένη με πάρα πολλές πιστές Χριστιανές συζύγους που είναι όσιες στον Θεό και στους νόμους του. Όλοι αυτοί οι άντρες και οι γυναίκες γνωρίζουν τι μισεί ο Θεός, και σκέφτονται και ενεργούν ανάλογα. Εξακολουθήστε να είστε σαν αυτούς, “υπακούοντας στον Θεό ως άρχοντα” και λαβαίνοντας την ευλογία του αγίου πνεύματός του.—Πράξεις 5:29.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Μαλ 1:10—Γιατί πρέπει να υποκινούνται οι πράξεις λατρείας μας από ανιδιοτελή αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον; (w07 15/12 σ. 27 ¶1)

Ο Ιεχωβά δεν έβρισκε καμία ευχαρίστηση στις προσφορές των άπληστων ιερέων, οι οποίοι ζητούσαν αμοιβή ακόμη και για απλές υπηρεσίες όπως το να κλείνουν τις πόρτες ή να ανάβουν τη φωτιά στο θυσιαστήριο. Πόσο σημαντικό είναι να υποκινούνται οι πράξεις λατρείας μας, περιλαμβανομένης και της δράσης μας στη Χριστιανική διακονία, από ανιδιοτελή αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον και ποτέ να μη γίνονται για χρηματικό κέρδος!—Ματθαίος 22:37-39· 2 Κορινθίους 11:7.

Μαλ 3:1—Πώς εκπληρώθηκε αυτό το εδάφιο τον πρώτο αιώνα, και πώς στη σύγχρονη εποχή; (w13 15/7 σ. 10, 11 ¶5, 6)

5. Πώς εκπληρώθηκε η προφητεία του Μαλαχία τον πρώτο αιώνα; Αιώνες πριν πει ο Ιησούς την παραβολή του σιταριού και των ζιζανίων, ο Ιεχωβά ενέπνευσε έναν προφήτη του, τον Μαλαχία, να προείπει γεγονότα που αποτυπώνονται στην παραβολή του Ιησού. (Διαβάστε Μαλαχίας 3:1-4) Ο Ιωάννης ο Βαφτιστής ήταν ο “αγγελιοφόρος που καθάρισε την οδό”. (Ματθ. 11:10, 11) Όταν εμφανίστηκε το 29 Κ.Χ., είχε πλησιάσει ένας καιρός κρίσης για το έθνος του Ισραήλ. Ο Ιησούς ήταν ο δεύτερος αγγελιοφόρος. Καθάρισε το ναό στην Ιερουσαλήμ δύο φορές—πρώτα στην αρχή της διακονίας του και έπειτα προς το τέλος της. (Ματθ. 21:12, 13· Ιωάν. 2:14-17) Επομένως, το έργο καθαρισμού που έκανε ο Ιησούς διήρκεσε κάποια περίοδο χρόνου.

6. (α) Ποια είναι η μεγαλύτερη εκπλήρωση της προφητείας του Μαλαχία; (β) Σε ποια χρονική περίοδο επιθεώρησε ο Ιησούς τον πνευματικό ναό; Ποια είναι η μεγαλύτερη εκπλήρωση της προφητείας του Μαλαχία; Τις δεκαετίες πριν από το 1914, ο Κ. Τ. Ρώσσελ και οι στενοί συνεργάτες του έκαναν ένα έργο παρόμοιο με του Ιωάννη του Βαφτιστή. Αυτό το ζωτικό έργο περιλάμβανε την αποκατάσταση Γραφικών αληθειών. Οι Σπουδαστές της Γραφής δίδαξαν το αληθινό νόημα της λυτρωτικής θυσίας του Χριστού, ξεσκέπασαν την ψεύτικη δοξασία της κόλασης και διακήρυξαν το επικείμενο τέλος των Καιρών των Εθνών. Ωστόσο, υπήρχαν πολλές θρησκευτικές ομάδες που ισχυρίζονταν ότι ακολουθούσαν τον Χριστό. Έπρεπε λοιπόν να απαντηθεί ένα καίριο ερώτημα: Ποιοι από ανάμεσά τους αποτελούσαν το σιτάρι; Για να διασαφηνιστεί αυτό το ερώτημα, ο Ιησούς άρχισε να επιθεωρεί τον πνευματικό ναό το 1914. Αυτό το έργο επιθεώρησης και καθαρισμού διήρκεσε κάποια περίοδο χρόνου—από το 1914 ως το πρώτο μέρος του 1919.

Μαλ 4:5 Η Ανταπόκριση στις Θεϊκές Απαιτήσεις Μεγαλύνει τον Ιεχωβά Το να δώσουμε προσοχή στα λόγια του Μαλαχία μπορεί να μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για “τη μεγάλη και φοβερή ημέρα του Ιεχωβά”, όταν Εκείνος θα καταστρέψει αυτό το πονηρό σύστημα.

Μαλ 2:10 Ο Ιεχωβά Μισεί τη Δόλια Πορεία “Μη φέρεστε δόλια ο ένας στον άλλον”.

Μαλ 2:2—Με ποιον τρόπο “καταράστηκε [ο Ιεχωβά] τις ευλογίες” των ιερέων που ακολουθούσαν πεισματικά το δικό τους δρόμο; Ο Θεός το έκανε αυτό με την έννοια ότι η ευλογία που ζητούσαν τέτοιου είδους ιερείς θα αποδεικνυόταν κατάρα.

Μαλ 2:3—Τι σήμαινε το “σκόρπισμα κοπριάς” στα πρόσωπα των ιερέων; Σύμφωνα με το Νόμο, η κοπριά του θυσιαζόμενου ζώου έπρεπε να μεταφέρεται έξω από το στρατόπεδο και να καίγεται. (Λευιτικό 16:27) Το σκόρπισμα κοπριάς στα πρόσωπα των ιερέων σήμαινε ότι ο Ιεχωβά απέρριπτε τις θυσίες και ότι όσοι τις πρόσφεραν ήταν αξιοκαταφρόνητοι για αυτόν.

Μαλ 2:13—Με τίνων τα δάκρυα είχε καλυφτεί το θυσιαστήριο του Ιεχωβά; Επρόκειτο για τα δάκρυα των γυναικών που έρχονταν στο αγιαστήριο του ναού και έχυναν την καρδιά τους ενώπιον του Ιεχωβά. Τι τους είχε προξενήσει τέτοια λύπη; Οι Ιουδαίοι σύζυγοί τους είχαν πάρει διαζύγιο για αθέμιτους λόγους και τις είχαν εγκαταλείψει, πιθανότατα για να παντρευτούν νεότερες αλλοεθνείς γυναίκες.

Μαλ 1:10. Ο Ιεχωβά δεν έβρισκε καμία ευχαρίστηση στις προσφορές των άπληστων ιερέων, οι οποίοι ζητούσαν αμοιβή ακόμη και για απλές υπηρεσίες όπως το να κλείνουν τις πόρτες ή να ανάβουν τη φωτιά στο θυσιαστήριο. Πόσο σημαντικό είναι να υποκινούνται οι πράξεις λατρείας μας, περιλαμβανομένης και της δράσης μας στη Χριστιανική διακονία, από ανιδιοτελή αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον και ποτέ να μη γίνονται για χρηματικό κέρδος!—Ματθαίος 22:37-39· 2 Κορινθίους 11:7.

Μαλ 1:14· 2:17. Ο Ιεχωβά δεν ανέχεται την υποκρισία.

Μαλ 2:7-9. Εκείνοι στους οποίους δίνεται το προνόμιο να διδάσκουν στην εκκλησία πρέπει να βεβαιώνονται ότι όσα διδάσκουν εναρμονίζονται με το Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή, καθώς και με τα Γραφικά έντυπα του “πιστού οικονόμου”.—Λουκάς 12:42· Ιακώβου 3:11.

Μαλ 2:10, 11. Ο Ιεχωβά αναμένει από τους λάτρεις του να παίρνουν στα σοβαρά τη συμβουλή να παντρεύονται «μόνο εν Κυρίω».—1 Κορινθίους 7:39.

Μαλ 2:15, 16. Οι αληθινοί λάτρεις πρέπει να τιμούν τη γαμήλια διαθήκη που σύναψαν με τη σύζυγο της νεότητάς τους.

Μαλ 3:1-3—Πότε ήρθε στο ναό «ο αληθινός Κύριος» και «ο αγγελιοφόρος της διαθήκης», και ποιος στάλθηκε πριν από αυτούς; Ο Ιεχωβά ήρθε στο ναό του δι’ αντιπροσώπου και τον καθάρισε στις 10 Νισάν του 33 Κ.Χ. Το εν λόγω γεγονός έλαβε χώρα όταν ο Ιησούς μπήκε στο ναό και έδιωξε όσους αγόραζαν και πουλούσαν. (Μάρκος 11:15) Αυτό συνέβη τριάμισι χρόνια αφότου ο Ιησούς είχε χριστεί ως ο Προσδιορισμένος Βασιλιάς. Αντίστοιχα, φαίνεται ότι τριάμισι χρόνια μετά την ενθρόνισή του ως Βασιλιά στον ουρανό, ο Ιησούς συνόδευσε τον Ιεχωβά στον πνευματικό ναό και διαπίστωσε ότι υπήρχε ανάγκη να καθαριστεί ο λαός του Θεού. Τον πρώτο αιώνα, ο Ιωάννης ο Βαφτιστής στάλθηκε να προετοιμάσει τους Ιουδαίους για την έλευση του Ιησού Χριστού. Στους σύγχρονους καιρούς, ένας αγγελιοφόρος στάλθηκε εκ των προτέρων να ετοιμάσει την οδό για την έλευση του Ιεχωβά στον πνευματικό του ναό. Από τη δεκαετία του 1880 κιόλας, μια ομάδα σπουδαστών της Γραφής άρχισαν να συμμετέχουν σε ένα έργο Βιβλικής εκπαίδευσης ώστε να αποκαταστήσουν πολλές βασικές Γραφικές αλήθειες στην καρδιά ειλικρινών ατόμων.

Μαλ 3:10—Μήπως το να φέρνουμε «όλα τα δέκατα» συμβολίζει το να δίνουμε όλο μας το είναι στον Ιεχωβά; Ο Μωσαϊκός Νόμος καταργήθηκε με βάση το θάνατο του Ιησού, γι’ αυτό το χρηματικό δέκατο δεν αποτελεί απαίτηση. Ωστόσο, το δέκατο έχει συμβολική σημασία. (Εφεσίους 2:15) Δεν συμβολίζει το να δίνουμε όλο μας το είναι. Ενώ το δέκατο το έφερναν κάθε χρόνο, εμείς δίνουμε όλο μας το είναι στον Ιεχωβά μόνο μία φορά—όταν αφιερωνόμαστε σε εκείνον και συμβολίζουμε την αφιέρωσή μας με το βάφτισμα. Από τότε και έπειτα, καθετί που έχουμε ανήκει στον Ιεχωβά. Εντούτοις, εκείνος μας επιτρέπει να διαλέγουμε ένα μέρος από όσα έχουμε—ένα συμβολικό δέκατο—για να το χρησιμοποιούμε στην υπηρεσία του. Πρόκειται για οτιδήποτε επιτρέπουν οι περιστάσεις μας και μας ωθεί η καρδιά μας να χρησιμοποιούμε. Οι προσφορές που φέρνουμε στον Ιεχωβά περιλαμβάνουν το χρόνο, την ενεργητικότητα και τους πόρους που χρησιμοποιούνται για το έργο κηρύγματος της Βασιλείας και μαθήτευσης. Επίσης περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των Χριστιανικών συναθροίσεων, τις επισκέψεις σε ασθενείς και ηλικιωμένους ομοπίστους και την οικονομική υποστήριξη της αληθινής λατρείας.

Μαλ 4:3—Με ποιον τρόπο θα “ποδοπατήσουν τους πονηρούς” οι λάτρεις του Ιεχωβά; Ο λαός του Θεού στη γη δεν θα “ποδοπατήσει τους πονηρούς” κυριολεκτικά, δηλαδή δεν θα συμμετάσχει στην εκτέλεση της κρίσης του Θεού πάνω τους. Στην πραγματικότητα, αυτό υποδηλώνει ότι οι επίγειοι υπηρέτες του Ιεχωβά θα ενεργήσουν έτσι με μεταφορική έννοια συμμετέχοντας ολόκαρδα στον εορτασμό της νίκης που θα ακολουθήσει μετά το τέλος του κόσμου του Σατανά.—Ψαλμός 145:20· Αποκάλυψη 20:1-3.

Μαλ 4:4—Γιατί πρέπει να “θυμόμαστε το νόμο του Μωυσή”; Αυτός ο Νόμος δεν δεσμεύει τους Χριστιανούς, αλλά αποτέλεσε «σκιά των καλών μελλοντικών πραγμάτων». (Εβραίους 10:1) Επομένως, το να δίνουμε προσοχή στο Μωσαϊκό Νόμο μπορεί να μας βοηθήσει να διακρίνουμε πώς εκπληρώνονται όσα ήταν γραμμένα σε αυτόν. (Λουκάς 24:44, 45) Επιπλέον, ο Νόμος περιέχει «συμβολικές απεικονίσεις των πραγμάτων που είναι στους ουρανούς». Είναι ουσιώδες να τον μελετάμε αν θέλουμε να αποκτήσουμε κατανόηση για τις Χριστιανικές διδασκαλίες και τη Χριστιανική διαγωγή.—Εβραίους 9:23.

Μαλ 4:5, 6—Ποιον συμβολίζει “ο Ηλίας ο προφήτης”; Προειπώθηκε ότι ο “Ηλίας” θα έκανε έργο αποκατάστασης, προετοιμάζοντας την καρδιά του λαού. Τον πρώτο αιώνα Κ.Χ., ο Ιησούς Χριστός προσδιόρισε τον Ιωάννη τον Βαφτιστή ως τον “Ηλία”. (Ματθαίος 11:12-14· Μάρκος 9:11-13) Το σύγχρονο αντίστοιχο του Ηλία στέλνεται «πριν από την έλευση της μεγάλης και φοβερής ημέρας του Ιεχωβά». Ο Ηλίας σήμερα δεν είναι άλλος από τον “πιστό και φρόνιμο δούλο”. (Ματθαίος 24:45) Αυτή η τάξη των χρισμένων Χριστιανών έχει κάνει επιμελώς το έργο της πνευματικής αποκατάστασης.

Μαλ 3:10. Αν δεν δίνουμε στον Ιεχωβά το καλύτερο που μπορούμε, στερούμε από τον εαυτό μας την ευλογία του.

Μαλ 3:14, 15. Εξαιτίας του κακού παραδείγματος των ιερέων, οι Ιουδαίοι άρχισαν να υποτιμούν την υπηρεσία του Θεού. Όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης στη Χριστιανική εκκλησία πρέπει να είναι υποδειγματικοί.—1 Πέτρου 5:1-3.

Μαλ 3:16. Ο Ιεχωβά καταγράφει όσους τον φοβούνται και είναι πιστοί σε εκείνον. Τους θυμάται και θα τους διαφυλάξει όταν τερματίσει τον πονηρό κόσμο του Σατανά. Γι’ αυτό, ας μην αφήσουμε ποτέ να εξασθενήσει η αποφασιστικότητά μας να διακρατήσουμε την ακεραιότητά μας στον Θεό.—Ιώβ 27:5.

Μαλ 4:1. Την ημέρα απόδοσης λογαριασμού στον Ιεχωβά, τόσο το «κλαρί» όσο και η «ρίζα» θα έχουν την ίδια κατάληξη—τα μικρά παιδιά θα λάβουν την ίδια κρίση με τους γονείς τους. Τι ευθύνη έχουν οι γονείς απέναντι στα μικρά παιδιά τους! Οι Χριστιανοί πατέρες και μητέρες πρέπει να προσπαθούν σκληρά να επιζητούν την επιδοκιμασία του Θεού και να διατηρούν καλή υπόσταση ενώπιόν του.—1 Κορινθίους 7:14.

Μαλ 1:6-8 Να Φοβάστε τον Ιεχωβά και να Τηρείτε τις Εντολές Του Αυτή η κατάφωρη έλλειψη σεβασμού για τους κανόνες του υποκίνησε τον Ιεχωβά να ρωτήσει: «Πού είναι ο φόβος για εμένα;»

Μαλ 1:8· 2:9· 3:5 Ο Ιεχωβά Είναι «Μισθαποδότης σε Εκείνους που τον Εκζητούν Ένθερμα» Η μαγεία, το ψεύδος, η απάτη και η μοιχεία αφθονούσαν. (

Μαλ 3:6 Μάθετε από “το Σκελετό της Αλήθειας” Και εφόσον οι βασικές απαιτήσεις του Ιεχωβά για τους υπηρέτες του δεν αλλάζουν ποτέ, θα δούμε επίσης ότι οι νόμοι τους οποίους έδωσε ο Θεός στους Ισραηλίτες για τις θυσίες και τις προσφορές μπορούν να μας βοηθήσουν να αναλύσουμε την ποιότητα της δικής μας ιερής υπηρεσίας.

Μαλ 2:13-16 Η Θεοσεβής Άποψη για την Ηθική Καθαρότητα Το θυσιαστήριο του Ιεχωβά είχε καλυφτεί με τα δάκρυα των εγκαταλειμμένων συζύγων, και ο Θεός κατέκρινε εκείνους που “φέρονταν δόλια” στις συντρόφους τους.

Μαλ 2:13-16 «Ό,τι Ευχηθείς Εκπλήρωσέ Το» Ο Παύλος μπορούσε να το πει αυτό επειδή γνώριζε ότι ο Ιεχωβά μισεί επίσης και το δόλιο διαζύγιο.

Μαλ 2:13-16 Αποδειχτείτε Όσιοι στον Ιεχωβά Η αγάπη για τον Θεό ασφαλώς θα μας υποκινήσει να είμαστε όσιοι στον σύντροφό μας.

Μαλ 1:11 Να Τιμάτε το Μεγάλο Όνομα του Ιεχωβά Αυτές οι εξελίξεις μάς θυμίζουν τα λόγια του Ιεχωβά στο εδάφιο Μαλαχίας 1:11: «Από την ανατολή του ήλιου μέχρι και τη δύση του το όνομά μου θα είναι μεγάλο ανάμεσα στα έθνη». Ήταν και μια διαβεβαίωση της επιδοκιμασίας του

Μαλ 2:13-16 Διατηρήστε Θετική Άποψη Όταν ο Γάμος Περνάει Κρίση Ασφαλώς, λοιπόν, δεν θα προσπαθούσαμε ποτέ να αποδεσμευτούμε με δόλιο τρόπο από έναν γάμο επειδή μέσα μας σχεδιάζουμε νέο γάμο.

Μαλ 1:6-8 Γιατί Πρέπει να Κρατάτε την Ακεραιότητά Σας; Ο Ιεχωβά επέκρινε αυστηρά εκείνους που αψηφούσαν την οδηγία του και πρόσφεραν κουτσά, άρρωστα ή τυφλά ζώα για θυσία.

Μαλ 1:6-8 Οι Χριστιανοί Αντανακλούν τη Δόξα του Ιεχωβά Οι θρησκευτικές γιορτές μεταβλήθηκαν σε τυπολατρικές εκδηλώσεις που δεν εξέφραζαν γνήσια ευλάβεια για τον Θεό.

Μαλ 3:17, 18 Να Μιμείστε την Πίστη και την Υπακοή του Νώε, του Δανιήλ και του Ιώβ Μάλιστα, ακόμα και σήμερα, η σταθερή μας στάση υπέρ των νόμων του Θεού, λόγου χάρη σχετικά με τον γάμο και τη σεξουαλική ηθική, έχει οδηγήσει σε αρνητική δημοσιότητα σε ορισμένες χώρες.

Μαλ 3:10 Ο Ιεχωβά Ανταμείβει Εκείνους που τον Αναζητούν Ένθερμα Συγκεκριμένα διαβάζουμε: «“Δοκιμάστε με, παρακαλώ . . .”, είπε ο Ιεχωβά των στρατευμάτων, “αν δεν σας ανοίξω τις πύλες των υδάτων των ουρανών και εκχύσω πάνω σας ευλογία ώσπου να μην υπάρχει πια έλλειψη”».

Μαλ 3:5, 6 «Μην Ξεχνάτε την Καλοσύνη προς τους Ξένους» Τι θα μας βοηθήσει να αντανακλούμε το ενδιαφέρον του Ιεχωβά για ανθρώπους ξενικής καταγωγής; Σήμερα, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο Ιεχωβά ενδιαφέρεται το ίδιο για ανθρώπους ξενικής καταγωγής που παρακολουθούν τις συναθροίσεις στις εκκλησίες μας.

Μαλ 2:13, 14 Μείνετε Σταθεροί και Αποφύγετε τις Παγίδες του Σατανά! Εκείνοι που διαπράττουν ανηθικότητα δυσαρεστούν τον Ιεχωβά και πληγώνουν το σύντροφό τους και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Μαλ 4:5, 6 «Τώρα Είναι ο Ιδιαίτερα Ευπρόσδεκτος Καιρός» Γι’ αυτό, παρακαλέστε τον Κύριο του θερισμού να στείλει εργάτες στο θερισμό του»

Μαλ 2:13, 14 Πώς να Αντιμετωπίσετε τη Συζυγική Προδοσία Να είστε βέβαιοι ότι ο Ιεχωβά γνωρίζει καλά τα δάκρυα που χύνετε αν έχετε προδοθεί με κάποιον τρόπο από το γαμήλιο σύντροφό σας.

Μαλ 1:8, 13 Τι θα Δώσετε για να Ζήσετε για Πάντα; Οτιδήποτε κατώτερο ήταν απαράδεκτο.

Μαλ 3:6, 7 Παραμείνετε Σταθεροί Όταν ένα Παιδί Στασιάζει Επίσης το καλό σας παράδειγμα ίσως βοηθήσει το παιδί σας να ανταποκριθεί στη στοργική πρόσκληση του Ιεχωβά να επιστρέψει σε εκείνον.

Μαλ 3:16· 4:5 Οι Πνευματικές Συζητήσεις Εποικοδομούν Και βιβλίο ενθύμησης άρχισε να γράφεται ενώπιόν του για εκείνους που φοβούνταν τον Ιεχωβά και για εκείνους που έκαναν σκέψεις γύρω από το όνομά του».

Μαλ 4:5, 6 Μετριοφροσύνη—Μια Ιδιότητα που Προάγει την Ειρήνη Ήταν μετριόφρων.

Μαλ 3:6 Δοξάζει το Ντύσιμό σας τον Θεό; Οι κανόνες του Ιεχωβά, όμως, δεν μεταβάλλονται ανάλογα με τον καιρό.

Μαλ 3:10 Η Πιστότητα Οδηγεί στην Επιδοκιμασία του Θεού Οι ευλογίες που έρχονται είναι πάντα πολύ μεγαλύτερες από οποιεσδήποτε θυσίες κάνουμε, όσο επώδυνες και αν είναι.

Μαλ 3:16 Να Τιμάτε τους Ηλικιωμένους Ανάμεσά Σας Ο Ιεχωβά δεν ξεχνάει όσα έχουν κάνει για να τον υπηρετήσουν, όπως δεν τα ξεχνούν ούτε και οι αδελφοί τους.

Μαλ 2:16 Πορνογραφία—Ακίνδυνη ή Δηλητηριώδης; Η Αγία Γραφή παραγγέλλει στους γαμήλιους συντρόφους να μη “φέρονται δόλια” ο ένας στον άλλον.

Μαλ 3:6 Να Εκτιμάτε την Οσιότητα και τη Συγχωρητικότητα του Ιεχωβά Παίρνει πάντα αποφάσεις με βάση τους αναλλοίωτους κανόνες του περί ορθού και εσφαλμένου.

Μαλ 3:16 Εφόσον «Γνωρίσατε τον Θεό», Τι Πρέπει να Κάνετε Τώρα; Τι είναι απαραίτητο να κάνουμε ώστε να μας γνωρίζει ο Ιεχωβά; Οι φίλοι του Θεού αναπτύσσονται πνευματικά μέσω των ειλικρινών προσευχών τους και των καλών συναναστροφών τους.

Μαλ 3:10 Γιατί Πρέπει να Βάζουμε την Υπηρεσία του Ιεχωβά Πρώτη; Ενεργώντας έτσι, θα ευαρεστούμε τον Ιεχωβά και θα δρέψουμε τις πλούσιες ευλογίες του.

Μαλ 3:6 Να Εμπιστεύεστε στον Θεό “των Χρόνων και των Καιρών” Πόσο χαρούμενοι μπορούμε να είμαστε που ο Ιεχωβά δεν άλλαξε ποτέ το σκοπό του για τον άνθρωπο!

Μαλ 3:10 Νεαροί—Αντισταθείτε στην Πίεση των Συνομηλίκων “Θα ανοίξει τις πύλες των υδάτων των ουρανών και θα εκχύσει πάνω σας ευλογία ώσπου να μην υπάρχει πια έλλειψη”.

Μαλ 3:18 Χριστιανικές Κηδείες—Αξιοπρεπείς, Σεμνές και Ευάρεστες στον Θεό Η πιστή μας συμμόρφωση με τις Γραφικές αρχές θα δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να “δουν τη διαφορά ανάμεσα σε αυτούς που υπηρετούν τον Θεό και σε αυτούς που δεν τον υπηρετούν”.

Μαλ 3:6 Πώς να Βρείτε Ελπίδα σε έναν Κόσμο Γεμάτο Δυστυχία Έχετε κάθε λόγο να θέτετε απόλυτη εμπιστοσύνη σε μια τέτοια υπόσχεση επειδή ο Ιεχωβά Θεός είναι αναλλοίωτος, αξιόπιστος και κρατάει το λόγο του.

Μαλ 2:14 Τι Σημαίνει να Αγαπάμε τον Πλησίον Μας Ο σύζυγος που αγαπάει τη σύζυγό του δεν μιμείται τους Ισραηλίτες των ημερών του Μαλαχία οι οποίοι φέρονταν δόλια στις συζύγους τους.

Μαλ 3:18 Είστε Έτοιμοι για Επιβίωση; Οι ειλικρινείς άνθρωποι μπορούν τώρα να “δουν τη διαφορά ανάμεσα στον δίκαιο και στον πονηρό, ανάμεσα σε αυτόν που υπηρετεί τον Θεό και σε αυτόν που δεν τον έχει υπηρετήσει”.

Μαλ 3:10 Θυσίες Αίνου που Ευαρεστούν τον Ιεχωβά Με βάση αυτή τη μεγάλη θυσία και προσφέροντας ολόκαρδα στον Θεό τις δικές μας θυσίες αίνου που είναι καθαρές και αμόλυντες, μπορούμε και εμείς επίσης να οδεύουμε προς τα εμπρός «χαρούμενοι και με εύθυμη καρδιά», αποβλέποντας στις άφθονες ευλογίες του Ιεχωβά.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: