ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΣ 16, 17

«Τίνος τις Σκέψεις Σκέφτεστε Εσείς;»

16:21-23 Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πέτρος μίλησε με καλό κίνητρο, ο Ιησούς διόρθωσε γρήγορα τον εσφαλμένο τρόπο σκέψης του Ο Ιησούς γνώριζε ότι δεν ήταν καιρός να “λυπηθεί” τον εαυτό του. Αν χαλάρωνε την επαγρύπνησή του σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή, ο Σατανάς θα πετύχαινε αυτό ακριβώς που ήθελε

16:24 Ο Ιησούς ανέφερε τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αφήνουμε το θέλημα του Θεού να μας καθοδηγεί. Τι περιλαμβάνει το καθένα; Να απαρνηθούμε τον εαυτό μας, Να σηκώσουμε το ξύλο του βασανισμού μας, Να ακολουθούμε συνεχώς τον Ιησού

Ματθ 16:21, 22​—Ο Πέτρος άφησε τον συναισθηματισμό του να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης του (w07 15/2 σ. 16 ¶17)

Σε μια άλλη περίπτωση, ο Ιησούς εξήγησε στους αποστόλους του ότι έπρεπε να πάει στην Ιερουσαλήμ, όπου επρόκειτο να υποστεί διωγμό «από τους πρεσβυτέρους και τους πρωθιερείς και τους γραμματείς και να θανατωθεί και την τρίτη ημέρα να εγερθεί». Τότε ο Πέτρος πήρε τον Ιησού παράμερα και άρχισε να τον επιπλήττει, λέγοντας: «Να είσαι καλός με τον εαυτό σου, Κύριε· δεν πρόκειται να σε βρει τέτοιο τέλος». Είναι φανερό ότι η αντίληψη του Πέτρου είχε θολώσει από το συναισθηματισμό. Χρειαζόταν διόρθωση. Γι’ αυτό, ο Ιησούς τού είπε: «Πήγαινε πίσω μου, Σατανά! Μου είσαι σκάνδαλο, επειδή σκέφτεσαι, όχι τις σκέψεις του Θεού, αλλά των ανθρώπων».—Ματθαίος 16:21-23.

Ματθ 16:23​—Ο Πέτρος δεν σκεφτόταν τις σκέψεις του Θεού (w15 15/5 σ. 13 ¶16, 17)

16, 17. (α) Γιατί είπε ο Ιησούς στον Πέτρο: «Πήγαινε πίσω μου, Σατανά»; (β) Πώς θα μπορούσε να μας εξαπατήσει ο Σατανάς ώστε να χάσουμε το αίσθημα του επείγοντος;

16 Ο Σατανάς μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και ζηλωτές υπηρέτες του Ιεχωβά. Σκεφτείτε, λόγου χάρη, τι συνέβη όταν ο Ιησούς είπε στους μαθητές του ότι επρόκειτο να θανατωθεί. Αναμφίβολα με καλό κίνητρο, ο απόστολος Πέτρος τον πήρε παράμερα και του είπε: «Να είσαι καλός με τον εαυτό σου, Κύριε· δεν πρόκειται να σε βρει τέτοιο τέλος». Ο Ιησούς τού απάντησε σταθερά: «Πήγαινε πίσω μου, Σατανά!» (Ματθ. 16:22, 23) Γιατί αποκάλεσε ο Ιησούς τον Πέτρο «Σατανά»; Επειδή κατανοούσε τι επρόκειτο να συμβεί. Πλησίαζε η ώρα που θα πέθαινε ως λυτρωτική θυσία αποδεικνύοντας ότι ο Διάβολος είναι ψεύτης. Σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας, δεν ήταν καιρός να “είναι καλός” με τον εαυτό του. Αν χαλάρωνε την επαγρύπνησή του, ο Σατανάς θα πετύχαινε αυτό ακριβώς που ήθελε.

17 Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος αυτού του συστήματος πραγμάτων, ζούμε και εμείς σε κρίσιμους καιρούς. Ο Σατανάς θέλει να χαλαρώσουμε την επαγρύπνησή μας​—να “είμαστε καλοί” με τον εαυτό μας προσπαθώντας να γίνουμε κάποιοι σε αυτόν τον κόσμο—​και έτσι να χάσουμε το αίσθημα του επείγοντος. Μην αφήσετε να σας συμβεί κάτι τέτοιο! Απεναντίας, «να είστε σε εγρήγορση». (Ματθ. 24:42) Ποτέ μην πιστέψετε την παραπλανητική προπαγάνδα του Σατανά ότι το τέλος είναι μακριά​—ή ότι δεν θα έρθει ποτέ.

Ματθ 16:24​—Οι Χριστιανοί πρέπει να αφήνουν τις σκέψεις του Θεού να κατευθύνουν τη ζωή τους (w06 1/4 σ. 23 ¶9)

Τι περιλαμβάνει το να ακολουθούμε το παράδειγμα του Ιησού όσον αφορά την επιτέλεση του θελήματος του Θεού; Ο Ιησούς είπε στους μαθητές του: «Αν κάποιος θέλει να έρθει πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει το ξύλο του βασανισμού του και ας με ακολουθεί συνεχώς». (Ματθαίος 16:24) Με αυτά τα λόγια επισήμανε τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Πρώτον, “απαρνούμαστε” τον εαυτό μας. Με άλλα λόγια, λέμε όχι στις ιδιοτελείς, ατελείς μας τάσεις, ενώ λέμε ναι στις συμβουλές και στην κατεύθυνση του Θεού. Δεύτερον, “σηκώνουμε το ξύλο του βασανισμού μας”. Στις ημέρες του Ιησού, το ξύλο του βασανισμού ήταν σύμβολο ντροπής και παθημάτων. Ως Χριστιανοί, αποδεχόμαστε το δικό μας μερίδιο παθημάτων για χάρη των καλών νέων. (2 Τιμόθεο 1:8) Μολονότι ο κόσμος ίσως μας χλευάζει ή μας ονειδίζει, εμείς, όπως και ο Χριστός, “καταφρονούμε την ντροπή” και χαιρόμαστε επειδή γνωρίζουμε ότι ευαρεστούμε τον Θεό. (Εβραίους 12:2) Τέλος, ακολουθούμε τον Ιησού «συνεχώς».—Ψαλμός 73:26· 119:44· 145:2.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ματθ 16:18​—Ποιος ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο οικοδόμησε ο Ιησούς τη Χριστιανική εκκλησία; («Εσύ είσαι ο Πέτρος, και πάνω σε αυτόν τον βράχο», «εκκλησία» σημειώσεις μελέτης για Ματ 16:18, nwtsty)

Εσύ είσαι ο Πέτρος, και πάνω σε αυτόν τον βράχο: Η λέξη πέτρος του πρωτότυπου κειμένου, που είναι αρσενικού γένους, σημαίνει «κομμάτι βράχου, πέτρα». Εδώ χρησιμοποιείται ως κύριο όνομα (Πέτρος) και είναι η ελληνική εκδοχή του ονόματος που έδωσε ο Ιησούς στον Σίμωνα. (Ιωα 1:42) Η λέξη πέτρᾳ, θηλυκού γένους, αποδίδεται «βράχος» και μπορεί να σημαίνει βραχώδες υπόστρωμα, απόκρημνος βράχος ή όγκος βράχου. Αυτή η λέξη του πρωτότυπου κειμένου εμφανίζεται επίσης στα εδάφια Ματ 7:24, 25· 27:60· Λου 6:48· 8:6· Ρω 9:33· 1Κο 10:4· 1Πε 2:8. Προφανώς, ο Πέτρος δεν θεωρούσε τον εαυτό του τον βράχο πάνω στον οποίο θα οικοδομούσε ο Ιησούς την εκκλησία του, εφόσον έγραψε στα εδάφια 1Πε 2:4-8 ότι ο Ιησούς ήταν η από παλιά προειπωμένη «θεμέλια ακρογωνιαία πέτρα», που είχε επιλέξει ο ίδιος ο Θεός. Παρόμοια, ο απόστολος Παύλος αναφέρθηκε στον Ιησού ως το «θεμέλιο» και «τον πνευματικό βράχο». (1Κο 3:11· 10:4) Άρα ο Ιησούς χρησιμοποίησε προφανώς ένα λογοπαίγνιο, σαν να έλεγε: “Εσύ, αυτός που αποκάλεσα Πέτρο, Κομμάτι Βράχου, έχεις διακρίνει ποιος είναι πραγματικά ο Χριστός, «αυτός ο βράχος», εκείνος που θα γίνει το θεμέλιο της Χριστιανικής εκκλησίας”.

εκκλησία: Αυτή είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται η λέξη εκκλησία. Αποτελείται από την πρόθεση ἐκ, που σημαίνει «έξω», και από το ρήμα καλέω. Αναφέρεται σε ένα σύνολο ατόμων που «καλούνται» ή «συγκαλούνται» για ιδιαίτερο σκοπό ή συγκεκριμένη δραστηριότητα. (Βλέπε Γλωσσάριο.) Σε αυτά τα συμφραζόμενα, ο Ιησούς προλέγει τον σχηματισμό της Χριστιανικής εκκλησίας, που αποτελείται από χρισμένους Χριστιανούς, οι οποίοι ως “ζωντανές πέτρες οικοδομούνται και γίνονται πνευματικός οίκος”. (1Πε 2:4, 5) Η λέξη αυτή χρησιμοποιείται συχνά στη Μετάφραση των Εβδομήκοντα ως απόδοση της αντίστοιχης εβραϊκής λέξης η οποία πολλές φορές αναφέρεται σε ολόκληρο τον λαό του Θεού ως έθνος. (Δευ 23:3· 31:30) Στο εδάφιο Πρ 7:38, οι Ισραηλίτες που κλήθηκαν από την Αίγυπτο αναφέρονται και ως «εκκλησία». Παρόμοια, οι Χριστιανοί που “καλούνται από το σκοτάδι” και “διαλέγονται από τον κόσμο” αποτελούν «την εκκλησία του Θεού».​—1Πε 2:9· Ιωα 15:19· 1Κο 1:2.

Ματθ 16:19​—Ποια ήταν «τα κλειδιά της Βασιλείας των ουρανών» τα οποία έδωσε ο Ιησούς στον Πέτρο; («τα κλειδιά της Βασιλείας των ουρανών» σημείωση μελέτης για Ματ 16:19, nwtsty)

τα κλειδιά της Βασιλείας των ουρανών: Στην Αγία Γραφή, εκείνοι στους οποίους δίνονταν συγκεκριμένα κλειδιά, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, αναλάμβαναν έναν βαθμό εξουσίας. (1Χρ 9:26, 27· Ησ 22:20-22) Έτσι λοιπόν, ο όρος «κλειδί» κατέληξε να συμβολίζει εξουσία και ευθύνη. Ο Πέτρος χρησιμοποίησε αυτά τα «κλειδιά» που του δόθηκαν για να προσφέρει την ευκαιρία σε Ιουδαίους (Πρ 2:22-41), Σαμαρείτες (Πρ 8:14-17) και Εθνικούς (Πρ 10:34-38) να λάβουν το πνεύμα του Θεού με την προοπτική να εισέλθουν στην ουράνια Βασιλεία.

Ματθ 17:20. Χρειαζόμαστε πίστη για να υπερνικούμε όμοια με βουνά εμπόδια τα οποία παρακωλύουν την πνευματική μας πρόοδο, καθώς και για να αντεπεξερχόμαστε στις δυσκολίες. Δεν πρέπει να αμελούμε την οικοδόμηση και την ενίσχυση της πίστης μας στον Ιεχωβά και στις υποσχέσεις του.—Μάρκ. 11:23· Λουκ. 17:6.

Ματθ 16:13-19 Καρποφορεί η Αλήθεια σε Εκείνους που Διδάσκετε; Στην πραγματικότητα, μόλις είχε εμπιστευτεί στον Πέτρο «τα κλειδιά της βασιλείας».

Ματθ 16:5-12 «Επιτέλεσε τη Διακονία σου στο Πλήρες» Ο Ιησούς εξηγούσε υπομονετικά τα πράγματα επειδή ενδιαφερόταν ζωηρά για τους άλλους.

Ματθ 16:13 Να Έχετε Πίστη στον Προφητικό Λόγο του Θεού! Τι υπέροχη προφητεία που σχετίζεται με την ενθρόνιση του “Γιου του ανθρώπου”, του Ιησού Χριστού, στους ουρανούς το 1914!​

Ματθ 16:27, 28 Να Δίνετε Προσοχή στον Προφητικό Λόγο του Θεού Αληθινά σας λέω ότι υπάρχουν μερικοί από αυτούς που στέκονται εδώ οι οποίοι δεν πρόκειται να γευτούν θάνατο, μέχρι να δουν πρώτα τον Γιο του ανθρώπου να έρχεται στη βασιλεία του».

Ματθ 16:16, 17 Έμεινε Όσιος Παρά τις Δοκιμασίες Στον Πέτρο είχε δοθεί η δυνατότητα να διακρίνει μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες που είχε αποκαλύψει ως τότε ο Ιεχωβά​—την ταυτότητα του από μακρού υποσχεμένου Μεσσία, του Χριστού!​

Ματθ 16:13-17· 17:24-27 Συζητάτε με Εκείνους που Αγαπάτε; Επιπλέον, ο Ιησούς χρησιμοποιούσε διακριτικές ερωτήσεις, όχι για να ανακρίνει, αλλά για να ανασύρει ό,τι υπήρχε στην καρδιά του ακροατή του και για να ενισχυθεί ο δεσμός που υπήρχε μεταξύ τους.

Ματθ 17:1-9 Οι Προαναλαμπές της Βασιλείας του Θεού Γίνονται Πραγματικότητα Πώς έχει ενισχύσει ο Ιεχωβά την πίστη των σύγχρονων υπηρετών του; 4 Το όραμα της μεταμόρφωσης ήταν μια εντυπωσιακή προαναλαμπή του πώς θα ήταν ο Χριστός με βασιλική δόξα.

Ματθ 17:24-26 Να Εκπληρώνετε το Ρόλο σας ως Ευαγγελιστές Για να διδάξει στον Πέτρο πώς να σκέφτεται λογικά βάσει αρχών, του απηύθυνε μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής.

Ματθ 17:24-26 Να Δίνετε Προσοχή στην «Τέχνη της Διδασκαλίας» Σας Όταν συμπεριλαμβάνετε το σπουδαστή στη διαδικασία της μάθησης με αυτόν τον τρόπο, στην ουσία τον βοηθάτε, όχι μόνο να αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους βγάζουμε το κάθε συμπέρασμα, αλλά και να κάνει αυτό το συμπέρασμα προσωπική του πεποίθηση.

Ματθ 16:21-27 Εκπαιδεύστε το Εφηβικής Ηλικίας Παιδί σας να Υπηρετεί τον Ιεχωβά Για να βοηθήσει αυτόν και τους άλλους αποστόλους, έδωσε ξεκάθαρη συμβουλή, ανέφερε τις συνέπειες της φυγόπονης στάσης και τόνισε τις ευλογίες του αυτοθυσιαστικού πνεύματος.

Ματθ 17:14-20 Οι Υπενθυμίσεις του Ιεχωβά Είναι Αξιόπιστες Διότι αληθινά σας λέω: Αν έχετε πίστη στο μέγεθος ενός κόκκου σιναπιού, τίποτα δεν θα είναι αδύνατον για εσάς».

Ματθ 16:21 Ας Μη Ζούμε Πια για τον Εαυτό Μας Ενόσω βρισκόταν εκεί, όμως, ο Ιησούς άρχισε να δείχνει στους μαθητές του ότι «πρέπει να πάει στην Ιερουσαλήμ και να υποφέρει πολλά από τους πρεσβυτέρους και τους πρωθιερείς και τους γραμματείς και να θανατωθεί και την τρίτη ημέρα να εγερθεί».

Ματθ 17:14-20 Υπερνικήστε τα Εμπόδια που Επηρεάζουν την Πρόοδό Σας! Αφού πέτυχε εκεί που αυτοί απέτυχαν, ο Ιησούς τούς είπε: «Αν έχετε πίστη στο μέγεθος ενός κόκκου σιναπιού, θα πείτε σε αυτό το βουνό: “Μετακινήσου από εδώ εκεί”, και θα μετακινηθεί, και τίποτα δεν θα είναι αδύνατον για εσάς».

Ματθ 16:21· 17:12 Είστε Εσείς Υπέρ της Κυριαρχίας του Ιεχωβά; Ο Ιησούς ήξερε καλά ότι έπρεπε να παραμείνει πιστός μέχρι να υποστεί θάνατο στα χέρια του Σατανά—πράγμα που είχε προειπωθεί προφητικά ως το πλήγμα στη φτέρνα του “σπέρματος” της γυναίκας—για να αποδείξει ότι η κυριαρχία του Θεού είναι δικαιωματική.

Ματθ 16:24 Πώς να Διατηρούμε το Πνεύμα της Αυτοθυσίας «Αν κάποιος θέλει να έρθει πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του».​—ΜΑΤΘ. 16:24. … Κατά μία έννοια, είναι το αντίθετο της ιδιοτέλειας.

Ματθ 17:24-27 Γιατί Δεν Αναμείχθηκε ο Ιησούς στην Πολιτική; Όπως εκείνοι, έτσι και ο Ιησούς ήταν νομοταγής, πληρώνοντας μάλιστα φόρους τους οποίους στην ουσία δεν όφειλε.

Ματθ 16:13-16 Γιατί Πρέπει να Ακολουθούμε τον Χριστό; Επομένως, είναι σημαντικό να εξετάσουμε γιατί πρέπει να ακολουθούμε τον Χριστό.​

Ματθ 16:13-15 Να Μιμείστε τον Μεγάλο Δάσκαλο Πολλές φορές έκανε μια παύση, τους ρωτούσε ποια ήταν η γνώμη τους και άκουγε την απάντησή τους.

Ματθ 17:24-27 Γυναίκες—Να Σέβεστε Βαθιά τους Συζύγους Σας Ο Πέτρος έγραψε αργότερα: «Για χάρη του Κυρίου υποταχθείτε σε κάθε ανθρώπινη δημιουργία».

Ματθ 16:13-15 Γονείς, Βοηθήστε τα Παιδιά σας να Οικοδομήσουν Πίστη Πώς μπορούν να μιμούνται οι γονείς το παράδειγμα του Ιησού στη διδασκαλία; Ο Ιησούς δεν φοβόταν να ρωτήσει τους ακολούθους του τι πίστευαν.

Ματθ 16:21-23 Πώς Δίνετε Εσείς Συμβουλές; Ότι ακόμη και ένα ειλικρινές άτομο, αν δεν προσέξει, θα μπορούσε να προωθήσει, «όχι τις σκέψεις του Θεού, αλλά των ανθρώπων».

Ματθ 16:21-23 Μισείτε Εσείς την Ανομία; Επίσης, διέκρινε τις ύπουλες προσπάθειες που σκοπό είχαν να επηρεάσουν τη σκέψη του και τις ενέργειές του και αντιστάθηκε σε αυτές.

Ματθ 16:24-26 Λαβαίνουμε Δύναμη για να Καταπολεμούμε τον Πειρασμό και την Αποθάρρυνση Απαιτείται προσπάθεια για να είναι κάποιος πιστός Χριστιανός.

Ματθ 16:13-15 Ιησούς—Το Τέλειο Υπόδειγμα που Πρέπει να Ακολουθούμε Δεν τους επέβαλλε τις απόψεις του, ενώ παράλληλα τους ζητούσε να εκφράζονται ελεύθερα.​

Ματθ 16:1-3 Η Εγρήγορσή μας Γίνεται Ακόμη Πιο Επείγουσα Ούτε και οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν προσφέρει κατάλληλη καθοδήγηση ως προς αυτό.

Ματθ 16:1-3 Τώρα, Περισσότερο από Ποτέ, ας Μένουμε Άγρυπνοι! Η τακτική μελέτη του Λόγου του Θεού και η τακτική συναναστροφή με τους αδελφούς μας στις συναθροίσεις θα μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Παύλου και να διατηρήσουμε μέσα μας το αίσθημα του επείγοντος.

Ματθ 16:24 Αφήνετε Εσείς τον Ιεχωβά να Είναι η Μερίδα Σας; Πώς μπορούν όλοι οι Χριστιανοί να έχουν τον Ιεχωβά ως μερίδα τους, και γιατί μπορεί να περιλαμβάνει αυτό δυσκολίες; Είτε έχουμε ουράνια ελπίδα είτε επίγεια, πρέπει “να απαρνηθούμε τον εαυτό μας και να σηκώσουμε το ξύλο του βασανισμού μας και να ακολουθούμε τον Χριστό συνεχώς”.

Ματθ 16:26, 27 Η Υπερέχουσα Αξία της Θεϊκής Εκπαίδευσης Μια τέτοια πορεία αυτοθυσίας δείχνει ότι έχουμε πρακτική σοφία, διότι, όπως είπε ο Ιησούς, «τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο αν κερδίσει όλο τον κόσμο αλλά ζημιωθεί την ψυχή του;»

Ματθ 17:5 Να Φυλάγεστε από «τη Φωνή των Ξένων» Το να υπακούμε στη φωνή του Ιεχωβά σημαίνει επίσης να υπακούμε στη φωνή του Ιησού, επειδή ο ίδιος ο Ιεχωβά μάς το υπέδειξε αυτό.

Ματθ 16:24, 25 Πώς Δείχνουμε την Αγάπη μας για τον Θεό Ο Ιησούς μάς κάλεσε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του, λέγοντας: «Αν κάποιος θέλει να έρθει πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει το ξύλο του βασανισμού του και ας με ακολουθεί συνεχώς».

Ματθ 16:13 Να Μιμείστε τον Μεγάλο Δάσκαλο Με τις ερωτήσεις του, ο Ιησούς έφτανε στην καρδιά τους και την άγγιζε με λεπτότητα.

Ματθ 17:5 Γιατί Συνεχίζουμε να “Κάνουμε Πολύ Καρπό” Επιπλέον, εκτελώντας την εντολή του Ιησού να πάμε και να κηρύξουμε, δείχνουμε και την αγάπη μας για τον Θεό, διότι οι εντολές του Ιησού φανερώνουν τον τρόπο σκέψης του Πατέρα του.

Ματθ 16:24 Ο Δρόμος για την Αληθινή Ελευθερία Ως αφιερωμένοι Χριστιανοί, έχουμε απαρνηθεί τον εαυτό μας και έχουμε επιλέξει να ζούμε μέσα στα όρια των διδασκαλιών του Χριστού ως μαθητές του.

Ματθ 17:27 Γιατί να Δίνουμε σε Αυτόν που Έχει τα Πάντα; Με την υποστήριξη του Ιεχωβά, ο Ιησούς προμήθευσε θαυματουργικά τροφή ακόμα δε και χρήματα όταν υπήρξε ανάγκη για κάτι τέτοιο.​

Ματθ 17:17 Είστε Πρόθυμοι να Περιμένετε Υπομονετικά; Ακόμα και ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός έκανε την ίδια ερώτηση όταν ήρθε αντιμέτωπος με την άπιστη στάση των γύρω του.

Ματθ 16:24 Νεαροί—Είστε Έτοιμοι να Βαφτιστείτε; Υπόσχεσαι στον Ιεχωβά ότι θα βάζεις το θέλημά του πάνω από οτιδήποτε άλλο στη ζωή σου.

Ματθ 16:24 Το Ναι το Οποίο Λέτε ας Σημαίνει Ναι Σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις, εκείνοι που θέλουν να απαρνηθούν τον εαυτό τους και να γίνουν μαθητές του Ιησού έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν Ναι στις ερωτήσεις που τους υποβάλλονται.

Ματθ 16:27 Λάβετε Ευλογίες Μέσω του Βασιλιά που Καθοδηγείται από το Πνεύμα του Θεού! Γι’ αυτό, μπορούμε να είμαστε απολύτως πεπεισμένοι πως, όταν τελειώσει ο Αρμαγεδδών, η θεϊκή δικαιοσύνη θα έχει θριαμβεύσει.

Ματθ 16:12 Πώς Βλέπουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά το Συγκρητισμό; Ο Ιησούς, από την άλλη μεριά, πρόσταξε τους ακολούθους του να «προσέχουν . . . από τη διδασκαλία των Φαρισαίων και των Σαδδουκαίων».​

Ματθ 16:24 Νεαροί—Ενισχύστε την Επιθυμία σας να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά Κάθε χρόνο δε, πολλές χιλιάδες νεαρά άτομα, θέλοντας να εκφράσουν την ολόκαρδη αγάπη τους για τον Ιεχωβά, παρουσιάζονται για βάφτισμα και γεύονται τις ευλογίες που απολαμβάνουν όσοι γίνονται μαθητές του Χριστού.​

Ματθ 16:24 Γιατί Πρέπει να Αφιερώσετε τον Εαυτό σας στον Ιεχωβά; Επομένως, ο Ιησούς συνέστησε στους ακολούθους του έναν ικανοποιητικό τρόπο ζωής όταν είπε: «Αν κάποιος θέλει να έρθει πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του».

Ματθ 16:24 Να Μιμείστε τον Μεγαλύτερο Ιεραπόστολο Εντούτοις, χρειάστηκε να “απαρνηθούμε τον εαυτό μας” για να γίνουμε ακόλουθοι του Χριστού και να υπηρετούμε ολόκαρδα τον Ιεχωβά.

Ματθ 17:27 Η Αγία Γραφή δεν καταδικάζει το κυνήγι ούτε το ψάρεμα. Ωστόσο, οι Χριστιανοί που κυνηγούν ή ψαρεύουν χρειάζεται να έχουν υπόψη αρκετές Γραφικές αρχές Επομένως, μπορούμε να αναρωτηθούμε: “Αποτελώ εγώ παράδειγμα ως προς την εκδήλωση σεβασμού απέναντι στην άποψη του Ιεχωβά για τη ζωή; Μήπως το κυνήγι ή το ψάρεμα κυριαρχεί στις σκέψεις και στις συζητήσεις μου; Με χαρακτηρίζει ο τρόπος ζωής μου ως κυνηγό ή ως διάκονο του Θεού; Μήπως το κυνήγι ή το ψάρεμα με κάνει να συναναστρέφομαι στενά με μη ομόπιστους ή να παραμελώ την οικογένειά μου;”

Ματθ 16:24 Η Αυτοθυσία Φέρνει την Ευλογία του Ιεχωβά Όλοι οι αφιερωμένοι Χριστιανοί έχουν δεχτεί το κάλεσμα του Ιησού: «Αν κάποιος θέλει να έρθει πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει το ξύλο του βασανισμού του και ας με ακολουθεί συνεχώς».


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: