ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΣ 1-3

«Η Βασιλεία των Ουρανών Έχει Πλησιάσει»

3:4 Ιωάννης ο Βαφτιστής Το ντύσιμο και η εμφάνιση του Ιωάννη φανέρωναν αμέσως ότι ζούσε απλή ζωή, πλήρως αφοσιωμένη στην επιτέλεση του θελήματος του Θεού

Το απαράμιλλο προνόμιο του Ιωάννη να είναι ο πρόδρομος του Ιησού ξεπερνούσε κατά πολύ οποιεσδήποτε θυσίες είχε κάνει
Η απλή ζωή μάς βοηθάει να κάνουμε περισσότερα στην υπηρεσία του Θεού και φέρνει μεγάλη ικανοποίηση. Μπορούμε να απλοποιήσουμε τη ζωή μας αν . . .
προσδιορίσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες
περικόψουμε τα περιττά έξοδα
κάνουμε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό
ξεφορτωθούμε πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε
ξεπληρώσουμε τυχόν χρέη
περιορίσουμε την υπερβολική κοσμική εργασία

Ο Ιωάννης τρεφόταν με ακρίδες και άγριο μέλι Ποιον στόχο μου θα πετύχω χάρη στην απλή ζωή;

Ματ 3:1, 2—Ο Ιωάννης ο Βαφτιστής διακήρυξε ότι ο μελλοντικός Κυβερνήτης της ουράνιας Βασιλείας θα εμφανιζόταν σύντομα («κήρυττε», «Βασιλεία», «Βασιλεία των ουρανών», «έχει πλησιάσει» σημειώσεις μελέτης για Ματ 3:1, 2, nwtsty*)

(«κήρυττε», «Βασιλεία», «Βασιλεία των ουρανών», «έχει πλησιάσει» σημειώσεις μελέτης για Ματ 3:1, 2, nwtsty*)

Ματ 3:4—Ο Ιωάννης ο Βαφτιστής έζησε απλή ζωή, πλήρως αφοσιωμένη στην επιτέλεση του θελήματος του Θεού («Το Ντύσιμο και η Εμφάνιση του Ιωάννη του Βαφτιστή», «Ακρίδες», «Άγριο Μέλι» πολυμέσα για Ματ 3:4, nwtsty)

(«Το Ντύσιμο και η Εμφάνιση του Ιωάννη του Βαφτιστή», «Ακρίδες», «Άγριο Μέλι» πολυμέσα για Ματ 3:4, nwtsty)

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ματ 1:3—Γιατί μπορεί να συμπεριλήφθηκαν πέντε γυναίκες στη γενεαλογία του Ιησού σύμφωνα με τον Ματθαίο, η οποία αποτελείται μόνο από άντρες; («Θάμαρ» σημείωση μελέτης για Ματ 1:3, nwtsty)

(«Θάμαρ» σημείωση μελέτης για Ματ 1:3, nwtsty)

Ματ 3:11—Πώς ξέρουμε ότι το βάφτισμα περιλαμβάνει πλήρη βύθιση; («σας βαφτίζω» σημείωση μελέτης για Ματ 3:11, nwtsty)

(«σας βαφτίζω» σημείωση μελέτης για Ματ 3:11, nwtsty)

Ματ 3:16—Με ποια έννοια «άνοιξαν οι ουρανοί» κατά το βάφτισμα του Ιησού; Από ό,τι φαίνεται, αυτό δείχνει ότι ο Ιησούς επανέκτησε τη μνήμη της προανθρώπινης ύπαρξής του στον ουρανό.

Ματ 2:1, 11 Χριστουγεννιάτικα Έθιμα—Είναι Χριστιανικά; Θα βρείτε ενδιαφέρουσα αυτή τη λεπτομέρεια που περιέχεται στο θεόπνευστο υπόμνημα στα εδάφια Ματθαίος 2:1, 11

Ματθ 1:18-20 «Παιδιά, να Είστε Υπάκουα στους Γονείς Σας» Ασφαλώς ο Ιησούς είχε ευλογηθεί με θεοφοβούμενους γονείς οι οποίοι από την παιδική του ηλικία τού παρείχαν θεϊκή διδασκαλία.

Ματ 1:19-24 Τι Μπορεί να μας Διδάξει το Παράδειγμα της Μαρίας Αυτό το πνευματικό πλάσμα το οποίο είχε έρθει με ειδική αποστολή εξήγησε το λόγο για την ασυνήθιστη εγκυμοσύνη της Μαρίας και έδωσε στον Ιωσήφ την κατεύθυνση να την πάρει στο σπίτι του ως σύζυγό του.

Ματθ 1:18-25 Ποιος Είναι ο Ρόλος των Γυναικών στο Σκοπό του Ιεχωβά; Τι προνόμιο είχε να γίνει η μητέρα του μεγαλύτερου ανθρώπου που έζησε ποτέ πάνω στη γη!

Ματθ 1:5, 6 Πόσο Ισχυρή Είναι η Πίστη Σας; Η Ραάβ είχε το μεγαλειώδες προνόμιο να γίνει πρόγονος του Μεσσία.

Ματθ 3:13-17 Γιατί Πρέπει να Ακολουθούμε τον Χριστό; Σε εκείνη την περίσταση, ο ίδιος ο Ιεχωβά γνωστοποίησε ότι ο Ιησούς ήταν ο Χρισμένος του, λέγοντας: «Αυτός είναι ο Γιος μου ο αγαπητός, τον οποίο έχω επιδοκιμάσει».

Ματθ 3:13-17 Ενόσω Είστε Νέοι, Επιλέξτε να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά Προκειμένου να συμβολίσει το γεγονός ότι παρουσίαζε τον εαυτό του για να επιτελέσει το θέλημα του Πατέρα του, ο Ιησούς βαφτίστηκε.

Ματθ 2:13-16 Η Υπομονή Κάτω από Δοκιμασίες Φέρνει Αίνο στον Ιεχωβά Προτού οι στρατιώτες του Ηρώδη φτάσουν στη Βηθλεέμ για να σκοτώσουν όλα τα αρσενικά βρέφη ηλικίας δύο ετών και κάτω, ο Ιωσήφ και η Μαρία, με αγγελική κατεύθυνση, πήραν το βρέφος τους, τον Ιησού, και έφυγαν στην Αίγυπτο.

Ματθ 3:17 Οι καλοί γονείς αγαπούν τα παιδιά τους και τα επαινούν, όπως ακριβώς και ο Ιεχωβά Θεός επαινούσε τον Γιο του Να Ενθαρρύνετε ο Ένας τον Άλλον Κάθε Μέρα σε δύο περιπτώσεις ο Ιησούς άκουσε τον Πατέρα του να μιλάει από τον ουρανό και να λέει: «Αυτός είναι ο Γιος μου ο αγαπητός, τον οποίο έχω επιδοκιμάσει».

  • nwtsty (κατεβάστε το από εδώ)

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: