ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ 4, 5

«Ανάγγελλαν τον Λόγο του Θεού με Τόλμη»

Πράξ. 4:5-13, 18-20, 23-31 Πώς απέκτησαν οι απόστολοι τα προσόντα να είναι δάσκαλοι; Τι τους έδωσε τη δυνατότητα να μιλούν με πεποίθηση και τόλμη; «Ήταν με τον Ιησού», τον Μεγάλο Δάσκαλο, και είχαν μάθει από αυτόν. (Πρ 4:13) Ποια είναι μερικά μαθήματα που διδασκόμαστε εμείς από τον Ιησού τα οποία θα μας βοηθήσουν να είμαστε αποτελεσματικοί διάκονοι;

  • Βρείτε ποια εδάφια αντιστοιχούν στο κάθε μάθημα.

ΕΔΑΦΙΑ ΜΑΘΗΜΑ
  • Να στηρίζεστε στον Ιεχωβά
  • Να βασίζετε τη διδασκαλία σας στις Γραφές
  • Μην αφήνετε τους άλλους να σας εκφοβίζουν
  • Να βάζετε τη διακονία πάνω από τα προσωπικά οφέλη

Πράξ. 4:5-13​ Παρότι ο Πέτρος και ο Ιωάννης ήταν «αμόρφωτοι και συνηθισμένοι», δεν δίστασαν να υπερασπιστούν την πίστη τους ενώπιον αρχόντων και γραμματέων (w08 1/9 15, πλαίσιο· w08 15/5 σ. 30 ¶6)

Ήταν ο Πέτρος και ο Ιωάννης αναλφάβητοι ή αμόρφωτοι; Όχι, δεν ήταν. Τους χαρακτήρισαν “αγράμματους και συνηθισμένους” επειδή δεν είχαν φοιτήσει σε ραβινικές σχολές για να λάβουν θρησκευτική εκπαίδευση.

Ήταν οι Απόστολοι Αναλφάβητοι; Όταν οι άρχοντες και οι πρεσβύτεροι της Ιερουσαλήμ «είδαν την παρρησία του Πέτρου και του Ιωάννη και αντιλήφθηκαν ότι ήταν άνθρωποι αγράμματοι και συνηθισμένοι, άρχισαν να απορούν». (Πράξεις 4:13) Ήταν πράγματι οι απόστολοι αγράμματοι, δηλαδή αναλφάβητοι; Σχετικά με αυτόν τον ισχυρισμό, Η Νέα Βίβλος του Ερμηνευτή (The New Interpreter’s Bible) σχολιάζει: «Αυτοί οι όροι πιθανότατα δεν πρέπει να εκλαμβάνονται κυριολεκτικά, με την έννοια ότι ο Πέτρος [και ο Ιωάννης] ήταν αστοιχείωτοι και δεν μπορούσαν ούτε να γράψουν ούτε να διαβάσουν. Απλώς δείχνουν τη μεγάλη διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στην κοινωνική τάξη εκείνων που δίκαζαν και σε αυτήν των αποστόλων».

Πράξ. 4:18-20​ Παρά τις απειλές, ο Πέτρος και ο Ιωάννης αρνήθηκαν να σταματήσουν να κηρύττουν

Και εμείς χρειαζόμαστε θάρρος ώστε να υπακούμε στον Ιεχωβά σε κάθε περίπτωση​—όπως όταν κάποιοι άνθρωποι απαιτούν από εμάς να ενεργήσουμε αντίθετα στο θέλημα του Θεού.

Πράξ. 4:23-31​ Οι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα στηρίζονταν στο άγιο πνεύμα του Ιεχωβά για να έχουν τόλμη (it-1 σ. 279 ¶1)

Δράση στη Χριστιανική Εκκλησία. Η έκχυση του πνεύματος του Θεού πάνω στους αποστόλους κατά την Πεντηκοστή τούς ενίσχυσε πολύ. Τα πρώτα πέντε κεφάλαια των Πράξεων των Αποστόλων πιστοποιούν τη μεγάλη αφοβιά τους, καθώς και την τόλμη με την οποία διακήρυτταν τα καλά νέα και την ανάσταση του Ιησού, παρά τις φυλακίσεις, τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές των αρχόντων τους ότι θα τους σκότωναν. Σε εκείνη την αρχική περίοδο μετά την Πεντηκοστή, η δυναμική ηγεσία των αποστόλων, υπό την επενέργεια του αγίου πνεύματος, κατέληξε σε εκπληκτική αύξηση της Χριστιανικής εκκλησίας. (Πρ 2:41· 4:4) Η διακονία τους επικεντρώθηκε αρχικά στην Ιερουσαλήμ, κατόπιν περιέλαβε και τη Σαμάρεια, και τελικά ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο.—Πρ 5:42· 6:7· 8:5-17, 25· 1:8.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Πράξ. 4:11​ Με ποια έννοια είναι ο Ιησούς «η κορυφαία ακρογωνιαία πέτρα»; Το εδάφιο Ψαλμός 118:22 φανερώνει ότι η πέτρα που απορρίφθηκε από τους οικοδόμους θα γινόταν «η κεφαλή της γωνίας» (εβρ., ρο’ς πιννάχ). Ο Ιησούς παρέθεσε την προφητεία αυτή και την εφάρμοσε στον εαυτό του ως “την κορυφαία ακρογωνιαία πέτρα” (κεφαλήν γωνίας, Κείμενο). (Ματ 21:42· Μαρ 12:10, 11· Λου 20:17) Όπως ακριβώς η πέτρα στην κορυφή ενός κτιρίου είναι περίβλεπτη, έτσι και ο Ιησούς Χριστός είναι η πέτρα επίστεψης της Χριστιανικής εκκλησίας των χρισμένων, η οποία εκκλησία παρομοιάζεται με πνευματικό ναό. Ο Πέτρος επίσης εφάρμοσε το εδάφιο Ψαλμός 118:22 στον Χριστό, δείχνοντας ότι αυτός ήταν «η πέτρα» που απορρίφθηκε από τους ανθρώπους αλλά εκλέχθηκε από τον Θεό για να γίνει «η κεφαλή της γωνίας».—Πρ 4:8-12· βλέπε επίσης 1Πε 2:4-7.

Πράξ. 5:1​ Γιατί πούλησαν κάποιο κτήμα τους ο Ανανίας και η Σαπφείρα; Ο Ανανίας και η γυναίκα του πουλούν κάποιο κτήμα ώστε να βοηθήσουν με αυτά τα χρήματα όσους έχουν βαφτιστεί πρόσφατα. Όταν ο Ανανίας τα φέρνει στους αποστόλους, λέει ότι είναι το συνολικό ποσό από την πώληση, αλλά δεν είναι! Κρατάει ένα μέρος για τον εαυτό του! Ο Θεός το φανερώνει αυτό στον Πέτρο, ο οποίος λέει στον Ανανία: «Φέρθηκες απατηλά, όχι σε ανθρώπους, αλλά στον Θεό». Τότε ο Ανανίας πέφτει κάτω νεκρός! Ύστερα από τρεις ώρες περίπου, μπαίνει μέσα η γυναίκα του. Χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί στον άντρα της, λέει και αυτή ψέματα και πέφτει κάτω νεκρή.

Πράξ. 4:34, 35 Γιατί πουλούσαν οι πιστοί τα αποκτήματά τους και μοίραζαν τα έσοδα; Πολλοί οι οποίοι έγιναν πιστοί είχαν έρθει από μακρινά μέρη και δεν διέθεταν αρκετές προμήθειες για να παρατείνουν την παραμονή τους στην Ιερουσαλήμ. Παρ’ όλα αυτά, επιθυμούσαν να παραμείνουν εκεί περισσότερο για να μάθουν και άλλα πράγματα σχετικά με την καινούρια τους πίστη καθώς και για να δώσουν μαρτυρία σε άλλους. Προκειμένου να βοηθήσουν τέτοια άτομα, μερικοί Χριστιανοί πουλούσαν την περιουσία τους, και τα χρήματα μοιράζονταν σε όσους είχαν ανάγκη.

Πράξ. 4:13 Ήταν ο Πέτρος και ο Ιωάννης αναλφάβητοι ή αμόρφωτοι; Όχι, δεν ήταν. Τους χαρακτήρισαν “αγράμματους και συνηθισμένους” επειδή δεν είχαν φοιτήσει σε ραβινικές σχολές για να λάβουν θρησκευτική εκπαίδευση.

Πράξ. 5:34-39 Πώς μπορούσε να γνωρίζει ο Λουκάς τι είχε πει ο Γαμαλιήλ σε μια κλειστή συνεδρίαση του Σάνχεδριν; Υπάρχουν τουλάχιστον τρία ενδεχόμενα: (1) Ο Παύλος, πρώην μαθητής του Γαμαλιήλ, πληροφόρησε τον Λουκά· (2) ο Λουκάς συμβουλεύτηκε κάποιο φιλικά διακείμενο μέλος του Σάνχεδριν, όπως τον Νικόδημο· (3) ο Λουκάς έλαβε αυτή την πληροφορία μέσω θεϊκής έμπνευσης.

Πράξ. 4:36–5:11. Ο Ιωσήφ από την Κύπρο επονομάστηκε Βαρνάβας, που σημαίνει «Γιος Παρηγοριάς». Οι απόστολοι ίσως του έδωσαν το όνομα Βαρνάβας επειδή ήταν συμπονετικός, καλοσυνάτος και βοηθούσε τους άλλους. Και εμείς πρέπει να είμαστε σαν αυτόν και όχι σαν τον Ανανία και τη Σαπφείρα, οι οποίοι κατέφυγαν στην προσποίηση, στην υποκρισία και στη δολιότητα.

Πράξ. 5:34 Ποιος Διαπλάθει τον Τρόπο Σκέψης Σας; Σε τι στήριζε τους συλλογισμούς του ο απόστολος Παύλος; Ο απόστολος Παύλος ήταν ευφυής και μορφωμένος άνθρωπος και μάλιστα γνώριζε τουλάχιστον δύο γλώσσες.

Πράξ. 5:1-10 Να Λέτε την Αλήθεια Ο Ιεχωβά όμως είχε δει τι έκαναν και τους τιμώρησε αναλόγως.​

Πράξ. 5:41 Ευτυχισμένοι Είναι Όσοι Υπηρετούν “τον Ευτυχισμένο Θεό” Ωστόσο, χαίρονταν «επειδή είχαν θεωρηθεί άξιοι να υποστούν κακομεταχείριση για χάρη του ονόματος του [Ιησού]».​

Πράξ. 4:29, 31 Γιατί Συνεχίζουμε να “Κάνουμε Πολύ Καρπό” Και όντως, πολύ σύντομα είδαν τον Ιεχωβά να απαντάει στις προσευχές τους για βοήθεια.​

Πράξ. 4:23, 24 Γνωρίστε τον Εχθρό Σας Μάλιστα η Γραφή περιέχει πολλά παραδείγματα υπηρετών του Θεού που προσευχήθηκαν μεγαλόφωνα και τίποτα δεν δείχνει ότι φοβούνταν μην τους ακούσει ο Διάβολος.

Πράξ. 5:41 Χαρά—Μια Ιδιότητα που μας Χορηγεί ο Θεός Ωστόσο, «έφυγαν από το Σάνχεδριν χαρούμενοι, επειδή είχαν θεωρηθεί άξιοι να υποστούν κακομεταχείριση για χάρη του ονόματός του».

Πράξ. 4:34, 35 Γιατί να Δίνουμε σε Αυτόν που Έχει τα Πάντα; Οι απόστολοι με τη σειρά τους τα μοίραζαν σε όσους είχαν ανάγκη.

Πράξ. 4:2, 3 «Έχω Ελπίδα Προς τον Θεό» Ακόμα και όταν μας χλευάζουν, εμείς πιστεύουμε ακράδαντα στην ανάσταση.​

Πράξ. 5:17-21 Πώς σας Βοηθούν οι Άγγελοι Ένας άγγελος άνοιξε τις πόρτες μιας φυλακής και έδωσε στους φυλακισμένους αποστόλους την οδηγία να συνεχίσουν να κηρύττουν στον ναό.​

Πράξ. 4:32 Να Επιδιώκετε τον Αληθινό Πλούτο Αργότερα, όταν το άγιο πνεύμα επενεργούσε στην εκκλησία των χρισμένων τον πρώτο αιώνα, «ούτε ένας δεν έλεγε ότι κάποιο από τα υπάρχοντά του ήταν δικό του, αλλά είχαν τα πάντα κοινά».

Πράξ. 4:36, 37 Θα Λύνετε τις Συγκρούσεις και θα Προάγετε την Ειρήνη; Αυτός ήταν πασίγνωστος για τη στοργική του προσωπικότητα, και οι αδελφοί τού έδωσαν το χαρακτηριστικό όνομα «Βαρνάβας»​—«Γιος Παρηγοριάς».

Πράξ. 5:42 Να Προσηλώνετε την Καρδιά σας σε Πνευματικούς Θησαυρούς Όπως οι απόστολοι και οι πρώτοι Χριστιανοί, έτσι και εμείς κηρύττουμε ανεπίσημα, δημόσια και από σπίτι σε σπίτι.

Πράξ. 4:24 Να Υποστηρίζετε την Κυριαρχία του Ιεχωβά! Γιατί είναι ο Ιεχωβά ο μόνος δικαιωματικός Κυρίαρχος; Ο Ιεχωβά είναι ο δικαιωματικός Κυρίαρχος του σύμπαντος επειδή είναι ο παντοδύναμος Θεός και ο Δημιουργός.

Πράξ. 4:5-20 «Με Αγαπάς Περισσότερο από Αυτά;» Ο Πέτρος, του οποίου το όνομα σημαίνει «κομμάτι βράχου», έζησε όντως σύμφωνα με το όνομά του, καθώς εκδήλωνε ιδιότητες που ήταν ισχυρές σαν βράχος.

Πράξ. 5:42 Μην Αφήσετε την Αγάπη σας να Ψυχρανθεί Από την άλλη, οι περισσότεροι Χριστιανοί εκείνον τον καιρό έμεναν πολυάσχολοι “διακηρύττοντας τα καλά νέα για τον Χριστό” και δείχνοντας αγάπη για τον Θεό, τους συγχριστιανούς τους και τους μη ομοπίστους.

Πράξ. 4:34, 35 Ποιος Οδηγεί τον Λαό του Θεού Σήμερα; Οι απόστολοι διαχειρίζονταν τους οικονομικούς πόρους της εκκλησίας.

Πράξ. 5:29 Απελευθερώθηκαν από την Ψεύτικη Θρησκεία Ήταν αποφασισμένοι να υπακούν «στον Θεό ως άρχοντα μάλλον παρά στους ανθρώπους».

Πράξ. 5:42 Θεωρείτε Εσείς Εξαιρετικά Πολύτιμο το Βιβλίο του Ιεχωβά; Οι Γραφές τονίζουν επίσης το καθήκον και το προνόμιο που έχουμε να κηρύττουμε από σπίτι σε σπίτι, σε δημόσια μέρη, καθώς και ανεπίσημα.

Πράξ. 5:42 Ας Εκτιμούμε τον Ιεχωβά ως τον Αγγειοπλάστη Μας Όταν ο Ιησούς αναστήθηκε και το άγιο πνεύμα εκχύθηκε, οι απόστολοι εστίασαν, όχι σε θέσεις ή εξοχότητα, αλλά στο έργο που τους είχε δώσει εκείνος να κάνουν.​

Πράξ. 5:42 «Πηγαίνετε . . . και Κάντε Μαθητές από Όλα τα Έθνη» Το έργο τους περιλάμβανε το να αναζητούν τους αξίους από σπίτι σε σπίτι.

Πράξ. 5:29 Διακρατήστε την Ουδετερότητά σας σε έναν Διαιρεμένο Κόσμο Πώς μπορούμε να υπακούμε τόσο στον Θεό όσο και στις ανθρώπινες κυβερνήσεις; Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ μάς λέει να πειθαρχούμε στις ανθρώπινες κυβερνήσεις, αλλά συγχρόνως μας διδάσκει ότι πρέπει να υπακούμε στον Θεό παρά στους ανθρώπους.

Πράξ. 5:29 Γιατί Πρέπει να Συναθροιζόμαστε για Λατρεία; Σε καθεμιά από αυτές τις καταστάσεις, καλούμαστε να επιλέξουμε: Ποιον θα υπηρετήσουμε.

Πράξ. 4:17-20 «Δώσε μας Περισσότερη Πίστη» Όπως οι πρώτοι Χριστιανοί, μαθαίνουμε να θέτουμε πλήρη πίστη στον Ιεχωβά και να μιλάμε με τόλμη σε κάθε περίπτωση.​

Πράξ. 5:18-20 Πώς μας Δείχνει ο Ιεχωβά την Αγάπη Του; Οι απόστολοι Πέτρος και Παύλος, καθώς και άλλοι, απελευθερώθηκαν από τη φυλακή με αγγελική παρέμβαση.

Πράξ. 5:41, 42 Γιατί Κηρύττουμε; Γι’ αυτόν τον λόγο, συνεχίζουμε “αδιάκοπα να διδάσκουμε και να διακηρύττουμε τα καλά νέα για τον Χριστό”, όπως έκαναν και οι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα.​

Πράξ. 4:31 Να Μιμείστε το Θάρρος και τη Διάκριση του Ιησού Αναγνωρίζουμε ότι «είμαστε συνεργάτες του Θεού» και ότι έχουμε την υποστήριξη του αγίου πνεύματος.

Πράξ. 4:24, 30 Πρέπει να Προσευχόμαστε στον Ιησού; Λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή του Ιησού στον ουρανό, οι μαθητές του υφίσταντο ταλαιπωρίες και απειλές από τους εναντίους τους. (Πράξεις 4:18) … «Ύψωσαν σύσσωμοι τη φωνή τους στον Θεό», και προσευχήθηκαν να συνεχίσει να τους βοηθάει «μέσω του ονόματος του αγίου υπηρέτη [του] του Ιησού».

Πράξ. 4:23, 24 Ενωμένοι Καθώς Πλησιάζει το Τέλος Αυτού του Παλιού Κόσμου Αυτή η ενότητα ήταν ιδιαίτερα φανερή σε καιρό διωγμού, τότε που χρειάζονταν όσο ποτέ ο ένας τον άλλον.

Πράξ. 5:27, 28 Να Υπηρετείτε τον Θεό Όσια Παρά τις “Πολλές Θλίψεις” Όπως υποδεικνύουν αυτά τα λόγια, μερικοί Χριστιανοί θα αντιμετωπίσουν θλίψη υπό τη μορφή διωγμού, ίσως με την υποκίνηση θρησκευτικών ή πολιτικών ηγετών.

Πράξ. 5:29 Ποιος Είναι ο Ρόλος των Γυναικών στο Σκοπό του Ιεχωβά; Χάρη στη βοήθειά του, για παράδειγμα, οι θεοσεβείς γυναίκες διακράτησαν την ακεραιότητά τους υπό το ναζιστικό και το κομμουνιστικό καθεστώς, όταν πολλές από αυτές υπέφεραν και κάποιες έχασαν μάλιστα τη ζωή τους λόγω της υπακοής τους στον Θεό.

Πράξ. 5:42 Μπορείτε, λοιπόν, να αναγνωρίσετε τους αληθινούς Χριστιανούς από το ότι επισκέπτονται φιλικά τους ανθρώπους στα σπίτια τους για να τους μεταδώσουν τα καλά νέα της Βασιλείας του Θεού.​

Πράξ. 5:30-32 «Θα Είστε Μάρτυρές Μου» Το πανίσχυρο άγιο πνεύμα του Ιεχωβά τούς υποκινούσε και τους ενδυνάμωνε ώστε να συνεχίσουν να δίνουν μαρτυρία.

Πράξ. 4:13 Πώς Πρέπει να “Απαντάμε στον Καθένα”; Αλλά ακόμη και αν πιστεύουμε πως δεν είμαστε ιδιαίτερα ταλαντούχοι, μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στη διακονία μας.

Πράξ. 4:34, 35 Να Τιμάτε τους Ηλικιωμένους Ανάμεσά Σας Μερικοί είχαν προφανώς λίγα από υλική άποψη, αλλά «γινόταν διανομή στον καθένα, ανάλογα με την ανάγκη που είχε».

Πράξ. 4:24 Τι Έχει Κάνει ο Θεός για Εσάς Είναι καλό να ευχαριστούμε τον Θεό για όλα αυτά τα πράγματα, διότι είναι όντως ο Δημιουργός μας και ο Συντηρητής της ζωής μας.

Πράξ. 4:32-35 Θα Κάνετε Εσείς Θυσίες για τη Βασιλεία; Όπως συνέβαινε και τον πρώτο αιώνα, αδελφοί και αδελφές σήμερα κάνουν εκ των προτέρων σχέδια ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν γενναιόδωρα ανάλογα με τις περιστάσεις τους.

Πράξ. 4:24-31 Ας Είναι οι Υπενθυμίσεις του Ιεχωβά η Αγαλλίαση της Καρδιάς Σας Μπορούμε να μάθουμε πολλά εξετάζοντας τα λόγια πιστών αντρών και γυναικών των οποίων οι προσευχές έχουν συμπεριληφθεί στη Γραφή.

Πράξ. 4:23, 31 “Μην Αποκάμνετε” Οι συναθροίσεις και οι συνελεύσεις μας μάς βοηθούν να έχουμε θάρρος ώστε να μιλάμε με τόλμη και να αντιμετωπίζουμε την εναντίωση ή την απάθεια στον τομέα μας.

Πράξ. 5:1-10 Το Ναι το Οποίο Λέτε ας Σημαίνει Ναι Όλοι τους είχαν άσχημη κατάληξη και χρησιμεύουν ως προειδοποίηση για εμάς.​

Πράξ. 4:1-13 Μπορείτε να Πιστεύετε στα Θαύματα που Αναφέρει η Αγία Γραφή; Παρόμοια, όταν οι μαθητές του Ιησού φέρθηκαν ενώπιον ενός Ιουδαϊκού δικαστηρίου, δεν τους ρώτησαν: «Κάνατε κάποιο θαύμα;» αλλά: «Με ποια δύναμη ή σε τίνος όνομα το κάνατε αυτό;»​

Πράξ. 5:28-32,41,42 Γιατί Κηρύττουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά από Σπίτι σε Σπίτι; Στην εντολή του Ιησού δεν υπάκουαν μόνο ο Παύλος και ο Πέτρος, αλλά συνολικά οι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα, οι οποίοι έκαναν το κήρυγμα χαρακτηριστικό τους γνώρισμα.

Πράξ. 4:23-31 Κήρυτταν με Θάρρος το Λόγο του Θεού! Σαν τους ομοπίστους μας τον πρώτο αιώνα, έτσι και εμείς στρεφόμαστε στον Ιεχωβά με προσευχή για να μας δίνει το πνεύμα του και να μας βοηθάει να αναγγέλλουμε το λόγο του με τόλμη.​

Πράξ. 4:13 Η Αλήθεια Μπορεί να Αλλάξει τη Ζωή Σας Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι μαθητές του Ιησού ήταν συνηθισμένοι άνθρωποι, χωρίς ανώτερη μόρφωση, και όμως αντιλαμβάνονταν εύκολα τα όσα δίδασκε.​

Πράξ. 5:29 Φόροι—Πρέπει να τους Πληρώνετε; Όταν οι ανθρώπινοι νόμοι ή οι απαιτήσεις συγκρούονται με τους νόμους του Θεού, οι Χριστιανοί “πρέπει να υπακούν στον Θεό ως άρχοντα μάλλον παρά στους ανθρώπους”.​

Πράξ. 4:24 Ο Ιεχωβά Είναι ο Υπέρτατος Κύριός Μας! Θα υποκινούμαστε να υποστηρίζουμε την υψηλή του θέση αν έχουμε πάντοτε στο νου μας ότι «ο Ιεχωβά έχει εδραιώσει το θρόνο του στους ουρανούς· και στο καθετί ασκεί εξουσία η βασιλεία του».​

Πράξ. 5:32 Να Αναζητάτε Ένθερμα την Ευλογία του Ιεχωβά Πράγματι, ο Θεός δίνει το άγιο πνεύμα του «σε όσους τον υπακούν ως άρχοντα».​

Πράξ. 5:40 Αντισταθείτε στην Πίεση της Κοινής Γνώμης Οι αληθινοί μαθητές αντιστάθηκαν στην πίεση της κοινής γνώμης και καταφρόνησαν την ντροπή.

Πράξ. 4:13 «Το Πνεύμα Διερευνά . . . τα Βαθιά Πράγματα του Θεού» Δεν χρειάζεται να έχουμε εκτεταμένη μόρφωση για να συλλάβουμε βαθιές πνευματικές αλήθειες που έχουν δημοσιευτεί.

Πράξ. 5:32 Άντρες, Υποτάσσεστε στην Ηγεσία του Χριστού; Στις προσευχές τους, οι σύζυγοι μπορούν να ζητούν από τον Ιεχωβά να τους βοηθάει με το πνεύμα του να συμπεριφέρονται κατάλληλα στους άλλους, περιλαμβανομένων και των γυναικών τους.​

Πράξ. 5:29, 32 Καλώς Ήρθατε στην Καλύτερη Οδό Ζωής! Δείχνουμε ότι έχουμε ταχθεί στο πλευρό του στο ζήτημα της παγκόσμιας κυριαρχίας.

Πράξ. 4:20 Να Χρησιμοποιείτε την Κάθε Μέρα σας προς Δόξα του Θεού Η ζωή μας θα είναι γεμάτη από την ιερή υπηρεσία αν διαβάζουμε και στοχαζόμαστε το Λόγο του Θεού κάθε μέρα, αν προσευχόμαστε ακατάπαυστα, αν προσπαθούμε να παρευρισκόμαστε σε όλες τις συναθροίσεις και αν αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για να δίνουμε μαρτυρία.​


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: