ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 4-6

«Ο Θεός Συστήνει τη Δική του Αγάπη σε Εμάς»

Ρωμ. 5:8, 18, 21 Το δώρο του λύτρου που έχει προμηθεύσει ο Ιεχωβά τακτοποιεί ζητήματα παγκόσμιας σπουδαιότητας, όπως η δικαίωση του ονόματος και της κυριαρχίας του. Αλλά το λύτρο μάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να έχουμε δίκαιη υπόσταση ενώπιον του Ιεχωβά τώρα και προσφέρει σε όλη την υπάκουη ανθρωπότητα την προοπτική για ένα ευτυχισμένο μέλλον. Πώς μπορούμε να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το δώρο του λύτρου; Η αφιέρωση και το βάφτισμα δείχνουν ότι έχουμε πίστη στο λύτρο και ότι θέλουμε να ανήκουμε στον Ιεχωβά. Το κήρυγμα των καλών νέων της Βασιλείας του Θεού δείχνει ότι μιμούμαστε την αγάπη του Ιεχωβά για κάθε είδους ανθρώπους.​—Ματ 22:39· Ιωα 3:16

Με ποιους άλλους τρόπους μπορώ να δείχνω την ευγνωμοσύνη μου στον Ιεχωβά για το δώρο του λύτρου;

Ρωμ. 5:8, 12​—Ο Ιεχωβά μάς αγάπησε «ενώ ήμασταν ακόμη αμαρτωλοί» (w11 15/6 σ. 12 ¶5)

Ο Παύλος έκανε μια γενική περιγραφή του ζητήματος, αρχίζοντας με το εξής σημείο: «Μέσω ενός ανθρώπου μπήκε η αμαρτία στον κόσμο και μέσω της αμαρτίας ο θάνατος, και έτσι ο θάνατος απλώθηκε σε όλους τους ανθρώπους, επειδή όλοι είχαν αμαρτήσει». (Ρωμ. 5:12) Είμαστε σε θέση να το καταλάβουμε αυτό επειδή ο Θεός φρόντισε να καταγραφεί ένα υπόμνημα που να εξηγεί πώς άρχισε η ανθρώπινη ζωή. Ο Ιεχωβά δημιούργησε δύο ανθρώπους, τον Αδάμ και την Εύα. Ο Δημιουργός είναι τέλειος, και το ίδιο ίσχυε για εκείνους τους πρώτους ανθρώπους, τους προγόνους μας. Ο Θεός τούς έδωσε μία μόνο περιοριστική εντολή και τους ενημέρωσε ότι η παρακοή σε αυτόν το νόμο θα επέσυρε την ποινή του θανάτου. (Γέν. 2:17) Ωστόσο, εκείνοι επέλεξαν να ενεργήσουν καταστροφικά, παραβιάζοντας τη λογική εντολή του Θεού, και με αυτόν τον τρόπο τον απέρριψαν ως Νομοθέτη και Κυρίαρχο.​—Δευτ. 32:4, 5.

Ρωμ. 5:13, 14​—Βασίλεψε η αμαρτία και ο θάνατος (w11 15/6 σ. 12 ¶6)

Ο Αδάμ απέκτησε απογόνους μόνο αφότου αμάρτησε, με αποτέλεσμα να μεταβιβάσει σε όλους την αμαρτία και τις επιπτώσεις της. Φυσικά, οι απόγονοί του δεν είχαν παραβιάσει το θεϊκό νόμο όπως έκανε ο Αδάμ, γι’ αυτό δεν τους καταλογίστηκε η ίδια αμαρτία. Επιπλέον, δεν τους είχε δοθεί ακόμη κανένας κώδικας νόμων. (Γέν. 2:17) Παρ’ όλα αυτά, κληρονόμησαν την αμαρτία. Έτσι λοιπόν, η αμαρτία και ο θάνατος βασίλευαν μέχρι τον καιρό που ο Θεός έδωσε στους Ισραηλίτες έναν κώδικα νόμων, ο οποίος έδειξε καθαρά ότι ήταν αμαρτωλοί. (Διαβάστε Ρωμαίους 5:13, 14) Η επίδραση της κληρονομημένης αμαρτίας μπορεί να παρομοιαστεί με ορισμένες κληρονομικές ασθένειες ή ελαττώματα όπως είναι η μεσογειακή αναιμία και η αιμοφιλία. Ίσως έχετε διαβάσει ότι ο Αλέξιος, γιος του τσάρου της Ρωσίας Νικολάου Β΄ και της Αλεξάνδρας, είχε κληρονομήσει την αιμοφιλία, μια αιμορραγική διαταραχή. Βέβαια, ακόμη και σε οικογένειες όπου υπάρχουν τέτοιες ασθένειες, μερικά παιδιά δεν πάσχουν από αυτές, αν και μπορεί να είναι φορείς. Δεν συμβαίνει το ίδιο με την αμαρτία. Το ελάττωμα της αμαρτίας που προήλθε από τον Αδάμ δεν ήταν δυνατόν να αποφευχθεί. Όλοι υπόκεινται σε αυτό. Είναι πάντα θανατηφόρο και μεταβιβάζεται σε όλα τα παιδιά. Θα μπορούσε ποτέ να ξεπεραστεί αυτή η δυσάρεστη πραγματικότητα;

Ρωμ. 5:18, 21​—Ο Ιεχωβά έστειλε τον Γιο του για να λάβουμε εμείς ζωή (w11 15/6 σ. 13 ¶9, 10)

Τι έκανε στην ουσία ο Θεός όταν ανακήρυσσε δίκαιους κάποιους ανθρώπους, όπως αναφέρεται στα εδάφια Ρωμαίους 5:16, 18; Τι υπονοείται από τις λέξεις του πρωτότυπου ελληνικού κειμένου που αποδίδονται «ανακήρυξη δικαιοσύνης» και «ανακηρύσσονται δίκαιοι»; Ένας Βιβλικός μεταφραστής έγραψε: «Πρόκειται για μια μεταφορά νομικής φύσης με προεκτάσεις που δεν είναι αμιγώς νομικές. Υποδηλώνει αλλαγή στην υπόσταση ενός ατόμου ενώπιον του Θεού, όχι εσωτερική αλλαγή στο ίδιο το άτομο . . . Η μεταφορά αυτή απεικονίζει τον Θεό ως τον κριτή που εκδίδει απόφαση υπέρ του κατηγορουμένου, ο οποίος έχει προσαχθεί ενώπιον του θεϊκού δικαστηρίου, σαν να λέγαμε, με την κατηγορία της αδικίας. Αλλά ο Θεός αθωώνει τον κατηγορούμενο».

Τι έκανε ο Ιησούς το οποίο προμήθευσε τη βάση για να ανακηρύσσονται δίκαιοι οι άνθρωποι; Με ποια βάση θα μπορούσε ο δίκαιος «Κριτής όλης της γης» να αθωώσει έναν άδικο άνθρωπο; (Γέν. 18:25) Θέτοντας το θεμέλιο, ο Θεός έστειλε από αγάπη τον μονογενή του Γιο στη γη. Ο Ιησούς εκτέλεσε σε τέλειο βαθμό το θέλημα του Πατέρα του, παρά τους πειρασμούς, τον υπέρμετρο χλευασμό και την κακομεταχείριση. Κράτησε την ακεραιότητά του μέχρι του σημείου να πεθάνει πάνω σε ξύλο βασανισμού. (Εβρ. 2:10) Θυσιάζοντας την τέλεια ανθρώπινη ζωή του, ο Ιησούς πρόσφερε ένα λύτρο για να απελευθερώσει, ή αλλιώς να απολυτρώσει, τους απογόνους του Αδάμ από την αμαρτία και το θάνατο.​—Ματθ. 20:28· Ρωμ. 5:6-8.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ρωμ. 6:3-5​—Τι σημαίνει το βάφτισμα «στον Χριστό Ιησού» και το βάφτισμα «στον θάνατό του»; (w08 15/6 σ. 29 ¶7)

Τι σημαίνει το βάφτισμα στον Χριστό Ιησού και το βάφτισμα στο θάνατό του; Όταν ο Ιεχωβά χρίει τους ακολούθους του Χριστού με το άγιο πνεύμα, αυτοί ενώνονται με τον Ιησού και γίνονται μέλη της εκκλησίας που αποτελεί το σώμα του Χριστού και στην οποία ο ίδιος είναι Κεφαλή. (1 Κορ. 12:12, 13, 27· Κολ. 1:18) Με αυτόν τον τρόπο βαφτίζονται στον Χριστό Ιησού. Οι χρισμένοι Χριστιανοί “βαφτίζονται επίσης στο θάνατο του [Χριστού]” με την έννοια ότι ζουν αυτοθυσιαστική ζωή και παραιτούνται από οποιαδήποτε ελπίδα αιώνιας ζωής στη γη. Ο θάνατός τους, λοιπόν, παρότι δεν έχει απολυτρωτική αξία, είναι θυσιαστικός, όπως ήταν και ο θάνατος του Ιησού. Αυτό το βάφτισμα στο θάνατο του Χριστού ολοκληρώνεται όταν πεθαίνουν και ανασταίνονται σε ζωή στον ουρανό.

Ρωμ. 6:7​—Γιατί δεν θα κριθούν οι αναστημένοι με βάση τις αμαρτίες που διέπραξαν προτού πεθάνουν; (w14 1/6 σ. 11 ¶1)

Όταν αναστηθούν οι άδικοι, μήπως θα κριθούν με βάση ό,τι έκαναν στο παρελθόν; Όχι. Το εδάφιο Ρωμαίους 6:7 δηλώνει: «Αυτός που έχει πεθάνει έχει απαλλαχτεί από την αμαρτία του». Οι άδικοι θα έχουν πληρώσει για τις αμαρτίες τους με το θάνατό τους. Άρα, θα κριθούν με βάση όσα κάνουν μετά την ανάστασή τους, όχι με βάση όσα έκαναν από άγνοια προτού πεθάνουν. Πώς θα ωφεληθούν;

Ρωμ. 6:3-5—Τι σημαίνει το βάφτισμα στον Χριστό Ιησού και το βάφτισμα στο θάνατό του; Όταν ο Ιεχωβά χρίει τους ακολούθους του Χριστού με το άγιο πνεύμα, αυτοί ενώνονται με τον Ιησού και γίνονται μέλη της εκκλησίας που αποτελεί το σώμα του Χριστού και στην οποία ο ίδιος είναι Κεφαλή. (1 Κορ. 12:12, 13, 27· Κολ. 1:18) Με αυτόν τον τρόπο βαφτίζονται στον Χριστό Ιησού. Οι χρισμένοι Χριστιανοί “βαφτίζονται επίσης στο θάνατο του [Χριστού]” με την έννοια ότι ζουν αυτοθυσιαστική ζωή και παραιτούνται από οποιαδήποτε ελπίδα αιώνιας ζωής στη γη. Ο θάνατός τους, λοιπόν, παρότι δεν έχει απολυτρωτική αξία, είναι θυσιαστικός, όπως ήταν και ο θάνατος του Ιησού. Αυτό το βάφτισμα στο θάνατο του Χριστού ολοκληρώνεται όταν πεθαίνουν και ανασταίνονται σε ζωή στον ουρανό.

Ρωμ. 4:9-12. Η πίστη του Αβραάμ υπολογίστηκε σε αυτόν ως δικαιοσύνη πολύ προτού περιτμηθεί σε ηλικία 99 ετών. (Γέν. 12:4· 15:6· 16:3· 17:1, 9, 10) Με αυτόν το δυναμικό τρόπο, ο Θεός έδειξε πώς μπορούμε να έχουμε δίκαιη υπόσταση ενώπιόν του.

Ρωμ. 4:18. Η ελπίδα είναι ουσιώδες στοιχείο της πίστης. Η πίστη μας βασίζεται στην ελπίδα.—Εβρ. 11:1.

Ρωμ. 5:18, 19. Δείχνοντας με λογικό τρόπο πώς μοιάζει ο Ιησούς με τον Αδάμ, ο Παύλος εξηγεί συνοπτικά πώς ένας άνθρωπος μπορεί «να δώσει την ψυχή του λύτρο σε αντάλλαγμα για πολλούς». (Ματθ. 20:28) Οι λογικοί συλλογισμοί και η συντομία είναι εξαιρετικές διδακτικές μέθοδοι τις οποίες πρέπει να μιμούμαστε.—1 Κορ. 4:17.

Ρωμ. 7:23. Μέλη του σώματος όπως τα χέρια, τα πόδια και η γλώσσα μας μπορούν να μας “οδηγήσουν αιχμάλωτους στο νόμο της αμαρτίας”, γι’ αυτό και πρέπει να φυλαγόμαστε ώστε να μην τα χρησιμοποιούμε με κακό τρόπο.

Ρωμ. 5:12 Να Υποστηρίζετε την Αλήθεια Σχετικά με τον Θάνατο Έτσι μπήκε στην ανθρώπινη οικογένεια η αμαρτία και ο θάνατος.​

Ρωμ. 5:18, 19 Να Εκζητείτε Πραότητα και να Ευαρεστείτε τον Ιεχωβά Διακυβεύονταν οι ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Ρωμ. 6:23 Τι θα Κάνει ο Θεός; «Το δώρο που δίνει ο Θεός είναι αιώνια ζωή μέσω του Χριστού Ιησού του Κυρίου μας».​

Ρωμ. 5:8 Τι Φανερώνει για Εμάς η Παρουσία μας στις Συναθροίσεις Στις συναθροίσεις λαβαίνουμε τακτικά υπενθυμίσεις σχετικά με όσα έχουν κάνει για εμάς.

Ρωμ. 5:3-5 «Ο Δίκαιος θα Χαρεί σε Σχέση με τον Ιεχωβά» Αντιθέτως, όταν τις υπομένουμε με ακεραιότητα, αυτό είναι μια νίκη που μας προσφέρει καλή κατάσταση καρδιάς.

Ρωμ. 5:8 Νεαροί, Μπορείτε να Έχετε μια Αληθινά Ικανοποιητική Ζωή Πρέπει να περνάτε χρόνο μαζί του, σαν να λέγαμε, διαβάζοντας τον Λόγο του, παρατηρώντας τη δημιουργία του και κάνοντας σκέψεις γύρω από τις ιδιότητές του, όπως την αγάπη του για εσάς.​

Ρωμ. 6:23 Μπορείτε να Ζείτε για Πάντα στη Γη Ο Λόγος του Θεού λέει: «Μέσω ενός ανθρώπου [του Αδάμ] μπήκε η αμαρτία στον κόσμο και μέσω της αμαρτίας ο θάνατος, και έτσι ο θάνατος απλώθηκε σε όλους τους ανθρώπους». (Ρωμαίους 5:12) … Ο απόστολος Παύλος εξηγεί: «Ο μισθός που πληρώνει η αμαρτία είναι θάνατος, αλλά το δώρο που δίνει ο Θεός είναι αιώνια ζωή μέσω του Χριστού Ιησού του Κυρίου μας».

Ρωμ. 5:3, 4 Γιατί Συνεχίζουμε να “Κάνουμε Πολύ Καρπό” Καθώς υπομένουμε, νιώθουμε στην καρδιά μας ένα διαρκές αίσθημα ειρήνης επειδή γνωρίζουμε ότι έχουμε την επιδοκιμασία του Ιεχωβά και του Ιησού.

Ρωμ. 6:23 Να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά, τον Θεό της Ελευθερίας Ξεπερνώντας κατά πολύ αυτά που προσδοκούν οι άνθρωποι να πετύχουν με τις δικές τους προσπάθειες, το πνεύμα του Ιεχωβά φέρνει απελευθέρωση από την υποδούλωση στην αμαρτία και στον θάνατο, καθώς και από τη δουλεία στην ψεύτικη λατρεία και στις συνήθειές της.

Ρωμ. 4:17, 18 «Ξέρω ότι θα Αναστηθεί» Ο Ιεχωβά είχε υποσχεθεί ότι μέσω του σπέρματος του Αβραάμ θα ευλογούνταν όλα τα έθνη.

Ρωμ. 5:19 Ποιο Είναι το Καλύτερο Δώρο; Η Γραφή απαντάει: «Μέσω ενός ανθρώπου μπήκε η αμαρτία στον κόσμο και μέσω της αμαρτίας ο θάνατος, και έτσι ο θάνατος απλώθηκε σε όλους τους ανθρώπους, επειδή όλοι είχαν αμαρτήσει». (Ρωμαίους 5:12) … Επομένως, χρειαζόταν να παραδοθεί μια άλλη τέλεια ανθρώπινη ζωή​—η ζωή του Ιησού—​η οποία προσφέρθηκε ως θυσία για να γίνει εφικτή η απελευθέρωση από τα δεσμά.

Ρωμ. 5:12 Όταν Ένα Αγαπημένο Πρόσωπο Έχει Καταληκτική Ασθένεια Δεν σχεδιαστήκαμε για να αποδεχόμαστε τον θάνατο ως φυσιολογικό κομμάτι της ζωής.

Ρωμ. 5:3-5 Να Κρατάτε τα Μάτια σας στο Μεγάλο Ζήτημα Η υπομονή μας παράγει «επιδοκιμασμένη κατάσταση» και ισχυροποιεί την ελπίδα μας.

Ρωμ. 5:6-8 Θα Λύνετε τις Συγκρούσεις και θα Προάγετε την Ειρήνη; Εντούτοις, αντιλαμβάνεστε ότι ο Χριστός πέθανε και για εκείνο το άτομο και ότι πρέπει να δείχνετε αγάπη.

Ρωμ. 5:8 Το Μεγαλύτερο Δώρο του Θεού—Γιατί Είναι Τόσο Πολύτιμο; Η Γραφή εξηγεί: «Ο Θεός συστήνει τη δική του αγάπη σε εμάς με το ότι, ενώ ήμασταν ακόμη αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για εμάς».

Ρωμ. 5:1, 2 Το Λύτρο—Ένα «Τέλειο Δώρημα» από τον Πατέρα Ο Ιεχωβά ανακηρύσσει τους χρισμένους Χριστιανούς δίκαιους ως γιους του και εκείνους που ανήκουν στα «άλλα πρόβατα» δίκαιους ως φίλους του.

Ρωμ. 5:12 Να Θεωρείτε Πολύτιμο το Δώρο της Ελεύθερης Βούλησής Σας Αυτή η χονδροειδής κατάχρηση της ελεύθερης βούλησης επέφερε χιλιετίες γεμάτες βάσανα και πόνο στους απογόνους του Αδάμ.

Ρωμ. 5:12, 19 Μην Αφήνετε τα Λάθη των Άλλων να σας Κάνουν να Προσκόψετε Η Γραφή όμως καθιστά σαφές ότι, ως αποτέλεσμα της αμαρτίας του Αδάμ, όλοι μας γεννιόμαστε ατελείς.

Ρωμ. 5:3-5 “Η Υπομονή ας Έχει το Έργο της Πλήρες” Να θυμάστε: Για να έχουμε την επιδοκιμασία του Θεού, πρέπει να υπομείνουμε.​

Ρωμ. 6:17 Γιατί Πρέπει να Συναθροιζόμαστε για Λατρεία; Συνεπώς, εναπόκειται σε εμάς να του δείξουμε πόσο βαθιά και εγκάρδια είναι η αγάπη μας για αυτόν και πόσο σταθερά υποστηρίζουμε τη διακυβέρνησή του.

Ρωμ. 6:23 Η «Απερίγραπτη Δωρεά» του Θεού μάς Αναγκάζει Λόγω της κληρονομημένης αμαρτίας, όλοι αντιμετωπίζουμε την ποινή του θανάτου. (Ρωμ. 5:12) … Όλοι όσοι ασκούν πίστη στον Ιησού θα λάβουν αιώνια ζωή με ειρήνη και ευτυχία ως επίγειοι υπήκοοι της Βασιλείας του Θεού υπό τον Χριστό ή, αν είναι χρισμένοι, ως συγκυβερνήτες σε αυτή τη Βασιλεία.

Ρωμ. 5:12· 6:23 Ο Ιεχωβά Είναι ο Θεός της Αγάπης Προμήθευσε τη λυτρωτική θυσία του Ιησού Χριστού, ανοίγοντας τον δρόμο στους υπάκουους ανθρώπους για να απελευθερωθούν από την αμαρτία και τον θάνατο που κληρονόμησαν από τον Αδάμ.

Ρωμ. 6:17 Πώς Μπορούμε να Δείχνουμε ότι Αγαπάμε τον Ιεχωβά; Ο απόστολος Παύλος είπε: «Ο Θεός συστήνει τη δική του αγάπη σε εμάς με το ότι, ενώ ήμασταν ακόμη αμαρτωλοί, ο Χριστός πέθανε για εμάς». (Ρωμ. 5:8) … Όταν δεχόμαστε πρόθυμα αυτές τις οδηγίες και τις εφαρμόζουμε, δείχνουμε ότι είμαστε ευγνώμονες και ότι αγαπάμε αληθινά τον Ιεχωβά από την καρδιά μας.​

Ρωμ. 6:7 Σε αντίθεση με την άποψη που επικρατεί, η Γραφή δείχνει ότι οι άνθρωποι θα κριθούν με βάση όσα θα κάνουν μετά την ανάστασή τους.​

Ρωμ. 6:17, 18 Τι θα Κάνει ο Θεός για την Κακία Υπό αυτές τις ειρηνικές συνθήκες, οι υπάκουοι άνθρωποι θα ελευθερωθούν σταδιακά από την κληρονομημένη ατέλεια.​

Ρωμ. 6:16 Ποια Είναι η Άποψη του Θεού για το Κάπνισμα; Η Γραφή μάς υποδεικνύει τη σωστή άποψη για το ζήτημα, λέγοντας: “Δεν γνωρίζετε ότι αν παρουσιάζετε σε κάποιον τους εαυτούς σας ως υπάκουους δούλους, είστε δούλοι εκείνου τον οποίο υπακούτε;”

Ρωμ. 6:7 Υπάρχει Ελπίδα για τους Προγόνους Μου; Το εδάφιο Ρωμαίους 6:7 δηλώνει: «Αυτός που έχει πεθάνει έχει απαλλαχτεί από την αμαρτία του».

Ρωμ. 5:12 Πώς Πρέπει να “Απαντάμε στον Καθένα”; Μπορούμε να εξηγήσουμε ότι, με την αμαρτία του, ο Αδάμ έκανε όλους τους ανθρώπους να γεννιούνται αμαρτωλοί.

Ρωμ. 5:10 “Να Βλέπετε την Τερπνότητα του Ιεχωβά” Ο απόστολος Παύλος έγραψε: «Όταν ήμασταν εχθροί, συμφιλιωθήκαμε με τον Θεό μέσω του θανάτου του Γιου του».

Ρωμ. 6:9 Χαιρετίστε τον Χριστό, τον Ένδοξο Βασιλιά! Ο Ιεχωβά ευλόγησε τον Ιησού «στον αιώνα» ανασταίνοντάς τον σε αθάνατη ζωή.​

Ρωμ. 5:12 Αντιμετωπίστε την Απώλεια του Συντρόφου Σας Απεναντίας, περιλαμβάνεται στα «έργα του Διαβόλου». (1 Ιωάν. 3:8· Ρωμ. 6:23) … Επομένως, η απόγνωση ενός ατόμου που πενθεί για την απώλεια του συντρόφου του οφείλεται στην αμαρτία του Αδάμ και στις μηχανορραφίες του Σατανά.

Ρωμ. 5:18 Ο Ιησούς Έθεσε Υπόδειγμα Ταπεινοφροσύνης «Μέσω μιας πράξης δικαίωσης το αποτέλεσμα για ανθρώπους κάθε είδους είναι το ότι ανακηρύσσονται δίκαιοι για ζωή», έγραψε ο Παύλος.

Ρωμ. 5:12 Ενδιαφέρεται Πραγματικά ο Θεός για τις Γυναίκες; Η Γραφή δεν υποστηρίζει ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι υποδουλωμένες στους άντρες προκειμένου να εξιλεωθούν για το προπατορικό αμάρτημα.​

Ρωμ. 4:20 Να Εμπιστεύεστε στον Θεό “των Χρόνων και των Καιρών” Τώρα είναι καιρός, όχι να “αμφιταλαντευόμαστε με απιστία”, αλλά να γινόμαστε δυνατοί μέσω πίστης.

Ρωμ. 5:10, 12 Γιατί Βαφτίζονται οι Χριστιανοί; Εντούτοις, ο θυσιαστικός του θάνατος καθιστά εφικτό το να έχουμε καλή σχέση με τον Θεό.

Ρωμ. 5:12 Μην Επιτρέπετε στην Αρρώστια να σας Στερεί τη Χαρά Όλες οι αρρώστιες​—συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων και των ψυχικών παθήσεων—​αποτελούν μέρος της θλιβερής κληρονομιάς που λάβαμε από τους πρώτους μας γονείς, τον Αδάμ και την Εύα.​

Ρωμ. 4:11 Σας Γνωρίζει Εσάς ο Ιεχωβά; Μάλιστα, αποκαλείται «ο πατέρας όλων εκείνων που έχουν πίστη».

Ρωμ. 4:11 Να Τρέχετε τον Αγώνα με Υπομονή Δεδομένων όλων των θυσιών που ήταν διατεθειμένος να κάνει ο Αβραάμ χάριν της αληθινής λατρείας, αποκλήθηκε κατάλληλα «ο πατέρας όλων εκείνων που έχουν πίστη».

Ρωμ. 6:23 Πηγαίνουν Όλοι οι Πιστοί Χριστιανοί στον Ουρανό; Κάθε πιστός λάτρης του Ιεχωβά​—του παρελθόντος και του παρόντος—​έχει τη δυνατότητα να λάβει το θαυμάσιο δώρο της αιώνιας ζωής.

Ρωμ. 5:21 Η Επιδοκιμασία του Θεού Οδηγεί σε Αιώνια Ζωή Η απελευθέρωση ενός δούλου απαιτεί κάποιο τίμημα, και ο Ιεχωβά έχει καταβάλει το τίμημα που μπορεί να μας σώσει από αυτές τις τρομερές συνέπειες.

Ρωμ. 5:10 «Τώρα Είναι ο Ιδιαίτερα Ευπρόσδεκτος Καιρός» Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι μπορούν να σπάσουν τα δεσμά της αποξένωσης και να συμφιλιωθούν με τον Θεό.

Ρωμ. 5:12· 6:23 Εφόσον γεννιόμαστε αμαρτωλοί, αμαρτάνουμε όλοι συχνά, και η μόνη ελπίδα μας για ένα διαρκές μέλλον εναπόκειται στη συγχώρηση του Θεού.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: