ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 7, 8

«Περιμένετε Εσείς “με Έντονη Προσδοκία”;»

Ρωμ. 8:19-21 «Η δημιουργία»: η ανθρωπότητα που έχει την επίγεια ελπίδα

“Η αποκάλυψη των γιων του Θεού”: όταν οι χρισμένοι θα συμμετάσχουν μαζί με τον Χριστό στην καταστροφή του πονηρού συστήματος πραγμάτων του Σατανά

“Η βάση της ελπίδας”: η υπόσχεση του Ιεχωβά για απελευθέρωση μέσω του θανάτου και της ανάστασης του Ιησού

“Η απελευθέρωση από την υποδούλωση στη φθορά”: η σταδιακή απελευθέρωση από τις συνέπειες της αμαρτίας και του θανάτου

Εικόνα – {Νεαρός αδελφός κάνει προσωπική μελέτη, απαντάει στη συνάθροιση, απορρίπτει τις προτάσεις μιας κοπέλας που δεν είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά, απολαμβάνει ωφέλιμη ψυχαγωγία}

Πώς μπορείτε να δείχνετε ότι “περιμένετε με έντονη προσδοκία την αποκάλυψη των γιων του Θεού”; Να μελετάτε τη Γραφή με επιμέλεια, και να προσεύχεστε για άγιο πνεύμα. Να αξιοποιείτε πλήρως τις πνευματικές προμήθειες του Ιεχωβά. Μην αφήνετε τον Σατανά να σας εξαπατήσει και να σας κάνει να σκέφτεστε ότι οι οδοί του Θεού είναι υπερβολικά περιοριστικοί. Να ζείτε την αλήθεια· να την κάνετε κτήμα σας.

Ρωμ. 8:19​—“Οι γιοι του Θεού” θα αποκαλυφτούν σύντομα (w12 15/7 σ. 11 ¶17)

Αναφερόμενος στην ελευθερία που επιφυλάσσει ο Ιεχωβά για τους υπηρέτες του στη γη, ο Παύλος έγραψε: «Με έντονη λαχτάρα η δημιουργία περιμένει την αποκάλυψη των γιων του Θεού». Κατόπιν πρόσθεσε: «Η ίδια η δημιουργία θα ελευθερωθεί από την υποδούλωση στη φθορά και θα έχει την ένδοξη ελευθερία των παιδιών του Θεού». (Ρωμ. 8:19-21) Ο όρος «δημιουργία» αναφέρεται στους ανθρώπους που έχουν την επίγεια ελπίδα, αυτούς που θα ωφεληθούν από «την αποκάλυψη» των χρισμένων με το πνεύμα γιων του Θεού. Αυτή η αποκάλυψη θα αρχίσει όταν οι “γιοι”, αναστημένοι πλέον στο πνευματικό βασίλειο, θα συνεργαστούν με τον Χριστό για να καθαρίσουν τη γη από την κακία και να οδηγήσουν «ένα μεγάλο πλήθος» στο νέο σύστημα πραγμάτων.​—Αποκ. 7:9, 14.

Ρωμ. 8:20​—«Η δημιουργία υποτάχθηκε στη ματαιότητα . . . με βάση την ελπίδα» (w12 15/3 σ. 23 ¶11)

Ο Ιεχωβά έθεσε τη βάση για την ελπίδα της ανθρωπότητας όταν υποσχέθηκε ότι θα έφερνε απελευθέρωση από «το αρχικό φίδι», τον Σατανά τον Διάβολο, μέσω του υποσχεμένου “σπέρματος”. (Αποκ. 12:9· Γέν. 3:15) Αυτό το «σπέρμα» ήταν πρωτίστως ο Ιησούς Χριστός. (Γαλ. 3:16) Μέσω του θανάτου και της ανάστασής του, ο Ιησούς παρείχε στερεή βάση για να έχει η ανθρωπότητα την ελπίδα ότι θα ελευθερωθεί από την υποδούλωση στην αμαρτία και στο θάνατο. Η πραγματοποίηση αυτής της ελπίδας συνδέεται με «την αποκάλυψη των γιων του Θεού». Οι δοξασμένοι χρισμένοι αποτελούν το δευτερεύον μέρος του “σπέρματος”. Θα “αποκαλυφτούν” όταν θα συμμετάσχουν μαζί με τον Χριστό στην καταστροφή του πονηρού συστήματος πραγμάτων του Σατανά. (Αποκ. 2:26, 27) Αυτό θα οδηγήσει στη σωτηρία των άλλων προβάτων τα οποία θα βγουν από τη μεγάλη θλίψη.​—Αποκ. 7:9, 10, 14.

Ρωμ. 8:21​—Η δημιουργία θα «ελευθερωθεί από την υποδούλωση στη φθορά» (w12 15/3 σ. 23 ¶12)

Πόση ανακούφιση θα νιώσει η ανθρώπινη «δημιουργία» στη διάρκεια της Χιλιετούς Βασιλείας του Χριστού! Εκείνον τον καιρό, οι δοξασμένοι «γιοι του Θεού» θα “αποκαλυφτούν” και με έναν άλλον τρόπο καθώς θα υπηρετούν ως ιερείς μαζί με τον Χριστό, εφαρμόζοντας τα οφέλη της λυτρωτικής θυσίας του Ιησού στην ανθρωπότητα. Υπό την ουράνια Βασιλεία, η ανθρώπινη «δημιουργία» θα αρχίσει να βιώνει την απελευθέρωση από τις συνέπειες της αμαρτίας και του θανάτου. Οι υπάκουοι άνθρωποι θα ελευθερωθούν σταδιακά «από την υποδούλωση στη φθορά». Αν παραμείνουν πιστοί στον Ιεχωβά καθ’ όλη τη Χιλιετία και κατά τη διάρκεια της τελικής δοκιμής που θα λάβει χώρα στο τέλος της, τα ονόματά τους θα γραφτούν μόνιμα στο “ρόλο της ζωής”. Θα εισέλθουν στην «ένδοξη ελευθερία των παιδιών του Θεού». (Αποκ. 20:7, 8, 11, 12) Τι ένδοξη ελπίδα!

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ρωμ. 8:6​—Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που «προσηλώνει τον νου του στη σάρκα» και σε κάποιον που «προσηλώνει τον νου του στο πνεύμα»; (w17.06 3)

Εκείνος που έχει το πρώτο φρόνημα επικεντρώνεται στις επιθυμίες και στις τάσεις της ατελούς σάρκας, μιλώντας όλη την ώρα για τα πράγματα της σάρκας και εκθειάζοντάς τα. Το άτομο που έχει το δεύτερο φρόνημα επικεντρώνει τη ζωή του σε πράγματα που σχετίζονται με τον Θεό και τις σκέψεις Του. Αυτός ο Χριστιανός κυριαρχείται από το άγιο πνεύμα. Το πρώτο φρόνημα οδηγεί στον θάνατο, ενώ το δεύτερο σε ζωή και ειρήνη.​—w16.12, σελ. 15-17.

Ρωμ. 8:26, 27​—Πώς ανταποκρίνεται ο Ιεχωβά «όταν στενάζουμε μη μπορώντας να εκφραστούμε με λόγια»; (w09 15/11 σ. 7 ¶20)

Μερικές φορές, ίσως δεν ξέρουμε τι να πούμε στις κατ’ ιδίαν προσευχές μας. «Το για ποια πράγματα πρέπει να προσευχηθούμε, καθώς έχουμε ανάγκη, δεν το γνωρίζουμε», έγραψε ο Παύλος, «αλλά το ίδιο το [άγιο] πνεύμα συνηγορεί για εμάς με στεναγμούς αλάλητους. Ωστόσο, αυτός [ο Θεός] που ερευνάει τις καρδιές γνωρίζει ποια είναι η σημασία του πνεύματος». (Ρωμ. 8:26, 27) Ο Ιεχωβά φρόντισε να καταγραφούν πολλές προσευχές στις Γραφές. Δέχεται αυτά τα θεόπνευστα αιτήματα ως παρακλήσεις που θα θέλαμε εμείς να υποβάλουμε, και κατά συνέπεια ανταποκρίνεται σε αυτά. Ο Θεός γνωρίζει τόσο εμάς όσο και τη σημασία αυτών που φρόντισε ο ίδιος να πει το πνεύμα του μέσω των Βιβλικών συγγραφέων. Ο Ιεχωβά απαντάει στις δεήσεις μας όταν το πνεύμα «συνηγορεί», ή αλλιώς μεσολαβεί, για εμάς. Καθώς, όμως, εξοικειωνόμαστε καλύτερα με το Λόγο του Θεού, μπορεί να έρχονται ευκολότερα στο νου μας τα πράγματα για τα οποία πρέπει να προσευχόμαστε.

Ρωμ. 7:8-11—Πώς “έλαβε η αμαρτία αφορμή μέσω της εντολής”; Ο Νόμος βοήθησε τους ανθρώπους να αντιληφθούν το πλήρες φάσμα, ή εύρος, της αμαρτίας, κάνοντάς τους να συνειδητοποιήσουν περισσότερο το γεγονός ότι ήταν αμαρτωλοί. Ως αποτέλεσμα, διέκριναν με περισσότερους τρόπους ότι ήταν αμαρτωλοί, και περισσότεροι άνθρωποι εκτέθηκαν ως αμαρτωλοί. Γι’ αυτό, μπορεί να λεχθεί ότι η αμαρτία έλαβε αφορμή μέσω του Νόμου.

Ρωμ. 7:6, 7. Ο Παύλος, αφού κάνει κάποιες δηλώσεις που μπορεί να φαίνονται υποτιμητικές για τους Ιουδαίους, συνεχίζει με σχόλια που απαλύνουν τις εντυπώσεις. Αυτό θέτει ένα παράδειγμα για εμάς όσον αφορά το χειρισμό λεπτών θεμάτων με διακριτικότητα και επιδεξιότητα.

Ρωμ. 7:23. Μέλη του σώματος όπως τα χέρια, τα πόδια και η γλώσσα μας μπορούν να μας “οδηγήσουν αιχμάλωτους στο νόμο της αμαρτίας”, γι’ αυτό και πρέπει να φυλαγόμαστε ώστε να μην τα χρησιμοποιούμε με κακό τρόπο.

Ρωμ. 8:26, 27. Όταν αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που είναι τόσο περίπλοκες ώστε δεν ξέρουμε για ποιο πράγμα να προσευχηθούμε, «το ίδιο το πνεύμα συνηγορεί για εμάς». Τότε ο Ιεχωβά, “Εκείνος που ακούει προσευχή”, δέχεται κατάλληλες προσευχές οι οποίες είναι καταγραμμένες στο Λόγο του σαν να προέρχονται από εμάς.—Ψαλμ. 65:2.

Ρωμ. 8:38, 39. Οι συμφορές, τα πονηρά πνευματικά πλάσματα και οι ανθρώπινες κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν τον Ιεχωβά να πάψει να μας αγαπάει, ούτε πρέπει να κάνουν εμάς να πάψουμε να τον αγαπάμε.

Ρωμ. 8:31 Δεχτείτε τη Βοήθεια του Ιεχωβά για να Αντισταθείτε στα Πονηρά Πνεύματα Μπορούμε να έχουμε την ίδια πεποίθηση που είχε και ο απόστολος Παύλος, ο οποίος έγραψε: «Αν ο Θεός είναι με το μέρος μας, ποιος θα είναι εναντίον μας;»​

Ρωμ. 8:20, 21 Τι με Εμποδίζει να Βαφτιστώ; Επιπλέον, γινόμαστε μέλη της οικογένειας των επιδοκιμασμένων υπηρετών του Ιεχωβά και έχουμε μπροστά μας ένα ευλογημένο μέλλον.

Ρωμ. 7:18 Αγαθότητα—Πώς Μπορείτε να την Καλλιεργήσετε; Ο απόστολος Παύλος παραδέχτηκε με ειλικρίνεια: «Γνωρίζω ότι μέσα μου, δηλαδή στη σάρκα μου, δεν κατοικεί τίποτα καλό».

Ρωμ. 8:32 Τι Έχει Κάνει Ήδη ο Θεός; Εφόσον ο Θεός «δεν λυπήθηκε ούτε τον ίδιο του τον Γιο αλλά τον παρέδωσε για όλους εμάς», είμαστε βέβαιοι ότι «θα μας δώσει με καλοσύνη . . . και όλα τα άλλα πράγματα» που έχει υποσχεθεί.

Ρωμ. 7:1-3 Να Τιμάτε «Αυτό που ο Θεός Συνέζευξε» Αποκάλυψε ότι ο θάνατος τερματίζει τον γάμο και ότι ο εν ζωή σύντροφος μπορεί να ξαναπαντρευτεί.​

Ρωμ. 8:21 Νεαροί, ο Δημιουργός σας Θέλει να Είστε Ευτυχισμένοι Μάλιστα, σκοπός του Θεού είναι να δώσει τελικά στους πιστούς υπηρέτες του τέλεια ελευθερία, η οποία στη Γραφή αποκαλείται «ένδοξη ελευθερία των παιδιών του Θεού».​

Ρωμ. 8:21 Νεαροί, Μπορείτε να Έχετε μια Αληθινά Ικανοποιητική Ζωή Όπως είδαμε, τελικά θα περιλαμβάνει «την ένδοξη ελευθερία των παιδιών του Θεού».

Ρωμ. 8:35, 38, 39 Να Εκδηλώνετε Αγάπη, μια Ιδιότητα που Εποικοδομεί Ο Λόγος του Θεού υπόσχεται πως ακόμα και «θλίψη ή στενοχώρια» δεν μπορεί να «μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού».​

Ρωμ. 8:37-39 Πού Κοιτάζουν τα Μάτια Σας; Αλλά αν αγαπάμε πραγματικά τον Ιεχωβά, τίποτα δεν θα μας κάνει να προσκόψουμε και τίποτα δεν θα μας χωρίσει από την αγάπη του.​

Ρωμ. 8:38, 39 Ανήκουμε στον Ιεχωβά Ούτε καν ο θάνατος δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αγάπη του Ιεχωβά για εμάς.

Ρωμ. 8:21 Χαρά—Μια Ιδιότητα που μας Χορηγεί ο Θεός Εμείς μπορούμε να μιμούμαστε τον Αβραάμ κάνοντας σκέψεις για τις χαρές που έχουμε μπροστά μας.​

Ρωμ. 8:6 Τι Σημαίνει να Είναι Κάποιος Πνευματικό Άτομο; Το εδάφιο Ρωμαίους 8:6 δείχνει ποιο είναι το πλεονέκτημα του να έχουμε πνευματικό φρόνημα: «Αν κάποιος προσηλώνει τον νου του στη σάρκα, το αποτέλεσμα είναι θάνατος, αλλά αν προσηλώνει τον νου του στο πνεύμα, το αποτέλεσμα είναι ζωή και ειρήνη».

Ρωμ. 7:25 Καταφεύγετε Εσείς στον Ιεχωβά; Ποια αισθήματα έχουν πολλοί πιστοί υπηρέτες του Θεού εξαιτίας της αμαρτίας; «ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ άνθρωπος που είμαι!» (Ρωμ. 7:24) … Αφού ο Παύλος εξέφρασε πόσο ταλαίπωρος ένιωθε που δεν κατάφερνε να υπακούει τέλεια στον Ιεχωβά, αναφώνησε: «Ευχαριστίες ας δοθούν στον Θεό μέσω του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας!»

Ρωμ. 7:25 Ποιο Είναι το Καλύτερο Δώρο; Είμαστε βέβαιοι ότι καθώς θα μαθαίνετε για αυτό το μεγαλειώδες δώρο και θα ωφελείστε από αυτό, θα υποκινηθείτε να πείτε: «Ευχαριστίες ας δοθούν στον Θεό μέσω του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας!»​

Ρωμ. 8:6 Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο «φρόνημα της σάρκας» και στο «φρόνημα του πνεύματος»;

Ρωμ. 8:38, 39 «Ο Κριτής Όλης της Γης» Κάνει Πάντα Αυτό που Είναι Σωστό Ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις ατέλειες των αδελφών μας να μας χωρίσουν από τον Θεό που αγαπάμε και λατρεύουμε.

Ρωμ. 7:25 Να Ασκείτε Πίστη—Να Παίρνετε Σοφές Αποφάσεις! Να θυμάστε πως ο Λόγος του Θεού δείχνει ότι αποτελεί πορεία σοφίας το να είναι κάποιος «δούλος του νόμου του Θεού».

Ρωμ. 8:32 Το Μεγαλύτερο Δώρο του Θεού—Γιατί Είναι Τόσο Πολύτιμο; Παρ’ όλα αυτά, ο Θεός «δεν λυπήθηκε ούτε τον ίδιο του τον Γιο».

Ρωμ. 8:5 «Το Φρόνημα του Πνεύματος Σημαίνει Ζωή και Ειρήνη» «Εκείνοι που είναι σε συμφωνία με το πνεύμα [φρονούν] τα πράγματα του πνεύματος».—ΡΩΜ. 8:5. … Ανεξάρτητα από την ελπίδα που έχουμε, γιατί μπορούμε να ωφεληθούμε εξετάζοντας το 8ο κεφάλαιο της επιστολής προς τους Ρωμαίους;

Ρωμ. 8:21 Αφήνετε Εσείς τον Μεγάλο Αγγειοπλάστη να σας Διαπλάθει; Επιπλέον, ο Ιεχωβά θα συνεχίσει να μας διαπλάθει μέσω του Λόγου του, του πνεύματός του και της οργάνωσής του ώστε μια μέρα να μπορέσουμε να σταθούμε ενώπιόν του ως τέλεια “παιδιά του Θεού”.​

Ρωμ. 8:25 Διακρατήστε την Ουδετερότητά σας σε έναν Διαιρεμένο Κόσμο Αυτή η ελπίδα είναι απαραίτητη προκειμένου να υπομείνουμε τον διωγμό.

Ρωμ. 7:22, 23. Γιατί Αξίζει να Είμαστε Έντιμοι Ο απόστολος Παύλος περιέγραψε παραστατικά τον δικό του αγώνα ενάντια στην αμαρτία, λέγοντας: «Διότι βρίσκω ευχαρίστηση στο νόμο του Θεού σύμφωνα με τον άνθρωπο ο οποίος είμαι εσωτερικά, αλλά βλέπω στα μέλη μου έναν άλλον νόμο που πολεμάει ενάντια στο νόμο της διάνοιάς μου και με οδηγεί αιχμάλωτο στο νόμο της αμαρτίας ο οποίος υπάρχει στα μέλη μου».​

Ρωμ. 8:22 Μήπως Έχετε Απογοητευτεί από τον Θεό; Αληθεύει η περιγραφή: «Όλη μαζί η δημιουργία στενάζει και πονάει μέχρι τώρα».

Ρωμ. 8:15-17 Να Ζείτε σε Αρμονία με την Υποδειγματική Προσευχή. Οι χρισμένοι Χριστιανοί, που έχουν γεννηθεί από το πνεύμα ως γιοι του Θεού με την προοπτική της ουράνιας ζωής, αποκαλούν ορθά τον Ιεχωβά «Πατέρα» με την πλήρη έννοια της λέξης.

Ρωμ. 8:16, 17 Ας Υποστηρίζουμε Όσια τους Αδελφούς του Χριστού Εκείνοι τους οποίους αποκαλεί «αδελφούς μου» είναι χρισμένοι με το πνεύμα άντρες και γυναίκες, οι οποίοι θα κυβερνήσουν με τον Χριστό από τον ουρανό.

Ρωμ. 8:38, 39 “Πώς να Διαπράξω Αυτό το Μεγάλο Κακό;” Ούτε οι τοίχοι της φυλακής ούτε οι αλυσίδες ούτε τα ανήλιαγα μπουντρούμια μπορούν να χωρίσουν τους υπηρέτες του Ιεχωβά από τη στοργική του καλοσύνη.

Ρωμ. 8:14-17 «Να Κρατάτε το Νου σας Προσηλωμένο σε Αυτά που Βρίσκονται Πάνω» Παρόμοια και σήμερα, οι χρισμένοι Χριστιανοί κρατούν το νου τους προσηλωμένο στην ουράνια Βασιλεία του Θεού και στην ελπίδα που έχουν να γίνουν “συγκληρονόμοι με τον Χριστό”.

Ρωμ. 7:21-24 Να Υπηρετείτε τον Θεό Όσια Παρά τις “Πολλές Θλίψεις” Ο απόστολος Παύλος παραδέχτηκε ότι ένιωθε μερικές φορές αποθαρρυμένος.

Ρωμ. 7:15 Να Ακούτε τη Φωνή του Ιεχωβά Όπου και αν Είστε Ας υποθέσουμε ότι η σκέψη της στιγμιαίας απόλαυσης απορροφά κάποιον τόσο πολύ ώστε κάνει κάτι εσφαλμένο που πίστευε ότι δεν θα έκανε ποτέ.

Ρωμ. 7:21-23 Γιατί Συμβαίνουν Άσχημα Πράγματα σε Καλούς Ανθρώπους; Όταν ορισμένοι υλοποιούν εσφαλμένες επιθυμίες ή ενδίδουν σε αυτές, είναι αναπόφευκτο ότι θα υποστούν κακές συνέπειες.

Ρωμα. 8:21 Τι θα Κάνει ο Θεός για την Κακία Υπό αυτές τις ειρηνικές συνθήκες, οι υπάκουοι άνθρωποι θα ελευθερωθούν σταδιακά από την κληρονομημένη ατέλεια.​

Ρωμ. 8:26, 27 «Πρέπει να Αγαπάς τον Πλησίον σου Όπως τον Εαυτό Σου» Κάνοντάς το αυτό, θα έχουμε την ευλογία του και θα μπορούμε να φερόμαστε με στοργικό τρόπο.​

Ρωμ. 8:16, 17 Συνεχίζετε να Προχωρείτε Μαζί με την Οργάνωση του Ιεχωβά; Τα πιστά χρισμένα άτομα θα απολαύσουν μεγάλα προνόμια ως συγκληρονόμοι του Χριστού στον ουρανό.

Ρωμ. 8:26, 27 Πρέπει να Προσεύχεστε; Τότε, ο Θεός μπορεί να δει πέρα και από αισθήματα που δεν εκφράζουμε και να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας επειδή γνωρίζει τέλεια τις περιστάσεις μας.

Ρωμ. 8:19-21 Τι Έχει Κάνει ο Θεός για Εσάς Ως εκ τούτου, οι υπάκουοι άνθρωποι έχουν την προοπτική να γίνουν μέρος της οικογένειάς του, “παιδιά” του.​

Ρωμ. 8:26, 27 Ιεχωβά—Ο Καλύτερος Φίλος Μας Ωστόσο, αυτός που ερευνάει τις καρδιές γνωρίζει ποια είναι η σημασία του πνεύματος, επειδή αυτό συνηγορεί σύμφωνα με τον Θεό για τους αγίους».

Ρωμ. 8:24, 25 Αντιμετωπίστε την Απώλεια του Συντρόφου Σας Αλλά αν ελπίζουμε για αυτό που δεν βλέπουμε, εξακολουθούμε να το περιμένουμε με υπομονή».

Ρωμ. 8:38, 39 Γυρίστε Σελίδα Μετά το Διαζύγιο Εκτός από τις περικοπές που αναφέρθηκαν ήδη, πολλοί διαζευγμένοι έχουν ωφεληθεί από τα εδάφια

Ρωμ. 7:18, 22-25 Να Παίρνετε Σοφές Προσωπικές Αποφάσεις Όπως δήλωσε: «Ευχαριστίες ας δοθούν στον Θεό μέσω του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας!»

Ρωμ. 8:35-39 Ας Είναι οι Υπενθυμίσεις του Ιεχωβά η Αγαλλίαση της Καρδιάς Σας Μας βοηθάει δε να οικοδομούμε αδιάρρηκτη εμπιστοσύνη στον Δημιουργό μας.​

Ρωμ. 8:22 Γιατί Όλα Αυτά τα Παθήματα; Εφόσον οι άνθρωποι είναι ατελείς, οφείλουμε να συμφωνήσουμε με τη Γραφή όταν λέει: «Ξέρουμε καλά ότι ως τώρα όλη η κτίση στενάζει και κραυγάζει από πόνο».​

Ρωμ. 7:21 Ένας Κόσμος Χωρίς Προκατάληψη—Πότε; Έτσι λοιπόν, όσο σκληρά και αν προσπαθούμε, αντιμετωπίζουμε την ίδια εσωτερική πάλη με τον απόστολο Παύλο, ο οποίος έγραψε: «Όταν θέλω να κάνω το σωστό, το κακό είναι παρόν σε εμένα».

Ρωμ. 7:21-25 Βοηθήστε τον Εαυτό σας και Άλλους με το Λόγο του Θεού Μελετώντας τα συμφραζόμενα αυτής της δήλωσης, θα κατανοήσουμε καλύτερα ποιον αγώνα έπρεπε να διεξάγει ο Παύλος για να τιθασεύει την αμαρτωλή του φύση.​

Ρωμ. 7:22 Να Επωφελείστε Πλήρως από την Ανάγνωση της Γραφής «Βρίσκω ευχαρίστηση στο νόμο του Θεού».​—ΡΩΜ. 7:22. … Όλοι αυτοί είναι βάσιμοι λόγοι για να “βρίσκουμε ευχαρίστηση στο νόμο του Θεού”.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: