ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 9-11

«Η Παραβολή για το Ελαιόδεντρο»

  • Ρωμ. 11:16-26 Τι εξεικονίζουν τα διάφορα χαρακτηριστικά του συμβολικού ελαιόδεντρου;
  • Το δέντρο: την εκπλήρωση του σκοπού του Θεού αναφορικά με την Αβραμιαία διαθήκη
  • Ο κορμός: τον Ιησού, το κύριο μέρος του απογόνου του Αβραάμ
  • Τα κλαδιά: τους 144.000, τον πλήρη αριθμό του δευτερεύοντος μέρους του απογόνου του Αβραάμ
  • Τα κλαδιά που «κόπηκαν»: τους φυσικούς Ιουδαίους που απέρριψαν τον Ιησού
  • Τα κλαδιά που “μπολιάστηκαν”: τους χρισμένους με το πνεύμα Χριστιανούς που προήλθαν από τα έθνη

Όπως προειπώθηκε, ο απόγονος του Αβραάμ​—ο Ιησούς και οι 144.000​—θα φέρει ευλογίες σε «όλα τα έθνη της γης».​—Γε 22:18· Ρω 11:12

Τι μαθαίνω εγώ για τον Ιεχωβά από τον τρόπο με τον οποίο εκπλήρωσε τον σκοπό του αναφορικά με τον απόγονο του Αβραάμ;

Ρωμ. 11:16​—Το ήμερο ελαιόδεντρο εξεικονίζει την εκπλήρωση του σκοπού του Θεού αναφορικά με την Αβραμιαία διαθήκη (w11 15/5 σ. 23 ¶13)

Ο απόστολος Παύλος στη συνέχεια παρομοιάζει εκείνους που γίνονται μέρος του σπέρματος του Αβραάμ με τα κλαδιά ενός συμβολικού ελαιόδεντρου.* (Ρωμ. 11:21) Αυτό το ήμερο ελαιόδεντρο εξεικονίζει την εκπλήρωση του σκοπού του Θεού αναφορικά με την Αβραμιαία διαθήκη. Η ρίζα του δέντρου είναι άγια και εξεικονίζει τον Ιεχωβά ως εκείνον που δίνει ζωή στον πνευματικό Ισραήλ. (Ησ. 10:20· Ρωμ. 11:16) Ο κορμός εξεικονίζει τον Ιησού ως το κύριο μέρος του σπέρματος του Αβραάμ. Τα κλαδιά ως σύνολο εξεικονίζουν “τον πλήρη αριθμό” εκείνων που περιλαμβάνονται στο δευτερεύον μέρος του σπέρματος του Αβραάμ.

Ρωμ. 11:17, 20, 21​—Οι χρισμένοι που μπολιάστηκαν στο συμβολικό ελαιόδεντρο πρέπει να συνεχίσουν να εκδηλώνουν πίστη (w11 15/5 σ. 24 ¶15)

Τι έκανε, λοιπόν, ο Ιεχωβά για να εκπληρώσει το σκοπό του; Ο Παύλος εξηγεί ότι μπολιάστηκαν κλαδιά αγριελιάς στο ήμερο ελαιόδεντρο για να αντικαταστήσουν τα κλαδιά που κόπηκαν. (Διαβάστε Ρωμαίους 11:17, 18) Δηλαδή χρισμένοι με το πνεύμα Χριστιανοί που προέρχονταν από τα έθνη, όπως ήταν μερικοί στην εκκλησία της Ρώμης, μπολιάστηκαν μεταφορικά σε αυτό το συμβολικό ελαιόδεντρο. Έτσι έγιναν μέρος του σπέρματος του Αβραάμ. Προηγουμένως, ήταν σαν κλαδιά αγριελιάς, χωρίς καμιά ευκαιρία να περιληφθούν σε αυτή την ειδική διαθήκη. Αλλά ο Ιεχωβά άνοιξε το δρόμο για να γίνουν πνευματικοί Ιουδαίοι.​—Ρωμ. 2:28, 29.

Ρωμ. 11:25, 26​—Ο πλήρης αριθμός των πνευματικών Ισραηλιτών «θα σωθεί» (w11 15/5 σ. 25 ¶19)

Ναι, ο σκοπός του Ιεχωβά σχετικά με τον «Ισραήλ του Θεού» εκπληρώνεται με θαυμαστό τρόπο. (Γαλ. 6:16) Όπως είπε ο Παύλος, «όλος ο Ισραήλ θα σωθεί». (Ρωμ. 11:26) Στον κατάλληλο καιρό του Ιεχωβά, «όλος ο Ισραήλ»​—δηλαδή ο πλήρης αριθμός των πνευματικών Ισραηλιτών—​θα υπηρετούν ως βασιλιάδες και ιερείς στον ουρανό. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει το σκοπό του Ιεχωβά να αποτύχει!

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ρωμ. 9:21-23​—Γιατί πρέπει να αφήνουμε τον Μεγάλο Αγγειοπλάστη, τον Ιεχωβά, να μας διαπλάθει; (w13 15/6 σ. 25 ¶5)

Αλλά τι γίνεται με όσους αρνούνται πεισματικά να αφήσουν τον Μεγάλο Αγγειοπλάστη να τους διαπλάσει; Πώς ασκεί τότε τη θεϊκή εξουσία του; Σκεφτείτε τι συμβαίνει με τον πηλό αν γίνει ακατάλληλος για τον επιθυμητό σκοπό. Ο αγγειοπλάστης μπορεί είτε να κάνει με αυτόν κάποιο άλλο σκεύος είτε να τον πετάξει! Ωστόσο, όταν ο πηλός είναι άχρηστος, συνήθως φταίει ο αγγειοπλάστης. Αυτό δεν ισχύει ποτέ με τον δικό μας Αγγειοπλάστη. (Δευτ. 32:4) Όταν κάποιος δεν διαπλάθεται στα χέρια του Ιεχωβά, φταίει πάντα ο ίδιος. Ο Ιεχωβά ασκεί την εξουσία του ως Αγγειοπλάστης προσαρμόζοντας την πολιτεία του με τους ανθρώπους ανάλογα με το πώς αντιδρούν εκείνοι στις προσπάθειες που κάνει να τους διαπλάσει. Όσοι ανταποκρίνονται κατάλληλα διαμορφώνονται με ωφέλιμο τρόπο. Για παράδειγμα, οι χρισμένοι Χριστιανοί είναι «σκεύη ελέους» που έχουν διαπλαστεί ώστε να γίνουν “σκεύη για αξιότιμη χρήση”. Από την άλλη πλευρά, όσοι εναντιώνονται πεισματικά στον Θεό καταλήγουν να γίνουν «σκεύη οργής . . . άξια για καταστροφή».​—Ρωμ. 9:19-23.

Ρωμ. 10:2​—Γιατί πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η λατρεία μας βασίζεται σε ακριβή γνώση; (it-1 σ. 1054 ¶5)

Παροδηγημένος Ζήλος. Κάποιος μπορεί να εκδηλώνει ειλικρινή ζήλο ή ζηλοτυπία για έναν συγκεκριμένο σκοπό και παρ’ όλα αυτά να έχει άδικο και να δυσαρεστεί τον Θεό. Κάτι τέτοιο ίσχυε για πολλούς Ιουδαίους του πρώτου αιώνα. Αυτοί ανέμεναν να αποκτήσουν δικαιοσύνη μέσω των δικών τους έργων υπό το Μωσαϊκό Νόμο. Ο Παύλος, όμως, έδειξε ότι ο ζήλος τους ήταν παροδηγημένος λόγω έλλειψης ακριβούς γνώσης. Γι’ αυτό, δεν λάβαιναν την πραγματική δικαιοσύνη που έρχεται από τον Θεό. Έπρεπε να διακρίνουν το λάθος τους και να στραφούν στον Θεό μέσω του Χριστού για να λάβουν δικαιοσύνη και ελευθερία από την καταδίκη του Νόμου. (Ρω 10:1-10) Ο Σαύλος από την Ταρσό ήταν ένα από αυτά τα άτομα, διότι έδειχνε ζήλο για τον Ιουδαϊσμό σε υπερβολικό βαθμό, “διώκοντας την εκκλησία του Θεού και ερημώνοντάς την”. Τηρούσε με σχολαστικότητα το Νόμο ως «κάποιος που αποδείχτηκε άμεμπτος». (Γα 1:13, 14· Φλπ 3:6) Ωστόσο, η ζηλοτυπία του για τον Ιουδαϊσμό ήταν παροδηγημένη. Επειδή είχε ειλικρινή καρδιά, ο Ιεχωβά άσκησε παρ’ αξία καλοσύνη μέσω του Χριστού και τον μετέστρεψε στην οδό της αληθινής λατρείας.—1Τι 1:12, 13.

Ρωμ. 9:22-28· 11:1, 5, 17-26. Πολλές προφητείες σχετικά με την αποκατάσταση του Ισραήλ εκπληρώνονται από την εκκλησία των χρισμένων Χριστιανών, της οποίας τα μέλη “κλήθηκαν, όχι μόνο ανάμεσα από τους Ιουδαίους, αλλά και ανάμεσα από τα έθνη”.

Ρωμ. 10:10, 13, 14. Παράλληλα με την αγάπη για τον Θεό και το συνάνθρωπό μας, η ισχυρή πίστη στον Ιεχωβά και στις υποσχέσεις του μπορεί επίσης να μας υποκινεί να συμμετέχουμε με ζήλο στη Χριστιανική διακονία.

Ρωμ. 11:16-24, 33. Πόσο ωραία εξισορροπούνται “η καλοσύνη και η αυστηρότητα του Θεού”! Ναι, «Ο Βράχος—οι ενέργειές του είναι τέλειες, διότι όλες οι οδοί του είναι δικαιοσύνη».—Δευτ. 32:4.

Ρωμ. 10:4 Αγάπη και Δικαιοσύνη στον Αρχαίο Ισραήλ Αλλά ο Νόμος καταργήθηκε όταν ο Ιησούς τον εκπλήρωσε, και αντικαταστάθηκε με κάτι ακόμα καλύτερο.

Ρωμ. 10:8-10 Πώς Μπορείτε να Προφυλάσσετε την Καρδιά Σας; Αυτή η μορφή άσκησης περιλαμβάνει το να εφαρμόζουμε όσα μαθαίνουμε και το να μιλάμε για την πίστη μας.

Ρωμ. 10:7 «Θα σας Δούμε στον Παράδεισο!» Η δυσκολία που παρουσιάζει αυτή η άποψη είναι η εμφανής σύγκρουσή της με τη βιβλική διδασκαλία που υπάρχει σε άλλα σημεία και δείχνει ότι ο Ιησούς πρώτα “κατέβηκε” στον άδη μετά τον θάνατό Του (Ματθ. 12:40· Πράξ. 2:31· Ρωμ. 10:7) και κατόπιν ανέβηκε στον ουρανό».

Ρωμ. 11:33 «Αγόραζε την Αλήθεια και Μην την Πουλάς Ποτέ» Αυτά που μπορούμε να μάθουμε για τη σοφία, τις οδούς και τα έργα του Ιεχωβά δεν έχουν όριο.

Ρωμ. 9:1 Να Λέτε την Αλήθεια Ζητήστε τη βοήθειά τους για να μπορείτε να υπηρετείτε με καθαρή συνείδηση.​

Ρωμ. 10:2 Να Διδάσκετε την Αλήθεια Παρότι ίσως έχουν κάποια γνώση της Γραφής, δεν κατανοούν επακριβώς τις διδασκαλίες της.

Ρωμ. 9:23-26 Ανήκουμε στον Ιεχωβά Η προφητεία του Ωσηέ εκπληρώθηκε όταν ο Ιεχωβά άρχισε να επιλέγει και μη Ιουδαίους ως μελλοντικούς συγκυβερνήτες του Χριστού.

Ρωμ. 9:1-3 Ο Ιεχωβά Αγαπάει Εκείνους που «Καρποφορούν με Υπομονή» Ο ίδιος παραδέχτηκε ευθέως: «Λέω την αλήθεια σύμφωνα με τον Χριστό . . . ότι έχω μεγάλη λύπη και ακατάπαυστο πόνο στην καρδιά μου».

Ρωμ. 10:15 Νεαροί—Μείνετε Σταθεροί Ενάντια στον Διάβολο Ενώ τα κυριολεκτικά υποδήματα των Ρωμαίων στρατιωτών τούς πήγαιναν στον πόλεμο, τα συμβολικά υποδήματα των Χριστιανών τούς βοηθούν να μεταδώσουν ένα άγγελμα ειρήνης.

Ρωμ. 11:33, 34 Γονείς, Βοηθάτε Εσείς το Παιδί σας να Προοδεύσει ως το Βάφτισμα; Όπως συμβαίνει και με άλλους βαφτισμένους μαθητές, θα εξακολουθήσει να αυξάνει σε γνώση για τον σκοπό του Ιεχωβά σε όλη του τη ζωή, ακόμα και σε όλη την αιωνιότητα.​

Ρωμ. 10:17 Γνωρίζετε Εσείς τον Ιεχωβά Όπως ο Νώε, ο Δανιήλ και ο Ιώβ; Πώς έμαθε ο Νώε για τον σκοπό του Ιεχωβά σχετικά με την ανθρωπότητα; Η πίστη «έρχεται ως επακόλουθο αυτού που ακούει κανείς».

Ρωμ. 10:9, 10 Να Ασκείτε την Πίστη σας στις Υποσχέσεις του Ιεχωβά Διότι με την καρδιά ασκεί κανείς πίστη για δικαιοσύνη, αλλά με το στόμα κάνει δημόσια διακήρυξη για σωτηρία».​

Ρωμ. 11:33 Να Αναζητάτε Κάτι Πολύ Καλύτερο από το Χρυσάφι Συνεχίστε να καταβάλλετε προσπάθειες, και θα βρίσκετε πολύτιμους Γραφικούς βόλους θεϊκής σοφίας και καθοδηγίας.

Ρωμ. 9:21 Ας Εκτιμούμε τον Ιεχωβά ως τον Αγγειοπλάστη Μας Κάποιοι άλλοι τους οποίους ο Θεός έβλεπε σαν πιθανά σκεύη «για αξιότιμη χρήση» περιλάμβαναν πρώην μέθυσους, ανήθικους και κλέφτες.

Ρωμ. 10:12 Διακρατήστε την Ουδετερότητά σας σε έναν Διαιρεμένο Κόσμο Εντούτοις, πρέπει να θυμόμαστε ότι, στα μάτια του Θεού, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.​

Ρωμ. 10:4 Πρέπει να Ασκούν οι Χριστιανοί Λατρεία σε Ιερά; Η ώρα ήρθε όταν ο Ιησούς, μέσω του θυσιαστικού θανάτου του, τερμάτισε το Ιουδαϊκό σύστημα λατρείας το οποίο βασιζόταν στον Νόμο του Μωυσή.

Ρωμ. 11:33 Ο Ιεχωβά Καθοδηγεί τον Λαό του στην Οδό της Ζωής Αν λοιπόν ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ για να εξετάσουμε τον Λόγο του Θεού, ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ για να κατανοήσουμε τη σημασία του για εμάς και ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ υπακούοντας στην καθοδηγία του Θεού τώρα, μπορούμε να αναμένουμε ότι θα επιβιώσουμε από τη μεγάλη θλίψη και θα μαθαίνουμε σε όλη την αιωνιότητα για τον πάνσοφο και στοργικό Θεό μας, τον Ιεχωβά.​

Ρωμ. 10:15 Να Μιμείστε τους Στενούς Φίλους του Ιεχωβά Μπορούμε να μιμούμαστε την πίστη της Μαρίας ακούγοντας προσεκτικά όσα μαθαίνουμε για τον Ιεχωβά και τους σκοπούς του, κάνοντας στοχασμούς γύρω από πνευματικές αλήθειες και μιλώντας με χαρά σε άλλους για όσα έχουμε μάθει.​

Ρωμ. 11:33 Ο Ιεχωβά τον Αποκάλεσε “Φίλο Του” Ο Αβραάμ είχε στη διάθεσή του μόνο ένα μικρό μέρος από τον πλούτο της σοφίας που περιέχει τώρα η Γραφή

Ρωμ. 9:11, 16 «Θα Πάμε με Εσάς» Γιατί δεν πρέπει να μας ανησυχεί ο αριθμός εκείνων που τρώνε από το ψωμί και πίνουν από το κρασί στην Ανάμνηση;​

Ρωμ. 10:12 Να Είστε Αποφασισμένοι να “Παραμένει η Αδελφική σας Αγάπη”! Ωστόσο, η Χριστιανοσύνη «αγκαλιάζει» όλους τους πιστούς, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Ρωμ. 10:10 «Δώσε μας Περισσότερη Πίστη» Αυτό συμφωνεί με τη δήλωση του Παύλου: «Η πίστη . . . έρχεται ως επακόλουθο αυτού που ακούει κανείς». (Ρωμ. 10:17) … Ναι, η «δημόσια διακήρυξη για σωτηρία» είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξουμε ότι έχουμε πίστη στην καρδιά μας.​

Ρωμ. 10:17 Να Στοχάζεστε Πνευματικά Πράγματα Θα συμφωνείτε ασφαλώς ότι, ανάμεσα στα πιο γνωστά βιβλία της Γραφής, είναι και τα Ευαγγέλια, με τις αφηγήσεις τους για τη ζωή και τη διακονία του Ιησού.

Ρωμ. 10:13 Μπορούμε Όντως να Βρούμε τον Θεό; Η σοφία των οδών του είναι “ανεξιχνίαστη”. (Ρωμαίους 11:33) … Ο Ιεχωβά είναι πρόθυμος να σώσει όλους όσους δείχνουν κατάλληλο σεβασμό για το όνομά του.​

Ρωμ. 10:11 Μήπως Έχετε Απογοητευτεί από τον Θεό; Ο Θεός, που είναι πάνσοφος, είχε την καλύτερη λύση​—μια λύση η οποία δεν μας απογοητεύει. (Ρωμαίους 11:33) … Κανένας που εναποθέτει την πίστη του σε αυτόν και στον Γιο του δεν θα απογοητευτεί.​

Ρωμ. 11:33 Η Επιστήμη Έχει τους Περιορισμούς Της Πόσο ανεξερεύνητες είναι οι κρίσεις του και ανεξιχνίαστες οι οδοί του!»​

Ρωμ. 11:33-36 Εκτιμάτε Αυτά που σας Έχουν Δοθεί; Ας δείχνουμε λοιπόν όλοι μας, νέοι και ηλικιωμένοι, την εκτίμησή μας, φανερώνοντας με τον τρόπο της ζωής μας τη φλογερή επιθυμία μας να δίνουμε στον Ιεχωβά «δόξα στους αιώνες».​

Ρωμ. 11:25, 26α «Τώρα Είστε Λαός του Θεού» Αυτός ο νέος λαός που θα έφερε το όνομα του Ιεχωβά θα περιλάμβανε τόσο Ιουδαίους όσο και μη Ιουδαίους πιστούς.

Ρωμ. 10:9, 10 Είστε Πεπεισμένοι ότι Έχετε την Αλήθεια; Γιατί; Διότι με την καρδιά ασκεί κανείς πίστη για δικαιοσύνη, αλλά με το στόμα κάνει δημόσια διακήρυξη για σωτηρία».

Ρωμ. 11:33 Πρέπει να Προσεύχεστε; Μολονότι η Γραφή αναφέρει ότι ο Ιεχωβά* Θεός γνωρίζει τα πάντα, δείχνει επίσης ότι δεν τον ενδιαφέρει απλώς να συλλέγει στοιχεία για τους λάτρεις του.

Ρωμ. 10:13-15 Ιεχωβά—Ο Προμηθευτής μας και ο Προστάτης Μας Ή μπορεί να είστε ένα από τα χιλιάδες άτομα που γνώρισαν την αλήθεια μέσω του κηρύγματος κάποιων άλλων υπηρετών του Ιεχωβά.​

Ρωμ. 10:17 «Ανακηρύχτηκε Δίκαιη Μέσω Έργων» Σύμφωνα με τη Γραφή, “η πίστη έρχεται ως επακόλουθο αυτού που ακούει κανείς”.

Ρωμ. 10:2 Η Δημιουργία Αποκαλύπτει τον Ζωντανό Θεό Όσοι προωθούν τέτοιες απόψεις ίσως μας θυμίζουν κάποιους τον πρώτο αιώνα οι οποίοι είχαν ζήλο για τον Θεό «αλλά όχι σύμφωνα με ακριβή γνώση».

Ρωμ. 11:17-26, 33 Το Σκαπανικό Ενισχύει τη Σχέση μας με τον Θεό Και ο απόστολος Παύλος, αφού ανέλυσε το θαυμάσιο τρόπο με τον οποίο εκπληρωνόταν ο σκοπός του Ιεχωβά για τον πνευματικό Ισραήλ, αναφώνησε: «Ω! βάθος πλούτου και σοφίας και γνώσης του Θεού!»​

Ρωμ. 9:20 Ποτέ Μην “Εξοργιστείτε Εναντίον του Ιεχωβά” Επομένως, η ταπεινοφροσύνη και η μετριοφροσύνη πρέπει να μας βοηθούν να παραδεχόμαστε ότι η κατανόησή μας είναι περιορισμένη.

Ρωμ. 9:19-23 Να Αφήνετε τη Διαπαιδαγώγηση του Ιεχωβά να σας Διαπλάθει Από την άλλη πλευρά, όσοι εναντιώνονται πεισματικά στον Θεό καταλήγουν να γίνουν «σκεύη οργής . . . άξια για καταστροφή».​

Ρωμ. 11:33 Να Εκτιμάτε τη Γενναιοδωρία και τη Λογικότητα του Ιεχωβά Ποτέ δεν θα μάθουμε τα πάντα για αυτόν.

Ρωμ. 11:33 Να Εκτιμάτε την Οσιότητα και τη Συγχωρητικότητα του Ιεχωβά Ασφαλώς, το ίδιο μπορεί να λεχθεί για την αγάπη και για τις έξι ιδιότητες που εξετάσαμε.​

Ρωμ. 10:13-15 Είστε “Ζηλωτές για Καλά Έργα”; Κάτι που θα μας βοηθήσει είναι να κάνουμε σκέψεις γύρω από τα όσα επιτελεί ο Ιεχωβά μέσω του έργου κηρύγματος.

Ρωμ. 10:13 Να Τιμάτε το Μεγάλο Όνομα του Ιεχωβά Πρώτον, πρέπει να το διακηρύττουμε σε άλλους, αναγνωρίζοντας ότι μόνο όσοι “επικαλεστούν το όνομα του Ιεχωβά θα σωθούν”.

Ρωμ. 10:9 Η Ανάσταση του Ιησού—Συνέβη Πραγματικά; Ο Ιεχωβά τον ανέστησε από τους νεκρούς.

Ρωμ. 9:1 Να Προσέχετε τις Προθέσεις της Καρδιάς Αν δεχόμαστε τις συμβουλές της Γραφής και εφαρμόζουμε τις αρχές της, θα εκπαιδεύουμε τη συνείδησή μας​—τη φωνή που λειτουργεί μέσα μας “δίνοντας μαρτυρία”.

Ρωμ. 11:33 Να Καλλιεργείτε το Πνεύμα του “Μικρότερου” Πόσο ανεξερεύνητες είναι οι κρίσεις του και ανεξιχνίαστες οι οδοί του!»

Ρωμ. 10:2 Αποτελεί η Θρησκευτική Πίστη Συναισθηματικό Δεκανίκι; Αναφορικά με μερικούς θρησκευόμενους των ημερών του, ο Παύλος έγραψε: «Μαρτυρώ σχετικά με αυτούς ότι έχουν ζήλο για τον Θεό αλλά όχι σύμφωνα με ακριβή γνώση».

Ρωμ. 11:33, 34 «Ο Παλαιός των Ημερών Κάθησε» Αλλά θα έπρεπε άραγε να αναμένουμε ότι μπορούμε να αντιληφθούμε πλήρως τον ασύγκριτα σοφό Θεό;​

Ρωμ. 9:20-24 Μάθετε από την Υπομονή του Ιεχωβά και του Ιησού Θα μπορούσε να τερματίσει την πονηρία οποιαδήποτε στιγμή, αλλά περιμένει τον κατάλληλο καιρό.

Ρωμ. 10:11 «Δεν Γνωρίζετε Ούτε την Ημέρα Ούτε την Ώρα» Είμαστε πεπεισμένοι ότι, εφόσον εμπιστευόμαστε πλήρως στον Ιεχωβά και βάζουμε τη Βασιλεία του στην πρώτη θέση, δεν θα απογοητευτούμε.​

Ρωμ. 10:13, 14 Γιατί Πρέπει να Χρησιμοποιούμε το Όνομα του Θεού; Δεν απορούμε που ο Ιεχωβά θέλει να γνωστοποιούμε το όνομά του!​

Ρωμ. 10:13-15 Βοηθήστε τους Ανθρώπους να “Ξυπνήσουν από τον Ύπνο” Το κήρυγμά μας αποτελεί έκφραση του ελέους του Θεού, διότι δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να αλλάξουν και να λάβουν «αιώνια ζωή».

Ρωμ. 10:13, 14 Διατηρήστε το Αίσθημα του Επείγοντος Ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αν οι άνθρωποι δεχτούν ή απορρίψουν το άγγελμα της Βασιλείας; Όταν αναλογίζεστε ότι το κήρυγμά μας μπορεί να σώσει ζωές, πιθανότατα νιώθετε την επιτακτική ανάγκη να μιλήσετε στους άλλους για τα καλά νέα.

Ρωμ. 10:11, 12 “Να Έχετε Αγάπη Μεταξύ Σας” Δέχονταν στη Χριστιανική εκκλησία ανθρώπους από όλα τα έθνη, επειδή πίστευαν ότι «δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ Ιουδαίου και Έλληνα, γιατί υπάρχει ο ίδιος Κύριος πάνω σε όλους».


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: