ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 12-14

«Τι Σημαίνει να Δείχνετε Χριστιανική Αγάπη»

Ρωμ. 12:10, 17-21 Όταν κάποιος μας αδικεί, η Χριστιανική αγάπη δεν απαιτεί απλώς να μην ανταποδώσουμε​—πρέπει να κάνουμε και κάτι ακόμα. «Αν πεινάει ο εχθρός σου, τρέφε τον· αν διψάει, δίνε του να πιει· διότι κάνοντάς το αυτό θα συσσωρεύσεις πυρωμένα κάρβουνα στο κεφάλι του». (Ρω 12:20) Η καλοσύνη που δείχνουμε σε κάποιον που μας έχει φερθεί άσχημα μπορεί να τον κάνει ακόμα και να μετανιώσει για τις πράξεις του. Πώς νιώσατε εσείς όταν κάποιος που πληγώσατε άθελά σας σάς φέρθηκε με καλοσύνη;

Αδελφή αντιμετωπίζει άσχημη συμπεριφορά από μια συνάδελφό της, το ίδιο βράδυ μιλάει με κάποιον πρεσβύτερο, και την επόμενη μέρα φέρεται με καλοσύνη στη συνάδελφό της

Ρωμ. 12:10​—Να νιώθετε στοργή για τους συγχριστιανούς σας (it-2 1036)

Η αδελφική αγάπη (φιλαδελφία, Κείμενο· κατά κυριολεξία, «στοργή για αδελφό») πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε όλα τα μέλη της Χριστιανικής εκκλησίας. (Ρω 12:10· Εβρ 13:1· βλέπε επίσης 1Πε 3:8.) Επομένως, οι σχέσεις μέσα στην εκκλησία πρέπει να είναι τόσο στενές, ισχυρές και ένθερμες όπως σε μια φυσική οικογένεια. Μολονότι τα μέλη της εκκλησίας ήδη εκδηλώνουν αδελφική αγάπη, παροτρύνονται να το κάνουν αυτό σε πληρέστερο βαθμό.—1Θε 4:9, 10.

Η λέξη φιλόστοργος του πρωτότυπου ελληνικού κειμένου, η οποία σημαίνει «αυτός που νιώθει τρυφερή στοργή», χρησιμοποιείται για ένα άτομο το οποίο συνδέεται με κάποιο άλλο με ένθερμη, στενή σχέση. Το ρήμα στέργω, από το οποίο παράγεται το ένα από τα δύο συνθετικά αυτής της λέξης, χρησιμοποιούνταν συχνά για να δηλώσει φυσική στοργή, όπως αυτή που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας. Ο απόστολος Παύλος παρότρυνε τους Χριστιανούς να καλλιεργούν αυτή την ιδιότητα. (Ρω 12:10) Ο Παύλος έδειξε επίσης ότι οι τελευταίες ημέρες θα χαρακτηρίζονταν από “άστοργους” ανθρώπους και ότι τέτοιου είδους άτομα είναι άξια θανάτου.—2Τι 3:3· Ρω 1:31, 32.

Ρωμ. 12:17-19​—Όταν σας αδικούν, μην ανταποδίδετε (w09 15/10 σ. 8 ¶3· w07 1/7 σ. 24, 25 ¶12, 13)

Διαβάστε Ρωμαίους 12:17. Ο Παύλος εξήγησε πως, όταν αντιμετωπίζουμε εχθρότητα, δεν πρέπει να ανταποδίδουμε τα ίσα. Η εφαρμογή αυτής της συμβουλής είναι ιδιαίτερα σημαντική σε θρησκευτικά διαιρεμένες οικογένειες. Ο γαμήλιος σύντροφος που είναι Χριστιανός αντιστέκεται στον πειρασμό να ανταποδώσει έναν άστοργο λόγο ή μια άστοργη ενέργεια. Το να “ανταποδίδουμε κακό αντί κακού” δεν έχει κανένα όφελος. Απεναντίας, μια τέτοια στάση μπορεί μόνο να χειροτερέψει την κατάσταση.

Η επόμενη νουθεσία του Παύλου σχετικά με το πώς πρέπει να φερόμαστε σε ομόπιστους και σε μη ομόπιστους είναι η εξής: «Να μην ανταποδίδετε κακό αντί κακού σε κανέναν». Αυτή η δήλωση είναι λογική συνέπεια όσων είπε προηγουμένως: «Να αποστρέφεστε ό,τι είναι πονηρό». Εξάλλου, πώς θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποστρέφεται πραγματικά ό,τι είναι πονηρό ή κακό αν χρησιμοποιούσε το κακό ως μέσο για να ανταποδίδει στους άλλους; Αυτό θα ήταν το αντίθετο του να έχει «ανυπόκριτη» αγάπη. Κατόπιν ο Παύλος λέει: «Να προνοείτε για καλά πράγματα ενώπιον όλων των ανθρώπων». (Ρωμαίους 12:9, 17) Πώς εφαρμόζουμε εμείς αυτά τα λόγια;

Με ποια έννοια είναι η διαγωγή μας φανερή «ενώπιον όλων των ανθρώπων»; Νωρίτερα, στην επιστολή του προς τους Κορινθίους, ο Παύλος έγραψε τα εξής σχετικά με το διωγμό που αντιμετώπιζαν οι απόστολοι: «Έχουμε γίνει θεατρικό θέαμα στον κόσμο, και σε αγγέλους και σε ανθρώπους. . . . Όταν μας εξυβρίζουν, ευλογούμε· όταν μας διώκουν, αντέχουμε· όταν μας δυσφημούν, ικετεύουμε». (1 Κορινθίους 4:9-13) Παρόμοια, τους αληθινούς Χριστιανούς σήμερα τους παρακολουθούν οι άνθρωποι αυτού του κόσμου. Όταν οι γύρω μας παρατηρούν ότι κάνουμε καλά πράγματα ακόμα και όταν υφιστάμεθα άδικη μεταχείριση, ίσως δείξουν προθυμία να δουν το Χριστιανικό μας άγγελμα με πιο ευνοϊκή διάθεση.—1 Πέτρου 2:12.

Ρωμ. 12:20, 21​—Να νικάτε το κακό με την καλοσύνη (w12 15/11 σ. 29 ¶13)

Κάποιες φορές ίσως κρίνετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε ένα άτομο που σας αδίκησε ώστε να εκτιμήσει τους Χριστιανικούς κανόνες. Ο απόστολος Παύλος έγραψε: «“Αν πεινάει ο εχθρός σου, τρέφε τον· αν διψάει, δίνε του να πιει· διότι κάνοντάς το αυτό θα συσσωρεύσεις πυρωμένα κάρβουνα στο κεφάλι του”. Να μην αφήνεις τον εαυτό σου να νικιέται από το κακό αλλά να νικάς το κακό με το καλό». (Ρωμ. 12:20, 21) Αντιδρώντας με καλοσύνη στις προκλήσεις των άλλων, μπορεί να μαλακώσετε ακόμη και την πιο σκληρή στάση και να φέρετε στην επιφάνεια τον καλό τους εαυτό. Δείχνοντας κατανόηση, ακόμη και συμπόνια, για το φταίχτη, ίσως μπορέσετε να τον βοηθήσετε να μάθει τις Βιβλικές αλήθειες. Ούτως ή άλλως, η πραότητά σας θα του δώσει την ευκαιρία να συλλογιστεί την καλή σας διαγωγή.​—1 Πέτρ. 2:12· 3:16.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ρωμ. 12:1​—Τι σημαίνει αυτό το εδάφιο; (lvs σ. 76, 77 ¶5, 6)

Οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή συνδέεται με τη λατρεία μας προς τον Ιεχωβά. Ο Παύλος το εξήγησε αυτό λέγοντας: «Να παρουσιάσετε το σώμα σας ως ζωντανή θυσία, άγια και ευπρόσδεκτη στον Θεό». (Ρωμαίους 12:1) Ο Ιησούς είπε: «Πρέπει να αγαπάς τον Ιεχωβά τον Θεό σου με όλη σου την καρδιά και με όλη σου την ψυχή και με όλη σου τη διάνοια και με όλη σου τη δύναμη». (Μάρκος 12:30) Πρέπει πάντοτε να δίνουμε στον Ιεχωβά το καλύτερο. Στον αρχαίο Ισραήλ, όταν κάποιος θυσίαζε στον Ιεχωβά ένα ζώο, απαιτούνταν να προσφέρει ένα υγιές ζώο. Αν η θυσία είχε ελάττωμα, ο Θεός δεν τη δεχόταν. (Λευιτικό 22:18-20) Παρόμοια, ο Ιεχωβά θα μπορούσε να μη δεχτεί τη λατρεία που του προσφέρουμε εμείς. Γιατί το λέμε αυτό;

Πώς μπορεί να επηρεάσει η ψυχαγωγία μας τη λατρεία μας προς τον Ιεχωβά; Ο Ιεχωβά μάς λέει: «Πρέπει να είστε άγιοι, επειδή εγώ είμαι άγιος». (1 Πέτρου 1:14-16· 2 Πέτρου 3:11) Ο Ιεχωβά δέχεται τη λατρεία μας μόνο αν είναι άγια, δηλαδή καθαρή. (Δευτερονόμιο 15:21) Η λατρεία μας δεν μπορεί να είναι καθαρή αν κάνουμε πράγματα που μισεί ο Ιεχωβά, που είναι για παράδειγμα ανήθικα, βίαια ή έχουν σχέση με τους δαίμονες. (Ρωμαίους 6:12-14· 8:13) Αλλά ο Ιεχωβά θα δυσαρεστούνταν ακόμη και αν επιτρέπαμε στον εαυτό μας να ψυχαγωγείται με τέτοια πράγματα. Ως αποτέλεσμα, η λατρεία μας δεν θα ήταν καθαρή και αποδεκτή από τον Ιεχωβά, και θα πάθαινε σοβαρή ζημιά η σχέση μας μαζί του.

Ρωμ. 13:1​—Με ποιον τρόπο είναι οι ανώτερες εξουσίες «τοποθετημένες στις σχετικές τους θέσεις από τον Θεό»; (w08 15/6 σ. 31 ¶4)

Με ποιον τρόπο είναι οι ανώτερες εξουσίες «τοποθετημένες στις σχετικές τους θέσεις από τον Θεό»; Οι κοσμικές εξουσίες «βρίσκονται τοποθετημένες στις σχετικές τους θέσεις από τον Θεό» με την έννοια ότι κυβερνούν με την άδεια του Θεού, και σε ορισμένες περιπτώσεις ο Θεός πρόβλεψε τη διακυβέρνησή τους. Αυτό γίνεται φανερό από όσα προείπε η Γραφή για κάποιους κυβερνήτες.

Ρωμ. 12:20—Πώς “συσσωρεύουμε πυρωμένα κάρβουνα” στο κεφάλι ενός εχθρού; Στους Βιβλικούς χρόνους, έβαζαν το μετάλλευμα σε καμίνι και τοποθετούσαν μια στρώση κάρβουνα από πάνω και μια από κάτω. Η αυξημένη θερμότητα που υπήρχε από πάνω συντελούσε στο να λιώσει το μετάλλευμα και να διαχωριστεί από τις προσμείξεις. Παρόμοια, εμείς βάζουμε πυρωμένα κάρβουνα στο κεφάλι ενός εχθρού κάνοντας καλές πράξεις για αυτόν ώστε η σκληρότητά του να «λιώσει» και οι καλές του ιδιότητες να έρθουν στην επιφάνεια.

Ρωμ. 12:21—Πώς “νικάμε το κακό με το καλό”; Ένας τρόπος είναι με το να συνεχίζουμε άφοβα το θεόδοτο έργο μας κηρύγματος των καλών νέων της Βασιλείας ώσπου αυτό να ολοκληρωθεί σε βαθμό που ικανοποιεί τον Ιεχωβά.—Μάρκ. 13:10.

Ρωμ. 13:1—Με ποιον τρόπο είναι οι ανώτερες εξουσίες «τοποθετημένες στις σχετικές τους θέσεις από τον Θεό»; Οι κοσμικές εξουσίες «βρίσκονται τοποθετημένες στις σχετικές τους θέσεις από τον Θεό» με την έννοια ότι κυβερνούν με την άδεια του Θεού, και σε ορισμένες περιπτώσεις ο Θεός πρόβλεψε τη διακυβέρνησή τους. Αυτό γίνεται φανερό από όσα προείπε η Γραφή για κάποιους κυβερνήτες.

Ρωμ. 12:17, 19. Αν εκδικούμαστε για το κακό είναι σαν να παίρνουμε στα χέρια μας κάτι που πρέπει να αφήνουμε στον Ιεχωβά. Πόσο αυθάδεις θα ήμασταν αν “ανταποδίδαμε κακό αντί κακού”!

Ρωμ. 14:14, 15. Δεν πρέπει να λυπούμε ή να σκανδαλίζουμε τον αδελφό μας με την τροφή ή το ποτό που του προσφέρουμε.

Ρωμ. 14:17. Το να έχει κάποιος ευνοϊκή υπόσταση ενώπιον του Θεού δεν εξαρτάται πρωτίστως από αυτό που τρώει ή πίνει ούτε από αυτό που δεν τρώει ή δεν πίνει. Απεναντίας, σχετίζεται με τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και τη χαρά.

Ρωμ. 12:9 Αγάπη και Δικαιοσύνη Παρά την Πονηρία Μιμούμενοι τον Ιεχωβά, εμείς ως Μάρτυρές του αποστρεφόμαστε την κακοποίηση παιδιών και δεν την ανεχόμαστε μέσα στη Χριστιανική εκκλησία.​

Ρωμ. 12:3 Μην Ξεγελιέστε από τη «Σοφία Αυτού του Κόσμου» Αντίθετα δηλώνει: «Μην κάνετε τίποτα από φιλόνικη διάθεση ή από εγωισμό, αλλά με ταπεινοφροσύνη να θεωρείτε τους άλλους ανώτερους από εσάς».​

Ρωμ. 12:2 Να Δείχνετε Κατανόηση για τους Άλλους στη Διακονία Σας Ενόσω ήταν στη γη, ο Ιησούς μπορούσε να “χαίρεται με όσους χαίρονταν” και να “κλαίει με όσους έκλαιγαν”. (Ρωμ. 12:15) … Μπορεί να απαιτηθεί χρόνος προκειμένου να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν τέτοιες αλλαγές.​

Ρωμ. 12:15 Να Δείχνετε Ενδιαφέρον για τα Αισθήματα των Άλλων Δείχνουμε «κατανόηση για τους άλλους» όταν προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς νιώθουν και να νιώσουμε και εμείς το ίδιο.

Ρωμ. 12:20 Αγαθότητα—Πώς Μπορείτε να την Καλλιεργήσετε; Ναι, το πνεύμα του Θεού μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε να αγαπάμε το καλό και να απορρίπτουμε το κακό. (Ρωμ. 12:9) … Ως αποτέλεσμα, αυτό μπορεί να μαλακώσει τη διάθεσή τους και να λιώσει τη σκληρότητά τους.​

Ρωμ. 12:9 Νεαροί, ο Δημιουργός σας Θέλει να Είστε Ευτυχισμένοι Θέλει να ζούμε σύμφωνα με τις θεϊκές αρχές και να μισούμε το κακό.

Ρωμ. 12:20 Καλοσύνη—Μια Ιδιότητα που Εκδηλώνεται με Λόγια και Πράξεις Όταν δείχνουμε καλοσύνη σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που μας εναντιώνονται, μπορεί να ζεστάνουμε την καρδιά τους και να κάνουμε την εχθρότητά τους να λιώσει.

Ρωμ. 12:12 Να Εμπιστεύεστε στον Ιεχωβά και θα Ζήσετε! Η ελπίδα μάς δίνει την πεποίθηση ότι ο ουράνιος Πατέρας μας θα ενεργήσει.​

Ρωμ. 12:10 Ανήκουμε στον Ιεχωβά Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι εκείνοι που ανήκουν πραγματικά στον Ιεχωβά πρέπει να τάσσονται σταθερά υπέρ της δικαιοσύνης και κατά της πονηρίας. (Ρωμ. 12:9) … Αγαπάμε δε και σεβόμαστε τους συλλάτρεις μας, αναγνωρίζοντας ότι και εκείνοι ανήκουν στον Ιεχωβά.​

Ρωμ. 12:12 Θα Μπορούσε να Έχει την Εύνοια του Θεού Όπως ρίχνουμε ξύλα σε μια φωτιά για να την κρατήσουμε αναμμένη, παρόμοια χρειάζεται να κρατάμε την αγάπη μας για τον Θεό αναμμένη μελετώντας τακτικά τον Λόγο του, στοχαζόμενοι τα όσα διαβάζουμε και εγκαρτερώντας στην προσευχή.

Ρωμ. 13:1-4 Γνωρίστε τον Εχθρό Σας Αναμένει επίσης να υπακούμε στους νόμους των ανθρώπινων κυβερνήσεων όταν αυτοί οι νόμοι δεν συγκρούονται με τους κανόνες του.

Ρωμ. 12:18 Ειρήνη—Πώς Μπορείτε να τη Βρείτε; Ωστόσο, ο Ιεχωβά μάς προτρέπει να είμαστε «ειρηνικοί με όλους τους ανθρώπους».

Ρωμ. 12:1 Βάφτισμα—Απαίτηση για τους Χριστιανούς Όταν παρουσιάζονται για βάφτισμα, αυτοί οι νέοι μαθητές επιβεβαιώνουν ότι έχουν απαρνηθεί τον εαυτό τους και ότι είναι αποφασισμένοι να υπηρετούν τον Θεό με όλη τους τη δύναμη, τους πόρους και τις ικανότητες.

Ρωμ. 12:3 Διαπαιδαγώγηση—Απόδειξη της Αγάπης του Θεού Ο απόστολος Παύλος έγραψε: «Λέω σε όποιον είναι ανάμεσά σας να μη σκέφτεται για τον εαυτό του κάτι παραπάνω από όσο είναι απαραίτητο να σκέφτεται, αλλά να σκέφτεται έτσι ώστε να έχει σωφροσύνη».​

Ρωμ. 12:13 Φιλοξενία—Απολαυστική και Απαραίτητη! Αυτός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ακολουθούμε «την πορεία της φιλοξενίας».​

Ρωμ. 12:12 Χαρά—Μια Ιδιότητα που μας Χορηγεί ο Θεός Χάρη στο έλεος του Θεού, έχουμε τη ζωντανή ελπίδα ότι σύντομα θα έρθει ένας νέος κόσμος.

Ρωμ. 12:18 Να Προοδεύετε ως Πνευματικό Άτομο! Πώς μας βοηθάει η συμβουλή του Παύλου στην εκκλησία της Ρώμης να χειριζόμαστε τις διενέξεις;

Ρωμ. 13:14 Τι Σημαίνει να Είναι Κάποιος Πνευματικό Άτομο; Δεν συμφωνείτε ότι αυτά τα οφέλη μάς δίνουν βάσιμους λόγους για να “ντυθούμε τον Κύριο Ιησού Χριστό”;​

Ρωμ. 12:9 Οι φίλοι του Θεού αγαπούν ό,τι αγαπάει εκείνος και μισούν ό,τι μισεί εκείνος.​

Ρωμ. 12:3 Ποιο Είδος Αγάπης Φέρνει Αληθινή Ευτυχία; Οι άνθρωποι που αγαπούν υπερβολικά τον εαυτό τους έχουν μεγαλύτερη ιδέα για τον εαυτό τους από όσο χρειάζεται.

Ρωμ. 12:1 Γονείς—Βοηθήστε τα Παιδιά σας να Γίνουν “Σοφά για Σωτηρία” Το κάθε παιδί χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τη δική του «δύναμη της λογικής» ώστε να αναπτύξει πεποίθηση για τη Γραφική αλήθεια.

Ρωμ. 14:12 Δεν πρέπει να αναμένουν από κάποιον τρίτο, ακόμα και αν είναι γιατρός, να αποφασίσει για λογαριασμό τους, ούτε πρέπει να επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Ρωμ. 14:12 Η Σωστή Άποψη για τα Λάθη Ακόμη και αν τώρα καταφέρουμε να γλιτώσουμε τις συνέπειες του λάθους μας, πρέπει να θυμόμαστε ότι τελικά «ο καθένας μας θα δώσει λογαριασμό για τον εαυτό του στον Θεό».​

Ρωμ. 12:1, 2 Η Μάχη για τη Διάνοιά Σας—Πώς να την Κερδίσετε Να χρησιμοποιείτε τις θεόδοτες ικανότητες σκέψης σας και τη δύναμη της λογικής σας για να κάνετε την αλήθεια κτήμα σας.​

Ρωμ. 12:2 Να Προσηλώνετε την Καρδιά σας σε Πνευματικούς Θησαυρούς Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε ολόκαρδη αγάπη για τη Βασιλεία του Θεού; Ομολογουμένως, πολλοί από εμάς έχουμε κάνει αλλαγές που μεταμόρφωσαν τη ζωή μας ώστε να γίνουμε υπήκοοι της Βασιλείας του Θεού.

Ρωμ. 12:13 Να Βοηθάτε τους «Ξένους Κατοίκους» να “Υπηρετούν τον Ιεχωβά με Χαρά” Επίσης, οι απόστολοι Παύλος και Πέτρος πρότρεψαν τους Χριστιανούς να είναι φιλόξενοι ο ένας προς τον άλλον.

Ρωμ. 12:4-8 Γιατί η Μετριοφροσύνη Παραμένει Σημαντική Ίσως παίρνουμε πολύ στα σοβαρά τον εαυτό μας ή τα προνόμιά μας. (Ρωμ. 12:16) Μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε όλα αυτά για να δοξάζουμε Εκείνον και να ωφελούμε τους άλλους.

Ρωμ. 12:3-5 «Αυτά να τα Εμπιστευτείς σε Πιστούς Ανθρώπους» Διότι όπως έχουμε σε ένα σώμα πολλά μέλη, αλλά τα μέλη δεν έχουν όλα την ίδια λειτουργία, έτσι και εμείς, αν και πολλοί, είμαστε ένα σώμα σε ενότητα με τον Χριστό».

Ρωμ. 12:19 Μπορείτε να Παραμένετε Μετριόφρονες υπό Δοκιμασία Η μετριοφροσύνη μπορεί επίσης να μας βοηθάει να “νικάμε το κακό με το καλό”. (Ρωμ. 12:21) Ο Ιησούς γνώριζε ότι η εκδίκηση ανήκει στον Ιεχωβά.

Ρωμ. 12:12 Πραότητα—Πορεία Σοφίας Ο Ιεχωβά θα απαντήσει και στις δικές μας ένθερμες ικεσίες για άγιο πνεύμα αν “εγκαρτερούμε στην προσευχή”.​

Ρωμ. 12:10 Να Ρίχνετε Κάθε Ανησυχία σας στον Ιεχωβά Επειδή καθώς δείχνετε αδελφική αγάπη, τρυφερή στοργή και τιμή, θα αποφεύγετε καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία.

Ρωμ. 13:1 Απελευθερώθηκαν από την Ψεύτικη Θρησκεία Παρότι ειλικρινείς, οι αδελφοί δεν είχαν πάντα τη σωστή άποψη για την υποταγή στις κοσμικές κυβερνήσεις.

Ρωμ. 14:12 Θεωρείτε Εσείς Εξαιρετικά Πολύτιμο το Βιβλίο του Ιεχωβά; Βέβαια, αυτό είναι προσωπική απόφαση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Θεός μάς θεωρεί υπεύθυνους για τις αποφάσεις που παίρνουμε.

Ρωμ. 12:21 Παρηγοριά σε Καιρό Στενοχώριας Έλαβα σοβαρά υπόψη τα λόγια του αποστόλου Παύλου στο εδάφιο Ρωμαίους 12:21: “Να μην αφήνεις τον εαυτό σου να νικιέται από το κακό αλλά να νικάς το κακό με το καλό”.

Ρωμ. 13:11-14 Γιατί Πρέπει “να Είμαστε σε Εγρήγορση”; Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Παύλος είπε στους Χριστιανούς ότι δεν πρέπει να “κάνουν σχέδια εκ των προτέρων για τις επιθυμίες της σάρκας”, οι οποίες προκαλούν πνευματικό ύπνο.​

Ρωμ. 13:1, 2 Οφείλουν να υπακούν στους νόμους της χώρας όταν αυτό δεν συγκρούεται με τους νόμους του Ιεχωβά.

Ρωμ. 13:1, 2 Διακρατήστε την Ουδετερότητά σας σε έναν Διαιρεμένο Κόσμο Υποτασσόμαστε στην εξουσία της κυβέρνησης υπό την οποία ζούμε υπακούοντας στους νόμους της, δείχνοντας σεβασμό στους αξιωματούχους της και πληρώνοντας τους φόρους που επιβάλλει. (Ρωμ. 13:7) … Επομένως, δεν εναντιωνόμαστε στις ανθρώπινες κυβερνήσεις στις οποίες ο Ιεχωβά επιτρέπει να υφίστανται ούτε προωθούμε πατριωτικές ή εθνικιστικές δραστηριότητες.

Ρωμ. 14:8 Νεαροί—Είστε Έτοιμοι να Βαφτιστείτε; Πώς, όμως, μπορείς να δείξεις ότι έχεις απαρνηθεί πραγματικά τον εαυτό σου και ότι τώρα ανήκεις στον Ιεχωβά;​

Ρωμ. 12:9 Να Είστε Αποφασισμένοι να “Παραμένει η Αδελφική σας Αγάπη”! Στην απόδοση αμοιβαίας τιμής, να παίρνετε την πρωτοβουλία». (Ρωμ. 12:10) … Γι’ αυτό, περισσότερο από ποτέ προηγουμένως, εκείνοι οι Χριστιανοί έπρεπε να κάνουν πιο δυνατή τη στοργή που ένιωθαν ο ένας για τον άλλον.​

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: