ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΟΝΙΑΣ 1 – ΑΓΓΑΙΟΣ 2

«Εκζητείτε τον Ιεχωβά Πριν από την Ημέρα του Θυμού Του»

Αν θέλουμε να μας καλύψει ο Ιεχωβά την ημέρα του θυμού του, δεν αρκεί να αφιερωθούμε σε εκείνον. Πρέπει να υπακούμε στις οδηγίες που έδωσε ο Σοφονίας στους Ισραηλίτες.

Εκζητείτε τον Ιεχωβά: Να διατηρείτε θερμή προσωπική σχέση με τον Ιεχωβά παραμένοντας κοντά στην οργάνωσή του

Εκζητείτε δικαιοσύνη: Να υποστηρίζετε τους δίκαιους κανόνες του Ιεχωβά

Εκζητείτε πραότητα: Να υποτάσσεστε ταπεινά στο θέλημα του Θεού και να δέχεστε τη διαπαιδαγώγησή Του

Σοφ 2:2, 3—Εκζητείτε τον Ιεχωβά, εκζητείτε δικαιοσύνη, εκζητείτε πραότητα (w01 15/2 σ. 18, 19 ¶5-7)

Τι περιλαμβάνεται στο να “εκζητούμε τον Ιεχωβά” σήμερα; Ίσως πείτε: “Εγώ είμαι αφιερωμένος, βαφτισμένος υπηρέτης του Θεού, είμαι Μάρτυρας του Ιεχωβά. Δεν ανταποκρίνομαι ήδη σε αυτές τις απαιτήσεις;” Στην ουσία, απαιτούνται περισσότερα από το να αφιερωθούμε στον Ιεχωβά. Ο Ισραήλ ήταν αφιερωμένο έθνος, αλλά στις ημέρες του Σοφονία ο λαός του Ιούδα δεν ζούσε σύμφωνα με αυτή την αφιέρωση. Ως αποτέλεσμα, το έθνος τελικά απορρίφθηκε. Σήμερα, το να “εκζητούμε τον Ιεχωβά” σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι αναπτύσσουμε και διατηρούμε μια θερμή προσωπική σχέση μαζί του σε συνταύτιση με την επίγεια οργάνωσή του. Σημαίνει ότι μαθαίνουμε πώς βλέπει ο Θεός τα πράγματα και ότι ενδιαφερόμαστε για τα αισθήματά του. Εκζητούμε τον Ιεχωβά όταν μελετούμε το Λόγο του προσεκτικά, όταν κάνουμε στοχασμούς γύρω από αυτόν και όταν εφαρμόζουμε τις συμβουλές του στη ζωή μας. Καθώς επιζητούμε επίσης την κατεύθυνση του Ιεχωβά μέσω ένθερμης προσευχής και ακολουθούμε την καθοδηγία του αγίου πνεύματός του, η σχέση μας μαζί του γίνεται βαθύτερη και υποκινούμαστε να τον υπηρετούμε “με όλη μας την καρδιά, την ψυχή και τη ζωτική δύναμη”.—Δευτερονόμιο 6:5· Γαλάτες 5:22-25· Φιλιππησίους 4:6, 7· Αποκάλυψη 4:11.

Πώς “εκζητούμε δικαιοσύνη”, και γιατί είναι εφικτό κάτι τέτοιο ακόμη και σε αυτόν τον κόσμο; Η δεύτερη απαίτηση που αναφέρεται στο εδάφιο Σοφονίας 2:3 είναι το να “εκζητούμε δικαιοσύνη”. Οι περισσότεροι κάναμε σημαντικές αλλαγές προκειμένου να αποκτήσουμε τα προσόντα για το Χριστιανικό βάφτισμα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους δίκαιους κανόνες του Θεού σε όλη μας τη ζωή. Ορισμένοι οι οποίοι άρχισαν καλά από αυτή την άποψη επέτρεψαν στον εαυτό τους να κηλιδωθεί από τον κόσμο. Δεν είναι εύκολο να εκζητούμε δικαιοσύνη ενώ περιστοιχιζόμαστε από ανθρώπους που θεωρούν τη σεξουαλική ανηθικότητα, το ψέμα και άλλα αμαρτήματα φυσιολογικά πράγματα. Ωστόσο, η σφοδρή μας επιθυμία να ευαρεστούμε τον Ιεχωβά μπορεί να υπερνικήσει οποιαδήποτε τάση να επιζητούμε την επιδοκιμασία του κόσμου προσπαθώντας να ταιριάξουμε με αυτόν. Ο Ιούδας έχασε την εύνοια του Θεού επειδή μιμήθηκε τα ασεβή γειτονικά του έθνη. Αντί λοιπόν να μιμούμαστε τον κόσμο, ας είμαστε «μιμητές του Θεού», καλλιεργώντας «τη νέα προσωπικότητα που δημιουργήθηκε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού με αληθινή δικαιοσύνη και οσιότητα».—Εφεσίους 4:24· 5:1.

Πώς “εκζητούμε πραότητα”; Το τρίτο σημείο που τονίζεται στο εδάφιο Σοφονίας 2:3 είναι ότι, αν θέλουμε να καλυφτούμε την ημέρα του θυμού του Ιεχωβά, πρέπει να “εκζητούμε πραότητα”. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με άντρες, γυναίκες και νεαρά άτομα που είναι κάθε άλλο παρά πράοι. Για αυτούς, η πραότητα είναι ελάττωμα. Η υποτακτικότητα θεωρείται σοβαρή αδυναμία. Είναι απαιτητικοί, ιδιοτελείς και ισχυρογνώμονες, πιστεύοντας ότι τα προσωπικά τους «δικαιώματα» και προτιμήσεις πρέπει να ικανοποιούνται πάση θυσία. Πόσο λυπηρό θα ήταν να υιοθετήσουμε και εμείς κάποια από αυτά τα είδη στάσης! Αυτός είναι καιρός να “εκζητούμε πραότητα”. Πώς; Με το να υποτασσόμαστε στον Θεό, αποδεχόμενοι ταπεινά τη διαπαιδαγώγησή του και ενεργώντας σύμφωνα με το θέλημά του.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Σοφ 1:8—Ποια προειδοποίηση υπάρχει σε αυτό το εδάφιο; (w07 15/11 σ. 11 ¶4)

Μερικοί στις ημέρες του Σοφονία επιζητούσαν προφανώς την αποδοχή των γύρω εθνών “φορώντας ενδυμασία αλλοεθνών”. Πόσο ανόητο θα ήταν να προσπαθούν οι λάτρεις του Ιεχωβά σήμερα να συμμορφωθούν με τον κόσμο με παρόμοιους τρόπους!

Αγγ 2:9—Από ποιες απόψεις ήταν η δόξα του ναού του Ζοροβάβελ μεγαλύτερη από εκείνη του ναού του Σολομώντα; (w07 1/12 σ. 9 ¶3)

Από ποιες απόψεις θα ήταν δυνατόν “να γίνει μεγαλύτερη η δόξα του δεύτερου οίκου από εκείνη του προηγούμενου”; Αυτό θα ίσχυε από τουλάχιστον τρεις απόψεις: όσον αφορά τον αριθμό των ετών ύπαρξης του ναού, το ποιος θα δίδασκε εκεί και το ποιοι θα συνέρρεαν εκεί για να λατρέψουν τον Ιεχωβά. Παρότι ο ένδοξος ναός του Σολομώντα ορθωνόταν επί 420 χρόνια, από το 1027 Π.Κ.Χ. ως το 607 Π.Κ.Χ., ο “δεύτερος οίκος” χρησιμοποιήθηκε επί 580 και πλέον χρόνια, από την αποπεράτωσή του το 515 Π.Κ.Χ. ως την καταστροφή του το 70 Κ.Χ. Επιπλέον, ο Μεσσίας—ο Ιησούς Χριστός—δίδαξε στο “δεύτερο οίκο” και περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν σε αυτόν από ό,τι στον “προηγούμενο” για να λατρέψουν τον Θεό.—Πράξεις 2:1-11.

Σοφ 2:13, 14—Τίνος η «φωνή θα τραγουδάει» στην εντελώς ερημωμένη Νινευή; Εφόσον η Νινευή επρόκειτο να γίνει τόπος για άγρια ζώα και πουλιά, η φωνή που θα τραγουδούσε αναφέρεται στο κελάηδημα των πουλιών και πιθανώς στον ήχο που θα έκανε ο άνεμος καθώς θα διαπερνούσε τα παράθυρα των έρημων κτιρίων.

Σοφ 3:9—Τι είναι η “καθαρή γλώσσα”, και πώς μιλιέται; Είναι η αλήθεια του Θεού που βρίσκεται στο Λόγο του, την Αγία Γραφή. Περιλαμβάνει όλες τις Γραφικές διδασκαλίες. Τη μιλάμε πιστεύοντας στην αλήθεια, διδάσκοντάς την ορθά στους άλλους και ζώντας σε αρμονία με το θέλημα του Θεού.

Σοφ 1:8. Μερικοί στις ημέρες του Σοφονία επιζητούσαν προφανώς την αποδοχή των γύρω εθνών “φορώντας ενδυμασία αλλοεθνών”. Πόσο ανόητο θα ήταν να προσπαθούν οι λάτρεις του Ιεχωβά σήμερα να συμμορφωθούν με τον κόσμο με παρόμοιους τρόπους!

Σοφ 1:12· 3:5, 16. Ο Ιεχωβά συνέχισε να στέλνει τους προφήτες του για να προειδοποιήσουν το λαό του σχετικά με τις δικαστικές του αποφάσεις. Το έκανε αυτό παρότι πολλοί Ιουδαίοι είχαν βολευτεί—όπως κατακάθεται η τρυγία στον πυθμένα ενός βαρελιού—και ήταν απαθείς απέναντι στο άγγελμα. Καθώς πλησιάζει η μεγάλη ημέρα του Ιεχωβά, αντί να επιτρέψουμε εμείς στην αδιάφορη στάση των ανθρώπων να κάνει “τα χέρια μας να ατονήσουν” με νωθρότητα, χρειάζεται να εξακολουθήσουμε να διακηρύττουμε το άγγελμα της Βασιλείας αδιάκοπα.

Σοφ 2:3. Μόνο ο Ιεχωβά μπορεί να μας σώσει την ημέρα της οργής του. Για να παραμείνουμε στην εύνοιά του, χρειάζεται να “εκζητούμε τον Ιεχωβά” μελετώντας προσεκτικά το Λόγο του, την Αγία Γραφή, ζητώντας την καθοδηγία του μέσω προσευχής και πλησιάζοντάς τον. Πρέπει να “εκζητούμε δικαιοσύνη” ζώντας μια ηθικά καθαρή ζωή. Και χρειάζεται να “εκζητούμε πραότητα” καλλιεργώντας πράα και υποτακτική στάση.

Σοφ 2:4-15· 3:1-5. Την ημέρα κατά την οποία θα εκτελεστεί η κρίση του Ιεχωβά, ο Χριστιανικός κόσμος και όλα τα έθνη, που έχουν καταδυναστεύσει το λαό του Θεού, θα έχουν την ίδια κατάληξη με την αρχαία Ιερουσαλήμ και τα γύρω έθνη. (Αποκάλυψη 16:14, 16· 18:4-8) Εμείς πρέπει να συνεχίζουμε άφοβα να διακηρύττουμε τις κρίσεις του Θεού.

Σοφ 3:8, 9. Καθώς προσμένουμε την ημέρα του Ιεχωβά, ετοιμαζόμαστε για επιβίωση μαθαίνοντας να μιλάμε την “καθαρή γλώσσα” και “επικαλούμενοι το όνομα του Θεού” μέσω προσωπικής αφιέρωσης σε εκείνον. Υπηρετούμε επίσης τον Ιεχωβά «ώμο προς ώμο» μαζί με το λαό του και του προσφέρουμε «θυσία αίνου» ως δώρο.—Εβραίους 13:15.

Σοφ 1:3–2:3· 3:1-5 Μπορείτε να Πετύχετε Ανεξάρτητα από την Ανατροφή Σας Πολλοί έλεγαν μέσα στην καρδιά τους: «Ο Ιεχωβά δεν θα κάνει καλό και δεν θα κάνει κακό».

Σοφ 1:14 «Η Μεγάλη Ημέρα του Ιεχωβά Πλησιάζει» Πλησιάζει και σπεύδει ολοταχώς».

Σοφ 1:14-18 Πώς θα Νικηθεί το Κακό από το Καλό Κατά τη διάρκεια αυτής της επερχόμενης ημέρας κρίσης, όλοι όσοι «δεν υπακούν στα καλά νέα σχετικά με τον Κύριό μας Ιησού . . . θα υποστούν τη δικαστική τιμωρία της αιώνιας καταστροφής».

Σοφ 3:9 Η Αληθινή Λατρεία Ενώνει τους Ανθρώπους Μια αξιοσημείωτη προφητεία στο Γραφικό βιβλίο του Σοφονία αναφέρεται στη συγκέντρωση ανθρώπων με ποικίλο παρελθόν, δηλώνοντας: «Τότε [εγώ ο Ιεχωβά Θεός] θα αλλάξω τη γλώσσα των λαών και θα την κάνω καθαρή, για να επικαλούνται όλοι το όνομα του Ιεχωβά, για να τον υπηρετούν ώμο προς ώμο».

Σοφ 1:14 Ενωμένοι Καθώς Πλησιάζει το Τέλος Αυτού του Παλιού Κόσμου Ο προφήτης Ιωήλ την περιγράφει ως «ημέρα σκοταδιού και ζοφερότητας».

Σοφ 2:3 Μήπως η λέξη «πιθανόν» στο εδάφιο Σοφονίας 2:3 σημαίνει ότι οι υπηρέτες του Θεού δεν μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα λάβουν αιώνια ζωή; … Φαίνεται, λοιπόν, ότι η λέξη «πιθανόν» δεν χρησιμοποιείται στο εδάφιο Σοφονίας 2:3 για να υποδηλώσει αβεβαιότητα ως προς την ικανότητα που διαθέτει ο Θεός να διατηρήσει ζωντανούς όσους έχουν την επιδοκιμασία του.

Σοφ 2:2, 3 Μπορείτε να Κάνετε Περισσότερα για να Προειδοποιήσετε; Έχετε το προνόμιο να βοηθήσετε τους ανθρώπους να διακρίνουν την κρισιμότητα των ημερών μας και να εγκαταλείψουν τις ιδιοτελείς επιθυμίες τους για να εκζητήσουν τον Ιεχωβά.

Σοφ 3:9 Αγάπη—Μια Πολύτιμη Ιδιότητα Αυτή η αγάπη ενώνει ανθρώπους από κάθε υπόβαθρο, φυλή και γλώσσα ώστε να υπηρετούν χαρούμενα ως ομάδα τον Ιεχωβά «ώμο προς ώμο».

Σοφ 1:14 Γιατί Πρέπει “να Είμαστε σε Εγρήγορση”; Ο Ιησούς ήξερε ότι ο Διάβολος θα κρατούσε τους ανθρώπους στο σκοτάδι διανοητικά προκειμένου να υπονομεύσει το αίσθημα του επείγοντος που εμφυσούν οι προφητείες του Θεού για το μέλλον.

Σοφ 2:3 Πολλοί θα Επιζήσουν από το Τέλος—Και Εσείς Μπορείτε Πράγματι, η επιβίωσή μας απαιτεί να είμαστε αφοσιωμένοι στον Ιεχωβά Θεό και να μαθαίνουμε για τη διαγωγή και τις πράξεις που τον ευαρεστούν.

Σοφ 3:9 Ποιος Είναι ο Ρόλος των Γυναικών στο Σκοπό του Ιεχωβά; Μέχρι τότε, είτε είμαστε άντρες είτε γυναίκες, ας θεωρούμε πολύτιμο το προνόμιο που έχουμε να τον υπηρετούμε «ώμο προς ώμο».

Σοφ 1:7 «Μην Κλονιστείτε Γρήγορα από τη Λογική Σας»! Γι’ αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πόσο κοντά είναι η ημέρα του Ιεχωβά.

Σοφ 3:9 Να Ενεργείτε ως Πολίτες της Βασιλείας! Παρόμοια, η Βασιλεία του Θεού απαιτεί από τους πολίτες της να μάθουν την “καθαρή γλώσσα”, όπως την αποκαλεί η Αγία Γραφή.

Σοφ 2:3 Ποιος Είναι ο Σκοπός του Θεού για τη Γη; Σε όλο τον κόσμο, ο Ιεχωβά προετοιμάζει εκατομμύρια άτομα για ζωή σε ένα νέο σύστημα πραγμάτων στη γη.

Σοφ 1:18 Να Εμπιστεύεστε στον Ιεχωβά Καθώς το Τέλος Πλησιάζει Το χρυσάφι, το ασήμι και άλλα πολύτιμα πράγματα δεν θα παράσχουν καμιά απολύτως ασφάλεια.

Σοφ 2:3 Πού Πρέπει να Βρίσκεστε Όταν Έρθει το Τέλος; Δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα προστατέψει ο Ιεχωβά το λαό του τη φοβερή «ημέρα του θυμού του».

Σοφ 3:8 Ωφέλιμη Αναψυχή που Αναζωογονεί Ανόμοια με τους ανθρώπους του ασεβούς κόσμου που μας περιβάλλει, εμείς αγωνιζόμαστε να μένουμε πνευματικά άγρυπνοι και να έχουμε στο νου μας τη μεγάλη ημέρα του Ιεχωβά.

Σοφ 1:14 Να Περπατάτε Μέσω Πίστης, Όχι Μέσω Όρασης! Δεν θα πρέπει, λοιπόν, ο τρόπος ζωής μας να καταδεικνύει την πεποίθησή μας ότι «η μεγάλη ημέρα του Ιεχωβά πλησιάζει»;

Αγγ 1:6—Ποια είναι η σημασία της φράσης «πίνετε αλλά δεν φτάνετε στο σημείο να μεθύσετε»; Αυτή η φράση υποδηλώνει απλώς την ανεπάρκεια του κρασιού. Εξαιτίας της έλλειψης της ευλογίας του Ιεχωβά, η ποσότητα του κρασιού θα ήταν περιορισμένη—αναμφίβολα δεν θα αρκούσε για να επιφέρει μέθη.

Αγγ 2:6, 7, 21, 22—Ποιος ή τι προκαλεί το σείσιμο, και με ποιο αποτέλεσμα; Ο Ιεχωβά “σείει όλα τα έθνη” μέσω του παγκόσμιου κηρύγματος του αγγέλματος της Βασιλείας. Το έργο κηρύγματος έχει επίσης ως αποτέλεσμα να έρχονται «τα επιθυμητά πράγματα όλων των εθνών» στον οίκο του Ιεχωβά, γεμίζοντάς τον έτσι με δόξα. Αργότερα «ο Ιεχωβά των στρατευμάτων» θα σείσει «τους ουρανούς και τη γη και τη θάλασσα και την ξηρά», κάνοντας ολόκληρο το παρόν πονηρό σύστημα πραγμάτων να κλονιστεί και να πάψει να υπάρχει.—Εβραίους 12:26, 27.

Αγγ 2:9—Από ποιες απόψεις θα ήταν δυνατόν “να γίνει μεγαλύτερη η δόξα του δεύτερου οίκου από εκείνη του προηγούμενου”; Αυτό θα ίσχυε από τουλάχιστον τρεις απόψεις: όσον αφορά τον αριθμό των ετών ύπαρξης του ναού, το ποιος θα δίδασκε εκεί και το ποιοι θα συνέρρεαν εκεί για να λατρέψουν τον Ιεχωβά. Παρότι ο ένδοξος ναός του Σολομώντα ορθωνόταν επί 420 χρόνια, από το 1027 Π.Κ.Χ. ως το 607 Π.Κ.Χ., ο “δεύτερος οίκος” χρησιμοποιήθηκε επί 580 και πλέον χρόνια, από την αποπεράτωσή του το 515 Π.Κ.Χ. ως την καταστροφή του το 70 Κ.Χ. Επιπλέον, ο Μεσσίας—ο Ιησούς Χριστός—δίδαξε στο “δεύτερο οίκο” και περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν σε αυτόν από ό,τι στον “προηγούμενο” για να λατρέψουν τον Θεό.—Πράξεις 2:1-11.

Αγγ 1:2-4. Η εναντίωση στο έργο μας κηρύγματος δεν πρέπει να μας κάνει να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας ώστε, αντί να “επιζητούμε πρώτα τη βασιλεία”, να επιζητούμε πρώτα τα δικά μας συμφέροντα.—Ματθαίος 6:33.

Αγγ 1:5, 7. Είναι καλό να “προσηλώνουμε την καρδιά μας στις οδούς μας” και να στοχαζόμαστε πώς επηρεάζεται η σχέση μας με τον Θεό από όσα κάνουμε στη ζωή μας.

Αγγ 1:6, 9-11· 2:14-17. Οι Ιουδαίοι στις ημέρες του Αγγαίου εργάζονταν σκληρά για προσωπικές επιδιώξεις αλλά δεν απολάμβαναν τους καρπούς του κόπου τους. Παραμελούσαν το ναό, γι’ αυτό δεν είχαν την ευλογία του Θεού. Εμείς πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στις πνευματικές επιδιώξεις και να αποδίδουμε στον Θεό ολόψυχη υπηρεσία, ενθυμούμενοι ότι είτε έχουμε λίγα είτε πολλά από υλική άποψη, «η ευλογία του Ιεχωβά πλουτίζει».—Παροιμίες 10:22.

Αγγ 2:15, 18. Ο Ιεχωβά πρότρεψε τους Ιουδαίους να προσηλώσουν την καρδιά τους από εκείνη την ημέρα και στο εξής, όχι στην αμέλεια που είχαν δείξει στο παρελθόν, αλλά στο έργο ανοικοδόμησης. Παρόμοια, εμείς πρέπει να πασχίζουμε να κοιτάμε μπροστά καθώς λατρεύουμε τον Θεό μας.

Αγγ 1:2-11 Καρποφορεί η Αλήθεια σε Εκείνους που Διδάσκετε; Διαβάστε τα εδάφια Αγγαίος 1:2-11 και συλλογιστείτε έντιμα τον τρόπο λογίκευσης που χρησιμοποιεί ο Ιεχωβά στην περίπτωση των επαναπατρισμένων Ιουδαίων.

Αγγ 1:2-6 Είστε Εσείς “Πλήρως Αναπτυγμένος” Χριστιανός; Γι’ αυτό, ο Θεός έστειλε προφήτες, όπως τον Αγγαίο και τον Μαλαχία, για να υποκινήσουν το λαό Του από αυτή την άποψη.

Αγγ 2:7 Τι κάνει «τα επιθυμητά πράγματα όλων των εθνών» να έρθουν στον «οίκο» της αληθινής λατρείας;—Αγγαίος 2:7. … Μέσω του προφήτη Αγγαίου, ο Ιεχωβά προείπε: «Θα σείσω όλα τα έθνη, και θα έρθουν τα επιθυμητά πράγματα όλων των εθνών· και θα γεμίσω αυτόν τον οίκο με δόξα».

Αγγ 1:4-6 Να Βρίσκετε Αναζωογόνηση σε Πνευματικά Πράγματα Ακόμη και εκείνοι που έχουν εργασία νιώθουν πολλές φορές ότι τα χρήματα που κερδίζουν μπαίνουν σε τρύπιο πορτοφόλι και δεν ωφελούν αρκετά την οικογένειά τους.

Αγγ 2:18, 19 Να Αναζητάτε Ένθερμα την Ευλογία του Ιεχωβά Παρ’ όλα αυτά, εμείς πρέπει να συνεργαζόμαστε μαζί του, ενεργώντας σύμφωνα με το θεϊκό θέλημα, για να λάβουμε την ευλογία

Αγγ 2:8 Να Καλλιεργείτε Γενναιόδωρο Πνεύμα Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι κανείς δεν μπορεί να πλουτίσει τον Ιεχωβά, τον Ιδιοκτήτη των πάντων.

Αγγ 2:7 Πιστές Χριστιανές Γυναίκες—Πολύτιμες ως Άτομα που Λατρεύουν τον Θεό Αναμφίβολα, αυτές οι αυτοθυσιαστικές γυναίκες συγκαταλέγονται “στα επιθυμητά πράγματα όλων των εθνών” τα οποία γεμίζουν τον οίκο του Ιεχωβά με δόξα.

Αγγ 2:7 Πώς Πρέπει να Βλέπουμε τους Ανθρώπους Καθώς Πλησιάζει η Ημέρα του Ιεχωβά; Και πρέπει βεβαίως να ενδιαφερόμαστε για τα «επιθυμητά πράγματα» που μένουν ακόμη να συναχθούν καθώς ο Ιεχωβά εξακολουθεί να γεμίζει τον οίκο του με δόξα.

Αγγ 2:7 Πώς να Βρείτε Πραγματική Ευτυχία Μάλιστα θεωρεί πολύτιμους αυτούς που θέλουν να τον ευαρεστούν, ναι, επιθυμητούς, όποιες και αν είναι οι ατέλειές τους.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: