ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ 1-4

«Μην Ανησυχείτε για Τίποτα»

Φιλιπ. 4:6, 7 Το αντίδοτο για την ανησυχία είναι η προσευχή

  • Εικόνα 1 Αδελφή προσεύχεται και μετά είναι ήρεμη
  • Εικόνα 2 Αδελφή ανησυχεί για τους λογαριασμούς· ηλικιωμένη αδελφή προσεύχεται στο προσκεφάλι του άρρωστου συζύγου της· γονείς τσακώνονται ενώ τα παιδιά τους τούς βλέπουν και τους ακούν

Αν προσευχόμαστε με πίστη, ο Ιεχωβά θα μας δίνει ειρήνη η οποία «υπερβαίνει κάθε κατανόηση»

Αν και ίσως να μη διακρίνουμε κάποια διέξοδο από τα προβλήματά μας, ο Ιεχωβά θα μας βοηθήσει να υπομείνουμε. Μπορεί ακόμα και να κάνει το απροσδόκητο.​—1Κο 10:13

Ποιες είναι μερικές αιτίες ανησυχίας στη ζωή μου; Πώς μπορώ να δείχνω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Ιεχωβά;

Φιλιπ. 4:6​—Να μετατρέπετε τις ανησυχίες σας σε προσευχές (w17.08 σ. 10 ¶10)

Τι μπορεί να μας βοηθήσει να μην ανησυχούμε για τίποτα και να γευτούμε την «ειρήνη του Θεού»; Τα λόγια του Παύλου στους Φιλιππησίους μάς δείχνουν ότι το αντίδοτο για την ανησυχία είναι η προσευχή. Γι’ αυτό, όταν ανησυχούμε, χρειάζεται να μετατρέπουμε τις ανησυχίες μας σε προσευχές. (Διαβάστε 1 Πέτρου 5:6, 7) Να προσεύχεστε στον Ιεχωβά με ανεπιφύλακτη πίστη, γνωρίζοντας ότι ενδιαφέρεται για εσάς. Να προσεύχεστε σε αυτόν «με ευχαριστία», καθώς αναπολείτε τις ευλογίες σας. Η πεποίθησή μας σε εκείνον θα ενισχύεται αν θυμόμαστε ότι μπορεί «να κάνει περισσότερο από υπεράφθονα ξεπερνώντας όλα τα πράγματα που εμείς ζητάμε ή κατανοούμε».​—Εφεσ. 3:20.

Φιλιπ. 4:7​—Αφήστε την «ειρήνη του Θεού» να σας περιφρουρεί (w17.08 σ. 10 ¶7· σ. 12 ¶16)

Αναμφίβολα, όταν οι αδελφοί στους Φιλίππους διάβασαν την επιστολή που τους είχε γράψει ο Παύλος, θυμήθηκαν όσα του είχαν συμβεί και ότι κανένας τους δεν περίμενε να αναλάβει ο Ιεχωβά δράση με τον τρόπο που το έκανε. Ποιο μάθημα ήθελε να τους διδάξει ο Παύλος; Βασικά, μην ανησυχείτε. Να προσεύχεστε, και τότε θα λάβετε την ειρήνη του Θεού. Αλλά προσέξτε ότι «η ειρήνη του Θεού . . . υπερέχει από κάθε σκέψη [«υπερβαίνει κάθε κατανόηση», ΜΝΚ, στην αγγλική]». Τι σημαίνει αυτό; Κάποιοι μεταφραστές αποδίδουν αυτή τη φράση «υπερβαίνει κάθε μας όνειρο» ή «ξεπερνάει κάθε ανθρώπινο σχέδιο». Στην ουσία, ο Παύλος έλεγε ότι «η ειρήνη του Θεού» είναι τόσο εκπληκτική που ξεπερνάει κάθε φαντασία. Μολονότι λοιπόν από ανθρώπινη άποψη ίσως να μη διακρίνουμε κάποια διέξοδο από τα προβλήματά μας, ο Ιεχωβά διακρίνει, και μπορεί να κάνει το απροσδόκητο.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν λαβαίνουμε την «ειρήνη του Θεού η οποία υπερβαίνει κάθε κατανόηση»; Οι Γραφές απαντούν λέγοντας ότι αυτή “θα περιφρουρήσει την καρδιά μας και τις διανοητικές μας δυνάμεις μέσω του Χριστού Ιησού”. (Φιλιπ. 4:7) Η λέξη φρουρήσει που χρησιμοποιεί εδώ το πρωτότυπο κείμενο ήταν στρατιωτικός όρος. Αναφερόταν σε μια ομάδα στρατιωτών που είχαν διοριστεί να φρουρούν κάποια οχυρωμένη πόλη στην αρχαιότητα. Οι Φίλιπποι ήταν μια τέτοια πόλη. Οι κάτοικοι των Φιλίππων κοιμούνταν ήσυχοι τη νύχτα, γνωρίζοντας ότι οι στρατιώτες φρουρούσαν τις πύλες της πόλης τους. Παρόμοια, όταν εμείς έχουμε την «ειρήνη του Θεού», διατηρούμε γαλήνη στην καρδιά και στη διάνοιά μας. Ξέρουμε ότι ο Ιεχωβά ενδιαφέρεται για εμάς και θέλει να έχουμε επιτυχία. (1 Πέτρ. 5:10) Αυτή η γνώση μάς περιφρουρεί ώστε να μην καταβαρυνθούμε από την ανησυχία ή την αποθάρρυνση.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Φιλιπ. 2:17​—Πώς “χυνόταν σαν σπονδή” ο απόστολος Παύλος; (it-2 σ. 790 ¶1)

Σπονδές. Οι σπονδές συνόδευαν τις περισσότερες προσφορές, ειδικά μετά την εγκατάσταση των Ισραηλιτών στην Υποσχεμένη Γη. (Αρ 15:2, 5, 8-10) Συνίσταντο σε κρασί (“μεθυστικό ποτό”) που το έχυναν πάνω στο θυσιαστήριο. (Αρ 28:7, 14· παράβαλε Εξ 30:9· Αρ 15:10.) Ο απόστολος Παύλος έγραψε στους Χριστιανούς των Φιλίππων: «Αν χύνομαι σαν σπονδή πάνω στη θυσία και στη δημόσια υπηρεσία στις οποίες σας έχει οδηγήσει η πίστη, ευφραίνομαι». Εδώ χρησιμοποίησε μεταφορικά τη σπονδή, εκφράζοντας την προθυμία του να δαπανηθεί για χάρη των συγχριστιανών του. (Φλπ 2:17) Λίγο προτού πεθάνει, έγραψε στον Τιμόθεο: «Εγώ χύνομαι ήδη σαν σπονδή, και ο ορισμένος καιρός για την απελευθέρωσή μου επίκειται».—2Τι 4:6.

Φιλιπ. 3:11​—Τι είναι η «πρωτύτερη ανάσταση»; (w07 1/1 σ. 26, 27 ¶5)

Κατόπιν, τα χρισμένα μέλη του «Ισραήλ του Θεού» πρέπει να ενωθούν με τον Κύριο Ιησού Χριστό σε ουράνια δόξα, όπου θα “είναι πάντοτε με τον Κύριο”. (Γαλάτες 6:16· 1 Θεσσαλονικείς 4:17) Αυτό το γεγονός αποκαλείται «πρωτύτερη ανάσταση», ή αλλιώς «πρώτη ανάσταση». (Φιλιππησίους 3:10, 11· Αποκάλυψη 20:6) Όταν ολοκληρωθεί εκείνη η ανάσταση, θα έχει έρθει ο καιρός να αναστηθούν εκατομμύρια άνθρωποι στη γη με την προοπτική να αποκτήσουν αιώνια ζωή στον Παράδεισο. Συνεπώς, είτε η ελπίδα μας είναι ουράνια είτε επίγεια, έχουμε ζωηρό ενδιαφέρον για την «πρώτη ανάσταση». Τι είδους ανάσταση είναι αυτή; Πότε λαβαίνει χώρα;

Φιλιπ. 1:23​—Από ποια «δύο πράγματα» πιεζόταν ο Παύλος, και ποια «απελευθέρωση» επιθυμούσε; Εξαιτίας των περιστάσεών του, ο Παύλος πιεζόταν από τις δύο δυνατότητες που ανοίγονταν μπροστά του: τη ζωή ή το θάνατο. (Φιλιπ. 1:21) Ενώ δεν αναφέρει τι θα επέλεγε, γνωστοποιεί αυτό που επιθυμούσε​—“την απελευθέρωση και το να είναι μαζί με τον Χριστό”. (Φιλιπ. 3:20, 21· 1 Θεσ. 4:16) Αυτή η «απελευθέρωση» στη διάρκεια της παρουσίας του Χριστού θα οδηγούσε στο να λάβει ο Παύλος την ανταμοιβή που είχε προετοιμάσει ο Ιεχωβά για εκείνον.​—Ματθ. 24:3.

Φιλιπ. 2:12, 13​—Με ποιον τρόπο μάς κάνει ο Θεός “να θέλουμε και να ενεργούμε”; Το άγιο πνεύμα του Ιεχωβά μπορεί να ενεργεί μέσα στην καρδιά μας και στη διάνοιά μας για να αυξάνει την επιθυμία μας να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στην υπηρεσία του. Ως εκ τούτου, δεν είμαστε αβοήθητοι καθώς “εξακολουθούμε να απεργαζόμαστε τη σωτηρία μας”.

Φιλιπ. 1:3-5. Μολονότι ήταν φτωχοί από υλική άποψη, οι Φιλιππήσιοι έθεσαν καλό παράδειγμα για εμάς ως προς την εκδήλωση γενναιοδωρίας.​—2 Κορ. 8:1-6.

Φιλιπ. 2:5-​11. Όπως δείχνει το παράδειγμα του Ιησού, η ταπεινοφροσύνη δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας αλλά ηθικής δύναμης. Επιπλέον, ο Ιεχωβά εξυψώνει τους ταπεινούς.​—Παρ. 22:4.

Φιλιπ. 3:13. «Αυτά που βρίσκονται πίσω» μπορεί να περιλαμβάνουν μια προσοδοφόρα σταδιοδρομία, το αίσθημα ασφάλειας που νιώθει κανείς όταν ανήκει σε μια πλούσια οικογένεια ή ακόμη και σοβαρά αμαρτήματα του παρελθόντος για τα οποία μετανοήσαμε και “καθαριστήκαμε”. (1 Κορ. 6:11) Πρέπει να ξεχάσουμε αυτά τα πράγματα, δηλαδή, να πάψουμε να ασχολούμαστε μαζί τους, και να “επεκτεινόμαστε σε αυτά που βρίσκονται μπροστά”.

Φιλιπ. 3:12-14 «Δεν Παραιτούμαστε»! Ήθελε να ακολουθούν το παράδειγμά του και να “συνεχίζουν να αγωνίζονται προκειμένου να φτάσουν τον στόχο”.​—Φιλιπ. 3:14. … Μάλιστα είπε ότι ήταν απαραίτητο να “ξεχνάει αυτά που βρίσκονταν πίσω” προκειμένου να “επεκτείνεται σε αυτά που βρίσκονταν μπροστά”, με άλλα λόγια, προκειμένου να ολοκληρώσει επιτυχώς τον αγώνα.

Φιλιπ. 4:6, 7 Πώς να Προσαρμοστείτε σε έναν Καινούριο Διορισμό Ως απάντηση στις προσευχές σας, ο Ιεχωβά θα σας χορηγήσει την ειρήνη που «θα περιφρουρήσει την καρδιά σας και τις διανοητικές σας δυνάμεις», βοηθώντας σας να ζυγίσετε τα πράγματα με ηρεμία.​

Φιλιπ. 4:6, 7 Προετοιμαστείτε από Τώρα για τον Διωγμό Θα νιώθετε την «ειρήνη του Θεού η οποία υπερβαίνει κάθε κατανόηση», όπως λέει η Γραφή.

Φιλιπ. 4:6, 7 Να Στηρίζεστε στον Ιεχωβά Όταν Περνάτε Στενοχώριες Θέλει να μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Φιλιπ. 4:6, 7 Εγγυημένη Προστασία από μια Σατανική Παγίδα Ο Παύλος είπε: «Ας γνωστοποιούνται τα αιτήματά σας στον Θεό· και η ειρήνη του Θεού η οποία υπερβαίνει κάθε κατανόηση θα περιφρουρήσει την καρδιά σας και τις διανοητικές σας δυνάμεις μέσω του Χριστού Ιησού».

Φιλιπ. 1:10 Βελτιώστε τις Συνήθειες Μελέτης Σας! «Να βεβαιώνεστε για τα πιο σπουδαία πράγματα».​—ΦΙΛΙΠ. 1:10. … Έγιναν για να μπορούμε να ασχολούμαστε επισταμένα με «τα πιο σπουδαία πράγματα».

Φιλιπ. 4:6, 7 Αν σας Έχει Απατήσει ο Σύντροφός Σας «Μην ανησυχείτε για τίποτα, αλλά στο καθετί με προσευχή και δέηση . . . ας γνωστοποιούνται τα αιτήματά σας στον Θεό· και η ειρήνη του Θεού η οποία υπερβαίνει κάθε κατανόηση θα περιφρουρήσει την καρδιά σας».​

Φιλιπ. 4:6, 7, υποσημείωση Γιατί ΕΧΕΙ Νόημα να Ζείτε Παρότι ο Θεός μπορεί να μην απομακρύνει αμέσως τα προβλήματά σας, ο Λόγος του, η Αγία Γραφή, σας διαβεβαιώνει ότι Εκείνος μπορεί να σας δώσει εσωτερική ειρήνη για να σας βοηθήσει να αντέξετε: «Μην ανησυχείτε για τίποτα, αλλά στο καθετί με προσευχή και δέηση μαζί με ευχαριστία ας γνωστοποιούνται τα αιτήματά σας στον Θεό· και η ειρήνη του Θεού η οποία υπερβαίνει κάθε κατανόηση θα περιφρουρήσει την καρδιά σας και τις σκέψεις σας».

Φιλιπ. 2:3 Μην Ξεγελιέστε από τη «Σοφία Αυτού του Κόσμου» Αντίθετα δηλώνει: «Μην κάνετε τίποτα από φιλόνικη διάθεση ή από εγωισμό, αλλά με ταπεινοφροσύνη να θεωρείτε τους άλλους ανώτερους από εσάς».​

Φιλιπ. 4:13 Επιτελείτε Εσείς Πλήρως τη Διακονία Σας; Σκεφτείτε ξανά το παράδειγμα του αποστόλου Παύλου, ο οποίος είπε: «Για όλα έχω τη δύναμη μέσω αυτού που μου δίνει δύναμη».

Φιλιπ. 2:4 Να Δείχνετε Ενδιαφέρον για τα Αισθήματα των Άλλων Σε αντίθεση με τον ιδιοτελή κόσμο που μας περιβάλλει, αγωνιζόμαστε να “φροντίζουμε, όχι μόνο για τα δικά μας συμφέροντα, αλλά και για τα συμφέροντα των άλλων”.​

Φιλιπ. 2:5-8 Τι μας Διδάσκει ένα Απλό Δείπνο για έναν Ουράνιο Βασιλιά Χαιρόμαστε που η ταπεινοφροσύνη είναι μία από τις εξέχουσες ιδιότητες του ουράνιου Βασιλιά μας.​

Φιλιπ. 1:3-5, 12-14 Τι Φανερώνει για Εμάς η Παρουσία μας στις Συναθροίσεις Όταν ήταν φυλακισμένος στη Ρώμη, χαιρόταν όποτε μάθαινε ότι οι αδελφοί του υπηρετούσαν τον Θεό πιστά.

Φιλιπ. 4:6, 7 Τι Προσωπικότητα Έχει ο Θεός; Και εκείνος, με την ανιδιοτελή αγάπη του, υπόσχεται ότι θα μας δώσει την «ειρήνη του Θεού η οποία υπερβαίνει κάθε κατανόηση».​

Φιλιπ. 2:3 Να Αινείτε τον Ιεχωβά στην Εκκλησία Ο Ιεχωβά αγαπάει αυτή την ιδιότητα.

Φιλιπ. 4:6, 7 Να Διατηρείτε την Εσωτερική σας Ειρήνη Παρά τις Μεταβαλλόμενες Περιστάσεις Πώς μπορεί να επιδράσει «η ειρήνη του Θεού» στην επιθυμία μας να επιδιώκουμε πνευματικούς στόχους; Παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες, και εμείς σήμερα μπορούμε να γευτούμε από πρώτο χέρι την καταπραϋντική επίδραση της “ειρήνης του Θεού” η οποία περιφρουρεί τις διανοητικές μας δυνάμεις.

Φιλιπ. 4:4-7, 9, 13 Μπορείτε να Ωφεληθείτε από το Ενδιαφέρον του Θεού Ο απόστολος Παύλος αποκάλεσε αυτή την εσωτερική γαλήνη «ειρήνη του Θεού η οποία υπερβαίνει κάθε κατανόηση», και πρόσθεσε: «Για όλα έχω τη δύναμη μέσω αυτού που μου δίνει δύναμη».​

Φιλιπ. 2:20-22 Ηλικιωμένοι Χριστιανοί—Ο Ιεχωβά Εκτιμάει την Οσιότητά Σας Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι εκπαίδευσαν τους νεότερους, όπως ο Βαρζελαΐ πιθανότατα εκπαίδευσε τον γιο του και ο απόστολος Παύλος τον Τιμόθεο.

Φιλιπ. 2:4 «Αν Γνωρίζετε Αυτά τα Πράγματα, Ευτυχισμένοι θα Είστε αν τα Εκτελείτε» Όταν προσευχόμαστε για τέτοια άτομα, δείχνουμε ότι φροντίζουμε, όχι μόνο για τα δικά μας συμφέροντα, αλλά και για των άλλων.

Φιλιπ. 4:4 Ευτυχισμένοι Είναι Όσοι Υπηρετούν “τον Ευτυχισμένο Θεό” Πάλι θα πω: Να χαίρεστε!»

Φιλιπ. 4:8, 9 Γνωρίζετε τα Γεγονότα; Επομένως, χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά εκλεκτικοί και να επιλέγουμε προσεκτικά ποιες πληροφορίες θα διαβάσουμε.

Φιλιπ. 2:3, 4 Οι Γενναιόδωροι Άνθρωποι Είναι Ευτυχισμένοι Συνεπώς, προκειμένου να βρούμε ευτυχία και πληρότητα, χρειάζεται να ακολουθούμε το παράδειγμα του Ιεχωβά δείχνοντας ενδιαφέρον για τους άλλους και δίνοντας γενναιόδωρα.

Φιλιπ. 3:7, 8 Τίνος την Αναγνώριση Επιδιώκετε; Όταν γνωρίσαμε τον Ιεχωβά, ίσως απαρνηθήκαμε κάποια εξοχότητα στον κόσμο του Σατανά, όπως έκανε και ο Παύλος.

Φιλιπ. 2:12 Πού Κοιτάζουν τα Μάτια Σας; Αν και είναι αλήθεια ότι ο καθένας μας χρειάζεται να “εξακολουθήσει να αγωνίζεται με φόβο και τρόμο για να λάβει τη σωτηρία του”, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Ιεχωβά δεν έχει έναν απόλυτο, άκαμπτο κανόνα με τον οποίο μας κρίνει.

Φιλιπ. 2:15 Ανήκουμε στον Ιεχωβά Αν και ζούμε μέσα «σε μια πονηρή και διεστραμμένη γενιά», θέλουμε να βλέπουν οι άνθρωποι ότι είμαστε “άμεμπτοι και αθώοι, . . . λάμποντας ως φωτοδότες στον κόσμο”.

Φιλιπ. 2:15 «Ας Λάμψει το Φως σας» για να Δοξάζετε τον Ιεχωβά Όποια και αν είναι η μητρική μας γλώσσα και οπουδήποτε και αν ζούμε, μπορούμε να λάμπουμε «ως φωτοδότες στον κόσμο».​

Φιλιπ. 4:6, 7 Ειρήνη—Πώς Μπορείτε να τη Βρείτε; Ο Ιεχωβά υπόσχεται ότι, αν επιζητούμε τη βοήθειά του, «η ειρήνη του Θεού η οποία υπερβαίνει κάθε κατανόηση θα περιφρουρήσει την καρδιά [μας] και τις διανοητικές [μας] δυνάμεις μέσω του Χριστού Ιησού».

Φιλιπ. 4:13 Γιατί Συνεχίζουμε να “Κάνουμε Πολύ Καρπό” Επιπρόσθετα, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ο Ιεχωβά είναι έτοιμος να απαντήσει στις προσευχές μας και να μας βοηθήσει να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια που ίσως συναντούμε καθώς κηρύττουμε τα καλά νέα της Βασιλείας.

Φιλιπ. 2:1-4 Να Ενθαρρύνετε ο Ένας τον Άλλον Όλο και Περισσότερο Μην κάνετε τίποτα από φιλόνικη διάθεση ή από εγωισμό, αλλά με ταπεινοφροσύνη να θεωρείτε τους άλλους ανώτερους από εσάς, καθώς φροντίζετε, όχι μόνο για τα δικά σας συμφέροντα, αλλά και για τα συμφέροντα των άλλων».​

Φιλιπ. 1:10, 11 Νεαροί, Είστε Προσηλωμένοι σε Πνευματικούς Στόχους; Θα μπορούσατε και εσείς να σκεφτείτε ποιοι στόχοι είναι σημαντικοί για εσάς και κατόπιν να αρχίσετε να εργάζεστε για να τους πετύχετε;​

Φιλιπ. 3:4-6 Ο Παύλος δεν καυχιόταν για αυτά που είχε πετύχει στη ζωή του προτού γίνει Χριστιανός, ούτε περιέγραψε την εμφάνισή του.

Φιλιπ. 2:3,4 Φιλοξενία—Απολαυστική και Απαραίτητη! Να θυμάστε ότι το προσωπικό ενδιαφέρον για τους καλεσμένους πάντα βοηθάει. (Φιλιπ. 2:4) … Ένας τρόπος είναι να εφαρμόζετε την προτροπή του εδαφίου Φιλιππησίους 2:3: «Με ταπεινοφροσύνη να θεωρείτε τους άλλους ανώτερους από εσάς»

Φιλιπ. 4:13 «Ακούστε τη Διαπαιδαγώγηση Ώστε να Γίνετε Σοφοί» Δεν αρκεί απλώς η δύναμη της θέλησης, αλλά χρειάζεται το πνεύμα του Θεού.

Φιλιπ. 1:12-14 Χαρά—Μια Ιδιότητα που μας Χορηγεί ο Θεός Εμείς μπορούμε να μιμούμαστε τον Παύλο και τον Σίλα έχοντας στον νου μας το καλό που προκύπτει όταν υπηρετούμε τον Θεό πιστά.​

Φιλιπ. 3:12,13,16 Να Προοδεύετε ως Πνευματικό Άτομο! Ή ίσως έχουμε ήδη σημειώσει κάποια πνευματική πρόοδο, αλλά μια περαιτέρω αυτοεξέταση δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης. (Φιλιπ. 3:16) … Ακόμα και οι παλαίμαχοι υπηρέτες του Ιεχωβά χρειάζεται να καταβάλλουν προσπάθειες για να διατηρούν την πνευματικότητά τους.​

Φιλιπ. 4:6, 7 Να Μιμείστε την Πίστη και την Υπακοή του Νώε, του Δανιήλ και του Ιώβ Αν μιμείστε την πίστη και την υπακοή του Νώε, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο Ιεχωβά θα σας φροντίσει.​

Φιλιπ. 4:6,7,13 Βοήθεια για να τα Βγάζουμε Πέρα με τα Προβλήματα Ο απόστολος Παύλος, ο οποίος πέρασε σοβαρές δοκιμασίες, είπε: «Για όλα έχω τη δύναμη μέσω αυτού που μου δίνει δύναμη». (Φιλιππησίους 4:13) … Ο Λόγος του αναφέρει: «Μην ανησυχείτε για τίποτα, αλλά στο καθετί με προσευχή και δέηση μαζί με ευχαριστία ας γνωστοποιούνται τα αιτήματά σας στον Θεό· και η ειρήνη του Θεού η οποία υπερβαίνει κάθε κατανόηση θα περιφρουρήσει την καρδιά σας και τις διανοητικές σας δυνάμεις μέσω του Χριστού Ιησού».

Φιλιπ. 2:3, 4 Ποιο Είδος Αγάπης Φέρνει Αληθινή Ευτυχία; Σκεφτείτε τη νουθεσία των εδαφίων Φιλιππησίους 2:3, 4

Φιλιπ. 2:12 Γονείς—Βοηθήστε τα Παιδιά σας να Γίνουν “Σοφά για Σωτηρία” Δείχνουν ότι προοδεύουν προς την ωριμότητα παίρνοντας σοφές αποφάσεις​—ακόμα και όταν δεν τους βλέπουν οι γονείς τους ή άλλοι ενήλικοι.

Φιλιπ. 3:14 Μην Αφήσετε Τίποτα να σας Στερήσει το Βραβείο ΟΠΩΣ ο απόστολος Παύλος, έτσι και οι χρισμένοι με το πνεύμα Χριστιανοί σήμερα έχουν την πολύτιμη προοπτική να λάβουν «το βραβείο της άνω κλήσης του Θεού».

Φιλιπ. 2:3 Να Μιμείστε τη Δικαιοσύνη και το Έλεος του Ιεχωβά Εμείς όμως ως Χριστιανοί πρέπει ταπεινά “να θεωρούμε τους άλλους ανώτερους” από εμάς, άξιους της συγχώρησής μας.

Φιλιπ. 4:6, 7 Η Αλήθεια Δεν Φέρνει Ειρήνη, Αλλά Σπαθί Αυτή η εσωτερική γαλήνη μάς προστατεύει από σκέψεις και αισθήματα που προξενούν αναστάτωση.

Φιλιπ. 2:3, 4 Να Μιμείστε τη Συμπόνια του Ιεχωβά Δεν σας υποκινεί η συμπόνια για τους αρρώστους και τους ηλικιωμένους να κάνετε και εσείς ό,τι μπορείτε για να απαλύνετε τον πόνο τους;​

Φιλιπ. 2:5-8 Αγάπη—Μια Πολύτιμη Ιδιότητα Αφήνοντας τον ουρανό, εκείνος «άδειασε τον εαυτό του» για χάρη μας, φτάνοντας “μέχρι τον θάνατο”.

Φιλιπ. 2:3 Πώς Ντυνόμαστε τη Νέα Προσωπικότητα και τη Διατηρούμε Χρειάζεται επίσης να προσευχόμαστε τακτικά για να μας βοηθάει το πνεύμα του Θεού να καταπολεμούμε οποιαδήποτε τάση να νιώθουμε ανώτεροι από τους άλλους.​

Φιλιπ. 4:6, 7, 13 Η Μάχη για τη Διάνοιά Σας—Πώς να την Κερδίσετε Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι «η ειρήνη του Θεού . . . θα περιφρουρήσει τις καρδιές σας και τις διανοητικές σας δυνάμεις» ώστε να έχετε το σθένος να αντισταθείτε σε όλη την προπαγάνδα του Σατανά.​

Φιλιπ. 4:6, 7 «Να Κλαίτε με Όσους Κλαίνε» Και κάθε φορά ανεξαιρέτως, η ειρήνη του Θεού πραγματικά περιφρουρούσε τις καρδιές και τις διάνοιές μας».​

Φιλιπ. 4:6, 7 Τι Λέει η Αγία Γραφή; Μέσω προσευχής, μπορείτε να αποκτήσετε την «ειρήνη του Θεού», η οποία καταπραΰνει την ανησυχία.​

Φιλιπ. 4:6, 7 Ο Ιεχωβά Παρέχει Παρηγοριά σε Κάθε μας Δοκιμασία Χρειάζεται να κάνουμε δέηση σε αυτόν, ναι, να εκφράζουμε τα αισθήματά μας προσευχόμενοι έντονα από καρδιάς.​

Φιλιπ. 2:3,7 Γιατί η Μετριοφροσύνη Παραμένει Σημαντική Προέρχεται από τις λέξεις ταπεινός, δηλαδή «χαμηλός», και φρήν που σημαίνει «νους». (Φιλιπ. 2:3) … Αργότερα, ο Ιησούς ανέλαβε έναν καινούριο ρόλο στη γη, στην αρχή ως αβοήθητο βρέφος και ύστερα ως ενήλικος.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: