ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΨΑΛΜΟΙ 102-105

Ο Ιεχωβά Θυμάται ότι Είμαστε Χώμα

Ο Δαβίδ χρησιμοποίησε σχήματα λόγου για να δείξει το έλεος του Ιεχωβά.

Ψαλμ 103:11 Όπως ακριβώς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πλήρως την απόσταση ανάμεσα στους έναστρους ουρανούς και στη γη, έτσι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος της όσιας αγάπης του Ιεχωβά

Ψαλμ 103:12 Ο Ιεχωβά βάζει τις αμαρτίες μας όσο πιο μακριά από εμάς είναι δυνατόν να φανταστούμε, τόσο μακριά όσο είναι η ανατολή από τη δύση

Ψαλμ 103:13 Όπως ένας πατέρας δείχνει συμπόνια στον γιο του που ίσως είναι πληγωμένος, έτσι και ο Ιεχωβά δείχνει έλεος στους μετανοημένους που νιώθουν καταθλιμμένοι λόγω των αμαρτιών τους

Ψαλμ 103:8-12 —Ο Ιεχωβά μάς συγχωρεί δείχνοντας έλεος όταν μετανοούμε (w13 15/6 σ. 20 ¶14· w12 15/7 σ. 16 ¶17)

Πώς μας δίνει παρηγοριά ο στοχασμός γύρω από τη συγχωρητικότητα του Ιεχωβά; Αναφέρετε ένα παράδειγμα. Ο στοχασμός γύρω από τη συγχωρητικότητα του Ιεχωβά μάς δίνει παρηγοριά. Εξετάστε ένα παράδειγμα. Πριν από πολλά χρόνια, μια αδελφή που θα ονομάσουμε Ιλέιν αποκόπηκε. Έπειτα από αρκετά χρόνια επανεντάχθηκε. «Αν και έλεγα στον εαυτό μου και στους άλλους ότι πίστευα πως ο Ιεχωβά με είχε συγχωρήσει», παραδέχεται η Ιλέιν, «πάντα ένιωθα ότι με κρατούσε σε κάποια απόσταση ή ότι οι άλλοι ήταν πιο κοντά του και τον θεωρούσαν πιο πραγματικό». Εντούτοις, η Ιλέιν βρήκε παρηγοριά όταν διάβασε και στοχάστηκε μερικές από τις λεκτικές εικόνες που χρησιμοποιεί η Γραφή για να περιγράψει τη συγχωρητικότητα του Ιεχωβά. «Ένιωσα την αγάπη και τη στοργή του με τρόπο που δεν είχα συνειδητοποιήσει ποτέ προηγουμένως», λέει. Μια σκέψη που τη συγκίνησε ιδιαίτερα ήταν η εξής: «Όταν ο Ιεχωβά συγχωρεί τις αμαρτίες μας, δεν πρέπει να νιώθουμε ότι φέρουμε πάνω μας την κηλίδα αυτών των αμαρτιών στην υπόλοιπη ζωή μας».* Η Ιλέιν εξηγεί: «Κατάλαβα ότι δεν είχα πιστέψει πως ο Ιεχωβά μπορούσε να με συγχωρήσει πλήρως, και νόμιζα ότι θα κουβαλούσα αυτό το φορτίο σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Ξέρω πως θα χρειαστεί να περάσει χρόνος, αλλά αρχίζω να νιώθω ότι μπορώ πράγματι να πλησιάσω περισσότερο τον Ιεχωβά και ότι έφυγε ένα βάρος από πάνω μου». Τι στοργικό και συγχωρητικό Θεό υπηρετούμε!—Ψαλμ. 103:9.

Γιατί δεν πρέπει να μας αποκαρδιώνουν οι ατέλειές μας, και ποια βοήθεια παρέχει ο Ιεχωβά; Κατά καιρούς, βέβαια, όλοι κάνουμε λάθη. (Εκκλ. 7:20) Σε τέτοιες περιπτώσεις, μην καταβάλλεστε από αισθήματα αχρηστίας ή από την αποθάρρυνση. Αν σκοντάψετε, σηκωθείτε και συνεχίστε την πορεία σας—έστω και αν χρειαστεί να ζητήσετε τη βοήθεια των τοπικών πρεσβυτέρων. «Η προσευχή της πίστης» που θα αναπέμψουν, έγραψε ο Ιάκωβος, «θα κάνει καλά εκείνον που πάσχει, και ο Ιεχωβά θα τον εγείρει. Και αν έχει διαπράξει αμαρτίες, αυτό θα του συγχωρηθεί». (Ιακ. 5:15) Ναι, ποτέ να μην ξεχνάτε ότι ο Θεός είναι ελεήμων και ότι σας έλκυσε στην εκκλησία επειδή είδε τις δυνατότητές σας. (Διαβάστε Ψαλμός 103:8, 9) Εφόσον, λοιπόν, διατηρείτε την καρδιά σας πλήρη απέναντί του, εκείνος δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ.—1 Χρον. 28:9.

Ψαλμ 103:13,14 —Ο Ιεχωβά γνωρίζει πλήρως τους περιορισμούς μας (w15 15/4 σ. 26 ¶8· w13 15/6 σ. 15 ¶16)

Τι υπόσχεται ο Ιεχωβά όσον αφορά τους προσωπικούς μας περιορισμούς; Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι ο Ιεχωβά γνωρίζει πλήρως τους περιορισμούς μας. (Ψαλμ. 103:14) Επομένως, δεν αναμένει ότι θα υπομείνουμε με τη δική μας δύναμη αλλά μας προσφέρει πατρική βοήθεια. Υπάρχουν βέβαια στιγμές που ίσως νιώθουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο πια. Ωστόσο, ο Ιεχωβά μάς διαβεβαιώνει ότι δεν θα αφήσει ποτέ τους υπηρέτες του να υποφέρουν πέρα από τα όρια της αντοχής τους. Ναι, “θα προμηθεύσει τη διέξοδο”. (Διαβάστε 1 Κορινθίους 10:13) Επομένως, έχουμε βάσιμους λόγους να είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Ιεχωβά ξέρει πόσο μπορούμε να αντέξουμε.

Φανταστείτε ότι είστε εσείς στη θέση του φτωχού Ισραηλίτη. Καθώς φτάνετε στη σκηνή της μαρτυρίας για να προσφέρετε λίγο αλεύρι ως θυσία, παρατηρείτε πιο ευκατάστατους Ισραηλίτες που φέρνουν ζώα. Ίσως ντρέπεστε επειδή εσείς έχετε φέρει για θυσία κάτι φαινομενικά ασήμαντο, λίγο αλεύρι. Τότε θυμάστε ότι, στα μάτια του Ιεχωβά, η θυσία σας είναι σημαντική. Γιατί; Μεταξύ άλλων, επειδή ο Ιεχωβά απαιτούσε να είναι το αλεύρι εξαιρετικής ποιότητας. Στην ουσία, ο Ιεχωβά έλεγε στους φτωχότερους Ισραηλίτες: “Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείτε να προσφέρετε όσα κάποιοι άλλοι, αλλά γνωρίζω επίσης ότι αυτό που μου δίνετε είναι ό,τι καλύτερο έχετε”. Πράγματι, ο Ιεχωβά εκδηλώνει λογικότητα λαβαίνοντας υπόψη τους περιορισμούς και τις περιστάσεις των υπηρετών του.—Ψαλμ. 103:14.

Ψαλμ 103:19,22 —Η εκτίμηση για το έλεος και τη συμπόνια του Ιεχωβά πρέπει να μας υποκινεί να υποστηρίζουμε την κυριαρχία του (w10 15/11 σ. 24, 25 ¶5· w07 1/12 σ. 21 ¶1)

Γιατί πρέπει να υποκινούμαστε να υποστηρίζουμε την κυριαρχία του Ιεχωβά; 5 Ως ο Δημιουργός, ο Ιεχωβά Θεός είναι ο Κυρίαρχος της γης και ολόκληρου του σύμπαντος. (Διαβάστε Αποκάλυψη 4:11) Ο Ιεχωβά είναι επίσης ο Κριτής μας, ο Νομοθέτης μας και ο Βασιλιάς μας, επειδή στο πρόσωπό του συγκεντρώνεται η δικαστική, η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία της παγκόσμιας διακυβέρνησης. (Ησ. 33:22) Εφόσον οφείλουμε στον Θεό την ίδια μας την ύπαρξη και εξαρτόμαστε από αυτόν, πρέπει να τον θεωρούμε Υπέρτατο Κύριό μας. Θα υποκινούμαστε να υποστηρίζουμε την υψηλή του θέση αν έχουμε πάντοτε στο νου μας ότι «ο Ιεχωβά έχει εδραιώσει το θρόνο του στους ουρανούς· και στο καθετί ασκεί εξουσία η βασιλεία του».—Ψαλμ. 103:19· Πράξ. 4:24.

Γιατί είναι ο Ιεχωβά ο δικαιωματικός Κυρίαρχος του σύμπαντος; «Ο ΙΕΧΩΒΑ έχει εδραιώσει το θρόνο του στους ουρανούς· και στο καθετί ασκεί εξουσία η βασιλεία του». (Ψαλμός 103:19) Με αυτά τα λόγια, ο ψαλμωδός αναφέρθηκε στη θεμελιώδη έννοια της διακυβέρνησης. Ο Ιεχωβά Θεός, ως ο Δημιουργός, είναι δικαιωματικά ο Υπέρτατος Κυβερνήτης του σύμπαντος.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ψαλμ 102:12,27 —Όταν είμαστε στενοχωρημένοι, πώς μας βοηθάει το να επικεντρωνόμαστε στη σχέση μας με τον Ιεχωβά; (w14 15/3 σ. 16 ¶19-21)

Ποια κατάσταση αντιμετώπιζε ο συγγραφέας του 102ου Ψαλμού; Ο συγγραφέας του 102ου Ψαλμού βρισκόταν σε απόγνωση. Ήταν “ταλαιπωρημένος”, νιώθοντας έντονο σωματικό ή ψυχικό πόνο, και δεν έβρισκε τη δύναμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. (Ψαλμ. 102, επιγραφή) Μπορούμε να καταλάβουμε από τα λόγια του ότι είχε εγκλωβιστεί στον πόνο του, στη μοναξιά του και στα αισθήματά του. (Ψαλμ. 102:3, 4, 6, 11) Πίστευε ότι ο Ιεχωβά ήθελε να τον πετάξει.—Ψαλμ. 102:10.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η προσευχή κάποιον που αγωνίζεται ενάντια στις αρνητικές σκέψεις; Αλλά ο ψαλμωδός μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιεί τη ζωή του για να αινεί τον Ιεχωβά. (Διαβάστε Ψαλμός 102:19-21) Όπως βλέπουμε στον 102ο Ψαλμό, ακόμα και εκείνοι που είναι στην πίστη μπορεί να βασανίζονται από τον πόνο, ανήμποροι να συγκεντρωθούν σε οτιδήποτε άλλο. Ο ψαλμωδός ένιωθε «σαν πουλί απομονωμένο πάνω σε στέγη», λες και είχε για συντροφιά μόνο τα προβλήματά του. (Ψαλμ. 102:7) Αν νιώσετε ποτέ έτσι, ανοίξτε την καρδιά σας στον Ιεχωβά όπως έκανε ο ψαλμωδός. Οι προσευχές του ταλαιπωρημένου—οι δικές σας προσευχές—μπορούν να σας βοηθήσουν καθώς αγωνίζεστε ενάντια στις αρνητικές σκέψεις. Ο Ιεχωβά υπόσχεται ότι «θα στραφεί προς την προσευχή εκείνων που είναι απογυμνωμένοι και δεν θα καταφρονήσει την προσευχή τους». (Ψαλμ. 102:17) Πιστέψτε αυτή την υπόσχεση.

Πώς μπορεί να αποκτήσει πιο θετική άποψη κάποιος που παλεύει με τα αρνητικά του αισθήματα; Ο 102ος Ψαλμός δείχνει επίσης πώς μπορείτε να αποκτήσετε πιο θετική άποψη. Ο ψαλμωδός το κατάφερε αυτό στρέφοντας την προσοχή του στη σχέση του με τον Ιεχωβά. (Ψαλμ. 102:12, 27) Βρήκε παρηγοριά στη σκέψη ότι ο Ιεχωβά θα ήταν πάντα στο πλευρό του λαού Του για να τον στηρίζει στις δοκιμασίες. Γι’ αυτό, αν τα αρνητικά αισθήματα δεν σας αφήνουν προς το παρόν να κάνετε όλα όσα θα θέλατε στην υπηρεσία του Θεού, προσευχηθείτε για αυτό. Ζητήστε από τον Θεό να ακούσει την προσευχή σας, όχι μόνο για να βρείτε κάποια ανακούφιση από τις στενοχώριες, αλλά και «για να διακηρυχτεί το όνομα του Ιεχωβά».—Ψαλμ. 102:20, 21.

Ψαλμ 103:13 —Γιατί δεν ανταποκρίνεται αμέσως ο Ιεχωβά σε κάθε μας αίτημα; (w15 15/4 σ. 25 ¶7)

Γιατί μερικές φορές ο Ιεχωβά δεν απαντάει αμέσως στις προσευχές μας; Γιατί δεν ανταποκρίνεται ο Ιεχωβά αμέσως σε κάθε μας αίτημα; Θυμηθείτε ότι ο ίδιος παρομοιάζει τη σχέση μας μαζί του με τη σχέση που έχουν τα παιδιά με τον πατέρα τους. (Ψαλμ. 103:13) Ένα παιδί δεν μπορεί δικαιολογημένα να αναμένει ότι ο γονέας του θα του δώσει ό,τι ζητήσει ή ότι θα το κάνει αυτό ευθύς αμέσως. Μερικά από τα πράγματα που ζητάει ένα παιδί είναι απλώς περαστικές επιθυμίες. Άλλα θα του δοθούν στον κατάλληλο καιρό. Και άλλα πάλι μπορεί να μην είναι για το καλό του ή για το καλό άλλων ατόμων που περιλαμβάνονται. Επιπρόσθετα, αν ο γονέας έκανε αμέσως ό,τι ζητούσε το παιδί, τότε η σχέση τους θα έμοιαζε περισσότερο με τη σχέση ενός κυρίου με έναν δούλο—με το παιδί στη θέση του κυρίου. Παρόμοια, για το δικό μας καλό, μπορεί και ο Ιεχωβά να αφήνει να περάσει χρόνος μέχρις ότου γίνει φανερή η απάντησή του στις προσευχές μας. Ως ο σοφός Δημιουργός, ο στοργικός Κύριος και ο ουράνιος Πατέρας μας, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να το κάνει αυτό. Αν ικανοποιούσε όλα μας τα αιτήματα ευθύς αμέσως, αυτό θα διαστρέβλωνε τη σχέση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και σε εκείνον.—Παράβαλε Ησαΐας 29:16· 45:9.

Ψαλμ 104:10-28 Αντιλαμβανόμαστε πόσο μας αγαπάει όταν σκεφτόμαστε όλα όσα επιτελεί για να μπορούμε να ζούμε.

Ψαλμ 104:5-19 Οι Θεϊκοί Νόμοι Είναι προς Όφελός Μας Ως δημιούργημα του Θεού, ο άνθρωπος υπόκειται στους φυσικούς νόμους του Ιεχωβά.

Ψαλμ 104:24-31 Και είναι σίγουρο ότι αυτό που υπόσχεται θα εκπληρωθεί, επειδή ο Θεός «δεν μπορεί να πει ψέματα».

Ψαλμ 103:8, 19 Ο Ιεχωβά δεν είναι μόνο Βασιλιάς μας αλλά και Πατέρας μας—ο στοργικός, ουράνιος Πατέρας μας.

Ψαλμ 103:8-14 Ο Ιεχωβά είναι πράγματι ένας Θεός αγάπης ο οποίος προσκαλεί εμάς τους ανθρώπους να τον πλησιάσουμε.

Ψαλμ 103:8-11,17,18 Γιατί Είναι Καλό να Επαινούμε τους Άλλους; Όταν βρίσκουμε τις πολύτιμες ιδιότητές τους, μπορούμε να τους επαινούμε.

Ψαλμ 103:10-14 Μάλιστα, μας αντιμετωπίζει ως ξεχωριστά άτομα, λαβαίνοντας υπόψη τις αδυναμίες, τους περιορισμούς και το επίπεδο της πνευματικής ανάπτυξης του καθενός μας.

Ψαλμ 105:17,18 Στο τέλος, ο Ιωσήφ δικαιώθηκε, και χρησιμοποίησε την υψηλή του θέση για να προωθήσει το σκοπό του Θεού.

Ψαλμ 103:10-14 Λόγω της πίστης τους, ο Δαβίδ και η Βηθ-σαβεέ έλαβαν μια ανταμειφτική θέση στη γενεαλογική γραμμή του Μεσσία.

Ψαλμ 103:10-14 Απαιτεί να συμπεριφερόμαστε και εμείς με τον ίδιο τρόπο ο ένας προς τον άλλον.

Ψαλμ 103:10-14 Κατόπιν, με ανανεωμένη πνευματική δύναμη και σταθερή καρδιά, θα μπορέσετε να κάνετε ευθείς δρόμους για τα πόδια σας και θα διαπιστώσετε ότι είναι εφικτό να ζείτε

Ψαλμ 103:8-10 Ο Θεός επίσης θυμάται και ανταμείβει τις πιστές πράξεις των όσιων υπηρετών του.

Ψαλμ 103:20,21 Όπως οι πιστοί άγγελοι, έτσι και οι Χριστιανοί διαθέτουν ποικίλα χαρακτηριστικά, όμως έχουν συν τοις άλλοις και διάφορα ελαττώματα.

Ψαλμ 104:1 Για τους ανθρώπους, η εκδήλωση αξιοπρέπειας ίσως περιλαμβάνει μερικές φορές το να είναι καλοντυμένοι

Ψαλμ 103:6 Εκμηδενίζοντας τη βλάβη που προξενούν οι πονηροί, ο Θεός δείχνει έλεος προς εκείνους που έχουν τη σωστή διάθεση

Ψαλμ 103:19-22 Αλλά πριν επιτευχθεί αυτό, ο Ιεχωβά πρέπει να εξαλείψει όλους όσους αρνούνται να κάνουν το δίκαιο θέλημά του.

Ψαλμ 103:8,9 Οι Χριστιανοί προτρέπονται να “γίνονται μιμητές του Θεού”.

Ψαλμ 103:12,13 Όταν μας παροτρύνει να συγχωρούμε τους άλλους, στην ουσία μάς ζητάει να τον μιμηθούμε.

Ψαλμ 103:3,4,12 Ας είμαστε πάντα δεκτικοί στις συμβουλές του Ιεχωβά, καθώς και στη διαπαιδαγώγησή του, και ας ανταποκρινόμαστε αμέσως, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν έκφραση της απέραντης αγάπης του για εμάς.

Ψαλμ 103:10,13,14 Ωστόσο, να θυμάστε το εξής: Οι ενέργειές μας μπορεί να έχουν συνέπειες που ίσως εμφανιστούν αμέσως, ίσως όμως και να φανούν αργότερα.

Ψαλμ 103:12-14 Αλλά μπορούμε άραγε να αγνοούμε εσκεμμένα ορισμένους νόμους, σκεπτόμενοι ότι αυτό αντισταθμίζεται από την υπακοή μας σε άλλα ζητήματα;

Ψαλμ 103:12-14 Ελπίζει ότι θα κάνουμε το σωστό και χαίρεται όταν το κάνουμε.

Ψαλμ 104:24 Αυτή η αξέχαστη διδακτική εμπειρία έχει ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να εφαρμόζουμε τα εξής λόγια τα οποία βρίσκονται στον ίδιο ψαλμό: «Θα ψάλλω στον Ιεχωβά σε όλη μου τη ζωή· θα αναπέμπω μελωδία στον Θεό μου όσο υπάρχω. … —Ψαλμός 104:33, 34.

Ψαλμ 104:15 Λέγοντας στο λαό του να “αγοράσουν κρασί”, ο Ιεχωβά τούς διαβεβαιώνει ότι η ολόψυχη επάνοδος στην αληθινή λατρεία θα τους “γεμίσει χαρά”.

Ψαλμ 103:13,14 Στον κατάλληλο καιρό, ο θυμός του Ιεχωβά αφαιρείται από εκείνους που αναγνωρίζουν την αμαρτία τους, μετανοούν και τον υπηρετούν πραγματικά.

Ψαλμ 103:8,14 Καλεί τους ταπεινούς να στραφούν σε εκείνον ώστε “να λάβουν έλεος και να βρουν παρ’ αξία καλοσύνη για βοήθεια στον κατάλληλο καιρό”.

Ψαλμ 103:9.14 Δεν πρέπει, λοιπόν, να υποκινεί και εμάς η συμπόνια να ανεχόμαστε τις αδυναμίες των άλλων, συγχωρώντας τους ανεπιφύλακτα, από καρδιάς;

Ψαλμ 103:8,9 Εφόσον, λοιπόν, διατηρείτε την καρδιά σας πλήρη απέναντί του, εκείνος δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ.

Ψαλμ 103:3,11 Ο στοχασμός γύρω από αυτές καθώς και άλλες Γραφικές αφηγήσεις πλημμυρίζει την καρδιά μας με ευγνωμοσύνη για τη στοργική καλοσύνη του Ιεχωβά, και αυτό μας ωθεί να τον αινούμε και να του αποδίδουμε ευχαριστίες.

Ψαλμ 103:13,14 Έχουμε την πίστη ότι ο Ιεχωβά θα μας ανταμείψει για το ότι είμαστε αποφασισμένοι να διακρατήσουμε την ακεραιότητά μας.

Ψαλμ 103:13,14 Γνωρίζει ότι εμείς οι άνθρωποι, οι οποίοι είμαστε πλασμένοι κατά την εικόνα του, έχουμε μέσα μας τη δυνατότητα να καλλιεργούμε αγιότητα—τουλάχιστον με σχετική έννοια.

Ψαλμ 103:13,14 Γι’ αυτό, ας “γνωστοποιούμε τα αιτήματά μας σε εκείνον”, διότι αν ενεργούμε έτσι θα έχουμε την «ειρήνη του Θεού»—γαλήνη η οποία υπερβαίνει την ανθρώπινη κατανόηση.

Ψαλμ 105:4,5 Βοήθεια από “τον Θεό που Χορηγεί Υπομονή και Παρηγοριά” Ναι, να υπηρετείτε τον αληθινό Θεό, τον Ιεχωβά, και να τον λατρεύετε με αποδεκτό τρόπο.

Ψαλμ 103:13,14 Ναι, ο Ιεχωβά λαβαίνει υπόψη την ατέλειά μας και είναι “πρόθυμος να συγχωρεί” όταν σφάλλουμε.

Ψαλμ 104:14,15 Να Διατηρείτε Ισορροπημένη Άποψη για τη Χρήση Αλκοόλ Το κρασί καθώς και άλλα οινοπνευματώδη ποτά αποτελούν θαυμάσιες προμήθειες από τον Θεό, όπως ακριβώς και η βλάστηση, το ψωμί και το λάδι.

Ψαλμ 103:13,14 Ομολογουμένως, χρειάζεται προσπάθεια για να παραμείνουμε πνευματικά και ηθικά αγνοί.

Ψαλμ 100:3 104:24,25 Μην Αφήσετε την Καρδιά του Παιδιού σας στην Τύχη! Το δέος και ο σεβασμός που αναπτύσσουν για τη δημιουργία του Ιεχωβά μπορούν να τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.

Ψαλμ 103:8,9 Αλλά μπορούμε να αναμένουμε ότι ο Θεός θα παραβλέπει όλα τα ελαττώματά μας;

Ψαλμ 102:19· 103:6 Επιπρόσθετα, ακούει τους στεναγμούς εκείνων που καταδυναστεύονται και αναζωογονεί την καρδιά των συντετριμμένων.

Ψαλμ 104:13,14 Πόσο θαυμάσιο θα είναι όταν οι κάτοικοι της γης θα μπορούν να απολαμβάνουν για πάντα έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη μόλυνση!

Ψαλμ 103:8 Εκδηλώνοντας θεοειδείς ιδιότητες όπως είναι η συμπόνια και το έλεος, οι γονείς μπορούν να συμβάλλουν στο να διατηρούνται ανοιχτές οι γραμμές επικοινωνίας ακόμη και όταν τα παιδιά σφάλλουν.

Ψαλμ 103:2, 3· Αν καλλιεργούμε την άποψη του Ιεχωβά, θα είμαστε διατεθειμένοι να αγαπάμε τους άλλους και να συγχωρούμε τις παραβάσεις που κάνουν εναντίον μας.

Ψαλμ 103:13, 14 Πόσο ευγνώμονες μπορούμε να νιώθουμε για το ότι ο Θεός πολιτεύεται με τόσο ελεήμονα τρόπο με τους ανθρώπους!


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: