ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΨΑΛΜΟΙ 26-33

Ψαλμός 27:1-3—Οι σκέψεις για το πώς ο Ιεχωβά είναι το φως μας θα μας δίνουν θάρρος (w12 15/7 σ. 22, 23 ¶3-6)

Με ποια έννοια είναι ο Ιεχωβά το φως μας, αλλά τι πρέπει να κάνουμε εμείς;

Η μεταφορική δήλωση «ο Ιεχωβά είναι το φως μου» τονίζει το γεγονός ότι Εκείνος μας απελευθερώνει από την άγνοια και το πνευματικό σκοτάδι. (Ψαλμ. 27:1) Το κυριολεκτικό φως μπορεί να φανερώσει κινδύνους ή εμπόδια στο δρόμο μας αλλά δεν τα απομακρύνει. Χρειάζεται να κάνουμε και σοφές ενέργειες σε αρμονία με ό,τι βλέπουμε. Με παρόμοιο τρόπο, ο Ιεχωβά μάς αποκαλύπτει τη βασική σημασία των παγκόσμιων γεγονότων. Μας προειδοποιεί για τους κινδύνους αυτού του συστήματος πραγμάτων. Μας παρέχει Γραφικές αρχές που είναι πάντα αποτελεσματικές, αλλά εμείς πρέπει να εφαρμόζουμε αυτά που μαθαίνουμε. Αν το κάνουμε αυτό, θα μπορούμε να ενεργούμε με μεγαλύτερη σοφία και από τους «εχθρούς» μας και από τους «δασκάλους» μας.—Ψαλμ. 119:98, 99, 130.

Γιατί μπορούσε να λέει ο Δαβίδ με πεποίθηση: «Ο Ιεχωβά είναι . . . η σωτηρία μου»; (β) Πότε ιδιαίτερα θα γίνει ο Ιεχωβά η σωτηρία μας;

Τα λόγια του Δαβίδ στο εδάφιο Ψαλμός 27:1 δείχνουν ότι θα πρέπει να θυμόταν πώς τον είχε σώσει, ή ελευθερώσει, ο Ιεχωβά κατά το παρελθόν. Λόγου χάρη, τον είχε ελευθερώσει «από το πέλμα του λιονταριού και από το πέλμα της αρκούδας». Του είχε χαρίσει επίσης τη νίκη όταν αναμετρήθηκε με τον γίγαντα Γολιάθ. Αργότερα, ο Βασιλιάς Σαούλ έκανε απόπειρες για να διατρυπήσει τον Δαβίδ με δόρυ, αλλά κάθε φορά ο Ιεχωβά τον έσωζε. (1 Σαμ. 17:37, 49, 50· 18:11, 12· 19:10) Να γιατί μπορούσε ο Δαβίδ να λέει με πεποίθηση: «Ο Ιεχωβά είναι . . . η σωτηρία μου»! Ο Ιεχωβά θα αποδειχτεί και πάλι σωτηρία για τους υπηρέτες του, όπως ήταν για τον Δαβίδ. Πώς; Ελευθερώνοντάς τους κατά τη διάρκεια της επερχόμενης “μεγάλης θλίψης”.—Αποκ. 7:14· 2 Πέτρ. 2:9.

Πώς μπορούν οι αναμνήσεις μας να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε θάρρος; (β) Πώς ενισχύεται το θάρρος σας από το υπόμνημα της πολιτείας του Ιεχωβά με τους υπηρέτες του;

Ένας σημαντικός παράγοντας για να αναπτύξουμε θάρρος αναφέρεται στα εδάφια Ψαλμός 27:2, 3. (Διαβάστε) Ο Δαβίδ θυμόταν καταστάσεις από τις οποίες ελευθερώθηκε με τη βοήθεια του Ιεχωβά. (1 Σαμ. 17:34-37) Αυτές οι αναμνήσεις τον γέμιζαν πεποίθηση ώστε να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε αντιξοότητες, όσο μεγάλες και αν ήταν. Αντλείτε εσείς παρόμοια συμπεράσματα από τις εμπειρίες σας; Για παράδειγμα, σας συνέβη ποτέ να προσευχηθείτε έντονα για κάποιο οδυνηρό πρόβλημα και κατόπιν να δείτε πώς σας έδωσε ο Ιεχωβά σοφία ή δύναμη για να το χειριστείτε; Ή μπορείτε να θυμηθείτε πώς απομακρύνθηκαν κάποια εμπόδια που σας στερούσαν τη χαρά στην υπηρεσία ή πώς ανοίχτηκε κάποια μεγάλη πόρτα που σας οδήγησε σε δραστηριότητα; (1 Κορ. 16:9) Πώς νιώθετε τώρα που τα θυμάστε όλα αυτά; Δεν είστε πεπεισμένοι ότι ο Ιεχωβά είναι σε θέση να σας βοηθήσει να υπερνικήσετε ή να υπομείνετε ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια ή αντιξοότητες;—Ρωμ. 5:3-5.

Τι θα κάναμε αν κάποια ισχυρή κυβέρνηση κατέστρωνε σχέδιο για να εξοντώσει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως οργάνωση; Πολλοί έχουν κάνει τέτοιες προσπάθειες στους σύγχρονους καιρούς αλλά απέτυχαν. Το να αναλογιζόμαστε πώς βοήθησε ο Ιεχωβά το λαό του στο παρελθόν θα ενσταλάζει μέσα μας πεποίθηση για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον.—Δαν. 3:28.

Ψαλμός 27:4—Η εκτίμηση για την αληθινή λατρεία μάς ενισχύει (w12 15/7 σ. 24 ¶7)

Σύμφωνα με το εδάφιο Ψαλμός 27:4, τι ζήτησε ο Δαβίδ από τον Ιεχωβά; (β) Ποιος είναι ο μεγάλος πνευματικός ναός του Ιεχωβά, και πώς αποδίδουμε λατρεία εκεί

Κάτι άλλο που συμβάλλει καθοριστικά σε θαρραλέα δράση είναι η αγάπη μας για την αληθινή λατρεία. (Διαβάστε Ψαλμός 27:4) Την εποχή του Δαβίδ, ο “οίκος του Ιεχωβά” ήταν η σκηνή της μαρτυρίας. Ο ίδιος ο Δαβίδ έκανε διευθετήσεις για την κατασκευή ενός περίτεχνου ναού από το γιο του τον Σολομώντα. Αιώνες αργότερα, ο Ιησούς αποκάλυψε ότι η απόδοση αποδεκτής λατρείας στον Ιεχωβά δεν θα εξαρτόταν πλέον από την ύπαρξη κάποιου μεγαλειώδους οικοδομήματος που είχε την ευλογία του Θεού. (Ιωάν. 4:21-23) Στα κεφάλαια 8 ως 10 της επιστολής προς τους Εβραίους, ο απόστολος Παύλος έδειξε ότι ένας μεγάλος πνευματικός ναός ήρθε σε ύπαρξη κατά το βάφτισμα του Ιησού το 29 Κ.Χ., όταν παρουσίασε τον εαυτό του για να κάνει το θέλημα του Ιεχωβά. (Εβρ. 10:10) Αυτός ο μεγάλος πνευματικός ναός είναι η διευθέτηση που έκανε ο Ιεχωβά ώστε να μπορούμε να τον πλησιάζουμε με αποδεκτό τρόπο μέσω της πίστης μας στη λυτρωτική θυσία του Ιησού. Πώς αποδίδουμε λατρεία εκεί; Το κάνουμε αυτό όταν προσευχόμαστε «με αληθινή καρδιά έχοντας την πλήρη βεβαιότητα της πίστης», όταν διακηρύττουμε δημόσια την ελπίδα μας χωρίς να αμφιταλαντευόμαστε, καθώς και όταν σκεφτόμαστε, παρακινούμε και ενθαρρύνουμε τους συλλάτρεις μας στις συναθροίσεις και στην οικογενειακή μας λατρεία. (Εβρ. 10:22-25) Η εκτίμηση για τη διευθέτηση της αληθινής λατρείας μάς ενισχύει σε αυτές τις κρίσιμες τελευταίες ημέρες.

Ψαλμός 27:10—Ο Ιεχωβά είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους υπηρέτες του όταν οι άλλοι τους εγκαταλείπουν (w12 15/7 σ. 24 ¶9, 10)

Ποιο είναι το νόημα της διαβεβαίωσης που μας παρέχει το εδάφιο Ψαλμός 27:10; Ο Δαβίδ εκφράζει πολύ παραστατικά την εμπιστοσύνη του στη βοήθεια του Ιεχωβά λέγοντας: «Ακόμη και αν ο πατέρας μου και η μητέρα μου με εγκαταλείψουν, ο Ιεχωβά θα με δεχτεί». (Ψαλμ. 27:10) Από τα γεγονότα που περιγράφονται στο 22ο κεφάλαιο του βιβλίου Πρώτο Σαμουήλ, συμπεραίνουμε ότι οι γονείς του Δαβίδ δεν τον εγκατέλειψαν. Σήμερα, όμως, πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει πλήρη απόρριψη από την οικογένειά τους. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα άτομα έχουν βρει βοήθεια και προστασία στη θαλπωρή της Χριστιανικής εκκλησίας.

Εφόσον ο Ιεχωβά είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους υπηρέτες του όταν οι άλλοι τους εγκαταλείπουν, δεν θα τους στηρίξει και όταν περνούν οποιαδήποτε άλλη θλίψη; Αν, λόγου χάρη, ανησυχούμε για το πώς θα προμηθεύσουμε τα αναγκαία στην οικογένειά μας, δεν πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι ο Ιεχωβά θα μας βοηθήσει; (Εβρ. 13:5, 6) Εκείνος κατανοεί τις περιστάσεις και τις ανάγκες όλων των όσιων υπηρετών του.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια:

Ψαλμός 26:6—Πώς μπορούμε και εμείς, όπως ο Δαβίδ, να βαδίζουμε συμβολικά γύρω από το θυσιαστήριο του Ιεχωβά; (w06 15/5 σ. 19 ¶10)

Πώς μπορούμε και εμείς, όπως ο Δαβίδ, να βαδίζουμε συμβολικά γύρω από το θυσιαστήριο του Ιεχωβά; Το θυσιαστήριο αντιπροσωπεύει το θέλημα του Ιεχωβά να δεχτεί τη λυτρωτική θυσία του Ιησού Χριστού για την απολύτρωση της ανθρωπότητας. (Εβραίους 8:5· 10:5-10) Βαδίζουμε γύρω από το θυσιαστήριο του Ιεχωβά ασκώντας πίστη σε αυτή τη θυσία.

Ψαλμός 32:8—Ποιο είναι ένα όφελος που προκύπτει όταν λαβαίνουμε ενόραση από τον Ιεχωβά; (w09 1/6 σ. 5 ¶3)

Η Αγία Γραφή εμπεριέχει την εξής υπόσχεση του Θεού: «Θα σου δώσω ενόραση και θα σε διδάξω την οδό στην οποία πρέπει να πηγαίνεις. Θα δώσω συμβουλή έχοντας το μάτι μου στραμμένο πάνω σου». (Ψαλμός 32:8) Προσέξτε ότι ο Θεός δεν προσφέρει μόνο συμβουλή αλλά και ενόραση, δηλαδή την ικανότητα να βλέπουμε μια κατάσταση σε βάθος ή να βλέπουμε κάτω από την επιφάνεια. Το να έχουμε ενόραση ώστε να διακρίνουμε ποιοι στόχοι είναι αληθινά επωφελείς μπορεί να μας προφυλάξει από το να αναλώσουμε τη ζωή μας σε άχρηστες επιδιώξεις.

Ψαλμός 32:3, 4 Αυτά τα σπαρακτικά λόγια μπορεί να αντανακλούν το βαθύ συναισθηματικό πόνο που ένιωθε ο Βασιλιάς Δαβίδ του αρχαίου Ισραήλ, πόνο τον οποίο είχε επιφέρει ο ίδιος στον εαυτό του εφόσον είχε κρύψει μια σοβαρή αμαρτία αντί να την εξομολογηθεί.

Ψαλμός 31:24 Η συναναστροφή με συλλάτρεις μας μπορεί να αποτελέσει μεγάλη βοήθεια.

Ψαλμός 26:1 Πόσο σημαντικό είναι να περπατάμε και εμείς στην οδό της ακεραιότητας!

Ψαλμός 32 Να Δέχεστε Πάντοτε τη Διαπαιδαγώγηση του Ιεχωβά Πάρτε για παράδειγμα τον Βασιλιά Δαβίδ του Ισραήλ, ο οποίος συνέθεσε τον 32ο Ψαλμό.

Ψαλμός 32 Μπορείτε να Παραμείνετε Ηθικά Καθαροί Αν ο Δαβίδ είχε αυτό το περιστατικό κατά νου όταν συνέθεσε τον 32ο Ψαλμό, τότε είναι σαφές ότι η συνείδησή του τον βασάνιζε.

Ψαλμός 26:1-3,6,8,11 Όπως είπε αργότερα ο ίδιος στο γιο του τον Σολομώντα: «Γνώρισε τον Θεό του πατέρα σου και υπηρέτησέ τον με πλήρη καρδιά και με ψυχή γεμάτη ευχαρίστηση· διότι ο Ιεχωβά ερευνάει όλες τις καρδιές και διακρίνει κάθε τάση των σκέψεων».

Ψαλμός 27:1-4 Αν έχετε και εσείς τα ίδια αισθήματα και σας το επιτρέπουν οι περιστάσεις σας, τότε θα συναθροίζεστε τακτικά μαζί με άλλους λάτρεις του Ιεχωβά.

Ψαλμός 32:5 Αυτή η ανισορροπία προκαλεί σύγχυση και δυσαρμονία μέσα στον άνθρωπο, καθώς επίσης δυσκολίες στη σχέση του με τον Θεό και με την υπόλοιπη δημιουργία Του

Ψαλμός 31:23 Τέτοιου είδους αγάπη και υπακοή θα μας βοηθήσουν να είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη ημέρα του Ιεχωβά.

Ψαλμός 32:1-5 Ο Ιεχωβά συγχωρεί εκείνους που αμαρτάνουν αλλά μετανοούν γνήσια.

Ψαλμός 31:9-14 Να είστε βέβαιοι ότι ο Ιεχωβά αγαπάει τους ταπεινούς, τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Ψαλμός 32:1-5 Παρόμοια και σήμερα, ένας υπηρέτης του Ιεχωβά θα αποκοπεί μόνο αν είναι αμετανόητος ή συνεχίζει να πράττει το κακό.

Ψαλμός 32:1-5 Αν προσπαθούμε να καταπνίξουμε την ένοχη συνείδησή μας, αυτό μπορεί να απομυζήσει τη ζωτικότητά μας, όπως συμβαίνει με ένα δέντρο που χάνει την υγρασία του στον καύσωνα του καλοκαιριού.

Ψαλμός 32:1-5 ο Δαβίδ μιλάει για την ευτυχία που συνοδεύει τη συγχώρηση, μολονότι επίσης αποκαλύπτει τη στενοχώρια που δοκιμάζει κάποιος προτού εξομολογηθεί την παράβασή του στον Ιεχωβά και λάβει τη συγχώρηση του Θεού.

Ψαλμός 32:1-5 Επιδιώκοντας δε μια δίκαιη πορεία, θα νιώθουμε την όσια αγάπη που έχει ο Θεός για εμάς και θα μπορούμε να «χαιρόμαστε όλες τις ημέρες μας»—ναι, στην υπόλοιπη ζωή μας.

Ψαλμός 32:3 Και εμείς επίσης μπορούμε να έχουμε απόλυτη πεποίθηση στον Θεό ο οποίος απομακρύνει τις αμαρτίες εκείνων που επιζητούν τη συγχώρησή του με βάση την πίστη τους στη λυτρωτική θυσία του Ιησού.

Ψαλμός 27:1α Εντούτοις, όπως συνέβη στην εποχή του Ιησού, αυτοί που προτιμούν το σκοτάδι μπορούν να αναμένουν μόνο δυσμενή κρίση.

Ψαλμός 28:6-9 Η Γραφή είναι γεμάτη παραδείγματα τα οποία μαρτυρούν τη δύναμη που έχει ο Ιεχωβά να δημιουργεί και να απολυτρώνει, να σώζει το λαό του και να καταστρέφει τους εχθρούς Του.

Ψαλμός 32:5 Θυμηθείτε ότι ο Ιεχωβά σάς έχει ήδη προσκαλέσει να τον πλησιάσετε μέσω προσευχής και “να τακτοποιήσετε τα ζητήματα” μαζί του

Ψαλμός 27:10 Κατανοώντας τους τρόπους με τους οποίους δείχνει αγάπη και φροντίδα για εμάς, θα πλησιάσουμε πιο κοντά του

Ψαλμός 31:5 Αγαπάει τα παιδιά του και χαίρεται να αφήνει το φως της αλήθειας του να λάμπει για να τα καθοδηγεί σε κάθε πτυχή της ζωής τους, ιδιαίτερα σε ζητήματα λατρείας.

Ψαλμός 32:8 Διακρίνετε γιατί πρέπει να μας ενθαρρύνει αυτό;

Ψαλμός 26:8,12 Ο αληθινός Θεός έχει μια θέση για τον καθένα μας μέσα στην οργάνωσή του.

Ψαλμός 32:1,2 Και πόσο παρηγορητικό είναι να γνωρίζουμε ότι ο Ιεχωβά μπορεί να πάρει αμαρτίες που είναι τόσο χτυπητές όσο το κατακόκκινο ή το πορφυρό χρώμα και να τις κάνει λευκές σαν το χιόνι!

Ψαλμός 32:3-5 Η σκληρή εργασία η καθαρή συνείδηση, καθώς επίσης η απουσία περιττής ανησυχίας και η εμπιστοσύνη στον Ιεχωβά

Ψαλμός 31:9-11 Τελικά, όμως, ο Ιεχωβά προβαίνει σε σωτήριες πράξεις, κατασιωπώντας τους ονειδιστές.

Ψαλμός 33:13, 14 Ως ο Δημιουργός των φυσικών ουρανών ο Ιεχωβά είναι και ο Ιδιοκτήτης τους.

Ψαλμός 33:13-15 Επομένως, «η καρδιά του χωματένιου ανθρώπου» πρώτα κλίνει προς κάποια οδό και κατόπιν κατευθύνει ο Ιεχωβά τα βήματα του ανθρώπου αυτού.

Ψαλμός 32:3-5 Αν αντιληφθούμε ότι δεν έχουμε κάνει όσα αναμένει ο Θεός από εμάς, πρέπει να ζητήσουμε τη συγχώρηση του Θεού και να αλλάξουμε πορεία, καθώς και να είμαστε σταθερά αποφασισμένοι να ακολουθούμε τις συμβουλές του Θεού πιο προσεκτικά στο μέλλον.

Ψαλμός 31:5 Αν θέλουμε να διατηρούμε στενή σχέση με τον Ιεχωβά, δεν μπορούμε να μιμούμαστε «ανθρώπους αναλήθειας», άτομα που «κρύβουν αυτό που είναι»

Ψαλμός 27:14 Αν θέλουμε να είναι ισχυρή η καρδιά μας, δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να γίνει η ελπίδα μας αόριστη, αλλά πρέπει να την έχουμε πάντοτε ξεκάθαρη στη διάνοιά μας και να την κρατάμε μέσα στην καρδιά μας.

Ψαλμός 31:22-24 Σε τρεις σημαντικές περιπτώσεις, όμως, ο φόβος του Δαβίδ για τον Θεό χάθηκε, πράγμα που οδήγησε σε σοβαρές συνέπειες.

Ψαλμός 32:3-5 Ο Ιεχωβά θέλει να μας βοηθήσει, όχι να μας καταδικάσει.

Ψαλμός 31:16 Ο Ιεχωβά, ο ισχυρός, καλείται να δείξει στοργική καλοσύνη, ή αλλιώς όσια αγάπη, στον ενδεή, τον Δαβίδ

Ψαλμός 31:16,21 Λόγω αυτής της ιδιότητας είναι εφικτή η ανάνηψη από την αμαρτία.

Ψαλμός 28:7 Στη διάρκεια της διακονίας του, ο Ιησούς εκδήλωσε θάρρος με διάφορους τρόπους.

Ψαλμός 27:14 Η αυτοθυσιαστική αγάπη μάς ωθεί να δείχνουμε θάρρος ακόμα και αν διατρέχουμε μεγάλο κίνδυνο.

Ψαλμός 31:19 Πώς, όμως, έχει «φυλάξει» ο Ιεχωβά αγαθότητα για εκείνους που έχουν θεοσεβή φόβο

Ψαλμός 32:2 Ναι, όσοι κρατούν την καρδιά τους απαλλαγμένη από υποκρισία είναι πιο ευτυχισμένοι τώρα και έχουν την προοπτική να απολαύσουν τέλεια ευτυχία στο μέλλον.

Ψαλμός 32:8 Προσπαθούμε εμείς να διαβάζουμε και να στοχαζόμαστε όλη την πνευματική τροφή που λαβαίνουμε

Ψαλμός 32:3 Ναι, η απόκρυψη των αμαρτιών μας θα έχει ως αποτέλεσμα να αποκάμουμε συναισθηματικά και πνευματικά, αλλά «σε όποιον τις ομολογεί και τις εγκαταλείπει θα δειχτεί έλεος».

Ψαλμός 31:7 Εντούτοις, ο Ιεχωβά, όχι μόνο παρατηρεί τη στενοχώρια μας, αλλά και μας στηρίζει δίνοντάς μας παρηγοριά και ενθάρρυνση.

Ψαλμός 26:4, 5 Τέτοιου είδους “σχέδια οδηγούν σε όφελος”.

Ψαλμός 32:8, 9 Να γίνεις πλήρως αναπτυγμένο άτομο όσον αφορά την κατανόηση των απαιτήσεων που έχει ο γάμος.

Ψαλμός 31:5 Καθώς παρατηρεί την ανάπτυξή μας προς την πνευματική ωριμότητα, ευαρεστείται βλέποντας ότι αγωνιζόμαστε να είμαστε έντιμοι.

Ψαλμός 26:4 Αν είστε παντρεμένοι, μην επιδίδεστε ποτέ σε διαγωγή η οποία μπορεί να σας βάλει στον πειρασμό να κρύψετε αυτό που είστε από το σύντροφό σας!

Ψαλμός 27:11 Από τότε που ήρθε ο Ιησούς Χριστός, η καλή σχέση ενός ατόμου με τον Θεό και η δυνατότητα να τον πλησιάζει με προσευχή και να γίνεται αποδεκτός εξαρτώνται από το αν αυτός δέχεται τον Ιησού Χριστό.

Ψαλμός 27:11 Τα ίδια τα δημιουργικά έργα—όπως τα κατοικίδια ζώα και η γη—διδάσκουν ότι υπάρχει ένας πάνσοφος Θεός και προσφέρουν ένα πεδίο έρευνας και παρατήρησης το οποίο μέχρι σήμερα οι άνθρωποι έχουν αγγίξει μόνο εν μέρει και επιφανειακά.

Ψαλμός 32:1,2 Έτσι λοιπόν, με βάση την πίστη τους, ο Θεός μπορούσε να πολιτεύεται με αυτούς τους ατελείς ανθρώπους και να τους ευλογεί, και συγχρόνως να παραμένει συνεπής στους δικούς του τέλειους κανόνες δικαιοσύνης.

Ψαλμός 32:8 Αναρωτηθείτε: “Βλέπω τον εαυτό μου, μεταφορικά μιλώντας, να περπατάει χέρι χέρι με τον Ιεχωβά, ακούγοντας τη σοφία του και γνωρίζοντας ότι το στοργικό του μάτι είναι στραμμένο πάνω μου;

Ψαλμός 26:4 Δεν είναι πράγματι υπηρέτες του Ιεχωβά όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι είναι. …

Ψαλμός 32:8 Ναι, με τη βοήθεια του Ιεχωβά, μπορούμε να διατηρούμε πλήρως τη διανοητική μας διαύγεια.

Ψαλμός 32:3, 5 Επομένως, η συνείδηση που λειτουργεί μπορεί να επαναφέρει τον αμαρτωλό στον Θεό, βοηθώντας τον να αναγνωρίσει ότι είναι ανάγκη να συγχωρηθεί από τον Θεό και να ακολουθήσει τις οδούς Του.

Ψαλμός 33:18,19 Αν βασιζόμαστε σε αυτόν, αν τον εμπιστευόμαστε και τον επικαλούμαστε, θα μας βοηθάει να αντιστεκόμαστε στο πνεύμα του κόσμου, όσο δύσκολη και αν είναι η κατάστασή μας.

Ψαλμός 26:2 Η ειλικρινής αυτοεξέταση μπορεί να σας βοηθήσει να διακρίνετε ότι είναι ανάγκη να κάνετε κάποιες αλλαγές στην άποψη ή στην πορεία σας.

Ψαλμός 26:4,5 Εκείνοι που ζουν σύμφωνα με τις Γραφικές αρχές απολαμβάνουν έναν ανώτερο τρόπο ζωής, πράγμα που συνήθως έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη διανοητική και σωματική υγεία.

Ψαλμός 32:3,7 Η εξομολόγηση μπορεί να κάνει ακόμη και το θύμα να νιώσει καλύτερα επειδή η αποδοχή της ενοχής μπορεί να βεβαιώσει το θύμα ότι ο άλλος το αγαπάει αρκετά ώστε να μετανιώσει που του προκάλεσε τόσο πολύ πόνο.

Ψαλμός 32:8 Μολονότι ο γάμος μπορεί να ικανοποιήσει την έμφυτη ανάγκη μας για αγάπη και συντροφιά, συνεπάγεται επίσης προκλήσεις που απαιτούν ωριμότητα και διάκριση.

Ψαλμός 32:3,4 Δεν είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο νόμος του Ιεχωβά που απαγορεύει την πορνεία είναι σχεδιασμένος για την προστασία μας;

Ψαλμός 26:8,12 Η Γραφή μάς ενθαρρύνει να συγκεντρωνόμαστε τακτικά για να λατρεύουμε τον Ιεχωβά.

Ψαλμός 31:5 Μπορούμε πραγματικά να αναμένουμε ότι ο Ιεχωβά θα είναι Φίλος μας αν ζούμε διπλή ζωή—ενεργώντας αλλιώς όταν είμαστε με Χριστιανούς συντρόφους και αλλιώς όταν δεν μας βλέπουν—όπως κάνουν οι “άνθρωποι αναλήθειας” που κρύβουν τι είδους άτομα είναι;

Ψαλμός 33:5 Να γιατί δεν θα ανέχεται επ’ άπειρον τους βίαιους ανθρώπους.

Ψαλμός 33:11 Σαφώς, μπορούμε να παίρνουμε τις καλύτερες προσωπικές αποφάσεις όταν οι σκέψεις και οι ενέργειές μας εναρμονίζονται με τον τρόπο σκέψης του πάνσοφου Θεού μας, του Ιεχωβ


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: