ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 1 ΙΩΑΝΝΗ 1-5

«Μην Αγαπάτε τον Κόσμο ή τα Πράγματα που Είναι Μέσα στον Κόσμο»:

1 Ιωάν. 2:15-17 Ο Σατανάς προσπαθεί να μας απομακρύνει από τον Ιεχωβά με τα εξής τρία κοσμικά δελεάσματα. Πώς θα τα εξηγούσατε σε κάποιον;

  • «Η επιθυμία της σάρκας»
  • «Η επιθυμία των ματιών»
  • «Η αλαζονική επίδειξη των μέσων διαβίωσης»

1 Ιωάν. 2:15, 16​—“Το καθετί στον κόσμο προέρχεται από τον κόσμο”, όχι από τον Πατέρα (w05 1/1 σ. 10 ¶13)

Ορισμένοι ίσως σκεφτούν ότι δεν είναι εσφαλμένο καθετί που υπάρχει στον κόσμο. Ακόμα και έτσι να είναι, ο κόσμος και τα θέλγητρά του μπορούν εύκολα να μας αποσπάσουν από την υπηρεσία του Ιεχωβά. Επίσης, τίποτα από ό,τι προσφέρει ο κόσμος δεν είναι σχεδιασμένο για να μας φέρει πιο κοντά στον Θεό. Γι’ αυτό, αν φτάσουμε στο σημείο να αγαπάμε τα πράγματα που είναι μέσα στον κόσμο, ακόμα και πράγματα που ίσως δεν είναι εσφαλμένα αυτά καθαυτά, ακολουθούμε επικίνδυνη πορεία. (1 Τιμόθεο 6:9, 10) Εκτός αυτού, πολλά στοιχεία του κόσμου είναι πράγματι κακά και μπορούν να μας διαφθείρουν. Αν παρακολουθούμε ταινίες ή τηλεοπτικά προγράμματα που προβάλλουν βία, υλισμό ή σεξουαλική ανηθικότητα, αυτά τα πράγματα είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά—και κατόπιν δελεαστικά. Αν συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους των οποίων το κύριο ενδιαφέρον είναι η βελτίωση του επιπέδου της ζωής τους ή η εκμετάλλευση επιχειρηματικών ευκαιριών, αυτά τα πράγματα μπορούν να αποκτήσουν πρώτιστη σπουδαιότητα και για εμάς

Αδελφός αποφασίζει τι θα πιει, τι θα δει στο Ίντερνετ και ποιο κινητό θα αγοράσει

1 Ιωάν. 2:17​—Ο κόσμος παρέρχεται όπως και η επιθυμία του (w13 15/8 σ. 27 ¶18)

Κάτι άλλο που μας βοηθάει να αντιστεκόμαστε στα «πράγματα που είναι μέσα στον κόσμο» είναι το να θυμόμαστε τα θεόπνευστα λόγια του Ιωάννη: «Ο κόσμος παρέρχεται καθώς και η επιθυμία του, αλλά αυτός που κάνει το θέλημα του Θεού παραμένει για πάντα». (1 Ιωάν. 2:17) Το σύστημα του Σατανά φαίνεται να είναι μόνιμο και σταθερό. Ωστόσο, μια μέρα θα φτάσει στο τέλος του. Τίποτα από όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος του Σατανά δεν είναι μόνιμο. Αν το θυμόμαστε αυτό, θα καταφέρουμε να μην παρασυρθούμε από τα δελεάσματα του Διαβόλου.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

1 Ιωάν. 2:7, 8​—Με ποια έννοια είναι και παλιά και καινούρια η εντολή στην οποία αναφέρθηκε ο Ιωάννης; (w13 15/9 σ. 10 ¶14)

Οι Χριστιανικές Ελληνικές Γραφές περιέχουν πληθώρα υπενθυμίσεων που μας προτρέπουν να δείχνουμε αγάπη ο ένας στον άλλον. Ο Ιησούς είπε ότι η δεύτερη σε σπουδαιότητα εντολή είναι “να αγαπάμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας”. (Ματθ. 22:39) Παρόμοια και ο Ιάκωβος, ο ετεροθαλής αδελφός του Ιησού, αποκάλεσε την αγάπη «βασιλικό νόμο». (Ιακ. 2:8) Ο δε απόστολος Ιωάννης έγραψε: «Αγαπητοί, σας γράφω, όχι μια καινούρια εντολή, αλλά μια παλιά εντολή την οποία είχατε από την αρχή». (1 Ιωάν. 2:7, 8) Σε τι αναφερόταν ο Ιωάννης με τη φράση «παλιά εντολή»; Αναφερόταν στην εντολή να αγαπάμε. Ήταν «παλιά» με την έννοια ότι ο Ιησούς την είχε δώσει πριν από δεκαετίες, «από την αρχή». Αλλά ταυτόχρονα ήταν «καινούρια» διότι απαιτούσε αυτοθυσιαστική αγάπη, την οποία θα χρειάζονταν οι μαθητές καθώς θα αντιμετώπιζαν καινούριες συνθήκες. Δεν εκτιμούμε και εμείς, ως μαθητές του Χριστού, τις προειδοποιήσεις που μας βοηθούν να φυλαγόμαστε από το ιδιοτελές πνεύμα αυτού του κόσμου, το οποίο μπορεί να διαβρώσει την αγάπη μας για τον πλησίον;

1 Ιωάν. 5:16, 17​—Ποια είναι η «αμαρτία που επισύρει θάνατο»; (it-2 σ. 1051 ¶1)

Είναι κατάλληλο να ζητάει κανείς μέσω προσευχής τη συγχώρηση του Θεού για άλλους, ακόμη και για μια ολόκληρη εκκλησία. Ο Μωυσής το έκανε αυτό αναφορικά με το έθνος του Ισραήλ, ομολογώντας την αμαρτία που είχαν διαπράξει ως έθνος και ζητώντας συγχώρηση, με αποτέλεσμα να εισακουστεί από τον Ιεχωβά. (Αρ 14:19, 20) Επίσης, ο Σολομών, κατά την αφιέρωση του ναού, προσευχήθηκε να συγχωρήσει ο Ιεχωβά το λαό του αν αυτοί αμάρταναν και επέστρεφαν από την εσφαλμένη τους πορεία. (1Βα 8:30, 33-40, 46-52) Ο Έσδρας εκπροσώπησε τους επαναπατρισμένους Ιουδαίους ομολογώντας δημόσια τις αμαρτίες τους. Η εγκάρδια προσευχή και οι παραινέσεις του υποκίνησαν το λαό να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να λάβει τη συγχώρηση του Ιεχωβά. (Εσδ 9:13–10:4, 10-19, 44) Ο Ιάκωβος παρότρυνε το άτομο που είναι άρρωστο πνευματικά να καλέσει τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας και αυτοί να προσευχηθούν για αυτόν, και «αν έχει διαπράξει αμαρτίες, αυτό θα του συγχωρηθεί». (Ιακ 5:14-16) Υπάρχει, όμως, και «αμαρτία που επισύρει θάνατο»—η αμαρτία κατά του αγίου πνεύματος, η εσκεμμένη πορεία διάπραξης αμαρτίας για την οποία δεν υπάρχει συγχώρηση. Ο Χριστιανός δεν πρέπει να προσεύχεται για όσους αμαρτάνουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

1 Ιωάν. 2:2· 4:10​—Με ποια έννοια είναι ο Ιησούς «εξιλαστήρια θυσία»; Η λέξη «εξιλαστήρια» παράγεται από το ρήμα «εξιλεώνω». Ο Ιησούς έδωσε τη ζωή του ως εξιλαστήρια θυσία με την έννοια ότι, παρέχοντας εξιλέωση για τις αμαρτίες μας, ικανοποίησε την απαίτηση για τέλεια δικαιοσύνη. Με βάση αυτή τη θυσία, ο Θεός θα μπορούσε να δείξει έλεος, καθώς και να συγχωρήσει τις αμαρτίες όσων ασκούν πίστη στον Ιησού.​—Ιωάν. 3:16· Ρωμ. 6:23.

1 Ιωάν. 2:7, 8​—Ποια εντολή αποκαλεί ο Ιωάννης «παλιά» αλλά και «καινούρια»; Ο Ιωάννης αναφέρεται στην εντολή σχετικά με την αυτοθυσιαστική αδελφική αγάπη. (Ιωάν. 13:34) Τη χαρακτηρίζει «παλιά» επειδή ο Ιησούς την έδωσε 60 και πλέον χρόνια προτού γράψει ο Ιωάννης την πρώτη του θεόπνευστη επιστολή. Συνεπώς, οι πιστοί την είχαν «από την αρχή» της Χριστιανικής τους ζωής. Η εντολή είναι επίσης «καινούρια» με την έννοια ότι προχωρεί πέρα από το να “αγαπά κάποιος το συνάνθρωπό του όπως τον εαυτό του” και προϋποθέτει αυτοθυσιαστική αγάπη.​—Λευιτ. 19:18· Ιωάν. 15:12, 13.

1 Ιωάν. 3:2​—Τι «δεν έχει φανερωθεί» στους χρισμένους Χριστιανούς, και ποιον θα δουν «ακριβώς όπως είναι»; Δεν τους έχει φανερωθεί πώς θα είναι οι ίδιοι όταν θα αναστηθούν στον ουρανό με πνευματικά σώματα. (Φιλιπ. 3:20, 21) Ωστόσο, γνωρίζουν ότι “όποτε . . . φανερωθεί [ο Θεός] θα είναι όμοιοι με αυτόν, επειδή θα τον δουν ακριβώς όπως είναι”, δηλαδή ως «το Πνεύμα».​—2 Κορ. 3:17, 18.

1 Ιωάν. 5:5-8​—Πώς έδωσαν μαρτυρία το νερό, το αίμα και το πνεύμα για το ότι «ο Ιησούς είναι ο Γιος του Θεού»; Το νερό έδωσε μαρτυρία διότι, όταν βαφτίστηκε ο Ιησούς στο νερό, ο ίδιος ο Ιεχωβά εξέφρασε την επιδοκιμασία του για αυτόν ως τον Γιο Του. (Ματθ. 3:17) Το αίμα του Ιησού, δηλαδή η ζωή του, που δόθηκε ως «αντίστοιχο λύτρο για όλους», έδειξε επίσης ότι ο Ιησούς είναι ο Γιος του Θεού. (1 Τιμ. 2:5, 6) Το δε άγιο πνεύμα πιστοποίησε ότι ο Ιησούς είναι ο Γιος του Θεού όταν κατέβηκε πάνω του κατά το βάφτισμά του, ικανώνοντάς τον να διαβεί «τη χώρα κάνοντας το καλό και γιατρεύοντας όλους όσους καταδυναστεύονταν από τον Διάβολο».​—Ιωάν. 1:29-34· Πράξ. 10:38.

1 Ιωάν. 2:9-​11· 3:15. Αν ένας Χριστιανός επιτρέψει σε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε να καταστρέψει την αδελφική του αγάπη, περπατάει σε πνευματικό σκοτάδι, χωρίς να ξέρει πού πηγαίνει.

1 Ιωάν. 2:20 «Το Ίδιο το Πνεύμα Δίνει Μαρτυρία» Πώς δείχνουν τα εδάφια 1 Ιωάννη 2:20, 27 ότι οι χρισμένοι Χριστιανοί δεν έχουν ανάγκη να τους επιβεβαιώσει κάποιος άλλος ότι είναι χρισμένοι; Ο Ιεχωβά δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία στη διάνοια και στην καρδιά όσων λαβαίνουν την πρόσκλησή του να πάνε στον ουρανό.

1 Ιωάν. 4:9, 10 Είστε Πολύτιμοι για τον Ιεχωβά τον Θεό Σας! Μας θεωρεί τόσο πολύτιμους ώστε έδωσε τον αγαπημένο του Γιο, τον Ιησού, ως λύτρο για τις αμαρτίες μας.

1 Ιωάν. 4:9 «Να Δείχνετε Ευγνωμοσύνη» Ο στοχασμός γύρω από τη γενναιοδωρία του Δημιουργού σας θα αυξάνει την εκτίμησή σας για αυτόν και θα σας κάνει να νιώθετε ακόμα πιο έντονα το πόσο σας αγαπάει και σας εκτιμάει.​

1 Ιωάν. 5:19 Πώς μας Βοηθάει το Άγιο Πνεύμα Στηριζόμαστε επίσης στο άγιο πνεύμα προκειμένου να αντισταθούμε στην επιρροή αυτού του πονηρού κόσμου.

1 Ιωάν. 2:3-5· 5:3 Ο Αρμαγεδδών Είναι Καλά Νέα! Δείχνουμε επίσης ότι τον γνωρίζουμε αν τον αγαπάμε, υπακούμε σε αυτόν και του δίνουμε την αποκλειστική μας αφοσίωση.

1 Ιωάν. 4:8 Να Υποτάσσεστε Πρόθυμα στον Ιεχωβά—Γιατί και Πώς; Αλλά ο Ιεχωβά είναι ο σοφότερος και ο πιο στοργικός, ελεήμων και συμπονετικός Άρχοντας.​

1 Ιωάν. 4:4 «Ελάτε σε Εμένα, . . . και Εγώ θα σας Αναζωογονήσω» Να θυμάστε ότι κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την εκπλήρωση του θελήματός του!​

1 Ιωάν. 2:15-17 Πώς να Προσαρμοστείτε σε έναν Καινούριο Διορισμό Μην ενδίδετε στην πίεση του κόσμου ή καλοπροαίρετων φίλων και συγγενών να επιδιώξετε οικονομική εξασφάλιση στο σύστημα του Σατανά.

1 Ιωάν. 2:15-17 Να Ανατρέπετε Κάθε Συλλογισμό που Είναι Εναντίον της Γνώσης του Θεού! “Μήπως νιώθω να με ελκύουν αυτά που προσφέρει ο κόσμος του Σατανά;”

1 Ιωάν. 3:18 Να Βοηθάτε Άλλους να Υπομένουν τις Στενοχώριες Αντί να τα παρατήσουμε και να απομακρυνθούμε από τον αδελφό μας, πρέπει να αναζητήσουμε πρακτικούς τρόπους για να τον βοηθήσουμε.

1 Ιωάν. 2:15, 16 Μην Ξεγελιέστε από τη «Σοφία Αυτού του Κόσμου» Ανεξάρτητα από ό,τι συνέβαινε στον κόσμο γύρω τους, οι υπηρέτες του Ιεχωβά ακολουθούσαν την ανώτερη σοφία του Λόγου του Θεού.

1 Ιωάν. 3:17 Αγάπη και Δικαιοσύνη στη Χριστιανική Εκκλησία Αποδεικνύουμε ότι αγαπάμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας όταν δίνουμε από τον εαυτό μας, λόγου χάρη βοηθώντας τους σε καιρούς ανάγκης.

1 Ιωάν. 3:8 Να Μιμείστε τον Ιησού και θα Έχετε Ειρήνη Για παράδειγμα, μέσω της λυτρωτικής θυσίας του Ιησού, όλες οι αμαρτίες μας μπορούν να συγχωρηθούν. (1 Ιωάν. 2:12) … Ως Βασιλιάς της Βασιλείας του Θεού, ο Ιησούς θα αναιρέσει κάθε βλάβη που ίσως μας προκαλέσει ο Σατανάς και το σύστημά του.

1 Ιωάν. 3:8 Βρήκαμε το «Μαργαριτάρι Μεγάλης Αξίας» Θα γιατρέψει τις πολλές πληγές που μας έχει προξενήσει η ζωή σε αυτόν τον πονηρό κόσμο, καθώς κατευθύνει στοργικά τον Γιο του ώστε να “διαλύσει τα έργα του Σατανά”.

1 Ιωάν. 3:18 Να Δείχνετε Ενδιαφέρον για τα Αισθήματα των Άλλων Ο Ιεχωβά είναι Θεός αγάπης και θέτει το καλύτερο παράδειγμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους άλλους. (1 Ιωάν. 4:8) … Όταν το κάνουμε αυτό, δείχνουμε έμπρακτα γνήσια αγάπη.​

1 Ιωάν. 4:9, 10 Τι Έχει Κάνει Ήδη ο Θεός; Η αγάπη συνίσταται στο εξής: Δεν αγαπήσαμε εμείς τον Θεό, αλλά εκείνος αγάπησε εμάς και έστειλε τον Γιο του ως εξιλαστήρια θυσία για τις αμαρτίες μας».​

1 Ιωάν. 3:8 Ο Ιεχωβά Θεός θα αναλάβει σύντομα δράση μέσω του Γιου του, του Ιησού Χριστού, για «να εκμηδενίσει εκείνον που έχει τη δυνατότητα να προξενεί τον θάνατο, δηλαδή τον Διάβολο».

1 Ιωάν. 5:19 Πώς Μπορείτε να Προφυλάσσετε την Καρδιά Σας; Για παράδειγμα, φροντίζει να μας περιβάλλουν άνθρωποι τους οποίους έχει ήδη διαφθείρει.

1 Ιωάν. 5:14 Να Αινείτε τον Ιεχωβά στην Εκκλησία Να ξεκινάτε τη μελέτη σας ζητώντας από τον Ιεχωβά να σας δώσει άγιο πνεύμα.

1 Ιωάν. 3:22· 5:14, 15 Νεαροί, Μπορείτε να Έχετε μια Αληθινά Ικανοποιητική Ζωή Εκείνος χαίρεται να απαντάει σε τέτοιες προσευχές.​ Μερικοί Πρακτικοί Στόχοι Να αποκομίζω περισσότερα από την ανάγνωση της Γραφής Να μιλάω περισσότερο στο έργο Να προοδεύσω ως την αφιέρωση και το βάφτισμα Να γίνω διακονικός υπηρέτης Να γίνω καλύτερος δάσκαλος Να ξεκινήσω μια Γραφική μελέτη Να κάνω βοηθητικό ή τακτικό σκαπανικό Να υπηρετήσω στο Μπέθελ Να μάθω μια άλλη γλώσσα Να υπηρετήσω εκεί όπου η ανάγκη είναι μεγαλύτερη Να συμμετέχω στην οικοδόμηση Αιθουσών Βασιλείας ή στην παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών

1 Ιωάν. 4:7, 8 Νεαροί, ο Δημιουργός σας Θέλει να Είστε Ευτυχισμένοι Εκείνος διαθέτει απεριόριστη ελευθερία, αλλά έχει επιλέξει να καθοδηγείται από την αγάπη στις σχέσεις του με τα νοήμονα πλάσματά του.

1 Ιωάν. 5:19 Ποιος Διαπλάθει τον Τρόπο Σκέψης Σας; Με εκείνα τα λόγια, ο Ιησούς έδειξε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις σκέψεις που προέρχονται από τον Θεό και στις σκέψεις που προέρχονται από αυτόν τον κόσμο, ο οποίος είναι υπό τον έλεγχο του Σατανά.

1 Ιωάν. 5:19 Να Λέτε την Αλήθεια Γνωρίζουμε ότι ολόκληρος ο κόσμος​—στον οποίο περιλαμβάνεται η ψεύτικη θρησκεία, η διεφθαρμένη πολιτική και το άπληστο εμπόριο—​βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Διαβόλου.

1 Ιωάν. 3:19, 20 Σας Συμπονάει ο Θεός; Η Γραφή μάς διαβεβαιώνει πως, ακόμη και αν εμείς καταδικάζουμε τον εαυτό μας και νιώθουμε ανάξιοι της συμπόνιας του Θεού, «ο Θεός είναι μεγαλύτερος από την καρδιά μας και γνωρίζει τα πάντα».

1 Ιωάν. 4:7-10 Σας Καταλαβαίνει ο Θεός; Εφόσον ο Θεός έβαλε την αγάπη στην καρδιά μας, είναι βέβαιο ότι του αρέσει πάρα πολύ να παρατηρεί και να καταλαβαίνει τι σκέψεις και τι κίνητρα γεννάει μέσα μας η αγάπη.​ Τίποτα απολύτως δεν ξεφεύγει από την προσοχή του Θεού. Εκείνος ξέρει τι περνάμε ακόμη και αν οι άλλοι δεν ξέρουν ή δεν καταλαβαίνουν πλήρως

1 Ιωάν. 5:19 Ποιος Φταίει; Η Αγία Γραφή προσδιορίζει σαφώς την πρωταρχική αιτία των ανθρώπινων βασάνων δηλώνοντας: «Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στην εξουσία του πονηρού».

1 Ιωάν. 4:16, 21 Να Σκέφτεστε τους Άλλους με Καλοσύνη Όπως ο Ιεχωβά Πώς εκδηλώνεται η αγάπη μέσα στον λαό του Θεού; Ο ΛΑΟΣ του Θεού αποτελεί μια πνευματική οικογένεια​—μια οικογένεια που τη χαρακτηρίζει η αγάπη.

1 Ιωάν. 2:3 «Πού Ήταν ο Θεός;» Καθώς θα “τον γνωρίζετε” περισσότερο μέσω της δημιουργίας αλλά και του Λόγου του, θα βεβαιώνεστε ακόμη πιο πολύ ότι «αυτός ενδιαφέρεται για εσάς».​

1 Ιωάν. 2:17 Τίνος την Αναγνώριση Επιδιώκετε; Αλλά προς το παρόν, ενόσω υπομένουμε τις κακουχίες και τις δοκιμασίες αυτού του πονηρού κόσμου, ας θυμόμαστε πάντοτε ότι αυτός ο κόσμος, καθώς και οποιαδήποτε αναγνώριση μπορεί να προσφέρει, παρέρχεται.

1 Ιωάν. 2:17 Πού Κοιτάζουν τα Μάτια Σας; Για να πετύχουμε τον στόχο μας όμως, χρειάζεται να κρατάμε τα μάτια μας προσηλωμένα στον Ιεχωβά, επιδιώκοντας πάντοτε να κάνουμε το θέλημά του.

1 Ιωάν. 4:8 Να Επιτρέπετε στους Νόμους και στις Αρχές του Θεού να Εκπαιδεύουν τη Συνείδησή Σας Δεν μας εκπλήσσει αυτή η έμφαση που δίνεται στην αγάπη, διότι η Γραφή μάς λέει ότι «ο Θεός είναι αγάπη».

1 Ιωάν. 3:13 Ας Είμαστε Όλοι Ένα Όπως ο Ιεχωβά και ο Ιησούς Είναι Ένα Γι’ αυτό, οι απόστολοι στις επιστολές τους συχνά αποκαλούσαν τους άλλους μαθητές “αδελφούς και αδελφές”.​

1 Ιωάν. 2:15, 16 Γνωρίστε τον Εχθρό Σας Τελικά, η αγάπη τους για τα υλικά πράγματα μπορεί να πνίξει όποια αγάπη είχαν για τον Θεό.​

1 Ιωάν. 5:3 Το Μέλλον Σας Είναι Επιλογή Σας! «Ο Θεός είναι αγάπη», έγραψε υπό θεϊκή έμπνευση ο απόστολος Ιωάννης. (1 Ιωάννη 4:8) … Εφόσον δεν μπορούμε να ακούσουμε κυριολεκτικά τη φωνή του Θεού, τον ακούμε όταν διαβάζουμε και εφαρμόζουμε τον Λόγο του, την Αγία Γραφή.​

1 Ιωάν. 4:1 Νεαροί—Μείνετε Σταθεροί Ενάντια στον Διάβολο Παρόμοια, οι αλήθειες που μαθαίνουμε από τον Λόγο του Θεού μάς προστατεύουν από την πνευματική βλάβη που προξενούν οι ψεύτικες διδασκαλίες.

1 Ιωάν. 2:15-17· 5:19 Γονείς, Βοηθάτε Εσείς το Παιδί σας να Προοδεύσει ως το Βάφτισμα; Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτός ο κόσμος και όλα τα στοιχεία του εναντιώνονται στα συμφέροντα και στον τρόπο σκέψης του Ιεχωβά.

1 Ιωάν. 2:12 Χαρά—Μια Ιδιότητα που μας Χορηγεί ο Θεός Δεν είμαστε ευτυχισμένοι που οι αμαρτίες μας μπορούν να συγχωρούνται;

1 Ιωάν. 4:9, 10 Ποιο Είναι το Καλύτερο Δώρο; Η αγάπη συνίσταται σε αυτό: Όχι ότι εμείς αγαπήσαμε τον Θεό, αλλά ότι εκείνος αγάπησε εμάς».​

1 Ιωάν. 4:16 Να Μιμείστε τη Συμπόνια του Ιεχωβά Θα θέλαμε να αφήσουμε τους αδελφούς μας έξω στο κρύο, σαν να λέγαμε, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να απαλύνουμε τον πόνο τους;​ Ας κάνουμε λοιπόν ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τον μιμούμαστε​—ας προάγουμε τη θερμή στοργή ανάμεσα στους αδελφούς μας και τις καλές σχέσεις με τους συνανθρώπους μας δείχνοντας συμπόνια.​

1 Ιωάν. 2:16 Αν αποφεύγουμε “την αλαζονική επίδειξη των μέσων διαβίωσής μας” και είμαστε γνωστοί στους γείτονές μας ως φιλειρηνικοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, μπορεί να μη γίνουμε στόχος βίαιων εγκληματιών.​

1 Ιωάν. 3:18 «Να Κλαίτε με Όσους Κλαίνε» Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να εξαλείψουμε όλη τη θλίψη ή να γεμίσουμε πλήρως το κενό που άφησε ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, αλλά μπορούμε να φέρουμε κάποια παρηγοριά και να απαλύνουμε κάπως τον πόνο κάνοντας πρακτικές ενέργειες για να βοηθήσουμε τον πενθούντα.

1 Ιωάν. 5:19 Η Μάχη για τη Διάνοιά Σας—Πώς να την Κερδίσετε Ο Σατανάς μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε τμήμα του κόσμου για να διασπείρει τα ψέματά του.

1 Ιωάν. 2:1, 2 Να Υποστηρίζετε την Κυριαρχία του Ιεχωβά! Έτσι λοιπόν, όταν αστοχούμε σε κάτι, πρέπει να ζητάμε τη συγχώρηση του Ιεχωβά.

1 Ιωάν. 5:19 Ο Ιεχωβά Παρέχει Παρηγοριά σε Κάθε μας Δοκιμασία Πώς μπορεί η προσευχή να μας παράσχει παρηγοριά; Οι δοκιμασίες και οι θλίψεις θα συνεχίζονται όσο είμαστε ατελείς και βρισκόμαστε σε αυτό το σύστημα υπό τον έλεγχο του Σατανά.

1 Ιωάν. 5:19 Μην Αφήσετε την Αγάπη σας να Ψυχρανθεί Αυτός ο κόσμος που κυβερνάται από τον Σατανά προωθεί “την επιθυμία της σάρκας και την επιθυμία των ματιών και την αλαζονική επίδειξη των μέσων διαβίωσης κάποιου”. (1 Ιωάν. 2:16) … Σε αυτό το πονηρό σύστημα που ελέγχεται από τον Σατανά, όλοι μας κατά καιρούς ερχόμαστε αντιμέτωποι με αποθαρρυντικές καταστάσεις.

1 Ιωάν. 1:8 Γιατί δεν πρέπει να εκπλήσσεται ένας Χριστιανός αν παρατηρήσει ή υποστεί αδικία μέσα στην εκκλησία; 5 Επειδή όλοι είμαστε ατελείς και βρισκόμαστε υπό την αμαρτία, συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει η πιθανότητα είτε να υποστούμε αδικία εμείς οι ίδιοι είτε να είμαστε εμείς η αιτία για να την υποστεί κάποιος άλλος μέσα στην εκκλησία.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: