ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 1 ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 14-16

«Ο Θεός θα Είναι “τα Πάντα για Όλους”»

1 Κορ. 15:24-28 Ένα λαμπρό μέλλον περιμένει όσους αποδειχτούν πιστοί στον Ιεχωβά. Όταν μιλάμε με ενθουσιασμό στους άλλους για την ελπίδα μας, οι υποσχέσεις του Ιεχωβά χαράζονται στην καρδιά μας. Ο απόστολος Παύλος παρότρυνε τους συγχριστιανούς του να φαντάζονται το τέλος της Χιλιετούς Βασιλείας του Χριστού, τότε που ο Ιεχωβά θα είναι «τα πάντα για όλους».

Ποια από τις μελλοντικές ευλογίες περιμένετε εσείς με μεγάλη λαχτάρα, και γιατί; Γιατί είστε σίγουροι ότι οι υποσχέσεις του Θεού θα εκπληρωθούν;

Εικόνα

Άγγελοι προστατεύουν τον λαό του Ιεχωβά στη μεγάλη θλίψη· άνθρωποι στον Παράδεισο· ο Ιησούς βγάζει το στέμμα του και παραδίδει τη Βασιλεία στον Ιεχωβά Θεό

1 Κορ. 15:24, 25​—Η Μεσσιανική Βασιλεία θα αφανίσει όλους τους εχθρούς του Θεού (w98 1/7 σ. 21 ¶10)

«Το τέλος» είναι το τέλος της Χιλιετούς Βασιλείας του Χριστού, όταν ο Ιησούς θα παραδώσει ταπεινά και όσια τη Βασιλεία στον Θεό και Πατέρα του. (Αποκάλυψη 20:4) Ο σκοπός που έχει ο Θεός «να ξανασυγκεντρώσει όλα τα πράγματα στον Χριστό» θα έχει εκπληρωθεί. (Εφεσίους 1:9, 10) Πρώτα, όμως, ο Χριστός θα έχει καταστρέψει «κάθε κυβέρνηση και κάθε εξουσία και δύναμη» που εναντιώνεται στο Υπέρτατο θέλημα του Θεού. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από την καταστροφή που θα λάβει χώρα στον Αρμαγεδδώνα. (Αποκάλυψη 16:16· 19:11-21) Ο Παύλος λέει: «[Ο Χριστός] πρέπει να βασιλεύει ώσπου να βάλει ο Θεός όλους τους εχθρούς κάτω από τα πόδια του. Ως τελευταίος εχθρός, θα εκμηδενιστεί ο θάνατος». (1 Κορινθίους 15:25, 26) Ναι, κάθε ίχνος της Αδαμιαίας αμαρτίας και του Αδαμιαίου θανάτου θα έχει εξαλειφθεί. Αναπόφευκτα, λοιπόν, ο Θεός θα έχει αδειάσει τα «μνημεία» με το να επαναφέρει τους νεκρούς στη ζωή.—Ιωάννης 5:28.

1 Κορ. 15:26​—Ο θάνατος θα εκμηδενιστεί (kr σ. 237 ¶21)

Αλλά τι θα γίνει με τη συνήθη κατάληξη της ασθένειας, το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της αμαρτίας​—το θάνατο; Αυτός είναι ο «τελευταίος εχθρός» μας, ο αντίπαλος στον οποίο υποκύπτουν αργά ή γρήγορα όλοι οι ατελείς άνθρωποι. (1 Κορ. 15:26) Αλλά μήπως πτοεί αυτός ο εχθρός τον Ιεχωβά; Δείτε τι προείπε ο Ησαΐας: «Θα καταπιεί το θάνατο για πάντα, και ο Υπέρτατος Κύριος Ιεχωβά θα εξαλείψει οπωσδήποτε τα δάκρυα από όλα τα πρόσωπα». (Ησ. 25:8) Μπορείτε να οραματιστείτε εκείνον τον καιρό; Τέλος οι κηδείες, τα νεκροταφεία και τα δάκρυα θλίψης! Η κατάσταση θα αντιστραφεί​—θα χύνονται δάκρυα χαράς καθώς ο Ιεχωβά θα εκπληρώνει τη συγκλονιστική του υπόσχεση να επαναφέρει τους νεκρούς στη ζωή! (Διαβάστε Ησαΐας 26:19) Αμέτρητες πληγές που άφησε πίσω του ο θάνατος επιτέλους θα γιατρευτούν.

1 Κορ. 15:27, 28​—Ο Χριστός θα παραδώσει τη Βασιλεία στον Ιεχωβά (w12 15/9 σ. 12 ¶17)

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη περιγραφή για αυτό το μεγαλειώδες αποκορύφωμα από τη φράση: «Ώστε να είναι ο Θεός τα πάντα για όλους». Τι σημαίνουν αυτά τα λόγια; Σκεφτείτε τον καιρό που οι τέλειοι άνθρωποι, ο Αδάμ και η Εύα, ζούσαν στην Εδέμ και αποτελούσαν μέρος της ειρηνικής και αρμονικής παγκόσμιας οικογένειας του Ιεχωβά. Ο Παγκόσμιος Κυρίαρχος, ο Ιεχωβά, κυβερνούσε απευθείας όλη τη δημιουργία του, αγγελική και ανθρώπινη. Τα πλάσματά του μπορούσαν να επικοινωνούν προσωπικά μαζί του, να τον λατρεύουν και να λαβαίνουν την ευλογία του. Ο Θεός ήταν «τα πάντα για όλους».

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

1 Κορ. 14:34, 35​—Απαγόρευε ο απόστολος Παύλος στις γυναίκες να μιλούν; (w12 1/9 σ. 9, πλαίσιο)

Ο απόστολος Παύλος έγραψε: «Οι γυναίκες ας μένουν σιωπηλές μέσα στις εκκλησίες». (1 Κορινθίους 14:34) Τι εννοούσε; Μήπως υποτιμούσε τη νοημοσύνη τους; Όχι. Πολλές φορές μάλιστα αναφέρθηκε στην ωφέλιμη διδασκαλία των γυναικών. (2 Τιμόθεο 1:5· Τίτο 2:3-5) Στην επιστολή του προς τους Κορινθίους, ο Παύλος, εκτός από τις γυναίκες, συμβούλεψε και άτομα που είχαν το χάρισμα των γλωσσών και της προφητείας να “μένουν σιωπηλά” όταν μιλούσε άλλος πιστός.* (1 Κορινθίους 14:26-30, 33) Πιθανότατα, ορισμένες Χριστιανές ήταν τόσο ενθουσιασμένες με την καινούρια τους πίστη ώστε διέκοπταν τον ομιλητή για να κάνουν ερωτήσεις, κάτι συνηθισμένο στον ελληνικό κόσμο. Προκειμένου να επικρατεί τάξη, ο Παύλος τις παρότρυνε να «ρωτούν το σύζυγό τους στο σπίτι».​—1 Κορινθίους 14:35.

1 Κορ. 15:53​—Τι είναι η αθανασία και η αφθαρσία; (it-1 401)

Οι συγκληρονόμοι του Ιησού, ενωμένοι μαζί του κατά την ομοιότητα της ανάστασής του, ανασταίνονται και οι ίδιοι όχι απλώς σε αιώνια ζωή ως πνευματικά πλάσματα αλλά σε αθανασία και αφθαρσία. Έχοντας ζήσει, υπηρετήσει πιστά και πεθάνει με φθαρτό ανθρώπινο σώμα, λαβαίνουν τώρα πια άφθαρτο πνευματικό σώμα, όπως διασαφηνίζει ο Παύλος στα εδάφια 1 Κορινθίους 15:42-54. Συνεπώς, η αθανασία αναφέρεται προφανώς στην ποιότητα της ζωής που απολαμβάνουν, μια ζωή ατελεύτητη και ακατάστρεπτη, ενώ η αφθαρσία συνδέεται καταφανώς με τον οργανισμό ή το σώμα που τους δίνει ο Θεός, το οποίο είναι εγγενώς άφθαρτο, άτρωτο στη βλάβη ή στην καταστροφή. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Θεός τούς χορηγεί τη δύναμη να είναι αυτοσυντήρητοι, να μην εξαρτώνται από εξωτερικές πηγές ενέργειας όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα σάρκινα και πνευματικά πλάσματά του. Αυτό αποτελεί συγκινητική απόδειξη της εμπιστοσύνης που τους δείχνει ο Θεός. Ωστόσο, αυτή η ανεξάρτητη και ακατάστρεπτη ύπαρξη δεν τους θέτει εκτός του ελέγχου που ασκεί ο Θεός. Όπως η Κεφαλή τους, ο Χριστός Ιησούς, έτσι και αυτοί εξακολουθούν να υποτάσσονται στο θέλημα και στις κατευθύνσεις του Πατέρα τους.—1Κο 15:23-28· βλέπε ΑΘΑΝΑΣΙΑ· ΨΥΧΗ.

1 Κορ. 15:​29​—Τι σημαίνει το ότι κάποιοι «βαφτίζονται με σκοπό να γίνουν νεκροί»; Ο Παύλος δεν συνέστησε να βαφτίζονται ζωντανοί άνθρωποι για λογαριασμό εκείνων που πέθαναν αβάφτιστοι. Ο Παύλος αναφέρεται εδώ στη βύθιση των χρισμένων με το πνεύμα Χριστιανών σε μια πορεία ζωής κατά την οποία διακρατούν την ακεραιότητά τους μέχρι το θάνατό τους και την επακόλουθη ανάστασή τους σε πνευματική ζωή.

1 Κορ. 16:2. Οι χρηματικές μας συνεισφορές για την προώθηση των συμφερόντων της Βασιλείας θα γίνονται με συνέπεια αν κάνουμε σχέδια εκ των προτέρων και συνεισφέρουμε συστηματικά.

1 Κορ. 15:6 «Πηγαίνετε . . . και Κάντε Μαθητές» Ίσως τότε ήταν που «εμφανίστηκε σε περισσότερους από 500 αδελφούς σε μία περίπτωση».

1 Κορ. 15:26 Να Υποστηρίζετε την Αλήθεια Σχετικά με τον Θάνατο Βλέπουμε τον θάνατο ως εχθρό.​

1 Κορ. 15:58 Να Μιμείστε τον Ιησού και θα Έχετε Ειρήνη Πώς μας βοηθάει το έργο κηρύγματος να διατηρούμε την εσωτερική μας ειρήνη; Μπορούμε να μιμούμαστε τον Ιησού υπακούοντας στον Ιεχωβά και “έχοντας πάντοτε πολλά να κάνουμε στο έργο του Κυρίου”.

1 Κορ. 14:16 Ο Ιεχωβά Εκτιμάει το «Αμήν» Σας Οι πρώτοι Χριστιανοί είχαν τη συνήθεια να λένε «αμήν» στο τέλος των προσευχών που αναπέμπονταν στις συναθροίσεις τους.

1 Κορ. 15:58 Νεαροί, ο Δημιουργός σας Θέλει να Είστε Ευτυχισμένοι Ο απόστολος Παύλος έγραψε: «Να είστε σταθεροί, αμετακίνητοι, έχοντας πάντοτε πολλά να κάνετε στο έργο του Κυρίου, γνωρίζοντας ότι ο κόπος σας δεν είναι μάταιος σε σχέση με τον Κύριο».

1 Κορ. 15:12, 32, 33 Ποιος Διαπλάθει τον Τρόπο Σκέψης Σας; Η Γραφή προειδοποιεί ότι, αν κάνουμε στενή παρέα με άτομα που δεν λατρεύουν τον Ιεχωβά, ο τρόπος σκέψης τους θα μας επηρεάσει.

1 Κορ. 16:2 Τι Δώρο Μπορούμε να Δώσουμε στον Ιεχωβά; Ο απόστολος Παύλος είπε στους Κορινθίους να βάζουν «κάτι στην άκρη» ως συνεισφορά.

1 Κορ. 14:23-25 Να Διδάσκετε την Αλήθεια Συνέβη αυτό που είπε ο απόστολος Παύλος για το άτομο που πηγαίνει σε Χριστιανική συνάθροιση για πρώτη φορά και δηλώνει: «Ο Θεός είναι όντως ανάμεσά σας».

1 Κορ. 14:33 Είναι Παντοδύναμος Αλλά Σκέφτεται τους Άλλους Τι σας διδάσκει αυτή η αφήγηση για τον Ιεχωβά; Από αυτή την αφήγηση, βλέπουμε ότι ο Ιεχωβά είναι Θεός τάξης​—μια ιδιότητα που μας βοηθάει να νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά.

1 Κορ. 15:33 «Ποιος Είναι με το Μέρος του Ιεχωβά;» Πώς μπορούμε να κρίνουμε αν πρέπει να αποφεύγουμε τη συναναστροφή με κάποιο άτομο;

1 Κορ. 13:11· 14:20 Να Επιτρέπετε στους Νόμους και στις Αρχές του Θεού να Εκπαιδεύουν τη Συνείδησή Σας Λόγου χάρη, ένα μικρό παιδί δεν καταλαβαίνει τους κινδύνους των κακών συναναστροφών, οπότε ο γονέας που έχει διάκριση θέτει κανόνες για να το προστατέψει. (1 Κορ. 15:33) … Ως αποτέλεσμα, γίνεται όλο και πιο ικανό να παίρνει σοφές αποφάσεις σε ό,τι αφορά τις συναναστροφές του.

1 Κορ. 14:25 «Ας Λάμψει το Φως σας» για να Δοξάζετε τον Ιεχωβά Τα απλά, εγκάρδια σχόλια των παιδιών έχουν υποκινήσει νεοενδιαφερόμενα άτομα να αναγνωρίσουν ότι αυτή είναι η αλήθεια.​

1 Κορ. 15:58 Ένας Άφθονος Θερισμός! Αναμφίβολα, όπου και αν υπηρετούμε, έχουμε ακόμα “πολλά να κάνουμε στο έργο του Κυρίου”.​

1 Κορ. 14:3 Να Ενθαρρύνετε ο Ένας τον Άλλον Όλο και Περισσότερο Παρόμοια, οι πρεσβύτεροι θα πρέπει, όχι μόνο να ενθαρρύνουν και να παρηγορούν τους αδελφούς τους με τα λόγια, αλλά και να τους εποικοδομούν δείχνοντας ειλικρινές προσωπικό ενδιαφέρον.​

1 Κορ. 15:58 Διορισμένοι Άντρες—Μάθετε από τον Τιμόθεο Γι’ αυτό, βάλτε στόχο σας να έχετε πάντοτε «πολλά να κάνετε στο έργο του Κυρίου».​

1 Κορ. 14:20 Γνωρίζετε Εσείς τον Ιεχωβά Όπως ο Νώε, ο Δανιήλ και ο Ιώβ; Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πώς μπορούμε να είμαστε «μικρά παιδιά ως προς την κακία» και παράλληλα «πλήρως αναπτυγμένοι όσον αφορά την κατανόησή [μας]»

1 Κορ. 15:26 Η Αγία Γραφή και το Μέλλον Σας Σκεφτείτε: Ό,τι και να κάνουμε, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε με τις δικές μας προσπάθειες από τον μεγαλύτερό μας εχθρό, τον θάνατο.

1 Κορ. 16:2 Γιατί να Δίνουμε σε Αυτόν που Έχει τα Πάντα; Άλλοι έβαζαν στην άκρη χρήματα και έδιναν τακτικά συνεισφορές για την υποστήριξη του έργου.

1 Κορ. 16:14 Σε Αναζήτηση του Καλύτερου Δώρου Η Γραφή λέει: «Όλες σας οι υποθέσεις ας λαβαίνουν χώρα με αγάπη».

1 Κορ. 16:2 «Το Γενναιόδωρο Άτομο θα Ευλογηθεί» Όπως και στην εποχή του αποστόλου Παύλου, πολλοί σήμερα “βάζουν στην άκρη”, δηλαδή προγραμματίζουν να δίνουν, ένα ποσό το οποίο ρίχνουν στο κουτί συνεισφορών που φέρει την επιγραφή «Παγκόσμιο Έργο».

1 Κορ. 15:45 Πώς Ήταν στ’ Αλήθεια ο Ιησούς; Ο Ιησούς, λοιπόν, ήταν τέλειος άνθρωπος, όπως ήταν και ο Αδάμ κατά τη δημιουργία του.

1 Κορ. 15:25 Είστε Πρόθυμοι να Περιμένετε Υπομονετικά; Και θα πρέπει να έρθει το τέλος της Χιλιετούς Βασιλείας του για να καταστραφούν πλήρως όλοι οι εχθροί του.

1 Κορ. 15:26 Τι Λέει η Αγία Γραφή για τη Ζωή και τον Θάνατο Μέσω της ανάστασης, όμως, ο Θεός πρόκειται να εξαλείψει τον θάνατο για πάντα.

1 Κορ. 15:33 Να Βοηθάτε τους «Ξένους Κατοίκους» να “Υπηρετούν τον Ιεχωβά με Χαρά” Αλλιώς, μπορεί να ελκυστούν από μη ομόπιστους συγγενείς ή συμπατριώτες τους οι οποίοι καταλαβαίνουν τον πολιτισμό και τις εμπειρίες τους.

1 Κορ. 15:32 «Με Αγαπάς Περισσότερο από Αυτά;» Τον πρώτο αιώνα, πολλοί είχαν τη στάση: «Ας φάμε και ας πιούμε, γιατί αύριο θα πεθάνουμε».

1 Κορ. 14:33 Τι θα Παρέλθει Όταν Έρθει η Βασιλεία του Θεού; Η Βασιλεία υπό τον Ιησού Χριστό θα αντικατοπτρίζει τέλεια την προσωπικότητα του Ιεχωβά Θεού, ο οποίος είναι Θεός τάξης.

1 Κορ. 15:58 «Να Εμπιστεύεσαι στον Ιεχωβά και να Κάνεις το Καλό» Πώς μπορούμε να μιμούμαστε το παράδειγμα του Νώε; Όπως ο Νώε, έτσι και εμείς αγωνιζόμαστε να έχουμε “πολλά να κάνουμε στο έργο του Κυρίου”.

1 Κορ. 14:33, 40 Οργανωμένοι σε Αρμονία με το Βιβλίο του Θεού Θα δούμε επίσης πώς πρέπει να ανταποκρινόμαστε στην κατεύθυνση που λαβαίνουμε από την οργάνωση του Ιεχωβά.

1 Κορ. 14:31 Να Ενθαρρύνετε ο Ένας τον Άλλον Κάθε Μέρα Όπως και οι πρώτοι ακόλουθοι του Ιησού, εμείς συναθροιζόμαστε για να μάθουμε και να ενθαρρυνθούμε.

1 Κορ. 16:17, 18 Γιατί Πρέπει να Συναθροιζόμαστε για Λατρεία; Μας εποικοδομούν επίσης οι συγχριστιανοί μας που δίνουν απαντήσεις και ψάλλουν από καρδιάς. (1 Κορ. 14:26) … Και όταν συζητάμε με τους αδελφούς και τις αδελφές μας πριν και μετά τις συναθροίσεις, νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου και απολαμβάνουμε αληθινή αναζωογόνηση.​

1 Κορ. 15:45 Γιατί Υπέφερε και Πέθανε ο Ιησούς; Αλλά ο Ιησούς​—ο οποίος ήταν το τέλειο ισοδύναμο του Αδάμ—​παρέμεινε υπάκουος παρότι υπέφερε πολύ.

1 Κορ. 14:8, 9 Να Χρησιμοποιείτε τη Δύναμη της Γλώσσας σας για Καλό Ασφαλώς, καθώς προσπαθούμε να είμαστε σαφείς και κατανοητοί, δεν θα θέλαμε να γίνουμε απότομοι ή αδιάκριτοι.​

1 Κορ. 15:33 Ωστόσο, θα ήταν αντίθετο με την καθοδηγία του Θεού να βγαίνουμε ραντεβού με κάποιο άτομο που δεν είναι αφιερωμένο σε αυτόν και δεν είναι πιστό στους κανόνες Του.

1 Κορ. 14:25 Βλέπετε το Χέρι του Θεού στη Ζωή Σας; Αν σκεφτούμε και την ενωμένη, διεθνή αδελφότητα του λαού του Ιεχωβά σήμερα​—κάτι που ο κόσμος είναι αδύνατον να πετύχει—​καταλαβαίνουμε γιατί ακόμα και μη ομόπιστα άτομα παραδέχονται: «Ο Θεός είναι όντως ανάμεσά σας».

1 Κορ. 15:33 «Δώσε μας Περισσότερη Πίστη» Οι κακές συναναστροφές καταστρέφουν την πίστη, ενώ οι καλές την οικοδομούν.

1 Κορ. 15:19, 20 Ελπίδα για τους Νεκρούς—Πώς Μπορείτε να Είστε Βέβαιοι; Ωστόσο, τώρα ο Χριστός έχει εγερθεί από τους νεκρούς, ως οι πρώτοι καρποί από εκείνους που έχουν κοιμηθεί τον ύπνο του θανάτου».

1 Κορ. 15:50-53 «Πλησιάζει η Απελευθέρωσή Σας»! Συνεπώς, εκείνοι που θα παρθούν στον ουρανό θα χρειαστεί πρώτα να “μεταβληθούν, σε μια στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, στη διάρκεια της τελευταίας σάλπιγγας”.

1 Κορ. 14:33,40 Αυτός Είναι ο Χώρος Λατρείας Μας Οι πρώτοι Χριστιανοί συναθροίζονταν στα σπίτια διαφόρων μελών της εκκλησίας. (Πράξ. 12:12· 1 Κορ. 16:19) … 13, 14. Ποιες Γραφικές αρχές μάς βοηθούν να διατηρούμε την Αίθουσα Βασιλείας καθαρή και περιποιημένη; 13 Από τη στιγμή που θα οικοδομηθεί μια νέα Αίθουσα Βασιλείας, χρειάζεται να διατηρείται καθαρή και περιποιημένη ώστε να αντανακλά τις ιδιότητες και την προσωπικότητα του Θεού τον οποίο λατρεύουμε​—ενός Θεού τάξης.

1 Κορ. 15:28 Να Ζείτε σε Αρμονία με την Υποδειγματική Προσευχή Τότε, ο στοργικός ουράνιος Πατέρας μας θα είναι επιτέλους «τα πάντα για όλους».​

1 Κορ. 15:53 Να Μιμείστε Εκείνον που Υπόσχεται Αιώνια Ζωή Πώς επηρεάζουν τον Ιεχωβά οι στενοχώριες μας; Αναμφίβολα, χαιρόμαστε που ο Θεός έχει υποσχεθεί στα πιστά χρισμένα άτομα αθανασία στον ουρανό και στα όσια «άλλα πρόβατα» του Ιησού αιώνια ζωή στη γη.

1 Κορ. 15:6 Ας Υποστηρίζουμε Όσια τους Αδελφούς του Χριστού Παρόμοια, ο Ιησούς έδωσε την εντολή για κήρυγμα μόνο σε σχετικά λίγους από τους ακολούθους του​—σε εκείνους στους οποίους εμφανίστηκε μετά την ανάστασή του.

1 Κορ. 15:26 Γιατί Χρειαζόμαστε Σωτηρία Ο Λόγος του Θεού αποκαλεί το θάνατο εχθρό και υπόσχεται ότι «θα εκμηδενιστεί».​

1 Κορ. 15:21, 22 Γιατί Τηρούμε το Δείπνο του Κυρίου Παρουσιάζοντας στον Θεό την αξία του λύτρου, ο Ιησούς μάς έδωσε τη δυνατότητα να απελευθερωθούμε από την αμαρτία και το θάνατο και να λάβουμε το δώρο της αιώνιας ζωής.​

1 Κορ. 14:9 “Ακούστε και Καταλάβετε το Νόημα” Αλλά πόσο θα μας ωφελούσε αυτό αν δεν καταλαβαίναμε το νόημα όσων μας έλεγε;

1 Κορ. 15:23-26 Να Έχετε Ακλόνητη Πίστη στη Βασιλεία Παραμένει σε ισχύ μέχρις ότου η Μεσσιανική Βασιλεία καταστρέψει τους εχθρούς του Θεού και ευλογηθούν όλες οι οικογένειες της γης.

1 Κορ. 15:58 Να Θεωρείτε Πολύτιμο το Προνόμιο της Συνεργασίας σας με τον Ιεχωβά! Παρόμοια και σήμερα, το έργο που μας έχει ανατεθεί φέρνει δόξα στον Ιεχωβά.

1 Κορ. 15:28 «Να Κρατάτε το Νου σας Προσηλωμένο σε Αυτά που Βρίσκονται Πάνω» Ακόμα και στην εξυψωμένη του θέση, ο Ιησούς υποτάσσεται ταπεινά στο θέλημα του Πατέρα του, κάτι που πρέπει να κάνουμε και εμείς.

1 Κορ. 15:53, 54 Οι χρισμένοι που ολοκληρώνουν την επίγεια πορεία τους με πιστότητα εγείρονται στον ουρανό και λαβαίνουν αθανασία​—ατέλειωτη, ακατάστρεπτη ζωή.

1 Κορ. 14:26 Στηρίξτε τους Διαζευγμένους Ομοπίστους Σας​—Πώς; Αλλά εκεί είναι που παίρνουμε δύναμη και ενθάρρυνση​—σκοπός των συναθροίσεων είναι η «εποικοδόμηση».

1 Κορ. 14:33, 40 Ο Ιεχωβά Είναι Θεός Οργάνωσης «Ο Θεός είναι Θεός, όχι ακαταστασίας, αλλά ειρήνης».​—1 ΚΟΡ. 14:33. … Το θαυμάσιο υπόμνημα της πιστής υπηρεσίας των λάτρεων του Ιεχωβά στο παρελθόν αλλά και στο παρόν αποδεικνύει περίτρανα ότι εκείνος είναι μαζί τους και ότι είναι «Θεός, όχι ακαταστασίας, αλλά ειρήνης».​

1 Κορ. 15:33 Ιεχωβά—Ο Προμηθευτής μας και ο Προστάτης Μας Για παράδειγμα, λαβαίνουμε την πατρική συμβουλή να αποφεύγουμε τις κακές συναναστροφές που φέρνει η κακή χρήση των κοινωνικών δικτύων.

1 Κορ. 14:33, 40 Να Υπακούτε στους Ποιμένες του Ιεχωβά Απεναντίας, επιδιώκουν να δίνουν στους συγχριστιανούς τους κατευθυντήριες γραμμές από τις Γραφές για να τους βοηθούν να παίρνουν καλές αποφάσεις και για να προάγουν την τάξη και την ειρήνη στην εκκλησία.

1 Κορ. 16:2 Πώς Μπορούμε να Καλύψουμε τις Ανάγκες Άλλων Όπως και στην εποχή του αποστόλου Παύλου, πολλοί σήμερα “βάζουν στην άκρη”, δηλαδή προγραμματίζουν να δίνουν, ένα ποσό το οποίο ρίχνουν στα κουτιά συνεισφορών που φέρουν την επιγραφή «Παγκόσμιο Έργο».

1 Κορ. 15:58 «Μισθαποδότης σε Εκείνους που τον Αναζητούν Ένθερμα» Όποιος έχει αληθινή πίστη είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι προσπάθειες που καταβάλλει για να ζει με τρόπο που ευαρεστεί τον Θεό δεν είναι μάταιες.

1 Κορ. 15:33 Να Μιλάτε στους Εφήβους Χωρίς να Μαλώνετε Η Αγία Γραφή λέει ότι οι συναναστροφές επηρεάζουν καθοριστικά, είτε προς το καλό είτε προς το κακό.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: