ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 1 ΠΕΤΡΟΥ 1, 2

«Πρέπει να Είστε Άγιοι»

1 Πέτρ. 1:14-16 Για να δέχεται ο Ιεχωβά τη λατρεία μας, πρέπει να είμαστε άγιοι, δηλαδή καθαροί. Τι σημαίνει να είμαστε . . .

πνευματικά καθαροί;

Καθώς ένας νεαρός ενήλικος αδελφός φεύγει για τη συνάθροιση, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον θυμωμένο μη ομόπιστο πατέρα του

ηθικά καθαροί;

αθώς ένα ζευγάρι ψάχνει ποια ταινία θα δει στο σπίτι του, εμφανίζονται στην οθόνη ταινίες που παρουσιάζουν ανηθικότητα, βία καθώς και το υπερφυσικό

σωματικά καθαροί;

Γυναίκα καθαρίζει μια κατσαρόλα στον νεροχύτη της

1 Πέτρ. 1:14, 15​—Η διαγωγή μας και οι επιθυμίες μας πρέπει να είναι άγιες (w17.02 σ. 9 ¶5)

Πώς μπορούμε εμείς να δείχνουμε ότι αγαπάμε το όνομα του Ιεχωβά; Με τη διαγωγή μας. Ο Ιεχωβά απαιτεί να είμαστε άγιοι. (Διαβάστε 1 Πέτρου 1:15, 16) Αυτό σημαίνει ότι λατρεύουμε μόνο τον Ιεχωβά και τον υπακούμε με όλη μας την καρδιά. Ακόμα και όταν διωκόμαστε, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ζούμε σύμφωνα με τις δίκαιες αρχές και τους νόμους του. Ενεργώντας δίκαια, αφήνουμε το φως μας να λάμπει και έτσι φέρνουμε δόξα στο όνομα του Ιεχωβά. (Ματθ. 5:14-16) Ως άγια άτομα, αποδεικνύουμε με τον τρόπο της ζωής μας ότι οι νόμοι του Ιεχωβά είναι καλοί και οι κατηγορίες του Σατανά ψευδείς. Όταν κάνουμε λάθη, όπως συμβαίνει με όλους μας, μετανοούμε γνήσια και διακόπτουμε συνήθειες που ατιμάζουν τον Ιεχωβά.—Ψαλμ. 79:9.

1 Πέτρ. 1:16​—Αγωνιζόμαστε να μιμούμαστε τον άγιο Θεό μας (lvs σ. 77 ¶6)

Ο Ιεχωβά μάς λέει: «Πρέπει να είστε άγιοι, επειδή εγώ είμαι άγιος». (1 Πέτρου 1:14-16· 2 Πέτρου 3:11) Ο Ιεχωβά δέχεται τη λατρεία μας μόνο αν είναι άγια, δηλαδή καθαρή. (Δευτερονόμιο 15:21) Η λατρεία μας δεν μπορεί να είναι καθαρή αν κάνουμε πράγματα που μισεί ο Ιεχωβά, που είναι για παράδειγμα ανήθικα, βίαια ή έχουν σχέση με τους δαίμονες. (Ρωμαίους 6:12-14· 8:13) Αλλά ο Ιεχωβά θα δυσαρεστούνταν ακόμη και αν επιτρέπαμε στον εαυτό μας να ψυχαγωγείται με τέτοια πράγματα. Ως αποτέλεσμα, η λατρεία μας δεν θα ήταν καθαρή και αποδεκτή από τον Ιεχωβά, και θα πάθαινε σοβαρή ζημιά η σχέση μας μαζί του.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

1 Πέτρ. 1:10-12​—Πώς μπορούμε να είμαστε επιμελείς όπως οι προφήτες και οι άγγελοι; (w08 15/11 σ. 21 ¶9)

Οι άγγελοι επιθυμούσαν να διερευνήσουν και να κατανοήσουν τις βαθιές πνευματικές αλήθειες που έγραψαν οι αρχαίοι προφήτες του Θεού σχετικά με την εκκλησία των χρισμένων Χριστιανών. Ωστόσο, αυτά τα πράγματα διασαφηνίστηκαν μόνο όταν ο Ιεχωβά άρχισε να πολιτεύεται με την εκκλησία. (Εφεσ. 3:10) Δεν πρέπει και εμείς να ακολουθούμε το παράδειγμα των αγγέλων και να προσπαθούμε επισταμένα να διερευνούμε «τα βαθιά πράγματα του Θεού»;​—1 Κορ. 2:10.

1 Πέτρ.2:25​—Ποιος είναι ο Υπέρτατος Επίσκοπος; (it-1 σ. 989 ¶2)

Ο Υπέρτατος Επίσκοπος. Το εδάφιο 1 Πέτρου 2:25 παραθέτει προφανώς από το εδάφιο Ησαΐας 53:6 σχετικά με αυτούς που ήταν “σαν πρόβατα, παραστρατημένοι”, και κατόπιν ο Πέτρος λέει: «Αλλά τώρα έχετε επιστρέψει στον ποιμένα και επίσκοπο των ψυχών σας». Η δήλωση αυτή πρέπει να εννοεί τον Ιεχωβά Θεό, εφόσον εκείνοι στους οποίους έγραψε ο Πέτρος δεν είχαν παραστρατήσει και φύγει από τον Χριστό Ιησού αλλά, μάλλον, μέσω αυτού είχαν οδηγηθεί πίσω στον Ιεχωβά Θεό, ο οποίος είναι ο Μεγάλος Ποιμένας του λαού του. (Ψλ 23:1· 80:1· Ιερ 23:3· Ιεζ 34:12) Ο Ιεχωβά είναι και επίσκοπος, δεδομένου ότι κάνει επιθεώρηση. (Ψλ 17:3) Η επιθεώρηση θα μπορούσε να συνδέεται με την έκφραση δυσμενούς κρίσης από μέρους του, όπως συνέβη τον πρώτο αιώνα Κ.Χ. στην περίπτωση της Ιερουσαλήμ η οποία δεν διέκρινε τον καιρό της «επιθεώρησής [ἐπισκοπῆς, Κείμενο]» της. (Λου 19:44) Ή θα μπορούσε να αποφέρει καλά αποτελέσματα και οφέλη, όπως στην περίπτωση εκείνων που θα δοξάσουν τον Θεό την ημέρα «που αυτός θα κάνει την επιθεώρησή [ἐπισκοπῆς, Κείμενο] του».—1Πε 2:12.

1 Πέτρ. 1:7. Για να έχει η πίστη μας υπερέχουσα αξία, η ποιότητά της πρέπει να είναι αποδεδειγμένη, δηλαδή δοκιμασμένη. Τέτοια ισχυρή πίστη πράγματι “διατηρεί την ψυχή ζωντανή”. (Εβρ. 10:39) Δεν πρέπει να οπισθοχωρούμε όταν αντιμετωπίζουμε δοκιμασίες της πίστης μας.

1 Πέτρ. 1:10-12. Οι άγγελοι επιθυμούσαν να διερευνήσουν και να κατανοήσουν τις βαθιές πνευματικές αλήθειες που έγραψαν οι αρχαίοι προφήτες του Θεού σχετικά με την εκκλησία των χρισμένων Χριστιανών. Ωστόσο, αυτά τα πράγματα διασαφηνίστηκαν μόνο όταν ο Ιεχωβά άρχισε να πολιτεύεται με την εκκλησία. (Εφεσ. 3:10) Δεν πρέπει και εμείς να ακολουθούμε το παράδειγμα των αγγέλων και να προσπαθούμε επισταμένα να διερευνούμε «τα βαθιά πράγματα του Θεού»;​—1 Κορ. 2:10.

1 Πέτρ. 2:21. Μιμούμενοι το Υπόδειγμά μας, τον Ιησού Χριστό, πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να υποφέρουμε ακόμη και μέχρι θανάτου για να υποστηρίξουμε την κυριαρχία του Ιεχωβά.

1 Πέτρ. 2:21 «Ελάτε σε Εμένα, . . . και Εγώ θα σας Αναζωογονήσω» Οι όσιοι πρεσβύτεροι μπορούν να μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε «τον νου του Χριστού», δηλαδή να κατανοήσουμε και να μιμηθούμε τον τρόπο σκέψης του και τη στάση του.

1 Πέτρ. 2:22 Πώς θα Νικηθεί ο Εχθρός μας ο Θάνατος; Έστειλε τον Γιο του, τον Ιησού, από τον ουρανό για να γεννηθεί στη γη ως τέλειος, αναμάρτητος άνθρωπος.

1 Πέτρ. 2:12 “Αυτοί που σας Ακούν” θα Σωθούν Ο Ιεχωβά ελκύει κοντά του ανθρώπους μέσω των “καλών έργων” της Χριστιανικής εκκλησίας.

1 Πέτρ. 2:19-21 Προετοιμαστείτε από Τώρα για τον Διωγμό Ο απόστολος Πέτρος αργότερα έγραψε: «Ακόμη και αν υποφέρετε για χάρη της δικαιοσύνης, είστε ευτυχισμένοι».

1 Πέτρ. 2:21 «Πηγαίνετε . . . και Κάντε Μαθητές» Προσπαθούν να ακολουθούν τα ίχνη του Ιησού, δηλαδή το παράδειγμά του, όσο το δυνατόν πιο πιστά.​

1 Πέτρ. 2:21 Εγγυημένη Προστασία από μια Σατανική Παγίδα Ακολουθήστε πιστά τα ίχνη του Υποδείγματός μας, του Ιησού.

1 Πέτρ. 2:1 Να Ανατρέπετε Κάθε Συλλογισμό που Είναι Εναντίον της Γνώσης του Θεού! Για παράδειγμα, αναρωτηθείτε: “Μήπως υπάρχει έστω και κάποιο ίχνος φθόνου ή ζήλιας στην καρδιά μου;”

1 Πέτρ. 2:12 Αγάπη και Δικαιοσύνη Παρά την Πονηρία Όταν κάποιος που είναι μέρος της εκκλησίας γίνεται ένοχος κακοποίησης παιδιού, φέρνει μομφή στην εκκλησία.

1 Πέτρ. 2:21 Δεχτείτε τη Βοήθεια του Ιεχωβά για να Αντισταθείτε στα Πονηρά Πνεύματα Σε αυτόν τον τομέα, πρέπει να μιμούμαστε το παράδειγμα του Ιησού.

1 Πέτρ. 2:21 Επιτελείτε Εσείς Πλήρως τη Διακονία Σας; Είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε την προσωπική μας άνεση για να συμμετέχουμε στο ευαγγελιστικό έργο.

1 Πέτρ. 1:8 Να Δείχνετε Ενδιαφέρον για τα Αισθήματα των Άλλων Ωστόσο, τον αγαπάμε για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν στους άλλους.

1 Πέτρ. 2:21 Να Ακούτε τη Φωνή του Ιεχωβά Ο Ιεχωβά είναι εξίσου βέβαιος ότι οι υπηρέτες του ως ομάδα θα συνεχίσουν να μαθαίνουν από τον Γιο του.​

1 Πέτρ. 1:14-16 «Θα Περπατώ στην Αλήθεια Σου» Όλοι όσοι περπατούν στην αλήθεια πρέπει να είναι άγιοι.

1 Πέτρ. 1:14, 15 «Αγόραζε την Αλήθεια και Μην την Πουλάς Ποτέ» Προσέξτε τι έγραψε ο Πέτρος σε σχέση με αυτές τις προσαρμογές: «Ως υπάκουα παιδιά, μη διαπλάθεστε σύμφωνα με τις επιθυμίες που είχατε προηγουμένως μέσα στην άγνοιά σας αλλά . . . γίνετε και εσείς άγιοι σε όλη τη διαγωγή σας».

1 Πέτρ. 2:16 Ποιος Διαπλάθει τον Τρόπο Σκέψης Σας; Εντούτοις, δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ελευθερία μας χωρίς όρια.

1 Πέτρ. 2:21 Οι Γενναιόδωροι Άνθρωποι Είναι Ευτυχισμένοι Ο καθένας μας θα ήταν καλό να αναρωτηθεί: “Μπορώ εγώ να ακολουθήσω ακόμα πιο πιστά το παράδειγμα του Ιησού;”​

1 Πέτρ. 2:9, 10 Ανήκουμε στον Ιεχωβά Αυτό το «άγιο έθνος» είναι «ειδική ιδιοκτησία» του Ιεχωβά με εξέχοντα τρόπο, καθώς τα μέλη του έχουν χριστεί με άγιο πνεύμα και έχουν επιλεχθεί για ζωή στον ουρανό.

1 Πέτρ. 2:17 Ας Είμαστε Όλοι Ένα Όπως ο Ιεχωβά και ο Ιησούς Είναι Ένα Γι’ αυτό, οι απόστολοι στις επιστολές τους συχνά αποκαλούσαν τους άλλους μαθητές “αδελφούς και αδελφές”.​

1 Πέτρ. 2:17 Η Δύναμη ενός Χαιρετισμού Ωστόσο, ο Πέτρος παρότρυνε επίσης τους Χριστιανούς: «Να τιμάτε ανθρώπους κάθε είδους, να αγαπάτε ολόκληρη την αδελφότητα».

1 Πέτρ. 2:17 Γνωρίστε τον Εχθρό Σας Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Ιεχωβά θέλει να σεβόμαστε τις κυβερνητικές αρχές.

1 Πέτρ. 2:21 Γιατί Συνεχίζουμε να “Κάνουμε Πολύ Καρπό” Παρόμοια, αν εμείς παραμένουμε ενωμένοι με τον Χριστό ακολουθώντας πιστά τα βήματά του, γευόμαστε την ίδια χαρά που έχει και αυτός καθώς επιτελεί το θέλημα του Πατέρα του.

1 Πέτρ. 2:16 Να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά, τον Θεό της Ελευθερίας Ο απόστολος Πέτρος προειδοποίησε να μη χρησιμοποιούμε την ελευθερία μας ως δικαιολογία για να ικανοποιούμε τις σαρκικές μας επιθυμίες.

1 Πέτρ. 1:1 Φιλοξενία—Απολαυστική και Απαραίτητη! Ποιες καταστάσεις αντιμετώπιζαν οι Χριστιανοί του πρώτου αιώνα; ΑΝΑΜΕΣΑ στα έτη 62 και 64 Κ.Χ., ο απόστολος Πέτρος έγραψε στους «προσωρινούς κατοίκους τους διασκορπισμένους στον Πόντο, στη Γαλατία, στην Καππαδοκία, στην Ασία και στη Βιθυνία».

1 Πέτρ. 2:2 «Ακούστε τη Διαπαιδαγώγηση Ώστε να Γίνετε Σοφοί» Να θυμάστε όμως ότι, αν τον αφήσετε, ο Ιεχωβά θα σας βοηθήσει να «μάθετε να λαχταράτε» τον Λόγο του.

1 Πέτρ. 1:13-15 Γνωρίζετε Εσείς τον Ιεχωβά Όπως ο Νώε, ο Δανιήλ και ο Ιώβ; Το μυστικό είναι να είμαστε καλοί σπουδαστές του Λόγου του Θεού, να βάζουμε στην καρδιά μας όσα μαθαίνουμε και να αφήνουμε αυτή τη γνώση να μας διαπλάθει και να μας οδηγεί.

1 Πέτρ. 2:21 Τι Σημαίνει να Είναι Κάποιος Πνευματικό Άτομο; Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να “ακολουθήσουμε τα ίχνη του πιστά” και να “οπλιστούμε με την ίδια διανοητική διάθεση” που είχε ο Χριστός.​

1 Πέτρ. 2:17 Πώς θα Προσαρμοστείτε στη Νέα σας Εκκλησία; Μερικοί που άλλαξαν εκκλησία συνειδητοποίησαν προς έκπληξή τους ότι αυτή η μετακίνηση τους ανάγκασε να αναρωτηθούν: “Όντως αγαπώ «ολόκληρη την αδελφότητα»;”​

1 Πέτρ. 1:24, 25 «Ο Λόγος του Θεού . . . Ασκεί Δύναμη» Τον προμήθευσε στοργικά στην ανθρώπινη οικογένεια, αλλά επίσης εκπλήρωσε και την υπόσχεσή του ότι αυτός θα παραμείνει.

1 Πέτρ. 1:24, 25 «Ο Λόγος του Θεού μας Παραμένει για Πάντα» Αυτό το εδάφιο δεν μιλάει συγκεκριμένα για τη Γραφή με τη μορφή που την ξέρουμε τώρα, αλλά τα θεόπνευστα λόγια του ισχύουν κατ’ επέκταση για το άγγελμα που περιέχει η Γραφή.

1 Πέτρ. 1:11, 12 Πώς σας Βοηθούν οι Άγγελοι Σε όλη την ιστορία, οι άγγελοι επιθυμούσαν «να εμβαθύνουν» σε προφητικά λόγια τα οποία αφορούσαν μελλοντικά γεγονότα που θα συνέβαιναν στη γη.​

1 Πέτρ. 1:12 Η Αλήθεια για τους Αγγέλους Παρά τις ανώτερες διανοητικές και πνευματικές τους δυνάμεις, οι άγγελοι έχουν περιορισμούς και δεν γνωρίζουν τα πάντα.​

1 Πέτρ. 2:17 Να Μιμείστε τη Συμπόνια του Ιεχωβά Ο λαός του Ιεχωβά είναι γνωστός για το ότι παίρνει την πρωτοβουλία να βοηθήσει σε τέτοιους καιρούς ανάγκης.

1 Πέτρ. 2:21-23 Πώς Ντυνόμαστε τη Νέα Προσωπικότητα και τη Διατηρούμε Τι εκπληκτικό παράδειγμα πραότητας και μακροθυμίας κάτω από επώδυνες και πιεστικές καταστάσεις!​

1 Πέτρ. 2:12 Να Βοηθάτε τα Παιδιά των “Ξένων Κατοίκων” Επιπλέον, εκείνοι που βοηθούν θα πρέπει να αποφεύγουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα μπορούσε να παρερμηνευτεί από κάποιους εντός ή εκτός της εκκλησίας ως ηθικά αμφισβητήσιμη.

1 Πέτρ. 1:22 Μην Αφήσετε την Αγάπη σας να Ψυχρανθεί Επειδή η αγάπη μας για τη Γραφική αλήθεια μάς υποκινεί να υπακούμε από καρδιάς στις Γραφικές εντολές που μας υπαγορεύουν να αγαπάμε τον Θεό και να αγαπάμε τους αδελφούς μας.​

1 Πέτρ. 2:2 «Με Αγαπάς Περισσότερο από Αυτά;» Ευτυχώς, υπάρχει αντίδοτο για τη δηλητηρίαση από τον υλιστικό τρόπο σκέψης: μια καλή δόση από τον Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή, σε τακτική βάση.

1 Πέτρ. 2:13-17 Να Δίνετε Τιμή σε Εκείνους που τους Οφείλεται Ο Χριστός είναι ο μόνος άνθρωπος που έζησε ποτέ τον οποίο μπορούμε να θεωρούμε τέλειο πρότυπο. (1 Πέτρ. 2:21) … Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να παρακούσουμε τον Θεό ή να παραβιάσουμε τη χριστιανική μας ουδετερότητα.

1 Πέτρ. 1:18, 19 Ένα Δώρο που Δεν Μοιάζει με Κανένα Ίσως μερικοί να μην αναγνωρίζουν την αξία του, αλλά οι αληθινοί χριστιανοί το θεωρούν «πολύτιμο».

1 Πέτρ. 1:15, 16 Το Λύτρο—Ένα «Τέλειο Δώρημα» από τον Πατέρα Ο Ιεχωβά απαιτεί να είμαστε άγιοι.

1 Πέτρ. 1:19 Ο Σκοπός του Ιεχωβά θα Εκπληρωθεί! Ο Ιεχωβά προμήθευσε το λύτρο με τεράστιο προσωπικό κόστος.

1 Πέτρ. 2:16 Να Θεωρείτε Πολύτιμο το Δώρο της Ελεύθερης Βούλησής Σας Αλλά η ελευθερία μας θα μπορούσε να γίνει «επικάλυμμα για την κακία» αν επιλέγαμε να γίνουμε δούλοι των σαρκικών επιθυμιών μας ή αν υιοθετούσαμε τις επαίσχυντες τάσεις της μόδας του κόσμου.

1 Πέτρ. 2:2 Να Ασκείτε την Πίστη σας στις Υποσχέσεις του Ιεχωβά Προκειμένου να δείχνουμε την εκτίμησή μας για αυτή την παρ’ αξίαν καλοσύνη, πρέπει να συνεχίζουμε να ενισχύουμε την πίστη μας μέσω προσευχής και μελέτης του Λόγου του Θεού.

1 Πέτρ. 1:22 «Μην Ξεχνάτε την Καλοσύνη προς τους Ξένους» Παρόμοια, αν εμείς εντοπίσουμε οποιοδήποτε ίχνος προκατάληψης ή φυλετικής υπερηφάνειας μέσα μας, πρέπει να καταβάλουμε συνειδητή προσπάθεια να το ξεριζώσουμε από την καρδιά μας.

1 Πέτρ. 1:15, 16 Δοξάζει το Ντύσιμό σας τον Θεό; Ωστόσο, όλοι μας έχουμε την ευθύνη να φοράμε ρούχα που καθιστούν πιο εύκολο για τους άλλους το να παραμείνουν αγνοί και να διατηρήσουν τους θεϊκούς κανόνες αγιότητας στις σκέψεις, στα λόγια και στη διαγωγή.

1 Πέτρ. 1:22 Διακρίνετε την Ανάγκη να Εκπαιδεύετε Άλλους; Οι Γραφικές αφηγήσεις τονίζουν το προνόμιο που έχουμε να δείχνουμε «αδελφική στοργή» και να υπηρετούμε ο ένας τον άλλον.

1 Πέτρ. 1:6 Ευγνώμονες Αποδέκτες της Παρ’ Αξία Καλοσύνης του Θεού Ότι οποιαδήποτε και αν είναι η φύση των δοκιμασιών που μπορεί να συναντάμε στη ζωή, ο Ιεχωβά είναι σε θέση να μας δώσει την ικανότητα να αντεπεξέλθουμε.

1 Πέτρ. 2:21 Εξακολουθεί να Αλλάζει η Γραφή τη Ζωή Σας; Έπειτα από το βάφτισμα, διακρίναμε ότι είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να κάνουμε αλλαγές​—πιο ανεπαίσθητες—​προκειμένου να μιμούμαστε πιο πιστά τον Θεό και τον Χριστό.

1 Πέτρ. 2:17 Διακρατήστε την Ουδετερότητά σας σε έναν Διαιρεμένο Κόσμο Επιπρόσθετα, ανόμοια με τις ψεύτικες θρησκείες οι οποίες, λόγω της ανάμειξής τους στην πολιτική, διχάζουν τα μέλη τους, η αληθινή λατρεία διαφυλάττει τη διεθνή αδελφότητά μας βοηθώντας μας να παραμένουμε ουδέτεροι.​

1 Πέτρ. 2:21 Γιατί Υπέφερε και Πέθανε ο Ιησούς; Υπομένοντας κάτω από δοκιμασία, ο Ιησούς άφησε υπόδειγμα το οποίο καλούμαστε να ακολουθήσουμε.

1 Πέτρ. 2:12 Συνεχίστε να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά με Χαρά Μάλιστα, ίσως η καλή διαγωγή των υπηρετών του Ιεχωβά ήταν αυτή που μας έλκυσε στην αληθινή λατρεία και μας βοήθησε να αρχίσουμε να υπηρετούμε χαρούμενα τον Θεό.

1 Πέτρ. 2:9 Το Πνεύμα Δίνει Μαρτυρία Μαζί με το Πνεύμα Μας Έτσι λοιπόν, άνοιξε ο δρόμος ώστε κάποιοι «πρώτοι καρποί» από την ανθρωπότητα να πάνε τελικά στον ουρανό και να περιληφθούν στη Βασιλεία που θα φέρει αμέτρητες ευλογίες στην υπόλοιπη ανθρωπότητα.

1 Πέτρ. 2:21 Η «Απερίγραπτη Δωρεά» του Θεού μάς Αναγκάζει Εκείνοι που αγαπούν τον Ιεχωβά είναι αναγκασμένοι να μιμούνται το παράδειγμα του Χριστού, περπατώντας όπως περπάτησε εκείνος και ακολουθώντας τα ίχνη του πιστά.

1 Πέτρ. 1:22 Υποκρισία! Θα Τερματιστεί Ποτέ; Λόγου χάρη, ο Πέτρος, ένας από τους 12 αποστόλους, παρότρυνε τους συγχριστιανούς του να “υπακούν στην αλήθεια με ανυπόκριτη αδελφική στοργή”.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: