ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 1 ΠΕΤΡΟΥ 3-5

«Το Τέλος Όλων των Πραγμάτων Έχει Πλησιάσει»

1Πετρ. 4:7-9 Σύντομα, θα αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη θλίψη που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Πώς μπορούμε να μείνουμε πνευματικά ισχυροί τώρα αλλά και στο μέλλον;

Να προσευχόμαστε συνεχώς, αξιοποιώντας κάθε μορφή προσευχής

Να αναπτύσσουμε έντονη αγάπη για τους Χριστιανούς αδελφούς και αδελφές μας, και να είμαστε πιο κοντά τους από ποτέ

Να δείχνουμε θερμή φιλοξενία

ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ: “Με ποιους πρακτικούς τρόπους μπορώ να δείχνω έντονη αγάπη και θερμή φιλοξενία στους αδελφούς και στις αδελφές που ζουν στην περιοχή μου αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου;”

1Πετρ. 4:7​—“Να είστε σώφρονες και να αγρυπνείτε σε σχέση με τις προσευχές” (w13 15/11 σ. 3 ¶1)

«Η ΠΙΟ δύσκολη ώρα για να μείνει κανείς ξάγρυπνος είναι λίγο προτού χαράξει», λέει κάποιος που εργαζόταν σε νυχτερινή βάρδια. Πολλοί που χρειάζεται να μένουν ξάγρυπνοι όλη νύχτα πιθανότατα θα συμφωνούσαν μαζί του. Οι Χριστιανοί σήμερα αντιμετωπίζουν μια παρόμοια πρόκληση επειδή η μακραίωνη νύχτα του πονηρού συστήματος πραγμάτων του Σατανά βρίσκεται στο πιο σκοτεινό σημείο της ιστορίας της. (Ρωμ. 13:12) Πόσο επικίνδυνο θα ήταν να αποκοιμηθούμε αυτή την τόσο προχωρημένη ώρα! Είναι επιτακτικό, λοιπόν, να είμαστε «σώφρονες» και να “αγρυπνούμε σε σχέση με τις προσευχές”, όπως μας προτρέπει η Αγία Γραφή.​—1 Πέτρ. 4:7.

Νεαρός αδελφός κάθεται σε έναν καναπέ και προσεύχεται

1Πετρ. 4:8​—«Να έχετε έντονη αγάπη ο ένας για τον άλλον» (w99 15/4 σ. 22 ¶3)

Τελικά, να έχετε διαρκώς στο νου τη στοργική νουθεσία του αποστόλου Πέτρου: «Το τέλος . . . όλων των πραγμάτων έχει πλησιάσει. Να είστε σώφρονες, λοιπόν, και να αγρυπνείτε σε σχέση με τις προσευχές. Πάνω από όλα, να έχετε έντονη αγάπη ο ένας για τον άλλον, επειδή η αγάπη καλύπτει πλήθος αμαρτιών». (1 Πέτρου 4:7, 8) Είναι πολύ εύκολο να αφήσουμε τις ανθρώπινες ατέλειες—τόσο των άλλων όσο και τις δικές μας—να επηρεάσουν σταδιακά την καρδιά μας και τη διάνοιά μας και να γίνουν εμπόδια, προσκόμματα. Ο Σατανάς γνωρίζει καλά αυτή την ανθρώπινη αδυναμία. Μια από τις πανούργες μεθόδους του είναι το “διαίρει και βασίλευε”. Επομένως, πρέπει να καλύπτουμε γρήγορα τέτοιες αμαρτίες έχοντας έντονη αγάπη ο ένας για τον άλλον και μη “αφήνοντας τόπο για τον Διάβολο”.—Εφεσίους 4:25-27.

Ζευγάρι φέρνει τρόφιμα και ρούχα σε έναν πατέρα και στα δύο παιδιά του· Μάρτυρες του Ιεχωβά επισκευάζουν στέγη μετά από μια φυσική καταστροφή

1Πετρ. 4:9​—«Να είστε φιλόξενοι ο ένας προς τον άλλον χωρίς να γογγύζετε» (w18.03 σ. 14, 15 ¶2, 3)

Μεταξύ άλλων, ο Πέτρος πρότρεψε τους αδελφούς του: «Να είστε φιλόξενοι ο ένας προς τον άλλον». (1 Πέτρ. 4:9) Η λέξη φιλοξενία του πρωτότυπου ελληνικού κειμένου σημαίνει κατά κυριολεξία «αγάπη για τους ξένους» ή «καλοσύνη προς τους ξένους». Προσέξτε όμως ότι ο Πέτρος πρότρεψε τους Χριστιανούς αδελφούς και αδελφές του να είναι φιλόξενοι «ο ένας προς τον άλλον», δηλαδή σε άτομα που ήδη γνώριζαν και συναναστρέφονταν. Πώς θα ωφελούνταν αν ήταν φιλόξενοι;

Κάτι τέτοιο θα τους έφερνε πιο κοντά. Σκεφτείτε τις δικές σας εμπειρίες. Είχατε ποτέ τη χαρά να σας προσκαλέσει κάποιος στο σπίτι του; Δεν σας άφησε όμορφες αναμνήσεις εκείνη η περίσταση; Όταν προσκαλέσατε εσείς κάποιους από την εκκλησία σας, δεν έγινε βαθύτερη η φιλία σας; Προσφέροντας φιλοξενία, γνωρίζουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας σε πιο προσωπικό επίπεδο από ό,τι θα μπορούσαμε να τους γνωρίσουμε υπό άλλες συνθήκες. Οι Χριστιανοί στις ημέρες του Πέτρου χρειαζόταν να έρθουν ακόμα πιο κοντά ο ένας στον άλλον καθώς οι συνθήκες χειροτέρευαν. Το ίδιο ισχύει για τους Χριστιανούς που ζουν σε αυτές τις «τελευταίες ημέρες».​—2 Τιμ. 3:1.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

1Πετρ. 3:19, 20​—Πότε και πώς κήρυξε ο Ιησούς «στα πνεύματα στη φυλακή»; (w13 15/6 23)

Ο απόστολος Πέτρος λέει για αυτά τα πνεύματα ότι «κάποτε είχαν γίνει ανυπάκουα όταν η υπομονή του Θεού περίμενε στις ημέρες του Νώε». (1 Πέτρ. 3:20) Είναι φανερό ότι ο Πέτρος αναφερόταν στα πνευματικά πλάσματα που επέλεξαν να ακολουθήσουν τον Σατανά στο στασιασμό του. Ο Ιούδας μιλάει για τους αγγέλους που «δεν κράτησαν την αρχική τους θέση αλλά εγκατέλειψαν την κατοικία που τους άρμοζε», λέγοντας ότι ο Θεός «τούς έχει φυλάξει με αιώνια δεσμά σε πυκνό σκοτάδι για την κρίση της μεγάλης ημέρας».​—Ιούδα 6.

Με ποιον τρόπο έγιναν ανυπάκουα κάποια πνευματικά πλάσματα την εποχή του Νώε; Πριν από τον Κατακλυσμό, αυτά τα πονηρά πνεύματα υλοποιήθηκαν προσλαμβάνοντας ανθρώπινη μορφή​—αντίθετα με το σκοπό που είχε ο Θεός για αυτούς. (Γέν. 6:2, 4) Επιπλέον, οι σεξουαλικές σχέσεις που είχαν εκείνοι οι άγγελοι με γυναίκες αποτελούσαν διαστροφή. Ο Θεός δεν δημιούργησε τα πνευματικά πλάσματα για να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες. (Γέν. 5:2) Αυτοί οι πονηροί, ανυπάκουοι άγγελοι θα καταστραφούν στον ορισμένο καιρό του Θεού. Επί του παρόντος, όπως επισημαίνει ο Ιούδας, βρίσκονται σε κατάσταση “πυκνού σκοταδιού”​—σε πνευματική φυλακή, σαν να λέγαμε.

Πότε και πώς κήρυξε ο Ιησούς σε αυτά τα «πνεύματα στη φυλακή»; Ο Πέτρος γράφει ότι αυτό συνέβη αφού ο Ιησούς «ζωοποιήθηκε ως πνεύμα». (1 Πέτρ. 3:18, 19) Παρατηρήστε, επίσης, το ρηματικό τύπο «κήρυξε» που χρησιμοποίησε ο Πέτρος. Ο παρελθοντικός χρόνος υποδηλώνει ότι αυτό το κήρυγμα του Ιησού έλαβε χώρα προτού γράψει ο Πέτρος την πρώτη του επιστολή. Φαίνεται, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή μετά την ανάστασή του, ο Ιησούς έκανε μια διακήρυξη στα πονηρά πνεύματα σχετικά με την πλήρως δικαιολογημένη τιμωρία που τους επιφυλάσσεται. Δεν επρόκειτο για κήρυγμα που περιείχε ελπίδα. Ήταν κήρυγμα κρίσης. (Ιωνάς 1:1, 2) Εφόσον ο Ιησούς είχε αποδείξει την πίστη και την οσιότητά του μέχρι θανάτου και είχε αναστηθεί​—καταδεικνύοντας ότι όντως ο Διάβολος δεν είχε καμιά επιρροή πάνω του—​μπορούσε βάσιμα να κάνει αυτή την καταδικαστική διακήρυξη.​—Ιωάν. 14:30· 16:8-11.

Στο μέλλον, ο Ιησούς θα δέσει και θα ρίξει στην άβυσσο τόσο τον Σατανά όσο και αυτούς τους αγγέλους. (Λουκ. 8:30, 31· Αποκ. 20:1-3) Μέχρι τότε, αυτά τα ανυπάκουα πνεύματα παραμένουν σε κατάσταση πυκνού πνευματικού σκοταδιού και η τελική τους καταστροφή είναι βέβαιη.​—Αποκ. 20:7-10.

1Πετρ. 4:6​—Ποιοι ήταν “οι νεκροί” στους οποίους «διακηρύχτηκαν τα καλά νέα»; (w08 15/11 σ. 21 ¶7)

Ποιοι ήταν “οι νεκροί” στους οποίους «διακηρύχτηκαν τα καλά νέα»; Επρόκειτο για εκείνους που ήταν “νεκροί στα παραπτώματα και στις αμαρτίες τους”, δηλαδή πνευματικά νεκροί, προτού ακούσουν τα καλά νέα. (Εφεσ. 2:1) Όταν έθεσαν πίστη στα καλά νέα, όμως, άρχισαν να “ζουν” από πνευματική άποψη.

1Πετρ. 3:20-​22​—Πώς μας σώζει το βάφτισμα; Το βάφτισμα είναι απαίτηση για όσους επιζητούν τη σωτηρία. Εντούτοις, το βάφτισμα από μόνο του δεν μας σώζει. Η σωτηρία επιτυγχάνεται στην πραγματικότητα «μέσω της ανάστασης του Ιησού Χριστού». Ο υποψήφιος για βάφτισμα πρέπει να πιστεύει ότι η σωτηρία είναι εφικτή μόνο επειδή ο Ιησούς υπέστη θυσιαστικό θάνατο, αναστήθηκε και «είναι στα δεξιά του Θεού», έχοντας εξουσία επί των ζωντανών και των νεκρών. Το βάφτισμα το οποίο βασίζεται σε τέτοια πίστη αντιστοιχεί στο “ασφαλές πέρασμα των οχτώ ψυχών μέσα από το νερό”.

1Πετρ. 5:6, 7. Όταν ρίχνουμε την ανησυχία μας στον Ιεχωβά, εκείνος μας βοηθάει να συνεχίσουμε να βάζουμε την αληθινή λατρεία πρώτη στη ζωή μας αντί να μας απασχολεί υπερβολικά το τι μπορεί να φέρει η επόμενη ημέρα.​—Ματθ. 6:33, 34.

1 Πέτρ. 5:7 Η Αλήθεια για τον Θεό και τον Χριστό Μάλιστα, ο Θεός σάς προσκαλεί να τον πλησιάζετε μέσω προσευχής και να «ρίχνετε κάθε ανησυχία σας πάνω του, επειδή αυτός ενδιαφέρεται για εσάς».​

1 Πέτρ. 4:7, 8 Οικοδομήστε Ισχυρές Φιλίες Προτού Έρθει το Τέλος Επομένως, επείγει να οικοδομήσουμε ισχυρές φιλίες τώρα.

1 Πέτρ. 4:10 Το Γνωρίζατε; Για παράδειγμα, ο απόστολος Πέτρος προτρέπει τους Χριστιανούς να χρησιμοποιούν τις θεόδοτες ικανότητές τους “για να υπηρετούν ο ένας τον άλλον ως καλοί οικονόμοι της παρ’ αξίαν καλοσύνης του Θεού”.​

1 Πέτρ. 3:21 Να Παραμένετε Πολυάσχολοι στο Τελικό Διάστημα των “Τελευταίων Ημερών” Μόνο τότε θα επιζήσουν από την ημέρα του Ιεχωβά.​

1 Πέτρ. 3:8 Ο Ιεχωβά Θεωρεί Πολύτιμους τους Ταπεινούς Υπηρέτες Του Ο απόστολος Πέτρος το έδειξε καθαρά αυτό. Αντίθετα, απολαμβάνουμε ιδιαίτερα τη συντροφιά των ομοπίστων μας όταν εκείνοι δείχνουν «κατανόηση για τους άλλους, αδελφική στοργή, τρυφερή συμπόνια και ταπεινοφροσύνη».

1 Πέτρ. 5:1-3 Ο Ιησούς χρησιμοποιεί αυτά τα «δώρα σε μορφή ανθρώπων» για να φροντίζουν το ποίμνιό του.

1 Πέτρ. 3:1, 2 “Αυτοί που σας Ακούν” θα Σωθούν Πολλές φορές, οι πράξεις μας κάνουν μεγαλύτερη εντύπωση στους συγγενείς μας από ό,τι τα λόγια μας.

1 Πέτρ. 5:7 Πίστη—Μια Ενισχυτική Ιδιότητα Επομένως, «να προσεύχεστε διαρκώς» στον Ιεχωβά, βέβαιοι ότι «αυτός ενδιαφέρεται για εσάς».

1 Πέτρ. 5:7 Πώς να Προσαρμοστείτε σε έναν Καινούριο Διορισμό Ως απάντηση στις προσευχές σας, ο Ιεχωβά θα σας χορηγήσει την ειρήνη που «θα περιφρουρήσει την καρδιά σας και τις διανοητικές σας δυνάμεις», βοηθώντας σας να ζυγίσετε τα πράγματα με ηρεμία.​

1 Πέτρ. 5:8, 9 Προετοιμαστείτε από Τώρα για τον Διωγμό Ο φόβος είναι ένα ισχυρό όπλο που “ο αντίδικός μας, ο Διάβολος”, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει εναντίον μας.

1 Πέτρ. 5:5 Συνεχίστε να Λατρεύετε τον Ιεχωβά σε Περίπτωση Απαγόρευσης Αν εφαρμόζουμε τις οδηγίες που λαβαίνουμε από έμπιστους, υπεύθυνους αδελφούς, θα αποφεύγουμε τα προβλήματα.

1 Πέτρ. 5:7 Να Στηρίζεστε στον Ιεχωβά Όταν Περνάτε Στενοχώριες Και εκείνος θα απαντήσει στις κραυγές σας για βοήθεια.

1 Πέτρ. 5:1-3 Αγάπη και Δικαιοσύνη στη Χριστιανική Εκκλησία Οι πρεσβύτεροι πρέπει να θυμούνται ότι τα «πρόβατα» δεν ανήκουν σε αυτούς.

1 Πέτρ. 5:1-3 Αγάπη και Δικαιοσύνη Παρά την Πονηρία Νοιάζονται βαθιά για το ποίμνιο που τους έχει εμπιστευτεί ο Θεός.

1 Πέτρ. 3:8 Παρηγοριά για Θύματα Κακοποίησης Αντί να προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις, δείχνουμε κατανόηση και τρυφερή συμπόνια.​

1 Πέτρ. 5:6, 7 Να Μιμείστε τον Ιησού και θα Έχετε Ειρήνη Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι εκείνος μπορεί να χειριστεί τα πράγματα καλύτερα από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ εμείς, έχουμε ειρήνη διάνοιας και καρδιάς.​

1 Πέτρ. 3:8 Να Δείχνετε Ενδιαφέρον για τα Αισθήματα των Άλλων Εκτιμούμε τους ανθρώπους που δείχνουν ότι έχουν κατανόηση* για εμάς.​

1 Πέτρ. 3:16, 17 Αγαθότητα—Πώς Μπορείτε να την Καλλιεργήσετε; Αν η διαγωγή μας χαρακτηρίζεται από αγαθότητα παρά την εναντίωση ή τις δοκιμασίες, μπορεί να ελκύσουμε άλλους στην αλήθεια και να δοξάσουμε τον Θεό.​

1 Πέτρ. 4:11 Ο Ιεχωβά Εκτιμάει το «Αμήν» Σας Οι Βιβλικοί συγγραφείς συχνά το περιλάμβαναν στις επιστολές τους.

1 Πέτρ. 3:15 Να Εκζητείτε Πραότητα και να Ευαρεστείτε τον Ιεχωβά Απαντούμε με πραότητα και σεβασμό σε εκείνους που μας κατηγορούν.

1 Πέτρ. 3:8 Τι μας Διδάσκει ένα Απλό Δείπνο για έναν Ουράνιο Βασιλιά Ας μιμούμαστε πάντοτε τον Ιησού δείχνοντας «κατανόηση για τους άλλους».​

1 Πέτρ. 4:3 «Αγόραζε την Αλήθεια και Μην την Πουλάς Ποτέ» Ο Πέτρος έδωσε ακόμα μία υπενθύμιση στους Χριστιανούς των ημερών του: «Αρκετό καιρό δαπανήσατε στο παρελθόν κάνοντας το θέλημα των εθνών, όταν επιδιδόσασταν σε πράξεις έκλυτης διαγωγής, αχαλίνωτα πάθη, μεθύσια, ξέφρενα γλέντια, συναγωνισμούς στο ποτό και άνομες ειδωλολατρικές πράξεις».​

1 Πέτρ. 5:6, 7 Να Διατηρείτε την Εσωτερική σας Ειρήνη Παρά τις Μεταβαλλόμενες Περιστάσεις Αν προσπαθούμε να αξιοποιούμε τις τωρινές μας περιστάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα, ποια βεβαιότητα μπορούμε να έχουμε; Αν η ζωή σας πάρει απροσδόκητη τροπή​—λόγω αλλαγής στους θεοκρατικούς σας διορισμούς, προβλημάτων υγείας ή νέων οικογενειακών ευθυνών—​να είστε βέβαιοι ότι ο Ιεχωβά ενδιαφέρεται για εσάς και θα σας βοηθήσει την κατάλληλη στιγμή.

1 Πέτρ. 5:1-3 Είναι Παντοδύναμος Αλλά Σκέφτεται τους Άλλους Πόσο σημαντικό είναι λοιπόν να μιμείστε τον Ιεχωβά δείχνοντας περίσκεψη, καλοσύνη και μακροθυμία στις σχέσεις σας με εκείνους που είναι στη φροντίδα σας!

1 Πέτρ. 3:7 Να Σκέφτεστε τους Άλλους με Καλοσύνη Όπως ο Ιεχωβά Για παράδειγμα, οι άντρες προτρέπονται να κατοικούν με τις γυναίκες τους «σύμφωνα με τη γνώση»​—έκφραση που θα μπορούσε επίσης να αποδοθεί «δείχνοντάς τους στοχαστικότητα· κατανοώντας τες».

1 Πέτρ. 5:7 Μπορείτε να Ωφεληθείτε από το Ενδιαφέρον του Θεού Καθώς αφιερώνετε χρόνο για να γνωρίσετε τον Θεό, θα πείθεστε όλο και περισσότερο ότι «αυτός ενδιαφέρεται για εσάς».

1 Πέτρ. 5:2, 3 Να Συνεργάζεστε με τον Ιεχωβά Κάθε Μέρα Ο Λόγος του Θεού προτρέπει τους άντρες στην εκκλησία να συνεργάζονται με τον Ιεχωβά επιδιώκοντας προνόμια υπηρεσίας και επίβλεψης.

1 Πέτρ. 4:1, 2 Ανήκουμε στον Ιεχωβά Για να είμαστε με το μέρος του Ιεχωβά ως μέλη του λαού του, πρέπει να υπακούμε συνεχώς σε εκείνον και τώρα και στο μέλλον​—σε όλη μας τη ζωή.​

1 Πέτρ. 4:7 «Ας Λάμψει το Φως σας» για να Δοξάζετε τον Ιεχωβά Να διαβάζετε τον Λόγο του Θεού κάθε μέρα και να αγρυπνείτε σε σχέση με τις προσευχές.

1 Πέτρ. 3:15 Νεαροί—Μείνετε Σταθεροί Ενάντια στον Διάβολο Επιπρόσθετα, όταν έχουμε σαφή κατανόηση των αληθειών του Λόγου του Θεού, μπορούμε να μένουμε σταθεροί νιώθοντας σιγουριά και να τις υπερασπιζόμαστε ενώπιον των εναντιουμένων.​

1 Πέτρ. 4:4,7,9,12 Φιλοξενία—Απολαυστική και Απαραίτητη! «Να είστε φιλόξενοι ο ένας προς τον άλλον χωρίς να γογγύζετε». Τι θα βοηθούσε τους απανταχού Χριστιανούς να τα καταφέρουν σε εκείνους τους πιεστικούς καιρούς;​

1 Πέτρ. 5:6, 7 Διαπαιδαγώγηση—Απόδειξη της Αγάπης του Θεού Ο Θεός ενδιαφέρεται βαθιά για εμάς και θέλει να μας γλιτώσει από πόνο.​

1 Πέτρ. 3:1 Να Βλέπετε τη Διαφορά στους Ανθρώπους Όπως οι σύζυγοι μπορεί να κερδηθούν χωρίς λόγια μέσω της διαγωγής των γυναικών τους, έτσι και κάποια άτομα μπορεί να ελκυστούν στον Θεό μέσω της ταπεινοφροσύνης που εκδηλώνουν οι υπηρέτες του.​

1 Πέτρ. 3:21 Νεαροί—“Να Αγωνίζεστε για να Λάβετε τη Σωτηρία Σας” Το βάφτισμα αποτελεί απαίτηση για τους Χριστιανούς και είναι ουσιώδες βήμα για τη σωτηρία.​

1 Πέτρ. 3:15 Γονείς—Βοηθήστε τα Παιδιά σας να Γίνουν “Σοφά για Σωτηρία” Καθώς πείθονται για αυτά που μαθαίνουν, θα είναι όλο και πιο ικανά να υπερασπίζονται τα πιστεύω τους ενώπιον άλλων, περιλαμβανομένων και των συμμαθητών τους.

1 Πέτρ. 3:8, 9 Μην Αφήσετε Τίποτα να σας Στερήσει το Βραβείο Αν αφήνουμε τέτοια προβλήματα άλυτα, είναι εύκολο να δημιουργηθεί μνησικακία.​

1 Πέτρ. 3:1, 2, 16 Η Αλήθεια Δεν Φέρνει Ειρήνη, Αλλά Σπαθί Μολονότι τα λόγια που λέγονται με πραότητα βοηθούν στις σχέσεις με τους εναντιούμενους συγγενείς, η καλή μας διαγωγή μπορεί να έχει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.

1 Πέτρ. 3:5, 6 Ο Θεός την Αποκάλεσε «Αρχόντισσα» Μάλιστα, ο απόστολος Πέτρος, που ήταν και ο ίδιος παντρεμένος, την περιέγραψε αργότερα ως εξαίρετο παράδειγμα γυναίκας που είχε βαθύ σεβασμό για τον σύζυγό της.

1 Πέτρ. 3:8 Να Μιμείστε τη Συμπόνια του Ιεχωβά Η εκδήλωση συμπόνιας για τους συνανθρώπους μας και τους Χριστιανούς αδελφούς μας είναι βασική απαίτηση για όσους αγωνίζονται να μιμούνται τον Ιησού.

1 Πέτρ. 5:6, 7 «Η Ειρήνη του Θεού . . . Υπερβαίνει Κάθε Κατανόηση» Γι’ αυτό, όταν ανησυχούμε, χρειάζεται να μετατρέπουμε τις ανησυχίες μας σε προσευχές.

1 Πέτρ. 5:9 Αγάπη—Μια Πολύτιμη Ιδιότητα Πόσο μεγάλη ευλογία είναι να μας αγαπάει “ολόκληρη η αδελφότητά μας στον κόσμο”!

1 Πέτρ. 3:14 Η Μάχη για τη Διάνοιά Σας—Πώς να την Κερδίσετε Να έχετε απόλυτη πεποίθηση στην υπόσχεση του Ιεχωβά να σας φυλάει, να σας δίνει τη «δύναμη που ξεπερνάει το φυσιολογικό» και να σας βοηθάει να αντιστέκεστε σε οποιεσδήποτε απόπειρες εκφοβισμού οι οποίες αποσκοπούν στην υποταγή σας.​


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: