ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 1 ΤΙΜΟΘΕΟ 1-3

«Να Επιδιώκετε Καλό Έργο»

1Τιμ. 3:1, 13 Είναι καλύτερο να αρχίζουν οι αδελφοί να επιδιώκουν προνόμια υπηρεσίας από μικρή ηλικία. Με αυτόν τον τρόπο, λαβαίνουν εκπαίδευση και αποδεικνύουν ότι είναι κατάλληλοι για να διοριστούν διακονικοί υπηρέτες όταν μεγαλώσουν. (1Τι 3:10) Πώς μπορεί ένας αδελφός να επιδιώκει προνόμια υπηρεσίας; Καλλιεργώντας και εκδηλώνοντας τις παρακάτω ιδιότητες:

  • Αυτοθυσία.​—km 7/13 σ. 2, 3 ¶2
  • Πνευματικότητα.​—km 7/13 σ. 3 ¶3
  • Αξιοπιστία και πιστότητα.​—km 7/13 σ. 3 ¶4

Πρεσβύτερος μιλάει με νεαρό αδελφό καθώς τον εκπαιδεύει για να υπηρετήσει στην εκκλησία
Νεαρός αδελφός βοηθάει με τα μικρόφωνα σε μια συνάθροιση, κάνει προσωπική μελέτη και μεταφέρει αδελφή με αναπηρικό καροτσάκι

1Τιμ. 3:1​—Οι αδελφοί παροτρύνονται να επιδιώκουν να υπηρετήσουν ως επίσκοποι (w16.08 σ. 21 ¶3)

Το ρήμα ὀρέγομαι του πρωτότυπου κειμένου, που μεταφράζεται «επιδιώκω», σημαίνει εκτείνω το χέρι μου για να πιάσω κάτι, πιθανώς πέρα από το σημείο όπου θα έφτανα κανονικά. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λέξη, ο απόστολος Παύλος τόνισε ότι η πνευματική πρόοδος απαιτεί προσπάθεια. Φανταστείτε έναν αδελφό ο οποίος σκέφτεται το μέλλον του στην εκκλησία. Ίσως δεν υπηρετεί τώρα ως διακονικός υπηρέτης, αλλά αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται να καλλιεργήσει πνευματικές ιδιότητες. Αρχικά, προσπαθεί να αποκτήσει τα προσόντα του διακονικού υπηρέτη. Με τον καιρό, ελπίζει να έχει τα πνευματικά προσόντα για να υπηρετήσει ως επίσκοπος. Σε κάθε περίπτωση, εργάζεται σκληρά προκειμένου να αποκτήσει τα απαραίτητα προσόντα ώστε να φροντίζει για επιπρόσθετες ευθύνες στην εκκλησία.

1Τιμ. 3:13​—Οι αδελφοί που υπηρετούν με καλό τρόπο λαβαίνουν ευλογίες (km 9/78 σ. 3 ¶7)

Είναι εύκολο να διακρίνωμε, λοιπόν, γιατί ο Παύλος είπε γι’ αυτούς ότι «αποκτώσιν . . . βαθμόν καλόν». Αυτό δεν είναι, όπως λέγουν μερικοί, μια πρόοδος σε εκκλησιαστική ιεραρχία. Αντιθέτως, οι διακονικοί υπηρέται που ‘διακονούν καλώς’ έχουν βεβαία την ευλογία του Ιεχωβά και του Ιησού και έχουν τον σεβασμό και την υποστήριξι όλης της εκκλησίας. Ορθώς αυτοί αποκτούν «πολλήν παρρησίαν εις την πίστιν την εις τον Ιησούν Χριστόν». Αν είναι πιστοί στις θέσεις των, εκτιμώνται για την καλή υπηρεσία των έχουν σταθερότητα πίστεως και μπορούν να διακηρύττουν την πίστι των χωρίς συστολή ή φόβο μομφής.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

1Τιμ. 1:4​—Γιατί προειδοποίησε ο Παύλος τον Τιμόθεο να μη δίνει προσοχή σε γενεαλογίες; (it-1 594, 595)

Η μελέτη και οι συζητήσεις γύρω από τέτοια θέματα ήταν άσκοπες, και μάλιστα ακόμη περισσότερο την εποχή που έγραψε ο Παύλος στον Τιμόθεο. Δεν ήταν πια ζωτική η διαφύλαξη γενεαλογικών αρχείων για την πιστοποίηση της καταγωγής ενός ατόμου, εφόσον ο Θεός δεν αναγνώριζε πλέον καμιά διάκριση ανάμεσα σε Ιουδαίο και σε Εθνικό στη Χριστιανική εκκλησία. (Γα 3:28) Τα γενεαλογικά αρχεία είχαν ήδη τεκμηριώσει την καταγωγή του Χριστού μέσω της γραμμής του Δαβίδ. Επίσης, προτού περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Παύλος έγραψε αυτή τη νουθεσία, η Ιερουσαλήμ επρόκειτο να καταστραφεί, και μαζί με αυτήν και τα Ιουδαϊκά αρχεία. Ο Θεός δεν τα διαφύλαξε. Γι’ αυτό, ο Παύλος ανησυχούσε μήπως ο Τιμόθεος και οι εκκλησίες παρεκκλίνουν από το στόχο τους σπαταλώντας χρόνο σε έρευνες και σε διενέξεις γύρω από ζητήματα προσωπικών γενεαλογικών δέντρων, κάτι που δεν συνεισέφερε τίποτα στη Χριστιανική πίστη. Οι γενεαλογίες που περιέχει η Αγία Γραφή αρκούν για να αποδειχτεί η Μεσσιανική ιδιότητα του Χριστού—το γενεαλογικό ζήτημα που έχει την πρώτιστη σπουδαιότητα για τους Χριστιανούς. Οι άλλες Βιβλικές γενεαλογίες επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του Γραφικού υπομνήματος, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι πρόκειται για γνήσια ιστορική αφήγηση.

1Τιμ. 1:17​—Γιατί είναι ο Ιεχωβά ο μόνος που μπορεί να αποκληθεί “Βασιλιάς της αιωνιότητας”; (cl σ. 12 ¶15)

Ένας άλλος τίτλος που εφαρμόζεται αποκλειστικά στον Ιεχωβά είναι “Βασιλιάς της αιωνιότητας”. (1 Τιμόθεο 1:17· Αποκάλυψη 15:3) Τι σημαίνει αυτό; Ο νους μας με τις περιορισμένες δυνατότητές του δυσκολεύεται να το κατανοήσει, αλλά ο Ιεχωβά είναι αιώνιος και προς τις δύο κατευθύνσεις—παρελθόν και μέλλον. Το εδάφιο Ψαλμός 90:2 αναφέρει: «Από τους αιώνες και μέχρι τους αιώνες εσύ είσαι ο Θεός». Ο Ιεχωβά λοιπόν δεν είχε αρχή, υπήρχε ανέκαθεν. Σωστά αποκαλείται «ο Παλαιός των Ημερών»—υπήρχε στην αιωνιότητα προτού έρθει σε ύπαρξη οποιοσδήποτε άλλος ή οτιδήποτε άλλο στο σύμπαν! (Δανιήλ 7:9, 13, 22) Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει βάσιμα το δικαίωμα που έχει αυτός να είναι ο Υπέρτατος Κύριος;

1Τιμ. 1:18· 4:14​—Ποιες «προρρήσεις» διατυπώθηκαν σε σχέση με τον Τιμόθεο; Ίσως επρόκειτο για συγκεκριμένες προφητείες σε σχέση με το μελλοντικό ρόλο του Τιμόθεου στη Χριστιανική εκκλησία, οι οποίες λέχθηκαν υπό θεϊκή έμπνευση όταν ο Παύλος επισκέφτηκε τα Λύστρα κατά το δεύτερο ιεραποστολικό του ταξίδι. (Πράξ. 16:1, 2) Με βάση αυτές τις «προρρήσεις», οι πρεσβύτεροι της εκκλησίας “έθεσαν τα χέρια τους” πάνω στον νεαρό Τιμόθεο, ξεχωρίζοντάς τον για συγκεκριμένη υπηρεσία.

1Τιμ. 2:15​—Πώς μια γυναίκα «θα διατηρηθεί ασφαλής μέσω της τεκνοποίησης»; Η τεκνοποίηση, η φροντίδα των παιδιών της και η διαχείριση του σπιτικού μπορούν να διατηρήσουν μια γυναίκα “ασφαλή” ώστε να μη γίνει αργόσχολη “σπερμολόγος και άτομο που ανακατεύεται στις υποθέσεις των άλλων”.​—1 Τιμ. 5:11-15.

1Τιμ. 3:16​—Ποιο είναι το ιερό μυστικό της θεοσεβούς αφοσίωσης; Το αν είναι εφικτή για τους ανθρώπους ή όχι η τέλεια υπακοή στην κυριαρχία του Ιεχωβά αποτελούσε μυστικό επί αιώνες. Ο Ιησούς έδωσε την απάντηση διακρατώντας τέλεια ακεραιότητα στον Θεό μέχρι το θάνατό του.

1 Τιμ. 3:1 Ο Ιεχωβά Θεωρεί Πολύτιμους τους Ταπεινούς Υπηρέτες Του Δεν είναι λάθος να επιδιώκει κάποιος μεγαλύτερα προνόμια υπηρεσίας.

1 Τιμ. 2:4 Πίστη—Μια Ενισχυτική Ιδιότητα Εφόσον η πίστη βασίζεται σε αποδείξεις, προκειμένου να έχει κάποιος πίστη πρέπει πρώτα να αποκτήσει «ακριβή γνώση της αλήθειας».

1 Τιμ. 1:12-14 Πέθανε Όντως ο Ιησούς για Εμένα; Ο ίδιος εξήγησε: «Είμαι ευγνώμων στον Χριστό Ιησού τον Κύριό μας ο οποίος μου έδωσε δύναμη, επειδή με θεώρησε πιστό αναθέτοντάς μου μια διακονία, αν και προηγουμένως ήμουν βλάσφημος, διώκτης και θρασύς».

1 Τιμ. 2:3, 4 Πώς να Αγγίζετε την Καρδιά Άθρησκων Ατόμων Με τη βοήθεια του Ιεχωβά, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε εκείνους που έχουν «τη σωστή διάθεση για αιώνια ζωή».​

1 Τιμ. 1:11 Επιτελείτε Εσείς Πλήρως τη Διακονία Σας; Θέλει να απολαμβάνουμε όλοι μας την ιερή υπηρεσία καθώς διακηρύττουμε «τα ένδοξα καλά νέα του ευτυχισμένου Θεού».​

1 Τιμ. 1:11 Πώς θα Ωφεληθείτε αν Γνωρίσετε τον Θεό; Ο Ιεχωβά περιγράφεται ως “ο ευτυχισμένος Θεός”.

1 Τιμ. 3:1 «Ο Δίκαιος θα Χαρεί σε Σχέση με τον Ιεχωβά» Εκείνος θέσπισε τον γάμο, έκανε εφικτή την τεκνοποίηση και δίνει διορισμούς μέσω της Χριστιανικής εκκλησίας.​

1 Τιμ. 2:9, 10 Κάνετε Κτήμα σας τις Σκέψεις του Ιεχωβά; Θα βάλουμε το στοργικό ενδιαφέρον για τους ομοπίστους μας πάνω από τις προσωπικές μας προτιμήσεις;​

1 Τιμ. 2:4 «Θα Περπατώ στην Αλήθεια Σου» Παρότι θα μπορούσαμε να ζητήσουμε επιστροφή χρημάτων για υλικά αγαθά που αγοράσαμε, ποτέ δεν θα θέλαμε να επιστρέψουμε, ή αλλιώς να “πουλήσουμε”, την «ακριβή γνώση» της Γραφικής αλήθειας την οποία “αγοράζουμε”.

1 Τιμ. 2:3, 4 Να Διδάσκετε την Αλήθεια Παρότι ίσως έχουν κάποια γνώση της Γραφής, δεν κατανοούν επακριβώς τις διδασκαλίες της.

1 Τιμ. 1:5 Ευτυχισμένοι Είναι Όσοι Υπηρετούν “τον Ευτυχισμένο Θεό” Ο βασικός λόγος είναι ότι γνωρίζουν, υπηρετούν και προσπαθούν να μιμούνται τον Ιεχωβά, “τον ευτυχισμένο Θεό”. (1 Τιμ. 1:11· Ψαλμ. 16:11) … Χρειάζεται να κρατάμε τις σκέψεις μας καθαρές ώστε η αφοσίωσή μας στον Ιεχωβά να είναι πνευματικά αμόλυντη.​

1 Τιμ. 3:1-10 Μην Κρίνετε από την Εξωτερική Εμφάνιση Όλοι οι πρεσβύτεροι είναι καλό να θυμούνται ότι οι Γραφές δεν ορίζουν ένα κατώτατο όριο ηλικίας προκειμένου να συστηθεί κάποιος για να υπηρετήσει ως διακονικός υπηρέτης ή πρεσβύτερος.

1 Τιμ. 3:1, 8, 9 Να Συνεργάζεστε με τον Ιεχωβά Κάθε Μέρα Ο Λόγος του Θεού προτρέπει τους άντρες στην εκκλησία να συνεργάζονται με τον Ιεχωβά επιδιώκοντας προνόμια υπηρεσίας και επίβλεψης.

1 Τιμ. 1:16 Μακροθυμία—Υπομονή με Σκοπό Απεναντίας, βλέπουν τις καλές μας ιδιότητες και με μακροθυμία παρατηρούν τις προσπάθειές μας για βελτίωση.​

1 Τιμ. 1:11 Οι Γενναιόδωροι Άνθρωποι Είναι Ευτυχισμένοι Ο “ευτυχισμένος Θεός”, ο Ιεχωβά, χαίρεται να δίνει καλά πράγματα.

1 Τιμ. 2:3, 4 Να Καλλιεργείτε Συμπόνια για “Κάθε Είδους Ανθρώπους” Ο Ιεχωβά επιθυμεί να σωθούν «κάθε είδους άνθρωποι».

1 Τιμ. 3:8 Να Επιτρέπετε στους Νόμους και στις Αρχές του Θεού να Εκπαιδεύουν τη Συνείδησή Σας Δίνει όμως σαφείς προειδοποιήσεις για την υπερβολική χρήση, καθώς και για τη μέθη.

1 Τιμ. 2:14 Γνωρίστε τον Εχθρό Σας Ωστόσο, ο Αδάμ επέλεξε συνειδητά να στρέψει τα νώτα στον στοργικό ουράνιο Πατέρα του και να ακολουθήσει εκείνον τον άγνωστο ενεργώντας ενάντια στο θέλημα του Θεού.

1 Τιμ. 2:7 Να Μιμείστε τον Ιεχωβά—Τον Θεό που Παρέχει Ενθάρρυνση Από την άλλη πλευρά, ο απόστολος Παύλος στάλθηκε από το άγιο πνεύμα να κηρύξει στους ανθρώπους των εθνών του ελληνορωμαϊκού κόσμου, οι οποίοι λάτρευαν πολλούς θεούς.​

1 Τιμ. 1:17 Ο Δρόμος για την Αληθινή Ελευθερία Επειδή είναι ο Δημιουργός των πάντων και ο παντοδύναμος Κυρίαρχος του σύμπαντος.

1 Τιμ. 2:3-6 Βάφτισμα—Απαίτηση για τους Χριστιανούς Ποια βήματα πρέπει να κάνει ένας σπουδαστής της Γραφής προτού βαφτιστεί; Προτού μπορέσει ένας σπουδαστής να βαφτιστεί, πρέπει να καλλιεργήσει πίστη βασισμένη σε ακριβή γνώση για τον Θεό, τον σκοπό του και τη διευθέτησή του για σωτηρία.

1 Τιμ. 3:15 Διαπαιδαγώγηση—Απόδειξη της Αγάπης του Θεού Ως μέλη της Χριστιανικής εκκλησίας, ανήκουμε στο σπιτικό του Θεού.

1 Τιμ. 1:18, 19 Πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν ως αντρόγυνο που επιθυμεί να ευαρεστεί τον Θεό και να διατηρεί καθαρή συνείδηση ενώπιόν του.​

1 Τιμ. 1:11 Να Απορρίπτετε τον Κοσμικό Τρόπο Σκέψης Δεν μπορεί όμως να είναι αληθινά ευτυχισμένος αν δεν έχει σχέση με τον Ιεχωβά, ο οποίος αποκαλείται “ο ευτυχισμένος Θεός”.

1 Τιμ. 2:9, 10 «Να Είσαι Θαρραλέος . . . και να Αναλάβεις Δράση» Βέβαια, δεν θα μαλώσει τη νεότερη αδελφή για τις επιλογές της στα ρούχα, αλλά ίσως την υποκινήσει να σκεφτεί πώς μπορεί το ντύσιμό της να επηρεάσει τους άλλους.

1 Τιμ. 2:3, 4 Να Μιμείστε τη Συμπόνια του Ιεχωβά Μήπως θα μπορούσατε να αυξήσετε τη συμμετοχή σας στη διακονία, αυτό το έργο που τιμάει αληθινά τον Ιεχωβά και φανερώνει τη συμπόνια σας για τους άλλους;​

1 Τιμ. 2:3, 4. «Ο Λόγος του Θεού μας Παραμένει για Πάντα» Η επιθυμία τους ήταν σε αρμονία με το θέλημα του Θεού, που είναι «να σωθούν κάθε είδους άνθρωποι και να έρθουν σε ακριβή γνώση της αλήθειας».

1 Τιμ. 1:11 «Ας Στέψει με Επιτυχία Όλα σου τα Σχέδια» Ο Δημιουργός σας είναι «ο Θεός της αγάπης», “ο ευτυχισμένος Θεός”, ο οποίος έφτιαξε τους ανθρώπους «κατά την εικόνα του».

1 Τιμ. 2:3, 4 Μπορείτε να Δείτε Πέρα από την Εξωτερική Εμφάνιση; Και εμείς μπορούμε να κοιτάζουμε πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, να εκδηλώνουμε γνήσια αγάπη και να είμαστε υπομονετικοί με ανθρώπους κάθε είδους.

1 Τιμ. 2:9, 10 Να Υποστηρίζετε την Κυριαρχία του Ιεχωβά! Αλλά αποκαλύπτει την επιθυμία του να επιλέγουμε τρόπους ντυσίματος και εμφάνισης που δείχνουν σεμνότητα και αρμόζουν σε Χριστιανούς διακόνους.

1 Τιμ. 1:12 Να Προσηλώνετε την Καρδιά σας σε Πνευματικούς Θησαυρούς Περιέγραψε τη διακονία της νέας διαθήκης ως «θησαυρό σε χωμάτινα σκεύη».

1 Τιμ. 3:2, 4 Αποτελεί η Αγαμία Απαίτηση για τους Χριστιανούς Διακόνους; Μάλιστα, επειδή στον ρωμαϊκό κόσμο της εποχής του Παύλου ήταν ευρύτατα διαδεδομένη η σεξουαλική ανηθικότητα ο ίδιος έγραψε ότι, αν ένας χριστιανός επίσκοπος ήταν έγγαμος, θα έπρεπε να είναι «σύζυγος μιας γυναίκας» και να έχει «παιδιά σε υποταγή».

1 Τιμ. 2:9, 10 Γιατί η Μετριοφροσύνη Παραμένει Σημαντική Ίσως στρέφουμε την προσοχή στον εαυτό μας με ακατάλληλους τρόπους.

1 Τιμ. 1:5 Μπορείτε να Παραμένετε Μετριόφρονες υπό Δοκιμασία Δεν σκεφτόμαστε ότι αποκτούμε κάποια θέση ή ότι ανεβαίνουμε στην κλίμακα της ιεραρχίας.—1 Τιμ. 3:15. … Μέσω τακτικής μελέτης, προσευχής και εφαρμογής των όσων μαθαίνουμε, μπορούμε να ισχυροποιούμε σταδιακά τη συνείδησή μας.

1 Τιμ. 3:1-13 Οργανωμένοι σε Αρμονία με το Βιβλίο του Θεού Συμβουλές και οδηγίες παρέχονταν επίσης μέσω θεόπνευστων επιστολών τις οποίες έγραφαν άντρες που ήταν μέλη του κυβερνώντος σώματος του πρώτου αιώνα ή συνδέονταν στενά με αυτό.

1 Τιμ. 2:9, 10 Δοξάζει το Ντύσιμό σας τον Θεό; Πράγματι, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά συχνά επαινούνται για το ότι στολίζονται «με εύτακτη ενδυμασία, με σεμνότητα και σωφροσύνη . . . όπως αρμόζει σε [άτομα] που ισχυρίζονται ότι έχουν ευλάβεια για τον Θεό».

1 Τιμ. 3:2, 12 Γάμος—Η Προέλευση και ο Σκοπός Του Με αυτόν τον τρόπο, ο Ιησούς έδειξε ότι ο θεϊκός κανόνας για τον γάμο που θεσπίστηκε στην Εδέμ θα επικρατούσε και στη Χριστιανική εκκλησία.

1 Τιμ. 2:4 Η Πιο Ωφέλιμη Σύγκριση που θα Μπορούσατε να Κάνετε Και ο απόστολος Παύλος είπε ότι η σωτηρία μας εξαρτάται από το αν θα αποκτήσουμε «ακριβή γνώση της αλήθειας».

1 Τιμ. 3:2-7 Να Ωφελείστε Πλήρως από τις Προμήθειες του Ιεχωβά Λόγου χάρη, σκεφτείτε τα Γραφικά προσόντα για τους Χριστιανούς πρεσβυτέρους.

1 Τιμ. 2:9, 10 Πώς Παίρνετε Προσωπικές Αποφάσεις; Ο απόστολος Παύλος έδωσε την εξής θεόπνευστη συμβουλή: «Οι γυναίκες να στολίζονται με εύτακτη ενδυμασία, με σεμνότητα και σωφροσύνη, όχι με πλεξίματα των μαλλιών και χρυσάφι ή μαργαριτάρια ή πολύ ακριβά ρούχα, αλλά όπως αρμόζει σε γυναίκες που ισχυρίζονται ότι έχουν ευλάβεια για τον Θεό, δηλαδή μέσω καλών έργων».

1 Τιμ. 2:1, 2 Διακρατήστε την Ουδετερότητά σας σε έναν Διαιρεμένο Κόσμο Ο Θεός μάς δίνει μάλιστα την οδηγία να προσευχόμαστε σχετικά με όσους βρίσκονται στην εξουσία, ιδιαίτερα όταν οι αποφάσεις τους μπορεί να επηρεάσουν τη λατρεία μας.

1 Τιμ. 2:3, 4 Είναι η Διακονία σας Σαν τη Δροσιά; Τα χαρακτηριστικά της δροσιάς αποτελούν εύστοχο παράδειγμα για το πώς μπορούμε να βοηθάμε αποτελεσματικά ανθρώπους κάθε είδους στη διακονία μας.​

1 Τιμ. 3:1, 10 Μπορείτε να Συμβάλλετε στην Ενίσχυση της Χριστιανικής μας Ενότητας—Πώς; Πόσο θαυμάσιο είναι όταν οι διακονικοί υπηρέτες επιδιώκουν να αποκτήσουν τα προσόντα για να γίνουν πρεσβύτεροι!

1 Τιμ. 3:1 Μπορείτε να Βοηθήσετε στη Δική σας Εκκλησία; Αν είστε βαφτισμένος Μάρτυρας, “επιδιώκετε” εσείς προνόμια υπηρεσίας, υπηρετώντας με προθυμία τους ομοπίστους στην εκκλησία σας;​

1 Τιμ. 2:9, 10 Η «Απερίγραπτη Δωρεά» του Θεού μάς Αναγκάζει Καθώς κοιτάζετε στην ντουλάπα σας, ρωτήστε τον εαυτό σας: “Αν πήγαινα κάπου όπου θα ήταν και ο Ιησούς, μήπως θα ένιωθα άβολα φορώντας αυτά τα ρούχα;”

1 Τιμ. 1:5 Υποκρισία! Θα Τερματιστεί Ποτέ; Ο απόστολος Παύλος πρότρεψε τους συνεργάτες του να εκδηλώνουν «αγάπη από καθαρή καρδιά και από αγαθή συνείδηση και από ανυπόκριτη πίστη».​ Οι αληθινοί Χριστιανοί εκδηλώνουν «αγάπη από καθαρή καρδιά και από αγαθή συνείδηση και από ανυπόκριτη πίστη».​

1 Τιμ. 2:3, 4 Η Άποψη του Θεού για τον Πόλεμο Σήμερα Επειδή «δεν θέλει να καταστραφεί κανείς» σε αυτόν τον τελικό πόλεμο, φροντίζει τώρα ώστε τα καλά νέα σχετικά με τον Κύριό μας Ιησού να «κηρυχτούν σε όλη την κατοικημένη γη για μαρτυρία σε όλα τα έθνη» πριν έρθει το τέλος.

1 Τιμ. 2:4 Πώς Μπορούμε να Δείχνουμε ότι Αγαπάμε τον Ιεχωβά; Το «θέλημα [του Θεού] είναι να σωθούν κάθε είδους άνθρωποι και να έρθουν σε ακριβή γνώση της αλήθειας».

1 Τιμ. 3:8-10, 12 Πώς Εκπαιδεύουν οι Πρεσβύτεροι Άλλους για να Αποκτήσουν τα Προσόντα Αν ένας νεαρός εκδηλώνει Χριστιανική ωριμότητα, είναι ταπεινός και ανταποκρίνεται στα άλλα Γραφικά προσόντα, οι πρεσβύτεροι θα μπορούσαν να τον συστήσουν για να διοριστεί ως διακονικός υπηρέτης ακόμη και αν είναι κάτω από 20 ετών.​

1 Τιμ. 1:11 Να Παντρεύεστε «Μόνο εν Κυρίω»—Παραμένει Ρεαλιστικό; Επομένως, αν δεν μπορούμε να βρούμε έναν σύντροφο παρότι θέλουμε να παντρευτούμε, είναι καλύτερο να μείνουμε προς το παρόν άγαμοι».

1 Τιμ. 3:1 Μήπως Πρέπει να Αλλάξετε Γνώμη; Ορισμένοι δε αδελφοί φαίνεται πως δεν έχουν τη διάθεση να επιδιώξουν ευθύνες στην εκκλησία.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: