ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 1 ΤΙΜΟΘΕΟ 4-6

«Η Θεοσεβής Αφοσίωση σε Αντιδιαστολή με τα Πλούτη»

  • 1 Τιμ. 6:6-10 Πώς φαίνεται από τα παρακάτω εδάφια ότι θα είμαστε πιο χαρούμενοι αν επιδιώκουμε θεοσεβή αφοσίωση αντί για πλούτη;
  • Εκκλ. 5:10 Αυτός που αγαπάει το ασήμι δεν θα χορτάσει ασήμι, ούτε θα χορτάσει εισόδημα αυτός που αγαπάει τον πλούτο.+ Και αυτό επίσης είναι ματαιότητα.+
  • Εκκλ. 5:12 Γλυκός είναι ο ύπνος εκείνου που υπηρετεί, είτε τρώει λίγο είτε πολύ, η αφθονία όμως του πλούσιου δεν τον αφήνει να κοιμηθεί.
  • Ματθ. 5:3 «Ευτυχισμένοι είναι όσοι έχουν συναίσθηση της πνευματικής τους ανάγκης,*+ επειδή σε αυτούς ανήκει η Βασιλεία των ουρανών.
  • Πραξ. 20:35 Σας έδειξα στο καθετί ότι, εργαζόμενοι σκληρά με αυτόν τον τρόπο,+ πρέπει να βοηθάτε εκείνους που είναι αδύναμοι και ότι πρέπει να θυμάστε τα λόγια του Κυρίου Ιησού, ο οποίος είπε: “Μεγαλύτερη ευτυχία νιώθει κάποιος όταν δίνει+ παρά όταν λαβαίνει”».

Γιατί δεν είναι δυνατόν να επιδιώκουμε και θεοσεβή αφοσίωση και πλούτη; (Ματ 6:24)

Αδελφή έχει έναν πίνακα με φωτογραφίες που δείχνουν ποια προνόμια έχει απολαύσει στην ολοχρόνια υπηρεσία

Επιφυλάσσονται πολλές ευλογίες για όσους αρχίζουν την ολοχρόνια υπηρεσία

1 Τιμ. 6:6-8​—Η αξία “της θεοσεβούς αφοσίωσης μαζί με αυτάρκεια” (w03 1/6 σ. 9 ¶1, 2)

Ένας κύριος παράγοντας που συνέβαλε στην ευτυχία και στην ικανοποίηση του Παύλου ήταν η αίσθηση της αυτάρκειας που τον διέκρινε. Τι σημαίνει, όμως, να είναι κάποιος αυτάρκης; Με απλά λόγια, σημαίνει να είναι ικανοποιημένος με τα βασικά πράγματα. Σχετικά με αυτό, ο Παύλος είπε στον Τιμόθεο, το σύντροφό του στη διακονία: «Ασφαλώς είναι μέσο για την απόκτηση μεγάλου κέρδους αυτή η θεοσεβής αφοσίωση μαζί με αυτάρκεια. Διότι δεν φέραμε τίποτα στον κόσμο ούτε και μπορούμε να πάρουμε μαζί μας τίποτα. Έτσι λοιπόν, έχοντας διατροφή, ενδύματα και στέγη, θα είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά».​—1 Τιμόθεο 6:6-8.

1 Τιμ. 6:9​—Οι συνέπειες που θα υποστεί κάποιος αν το βάλει σκοπό να πλουτίσει (g 6/07 σ. 6 ¶3)

Ασφαλώς, οι περισσότεροι δεν πεθαίνουν εξαιτίας της επιδίωξης πλούτου. Ωστόσο, η ζωή θα μπορούσε εύκολα να τους προσπεράσει ενώ αυτοί είναι χαμένοι στην αναζήτησή τους. Εκτός αυτού, η ποιότητα της ζωής τους μπορεί να υποβαθμίζεται αν το άγχος της εργασίας ή οι οικονομικές πιέσεις προξενούν κρίσεις πανικού, αϋπνίες, χρόνιους πονοκεφάλους ή έλκη​—προβλήματα υγείας τα οποία μπορούν να συντομεύσουν τη ζωή κάποιου. Ακόμη δε και όταν κάποιος αφυπνιστεί, διαπιστώνοντας ότι είναι ανάγκη να αλλάξει τις προτεραιότητές του, ίσως τότε να είναι πολύ αργά. Ο σύντροφός του μπορεί να μην τον εμπιστεύεται πια, τα παιδιά του μπορεί να έχουν κιόλας πληγεί συναισθηματικά και η υγεία του μπορεί να έχει καταστραφεί. Μέρος της βλάβης ίσως είναι αναστρέψιμο, αλλά θα απαιτηθεί πολλή προσπάθεια. Τέτοια άτομα έχουν πράγματι «μαχαιρώσει παντού τον εαυτό τους με πολλούς πόνους».​—1 Τιμόθεο 6:10.

1 Τιμ. 6:10​—Οι πόνοι εξαιτίας της αγάπης για τα χρήματα (g 11/08 σ. 6 ¶4-6)

Όπως είδαμε στο αρχικό άρθρο αυτής της σειράς, οι άνθρωποι που επιδιώκουν με λαχτάρα τα πλούτη θεωρώντας τα το κλειδί της επιτυχίας κυνηγούν στην ουσία μια χίμαιρα. Οδηγούν τον εαυτό τους, όχι μόνο στην απογοήτευση, αλλά και σε πολλούς πόνους. Λόγου χάρη, καθώς αναζητούν επίμονα τα πλούτη, οι άνθρωποι θυσιάζουν συχνά οικογενειακές σχέσεις και φιλίες. Άλλοι στερούνται τον αναγκαίο ύπνο​—αν όχι εξαιτίας της εργασίας, τότε εξαιτίας της ανησυχίας ή του άγχους. «Γλυκός είναι ο ύπνος εκείνου που υπηρετεί, είτε λίγο τρώει είτε πολύ· η αφθονία όμως του πλουσίου δεν τον αφήνει να κοιμηθεί», λέει το εδάφιο Εκκλησιαστής 5:12.

Τα χρήματα δεν είναι μόνο σκληρός αλλά και δόλιος αφέντης. Ο Ιησούς Χριστός μίλησε για την «απατηλή δύναμη του πλούτου». (Μάρκος 4:19) Με άλλα λόγια, τα πλούτη υπόσχονται ευτυχία, αλλά δεν τη φέρνουν. Απλώς δημιουργούν λαχτάρα για περισσότερα. “Αυτός που αγαπάει τον πλούτο δεν θα χορτάσει εισόδημα”, λέει το εδάφιο Εκκλησιαστής 5:10.

Με λίγα λόγια, η φιλαργυρία είναι αυτοκαταστροφική και οδηγεί τελικά στην απογοήτευση, στην απελπισία, ή ακόμη και στο έγκλημα. (Παροιμίες 28:20) Πιο στενά συνδεδεμένες με την ευτυχία και την επιτυχία είναι η γενναιοδωρία, η συγχωρητικότητα, η ηθική καθαρότητα, η αγάπη και η πνευματικότητα.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

1 Τιμ. 4:2​—Πώς καυτηριάζει κάποιος τη συνείδησή του, και γιατί είναι αυτό επικίνδυνο; (lvs σ. 23, 24 ¶17)

Ο απόστολος Πέτρος έγραψε: «Να διατηρείτε αγαθή συνείδηση». (1 Πέτρου 3:16) Δυστυχώς, όταν οι άνθρωποι αγνοούν επανειλημμένα τις αρχές του Ιεχωβά, τελικά η συνείδησή τους παύει να τους προειδοποιεί. Ο Παύλος είπε ότι μια τέτοια συνείδηση «είναι καυτηριασμένη». (1 Τιμόθεο 4:2) Έχετε πάθει ποτέ σοβαρό έγκαυμα; Αυτό δημιουργεί ουλή στο δέρμα και δεν νιώθετε τίποτα σε εκείνο το σημείο. Παρόμοια, αν κάποιος κάνει συνεχώς εσφαλμένα πράγματα, η συνείδησή του “καυτηριάζεται” και τελικά παύει να λειτουργεί.

1 Τιμ. 4:13​—Γιατί παρότρυνε ο Παύλος τον Τιμόθεο να επιδίδεται στη δημόσια ανάγνωση; (it-1 σ. 734 ¶1, 2)

Στη Χριστιανική Εκκλησία. Τον πρώτο αιώνα, λίγοι ήταν εκείνοι που είχαν στην κατοχή τους αντίγραφα των πολλών ρόλων της Αγίας Γραφής, γεγονός που καθιστούσε τη δημόσια ανάγνωση πολύ σημαντική. Ο απόστολος Παύλος παρήγγειλε να διαβάζονται δημόσια οι επιστολές του στις συναθροίσεις των Χριστιανικών εκκλησιών και έδωσε εντολή να ανταλλάσσονται με τις επιστολές που είχε στείλει σε άλλες εκκλησίες, ώστε να διαβάζονται και αυτές επίσης. (Κολ 4:16· 1Θε 5:27) Ο Παύλος συμβούλεψε τον νεαρό Χριστιανό επίσκοπο Τιμόθεο να επιδίδεται στη «δημόσια ανάγνωση, στην προτροπή, στη διδασκαλία».—1Τι 4:13.

1 Τιμ. 6:15, 16​—Εφαρμόζονται αυτά τα λόγια στον Ιεχωβά Θεό ή στον Ιησού Χριστό; Αυτά τα λόγια εφαρμόζονται σε εκείνον του οποίου τη φανέρωση περιγράφουν, δηλαδή στον Ιησού Χριστό. (1 Τιμ. 6:14) Σε σύγκριση με τους ανθρώπους που κυβερνούν ως βασιλιάδες και κύριοι, ο Ιησούς είναι ο «μόνος Ηγεμόνας» και μόνο αυτός έχει αθανασία. (Δαν. 7:14· Ρωμ. 6:9) Μετά την ανάληψή του στους αόρατους ουρανούς, κανένας άνθρωπος στη γη δεν «μπορεί να [τον] δει» με τα φυσικά του μάτια.

1 Τιμ. 4:15. Ανεξάρτητα από το αν έχουμε ενστερνιστεί τη Χριστιανοσύνη πρόσφατα ή πριν από καιρό, πρέπει να αγωνιζόμαστε να μη μένουμε στάσιμοι και να σημειώνουμε συνεχώς πνευματική πρόοδο.

1 Τιμ. 6:2. Αν εργαζόμαστε για κάποιον ομόπιστο, αντί να τον εκμεταλλευόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο, πρέπει να τον υπηρετούμε ακόμη πιο πρόθυμα από ό,τι θα κάναμε με ένα άτομο εκτός της εκκλησίας.

1 Τιμ. 6:7, 8 Να Αποδίδετε στον Ιεχωβά Αποκλειστική Αφοσίωση Αν διακρίνουμε ότι αναπτύσσεται στην καρδιά μας η επιθυμία για πλούτη, πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα και να διορθώσουμε τον τρόπο σκέψης μας.

1 Τιμ. 6:10 Πώς να Έχετε την Καλύτερη Δυνατή Ζωή Σήμερα Οι άνθρωποι θυσιάζουν την υγεία, την οικογένεια, τις φιλίες, τις αξίες, ακόμη και την αξιοπρέπειά τους στον βωμό της “φιλαργυρίας”.

1 Τιμ. 4:16 “Αυτοί που σας Ακούν” θα Σωθούν Να μένεις σταθερός σε αυτά τα πράγματα, γιατί κάνοντάς το αυτό θα σώσεις και τον εαυτό σου και αυτούς που σε ακούν».​—1 ΤΙΜ. 4:16. … Επειδή κάνοντάς το αυτό, θα έσωζε και τον εαυτό του και αυτούς που τον άκουγαν.

1 Τιμ. 5:8 «Προσέξτε να Μη σας Αιχμαλωτίσει Κανείς»! Έχουμε τη φυσιολογική επιθυμία να αποκτήσουμε δεξιότητες που θα μας βοηθούν να συντηρούμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας.

1 Τιμ. 5:19 Αγάπη και Δικαιοσύνη Παρά την Πονηρία Όταν δεν υπάρχει ομολογία της αδικοπραγίας, απαιτούνται δύο μάρτυρες για να τεκμηριωθεί η κατηγορία και να εξουσιοδοτηθούν οι πρεσβύτεροι να προβούν σε δικαστική ενέργεια.

1 Τιμ. 4:15 Βελτιώστε τις Συνήθειες Μελέτης Σας! Από αυτό εξαρτάται η σχέση μας με τον Ιεχωβά και η αιώνια ζωή μας!

1 Τιμ. 4:13, 15 Επιτελείτε Εσείς Πλήρως τη Διακονία Σας; Πρέπει διαρκώς να εκπαιδευόμαστε για να γινόμαστε όλο και πιο επιδέξιοι στη διακονία μας.​

1 Τιμ. 4:1 Να Υποστηρίζετε την Αλήθεια Σχετικά με τον Θάνατο Ποικίλες εκδοχές αυτού του ψέματος έχουν εξαπατήσει αμέτρητους ανθρώπους ως και την εποχή μας.​

1 Τιμ. 6:10 Πώς Μπορείτε να Προφυλάσσετε την Καρδιά Σας; Επειδή μπορεί να επικεντρωθούν τόσο πολύ στην απόκτηση χρημάτων ώστε να θυσιάσουν την υγεία τους, τις οικογενειακές τους σχέσεις, ακόμα και τη φιλία τους με τον Θεό απλώς για να πετύχουν τον στόχο τους.

1 Τιμ. 5:8 «Αγόραζε την Αλήθεια και Μην την Πουλάς Ποτέ» Έχουν Γραφικές υποχρεώσεις.

1 Τιμ. 4:15 Κάνετε Κτήμα σας τις Σκέψεις του Ιεχωβά; Μολονότι μπορεί να μην τα εξετάζουμε όλα αυτά κάθε φορά που μελετάμε, ωφελούμαστε όταν δαπανούμε χρόνο​—ίσως και τον μισό χρόνο της μελέτης—​για να στοχαζόμαστε με εκτίμηση τα όσα διαβάζουμε.​

1 Τιμ. 4:1, 2 Να Λέτε την Αλήθεια Δεν μας εκπλήσσει λοιπόν που ο Σατανάς και οι δαίμονές του επηρεάζουν ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε θέσεις ισχύος ώστε να «λένε ψέματα».

1 Τιμ. 6:15 Ευτυχισμένοι Είναι Όσοι Υπηρετούν “τον Ευτυχισμένο Θεό” Εντούτοις, ο Ιησούς Χριστός, «ο ευτυχισμένος και μόνος Ηγεμόνας», χαιρόταν να φέρνει παρηγοριά και ευτυχία στους ανθρώπους.

1 Τιμ. 6:17-19 Μην Κρίνετε από την Εξωτερική Εμφάνιση Οι Γραφές συμβουλεύουν εκείνους που είναι πλούσιοι «να [μην] ελπίζουν στον αβέβαιο πλούτο, αλλά στον Θεό».

1 Τιμ. 6:16 Τίνος την Αναγνώριση Επιδιώκετε; Τίμησε τον Ιησού με απροσδόκητο τρόπο ανασταίνοντάς τον σε «ανώτερη θέση» και δίνοντάς του κάτι που δεν είχε λάβει κανείς άλλος μέχρι τότε​—αθάνατη πνευματική ζωή!

1 Τιμ. 6:6-10 Γνωρίστε τον Εχθρό Σας Είμαστε περήφανοι που φέρουμε και χρησιμοποιούμε το όνομά του, και ξέρουμε ότι η αγάπη μας για αυτόν είναι πολύ πιο ανταμειφτική από την αγάπη για το χρήμα ή για τα αποκτήματα.​

1 Τιμ. 4:11, 12 Διορισμένοι Άντρες—Μάθετε από τον Τιμόθεο Εφόσον ο Τιμόθεος ήταν τόσο νέος, αρχικά μπορεί να μην είχε αρκετή αυτοπεποίθηση και ίσως δίσταζε να αναλάβει δράση στα πλαίσια του νέου ρόλου που του είχε ανατεθεί.

1 Τιμ. 6:3-5 Τα διαδικτυακά φόρουμ δεν είναι κατάλληλα μέρη για «να διδάσκει κάποιος με πραότητα εκείνους που δεν έχουν ευνοϊκή διάθεση».

1 Τιμ. 4:15 «Ακούστε τη Διαπαιδαγώγηση Ώστε να Γίνετε Σοφοί» Μάλιστα θα αγαπήσετε τις ήσυχες στιγμές που περνάτε απορροφημένοι στις πολύτιμες σκέψεις του Ιεχωβά.​

1 Τιμ. 6:19 Να Προοδεύετε ως Πνευματικό Άτομο! Αν είμαστε πνευματικά άτομα, θα ζούμε μια πιο ικανοποιητική ζωή τώρα αλλά επίσης θα απολαύσουμε και «την πραγματική ζωή» στο μέλλον.​

1 Τιμ. 6:9, 10 Ποιο Είδος Αγάπης Φέρνει Αληθινή Ευτυχία; Τέτοιοι άνθρωποι θέλουν ολοένα και περισσότερα χρήματα και, στην προσπάθειά τους να τα συσσωρεύσουν, προκαλούν στον εαυτό τους «πολλούς πόνους».​

1 Τιμ. 6:10 Να Επιδιώκετε τον Αληθινό Πλούτο Εμείς δείχνουμε πρακτική σοφία όταν απλοποιούμε τη ζωή μας και μειώνουμε τα χρέη και τα έξοδα, καθιστώντας τον εαυτό μας ελεύθερο για να υπηρετεί ως δούλος τον Θεό και όχι το σημερινό εμπορικό σύστημα.​

1 Τιμ. 4:1 Τι Λέει η Αγία Γραφή για τη Ζωή και τον Θάνατο Τον πρώτο αιώνα, ο απόστολος Παύλος προειδοποίησε: «Ο εμπνευσμένος λόγος λέει ρητά ότι σε μεταγενέστερες χρονικές περιόδους μερικοί θα πέσουν από την πίστη, δίνοντας προσοχή σε παροδηγητικούς εμπνευσμένους λόγους και διδασκαλίες δαιμόνων».

1 Τιμ. 4:15 Να Προσηλώνετε την Καρδιά σας σε Πνευματικούς Θησαυρούς Όταν μας παρέχεται αυτή η καινούρια κατανόηση, ενδείκνυται να αφιερώνουμε χρόνο για να μελετάμε τις πληροφορίες προσεκτικά και να κάνουμε στοχασμούς γύρω από αυτές.

1 Τιμ. 5:13 Ο Ιεχωβά Παρέχει Παρηγοριά σε Κάθε μας Δοκιμασία Αντίθετα, αναφέρεται στο ότι εφόσον η γυναίκα θα έχει να φροντίζει τα παιδιά της, καθώς και να ασχολείται με τη φροντίδα του σπιτικού της, ίσως αυτό να την αποτρέπει από το κουτσομπολιό και από το να ανακατεύεται στις υποθέσεις των άλλων.

1 Τιμ. 6:9, 10 Μην Αφήσετε την Αγάπη σας να Ψυχρανθεί Όντως, εκείνοι που σπατάλησαν τη ζωή τους στην επιδίωξη υλικών πραγμάτων ή στην ικανοποίηση σεξουαλικών επιθυμιών έχουν καταλήξει απογοητευμένοι και βαθιά πληγωμένοι.​

1 Τιμ. 5:9, 10 Πώς Βοηθούσε ο Γάιος τους Αδελφούς Του Έτσι λοιπόν, ας “ακολουθούμε την πορεία της φιλοξενίας”.​

1 Τιμ. 5:8 «Με Αγαπάς Περισσότερο από Αυτά;» Οι οικογενειάρχες σήμερα αναγνωρίζουν ότι έχουν τη Γραφική ευθύνη να προμηθεύουν για τις υλικές ανάγκες της οικογένειάς τους.

1 Τιμ. 4:15, 16 Τι θα Παρέλθει Όταν Έρθει η Βασιλεία του Θεού; Να θεωρείτε πολύτιμη την ελπίδα σας, να τη στοχάζεστε, να την κάνετε πραγματική στη διάνοια και στην καρδιά σας​—και να τη μεταδίδετε γενναιόδωρα στους άλλους!

1 Τιμ. 6:14-16 Να Δίνετε Τιμή σε Εκείνους που τους Οφείλεται Συγκεκριμένα, μας εξηγεί ότι είναι «ο Βασιλιάς εκείνων που κυβερνούν ως βασιλιάδες και Κύριος εκείνων που κυβερνούν ως κύριοι, ο μόνος που έχει αθανασία, ο οποίος κατοικεί σε απρόσιτο φως, τον οποίο κανείς από τους ανθρώπους δεν έχει δει ούτε μπορεί να δει».

1 Τιμ. 4:1-3 Αποτελεί η Αγαμία Απαίτηση για τους Χριστιανούς Διακόνους; Στην πραγματικότητα, ο απόστολος Παύλος, που έζησε τον πρώτο αιώνα, προειδοποίησε τους πιστούς σχετικά με ανθρώπους οι οποίοι θα έλεγαν «παροδηγητικούς εμπνευσμένους λόγους» και θα “απαγόρευαν το γάμο”.

1 Τιμ. 4:13-15 Γιατί η Μετριοφροσύνη Παραμένει Σημαντική Οι Γραφές προτρέπουν όλους μας να κάνουμε πρόοδο.

1 Τιμ. 4:8 Πώς Μπορεί η Αγία Γραφή να Βελτιώσει τη Ζωή Μου; Έχει τη δύναμη να βελτιώσει τη ζωή μας με δύο βασικούς τρόπους—παρέχει καθοδηγία για την καθημερινή μας ζωή τώρα και μας βοηθάει να γνωρίσουμε τον Θεό και τις υποσχέσεις του.

1 Τιμ. 5:8 «Είχε Ευαρεστήσει τον Θεό» Παρότι είναι ζωτικό να προμηθεύετε για την οικογένειά σας από υλική άποψη, οι πιο σημαντικές ανάγκες είναι οι πνευματικές.

1 Τιμ. 4:8 Ο Ιεχωβά Ανταμείβει Εκείνους που τον Αναζητούν Ένθερμα Εκτός από τις πλούσιες πνευματικές ευλογίες που απολαμβάνουν τώρα, οι πιστοί υπηρέτες του Ιεχωβά Θεού αποβλέπουν με λαχτάρα σε ακόμα μεγαλύτερες ευλογίες στο μέλλον.

1 Τιμ. 5:19-21 Θεωρείτε Εσείς Εξαιρετικά Πολύτιμο το Βιβλίο του Ιεχωβά; Το Βιβλίο του Θεού δίνει στους Χριστιανούς πρεσβυτέρους την κατεύθυνση να διατηρούν την οργάνωσή του καθαρή.

1 Τιμ. 6:3 Οργανωμένοι σε Αρμονία με το Βιβλίο του Θεού Αυτοί οι όσιοι ποιμένες μέσα στην οργάνωση του Θεού καθοδηγούνται από τα «υγιή», ή αλλιώς ωφέλιμα, λόγια του Βιβλίου του Θεού.

1 Τιμ. 4:1-3 Γάμος—Η Προέλευση και ο Σκοπός Του Ας παντρεύονται».

1 Τιμ. 4:10 Διακρίνετε την Ανάγκη να Εκπαιδεύετε Άλλους; Θα χαιρόμαστε καθώς βλέπουμε εκείνους που βοηθάμε να συνεχίζουν να “εργάζονται σκληρά και να αγωνίζονται”.

1 Τιμ. 6:9, 10 Να Επιζητείτε τη Βασιλεία, Όχι Πράγματα Εκείνοι που δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους συσσωρεύοντας υλικά πράγματα καταλήγουν να ζουν μια ζωή η οποία, στην καλύτερη περίπτωση, είναι ρηχή επειδή κάνει έκκληση στην ιδιοτελή ικανοποίηση ή, στη χειρότερη, είναι πνευματικά κενή και γεμάτη θλίψη και απογοήτευση.

1 Τιμ. 4:15 Αφήνετε Εσείς τον Μεγάλο Αγγειοπλάστη να σας Διαπλάθει; Σήμερα, και εμείς επίσης βλέπουμε πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουμε καθημερινά τον Λόγο του Θεού και να κάνουμε στοχασμούς γύρω από αυτόν με προσευχή.

1 Τιμ. 4:16 «Πηγαίνετε . . . και Κάντε Μαθητές από Όλα τα Έθνη» Οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις θα μας βοηθήσουν, όχι μόνο να προσδιορίσουμε ποιοι κάνουν αυτό το ζωοσωτήριο έργο, αλλά και να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητα με την οποία εγκαρτερούμε πιστά σε αυτό.​

1 Τιμ. 5:1, 2 Να Είστε Αποφασισμένοι να “Παραμένει η Αδελφική σας Αγάπη”! Μπορούμε επίσης να αποδεικνύουμε την αδελφική μας αγάπη παραμένοντας ηθικά αγνοί.

1 Τιμ. 5:17 «Θα Πάμε με Εσάς» Εντούτοις, τέτοια άτομα αξίζουν τιμή, όχι επειδή είναι χρισμένοι, αλλά επειδή «προΐστανται με καλό τρόπο» και «εργάζονται σκληρά στην ομιλία και στη διδασκαλία».

1 Τιμ. 4:6 Πώς Εκπαιδεύουν οι Πρεσβύτεροι Άλλους για να Αποκτήσουν τα Προσόντα Παρόμοια και εσείς, προτού διδάξετε σε έναν λιγότερο έμπειρο αδελφό κάποιες δεξιότητες, ίσως δείτε ότι είναι απαραίτητο να του αναφέρετε μερικές «θρεπτικές» Γραφικές σκέψεις ώστε να κάνετε την καρδιά του πιο δεκτική στην εκπαίδευση που θα λάβει.​

1 Τιμ. 6:6, 8 Να Μιμείστε την Ταπεινοφροσύνη και την Τρυφερότητα του Ιησού Προτιμούν να ζουν απλά, κάνοντας ακόμα και εργασίες που μπορεί να θεωρούνται ασήμαντες σε αυτόν τον κόσμο, προκειμένου να υπηρετούν τον Ιεχωβά στον πληρέστερο δυνατό βαθμό.

1 Τιμ. 4:16 Διατηρήστε Ζωντανό το Ζήλο σας για τη Διακονία Η διδασκαλία της Γραφικής αλήθειας αποτελεί απαίτηση για τη δική μας σωτηρία, ενώ σώζει και άλλους.​


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: