ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 2 ΙΩΑΝΝΗ 1-13· 3 ΙΩΑΝΝΗ 1-14 ΙΟΥΔΑ 1-25

«Πρέπει να Αγωνιστούμε για να Παραμείνουμε στην Αλήθεια»

Ιουδ. 3 Ο Ιησούς έδωσε την εξής συμβουλή: «Να αγωνίζεστε σθεναρά για να μπείτε από τη στενή πόρτα». (Λου 13:24) Τα λόγια του Ιησού υποδηλώνουν ότι πρέπει να πασχίζουμε, να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουμε την επιδοκιμασία του Θεού. Ο Ιούδας, ο ετεροθαλής αδελφός του Ιησού, έγραψε κάτι παρόμοιο υπό θεϊκή έμπνευση: «Να αγωνίζεστε σκληρά για την πίστη». Χρειάζεται επιμελής προσπάθεια για να κάνουμε τα εξής:

  • Να αντιστεκόμαστε στη σεξουαλική ανηθικότητα.​—Ιου 6, 7
  • Να σεβόμαστε όσους έχουν θέσεις εξουσίας στην εκκλησία.​—Ιου 8, 9
  • Να ενισχύουμε την πεποίθησή μας «στην αγιότατη πίστη», δηλαδή στις Χριστιανικές διδασκαλίες.​—Ιου 20, 21

Ιουδ. 3​—«Να αγωνίζεστε σκληρά για την πίστη» (w04 15/9 σ. 11, 12 ¶8, 9)

Δεν έχουμε άγνοια για τα σχέδια του Σατανά επειδή η Γραφή αποκαλύπτει τις βασικές μεθόδους του. (2 Κορινθίους 2:11) Ενάντια στον δίκαιο Ιώβ, ο Διάβολος χρησιμοποίησε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, το θάνατο προσφιλών, εναντίωση από την οικογένεια, σωματικά παθήματα και αβάσιμες επικρίσεις από ψεύτικους φίλους. Ο Ιώβ έπεσε σε κατάθλιψη και πίστευε ότι ο Θεός τον είχε εγκαταλείψει. (Ιώβ 10:1, 2) Αν και ο Σατανάς ίσως δεν προξενεί άμεσα αυτά τα προβλήματα σήμερα, πολλοί Χριστιανοί περνούν τέτοιες αντιξοότητες, και ο Διάβολος μπορεί να τις εκμεταλλευτεί.

Οι πνευματικοί κίνδυνοι έχουν πολλαπλασιαστεί σε αυτόν τον καιρό του τέλους. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι υλικές επιδιώξεις επισκιάζουν τους πνευματικούς στόχους. Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας παρουσιάζουν συνεχώς το αθέμιτο σεξ ως πηγή ευτυχίας και όχι οδύνης. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν γίνει «άτομα που αγαπούν τις απολαύσεις μάλλον παρά τον Θεό». (2 Τιμόθεο 3:1-5) Αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να απειλήσει την πνευματική μας ισορροπία αν δεν “αγωνιζόμαστε σκληρά για την πίστη”.—Ιούδα 3.

Άντρας αγωνίζεται σθεναρά για να περάσει από μια στενή πόρτα

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

Ιουδ. 4, 12​—Γιατί παρομοιάστηκαν οι ασεβείς άντρες που είχαν διεισδύσει στην εκκλησία με «βράχια κρυμμένα κάτω από το νερό . . . στα συμπόσια αγάπης»; (it-1 525· it-2 1061)

Η Αγία Γραφή δεν περιγράφει τα εν λόγω συμπόσια ούτε αφήνει να εννοηθεί πόσο συχνά γίνονταν. (Ιου 12) Τα συμπόσια αυτά δεν θεσπίστηκαν από τον Κύριο Ιησού Χριστό ή τους αποστόλους του, και είναι προφανές ότι δεν πρέπει να θεωρούνται υποχρεωτική ή μόνιμη διευθέτηση. Μερικοί λένε ότι επρόκειτο για συμπόσια στα οποία κάποιοι εύποροι Χριστιανοί προσκαλούσαν τους φτωχούς ομοπίστους τους. Όλοι μαζί—τα ορφανά, οι χήρες, οι πλούσιοι και οι λιγότερο ευνοημένοι—έτρωγαν ένα πλουσιοπάροχο γεύμα μέσα σε πνεύμα αδελφοσύνης.

Ιουδ. 14, 15​—Γιατί μίλησε ο Ενώχ για ένα μελλοντικό γεγονός σε παρελθοντικό χρόνο, και ποια είναι η εκπλήρωση της προφητείας του; (wp17.1 σ. 12 ¶1, 3)

Η πίστη του Ενώχ μπορεί να μας υποκινήσει να αναρωτηθούμε αν βλέπουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε όπως τον βλέπει ο Θεός. Η κρίση που εξήγγειλε θαρραλέα ο Ενώχ εξακολουθεί να ισχύει. Αφορά τον σημερινό κόσμο όπως ακριβώς αφορούσε και τον κόσμο των ημερών του Ενώχ. Σε αρμονία με την προειδοποίηση του Ενώχ, ο Ιεχωβά έφερε τον μεγάλο Κατακλυσμό ενάντια σε εκείνον τον ασεβή κόσμο στις ημέρες του Νώε. Αλλά εκείνη η καταστροφή ήταν ενδεικτική μιας μεγαλύτερης καταστροφής που είναι ακόμη μελλοντική. (Ματθαίος 24:38, 39· 2 Πέτρου 2:4-6) Σήμερα, όπως και τότε, ο Ιεχωβά είναι έτοιμος να εφορμήσει με τις άγιες μυριάδες του για να επιφέρει δίκαιη κρίση κατά του ασεβούς κόσμου. Ο καθένας μας πρέπει να πάρει στα σοβαρά την προειδοποίηση του Ενώχ και να τη μεταδώσει και σε άλλους. Η οικογένεια και οι φίλοι μας μπορεί να διαχωρίσουν τη στάση τους από εμάς. Πιθανόν κατά καιρούς να νιώθουμε μόνοι. Αλλά ο Ιεχωβά δεν εγκατέλειψε ποτέ τον Ενώχ, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει σήμερα τους πιστούς υπηρέτες του!

2 Ιωάν 1, 13​—Ποια είναι η «εκλεγμένη κυρία»; Ο Ιωάννης μπορεί να αναφερόταν σε μια συγκεκριμένη γυναίκα την οποία αποκάλεσε «κυρία». Ή μπορεί να χρησιμοποιούσε ένα σχήμα λόγου για να απευθυνθεί σε κάποια συγκεκριμένη εκκλησία ώστε να προκαλέσει σύγχυση στους διώκτες. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε τα παιδιά της ήταν τα μέλη αυτής της εκκλησίας και «τα παιδιά της αδελφής [της]» ήταν τα μέλη κάποιας άλλης εκκλησίας.

2 Ιωάν 7​—Τι εννοεί εδώ ο Ιωάννης όταν αναφέρεται στον Ιησού ως «ερχόμενο», και πώς δεν το «ομολογούν» αυτό οι απατεώνες; Η λέξη “ερχόμενος” δεν αναφέρεται εδώ στη μελλοντική, αόρατη έλευση του Ιησού. Απεναντίας, αναφέρεται στην έλευσή του με σάρκα και στο χρίσμα που έλαβε ως ο Χριστός. (1 Ιωάν. 4:2) Οι απατεώνες δεν ομολογούν αυτόν τον ερχομό του με σάρκα. Ενδεχομένως αρνούνται ότι ο Ιησούς έζησε καν ή απορρίπτουν την ιδέα ότι χρίστηκε με άγιο πνεύμα.

2 Ιωάν 2, 4. Η απόκτηση γνώσης για “την αλήθεια”​—το σύνολο των Χριστιανικών διδασκαλιών που έχουν γίνει μέρος της Γραφής—​και η προσκόλληση σε αυτήν είναι ουσιώδεις για τη σωτηρία μας.​—3 Ιωάν. 3, 4.

2 Ιωάν 8-11. Αν δεν θέλουμε να χάσουμε “την παρ’ αξία καλοσύνη, το έλεος και την ειρήνη από τον Θεό τον Πατέρα και από τον Ιησού Χριστό”, καθώς και τη στοργική συναναστροφή με τους ομοπίστους μας, πρέπει να “προσέχουμε” τον εαυτό μας από πνευματική άποψη και να απορρίπτουμε όσους “δεν παραμένουν στη διδασκαλία του Χριστού”.​—2 Ιωάν. 3.

2 Ιωάν. 4· 3 Ιωάν. 3, 4 Να Μιμείστε τον Ιεχωβά—Τον Θεό που Παρέχει Ενθάρρυνση Η δεύτερη και η τρίτη επιστολή του επαινούν τους Χριστιανούς που συνεχίζουν να «περπατούν στην αλήθεια».​

2 Ιωάν. 7 Πώς Βοηθούσε ο Γάιος τους Αδελφούς Του Ορισμένα άτομα που διέδιδαν ψευδείς διδασκαλίες προσπαθούσαν να αποδυναμώσουν και να διαιρέσουν τις εκκλησίες.

2 Ιωάν. 10, 11 Γιατί Είναι η Αποκοπή Στοργική Προμήθεια Όλοι στην εκκλησία δείχνουν αγάπη που βασίζεται σε αρχές όταν αποφεύγουν τις επαφές και τις συζητήσεις με το αποκομμένο άτομο.

2 Ιωάν. 10 Να Εμπιστεύεστε στον Ιεχωβά Πάντοτε! Από τη μελέτη της Αγίας Γραφής, ξέρετε πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε στα αποκομμένα άτομα.

2 Ιωάν. 11 Αν τα πιστά μέλη της οικογένειας έχουν την κατάλληλη στάση απέναντι στον αποκομμένο συγγενή τους και προσπαθούν να τιμούν τη Γραφική συμβουλή όσον αφορά τη συναναστροφή μαζί του, δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος ανησυχίας.​

2 Ιωάν. 1, 2 Αυτή Είναι η Πνευματική μας Κληρονομιά Ο Ιεχωβά έχει διαφυλάξει την πνευματική αλήθεια καθιστώντας την ολοένα και πιο προσιτή σε εμάς.

2 Ιωάν. 9-11 Ο Ιηού Μάχεται Υπέρ της Αγνής Λατρείας Όλα δε τα μέλη της εκκλησίας χρειάζεται να είναι αποφασισμένα να αποφεύγουν τη συναναστροφή με αποκομμένα άτομα.​

2 Ιωάν. 9-11 Θα Υπακούσετε στις Σαφείς Προειδοποιήσεις του Ιεχωβά; Η συμβουλή της Γραφής για τον τρόπο αντιμετώπισής τους είναι ξεκάθαρη.

2 Ιωάν. 7-11 Να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά με Κάθε Σοβαρότητα Τον πρώτο αιώνα Κ.Χ., οι ακόλουθοι του Χριστού έπρεπε να αγωνίζονται σθεναρά για να κρατούν μακριά από την αληθινή λατρεία κάθε είδους διεφθαρμένη διδασκαλία και συμπεριφορά.

2 Ιωάν. 9, 10 Πώς να Αντιμετωπίσετε τη Συζυγική Προδοσία Μάλιστα, αν ένας Χριστιανός ή μια Χριστιανή ενδίδει επανειλημμένα και αμετανόητα σε ξεσπάσματα θυμού και δεν αλλάζει, πρέπει να αποκοπεί από τη Χριστιανική εκκλησία.

2 Ιωάν. 4 Βοηθήστε τους να Επιστρέψουν Χωρίς Καθυστέρηση! Γιατί, λοιπόν, να μην αποφασίσει να περπατήσει ξανά στην αλήθεια;​

2 Ιωάν. 6 Να Αγαπάτε τον Θεό που σας Αγαπάει «Αυτό σημαίνει η αγάπη», γράφει ο αγαπημένος απόστολος του Ιησού, ο Ιωάννης, «να περπατάμε σύμφωνα με τις εντολές του».

2 Ιωάν. 9-11 Μην Αφήνετε Τόπο για τον Διάβολο Δεν πρέπει να δεχόμαστε τους αποστάτες στα σπίτια μας ούτε να τους χαιρετάμε, διότι ενέργειες σαν αυτές θα μας έκαναν “συμμέτοχους στα πονηρά τους έργα”.

2 Ιωάν. 8-11 Ο Χριστός Μιλάει στις Εκκλησίες Για να διατηρήσουν, λοιπόν, την αγνότητα της λατρείας του Ιεχωβά και να προστατέψουν την εκκλησία, δεν συναναστρέφονται με αμετανόητους αποστάτες.

2 Ιωάν. 7 Μην Αφήσετε τις Αμφιβολίες να Καταστρέψουν την Πίστη Σας Το να εκφράζουμε κάποια αμφιβολία ή να έχουμε επιφυλάξεις είναι δυνατόν να αποδειχτεί πραγματική προστασία επειδή, όπως λέει ο απόστολος Ιωάννης, «πολλοί απατεώνες έχουν βγει στον κόσμο».​

2 Ιωάν. 10 Πρέπει να Ερευνάτε Άλλες Θρησκείες; Σχετικά με αυτούς, ο απόστολος Ιωάννης έγραψε: «Αν κάποιος έρχεται σε εσάς και δεν φέρνει αυτή τη διδασκαλία, να μην τον δέχεστε στα σπίτια σας ούτε να του λέτε χαιρετισμό».​

2 Ιωάν. 1 Ας Κρατάμε Γερά την Πολύτιμη Πίστη Μας! Εδώ, η έκφραση «πίστη» πιθανώς σημαίνει «σταθερή πεποίθηση» και αναφέρεται στο σύνολο των Χριστιανικών δοξασιών ή διδασκαλιών, οι οποίες στις Γραφές μερικές φορές αποκαλούνται ‘η αλήθεια’.

2 Ιωάν. 4 Να Διαβάζετε το Λόγο του Θεού και να Υπηρετείτε τον Θεό με Αλήθεια Η προσκόλληση σε αυτή την αλήθεια—‘το να περπατούμε’ σε αυτήν—είναι ζωτική για σωτηρία.

2 Ιωάν. 10, 11 Γιατί θα Τερματιστούν οι Θρησκείες του Κόσμου Αναντίρρητα, η σάπια καρποφορία του Χριστιανικού κόσμου δείχνει ότι το μόνο που του αρμόζει είναι η καταστροφή από τον Θεό.

2 Ιωάν. 9-11 Τα Πρόβατα του Ιεχωβά Χρειάζονται Τρυφερή Φροντίδα Αν οποιοδήποτε βαφτισμένο άτομο που έχει αδικοπραγήσει δεν μετανοήσει και δεν εγκαταλείψει την αμαρτωλή του πορεία, θα αποβληθεί από την εκκλησία.

3 Ιωάν. 11 Αγαθότητα—Πώς Μπορείτε να την Καλλιεργήσετε; κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να “μιμούμαστε το καλό”.

3 Ιωάν. 9 Τι Φανερώνει για Εμάς η Παρουσία μας στις Συναθροίσεις Οι υπερήφανοι άνθρωποι απορρίπτουν την ιδέα ότι χρειάζεται να διδαχτούν οτιδήποτε.

3 Ιωάν. 2-4 «Θα Περπατώ στην Αλήθεια Σου» Για να δείχνουμε ότι εκτιμούμε βαθιά την αλήθεια και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να την πουλήσουμε, πρέπει να εφαρμόζουμε τη συμβουλή της Γραφής να “περπατάμε στην αλήθεια”.

3 Ιωάν. 4, 5, 8 Να Συνεργάζεστε με τον Ιεχωβά Κάθε Μέρα Νιώθουν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ξέροντας ότι τα παιδιά τους βάζουν στην πρώτη θέση τα συμφέροντα της Βασιλείας. Γιατί θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δείχνετε φιλοξενία στους ολοχρόνιους υπηρέτες που επισκέπτονται την εκκλησία σας; 7 Μπορείτε να συνεργάζεστε με τον Θεό δείχνοντας φιλοξενία στους ολοχρόνιους υπηρέτες που επισκέπτονται την εκκλησία σας;

3 Ιωάν. 4 Γονείς—Βοηθήστε τα Παιδιά σας να Γίνουν “Σοφά για Σωτηρία” Αν είστε Χριστιανός γονέας, αναμφίβολα αποβλέπετε στην ημέρα που ο γιος σας ή η κόρη σας θα βαφτιστεί.​

3 Ιωάν. 9, 10 Οργανωμένοι σε Αρμονία με το Βιβλίο του Θεού Φυσικά, κανένας όσιος Χριστιανός δεν θα ήθελε να εκδηλώνει ασεβές και ανόσιο πνεύμα σαν του Διοτρεφή.

3 Ιωάν. 5-8 Να Είστε Αποφασισμένοι να “Παραμένει η Αδελφική σας Αγάπη”! Ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε τον επίσκοπο της περιοχής μας και τη σύζυγό του πολύ καλά, τους δείχνουμε πρόθυμα φιλοξενία;

3 Ιωάν. 4 Εκπαιδεύστε το Εφηβικής Ηλικίας Παιδί σας να Υπηρετεί τον Ιεχωβά Καθώς τους δείχνετε πόσο πολύ τα αγαπάτε, είθε να γευτείτε την απερίγραπτη χαρά να τα δείτε να έρχονται στην αλήθεια και να παραμένουν ανάμεσα στα πνευματικά παιδιά που «περπατούν στην αλήθεια».​

3 Ιωάν. 4 Να Θυμάστε τους Ολοχρόνιους Υπηρέτες Όταν οι γονείς είναι Μάρτυρες, αυτό που πιθανότατα εύχονται για τα παιδιά τους είναι να παραμείνουν στους διορισμούς τους.

3 Ιωάν. 4 Πρόθυμοι να Υπηρετούμε τον Ιεχωβά Οπουδήποτε Αποτελεί μεγάλη χαρά να βλέπουμε πολλούς από αυτούς να υπηρετούν τον Ιεχωβά πιστά στην ολοχρόνια διακονία.

3 Ιωάν. 9, 10 Παίρνετε την Πρωτοβουλία να Τιμάτε τους Ομοπίστους Σας; Πώς μπορεί ένας Χριστιανός να αποδίδει γνήσια τιμή στους ομοπίστους του αν δεν νιώθει εγκάρδιο σεβασμό για αυτούς;

3 Ιωάν. 9, 10 Να Θεωρείτε Πολύτιμη τη Θέση σας στην Εκκλησία Ασφαλώς δεν θέλουμε να είμαστε σαν τον Διοτρεφή, ο οποίος “δεν δεχόταν τίποτα από τον απόστολο Ιωάννη με σεβασμό”.

3 Ιωάν. 5-8 Να Διατηρείτε τη Διανοητική Στάση του Χριστού Μέσα Σας Ποιοι είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να μιμούμαστε την καλοσύνη του Ιησού; Ως Χριστιανοί, έχουμε την ευθύνη να “δεχόμαστε τους αδελφούς μας με καλοσύνη”, να τους συμπεριφερόμαστε όπως θα τους συμπεριφερόταν ο Ιησούς, δείχνοντας γνήσιο ενδιαφέρον τόσο για εκείνους που γνωρίζουμε από χρόνια όσο και για εκείνους που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ προηγουμένως.

3 Ιωάν. 3, 4 Η απόκτηση γνώσης για “την αλήθεια”​—το σύνολο των Χριστιανικών διδασκαλιών που έχουν γίνει μέρος της Γραφής—​και η προσκόλληση σε αυτήν είναι ουσιώδεις για τη σωτηρία μας.​

3 Ιωάν 11​—Γιατί αναμειγνύονται κάποιοι σε κακή διαγωγή; Επειδή στερούνται πνευματικότητας, κάποιοι δεν βλέπουν τον Θεό με τα μάτια της κατανόησής τους. Εφόσον δεν μπορούν να τον δουν με τα φυσικά τους μάτια, ενεργούν σαν να μην τους βλέπει εκείνος.​—Ιεζ. 9:9.

3 Ιωάν 14​—Ποιοι αναφέρονται ως «φίλοι»; Η λέξη «φίλοι» εδώ δεν περιλαμβάνει μόνο άτομα που έχουν στενή σχέση μεταξύ τους. Ο Ιωάννης τη χρησιμοποιεί αναφερόμενος στους ομοπίστους του γενικά.

3 Ιωάν 4. Τα πνευματικά ώριμα άτομα στην εκκλησία γεύονται μεγάλη χαρά όταν βλέπουν τα νεότερα μέλη της να «περπατούν στην αλήθεια». Και τι ασύγκριτη χαρά γεύονται οι γονείς όταν καταφέρνουν να βοηθήσουν τα τέκνα τους να γίνονται «παιδιά» με πνευματικό φρόνημα!

3 Ιωάν 5-8. Ανάμεσα σε αυτούς που εργάζονται σκληρά χάριν των αδελφών τους, από αγάπη για εκείνους και για τον Ιεχωβά, είναι οι περιοδεύοντες επίσκοποι, οι ιεραπόστολοι, όσοι υπηρετούν σε οίκους Μπέθελ ή γραφεία τμήματος και όσοι βρίσκονται στην υπηρεσία σκαπανέα. Η πίστη τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αξίζουν τη στοργική μας υποστήριξη.

3 Ιωάν 9-12. Πρέπει να μιμούμαστε το παράδειγμα του πιστού Δημήτριου και όχι εκείνο του φλύαρου Διοτρεφή, ο οποίος ήταν συκοφάντης.

Ιουδ. 3, 4​ Γιατί πρότρεψε ο Ιούδας τους Χριστιανούς να “αγωνίζονται σκληρά για την πίστη”; Επειδή “άνθρωποι ασεβείς είχαν διεισδύσει στην εκκλησία”. Εκείνοι οι άνθρωποι “μετέτρεπαν την παρ’ αξία καλοσύνη του Θεού σε δικαιολογία για χαλαρή διαγωγή”.

Ιουδ. 20, 21 ​—Πώς μπορούμε να “κρατήσουμε τον εαυτό μας στην αγάπη του Θεού”; Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με τρεις τρόπους: (1) εποικοδομώντας τον εαυτό μας «στην αγιότατη πίστη» μας μέσω επιμελούς μελέτης του Λόγου του Θεού και συμμετέχοντας με ζήλο στο έργο κηρύγματος, (2) προσευχόμενοι «με άγιο πνεύμα», δηλαδή σε αρμονία με την επιρροή του, και (3) ασκώντας πίστη σε αυτό που καθιστά εφικτή την αιώνια ζωή​—στη λυτρωτική θυσία του Ιησού Χριστού.​—Ιωάν. 3:16, 36.

Ιουδ. 5-7. Μπορούν να διαφύγουν οι πονηροί την κρίση του Ιεχωβά; Σύμφωνα με τα τρία προειδοποιητικά παραδείγματα που αναφέρει ο Ιούδας, αυτό είναι αδύνατον.

Ιουδ. 8-10. Πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμα του Μιχαήλ του αρχάγγελου και να δείχνουμε σεβασμό για τη θεϊκά θεσμοθετημένη εξουσία.

Ιουδ. 12. Οι αποστάτες, με την προσποιητή τους αγάπη, είναι τόσο επικίνδυνοι για την πίστη μας όσο είναι για τα πλοία ή τους κολυμβητές τα βράχια που κρύβονται κάτω από το νερό. Οι ψευδοδιδάσκαλοι ίσως φαίνονται γενναιόδωροι, αλλά μοιάζουν με άνυδρα σύννεφα με την έννοια ότι είναι πνευματικά κενοί. Αυτού του είδους οι άνθρωποι είναι άκαρποι σαν πεθαμένα δέντρα στα τέλη του φθινοπώρου. Τους περιμένει η καταστροφή, σαν τα ξεριζωμένα δέντρα. Είναι σοφό να αποφεύγουμε τους αποστάτες.

Ιουδ. 22, 23. Οι αληθινοί Χριστιανοί μισούν το κακό. Καθώς προσπαθούν να σώσουν «μερικούς που έχουν αμφιβολίες» από τη φωτιά της αιώνιας καταστροφής, τα ώριμα άτομα στην εκκλησία​—ιδιαίτερα οι διορισμένοι επίσκοποι—​τους παρέχουν πνευματική βοήθεια.

Ιούδα 16 Θα Έρθουμε Μαζί Σας Αλλά αν αποφεύγουμε να “θαυμάζουμε προσωπικότητες”, ποτέ δεν θα ακολουθούμε άλλους ανθρώπους, ούτε ακόμα και εκείνους που είναι χρισμένοι ή πολύ γνωστοί ή παλαίμαχοι αδελφοί.

Ιούδα 18, 20, 21 Πίστη—Μια Ενισχυτική Ιδιότητα Ένα άτομο που δεν έχει εγκάρδια ευγνωμοσύνη για την αλήθεια μπορεί να απορρίψει ακόμα και πειστικές αποδείξεις αν εμμένει πεισματικά σε προϋπάρχουσες απόψεις ή αν προσπαθεί να δικαιολογήσει τις σαρκικές του επιθυμίες. (2 Πέτρ. 3:3, 4· Ιούδα 18) … Ο Λόγος του Θεού μάς παροτρύνει: «Αγαπητοί, να εποικοδομείτε τον εαυτό σας πάνω στην αγιότατη πίστη σας . . . ώστε να κρατήσετε τον εαυτό σας στην αγάπη του Θεού».​

Ιούδα 3 Αγάπη και Δικαιοσύνη Παρά την Πονηρία Πόσο άδικο είναι αυτό για τους εκατομμύρια πιστούς Χριστιανούς που “αγωνίζονται σκληρά για την πίστη”!

Ιούδα 3 Να Υποστηρίζετε την Αλήθεια Σχετικά με τον Θάνατο Ως αποτέλεσμα, αρκετοί αδελφοί και αδελφές μας χρειάζεται να “αγωνίζονται σκληρά για την πίστη” όταν πεθαίνει κάποιος στην οικογένειά τους ή στην τοπική κοινωνία.​

Ιούδα 20, 21 Θα Μπορούσε να Έχει την Εύνοια του Θεού Σε αντίθεση με τον Ροβοάμ, εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στην αληθινή λατρεία.​

Ιούδα 6 Γνωρίστε τον Εχθρό Σας Η Γραφή αποκαλύπτει αυτή την αλήθεια απεικονίζοντας συμβολικά τον δράκοντα να σέρνει μαζί του στην πτώση του το ένα τρίτο των άστρων του ουρανού.

Ιούδα 22, 23 Διαπαιδαγώγηση—Απόδειξη της Αγάπης του Θεού Αν είστε γονέας ή επίσκοπος και πρέπει να παράσχετε διαπαιδαγώγηση, θα μιμηθείτε τον Ιεχωβά, δείχνοντας μίσος για το σφάλμα και παράλληλα αναζητώντας το καλό στο παιδί σας ή στον ομόπιστό σας;​

Ιούδα 7 Μην Αφήσετε Τίποτα να σας Στερήσει το Βραβείο Μεγάλο μέρος της βιομηχανίας της διασκέδασης σήμερα έχει τα χαρακτηριστικά των Σοδόμων και των Γομόρρων.

Ιούδα 20, 21 Η Αλήθεια Δεν Φέρνει Ειρήνη, Αλλά Σπαθί Να εποικοδομείτε τον εαυτό σας με το να διαβάζετε τακτικά τη Γραφή, να προετοιμάζεστε για τις συναθροίσεις και να τις παρακολουθείτε, να συμμετέχετε στη διακονία αγρού και να προσεύχεστε για δύναμη ώστε να υπομείνετε.

Ιούδα 20, 21 Να Ασκείτε την Πίστη σας στις Υποσχέσεις του Ιεχωβά Πάνω σε αυτό το θεμέλιο, οι Χριστιανοί πρέπει να “εφοδιάζουν την πίστη τους” με άλλες σημαντικές ιδιότητες προκειμένου να “κρατήσουν τον εαυτό τους στην αγάπη του Θεού”.

Ιούδα 20, 21 Να Αναζητάτε Κάτι Πολύ Καλύτερο από το Χρυσάφι Καθώς σκάβατε με λαχτάρα σε αυτές τις πολύτιμες Γραφικές αλήθειες, μάθατε πώς θα μπορούσατε να πλησιάσετε τον Ιεχωβά και να κρατήσετε τον εαυτό σας στην αγάπη του, με προοπτική την αιώνια ζωή.

Ιούδα 3 Η Πιστότητα Οδηγεί στην Επιδοκιμασία του Θεού Στην πραγματικότητα, χρειάζεται να “αγωνιζόμαστε σκληρά για την πίστη”.

Ιούδα 22, 23 «Ο Άπειρος Πιστεύει Κάθε Λόγο» Αν μας προβληματίζει κάτι που βλέπουμε στο Ίντερνετ, πρέπει να ζητήσουμε σοφία από τον Ιεχωβά και να μιλήσουμε για αυτό σε ώριμους αδελφούς.

Ιούδα 4, 12 Γιατί Είναι η Αποκοπή Στοργική Προμήθεια Επιπλέον, οι αμετανόητοι αμαρτωλοί θα μπορούσαν να γίνουν «βράχια που είναι κρυμμένα κάτω από το νερό» και να κάνουν την πίστη άλλων στην εκκλησία να ναυαγήσει.​

Ιούδα 20, 21 Πώς μας Πλησιάζει ο Ιεχωβά Ο Ιεχωβά χρησιμοποιεί το άγιο πνεύμα του για να ελκύσει ανθρώπους κοντά του μέσω του Ιησού και να τους βοηθήσει να παραμείνουν στην αγάπη Του με προοπτική την αιώνια ζωή.

Ιούδα 25 Ποιος Έφτιαξε τον Θεό; Παρόμοια, η επιστολή του Ιούδα αναφέρει ότι ο Θεός υπάρχει σε «όλη την περασμένη αιωνιότητα».​

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: