ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 2 ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 4-6

«Δεν Παραιτούμαστε»

2 Κορ.4:16-18 Φανταστείτε δυο οικογένειες που ζουν στο ίδιο ετοιμόρροπο κτίριο. Η μια οικογένεια είναι απελπισμένη, και δικαιολογημένα. Όλως περιέργως, η άλλη είναι χαρούμενη. Γιατί; Η δεύτερη οικογένεια θα μετακομίσει πολύ σύντομα σε ένα πανέμορφο καινούριο σπίτι.

Αν και «όλη μαζί η δημιουργία στενάζει και πονάει μέχρι τώρα», οι υπηρέτες του Θεού έχουν μια ελπίδα που τους στηρίζει. (Ρω 8:22) Ξέρουμε ότι τα προβλήματα που περνάμε τώρα, ακόμα και αυτά που μας βασανίζουν επί δεκαετίες, είναι «στιγμιαία και ελαφριά» αν συγκριθούν με την αιωνιότητα στον νέο κόσμο του Θεού. Όταν εστιάζουμε στις μελλοντικές ευλογίες της Βασιλείας, θα είναι πιο εύκολο να έχουμε ως έναν βαθμό χαρά και να μην παραιτούμαστε.

Εικόνα Αδελφός με οξυγόνο φαντάζεται τη ζωή στον νέο κόσμο

2 Κορ.4:16​—Ο Ιεχωβά μάς ανανεώνει «από ημέρα σε ημέρα» (w04 15/8 σ. 25 ¶16, 17)

Ασφαλώς, η φροντίδα της πνευματικής μας υγείας είναι εξαιρετικά σημαντική. Όταν έχουμε στενή σχέση με τον Ιεχωβά Θεό, ίσως κουραζόμαστε σωματικά, αλλά ποτέ δεν θα κουραστούμε να τον λατρεύουμε. Ο Ιεχωβά είναι εκείνος που «δίνει ισχύ στον κουρασμένο· και σε εκείνον που δεν έχει δυναμική ενέργεια κάνει να είναι άφθονη η κραταιά δύναμη». (Ησαΐας 40:28, 29) Ο απόστολος Παύλος, ο οποίος διαπίστωσε προσωπικά πόσο αληθινά είναι αυτά τα λόγια, έγραψε: «Δεν παραιτούμαστε, αλλά ακόμη και αν ο εξωτερικός μας άνθρωπος φθείρεται, σίγουρα ο εσωτερικός μας άνθρωπος ανανεώνεται από ημέρα σε ημέρα».—2 Κορινθίους 4:16.

Προσέξτε την έκφραση «από ημέρα σε ημέρα». Αυτό υπονοεί το να επωφελούμαστε από τις προμήθειες του Ιεχωβά σε καθημερινή βάση. Μια ιεραπόστολος, η οποία υπηρέτησε πιστά επί 43 χρόνια, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει περιόδους σωματικής κούρασης και αποθάρρυνσης. Δεν απέκαμε όμως. Η ίδια λέει: «Έχω τη συνήθεια να σηκώνομαι νωρίς ώστε, πριν ξεκινήσω οποιαδήποτε εργασία, να δαπανώ χρόνο για προσευχή στον Ιεχωβά και ανάγνωση του Λόγου του. Αυτό το καθημερινό πρόγραμμα με έχει βοηθήσει να υπομείνω μέχρι τώρα». Μπορούμε όντως να αποβλέπουμε στην ενισχυτική δύναμη του Ιεχωβά αν προσευχόμαστε σε αυτόν και στοχαζόμαστε τις εξέχουσες ιδιότητες και τις υποσχέσεις του τακτικά, ναι, «από ημέρα σε ημέρα».

2 Κορ.4:17​—Τα βάσανα που περνάμε τώρα είναι «στιγμιαία και ελαφριά» (it-2 1165)

Είναι επίσης σημαντικό να μη χάνουμε ποτέ από τα μάτια μας τη Χριστιανική ελπίδα, δηλαδή την αιώνια ζωή σε αναμάρτητη κατάσταση. Ακόμη και ο θάνατος στα χέρια διωκτών δεν μπορεί να ακυρώσει αυτή την ελπίδα. (Ρω 5:4, 5· 1Θε 1:3· Απ 2:10) Τα σημερινά παθήματα θα ωχριούν σε σύγκριση με την εκπλήρωση αυτής της μεγαλειώδους ελπίδας. (Ρω 8:18-25) Μπροστά στην αιωνιότητα, οποιαδήποτε παθήματα, παρά την τωρινή τους σφοδρότητα, είναι «στιγμιαία και ελαφριά». (2Κο 4:16-18) Αν θυμάται κανείς ότι οι δοκιμασίες είναι προσωρινές και κρατάει γερά τη Χριστιανική ελπίδα, αυτό θα τον εμποδίσει να πέσει στην απόγνωση και να γίνει άπιστος στον Ιεχωβά Θεό.

2 Κορ. 4:18​—Πρέπει να εστιάζουμε στις μελλοντικές ευλογίες της Βασιλείας

Στην πραγματικότητα, η ικανότητα που έχουμε να φανταζόμαστε αυτά που δεν βλέπονται μας βοηθάει να ασκούμε πίστη.​

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

2 Κορ. 4:7​—Τι είναι “αυτός ο θησαυρός σε χωμάτινα σκεύη”; (w12 1/2 28, 29)

Ο Ντέιβιντ Σπλέιν, μέλος του Κυβερνώντος Σώματος, ανέλυσε αυτό το Γραφικό θέμα. (2 Κορινθίους 4:7) Ποιος είναι ο θησαυρός; Μήπως η γνώση ή η σοφία; «Όχι», απάντησε. «Ο θησαυρός για τον οποίο έκανε λόγο ο απόστολος Παύλος είναι “αυτή η διακονία” μέσω της οποίας “φανερώνουμε την αλήθεια”». (2 Κορινθίους 4:1, 2, 5) Ο αδελφός Σπλέιν υπενθύμισε στους σπουδαστές ότι η πεντάμηνη εκπαίδευση τους προετοίμασε για έναν ειδικό διορισμό στη διακονία, τον οποίο πρέπει να θεωρούν εξαιρετικά σπουδαίο.

Ο ομιλητής εξήγησε ότι τα «χωμάτινα σκεύη» είναι τα σάρκινα σώματά μας. Αντιπαρέβαλε ένα χωμάτινο σκεύος με ένα χρυσό. Τα χρυσά σκεύη δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Αντιθέτως, τα χωμάτινα προορίζονται για συνεχή χρήση. Αν βάζαμε έναν θησαυρό μέσα σε χρυσό σκεύος, ίσως το σκεύος έλκυε την προσοχή μας όσο ο θησαυρός. «Εσείς οι σπουδαστές δεν πρέπει να ελκύετε την προσοχή στον εαυτό σας», είπε ο αδελφός Σπλέιν. «Ως ιεραπόστολοι, πρέπει να κατευθύνετε τους ανθρώπους στον Ιεχωβά. Εσείς είστε ταπεινά χωμάτινα σκεύη».

2 Κορ. 6:13​—Πώς μπορούμε να υπακούμε στην προτροπή “να ανοίξουμε διάπλατα την καρδιά μας”; (w09 15/11 σ. 21 ¶7)

Τι θα λεχθεί για εμάς; Πώς μπορούμε να “πλατυνθούμε” στην εκδήλωση αδελφικής αγάπης; Άτομα της ίδιας ηλικίας ή της ίδιας εθνικότητας μπορεί να ελκύονται πιο εύκολα μεταξύ τους. Και εκείνοι που έχουν παρόμοιες προτιμήσεις σε θέματα ψυχαγωγίας περνούν συχνά πολύ χρόνο μαζί. Αλλά αν τα κοινά ενδιαφέροντα που έχουμε με κάποιους συγχριστιανούς μάς κρατούν μακριά από άλλους, χρειάζεται να “πλατυνθούμε”. Θα ήταν συνετό να αναρωτηθούμε: “Μήπως είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που συμμετέχω στη διακονία ή σε κοινωνικές δραστηριότητες με αδελφούς και αδελφές εκτός του στενού μου κύκλου; Στην Αίθουσα Βασιλείας, μήπως έχω περιορισμένες επαφές με τα καινούρια άτομα επειδή πιστεύω ότι πρέπει να περάσει καιρός για να κερδίσουν τη φιλία μου; Χαιρετάω στην εκκλησία τόσο τους ηλικιωμένους όσο και τους νέους;”

2 Κορ. 5:​16​—Με ποια έννοια οι χρισμένοι Χριστιανοί “δεν γνωρίζουν κανέναν άνθρωπο σύμφωνα με τη σάρκα”; Αυτοί δεν βλέπουν τους ανθρώπους με σαρκικό τρόπο, δείχνοντας δηλαδή εύνοια με βάση τον πλούτο, τη φυλή ή την εθνική προέλευση. Το σημαντικό για αυτούς είναι η πνευματική σχέση που έχουν με τους ομοπίστους τους.

2 Κορ. 4:​16. Εφόσον ο Ιεχωβά ανανεώνει “τον εσωτερικό μας άνθρωπο από ημέρα σε ημέρα”, εμείς πρέπει να επωφελούμαστε τακτικά από τις προμήθειες του Ιεχωβά, μη αφήνοντας να περνάει ούτε μία ημέρα χωρίς να ασχολούμαστε με πνευματικά ζητήματα.

2 Κορ. 4:​17, 18. Το να θυμόμαστε ότι «η θλίψη είναι στιγμιαία και ελαφριά» μπορεί να μας βοηθήσει να παραμένουμε πιστοί στον Ιεχωβά στη διάρκεια κακουχιών.

2 Κορ. 5:​1-5. Πόσο ωραία εκφράζει ο Παύλος τα αισθήματα των χρισμένων Χριστιανών σχετικά με την ελπίδα που έχουν για ουράνια ζωή!

2 Κορ. 6:17 Ποια έθιμα που αφορούν τους νεκρούς είναι σαφώς αντιγραφικά; Να είστε αποφασισμένοι να «αποχωριστείτε» από αντιγραφικές πεποιθήσεις και έθιμα.

2 Κορ. 5:14, 15 Τι Φανερώνει για Εμάς η Παρουσία μας στις Συναθροίσεις Γεμάτοι ευγνωμοσύνη, προσπαθούμε να μιμούμαστε τον Ιησού με τον τρόπο ζωής μας κάθε μέρα.

2 Κορ. 4:7 Τι Προσωπικότητα Έχει ο Θεός; Ο Θεός μπορεί να μας εφοδιάσει με «δύναμη που ξεπερνάει το φυσιολογικό» προκειμένου να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ή να υπομείνουμε τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες της ζωής.

2 Κορ. 6:3-6 Καλοσύνη—Μια Ιδιότητα που Εκδηλώνεται με Λόγια και Πράξεις Όταν ο απόστολος Παύλος ανέφερε ποια πράγματα τον χαρακτήριζαν ως διάκονο του Θεού, συμπεριέλαβε την «καλοσύνη».

2 Κορ. 4:8· υποσ. Να Διατηρείτε την Εσωτερική σας Ειρήνη Παρά τις Μεταβαλλόμενες Περιστάσεις Είναι αλήθεια ότι κάποτε μπορεί να βρεθούμε «σε αμηχανία», αλλά ποτέ, όπως το έθεσε ο απόστολος Παύλος, δεν θα απομείνουμε «χωρίς ελπίδα».

2 Κορ. 5:14, 15 Να Εκδηλώνετε Αγάπη, μια Ιδιότητα που Εποικοδομεί Όταν παλεύουμε με δοκιμασίες που μας εξουθενώνουν σωματικά, συναισθηματικά ή πνευματικά, η υποκινητική δύναμη της αγάπης του Χριστού μπορεί να μας ενισχύσει ώστε να υπομείνουμε.

2 Κορ. 4:2 Ευτυχισμένοι Είναι Όσοι Υπηρετούν “τον Ευτυχισμένο Θεό” Χρειάζεται να κρατάμε τις σκέψεις μας καθαρές ώστε η αφοσίωσή μας στον Ιεχωβά να είναι πνευματικά αμόλυντη.​

2 Κορ. 6:11-13 Μην Κρίνετε από την Εξωτερική Εμφάνιση Πώς μπορούμε να δείχνουμε ότι ανοίγουμε διάπλατα την καρδιά μας; Αν ανοίγουμε διάπλατα την καρδιά μας, θα αφήνουμε την αγάπη να παίρνει τη θέση της προκατάληψης

2 Κορ. 4:3, 4 Να Καλλιεργείτε Συμπόνια για “Κάθε Είδους Ανθρώπους” Ο Ιεχωβά κατανοεί πόσο αποτελεσματικά έχει τυφλώσει ο Σατανάς τους απίστους.

2 Κορ. 6:1 Να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά, τον Θεό της Ελευθερίας Πώς ενεργούσε ο Παύλος σύμφωνα με τη συμβουλή του στο εδάφιο 2 Κορινθίους 6:1, και πώς μπορούμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο; Ο απόστολος Παύλος παρότρυνε όλους τους Χριστιανούς να μη θεωρούν δεδομένη την ελευθερία που μας πρόσφερε με καλοσύνη ο Ιεχωβά μέσω του Γιου του, του Ιησού Χριστού.

2 Κορ. 5:14, 15 Βάφτισμα—Απαίτηση για τους Χριστιανούς Αυτό που θα υποκινήσει τον σπουδαστή να βαφτιστεί είναι η εγκάρδια εκτίμησή του για την αλήθεια και η επιθυμία του να επωμιστεί τον ζυγό του Χριστιανού μαθητή.​

2 Κορ. 6:14, 15 Να Προοδεύετε ως Πνευματικό Άτομο! Η Γραφική αρχή βρίσκεται στα εδάφια

2 Κορ. 4:2 Σεβόμαστε τη συνείδηση των άλλων και θέλουμε να είμαστε υποδειγματικοί.

2 Κορ. 6:6 «Ας Αγαπάμε . . . με Έργα και Αλήθεια» Επομένως, η αγάπη μας πρέπει να είναι «ανυπόκριτη».

2 Κορ. 4:8, 9 Να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά με Πλήρη Καρδιά. Μερικές φορές και εμείς, όπως ο Ιωσαφάτ, ίσως δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, ή μπορεί ακόμη και να φοβόμαστε.

2 Κορ. 4:7, 8 Διδάγματα από τα Πουλιά των Ουρανών Παρόμοια, όσοι εμπιστεύονται στον Ιεχωβά αποβλέπουν σε εκείνον για να τους δίνει «δύναμη που ξεπερνάει το φυσιολογικό», όπως έχει υποσχεθεί.

2 Κορ. 4:7-9 Συνεχίστε να Αγωνίζεστε για την Ευλογία του Ιεχωβά Μπορείτε να το κάνετε αυτό εμπιστευόμενοι απόλυτα στην ικανότητα που έχει ο Θεός να σας ενισχύει.

2 Κορ. 4:3-6 Γιατί Πρέπει “να Είμαστε σε Εγρήγορση”; Δεν έχει ήδη «τυφλώσει τις διάνοιες των απίστων» ο Διάβολος όσον αφορά το επικείμενο τέλος αυτού του συστήματος πραγμάτων και το γεγονός ότι ο Χριστός κυβερνάει τώρα στη Βασιλεία του Θεού;

2 Κορ. 4:4 Η Αγία Γραφή Επέζησε από τις Απόπειρες Παραποίησης του Αγγέλματός Της Το αντικατέστησαν με τίτλους όπως «Θεός» ή «Κύριος», εκφράσεις οι οποίες μέσα στη Γραφή δεν αποδίδονται μόνο στον Δημιουργό αλλά και σε ανθρώπους, αντικείμενα της ψεύτικης λατρείας, ακόμη και στον Διάβολο.​

2 Κορ. 6:1 Ευγνώμονες Αποδέκτες της Παρ’ Αξία Καλοσύνης του Θεού Η παραβολή του Ιησού μάς υπενθυμίζει μία από τις ιδιότητες του Ιεχωβά η οποία αναφέρεται συχνά στην Αγία Γραφή​—την «παρ’ αξία καλοσύνη» του.

2 Κορ. 4:4 Γιατί είναι αξιοσημείωτη η αύξηση του λαού του Ιεχωβά; 4 Η πρόοδος του λαού του Θεού λαβαίνει χώρα μέσα σε έναν πολύ εχθρικό κόσμο, για τον οποίο η Γραφή λέει ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Σατανά, “του θεού αυτού του συστήματος πραγμάτων”.

2 Κορ. 5:1-5 Στην περίπτωση των χρισμένων, η πλήρης πληρωμή τους, δηλαδή η ανταμοιβή τους, περιγράφεται στα εδάφια 2 Κορινθίους 5:1-5 και περιλαμβάνει το ότι ντύνονται ένα άφθαρτο ουράνιο σώμα.

2 Κορ. 5:14, 15 Νεαροί—Πώς Μπορείτε να Προετοιμαστείτε για το Βάφτισμα; Eνας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείς να αυξήσεις την αγάπη σου για τον Ιεχωβά είναι ο στοχασμός γύρω από το μεγαλύτερο δώρο που έχει προμηθεύσει​—τη λυτρωτική θυσία του Γιου του.

2 Κορ. 4:4 Τι Λέει η Αγία Γραφή; Ο Διάβολος τυφλώνει τις διάνοιες πολλών κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει.​

2 Κορ. 6:14 Τι Κακό Υπάρχει στα Έθιμα των Χριστουγέννων; Ή τι συμμετοχή έχει το φως με το σκοτάδι;»

2 Κορ. 4:4 “Αγαπάτε τον Πλησίον σας Όπως τον Εαυτό Σας”; Ιδιαίτερα εκπληκτική είναι η πνευματική ευημερία του λαού του Ιεχωβά​—παρά το μίσος και την εναντίωση του Σατανά, του “θεού αυτού του συστήματος πραγμάτων”.​

2 Κορ. 4:7 Βλέπετε το Χέρι του Θεού στη Ζωή Σας; Ωστόσο, όταν στράφηκαν στον Ιεχωβά για βοήθεια, εκείνος τους έδωσε «δύναμη που ξεπερνάει το φυσιολογικό», και τελικά υπερνίκησαν την αδυναμία τους.​

2 Κορ. 4:8, 9, 16 Μήπως Έχετε Απογοητευτεί από τον Θεό; Προσευχόμενος στον Ιεχωβά και διαβάζοντας συγκεκριμένα εδάφια ενισχύομαι πνευματικά και διατηρώ καλή διάθεση».​

2 Κορ. 4:4 Να Προσέχετε τις Συναναστροφές σας σε Αυτές τις Τελευταίες Ημέρες Τα θρησκευτικά, πολιτικά και εμπορικά στοιχεία αυτού του κόσμου​—όπως και οι αγωγοί επικοινωνίας που χρησιμοποιούν—​βρίσκονται υπό την επιρροή του “θεού αυτού του συστήματος πραγμάτων”, του Σατανά του Διαβόλου.

2 Κορ. 4:7 Ανησυχία για την Οικογένεια Αντίθετα, δίνει σοφία «σε όλους γενναιόδωρα» και «δύναμη που ξεπερνάει το φυσιολογικό» για να μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε τις ανησυχίες μας.​

2 Κορ. 4:4 Να Είστε σε Εγρήγορση—Ο Σατανάς Θέλει να σας Καταβροχθίσει! Οι Γραφές τον αποκαλούν “άρχοντα αυτού του κόσμου” και “θεό αυτού του συστήματος πραγμάτων”. (Ιωάν. 12:31· 2 Κορ. 4:4) … Με αυτόν τον τρόπο, «έχει τυφλώσει τις διάνοιες των απίστων, για να μη λάμψει ο φωτισμός των ένδοξων καλών νέων σχετικά με τον Χριστό, ο οποίος είναι η εικόνα του Θεού».​

2 Κορ. 4:18 «Είδαν» τις Υποσχέσεις Στην πραγματικότητα, η ικανότητα που έχουμε να φανταζόμαστε αυτά που δεν βλέπονται μας βοηθάει να ασκούμε πίστη.​

2 Κορ. 4:7 Μάθετε από την Παραβολή για τα Τάλαντα Ο Ιησούς τούς εμπιστεύτηκε έτσι έναν πολύτιμο θησαυρό​—τη Χριστιανική διακονία.​

2 Κορ. 6:14 Να Παντρεύεστε «Μόνο εν Κυρίω»—Παραμένει Ρεαλιστικό; Ασφαλώς δεν θέλετε να μπείτε «άνισα κάτω από τον ίδιο ζυγό» με κάποιον που ίσως σας απομακρύνει από τον Θεό.

2 Κορ. 6:11-13 Να Μιμείστε την Ταπεινοφροσύνη και την Τρυφερότητα του Ιησού Ανοίξτε διάπλατα την καρδιά σας.

2 Κορ. 6:14, 17 Είναι Πράγματι το Πάσχα Χριστιανική Γιορτή; “Γι’ αυτό, βγείτε από ανάμεσά τους και αποχωριστείτε”, λέει ο Ιεχωβά, “και πάψτε να αγγίζετε αυτό που είναι ακάθαρτο”».​

2 Κορ. 6:11-13 Να Μιμείστε την Ταπεινοφροσύνη και την Τρυφερότητα του Ιησού Ανοίξτε διάπλατα την καρδιά σας.

2 Κορ. 4:4 Να Μιμείστε το Θάρρος και τη Διάκριση του Ιησού Απεναντίας, είμαστε αποφασισμένοι να ξεσκεπάζουμε τα θρησκευτικά ψεύδη που τυφλώνουν τους ανθρώπους με αποτέλεσμα να μη βλέπουν την αλήθεια.

2 Κορ. 4:4 Διατηρήστε Ζωντανό το Ζήλο σας για τη Διακονία Η διακονία μας αντικρούει τα ψέματα που προωθεί ο Σατανάς σχετικά με τον Ιεχωβά.

2 Κορ. 4:3, 4 Εκτιμάτε Αυτά που σας Έχουν Δοθεί; Πόσο πιο σοφό είναι αυτό από το να ακολουθείς απλώς την πλειονότητα των νέων που, σαν να βρίσκονται σε παραζάλη, βαδίζουν προς την καταστροφή μαζί με αυτόν τον κόσμο.​

2 Κορ. 4:1, 7 Πρέπει να Είμαστε Άγιοι σε Όλη τη Διαγωγή Μας Ο Θεός μάς έχει δώσει το προνόμιο να είμαστε «χωμάτινα σκεύη» που έχουν μέσα τους το θησαυρό της διακονίας.

2 Κορ. 4:16, 17 Να Υπηρετείτε τον Θεό Όσια Παρά τις “Πολλές Θλίψεις” Διότι αν και η θλίψη είναι στιγμιαία και ελαφριά, απεργάζεται για εμάς δόξα που έχει ολοένα και πιο υπερέχουσα βαρύτητα και είναι αιώνια».​

2 Κορ. 4:1, 7 «Θα Είστε Μάρτυρές Μου» Βέβαια, αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε με τη δική μας δύναμη, αλλά όπως έκαναν και οι πρώτοι Χριστιανοί, πρέπει να προσευχόμαστε στον Ιεχωβά ζητώντας του να μας δίνει μέσω του πνεύματός του «δύναμη που ξεπερνάει το φυσιολογικό».​

2 Κορ. 6:3, 4 Οι Χριστιανοί είναι καλό να λαβαίνουν υπόψη τους κοινωνικούς θεσμούς, το τοπικό αίσθημα και τις νομικές απαιτήσεις όσον αφορά την απόθεση των νεκρών σωμάτων.

2 Κορ. 5:18, 19 «Πρέπει να Αγαπάς τον Πλησίον σου Όπως τον Εαυτό Σου» Όσοι δέχονται το άγγελμα της Βασιλείας συμφιλιώνονται με τον Θεό μέσω του Ιησού Χριστού.

2 Κορ. 6:3 Να Ακολουθείτε το Χρυσό Κανόνα στη Διακονία Σας Ο απόστολος Παύλος έγραψε: «Με κανέναν τρόπο δεν δίνουμε οποιαδήποτε αιτία για πρόσκομμα, για να μην καταλογιστεί σφάλμα στη διακονία μας».

2 Κορ. 4:16-18 Να Μιμείστε την Πίστη του Μωυσή Τρίτον, σας χαρίζει «δύναμη που ξεπερνάει το φυσιολογικό» για να εκπληρώσετε τη διακονία σας. (2 Κορ. 4:7) … Αντίθετα, είμαστε πεπεισμένοι ότι «αυτά που βλέπονται είναι προσωρινά, αυτά όμως που δεν βλέπονται είναι αιώνια».​

2 Κορ. 4:7-9 Εκτιμάτε την Άγρυπνη Φροντίδα του Ιεχωβά; Εκτιμάτε εσείς την άγρυπνη φροντίδα του Ιεχωβά όταν περνάτε δοκιμασίες, έχοντας τη σιγουριά ότι θα προμηθεύσει τη διέξοδο;​

2 Κορ. 5:20 Εσείς Βλέπετε «τον Αόρατο»; Τα «άλλα πρόβατα» συνεργάζονται με τους χρισμένους Χριστιανούς παρακαλώντας όσους είναι αποξενωμένοι από τον Θεό να “συμφιλιωθούν” μαζί του.​

2 Κορ. 4:7 Πρέπει να Προσεύχεστε; Πολλές φορές, ο Θεός δεν απομακρύνει κάποιο προσωπικό πρόβλημα, αλλά δίνει στους λάτρεις του την απαραίτητη δύναμη να το αντιμετωπίσουν.

2 Κορ. 6:3 Να Τιμάτε τους Ηλικιωμένους Ανάμεσά Σας Οι αποφάσεις μας θέλουμε να φέρνουν τιμή στον Θεό και στην εκκλησία.​

2 Κορ. 4:16 Πώς να Διατηρούμε Θετική Άποψη Ο Ιεχωβά μάς διαβεβαιώνει για την αγάπη του και μας βοηθάει να υπομένουμε καθώς τον υπηρετούμε.

2 Κορ. 6:1 «Μην Κλονιστείτε Γρήγορα από τη Λογική Σας»! Δεν θέλουμε επ’ ουδενί να μας «διαφύγει ο σκοπός» της παρ’ αξία καλοσύνης του Ιεχωβά και να χάσουμε την υποσχεμένη αιώνια ζωή, είτε στον ουρανό είτε στη γη.

2 Κορ. 4:7 Ας Είναι οι Υπενθυμίσεις του Ιεχωβά η Αγαλλίαση της Καρδιάς Σας Πολλοί Μάρτυρες που ίσως είναι εκ φύσεως συνεσταλμένοι ή διστακτικοί μπορούν να πιστοποιήσουν προσωπικά ότι το άγιο πνεύμα του Θεού τούς έχει δώσει το θάρρος να μιλούν σε αγνώστους στη διακονία αγρού.​


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: