ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 2 ΠΕΤΡΟΥ 1-3

«Να Έχετε Διαρκώς στον Νου την Παρουσία της Ημέρας του Ιεχωβά»

2 Πετρ. 3:11, 12 Ο Ιεχωβά θα αποδώσει δικαιοσύνη γρήγορα στον προσδιορισμένο του καιρό. Δείχνουν οι πράξεις μας ότι είμαστε έτοιμοι για την επερχόμενη ημέρα του Ιεχωβά;

  • Τι περιλαμβάνουν “οι άγιες πράξεις διαγωγής και τα έργα θεοσεβούς αφοσίωσης”;
  • Πρέπει να είμαστε ηθικά καθαροί και να υπερασπιζόμαστε την πίστη μας
  • Πρέπει να ασχολούμαστε τακτικά με πνευματικές δραστηριότητες, τόσο με άλλους όσο και μόνοι μας
  • Πώς μπορώ να δείχνω ότι έχω διαρκώς στον νου την ημέρα του Ιεχωβά;

2 Πετρ. 3:9, 10​—Η ημέρα του Ιεχωβά θα έρθει ακριβώς στην ώρα της (w06 15/12 σ. 27 ¶11)

Πώς, όμως, πρέπει να κατανοήσουμε τη διαβεβαίωση του Ιησού ότι ο Ιεχωβά θα κάνει να αποδοθεί δικαιοσύνη «γοργά»; Ο Λόγος του Θεού δείχνει ότι «έστω και αν [ο Ιεχωβά] είναι μακρόθυμος», θα εκτελέσει δικαιοσύνη γρήγορα όταν θα είναι ο κατάλληλος καιρός. (Λουκάς 18:7, 8· 2 Πέτρου 3:9, 10) Τον καιρό του Νώε, όταν ήρθε ο Κατακλυσμός, οι πονηροί καταστράφηκαν χωρίς καθυστέρηση. Παρόμοια, στις ημέρες του Λωτ, όταν έβρεξε φωτιά από τον ουρανό, οι πονηροί αφανίστηκαν. Ο Ιησούς είπε: «Το ίδιο θα είναι την ημέρα που θα αποκαλυφτεί ο Γιος του ανθρώπου». (Λουκάς 17:27-30) Οι πονηροί θα υποστούν και πάλι «ξαφνική καταστροφή». (1 Θεσσαλονικείς 5:2, 3) Πράγματι, μπορούμε να είμαστε πλήρως πεπεισμένοι ότι ο Ιεχωβά δεν θα επιτρέψει στον κόσμο του Σατανά να υπάρξει ούτε μία ημέρα περισσότερο από όσο απαιτεί η δικαιοσύνη.

Ζευγάρι σκέφτεται πώς ήταν η ζωή τους όταν αφιέρωναν πολύ χρόνο στην παρακολούθηση τηλεόρασης και στα ψώνια, και το συγκρίνουν με τη ζωή τους τώρα που συμμετέχουν στη δημόσια μαρτυρία και κάνουν οικογενειακή λατρεία

2 Πετρ. 3:11, 12​—Χρειάζεται να σκεφτούμε τι είδους άτομα πρέπει να είμαστε (w06 15/12 σ. 19 ¶18)

Δεν είναι άξιο απορίας που ο απόστολος Πέτρος μάς νουθετεί να έχουμε διαρκώς στο νου «την παρουσία της ημέρας του Ιεχωβά»! Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Ένας τρόπος είναι με το να επιδιδόμαστε «σε άγιες πράξεις διαγωγής και έργα θεοσεβούς αφοσίωσης». (2 Πέτρου 3:11, 12) Αν παραμένουμε απασχολημένοι με τέτοιες δραστηριότητες, αυτό θα μας βοηθάει να προσδοκούμε με ανυπομονησία την έλευση της «ημέρας του Ιεχωβά». Η λέξη του πρωτότυπου ελληνικού κειμένου που αποδίδεται «έχοντας διαρκώς στο νου» προέρχεται από το ρήμα σπεύδω, που κυριολεκτικά σημαίνει «επιταχύνω». Εννοείται ότι δεν μπορούμε να επιταχύνουμε το χρόνο που απομένει ως την έλευση της ημέρας του Ιεχωβά. Εντούτοις, καθώς προσμένουμε εκείνη την ημέρα, ο καιρός θα φαίνεται ότι περνάει πολύ πιο γρήγορα αν είμαστε πολυάσχολοι στην υπηρεσία του Θεού.—1 Κορινθίους 15:58.

Σκάβουμε για Πνευματικά Πετράδια

2 Πετρ. 1:19​—Ποιος είναι το «άστρο της ημέρας», πότε ανέτειλε, και πώς γνωρίζουμε ότι αυτό συνέβη; (w08 15/11 σ. 22 ¶2)

Ποιος είναι το «άστρο της ημέρας», πότε ανατέλλει, και πώς μπορούμε εμείς να γνωρίσουμε ότι αυτό έχει συμβεί; Το «άστρο της ημέρας» είναι ο Ιησούς Χριστός με βασιλική εξουσία. (Αποκ. 22:16) Το 1914, ο Ιησούς ανέτειλε ενώπιον όλης της δημιουργίας ως ο Μεσσιανικός Βασιλιάς, αναγγέλλοντας τη χαραυγή μιας καινούριας ημέρας. Το όραμα της μεταμόρφωσης παρείχε μια πρόγευση της δόξας και της βασιλικής εξουσίας του Ιησού, τονίζοντας την αξιοπιστία του προφητικού λόγου του Θεού. Το να δίνουμε προσοχή σε αυτόν το λόγο φωτίζει τις καρδιές μας, και έτσι γνωρίζουμε ότι το Άστρο της ημέρας έχει ανατείλει.

2 Πετρ. 2:4​—Τι είναι ο “Τάρταρος”, και πότε ρίχτηκαν σε αυτόν οι στασιαστικοί άγγελοι; (w08 15/11 σ. 22 ¶3)

Τι είναι ο “Τάρταρος”, και πότε ρίχτηκαν σε αυτόν οι στασιαστικοί άγγελοι; Ο Τάρταρος είναι μια όμοια με φυλακή κατάσταση στην οποία παραδίδονται μόνο πνευματικά πλάσματα​—όχι άνθρωποι. Είναι μια κατάσταση πυκνού διανοητικού σκοταδιού όσον αφορά τους λαμπρούς σκοπούς του Θεού. Όσοι είναι στον Τάρταρο δεν έχουν καμία ελπίδα για το μέλλον. Ο Θεός έριξε τους ανυπάκουους αγγέλους στον Τάρταρο κατά τις ημέρες του Νώε, και εκείνοι θα παραμείνουν σε αυτή την υποβιβασμένη κατάσταση μέχρι να καταστραφούν.

2 Πετρ. 3:17​—Τι εννοούσε ο Πέτρος με τη φράση «γνώση εκ των προτέρων»; Ο Πέτρος αναφερόταν στην εκ των προτέρων γνώση, ή πρόγνωση, μελλοντικών γεγονότων, η οποία δόθηκε σε αυτόν και σε άλλους Βιβλικούς συγγραφείς μέσω θεϊκής έμπνευσης. Εφόσον αυτή η γνώση δεν ήταν απεριόριστη, το γεγονός ότι οι πρώτοι Χριστιανοί την κατείχαν δεν σήμαινε ότι γνώριζαν όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με μελλοντικά γεγονότα. Διέθεταν μόνο μια γενική εικόνα για όσα θα μπορούσαν να αναμένουν.

2 Πετρ. 1:2, 5-7. Εκτός του ότι μας βοηθάει να αυξάνουμε σε “ακριβή γνώση του Θεού και του Ιησού”, η ένθερμη προσπάθεια για την καλλιέργεια ιδιοτήτων όπως η πίστη, η υπομονή και η θεοσεβής αφοσίωση μπορεί να μας “εμποδίσει να είμαστε είτε αδρανείς είτε άκαρποι” σε ό,τι αφορά αυτή τη γνώση.​—2 Πέτρ. 1:8.

2 Πετρ. 1:12-15. Για να παραμένουμε «σταθερά εδραιωμένοι στην αλήθεια», χρειαζόμαστε συνεχείς υπενθυμίσεις, όπως αυτές που λαβαίνουμε μέσω των συναθροίσεών μας, της προσωπικής μας μελέτης και της ανάγνωσης της Γραφής.

2 Πετρ. 2:2. Πρέπει να προσέχουμε ώστε η διαγωγή μας να μη φέρνει όνειδος στον Ιεχωβά και στην οργάνωσή του.​—Ρωμ. 2:24.

2 Πετρ. 2:4-9. Με βάση όσα έχει κάνει ο Ιεχωβά στο παρελθόν, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι «ξέρει να ελευθερώνει ανθρώπους θεοσεβούς αφοσίωσης από δοκιμασία, αλλά να φυλάττει άδικους ανθρώπους για την ημέρα της κρίσης ώστε να εκκοπούν».

2 Πετρ. 2:10-13. Αν και οι “ένδοξοι”, δηλαδή οι Χριστιανοί πρεσβύτεροι, έχουν ελαττώματα και μπορεί να σφάλλουν κατά καιρούς, δεν πρέπει να μιλάμε υβριστικά για αυτούς.​—Εβρ. 13:7, 17.

2 Πετρ. 3:2-4, 12. Το να δίνουμε μεγάλη προσοχή στα «λόγια που προειπώθηκαν από τους αγίους προφήτες και [στην] εντολή του Κυρίου και Σωτήρα» θα μας βοηθάει να παραμένουμε προσηλωμένοι στην εγγύτητα της ημέρας του Ιεχωβά.

2 Πετρ. 3:11-14. Ως άτομα που “προσμένουν και έχουν διαρκώς στο νου την παρουσία της ημέρας του Ιεχωβά”, πρέπει (1) “να είμαστε άγιοι σε διαγωγή”, παραμένοντας σωματικά, διανοητικά, ηθικά και πνευματικά καθαροί, (2) να αφθονούμε σε πράξεις που αντανακλούν “θεοσεβή αφοσίωση”, όπως αυτές που συνδέονται με το έργο κηρύγματος της Βασιλείας και μαθήτευσης, (3) να διατηρούμε τη διαγωγή μας και την προσωπικότητά μας “ακηλίδωτες”, αμόλυντες από τον κόσμο, (4) να είμαστε «άψογοι», κάνοντας τα πάντα με αγνό κίνητρο, και (5) να έχουμε «ειρήνη»​—ειρήνη με τον Θεό, με τους Χριστιανούς αδελφούς μας και με τους συνανθρώπους μας.

2 Πέτρ. 2:20, 21 Θα Έρθουμε Μαζί Σας Η Γραφή μάς λέει ότι μερικοί χρισμένοι μπορεί να μην παραμείνουν πιστοί.

2 Πέτρ. 1:10 «Το Ίδιο το Πνεύμα Δίνει Μαρτυρία» Είναι μεν βέβαιος ότι έχει επιλεχθεί για να πάει στον ουρανό, αλλά πρέπει να θυμάται την εξής νουθεσία: «Αδελφοί, να καταβάλετε ακόμη πιο επιμελείς προσπάθειες για να καταστήσετε βέβαιη για τον εαυτό σας την κλήση και την εκλογή σας, διότι αν κάνετε συνεχώς αυτά τα πράγματα, δεν πρόκειται να αποτύχετε ποτέ».

2 Πέτρ. 1:21 Πώς μας Βοηθάει το Άγιο Πνεύμα Η λέξη φερόμενοι του πρωτότυπου ελληνικού κειμένου που αποδίδεται «καθώς υποκινούνταν» κυριολεκτικά σημαίνει «οδηγούνταν· κατευθύνονταν».​

2 Πέτρ. 2:5 Οι Θεϊκές Κρίσεις—Δίνει Πάντα ο Ιεχωβά Επαρκείς Προειδοποιήσεις; Μάλιστα το έκανε αυτό σε τέτοιον βαθμό ώστε αργότερα αποκλήθηκε “κήρυκας δικαιοσύνης”.​

2 Πέτρ. 3:3, 4 Παραμείνετε Πιστοί στη Διάρκεια της “Μεγάλης Θλίψης” Πιθανότατα θα εξακολουθήσουμε να είμαστε αντικείμενο χλευασμού.

2 Πέτρ. 3:14 Να Αποδίδετε στον Ιεχωβά Αποκλειστική Αφοσίωση Αφού έγραψε για το τέλος του κόσμου του Σατανά και για τον ερχόμενο νέο κόσμο, ο απόστολος Πέτρος δήλωσε: «Αγαπητοί, εφόσον προσμένετε αυτά τα πράγματα, να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για να βρεθείτε τελικά από αυτόν ακηλίδωτοι και άψογοι και με ειρήνη».

2 Πέτρου 3:3, 7 Πώς θα Νικηθεί ο Εχθρός μας ο Θάνατος; Οι τελευταίες ημέρες θα αποκορυφωθούν με «την ημέρα της κρίσης και της καταστροφής των ασεβών».

2 Πέτρ. 3:3, 4 Πίστη—Μια Ενισχυτική Ιδιότητα Ένα άτομο που δεν έχει εγκάρδια ευγνωμοσύνη για την αλήθεια μπορεί να απορρίψει ακόμα και πειστικές αποδείξεις αν εμμένει πεισματικά σε προϋπάρχουσες απόψεις ή αν προσπαθεί να δικαιολογήσει τις σαρκικές του επιθυμίες.

2 Πέτρ. 2:7, 8 Να Βοηθάτε Άλλους να Υπομένουν τις Στενοχώριες Όπως δείχνουν τα εδάφια 2 Πέτρου 2:7, 8, ποια λάθος απόφαση πήρε ο Λωτ, και ποια ήταν τα αποτελέσματα; Ο Λωτ πήρε μια λάθος απόφαση όταν επέλεξε να ζήσει ανάμεσα στους κατοίκους των Σοδόμων, οι οποίοι επιδίδονταν σε χονδροειδή ανηθικότητα.

2 Πέτρ. 1:5 Να Ανατρέπετε Κάθε Συλλογισμό που Είναι Εναντίον της Γνώσης του Θεού! Ίσως χρειαστεί να καταβάλουμε «ένθερμη προσπάθεια» για αρκετά χρόνια.

2 Πέτρ. 2:19 Μην Ξεγελιέστε από τη «Σοφία Αυτού του Κόσμου» Η εξάπλωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, όπως το AIDS, αποτελεί μία μόνο ένδειξη του ότι η σοφία του κόσμου είναι ανοησία.​

2 Πέτρ. 1:16-18 Να Ακούτε τη Φωνή του Ιεχωβά Περίπου 30 χρόνια αργότερα, ο απόστολος Πέτρος αναφέρθηκε στο όραμα της μεταμόρφωσης, δείχνοντας ότι το είχε ακόμα ζωντανό στη διάνοιά του.​

2 Πέτρ. 1:10, 11 Τι μας Διδάσκει ένα Απλό Δείπνο για έναν Ουράνιο Βασιλιά Αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβουμε την ανταμοιβή μας από τον Ιεχωβά.​

2 Πέτρ. 2:9 Νεαροί, ο Δημιουργός σας Θέλει να Είστε Ευτυχισμένοι Ναι, τώρα είναι ο καιρός να πλησιάσεις τον ουράνιο Πατέρα σου και να ενισχύσεις την εμπιστοσύνη σου σε εκείνον.

2 Πέτρ. 3:13 Ευτυχισμένοι Είναι Όσοι Υπηρετούν “τον Ευτυχισμένο Θεό” Η πνευματική τους πείνα και δίψα για τη δικαιοσύνη θα ικανοποιηθεί πλήρως στον νέο κόσμο.

2 Πέτρ. 1:1 «Αν Γνωρίζετε Αυτά τα Πράγματα, Ευτυχισμένοι θα Είστε αν τα Εκτελείτε» Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο δείχνουμε ότι ακολουθούμε ταπεινά τη θεϊκή κατεύθυνση είναι να προσευχόμαστε για εκείνους που έχουν ήδη «αποκτήσει πίστη εξίσου πολύτιμη με τη δική μας».

2 Πέτρ. 3:9 Ο Θεός θα Τερματίσει Σύντομα Όλα τα Βάσανα Ωστόσο, η Αγία Γραφή μάς διαβεβαιώνει: «Ο Ιεχωβά δεν αργοπορεί όσον αφορά την υπόσχεσή του, όπως νομίζουν μερικοί, αλλά είναι μακρόθυμος μαζί σας επειδή δεν θέλει να καταστραφεί κανείς αλλά όλοι να φτάσουν σε μετάνοια».​

2 Πέτρ. 3:9, 15 Μακροθυμία—Υπομονή με Σκοπό Οι Γραφές μάς διαβεβαιώνουν: «Ο Ιεχωβά δεν αργοπορεί όσον αφορά την υπόσχεσή του, όπως νομίζουν μερικοί, αλλά είναι μακρόθυμος μαζί σας επειδή δεν θέλει να καταστραφεί κανείς αλλά όλοι να φτάσουν σε μετάνοια». (2 Πέτρ. 3:9) … Βέβαια, σε ό,τι αφορά την εκδήλωση μακροθυμίας, το εξοχότερο παράδειγμα που πρέπει να ακολουθούμε είναι του Ιεχωβά.

2 Πέτρ. 3:13 Πού Κοιτάζουν τα Μάτια Σας; Όπως εκείνος, έτσι και εμείς ετοιμαζόμαστε να μπούμε σε μια συμβολική γη, στον νέο κόσμο που μας έχει υποσχεθεί ο Ιεχωβά.

2 Πέτρ. 3:9 Να Καλλιεργείτε Συμπόνια για “Κάθε Είδους Ανθρώπους” Αν και ο Θεός μισεί την πονηρία, θεωρεί τους ανθρώπους πολύτιμους και δεν θέλει να χάσει κανένας τη ζωή του.​

2 Πέτρ. 1:19-21 Σιωπηλός Μάρτυρας μιας Αλάνθαστης Προφητείας Είναι ένας σιωπηλός μάρτυρας που επιβεβαιώνει την αξιοπιστία και την ακρίβεια των Βιβλικών προφητειών και πιστοποιεί ότι είναι θεόπνευστες.​

2 Πέτρ. 3:13, 14 Ειρήνη—Πώς Μπορείτε να τη Βρείτε; Και το σημαντικότερο, θα κερδίσετε την επιδοκιμασία του Ιεχωβά και θα βρείτε άφθονη και αιώνια ειρήνη στον νέο κόσμο του Θεού.​

2 Πέτρ. 3:13 Να Μιμείστε τον Ιεχωβά—Τον Θεό που Παρέχει Ενθάρρυνση Πόσο χρειαζόμαστε αυτή την ενθάρρυνση καθώς προσμένουμε την εκπλήρωση των υποσχέσεων του Ιεχωβά!​

2 Πέτρ. 1:5-82 Να Προοδεύετε ως Πνευματικό Άτομο! Μάλιστα ο Πέτρος αργότερα ανέφερε κάποιους συγκεκριμένους τομείς στους οποίους μπορούμε να εργαστούμε.

2 Πέτρ. 2:4 Υπάρχουν Κακοί Άγγελοι; Απεναντίας, τους περιόρισε σε μια υποβιβασμένη κατάσταση «πυκνού [πνευματικού] σκοταδιού», που είναι γνωστή ως Τάρταρος.

2 Πέτρ. 3:9 Να Καλλιεργείτε Εγκράτεια Ο Ιεχωβά έχει επιτρέψει να περάσει καιρός επειδή δεν θέλει να καταστραφεί κανείς αλλά θέλει «όλοι να φτάσουν σε μετάνοια».​

2 Πέτρ. 3:9 Είστε Πρόθυμοι να Περιμένετε Υπομονετικά; Εκείνος έχει θέσει το υπέρτατο παράδειγμα όσον αφορά την προθυμία να περιμένει.

2 Πέτρ. 2:9 «Η Ειρήνη του Θεού . . . Υπερβαίνει Κάθε Κατανόηση» Μολονότι λοιπόν από ανθρώπινη άποψη ίσως να μη διακρίνουμε κάποια διέξοδο από τα προβλήματά μας, ο Ιεχωβά διακρίνει, και μπορεί να κάνει το απροσδόκητο.​

2 Πέτρ. 3:9 Πώς Ντυνόμαστε τη Νέα Προσωπικότητα και τη Διατηρούμε Ο Ιεχωβά Θεός είναι το καλύτερο παράδειγμα εκδήλωσης πραότητας και υπομονής, που είναι βασική πτυχή της μακροθυμίας.

2 Πέτρ. 3:3, 4 Να Κρατάτε τα Μάτια σας στο Μεγάλο Ζήτημα Διότι από την ημέρα που οι προπάτορές μας κοιμήθηκαν τον ύπνο του θανάτου, τα πάντα παραμένουν ακριβώς όπως ήταν από την αρχή της δημιουργίας».

2 Πέτρ. 1:5-8 «Ό,τι Ευχηθείς Εκπλήρωσέ Το» Ο απόστολος Πέτρος εξήγησε ότι, αν συνεχίσουμε να εφοδιάζουμε την πίστη μας με γνώση, υπομονή και θεοσεβή αφοσίωση, δεν θα γίνουμε αδρανείς στην υπηρεσία μας.

2 Πέτρ. 3:7 Είναι Απλώς μια Μικρή Παρανόηση; Μερικοί εκλαμβάνουν κυριολεκτικά τη δήλωση της Γραφής ότι οι ουρανοί και η γη είναι «αποταμιευμένα για τη φωτιά», και συμπεραίνουν ότι ο Θεός θα καταστρέψει αυτόν τον πλανήτη.

2 Πέτρ. 1:5-7 Να Ασκείτε την Πίστη σας στις Υποσχέσεις του Ιεχωβά Με αυτόν τον τρόπο, άσκησε περαιτέρω την πίστη του όντας “κήρυκας δικαιοσύνης”. Πάνω σε αυτό το θεμέλιο, οι Χριστιανοί πρέπει να “εφοδιάζουν την πίστη τους” με άλλες σημαντικές ιδιότητες προκειμένου να “κρατήσουν τον εαυτό τους στην αγάπη του Θεού”.

2 Πέτρ. 3:13 Ενισχύστε την Πίστη σας στα Όσα Ελπίζετε Περιμένουμε με λαχτάρα την υποσχεμένη ανταμοιβή της αιώνιας ζωής, είτε ως μέρος των “νέων ουρανών” του Θεού είτε ως μέρος της “νέας γης” του.

2 Πέτρ. 1:21 Νεαροί, Ενισχύστε την Πίστη Σας Καθώς βλέπεις τα εδάφια να σχηματίζουν ένα αρμονικό σύνολο, θα φτάσεις ασφαλώς στο συμπέρασμα ότι οι Βιβλικοί προφήτες και συγγραφείς οπωσδήποτε «κατευθύνονταν από άγιο πνεύμα».

2 Πέτρ. 2:5 Γάμος—Η Προέλευση και ο Σκοπός Του Εκείνον τον καιρό, οι άνθρωποι ήταν τόσο απασχολημένοι με τις καθημερινές υποθέσεις της ζωής, περιλαμβανομένου και του γάμου, ώστε δεν πήραν στα σοβαρά αυτό που τους έλεγε “ο Νώε, ένας κήρυκας δικαιοσύνης”, σχετικά με την επικείμενη καταστροφή.

2 Πέτρ. 3:3-7 Γιατί Πρέπει “να Είμαστε σε Εγρήγορση”; Οι άλλοι μπορεί να μας χλευάζουν για το ότι είμαστε σε εγρήγορση, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να χάσουμε το αίσθημα του επείγοντος.

2 Πέτρ. 3:5-7 Μπορεί να Υπάρξει Ένας Κόσμος Χωρίς Βία; Ο σημερινός βίαιος κόσμος θα αντιμετωπίσει σε λίγο «την ημέρα της κρίσης [του Θεού] και της καταστροφής των ασεβών ανθρώπων».

2 Πέτρ. 2:9· 3:9 Η κατανόηση αυτών των πολύτιμων μαθημάτων ενισχύει την πεποίθησή μας ότι ο Ιεχωβά δεν καταστρέφει τους δίκαιους μαζί με τους πονηρούς.

2 Πέτρ. 3:13 Μην Αφήνετε τα Λάθη των Άλλων να σας Κάνουν να Προσκόψετε Προκειμένου να διατηρούμε τη βαθιά χαρά μας και τη σταθερή ελπίδα μας, πρέπει να κρατάμε ξεκάθαρα στον νου μας την παρηγορητική υπόσχεση του Ιεχωβά: «Εγώ δημιουργώ νέους ουρανούς και νέα γη· και τα παλιά δεν θα έρχονται στη μνήμη ούτε θα ανεβαίνουν στην καρδιά».

2 Πέτρ. 3:3, 4 Η Προσοχή στην Έγκαιρη Προειδοποίηση Μπορεί να Σώσει τη Ζωή Σας! Θυμηθείτε ότι «[ο Θεός] δεν θέλει να καταστραφεί κανείς αλλά όλοι να φτάσουν σε μετάνοια». Διότι από την ημέρα που οι προπάτορές μας κοιμήθηκαν τον ύπνο του θανάτου, τα πάντα παραμένουν ακριβώς όπως ήταν από την αρχή της δημιουργίας”».​


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: