ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 2 ΣΑΜΟΥΗΛ 23, 24

ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 2 ΣΑΜΟΥΗΛ 23, 24

«Κάνετε Εσείς Θυσία Όταν Δίνετε;»

Ο Δαβίδ έλαβε την οδηγία να στήσει θυσιαστήριο στο αλώνι του Ορνά (2Σα 24:18)

Ο Ορνά θέλησε να προσφέρει με όλη του την καρδιά τη γη και τα ζώα που θα θυσιάζονταν (2Σα 24:21-23)

Ο Δαβίδ δεν θα πρόσφερε θυσίες που δεν θα του στοίχιζαν τίποτα (2Σα 24:24, 25· it-2 527)

Ο Ορνά πρόσφερε το μέρος μαζί με τα βόδια και τα ξύλινα σύνεργα για τη θυσία προφανώς χωρίς χρέωση, αλλά ο Δαβίδ επέμεινε να πληρώσει. Το υπόμνημα στο εδάφιο 2 Σαμουήλ 24:24 δείχνει ότι ο Δαβίδ αγόρασε το αλώνι και τα βόδια αντί 50 σίκλων ασήμι ($110). Ωστόσο, η αφήγηση στο εδάφιο 1 Χρονικών 21:25 αναφέρει ότι ο Δαβίδ πλήρωσε 600 σίκλους χρυσάφι (περ. $77.000) για το μέρος αυτό. Ο συγγραφέας του Δεύτερου Σαμουήλ εξετάζει την αγορά μόνο σε σχέση με την τοποθεσία του θυσιαστηρίου και τα εφόδια για τη θυσία που έγινε τότε, οπότε φαίνεται ότι η τιμή αγοράς που αναφέρει περιορίζεται σε αυτά τα πράγματα. Από την άλλη μεριά, ο συγγραφέας του Πρώτου Χρονικών εξετάζει το ζήτημα σε σχέση με το ναό που χτίστηκε αργότερα σε εκείνη την τοποθεσία και συνδέει την αγορά με αυτή την οικοδόμηση. (1Χρ 22:1-6· 2Χρ 3:1) Εφόσον η συνολική έκταση που καταλάμβανε ο ναός ήταν πολύ μεγάλη, φαίνεται ότι το ποσό των 600 σίκλων χρυσού αναφέρεται στην αγορά αυτής της μεγάλης έκτασης και όχι του μικρού κομματιού που χρειαζόταν για το θυσιαστήριο το οποίο έχτισε αρχικά ο Δαβίδ.

Ο Ιεχωβά ευαρεστείται όταν θυσιάζουμε πρόθυμα τον χρόνο, τις δυνάμεις και τους πόρους μας για να προάγουμε τα συμφέροντα της Βασιλείας. (w12 15/1 σ. 18 ¶8) Ποιους στόχους θα μπορούσατε να βάλετε για να αυξήσετε τη δική σας «θυσία αίνου»;​—Εβρ 13:15.

Κολάζ: Τρόποι για να κάνετε μια θυσία. 1. Αδελφοί και αδελφές βοηθούν στην οικοδόμηση μιας Αίθουσας Βασιλείας. 2. Ηλικιωμένη ρίχνει μια συνεισφορά σε ένα κουτί συνεισφορών. 3. Ζευγάρι συμμετέχει στη μαρτυρία με σταντ. 4. Αδελφοί και αδελφές συμμετέχουν στο έργο παροχής βοήθειας.

Πνευματικά Πετράδια

2 Σαμ. 2Σα 23:15-17​—Γιατί αρνήθηκε ο Δαβίδ να πιει το νερό; (w05 15/5 σ. 19 ¶6)

2 Σαμ. 23:15-17. Ο Δαβίδ είχε τόσο βαθύ σεβασμό για το νόμο του Θεού σχετικά με τη ζωή και το αίμα ώστε σε αυτή την περίπτωση δεν έκανε κάτι που θα έμοιαζε έστω με παραβίαση εκείνου του νόμου. Πρέπει να καλλιεργούμε τέτοια στάση απέναντι σε όλες τις εντολές του Θεού.

2 Σαμ. 24:1—Γιατί η απαρίθμηση του λαού συνιστούσε σοβαρή αμαρτία από μέρους του Δαβίδ; Η απογραφή αυτή καθαυτή δεν απαγορευόταν στο Νόμο. (Αριθμοί 1:1-3· 26:1-4) Η Γραφή δεν αναφέρει με ποιο σκοπό υπόψη απαρίθμησε ο Δαβίδ το λαό. Ωστόσο, το εδάφιο 1 Χρονικών 21:1 δείχνει ότι ο Σατανάς τον υποκίνησε να το κάνει αυτό. Ούτως ή άλλως, ο αρχηγός του στρατεύματός του, ο Ιωάβ, γνώριζε ότι η απόφαση του Δαβίδ να απογράψει το λαό ήταν εσφαλμένη και προσπάθησε να μεταπείσει τον Δαβίδ ώστε να μην το κάνει αυτό.

2 Σαμ. 23:15-17. Ο Δαβίδ είχε τόσο βαθύ σεβασμό για το νόμο του Θεού σχετικά με τη ζωή και το αίμα ώστε σε αυτή την περίπτωση δεν έκανε κάτι που θα έμοιαζε έστω με παραβίαση εκείνου του νόμου. Πρέπει να καλλιεργούμε τέτοια στάση απέναντι σε όλες τις εντολές του Θεού.

2 Σαμ. 24:10. Η συνείδηση του Δαβίδ τον υποκίνησε να μετανοήσει. Είναι η δική μας συνείδηση αρκετά ευαίσθητη ώστε να ανταποκρινόμαστε με τον ίδιο τρόπο;

2 Σαμ. 24:14. Ο Δαβίδ γνώριζε καλά ότι ο Ιεχωβά είναι πιο ελεήμων από τους ανθρώπους. Έχουμε εμείς αυτή την πεποίθηση;

2 Σαμ. 24:17. Ο Δαβίδ λυπόταν που η αμαρτία του επέφερε παθήματα σε ολόκληρο το έθνος. Ένα μετανοημένο άτομο το οποίο έχει αδικοπραγήσει πρέπει να αισθάνεται μεταμέλεια για το όνειδος που μπορεί να επέφερε στην εκκλησία η ενέργειά του.

2 Σαμ. 23:15-17 Θεωρείτε τη Ζωή Πολύτιμη Όπως ο Θεός Ο Δαβίδ κατανοούσε πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και το αίμα για τον Θεό.​

2 Σαμ. 23:2 «Θα σας Δούμε στον Παράδεισο!» Ο Δαβίδ προφήτευσε επίσης υπό θεϊκή έμπνευση: «Οι δίκαιοι θα γίνουν κάτοχοι της γης και θα ζουν για πάντα σε αυτήν».

2 Σαμ. 24:15 Ο Ιεχωβά Θα σας Στηρίξει Μερικές φορές, ο Θεός τιμώρησε ορισμένα άτομα με μια αρρώστια, όπως τον Φαραώ στις ημέρες του Αβραάμ και αργότερα τη Μαριάμ, την αδελφή του Μωυσή.

2 Σαμ. 23:2 Είναι η Αγία Γραφή Πράγματι ο Λόγος του Θεού; Ο Θεός κατηύθυνε τα γραφόμενά τους.​

2 Σαμ. 24:21-24 Θα Κάνετε Εσείς Θυσίες για τη Βασιλεία; Αν και οι θυσίες που προσφέρουμε στον Ιεχωβά μάς φέρνουν πολλές ευλογίες, έχουν κάποιο κόστος.

2 Σαμ.24:15, 17 Αντιμετωπίστε με Θάρρος τις Αντιξοότητες της Εποχής Μας Μεταξύ άλλων, βίωσε το μένος ενός βασιλιά, επιθέσεις από εχθρούς, την απαγωγή των γυναικών του, την προδοσία δικών του ανθρώπων, καθώς και συναισθηματική οδύνη.

2 Σαμ. 23:2 Το Άγιο Πνεύμα—Μια Δύναμη που Χρειάζεστε στη Ζωή Σας «Το πνεύμα του Ιεχωβά μίλησε μέσω εμού και ο λόγος του ήταν στη γλώσσα μου», εξήγησε ο Δαβίδ.​

2 Σαμ. 24:1-16 Να Είστε Σοφοί—Να Φοβάστε τον Θεό! Μολονότι ο Δαβίδ μετάνιωσε ενώπιον του Ιεχωβά, εκείνος και οι γύρω του υπέφεραν πολύ.

2 Σαμ. 24:1-10 Είναι η Συνείδησή σας Καλά Εκπαιδευμένη; Η Γραφή λέει ότι «η καρδιά του Δαβίδ άρχισε να τον τύπτει»

2 Σαμ. 23:1, 2 Γιατί Είναι Αναγκαίο το Βάφτισμα; Αυτό δείχνει ότι οι υποψήφιοι για βάφτισμα αναγνωρίζουν πως το άγιο πνεύμα είναι η ενεργός δύναμη του Ιεχωβά, η οποία χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους σε αρμονία με το σκοπό του.

2 Σαμ. 24:1-10 Μετριοφροσύνη—Μια Ιδιότητα που Προάγει την Ειρήνη Ο Βασιλιάς Σολομών έδειξε έλλειψη μετριοφροσύνης μέχρι του σημείου να αναμειχθεί στην ψεύτικη λατρεία.​


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: