Και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Η μεγάλη μέρα έφτασε. Πλέον τα ψέματα τελειώνουν, το Μουντιάλ αρχίζει! Βραζιλία – Κροατία το πρώτο παιχνίδι, η Ελλάδα έχει μπροστά της δυο μέρες ακόμα για το ματς της δικής της πρεμιέρας με την Κολομβία αλλά ενόψει της αναμέτρησης, θα αναχωρήσει σήμερα από το Αρακαζού για το Μπέλο Οριζόντε, ώστε να εγκλιματιστεί καλύτερα ενόψει του αγώνα. Από κοντά και εμείς, που για την ακρίβεια θα φύγουμε αρκετές ώρες νωρίτερα (πέντε τα χαράματα τοπική ώρα, για να καταλάβετε το… «δράμα» μας). Βλέπετε, οι αποστολές των ομάδων έχουν δικαίωμα να ταξιδεύουν με κάτι ειδικά τσάρτερ της FIFA, που σε πηγαίνουν απευθείας στον προορισμό. Αντιθέτως, οι κοινοί θνητοί, όπως εμείς, οφείλουμε να πάμε με τις πτήσεις της… γραμμής και να αλλάξουμε δύο με τρεις ​μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας, αφού απευθείας από το Αρακαζού πας μονάχα στο Ρίο, το Σάο Πάολο, το Σαλβαδόρ και άλλες μια – δυο ακόμα πόλεις.

Όπως αναφέραμε από την πρώτη μας ανταπόκριση, το Αρακαζού είναι μεν δημοφιλής προορισμός αλλά μόνο για τους Βραζιλιάνους. Ο έξω κόσμος δεν το γνωρίζει και μοιραία οι κάτοικοί του δεν γνωρίζουν και πολλά από τον έξω κόσμο. Ωστόσο οι ντόπιοι έχουν αγκαλιάσει την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος εδώ. Είναι ο τρόπος για να νιώσουν την αύρα του Μουντιάλ που διεξάγεται στην πατρίδα τους. Έτσι, σε αρκετά σημεία της πόλης υπάρχουν αφίσες που καλωσορίζουν τους Έλληνες και ενημερώνουν τους μη γνώστες για την παρουσία τους. Και έξω από το Estadio Lurival Baptista όπου κάνει τις προπονήσεις της η Εθνική, έχουν καλυφθεί τα πάντα από κάτι μπλε πανό στα οποία κυριαρχούν οι φράσεις «Somos Todos Grecos», δηλαδή «Είμαστε όλοι Έλληνες» στα πορτογαλικά αλλά και στα αγγλικά («We are all Greeks»).

Δεν είναι όμως αυτός ο μόνος τρόπος που οι ντόπιοι έσπευσαν να καλωσορίσουν την Εθνική Ομάδα. Η παρουσία των Ελλήνων έδωσε την ευκαιρία και σε… Μάρτυρες του Ιεχωβά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην παραλιακή ζώνη του Αρακαζού. Πού το καταλάβαμε ότι είναι από την γνωστή χριστιανική αίρεση; Μα, από τα φυλλάδιά τους, που δεν ήταν μόνο στην τοπική γλώσσα αλλά και στα… ελληνικά. Προφανώς έμαθαν ότι θα έρχονταν οι Έλληνες και τύπωσαν την «κατήχησή» τους και στην γλώσσα μας. Μάλιστα, κατάφεραν να βάλουν τα φυλλάδιά τους μέσα στα ξενοδοχεία των Ελλήνων, σε εμφανή σημεία της ρεσεψιόν, ενώ ακριβώς 200 μέτρα μακριά από τα ξενοδοχεία αυτά είχαν στήσει το δικό τους stand, όπου δύο κυρίες μοίραζαν φυλλάδια στους περαστικούς. Και όταν ανακάλυπταν ότι πρόκειται για Έλληνες, φρόντιζαν να τα δώσουν στην… σωστή γλώσσα.

Copyright © 2014 euronews


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: