Καταστροφική Πυρκαγιά στο Βαλπαραΐσο της Χιλής και Μάρτυρες του Ιεχωβά

ΠΟΥΕΝΤΟ ΑΛΤΟ, Χιλή — Στις 13 Απριλίου 2014, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής, η οποία κατέκαψε το ιστορικό λιμάνι της πόλης. Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Από την πύρινη λαίλαπα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι και άλλοι 500 τραυματίστηκαν. Περίπου 2.900 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και πάνω από 10.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με το γραφείο τμήματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Χιλή, μεταξύ των νεκρών ήταν και ένας ηλικιωμένος Μάρτυρας. Επίσης, 89 Μάρτυρες έχασαν τα σπίτια τους. Πολλοί από αυτούς φιλοξενούνται σε σπίτια ομοπίστων τους. Το γραφείο τμήματος συγκρότησε αμέσως μια επιτροπή παροχής βοήθειας. Οργανωμένες ομάδες εθελοντών έχουν ήδη αρχίσει το έργο καθαρισμού και, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ξεκινήσουν να οικοδομούν τα 30 περίπου σπίτια ομοπίστων τους, τα οποία καταστράφηκαν από τη φωτιά.

Ο Τζέισον Ντ. Ριντ, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Χιλή, αναφέρει: «Θλιβόμαστε βαθιά για την τραγωδία που ζουν οι συνάνθρωποί μας εξαιτίας της πυρκαγιάς. Θρηνούμε για την απώλεια του ομοπίστου μας και προσευχόμαστε για όσους έχουν χάσει φίλους ή συγγενείς. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε παρηγοριά στους πληγέντες καθώς και ό,τι άλλο χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις πληγές που προκάλεσε αυτή η καταστροφή».

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: J. R. Brown, τηλ. +1 718 560 5000
Χιλή: Jason D. Reed, τηλ. +56 2 2428 2600

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: