Κρατήστε το πιρούνι σας!

Ήταν μία νεαρή αδελφή μας η οποία έπασχε από μια ανίατη ασθένεια και οι γιατροί της είχαν δώσει 3 μήνες ζωής. Έτσι λοιπόν καθώς έβαζε τις εκκρεμότητες της «σε σειρά» επικοινώνησε με έναν πρεσβύτερο για να συζητήσουν μερικά πράγματα που αφορούσαν τις τελευταίες επιθυμίες της.

Του είπε ποιοι ύμνοι ήθελε να ψαλλούν στην ομιλία, σε ποια εδάφια θα της άρεσε να δοθεί έμφαση, και με ποια ρούχα θα ήθελε να ταφεί. Όλα τακτοποιήθηκαν και ο πρεσβύτερος ήταν έτοιμος να φύγει, όταν η νεαρή μας αδελφή ξαφνικά θυμήθηκε κάτι πολύ σημαντικό γι αυτήν. «Ένα πράγμα ακόμα» είπε με έξαψη.

«Τι είναι;» ρώτησε ο πρεσβύτερος. «Είναι πολύ σημαντικό» συνέχισε η αδελφή μας. «Θέλω να ταφώ με ένα πιρούνι στο δεξί μου χέρι.» Ο πρεσβύτερος έμεινε να κοιτάζει τη νεαρή κοπέλα μη ξέροντας τι να πει. «Σε εκπλήσσει αυτό, ε;», «Για να είμαι ειλικρινής με παραξένεψε το αίτημα σου.» είπε ο πρεσβύτερος.

Η νεαρή μας αδελφή εξήγησε: «Μια φορά η γιαγιά μου, μου είχε πει μια ιστορία, και από τότε πάντα το εφαρμόζω. Από τότε πάντα προσπαθώ να μεταδώσω το μήνυμα στα άτομα που αγαπώ και σ’ αυτούς που χρειάζονται ενθάρρυνση. Όλα μου τα χρόνια όταν παρευρισκόμουν σε Χριστιανικές συγκεντρώσεις και σε φιλικά γεύματα, πάντα θυμάμαι όταν τα πιάτα άδειαζαν και καθάριζαν το τραπέζι, κάποιος μου ψιθύριζε ‘Κράτα το πιρούνι σου’. Ήταν το αγαπημένο μου σημείο, γιατί ήξερα πως κάτι καλύτερο θα ερχόταν. όπως κέικ σοκολάτα, η κάποιο άλλο αγαπημένο γλυκό. Κάτι υπέροχο και γλυκό!». Συνεχίζει «Έτσι, θέλω οι άνθρωποι να με δουν στο φέρετρο με ένα πιρούνι στο χέρι και θέλω να αναρωτηθούν ‘Τι σημαίνει το πιρούνι;’. Έπειτα θέλω να τους πεις: «Κρατήστε το πιρούνι σας. Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα.»

Τα μάτια του πρεσβυτέρου γέμισαν με δάκρυα χαράς όταν αγκάλιασε την νεαρή αδελφή μας για να την αποχαιρετίσει. Ήξερε ότι αυτή θα ήταν από τις τελευταίες φορές που θα την έβλεπε σ αυτό το σύστημα. Αλλά ήξερε επίσης ότι η νεαρή αυτή αδελφή κρατούσε καλύτερα την πίστη για το ‘Νέο Σύστημα’ απ ότι αυτός. Είχε μεγαλύτερη πίστη στον παράδεισο από άτομα που είχαν περισσότερο από τη διπλάσια ηλικία από αυτήν, και περισσότερο από τη διπλάσια εμπειρία και γνώση. Αυτή ΗΞΕΡΕ πως κάτι καλύτερο ερχόταν.

Στην κηδεία οι παρευρισκόμενοι που περνούσαν από το φέρετρο της νεαρής μας αδελφής έβλεπαν το όμορφο φόρεμα που φορούσε και το πιρούνι στο δεξί της χέρι. Ο πρεσβύτερος άκουγε συνέχεια να κάνουν μεταξύ τους την ερώτηση «Τι σημαίνει το πιρούνι;». Και κάθε φορά χαμογελούσε. Στη διάρκεια της ομιλίας, ο πρεσβύτερος τους ανέφερε τη συζήτηση που είχε με τη νεαρή αδελφή πολύ λίγο καιρό πριν πεθάνει. Τους είπε επίσης για το πιρούνι και τι σήμαινε γι αυτήν. Είπε στους παρευρισκομένους ότι δε μπορούσε να σταματήσει να σκέφτεται το πιρούνι και πιθανότατα ούτε κι οι ίδιοι θα το ξεχνούσαν ποτέ. Είχε δίκιο.

Έτσι την επόμενη φορά που θα πιάσουμε το πιρούνι μας, ας μας υπενθυμίσει, ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Η αδελφότητα είναι ένα σπάνιο κόσμημα, στην πραγματικότητα. Οι φίλοι μας, μας κάνουν να χαμογελούμε και μας ενθαρρύνουν να πετύχουμε. Μας ακούνε, μοιράζονται μαζί μας λόγια αίνου, και πάντα θέλουν να μας ανοίξουν την καρδιά τους. Να δείξουμε πόσο ενδιαφέρομαστε για αυτούς. Να ειμαστε πάντα εκεί γι αυτούς, ακόμα κι όταν ειμαστε εμείς αυτοί που τους χρειάζονται περισσότερο. Γιατί δεν ξέρουμε πότε θα είναι η σειρά τους να ‘κρατήσουν το πιρούνι μας’.

Η Χριστιανική αγάπη δεν είναι απλά μια ευκαιρία αλλά μια γλυκιά ευθύνη και Χριστιανική υποχρέωση. Αυτή η εμπειρία απλά μας δείχνει την ανάγκη να κρατάμε τα «μάτια μας στο βραβείο» (2 Κορ. 4: 17, 18)

Απλά να θυμομαστε να ‘Κραταμε το πιρούνι μας, τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα’.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: