Κύρια σημεία της ομιλίας κηδείας του αδελφού Γκάι Πιρς

Ο αδελφός Γκάι Πιρς γεννήθηκε σε μια πολυμελή οικογένεια Μορμόνων. Η μητέρα και ο πα-τέρας του ήταν «Jack Mormons», «Μορμόνοι του γλυκού νερού», δηλαδή εκτιμούσαν τη θρησκεία τους, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργά μέλη. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι γονείς του μετακόμισαν από την Πολιτεία Γιούτα στην Καλιφόρνια, όπου στις 6 Νοεμβρίου 1934 ο Γκάι είδε το φως του κόσμου. Όταν ήταν 8 ετών, η γιαγιά του θέλησε να βαπτιστούν τρία από τα εγγόνια της στην Εκκλησία των Μορμόνων. Όμως ο Γκάι προτίμησε να γίνει «ά-φαντος» εκείνη την ημέρα, επειδή θεωρούσε όλες τις θρησκείες, και προπαντός τον Μορμο-νισμό, παράλογες.

Κατά τους θερινούς μήνες, ο Γκάι έμενε με τους συγγενείς του στο Πρόβο στη Γιούτα. Στη διάρκεια μιας τέτοιας παρατεταμένης επίσκεψης, άκουσε για πρώτη φορά σε ηλικία 19 ετών για την αλήθεια. Ο θείος του είχε επιτρέψει σε δύο ειδικούς σκαπανείς να παρκάρουν το τρο-χόσπιτό τους στο κτήμα του. Μερικά από τα ξαδέλφια του μελετούσαν τη Γραφή με τους Μάρτυρες και ο Γκάι παρευρισκόταν στη μελέτη. Αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή ότι ε-πρόκειτο για την αλήθεια, αλλά επειδή ήταν πολύ νέος δεν έκανε βήματα. Λίγα χρόνια αργό-τερα ωστόσο, μπήκε σε Αίθουσα Βασιλείας και ζήτησε μόνος του Γραφική μελέτη. Από εκεί και πέρα, άφησε το παρελθόν πίσω του και βαπτίστηκε το 1955. Συνάντησε εναντίωση από όλα τα μέλη της οικογενείας του. Τον αποκαλούσαν το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας. Ο Γκάι αποκρινόταν: «Το ζώο το έχετε πετύχει διάνα… Και όσον αφορά το χρώμα του, [μαύρο, άσπρο], το ίδιο μου κάνει!» Δεν παραιτήθηκε από την προσπάθειά του να μοιράζεται την α-λήθεια με την οικογένειά του… Μια μέρα αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική τακτική. Ζήτησε από τους συγγενείς του να του δώσουν λόγους για να θέσει πίστη στον Μορμονισμό. Εκείνοι βέβαια αδυνατούσαν να βρουν επιχειρήματα. Έτσι η μητέρα του και μια από τις α-δελφές γνώρισαν τελικά την αλήθεια.

Ο Γκάι παντρεύτηκε μια γυναίκα με δύο παιδιά. Μαζί έκαναν άλλα δύο. Όμως, πήραν διαζύγιο μόλις μερικά από τα πιο μεγαλύτερα παιδιά τους εγκατέλειψαν το σπίτι. Το 1977 παντρεύτηκε την Πένι, που ήταν και αυτή μητέρα που ανέτρεφε μόνη της τα δυο παιδιά της. Κατά τα χρόνια που έκανε οικογένεια, βίωσε ένα διαζύγιο, μεγάλωσε τα δυο υιοθετημένα του παιδιά, καθώς και τα δικά του παιδιά, συν τα δύο θετά του παιδιά [από την δεύτερη γυναίκα του].

Η αλήθεια ήταν απανταχού παρούσα στη ζωή του. Κάποτε, όταν αυτός και ο γιος του επι-σκεύαζαν το αυτοκίνητο, ο Γκάι είπε: «Το αυτοκίνητο θα πήγαινε ρολόι, αν μπορούσαμε να το ευθυγραμμίσουμε με τις νόμους του Ιεχωβά!» Αργότερα θα έλεγε σε περιοδεύοντες επι-σκόπους που είχαν την εντύπωση ότι ήταν υπέρ το δέον πολυάσχολοι, ότι η πιο πολυάσχολη περίοδος της ζωής του ήταν όταν μεγάλωνε τα παιδιά του και εργαζόταν πλήρες ωράριο και φρόντιζε παράλληλα την εκκλησία. Παρ’ όλα αυτά, εύρισκε πάντα χρόνο να κάνει σκαπανικό και επιδιδόταν σ’ αυτή τη μορφή υπηρεσίας όποτε μπορούσε. Δεν έπαιρνε ποτέ αποφάσεις χωρίς να σκεφτεί πώς αυτές θα επηρέαζαν τη λατρεία του. Επειδή έθετε πάντα το καλό παράδειγμα, πολλά από τα μέλη της οικογενείας του ανέλαβαν την ολοχρόνια υπηρεσία και το έργο παροχής βοήθειας.

Με μόνο ένα παιδί τους στο σπίτι, το 1982, ο Γκάι και η Πένι αποφάσισαν να ξεκινήσουν πάλι την υπηρεσία τακτικού σκαπανέα. Το 1986, ο Γκάι έλαβε διορισμό για το έργο περιοχής. Το 1997, ο Γκάι και η Πένι προσκλήθηκαν να υπηρετήσουν στο Μπέθελ, όπου ένας από τους γιούς τους ήδη υπηρετούσε. Το 1998, ο Γκάι διορίστηκε βοηθός της Επιτροπής Προσωπικού και το 1999, διορίστηκε μέλος του Κυβερνώντος Σώματος.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το ζεστό χαμόγελο του αδελφού Γκάι που ήταν άκρως κολλητικό, καθώς και τα σπινθηροβόλα μπλε μάτια του, την σκανδαλιάρικη έκφραση του προσώπου του, την ακούραστη προσπάθειά του στην ακριβή μετάδοση της αλήθειας, και τον ζήλο και την αγάπη του για τον Ιεχωβά. Η αδελφή Πένι θα θεωρεί πάντα πολύτιμα τα 45 λεπτά που δα-πανούσαν κάθε πρωί μαζί, πριν ξεκινήσουν την ημέρα τους, διαβάζοντας την Αγία Γραφή και τα θεοκρατικά έντυπα.

Τώρα ο Γκάι έχει αναλάβει έναν κατά πολύ πιο ένδοξο διορισμό, τον οποίο θα μπορεί να ε-κτελεί χωρίς περιορισμούς λόγω ατέλειας ή πεσμένης ενεργητικότητας. Βρίσκεται στην πα-ρουσία του κραταιού Θεού του, του Ιεχωβά, και κοντά τους πνευματικούς αδελφούς του, τους 144.000. Καθώς θα θυμάστε τον Γκάι και την γεμάτη χαρά ζωή που απολάμβανε στην υπη-ρεσία του Ιεχωβά, κλείστε για μια στιγμή τα μάτια σας και οραματιστείτε τις μελλοντικές ευλο-γίες που επιφυλάσσει ο Ιεχωβά για όλους εκείνους που τον υπηρετούν πιστά, είτε στον ου-ρανό είτε στην γη.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: