Λίγες ώρες πριν τον Θάνατο του Ιησού …

Ο Ιησούς στον Κήπο… ΟΤΑΝ φεύγουν από το ανώγειο, ο Ιησούς και οι απόστολοί του πηγαίνουν στον κήπο της Γεθσημανή. Έχουν έρθει εδώ πολλές φορές στο παρελθόν. Ο Ιησούς τούς λέει τώρα να μείνουν ξύπνιοι και να προσεύχονται. Κατόπιν, πηγαίνει λίγο πιο πέρα και πέφτει με το πρόσωπο στη γη για να προσευχηθεί.

Αργότερα, ο Ιησούς επιστρέφει εκεί όπου είναι οι απόστολοί του. Τι νομίζεις ότι κάνουν αυτοί; Κοιμούνται! Τρεις φορές τους λέει ο Ιησούς ότι πρέπει να μείνουν ξύπνιοι, αλλά κάθε φορά που επιστρέφει τους βρίσκει να κοιμούνται. “Πώς μπορείτε να κοιμάστε στιγμές σαν και αυτές;” λέει ο Ιησούς την τελευταία φορά που επιστρέφει. “Έχει έρθει η ώρα να παραδοθώ στους εχθρούς μου”.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ακούγεται ο θόρυβος ενός μεγάλου πλήθους. Κοίτα! Έρχονται άνθρωποι οπλισμένοι με σπαθιά και ρόπαλα! Έχουν μαζί τους και πυρσούς για να μπορούν να βλέπουν. Μόλις πλησιάζουν πιο κοντά, βγαίνει κάποιος από το πλήθος και έρχεται κατευθείαν στον Ιησού. Τον φιλάει, όπως βλέπεις εδώ. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Ιούδας ο Ισκαριώτης! Γιατί φιλάει τον Ιησού;

Ο Ιησούς ρωτάει: “Ιούδα, με φιλί με προδίδεις;” Ναι, το φιλί είναι σημάδι. Βοηθάει όσους είναι μαζί με τον Ιούδα να καταλάβουν ότι αυτός είναι ο Ιησούς, ο άνθρωπος που ψάχνουν. Έτσι λοιπόν, οι εχθροί του Ιησού προχωρούν και τον αρπάζουν. Αλλά ο Πέτρος δεν θέλει να τους αφήσει να πάρουν τον Ιησού χωρίς αντίσταση. Βγάζει το σπαθί που έχει φέρει μαζί του και χτυπάει τον άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται κοντά του. Το σπαθί παραλίγο να χτυπήσει το κεφάλι του ανθρώπου, αλλά αντί για αυτό του κόβει το δεξί αφτί. Ο Ιησούς, όμως, αγγίζει το αφτί του και το θεραπεύει.

Ο Ιησούς λέει στον Πέτρο: “Επίστρεψε το σπαθί σου στη θέση του. Νομίζεις ότι δεν μπορώ να ζητήσω από τον Πατέρα μου να μου δώσει χιλιάδες αγγέλους για να με σώσουν;” Ναι, μπορεί! Αλλά ο Ιησούς δεν ζητάει από τον Θεό να του στείλει αγγέλους, επειδή γνωρίζει ότι έχει έρθει η ώρα για να τον συλλάβουν οι εχθροί του. Τους αφήνει, λοιπόν, να τον πάρουν. Ας δούμε τι συμβαίνει τώρα στον Ιησού … συνεχίζεται

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: