Μάρτυρες του Ιεχωβά και Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν προκαλέσει καταστροφικές βλάβες και τουλάχιστον 63 θανάτους. Η μεγαλύτερη από τις τρεις πυρκαγιές, γνωστή ως Camp Fire, συνεχίζει να καταστρέφει στη Βόρεια Καλιφόρνια, έχοντας ήδη κάψει 117.000 στρέμματα (47.000 εκτάρια) και κατέστρεψε περίπου 7.100 κατασκευές, τα περισσότερα από τα οποία ήταν σπίτια. Στη Νότια Καλιφόρνια, δύο πυρκαγιές, η Hill Fire και η Woolsey Fire, έκαψαν συνολικά 94.500 στρέμματα (38.000 εκτάρια) και κατέστρεψαν περίπου 435 κτίρια. Σύμφωνα με μια έκθεση των μέσων ενημέρωσης, η συνολική έκταση που καίγεται από πυρκαγιές στην Καλιφόρνια φέτος ανέρχεται σε “μια έκταση μεγαλύτερη από το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο”.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκθέσεις του τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, η Camp Fire υποχρέωσε περίπου 427 Μάρτυρες του Ιεχωβά να απομακρυνθούν από το Chico και το Paradise. Δυστυχώς, μια ηλικιωμένη αδερφή από την εκκλησία Ponderosa έχασε την ζωή της από τη φωτιά. Επιπροσθέτως, έχει επιβεβαιωθεί ότι, αυτήν την περίοδο, τουλάχιστον 94 σπίτια των αδελφών μας έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Μία αίθουσα στην περιοχή καταστράφηκε επίσης.

Ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών Hill και Woolsey, περίπου 420 Μάρτυρες του Ιεχωβά από τις πόλεις Oxnard, Simi Valley, και Thousand Oaks εκκένωσαν την περιοχή. Δυστυχώς, ένας αδελφός και η μη-μάρτυρας μητέρα του σκοτώθηκαν στο Μαλίμπου, ενώ διέφευγαν από τη φωτιά. Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν καταστραφεί 21 σπίτια των αδελφών μας, καθώς και μια αίθουσα βασιλείας.

Το τοπικό τμήμα έχει δημιουργήσει δύο Επιτροπές Ανακούφισης Καταστροφών για να φροντίζουν τις ανάγκες των αδελφών μας. Κάτω από την εποπτεία των επιβλεπόντων του τμήματος , οι τοπικοί πρεσβύτεροι παρέχουν ποίμανση και πρακτική βοήθεια στους αδελφούς μας που έχουν πληγεί από αυτές τις πυρκαγιές. Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ειδικό πρόγραμμα στην περιοχή Chico για περισσότερους από 270 αδερφούς μας. Ένα μέλος της Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών παρείχε ενθαρρυντικές σκέψεις από τη Γραφή μαζί με τους τοπικούς αδελφούς μας.

Προσευχόμαστε ότι οι αδελφοί μας και οι αδελφές μας που αντιμετωπίζουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα παρηγορηθούν και θα ενισχυθούν από τον Ιεχωβά, θυμόμαστε ότι πολύ σύντομα θα σκουπίσει τα δάκρυα μας και θα καταπιεί το θάνατο για πάντα. – Ησαΐας 25: 8. news by Jw.Org/en


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: