Μάρτυρες του Ιεχωβά Παρέχουν Βοήθεια σε Χιλιάδες Εκτοπισμένους στην Ουκρανία

ΛΒΙΒ, Ουκρανία—Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά συνεχίζουν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους ομοπίστους τους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου που μαίνεται στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Από την εμπόλεμη ζώνη έχουν φύγει περίπου 7.500 Μάρτυρες. Η φροντίδα σχεδόν 4.000 από αυτούς έχει ανατεθεί σε εφτά επιτροπές παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών, τις οποίες έχει οργανώσει το γραφείο τμήματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Λβιβ. Οι υπόλοιποι εκτοπισμένοι φιλοξενούνται σε συγγενείς και ομοπίστους τους στην Ουκρανία και στη Ρωσία. Άλλες έξι επιτροπές παροχής βοήθειας φροντίζουν για τους 17.500 και πλέον Μάρτυρες που βρίσκονται ακόμα στην εμπόλεμη ζώνη.

images

Το γραφείο τμήματος στο Λβιβ επιβεβαίωσε ότι συνολικά έξι Μάρτυρες έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου. Ένας Μάρτυρας στο Κραματόρσκ σκοτώθηκε στις 17 Ιουνίου 2014 όταν εξερράγη βόμβα δίπλα στο αυτοκίνητο όπου βρισκόταν. Επίσης, άλλοι πέντε Μάρτυρες που ζούσαν στις πόλεις Ντονιέτσκ, Σλοβιάνσκ, Ροζκίσνε και Λουχάνσκ έχασαν τη ζωή τους από εκρήξεις βομβών.

Στα πλαίσια της παροχής βοήθειας, το γραφείο τμήματος συντονίζει επίσης την ανοικοδόμηση αρκετών οίκων λατρείας και σπιτιών των Μαρτύρων.

πηγή

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: