Μάρτυρες του Ιεχωβά – Πύρινη Λαίλαπα Σαρώνει την Καλιφόρνια

Τελευταία ενημέρωση: Το γραφείο τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε ότι, δυστυχώς, έχασε τη ζωή του και ένας 70χρονος αδελφός από την πόλη Πάρανταϊς της Βόρειας Καλιφόρνιας εξαιτίας της πυρκαγιάς Camp Fire.

Τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές και τουλάχιστον 86 θανάτους. Η μεγαλύτερη από αυτές τις τρεις πυρκαγιές, γνωστή ως Camp Fire, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στη Βόρεια Καλιφόρνια, έχοντας κατακάψει ήδη 470.000 στρέμματα και έχοντας καταστρέψει περίπου 7.100 κτίρια, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν κατοικίες. Στη Νότια Καλιφόρνια, δύο πυρκαγιές, η Hill Fire και η Woolsey Fire, έχουν κατακάψει συνολικά 380.000 στρέμματα, και υπολογίζεται ότι έχουν καταστρέψει 435 κτίρια. Σύμφωνα με κάποιο ρεπορτάζ, η συνολική έκταση που έχει καεί από τις φετινές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ισοδυναμεί με «μια περιοχή μεγαλύτερη από το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο μαζί».

Οι πρώτες εκθέσεις από το γραφείο τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρουν ότι η πυρκαγιά Camp Fire ανάγκασε σχεδόν 427 ευαγγελιζομένους να φύγουν από τις πόλεις Τσίκο και Πάρανταϊς. Δυστυχώς, μια ηλικιωμένη αδελφή από την εκκλησία Ποντερόσα έχασε τη ζωή της στην πυρκαγιά. Επίσης, έχει επιβεβαιωθεί ότι, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 94 σπίτια αδελφών μας έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Στην Πάρανταϊς καταστράφηκε και μια Αίθουσα Βασιλείας.

Εξαιτίας των πυρκαγιών Hill Fire και Woolsey Fire, περίπου 420 ευαγγελιζόμενοι από τις πόλεις Θάουζαντ Όουκς, Όξναρντ και Σίμι Βάλεΐ χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Δυστυχώς, στο Μαλιμπού, ένας αδελφός και η μητέρα του, που δεν ήταν Μάρτυρας, σκοτώθηκαν καθώς έφευγαν για να γλιτώσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 21 σπίτια αδελφών μας και μία Αίθουσα Βασιλείας έχουν υποστεί ζημιές.

Το γραφείο τμήματος έχει σχηματίσει δύο Επιτροπές Παροχής Βοήθειας σε Καταστροφές ώστε να φροντίσουν για τις ανάγκες των αδελφών μας. Τοπικοί πρεσβύτεροι, υπό την κατεύθυνση των επισκόπων περιοχής, παρέχουν πνευματική και πρακτική βοήθεια στους ευαγγελιζομένους που επηρεάστηκαν από αυτές τις πυρκαγιές. To Σάββατο 10 Νοεμβρίου, διεξάχθηκε στo Τσίκο ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 270 αδελφοί και αδελφές. Ένα μέλος της Επιτροπής του Τμήματος των Ηνωμένων Πολιτειών και οι τοπικοί επίσκοποι περιοχής παρείχαν ενθαρρυντικές Γραφικές σκέψεις.

Στις προσευχές μας ζητάμε από τον Ιεχωβά να παρηγορεί και να ενισχύει τους αδελφούς και τις αδελφές μας που αντιμετωπίζουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση, καθώς και να τους βοηθήσει να θυμούνται ότι σε πολύ λίγο εκείνος θα σκουπίσει τα δάκρυά μας και θα καταπιεί τον θάνατο για πάντα.—Ησαΐας 25:8. – https://www.jw.org/el/


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: