Μέχρι πότε Θεέ θα τους βλέπεις και θα τους ανέχεσαι;

Τα μάτια μου πέφτουν συνέχεια τις τελευταίες μέρες σε έναν πρωτοφανή σπαραγμό των πολιτισμένων ανθρώπων αυτού του πλανήτη με βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου … Παγκόσμια συγκίνηση από το θάνατο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες … και αναρωτιέμαι τι διαφορετική αξία έχει η δική του ζωή σε σύγκριση με την ζωή ενός παιδιού που πεθαίνει από την πείνα κάπου στην Αφρική η οπουδήποτε αλλού στον κόσμο;

Τον συγκεκριμένο βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας δεν τον είχα διαβάσει η ακολουθήσει στην πορεία του στα τελευταία χρόνια γιατί οι προτεραιότητες μου είναι άλλες.

Ίσως να ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος εκτός από ποιητής και εμένα αυτό μετρά περισσότερο.

Αλλά πόσο υποκριτικό είναι να σπαράζει η ανθρωπότητα για τον προδιαγραμμένο θάνατο ενός ανθρώπου αλλά από την άλλη δισεκατομμύρια να σπαταλούνται σε εξοπλισμούς σε φανφάρες κάθε είδους σε πλουτισμό πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών σπατάλες για μεταφορά από μακριά του υποτιθέμενου αγίου φωτός όταν πεθαίνει τόσος κόσμος από την πείνα και την κακουχία;

Μέχρι πότε Θεέ θα τους βλέπεις και θα τους ανέχεσαι;

Ξέρουμε έχεις το δικό σου χρονοδιάγραμμα και με ανυπομονησία το περιμένουμε να φτάσει στο τέλος του και παλεύουμε να είμαστε μέσα σε αυτούς που θα περάσουν σε έναν νέο κόσμο με παραδεισένιες συνθήκες ζωής όπως έχεις υποσχεθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Να σταματήσει αυτή η φθορά η κακουχία και η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο, να μην υπάρχει πλέον πείνα φτώχεια ασθένεια θλίψη θάνατος.

Να ξαναδούμε τους αγαπημένους μας που έχουν πεθάνει, γονείς παιδιά αδέλφια φίλους.

Με μεγάλη προσμονή περιμένουμε την στιγμή που θα εξαλείψεις κάθε έναν που μολύνει τον πλανήτη και καταστρέφει αυτό το θαυμάσιο σπίτι που μας έχεις προμηθεύσει.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: