Μια «Πόρτα» Ανοίγει στο Βροχερό Δάσος

Πρωτύτερα, η κυβέρνηση είχε ανοίξει ένα δρόμο μήκους 350 χιλιομέτρων μέσα στο βροχερό δάσος του νοτιοδυτικού Σουρινάμ. Εκτός των άλλων, αυτός ο δρόμος άνοιξε την πόρτα για την ανάπτυξη δραστηριότητας σ’ έναν παρθένο τομέα: τα αμερινδικά χωριά Απόιρα και Γουασάμπο που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Κουραντίν.

Αυτή την πόρτα την άνοιξαν το 1977 δυο Μάρτυρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Πεπίτα Άμπερναθι και η Σεσίλια Κίιζ, όταν εγκαταστάθηκαν σ’ ένα εργοτάξιο 50 χιλιόμετρα από την Απόιρα με σκοπό να είναι κοντά στους συζύγους τους, οι οποίοι εργάζονταν για λογαριασμό μιας τεχνικής εταιρίας. Δυο ιεραπόστολοι στάλθηκαν αργότερα για να βοηθήσουν τις αδελφές να έρθουν σε επαφή με τους Ινδιάνους Αραουάκ που ζουν εκεί. Τα κατάφεραν;

Η Πεπίτα αφηγείται: «Αρχίσαμε δεκάδες Γραφικές μελέτες. Αργότερα, η Σεσίλια κι εγώ τους επισκεπτόμασταν δυο φορές την εβδομάδα. Σηκωνόμασταν στις τέσσερις το πρωί, κάναμε την πρώτη μας Γραφική μελέτη στις εφτά και επιστρέφαμε σπίτι γύρω στις πέντε το απόγευμα». Επί δυο χρόνια, αυτές οι αδελφές δίδασκαν με ζήλο τους αγγλόφωνους Αμερινδούς, αλλά μετά έπρεπε να φύγουν από τη χώρα.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: