Μια μέρα στο Νέο Σύστημα

Θα ετοιμάσω πρωινό και θα ξυπνήσω τα δύο μου παιδιά. Μέχρι να τα ετοιμάσω όλα αυτά, ο ήλιος έχει ήδη ανέβει ψηλά στον ουρανό. Καθόμαστε στο ξύλινο κιόσκι στον κήπο του σπιτιού μας. Η πρωινή δροσιά κάνει τα λουλούδια να γυαλίζουν καθώς πέφτει πάνω τους ο πρωινός ήλιος.

Έχω στύψει χυμό από φρέσκα φρούτα, (από το περιβόλι μου) γάλα, δημητριακά και κέικ που έχει μείνει από χθες. Ένα τιγράκι έχει αποκτήσει την συνήθεια να έρχεται στον κήπο μου τώρα τελευταία, όταν μας βλέπει να τρώμε πρωινό. Του πετάμε ψωμάκι και το τρώει λαίμαργα.

Ύστερα έρχεται για χάδια. Ξέρει ότι τα παιδιά θα παίξουν μαζί του. Η μητέρα του, μια μεγάλη όμορφη τίγρης, με γυαλιστερό τρίχωμα, λίγο πιο πέρα κάθεται στον ήλιο και τον απολαμβάνει, ενώ τα άλλα της μωρά παίζουν με την ουρά της. Πρέπει να τελειώσω το πρωινό σύντομα, πέρασε η ώρα και έχω τόσα να κάνω σήμερα!

Πρώτα πρέπει να πάω στο περιβολάκι μου να μαζέψω φρέσκα λαχανικά για το φαγητό. Σήμερα θα φτιάξω ψητά λαχανικά, και όχι μόνο για εμένα! Θα πάω φαγητό και στους αδελφούς που φτιάχνουν πιο πέρα κοντά στο ποτάμι, ένα όμορφο σπίτι μιας αδελφής.

Ήταν τόσο χαρούμενη που θα ζήσει ξανά με τους δύο γιους της! Τους καλωσόρισε όταν αναστήθηκαν πριν από έναν μήνα. Είχαν σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο παλιό σύστημα. Τελείωσαν όμως τώρα αυτά τα δυσάρεστα. Τα παιδιά θα πάνε να παίξουν: «Παιδιά πού θα πάτε σήμερα να παίξετε;» «Στο ποτάμι» απαντάει ο γιος μου. «Ίσως κολυμπήσουμε κιόλας». «Πηγαίνετε και θα σας φωνάξω για φαγητό».

Τα παιδιά έφυγαν, τα βλέπω να κατηφορίζουν ανάμεσα στις λεμονιές. Ώρα να σηκωθώ και εγώ. Τι όμορφη θέα που έχω από το σπίτι μου!!! Βέβαια, όλος ο παράδεισος είναι πανέμορφος ο Ιεχωβά έκανε νέα τα πάντα! Κάνω ακόμα μια φορά προσευχή για να τον ευχαριστήσω που βρίσκομαι εδώ.

Θα πάω, λοιπόν, να βοηθήσω τους αδελφούς, και ύστερα θα ξεκουραστώ λίγο. Τα παιδιά θα πάνε προφανώς στο δεντρόσπιτό τους. Το απόγευμα θα πάμε βόλτα με τα άλογα στο δάσος. Τι όμορφα που είναι εκεί! Κάθε είδους πουλί πετάει γύρω μας, και συναντούμε τόσα ζώα! Έχουμε την ευκαιρία να τα παρατηρήσουμε, και να μαθαίνουμε πράγματα που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ!

Το κάνουμε συχνά αυτό. Ύστερα θα πάμε να φάμε. Στο σπίτι μιας οικογένειας αδελφών, και θα ανάψουμε φωτιά για να ψήσουμε καλαμπόκια. Επίσης, εκεί γύρω από την φωτιά θα ψάλλουμε ύμνους (οι αδελφοί παίζουν διάφορα όργανα, και εγώ με την κόρη μου έχουμε καλή φωνή) και θα προετοιμαστούμε για την αυριανή συνάθροιση.

Στο νέο σύστημα λαμβάνουμε νέες οδηγίες από τον Ιεχωβά και μαθαίνουμε καινούρια πράγματα για Εκείνον. Κάθε φορά μένουμε με το στόμα ανοιχτό! Πιο αργά θα παρατηρήσουμε τα αστέρια με το τηλεσκόπιο. Έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε!

Αυτή ήταν απλώς μια μέρα στο Νέο Σύστημα! Μόνο ευτυχία και ενέργεια νιώθουμε κάθε μέρα. Και αν καμία φορά θυμάμαι κάτι από τις τελευταίες ημέρες του παλιού συστήματος, η ανάμνηση είναι θολή και σβήνει γρήγορα σαν να ήταν ένα κακό όνειρο. Ευχαριστώ πάλι τον Ιεχωβά που είμαι εδώ, και που απολαμβάνω μια ευτυχισμένη και τέλεια ζωή με όλους τους ανθρώπους που, και αυτοί, αινούν τον Μεγαλειώδη Δημιουργό μας και Παγκόσμιο Κυρίαρχο του Σύμπαντος!!!

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: