Μια Νέα Αίθουσα Συνελεύσεων στο Βροχερό Δάσος του Αμαζονίου

Στην καρδιά του βροχερού δάσους του Αμαζονίου βρίσκεται μια εντυπωσιακή νέα Αίθουσα Συνελεύσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Έχει χτιστεί σε μια ιδιόκτητη έκταση 520 στρεμμάτων, βόρεια της πόλης Μανάους στη Βραζιλία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύπτεται από δάση με ενδημικά είδη. Πολύχρωμοι παπαγάλοι μακάο, τουκάν και άλλα πουλιά κράζουν από την κορυφή των δέντρων κουπουασού, της επιβλητικής καρυδιάς της Βραζιλίας και των δέντρων του είδους Hymenolobium petraeum. Γιατί χτίστηκε Αίθουσα Συνελεύσεων εδώ;

images

Η πόλη Μανάους απέχει 1.450 χιλιόμετρα από τις εκβολές του Αμαζονίου και έχει σχεδόν δύο εκατομμύρια κατοίκους. Η νέα αίθουσα θα εξυπηρετεί περίπου 7.000 Μάρτυρες από το Μανάους και τις γύρω πόλεις, συμπεριλαμβανομένων οικισμών κατά μήκος του Αμαζονίου και των παραποτάμων του. Η πιο μακρινή πόλη, το Σάου Γκαμπριέλ ντα Κασουέιρα, βρίσκεται 800 και πλέον χιλιόμετρα δυτικά του Μανάους. Προκειμένου να παρακολουθήσουν μια συνέλευση στην Αίθουσα Συνελεύσεων, κάποιοι Μάρτυρες ταξιδεύουν επί τρεις ημέρες με ποταμόπλοιο!

Η ανέγερση της Αίθουσας Συνελεύσεων στο μέσο της περιοχής του Αμαζονίου ήταν τρομερά δύσκολο εγχείρημα. Χρειάστηκαν 13 κοντέινερ με οικοδομικά υλικά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο εργοτάξιο από το λιμάνι του Σάντος, στο Σάο Πάολο, με πλοία που παρέπλευσαν τις ακτές της Βραζιλίας και ανέπλευσαν τον Αμαζόνιο.

Η νέα Αίθουσα Συνελεύσεων είναι η 27η που ανεγείρεται στη Βραζιλία και στο πρόγραμμα της αφιέρωσης το οποίο διεξάχθηκε το Σάββατο 4 Μαΐου 2014 παρευρέθηκαν 1.956 άτομα. Πολλοί από αυτούς είχαν ενθουσιαστεί επειδή ήταν η πρώτη φορά που παρακολουθούσαν πρόγραμμα σε Αίθουσα Συνελεύσεων.

Το ακροατήριο μπορούσε όχι μόνο να ακούει τον ομιλητή αλλά και να τον βλέπει. Ήταν μια ευπρόσδεκτη αλλαγή σε σχέση με αυτό που γινόταν στο παρελθόν, όταν οι συνελεύσεις διεξάγονταν σε δημόσιους χώρους όπου πολλοί δεν μπορούσαν να δουν το βήμα, πόσο μάλλον τον ομιλητή. Ένας Μάρτυρας είπε: «Έχω παρευρεθεί σε πολλές συνελεύσεις, αλλά σε καμία δεν είχα καταφέρει να δω το Βιβλικό δράμα, μπορούσα μόνο να το ακούω». Τώρα όλοι μπορούν να δουν την εξέδρα.

πηγή

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: