Θα καθήσει σαν χωνευτής και καθαριστής ασημιού

Μια πολύ ενθαρρυντική ιστορία:

Στο εδάφιο Μαλαχίας 3:3 αναφέρονται τα εξής: “Θα καθήσει σαν χωνευτής και καθαριστής ασημιού”.

Αυτό το εδάφιο απασχόλησε τους αδελφούς κατά την διάρκεια μιας μελέτης βιβλίου, καθώς αναρωτήθηκαν τι μπορεί να σημαίνει αυτή η δήλωση για τον χαρακτήρα και τις ιδιότητες του Ιεχωβά.

Μια αδελφή προσφέρθηκε να εξηγήσει την διαδικασία καθαρισμού του ασημιού, και να την αναφέρει στον όμιλο την επόμενη εβδομάδα. Εκείνη την εβδομάδα η αδελφή έκλεισε ραντεβού με έναν ασημοποιό, προκειμένου να παρατηρήσει την εργασία του. Δεν ανέφερε τίποτα για τον λόγο της επίσκεψής της, παρά την περιέργεια που είχε για την διαδικασία καθαρισμού του ασημιού.

Καθώς τον παρατηρούσε, εκείνος κρατούσε ένα κομμάτι ασήμι πάνω από την φωτιά, και το ζέσταινε. Της εξήγησε ότι για να καθαριστεί το ασήμι, χρειάζεται κάποιος να το κρατάει στο μέσο της φωτιάς, εκεί όπου οι φλόγες καίνε πιο δυνατά, προκειμένου να φύγουν όλες οι προσμίξεις, και να καθαριστεί πλήρως. Η αδελφή θυμήθηκε ξανά την περικοπή του Μαλαχία, και σκέφτηκε ότι με παρόμοιο τρόπο ο Ιεχωβά μάς κρατάει σε ένα καυτό σημείο, προκειμένου να φύγουν οι προσμίξεις από πάνω μας, ώστε να καθαριστούμε πλήρως!

Ρώτησε τον άνθρωπο αν αλήθευε το γεγονός, ότι, δηλαδή, έπρεπε να κάθεται μπροστά από τις φλόγες καθ’ όλη την διάρκεια του καθαρισμού. Εκείνος απάντησε πως όχι μόνο θα έπρεπε να κάθεται εκεί, κρατώντας το ασήμι, αλλά θα έπρεπε να έχει και τα μάτια του συνεχώς στραμμένα πάνω του, για όσο εκείνο θα βρισκόταν πάνω στην φωτιά! Αν έμενε λίγο παραπάνω στις φλόγες θα μπορούσε να καταστραφεί…

Η αδελφή έμμεινε σιωπηλή για λίγο. Έπειτα ρώτησε τον καθαριστή του ασημιού: Πώς ξέρεις ότι το ασήμι έχει καθαριστεί πλήρως; Εκείνος χαμογέλασε και απάντησε: “Όταν βλέπω την εικόνα μου επάνω του”.

Αν σήμερα νιώθουμε επάνω μας την φωτιά του διωγμού του Σατανά και του συστήματός του, ή των προβλημάτων της ζωής, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Ιεχωβά έχει τα μάτια του συνεχώς στραμμένα πάνω μας και ότι μας παρακολουθεί μέχρι να δει την εικόνα Του πάνω μας”.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: