Μπορεί Κάποιος να Αποχωρήσει από την Εκκλησία των Μαρτύρων;

Ναι. Ένα άτομο μπορεί να αποχωρήσει από την οργάνωσή μας με δύο τρόπους:

  • Με επίσημο αίτημα. Είτε προφορικά είτε γραπτά, κάποιος μπορεί να δηλώσει την απόφασή του να μην είναι πλέον γνωστός ως Μάρτυρας του Ιεχωβά.

  • Με πράξεις. Ένα άτομο μπορεί να κάνει κάτι που το θέτει εκτός της παγκόσμιας αδελφότητάς μας. (1 Πέτρου 5:9) Για παράδειγμα, ίσως προσχωρήσει σε άλλη θρησκεία και γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να παραμείνει σε αυτήν.—1 Ιωάννη 2:19.

Τι γίνεται αν ένα άτομο δεν κηρύττει πια ή δεν παρακολουθεί τις συναθροίσεις σας; Θεωρείτε ότι έχει αποχωρήσει;

Όχι. Το να αποχωρήσει κάποιος, ή αλλιώς το να αποσυνταυτιστεί, είναι διαφορετικό από το να εξασθενήσει η πίστη του. Συχνά αυτοί που για κάποιο διάστημα επιβραδύνουν τον ρυθμό τους ή αδρανούν όσον αφορά τη λατρεία τους δεν έχουν εγκαταλείψει την πίστη τους αλλά νιώθουν αποθαρρυμένοι. Αντί να αποφεύγουμε τέτοια άτομα, προσπαθούμε να τα παρηγορούμε και να τα υποστηρίζουμε. (1 Θεσσαλονικείς 5:14· Ιούδα 22) Αν το άτομο θέλει βοήθεια, οιπρεσβύτεροι της εκκλησίας παίρνουν την πρωτοβουλία για την παροχή πνευματικής υποστήριξης.—Γαλάτες 6:1· 1 Πέτρου 5:1-3.

Παρ’ όλα αυτά, οι πρεσβύτεροι δεν έχουν το δικαίωμα να εξαναγκάσουν ή να πιέσουν κάποιον να παραμείνει Μάρτυρας του Ιεχωβά. Κάθε άτομο κάνει τη δική του επιλογή στο ζήτημα της θρησκείας. (Ιησούς του Ναυή 24:15) Πιστεύουμε ότι αυτοί που λατρεύουν τον Θεό πρέπει να το κάνουν πρόθυμα, από καρδιάς.—Ψαλμός 110:3· Ματθαίος 22:37.

πηγή


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: