Μπορεί να Δει Κανείς το Μέλλον; Μερικές Επιτυχίες, Πολλές Αποτυχίες

Θέλετε να γνωρίζετε το μέλλον σας; Πολλοί βρίσκουν ιδιαίτερα ελκυστική αυτή την ιδέα. Αρκετοί προβλέπουν επερχόμενα γεγονότα, αλλά με ποικίλα αποτελέσματα. Εξετάστε τα ακόλουθα:

  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ αξιοποιούν υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τεράστια χρηματικά ποσά για να προβλέψουν διάφορα πράγματα, λόγου χάρη πώς θα επηρεάσει τελικά η μόλυνση τον πλανήτη ή αν θα βρέξει αύριο στη γειτονιά σας.

  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ προβλέπουν τάσεις στο χώρο των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Ο Γουόρεν Μπάφετ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχει αποκληθεί «προφήτης» χάρη στις επιτυχημένες επενδυτικές του κινήσεις. Ο Νέιτ Σίλβερ, άλλος αναλυτής, έχει κάνει μέσω στατιστικών στοιχείων προβλέψεις για τα πάντα—από την πολιτική των ΗΠΑ μέχρι τα κινηματογραφικά βραβεία του Χόλιγουντ.

  • ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ έχουν ερμηνευτεί ως προφητείες. Ορισμένοι θεωρούν ότι τα ασαφή γραπτά του Μισέλ ντε Νοτρντάμ (Νοστράδαμου), που έζησε το 16ο αιώνα, εκπληρώνονται στις μέρες μας. Ένας κύκλος του ημερολογίου των Μάγια, που έκλεισε στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ερμηνεύτηκε ως προάγγελος καταστροφικών γεγονότων.

  • ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ προβλέπουν μερικές φορές παγκόσμιες τραγωδίες για να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους και να προσελκύσουν οπαδούς. Ο καταστροφολόγος Χάρολντ Κάμπινγκ και οι ακόλουθοί του διατυμπάνιζαν ότι η γη θα αφανιζόταν το 2011. Περιττό να πούμε ότι ο κόσμος υπάρχει ακόμη.

  • ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΕΣ ισχυρίζονται ότι έχουν ιδιαίτερες δυνάμεις να προβλέπουν το μέλλον. Ο Έντγκαρ Κέισι και η Τζιν Ντίξον έκαναν μερικές ακριβείς προβλέψεις σχετικά με γεγονότα του 20ού αιώνα, αλλά και πολλές αποτυχημένες. Για παράδειγμα, η Ντίξον προείπε ότι το 1958 θα ξεσπούσε Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ενώ ο Κέισι ότι στα μέσα της δεκαετίας του 1970 η Νέα Υόρκη θα καταποντιζόταν.

Υπάρχει όντως αξιόπιστος τρόπος να δούμε το μέλλον; Το ερώτημα είναι βάσιμο. Αν μπορούσατε να δείτε επερχόμενα γεγονότα, η ζωή σας θα ήταν πολύ διαφορετική.

http://www.jw.org


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: