Μπορούν να Ξαναζήσουν οι Νεκροί;

Θα απαντούσατε . . .

  • ναι;
  • όχι;
  • ίσως;

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

«Πρόκειται να γίνει ανάσταση».—Πράξεις 24:15, Μετάφραση Νέου Κόσμου.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Παρηγοριά όταν πεθαίνουν αγαπημένα σας πρόσωπα.—2 Κορινθίους 1:3, 4.

Απελευθέρωση από το νοσηρό φόβο του θανάτου.—Εβραίους 2:15.

Αληθινή ελπίδα ότι θα ξανασμίξετε με τους αγαπημένους σας που έχουν πεθάνει.—Ιωάννης 5:28, 29.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ;

Ναι, για τρεις τουλάχιστον λόγους:

  • Ο Θεός είναι ο Δημιουργός της ζωής. Η Γραφή αποκαλεί τον Ιεχωβά Θεό «πηγή της ζωής». (Ψαλμός 36:9· Πράξεις 17:24, 25) Εκείνος που έδωσε ζωή σε όλα τα ζωντανά πλάσματα είναι ασφαλώς σε θέση να ξαναφέρει στη ζωή κάποιον που έχει πεθάνει.
  • Ο Θεός έχει αναστήσει ανθρώπους στο παρελθόν. Η Γραφή αναφέρει οχτώ περιπτώσεις ανθρώπων—μικρών και μεγάλων, αντρών και γυναικών—που αναστήθηκαν εδώ στη γη. Μερικοί είχαν πεθάνει λίγο νωρίτερα, αλλά ένας βρισκόταν στον τάφο τέσσερις μέρες!—Ιωάννης 11:39-44.
  • Ο Θεός λαχταράει να το ξανακάνει αυτό. Ο Ιεχωβά μισεί το θάνατο. Τον θεωρεί εχθρό. (1 Κορινθίους 15:26) “Λαχταράει” να νικήσει αυτόν τον εχθρό, να εξουδετερώσει το θάνατο μέσω της ανάστασης. Θέλει πάρα πολύ να αναστήσει όσους βρίσκονται στη μνήμη του και να τους δει να ξαναζούν εδώ στη γη.—Ιώβ 14:14, 15.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

Γιατί γερνάμε και πεθαίνουμε;

Η Γραφή δίνει την απάντηση στα εδάφια ΓΕΝΕΣΗ 3:17-19 και ΡΩΜΑΙΟΥΣ 5:12.

http://www.jw.org


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: