Να θυμάσαι πάντοτε να κρατάς το πιρούνι σου!

Πρόκειται για μια νεαρή αδερφή για την οποία διέγνωσαν ότι πάσχει από μια θανατηφόρα ασθένεια και της έδωσαν ακόμη τρεις μήνες ζωή. Όταν τακτοποιούσε τα πράγματά της, ήρθε σε επαφή με έναν πρεσβύτερο και τον κάλεσε στο σπίτι της για να συζητήσει μαζί του τις τελευταίες επιθυμίες της.

imageΤου αφηγήθηκε ποιοι ύμνοι ήθελε να ψαλλούν στην κηδεία της, ποια εδάφια ήθελε να τονιστούν και με ποια ενδυμασία ήθελε να την θάψουν. Είχαν όλα συζητηθεί και μόλις ο πρεσβύτερος είχε ετοιμαστεί να φύγει, η νεαρή αδερφή μας θυμήθηκε ξαφνικά κάτι πολύ σημαντικό για αυτήν.

«Υπάρχει ακόμη κάτι άλλο», είπε αναστατωμένη. «Τι είναι;» απάντησε ο πρεσβύτερος. «Είναι πολύ σημαντικό», συνέχισε η νεαρή αδερφή, «θέλω να ταφώ με ένα πιρούνι στο δεξί μου χέρι».

Ο πρεσβύτερος κοίταξε τη νεαρή αδερφή και δεν ήξερε τι να απαντήσει. «Έρχεται ξαφνικό, έτσι δεν είναι;» είπε η νεαρή αδελφή μας. «Για να είμαι ειλικρινής, εξεπλάγην πολύ με αυτή την παράκληση», είπε ο πρεσβύτερος. Η νεαρή αδερφή μας εξήγησε: «Μια φορά η γιαγιά μου μού αφηγήθηκε αυτή την ιστορία και από εκείνη τη στιγμή και στο εξής ζούσα πάντα σύμφωνα με αυτήν. Προσπαθούσα επίσης πάντα να μεταβιβάσω αυτό το μήνυμα σε όλους όσους αγαπώ και σε όλους όσους έχουν ανάγκη ενθάρρυνσης».

Όλα αυτά τα χρόνια που παραβρέθηκα σε Χριστιανικές συνάξεις και σε φιλικά μεσημεριανά γεύματα, θυμάμαι πως όταν μαζεύαμε τα πιάτα υπήρχε πάντα κάποιος που ξαφνικά έσκυβε πάνω από το τραπέζι και έλεγε: ”Κρατήστε τα πιρούνια σας”. Αυτό ήταν το αγαπημένο μέρος του φαγητού γιατί γνώριζα ότι θα ερχόταν κάτι καλύτερο … όπως ένα σοκολατένιο γλυκό σαν βελούδο ή μια μηλόπιτα που σερβιριζόταν σε βαθιά πιάτα … Κάτι υπέροχο! Θέλω, λοιπόν, οι άνθρωποι να με δουν μέσα στην ξύλινη κάσα με ένα πιρούνι στο χέρι και να αναρωτιούνται: Τι σημαίνει το πιρούνι; Τότε θέλω να τους αφηγηθείτε: ”Κράτα το πιρούνι σου … το καλύτερο έρχεται μετά!”».

Τα μάτια του πρεσβυτέρου βούρκωσαν από χαρά και αγκάλιασε τη νεαρή αδερφή μας, καθώς την αποχαιρέτησε. Γνώριζε ότι θα ήταν μία από τις τελευταίες φορές που θα την έβλεπε ζωντανή σε αυτό το σύστημα πραγμάτων. Όμως, γνώριζε, επίσης, ότι η νεαρή αδερφή μας είχε μία καλύτερη κατανόηση του «νέου συστήματος» από ό,τι αυτός. Είχε μια καλύτερη κατανόηση του τι αποτελεί ο παράδεισος από ό,τι θα έπρεπε να έχουν άνθρωποι με τα διπλά της χρόνια, με τη διπλή εμπειρία και γνώση που διέθετε η ίδια. ΓΝΩΡΙΖΕ ότι κάτι καλύτερο ερχόταν.

Στην κηδεία οι άνθρωποι περνούσαν μπροστά από την ξύλινη κάσα τής νεαρής αδερφής και έβλεπαν το όμορφο φόρεμα που φορούσε και το πιρούνι που είχαν τοποθετήσει στο δεξί της χέρι. Επανειλημμένα ο πρεσβύτερος άκουγε την ερώτηση: «Τι σημαίνει το πιρούνι;» Και επανειλημμένα χαμογελούσε. Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρεσβύτερος αφηγήθηκε στους παρευρισκομένους τη συνομιλία που είχε με τη νεαρή αδερφή λίγο πριν πεθάνει. Τους μίλησε, επίσης, σχετικά με το πιρούνι και το τι συμβόλιζε για αυτήν. Ο πρεσβύτερος αφηγήθηκε στους ακροατές ότι δεν μπορούσε να πάψει να σκέφτεται το πιρούνι και ότι πιθανόν ούτε αυτοί θα ήταν σε θέση να πάψουν να το σκέφτονται. Είχε δίκιο.

Όσοι παρευρέθηκαν σε αυτή την κηδεία, την επόμενη φορά που θα πάνε να πιάσουν το πιρούνι τους θα θυμηθούν ότι «το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμη». Η αδελφότητα είναι πραγματικά ένα σπάνιο κόσμημα. Οι φίλοι μάς κάνουν να γελάμε και μας ενθαρρύνουν να είμαστε επιτυχημένοι. Μας δίνουν προσοχή, μας λένε λόγια επαίνου και ανοίγουν πάντα τις καρδιές τους για εμάς. Είναι κατάλληλο να δείχνουμε στους φίλους μας πόσο νοιαζόμαστε για αυτούς. Είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι πρέπει να είμαστε πάντα εκεί για αυτούς ακόμη και όταν εμείς τους έχουμε πιο πολύ ανάγκη.

Δεν γνωρίζουμε ποτέ πότε θα έρθει ο καιρός που θα πρέπει «να κρατήσουν το πιρούνι τους». Για αυτό θα πρέπει να εκτιμάμε το χρόνο που έχουμε και τις αναμνήσεις που μπορούμε να συμμεριζόμαστε. Η εκδήλωση Χριστιανικής αγάπης είναι μια ευκαιρία, μια στοργική ευθύνη και προ πάντων μια Χριστιανική υποχρέωση. Αυτό το παράδειγμα μας δείχνει τη σπουδαιότητα του να έχουμε τα μάτια μας προσηλωμένα στο βραβείο.

2 Κορινθίους 4:17, 18: «Διότι αν και η θλίψη είναι στιγμιαία και ελαφριά, απεργάζεται για εμάς δόξα που έχει ολοένα και πιο υπερέχουσα βαρύτητα και είναι αιώνια• ενώ εμείς προσηλώνουμε τα μάτια μας, όχι σε αυτά που βλέπονται, αλλά σε αυτά που δεν βλέπονται. Διότι αυτά που βλέπονται είναι προσωρινά, αυτά όμως που δεν βλέπονται είναι αιώνια».

Να θυμάσαι πάντοτε να κρατάς το πιρούνι σου!

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: