Να θυμάστε αυτό όταν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε

Ένας άντρας κοιμόταν τη νύχτα στην καλύβα του όταν ξαφνικά στα όνειρα του το δωμάτιο γέμισε με φως και εμφανίστηκε ο Ιεχωβά. Τότε ο Θεός είπε στον άντρα ότι είχε μια εργασία να του αναθέσει να κάνει και του έδειξε ένα μεγάλο βράχο μπροστά από την καλύβα του. Τότε ο Ιεχωβά εξήγησε ότι ο άντρας έπρεπε να σπρώχνει το βράχο με όλη του τη δύναμη. Αυτό και έκανε ο άντρας κάθε μέρα.

Για πολλά χρόνια μοχθούσε από την αυγή μέχρι το ηλιοβασίλεμα με τους ώμους του απέναντι στον κρύο, ογκώδη, ακίνητο βράχο που τον έσπρωχνε με όλη του τη δύναμη. Κάθε βράδυ, ο άντρας γυρνούσε στην καλύβα του σκεπτόμενος ότι όλη του η μέρα πήγε χαμένη.

Ο Σατανάς ο Διάβολος βλέποντας ότι ο άντρας έδειχνε σημάδια αποθάρρυνσης, αποφάσισε να εμφανιστεί στο προσκήνιο βάζοντας σκέψεις στο κουρασμένο μυαλό του. Γιατί να σκοτώνεσαι άδικα; Ποτέ δεν θα τον κουνήσεις.

Ο άνθρωπος ένιωσε ότι η αποστολή του ήταν ανέφικτη και ότι ήταν ένας αποτυχημένος. Αυτές οι σκέψεις τον αποθάρρυναν και τον αποκαρδιώσανε. ‘Γιατί να σκοτώνομαι άδικα’ σκέφτηκε. ‘Θα ελαττώσω το χρόνο, κάνοντας την ελάχιστη προσπάθεια, και αυτό θα είναι αρκετό.

Και αυτό σκόπευε να κάνει μέχρι που αποφάσισε μια μέρα να το θέσει ως ζήτημα για προσευχή και να πει το πρόβλημα του στον Ιεχωβά. ‘Ιεχωβά, είπε, έχω εργαστεί σκληρά, για πολύ καιρό, υπηρετώντας σε βάζοντας όλη τη δύναμη μου για να κάνω αυτό που μου ζήτησες. Μέχρι τώρα όμως, δεν έχω καταφέρει να κουνήσω το βράχο ούτε ένα εκατοστό. Τι κάνω λάθος; Γιατί αποτυγχάνω;

Ο Ιεχωβά του έδωσε μια συμπονετική απάντηση. ‘Φίλε μου, όταν σου ζήτησα να με υπηρετήσεις και εσύ δέχτηκες, σου είπα ότι ο στόχος σου ήταν να σπρώχνεις τον βράχο με όλη σου τη δύναμη, το οποίο και έκανες. Ποτέ δεν σου ανέφερα ότι περίμενα από εσένα να τον κουνήσεις. Ο στόχος σου ήταν να σπρώχνεις. Και τώρα έρχεσαι σε εμένα , με εξασθενημένες δυνάμεις, νομίζοντας ότι έχεις αποτύχει. Είναι όμως έτσι; Κοίτα τον εαυτό σου. Τώρα έχεις μπράτσα δυνατά και μυώδη, η πλάτη σου γεροδεμένη, τα χέρια σου έχουν γίνει ανθεκτικά από τη συνεχή πίεση και τα πόδια σου έχουν γίνει ογκώδη και σκληρά. Λόγω της αντίστασης ανδρώθηκες πολύ και οι ικανότητες σου τώρα ξεπερνούν εκείνες που είχες πριν. Ναι, δεν έχεις κουνήσει το βράχο. Η εργασία σου, όμως, ήταν να δείχνεις υπακοή με το να σπρώχνεις και να ασκείς πίστη και εμπιστοσύνη στη σοφία μου. Και το έκανες αυτό. Έτσι φίλε μου, τώρα, εγώ θα κουνήσω το βράχο’.

Κατά καιρούς, όταν ο Ιεχωβά μας λέει κάτι, εμείς τείνουμε να χρησιμοποιούμε τη δική μας νοημοσύνη για να κατανοήσουμε τι θέλει ο ίδιος, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που θέλει είναι απλά να τον υπακούμε και να πιστεύουμε σ’Αυτόν. Βεβαίως, να ασκείτε πίστη που να κινεί βουνά, αλλά να γνωρίζετε ότι ο Ιεχωβά είναι αυτός που τα κινεί.

Όταν όλα φαίνονται να πηγαίνουν στραβά, απλά Σπρώξτε.

Όταν οι καταστάσεις πηγαίνουν ακριβώς αντίθετα με το αναμενώμενο, απλά Σπρώξτε

Όταν η υγεία κλονίζεται, απλά Σπρώξτε

Όταν οι άνθρωποι δεν αντιδρούν όπως θα θέλατε, απλά Σπρώξτε.

Όταν έχετε οικονομικές δυσκολίες και οι λογαριασμοί τρέχουν, απλά σπρώξτε.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: