Να Υπηρετείτε τον Ιεχωβά με Σταθερότητα

ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ να ταξιδέψετε σε τρικυμισμένη θάλασσα, τι είδους πλεούμενο θα προτιμούσατε; Μια εύθραυστη βαρκούλα ή ένα γερό, καλά κατασκευασμένο πλοίο; Αναμφίβολα θα επιλέγατε το πλοίο, εφόσον αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη επιτυχία τα βίαια κύματα.

Καθώς περνάμε μέσα από αυτό το τρικυμισμένο και επικίνδυνο σύστημα πραγμάτων, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις που μας προξενούν αναστάτωση. Τα νεαρά άτομα, λόγου χάρη, μπορεί να αισθάνονται μερικές φορές αποπροσανατολισμένα και ανασφαλή καθώς περιβάλλονται από τις συγκεχυμένες ιδέες και τάσεις αυτού του κόσμου. Άλλα άτομα που έχουν αρχίσει πρόσφατα τη Χριστιανική τους πορεία ίσως εξακολουθούν να αισθάνονται κάπως ασταθή. Ακόμη και μερικά σταθερά άτομα με πολλά χρόνια πιστής υπηρεσίας στον Θεό μπορεί να δοκιμάζονται επειδή δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί πλήρως οι προσδοκίες τους.

Σύμφωνα με ένα λεξικό η λέξη Σταθερότητα σημαίνει συνέπεια πίστη αφοσίωση και είναι μια ιδιότητα που χαρακτηρίζει κάτι η κάποιον που δεν μεταβάλλεται εύκολα κάτω από οποιαδήποτε κατάσταση

Αυτές είναι λέξεις που χαρακτηρίζουν τους Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά στην καθημερινότητα τους τόσο στις σχέσεις τους με τους άλλους αλλά κατά κύριο λόγο στις σχέσεις τους με τον Ουράνιο Θεό Ιεχωβά

Αν είμαστε πιστοί στον Ιεχωβά, εκείνος θα είναι πάντα κοντά μας για να μας βοηθάει να διατηρούμε τη σταθερότητά μας.

Ένα παράδειγμα Σταθερότητας του παρελθόντος ήταν και ο Ελεάζαρ γιος του Ααρών, ήταν από τα άτομα που αποτέλεσαν το ιερατείο του Ισραήλ όταν αυτό καθιερώθηκε από τον Μωυσή. – Έξοδος 6:23

Ο Ελεάζαρ συγκαταλεγόταν σε εκείνους που ήταν πάνω από 20 χρονών όταν έφυγαν από την Αίγυπτο και οι οποίοι μπήκαν στην Υποσχεμένη Γη. Εφόσον ανήκε στη φυλή του Λευί, δεν περιλαμβανόταν στην καταδίκη που εξέφερε ο Θεός εναντίον των άλλων 12 φυλών, ότι δηλαδή κανείς από αυτές τις φυλές ηλικίας 20 χρονών και πάνω δεν θα έμπαινε στην Υποσχεμένη Γη, με εξαίρεση τον Ιησού του Ναυή και τον Χάλεβ. Ο Λευί δεν είχε εκπρόσωπο μεταξύ των 12 κατασκόπων, από τους οποίους οι 10 έφεραν κακές ειδήσεις, και οι Λευίτες προφανώς δεν περιλαμβάνονταν στους άπιστους στασιαστές οι οποίοι γόγγυζαν εναντίον του Ιεχωβά.

Ήταν τόσο πιστό άτομο και υπηρετούσε τον Ιεχωβά με σταθερότητα έτσι ώστε απόλαυσε μοναδικά προνόμια στην υποσχεμένη γη.

Το 40ό έτος της οδοιπορίας στην έρημο, όταν ο Ααρών πέθανε σε ηλικία 123 ετών, έγινε αρχιερέας ο Ελεάζαρ, ο οποίος ήταν τότε περίπου 70 ετών. Έτσι λοιπόν, ο Ελεάζαρ ήταν ο πρώτος αρχιερέας του Ισραήλ ο οποίος υπηρέτησε στην Υποσχεμένη Γη όταν μπήκαν σε αυτήν, περίπου οχτώ μήνες αργότερα. Μπροστά στον Ελεάζαρ έπρεπε να σταθεί ο Ιησούς του Ναυή για να διοριστεί διάδοχος του Μωυσή, και ο Ελεάζαρ έπρεπε να συνεχίσει να υποστηρίζει τον Ιησού του Ναυή στο διορισμό του, καθώς και να του μεταφέρει τις αποφάσεις του Ιεχωβά σε σημαντικά ζητήματα σύμφωνα με την κρίση του Ουρίμ και του Θουμμίμ. Ο Ελεάζαρ συνεργάστηκε επίσης με τον Ιησού του Ναυή στη διανομή της Υποσχεμένης Γης έπειτα από την κατάκτηση της Χαναάν.

Αν είμαστε πιστοί στον Ιεχωβά, εκείνος θα είναι πάντα κοντά μας για να μας βοηθάει να διατηρούμε τη σταθερότητά μας. Μας παρέχει επίσης τα μέσα για να παραμείνουμε σταθεροί και να βγούμε νικητές στον πνευματικό μας πόλεμο. Ο απόστολος Παύλος πρότρεψε τους συγχριστιανούς του “να αποκτούν δύναμη αναφορικά με τον Κύριο και την κραταιότητα της ισχύος του” και να “ντυθούν ολόκληρη την πανοπλία του Θεού για να μπορέσουν να μείνουν σταθεροί ενάντια στις μηχανορραφίες του Διαβόλου” – Εφεσίους 6:10-17 όπου εδώ μπορούμε να δούμε την περιγραφή της πνευματικής πανοπλίας που είναι μια προμήθεια του Ιεχωβά στον αγώνα μας και η εξάρτηση που θα μας βοηθήσει να υπηρετούμε τον Ιεχωβά με σταθερότητα.

Είναι σοφό να θυμόμαστε το εξής ζωτικό γεγονός: Οι αποφάσεις που παίρνουμε επηρεάζουν τελικά τη Χριστιανική μας σταθερότητα είτε θετικά είτε αρνητικά. Οι νέοι πρέπει να πάρουν αποφάσεις για ζητήματα όπως η σταδιοδρομία, η επιπρόσθετη εκπαίδευση και ο γάμος. Οι ενήλικοι μπορεί να χρειαστεί να αποφασίσουν αν θα μετακομίσουν σε κάποιο άλλο μέρος ή αν θα βρουν και δεύτερη εργασία.

Παίρνουμε αποφάσεις καθημερινά σχετικά με τη χρήση του χρόνου μας και πολλά άλλα ζητήματα. Τι θα μας βοηθήσει να παίρνουμε σοφές αποφάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στη σταθερότητά μας ως υπηρετών του Θεού;

Μια παλαίμαχη Χριστιανή είπε: «Όταν πρόκειται να πάρω αποφάσεις, ζητώ τη βοήθεια του Ιεχωβά. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αποδεχόμαστε και να εφαρμόζουμε τις συμβουλές που προσφέρονται μέσω της Αγίας Γραφής, των Χριστιανικών συναθροίσεων, των πρεσβυτέρων και των Βιβλικών εντύπων».

Ένας τρόπος για να διατηρούμε σταθερό ρυθμό στον αγώνα μας για τη ζωή είναι το να έχουμε πολλά να κάνουμε στο έργο κηρύγματος της Βασιλείας. Ναι, η Χριστιανική μας διακονία αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για να έχουμε την καρδιά και τη διάνοιά μας συγκεντρωμένες στην εκτέλεση του θελήματος του Θεού και σταθερά προσηλωμένες στο βραβείο της αιώνιας ζωής – 1 Κορινθίους 15:58


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: