Νεότερες, ενθαρρυντικές εξελίξεις για τον μικρό Άσα Ξεκινά θεραπεία στην Πράγα

Αποτελεί δημοσιογραφική υποχρέωση απέναντι στην αλήθεια και τον μικρό Άσα να επιστρέψουμε στο θέμα και να δούμε την εξέλιξη του ζητήματος του. Εδώ, με τον αδελφό του σε μια φωτογραφία κατά την αερομετοφορά του στο νοσοκομείο της Πράγας, από την Μάλαγα της Ισπανίας…

images

Ασφαλώς; Και η μητέρα του, όπως όλοι στην οικογένεια, θα νιώθουν καλύτερα μ’ αυτές τις εξελίξεις… Μόνο που τα καλά νέα, δυστυχώς, δεν αποτελούν ειδήσεις για τα ΜΜΕ. Αυτά επιδιώκουν την σκανδαλοθηρία κι εδώ το γήπεδο δεν είναι δικό τους…

Θυμάστε την πρεμούρα της Ιντερπόλ να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον πατέρα του μικρού παιδιού και να τον κατηγόρησε ότι σχεδίασε και διέπραξε την απαγωγή του… γιού του. Γρήγορα το ένταλμα εξέπεσε… Δεν ήταν και από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία της…

Επειδή δεν υπάρχουν ειδήσεις στα ελληνικά ΜΜΕ για την υπόθεση του 5χρονου Άσα που τη μάθαμε όταν έστησαν πάνω της τους προβολείς τους, μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης από Ιντερπόλ που κατέπεσε από τον Ισπανό εισαγγελέα και τα αγγλικά δικαστήρια, νομίζω ότι αξίζει να επιστρέψω με νεότερα… Γιατί υπάρχουν και είναι και καλά!

Τότε, χωρίς να ασχοληθούν και πολύ με το θέμα εστίασαν την προσοχή τους στο αίμα που οι γονείς του Άσα, αρνούνταν να τους χορηγήσουν λόγω συνείδησης ως Μάρτυρες του Ιεχωβά. Αλλά δεν ήταν έτσι… Ή τουλάχιστον δεν ήταν μόνο αυτό… Αυτό όμως του έδενε περισσότερο το σενάριο καταγγελίας… Το πρόβλημα ήταν πολύ πιο σοβαρό. Το παιδί έχει όγκο στον εγκέφαλο και χρειάζονταν μια σύγχρονη θεραπεία που το αγγλικό νοσοκομείο δεν μπορούσε να παράσχει…

Έτσι λοιπόν πήραν το παιδί τους κι έφυγαν για την Ισπανία. Φαίνεται όμως ότι ούτε και εκεί βρήκαν αυτό που χρειάζονταν το παιδί τους. Από χθες με την προτροπή γιατρών, αποφάσισαν να το μεταφέρουν με ένα μικρό αεροπλάνο – ασθενοφόρο που τους πρόσφερε το νοσοκομείο της Μάλαγα στην Πράγα, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα, στην κεντρική Βοημία, έχει 1,2 εκατομμύριο κατοίκους, όπου εκεί μπορεί να γίνει μια σύγχρονη θεραπεία πρωτονίων για τον όγκο στον εγκέφαλο.

Κατά την άφιξη τους εκεί ο πατέρας δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος που το ισπανικό νοσοκομείο της Μάλαγα τον διευκόλυνε, ώστε να έχει τη θεραπεία που χρειάζεται το παιδί του.

Γιατροί του ιατρικού κέντρου ProtonTherapyCentre στο οποίο πήγαν δήλωσαν ότι είναι σε θέση να προσφέρουν την ειδική θεραπεία που έχει ανάγκη ο 5χρονος Άσα.

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξετάσεις του κι αν όλα πάνε καλά θα πρέπει να αρχίσει τη θεραπεία πρωτονίων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Έτσι άλλαξαν τα συναισθήματα της οικογένειας του Άσα. Εκεί που ήταν πικραμένοι και απογοητευμένοι που νόμιζαν ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να δώσουν στο παιδί τους τη θεραπεία που χρειαζόταν, είδαν τα πράγματα να αλλάζουν και τώρα είναι πολύ κοντά στο στόχο…

Ο καθηγητής JanStary, επικεφαλής του τμήματος ογκολογίας παιδιών του MotorUniversitiHospital δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ότι ο μικρός Άσα θα υποβληθεί θεραπεία πρωτονίων καθημερινά για ένα ολόκληρο μήνα… Κι αυτό θα αναστρέψει την κατάσταση, τόνισε.

Η θεραπεία που αναμένεται να κοστίσει 40 – 60.000 αγγλικές λίρες είναι δυσβάστακτο βάρος για την οικογένεια. Αλλά δε χάνουν το κουράγιο τους, δεν αποκάμουν… Εξάλλου έχουν νιώσουν τη συμπαράσταση του κόσμου στο διωγμό που υπέστησαν μετά την απόφαση τους να προσφέρουν το καλύτερο που μπορούσαν στο άρρωστο παιδί τους. Διακόσιες χιλιάδες υπογραφές μαζεύτηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο…

Έχουν εμπιστοσύνη στον Ιεχωβά και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει η καλύτερη λύση… Τους το ευχόμαστε από την καρδιά μας! Μακάρι η ειδική αυτή θεραπεία να δώσει καρπούς και να γυρίσει ο μικρός Άσα υγιής κοντά στην οικογένεια του, στην πατρίδα του, μετά τη θεραπεία που θα κάνει στο νοσοκομείο της Πράγας.

http://www.thrapsaniotis.gr


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: